zdzichu_pokielichu 23.07.12, 18:28 Jakoś ciężko mi uwierzyć w tą historyjkę. Każdy kierowca "tira" posiada CB dzięki czemu juz z 5 km wie, gdzie "misiaczki suszą" i historyjka z nagłym hamowaniem wydaje się mało prawdopodobna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swoboda_t Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wypadki 23.07.12, 18:52 Jasne, limity są bzdurą wyssaną z palca. Tylko dlaczego mówią o nich sami funkcjonariusze, hę? No i to stwierdzenie, że patrole stoją tam, gdzie jest niebezpiecznie, gdzie są wypadki. Jaaaaasne. Na przykład na DK86 na wysokości Giszowca. Zupełnie przypadkiem nagminnie stoją za zakrętem w stronę Bielska, na (absurdalnym skądinąd) ograniczeniu do 40km/h. Jak wiadomo doszło tam i stale dochodzi do nieprzebranej liczby zderzeń :D Albo na Bocheńskiego w stronę Gliwickiej (teren zabudowany, więc tempolimit 50, wszyscy jadą 70-80) - tu dla bezpieczeństwa chowają się za wiaduktem. Też jak wiemy krew się leje strumieniami :D Do kogo te bajeczki. Ludzie mają oczy i nie są głupi. Ile widzieliście ostatnio patroli np. w rejonie szkół, albo wyłapujących kierowców blokujących skrzyżowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błażej Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.12, 22:11 dokładnie, popieram. "pani redaktor, to nie jest tak że my mamy jakieś limity do wypracowania." tak może tylko powiedzieć osoba mająca wszystkich za idiotów swego pokroju. ja mam fatalne zdanie o polskiej milicji (bo zmiana nazwy, to jednak trochę za mało), w wielkim poważaniu mają praworządność i bezpieczeństwo, patrzą tylko jak wlepić mandat albo pokazać swoją wyższość (na "służbie" pfff). a najgorsze jest że nie odnoszę wrażenia aby się cokolwiek w tym kierunku poprawiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 01:25 Oczywiście to wina policji ze tirowiec gnał ponad 40 więcej niz można i dlatego hamował. Głupi polscy kierowcy zawsze jeżdzą ile fabryka dała a potem tylko narzekają na fotoradary i suszarki. ja jestem za wprowadzeniem radarów odcinkowych i mandatów % z pit(jak w finlandii), zaraz by sie skonczyla jazda polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juzek Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 06:41 Jakby bylo wiecej porzadnych drog, to nikt by sie nie spieszyl na zlamanie karku. A tak to kazdy nadgania gdzie tylko moze. W tych wojkowicach to trzeba zmienic organizacje ruchu a nie stawiac ograniczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hildebrant Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.play-internet.pl 24.07.12, 21:30 Brednie. Jakoś wszyscy w Polsce pędzą i wszyscy się spóźniają. To nie wina dróg a braku organizacji. A że milicja (bo na miano policji za bardzo nie zasługuje) godna jest jedynie pogardy to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninak Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.play-internet.pl 25.07.12, 07:42 Gość portalu: hildebrant napisał(a): > Brednie. Jakoś wszyscy w Polsce pędzą i wszyscy się spóźniają. Tja... Jak sądzisz ile czasu wczoraj PĘDZIŁEM z Warszawy do Katowic? Nikt mi chyba nie uwierzy, ze prawie 7 (słownie SIEDEM) godzin. To aż 300 km. PĘDZIŁEM tak, że aż mi lakier z dachu zrolował :/ I tak. Widziałem jeden patrol. Patrol stał ZA ZAKRĘTEM kilka km po wielokilometrowym korku (wymieniano krawężnik, a więc w godzinach szczytu trzeba było zamknąć jeden pas szalenie ruchliwej drogi - nie w nocy, a w godzinach szczytu). Miejsce rewelacyjne - jak ktoś ma jakieś terminy, to na pewno będzie próbował nadgonić stracony czas. Policja dbała o bezpieczeństwo wyskakując na środek jezdni wprost pod jadące samochody i łapała piratów na 70-tce ustawionej BO TAK. Taki byłem wzruszony, że tak dbają o bezpieczeństwo :P Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney Milicja to przygłupy ale nie zmienia to faktu ... 25.07.12, 08:27 Milicja to przygłupy ale nie zmienia to faktu że większość polskich "kierowców" jeździ jak jeździ i nic nie może tłumaczyć tak debilnego zachowania. Żeby milicja się nie opierniczała czekając na mundurową emeryturę tylko stał patrol co 15km i wlepiał wysokie mandaty to by kretynów za kółkiem trochę przytemperował a jak stoi jedne patrol na 300km albo i się nie trafi to jest jak jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: Milicja to przygłupy ale nie zmienia to faktu 25.07.12, 08:38 Jeżdżę regularnie przez Austrię Jest oczywiście więcej autostrad niż w Polsce. Więszkość samochodów jedzie około 150km/h. Bardzo rzadko widać znaki ograniczeń ale jeżeli już są to zawsze sensowne i przed czymś ostrzegają. Wszyscy wtedy zwalniają do prędkości wskazanej. Policję raczej można zauważyć w miastach i miasteczkach na lokalnych trasach. Liczba wypadków i ofiar jedna z najniższych w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.12, 07:55 Bzdura, na dobrych drogach będą po prostu jeździć jeszcze szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.internet.szczecin.pl 25.07.12, 09:50 > Bzdura, na dobrych drogach będą po prostu jeździć jeszcze szybciej. bzdura, przy tych cenach paliw w tej chwili na ekspresówkach i autostradach znaczna większość samochodów jedzie poniżej 120 km/godz. Tylko ułamek procenta jedzie znacznie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy 25.07.12, 08:38 Gość portalu: Juzek napisał(a): > Jakby bylo wiecej porzadnych drog, to nikt by sie nie spieszyl na zlamanie kark > u. A tak to kazdy nadgania gdzie tylko moze. No to jeszcze wytłumacz mi z tym nadganianiem. Co zyskuje taki nadganiacz, którzy wyprzedza pojazdy jadące z pewnym marginesem ponad przepisową (czyli nie zawalidrogi) aby za chwilę skręcić w lewo ale musząc przepuścić tych z przeciwka zmusza do hamowania i zatrzymania dopiero wyprzedzonych? No co on zyskał tymi niebezpiecznymi manewrami wyprzedzania i jeszcze szybszą jazdą? Zyskał tylko satysfakcję, że innym kierowcom zrobił na złość. Co mają do tego drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 09:57 Niestety ale nieśmiertelni młodzi kierowcy, którym nikt nigdy nie podskoczy, byli-są -i-będą. Restrykcje na drogach uderzają głównie w przeciętnych normalnych użytkowników. Żaden radar nie zniechęci gnojka do głupich zachowań, taki zawsze myśli że tym razem mu się uda. Tylko organizacja ruchu może poprawić bezpieczeństwo na drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: 195.117.118.* 25.07.12, 08:41 Gość portalu: Juzek napisał(a): > Jakby bylo wiecej porzadnych drog, to nikt by sie nie spieszyl na zlamanie kark > u. A tak to kazdy nadgania gdzie tylko moze. W tych wojkowicach to trzeba zmien > ic organizacje ruchu a nie stawiac ograniczenia Juziu, podsumuję krótko, patrząc sobie często na debili zapierd...cych 180-200 na autostradzie Toruń - Gdańsk - nie pier...l. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.ck.polsl.pl 24.07.12, 12:35 Nie chodzi o winę kierowcy - bo jak jedzie z niedozwoloną prędkością, to tak właśnie jedzie. Chodzi o to, że gdyby stali przed zakrętem, to kierowca jadący z nadmierną prędkością zdążyłby wyhamować spokojnie. Efekt w postaci zmniejszenia prędkości byłby osiągnięty. Natomiast pewnie byłoby mniej mandatów. Wniosek o intencjach każdy wyciąga z tego sam. Odpowiedz Link Zgłoś
cezbak Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy 25.07.12, 07:54 Zgoda - ale najpierw przegląd wszystkich ograniczeń i za ustawione "po uważaniu" bez sensownego uzasadnienia procentowy mandat dla decydującego o jego lokalizacji. Jeżdżę sporo i bardzo często widzę ograniczenia pozostawione po minionych dawno remontach. Dziwnym zbiegiem okoliczności - "miśki" często tam akurat widzą największe zagrożenie i czatują z bloczkiem mandatów. Odpowiedz Link Zgłoś
litespeed Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy 25.07.12, 08:04 Gość portalu: gosc napisał(a): ja jestem za wprowadzeniem radarów odcinkowyc > h i mandatów % z pit(jak w finlandii), zaraz by sie skonczyla jazda polska. Popieram całkowicie. Obecne max. 500 zł to żart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.12, 09:29 W twoim wieku to już dzieci w wózku dziecięcym powinny cię wożić i nie wypowiadaj się w sprawach ktore cię nie dotyczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izrael Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.vlan212.corcoran.lubman.net.pl 25.07.12, 08:25 Co jest bardziej niebezpieczne gnający tirowiec czy gnający tirowiec hamujący na zakręcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.ichf.edu.pl 25.07.12, 09:55 Ja ci powiem co jest najbezpieczniejsze. Gnający tirowiec pozbawiony prawa jazdy i z długiem i komornikiem na karku za niezapłacone mandaty. A w jeszcze bezpieczniejszej tenże sam gnający w mamrze. Nie da sie ustawić policji co kilometr - trzeba wyłapywać i odsiewać debili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.internet.szczecin.pl 25.07.12, 09:46 jak jedziesz z dużą, ale bezpieczną prędkością (dwupasmówka) i widzisz z dużej odległości patrol policji, to spokojnie dostosujesz prędkość do wymaganej przepisami.A że przepisy są durne, to inna sprawa. Bo jak można ustanawiać taką samą prędkość dopuszczalną na drodze osiedlowej i dwupasmowej wylotówce. Natomiast jak zobaczysz ten sam patrol policji w odległości 100 metrów, to zaczynasz gwałtownie hamować aby nie zapłacić mandatu. Normalnie kierowca obserwuje czy nie ma zagrożenia na drodze. Mniejszą uwagę zwraca się na zagrożenia na poboczu. Natomiast jest zwykłym kłamstwem , to że policja nie ma limitów mandatów. Policję obowiązuje ustawa budżetowa, w której zapisane są przychody z postępowania mandatowego. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Homo sovieticus. 25.07.12, 10:18 Zapominacie towarzyszu, ze nadrzednym zadaniem policji jest prewencja a nie karanie. Prewencja to stanie przed zakretem i wylapywanie tych, co moga spowodowac smiertelny wypadek na zakrecie. Stanie za zakretem oznacza tylko karanie tych, ktorym udalo sie nie spowodowac wypadku. Prewencja (trudne slowo) polega na zapobieganiu (cos co nie miesci sie w myslach ograniczonych). To, ze w naszym spoleczenstwie nie istnieje pojecie zachowan zapobiegawczych, widac na kazdym kroku, nie powinno dziwic nawet u policjantow, ale dopoki nie wyeliminuje sie jednostek, ktore opacznie rozumieja pojecie prewencji, dopoty bedziemy bandustanem Europy. Zakladanie, ze kary pelnia funkcje prewencyjne widac na przykladzie nielegalnych aborcji, niechcianych dzieci, dzieci zabijanych poprzez "wyslizg z recznika". Metody prewencyjne tym zdarzeniom nadal sa prowadzone li tylko na lekcjach religii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: 94.42.92.* 25.07.12, 07:22 Zgadzam się z Toba w 100%. Taki kolejny przykład - obwodnica Bytomia. Odkąd, ze względu na zły stan nawierzchni, ustawino znaki "50" - wcześniej było "80" zaraz pojawiła się policja z suszarką i łapie, schowana w krzakach!!!! Idealne miejsce do zarabiania na mandatach. Wcześniej tam nie stali nigdy... Od kilku miesięcy nie widziałem osobiście tam wypadku, może jakieś stłuczki niewielkie. I co ? I Pan policjant mówi, że to ze względu na bezpieczeństwo. Bzdura ale z drugiej strony co ma powiedzieć? Ma powiedzieć prawde, to go odsuna ze stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 07:41 O, właśnie, hitlerbahna. Zapomniałem co mnie tak ostatnio poirytowało z nowych ograniczeń i mi przypomniałeś. Idiotyczne ograniczenia na tej bezkolizyjnej drodze, w sam raz na wystawianie suszarek. Normalna prędkość z jaką prawie każdy jedzie to przedział 80-100, ale trzeba dać ograniczenia, żeby przypadkiem ruch nie był zbyt płynny. Takich miejsc jest mnóstwo, powszechne idiotyczne ograniczenia do 7km/h na gierkówce i wiślance powodujące zakł ocenia w ruchu - zamiast jechać wszyscy równo stówką (i niech tego pilnują fotoradary choćby co kilometr), to co chwila przyśpieszanie-hamowanie-przyśpieszanie-hamowanie, niektórzy widząc fotoradar czy patrol do i do 50-ciu zwalniają, tak na wszelki wypadek. Doskonała organizacja ruchu, nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy 25.07.12, 09:43 Też nie wiedziałem, po co są radary na gierkówce. Aż pewnego razu próbowałem skręcić w lewo. Od tego czasu już wiem. Stałem z pięć minut, bo co któryś samochód leciał nie siedemdziesiąt, nie sto, a tak na oko sto pięćdziesiąt i naprawdę trudno było bezpiecznie wjechać. Jak na mój gust, wystarczy jednak radar i limit 100kmh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.c193.msk.pl 25.07.12, 09:48 Na DK88 nie ma pasa zieleni czy nawet barierek pomiędzy jezdnią północną i południową, dlatego tam bardzo łatwo o czołowe zderzenie i są wprowadzone limity prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hideipvpn.pl Giszowiec to tragedia IP: *.ip.netia.com.pl 25.07.12, 08:35 Ograniczenie jest tam juz kilka lat a droga wciaz nie naprawiona. Szkody gornicze.... Zarzadca dorgi powienien placic kary... mnie jako kierowce g...o obchodzi z czyjej winy jest zle (dziury). Jesli kopalania/jej ubezpieczelnia sie uchyla od naprawy, to sie to robi za wlasna kase a potem wysyla fakture +50% albo idzie do sadu. A co do patroli w tym miejscu to ma sie to ni jak do poprwy bezpieczenstwa i byloby milo, gdyby ktos z Katowickiej Gazety sie temu przygladnal!!!! Przed zakretem jest bardzo niebezpieczne skrzyzowanie i przejscie dla pieszych. Policja powinna byc wlasnie tam widoczna bo tam sa wypadki. Ale po ch.? Lepiej stac 50 m dalej gdzie ich nie widac i latwiej dac mandat... to ze na przjsciu dla pieszych albo skrzyzowaniu ktos zgodnie to nie wazne.... Zamiast stanac wczesniej i zapobiegac, to stoja dalej, nie poprawiaja bezpieczenstwa ale daja mandaty. SUPER! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.12, 09:58 No to chyba to ograniczenie do 40 nie jest takie bezsensowne, skoro dochodzi tak do sporej liczby zderzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.08 Re: Tak, tak, patrol zawsze stoi tam, gdzie są wy 25.07.12, 10:27 Najgorsze jest o, że nie jest o odosobniony przypadek, a konsekwencje swojej głupoty policja zwala na kierowców: www.youtube.com/watch?v=sjjIoZg_zmE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyerofca Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem IP: *.static.3s.pl 23.07.12, 18:52 tak samo jak zatrzymywanie kierowców tą policyjną skodziną na A-4 na pasie ciągłym autostrady Odpowiedz Link Zgłoś
glupiadmin Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem 23.07.12, 19:15 Dlaczego policja tak uwielbia się kompromitować.... a może to jest na miarę ich rozumków? Odpowiedz Link Zgłoś
pd-f Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem 23.07.12, 19:22 Zgadzam się z opinią kierowcy Tira. Otóż panowie policjanci siedzą sobie wygodnie w samochodzie na ulicy Krynicznej jest to skrzyżowanie z DK-1 zazwyczaj fotoradar stoi sobie grzecznie na pasie zieleni. Jeżdżę tam codziennie i nie ma dnia aby nie było tam kontroli drogowej, jednak aby przeciwdziałać nadmiernej szybkości poprostu stoją i łapią. Gdy widzą rozpędzony samochód wyskakują na drogę i "łapią" jest tam ograniczenie z 70 do 50 więc szanse na złapanie niepoprawnego kierowcy są na 99%. Oczywiście patrole są potrzebne, jednak kilkaset metrów dalej stoi na światłach fotoradar - notabene widać że jest uszkodzony widać że "jakiś" samochód dokonał potrącenia niechcący fotoradaru. Więc niech naprawią go mam na uwadze fotoradar jak również światła ze skrzyżowaniem z ulicą Kusocińskiego będzie wówczas zdecydowanie bezpieczniej. A Pan Policjant który wypowiada się że nic się nie dzieje niech grzecznie wsiądzie w samochód i zobaczy jak tam wygląda..... pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem IP: *.c193.msk.pl 23.07.12, 20:28 Odkąd postawiono tam ograniczenie prędkości (ok. 1,5 roku temu) policja regularnie stoi na tym przystanku w stronę Siewierza. Kto jeździ regularnie tą trasą dobrze o tym wie, nie trzeba wynalazków dla przestępców drogowych pod nazwą CB. Po prostu - trzeba jeździ zgodnie z przepisami i przestrzegać ograniczeń prędkości. A po drugie trzeba zachować odstęp od pojazdu przed nami. Wtedy żadna ,,hamująca ciężarówka" nie będzie dla nas zagrożeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomziczek Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem 23.07.12, 23:58 Święte słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hildebrant Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem IP: *.play-internet.pl 24.07.12, 21:38 To pojedźcie, Panowie, przepisowo. Czyli 50 km/h na zabudowanym, 90 - poza. Kiedyś tak pojechałem i przez dłuższy czas miałem na tylnym zderzaku TIRa, któremu się bardzo śpieszyło. Trąbił, świecił w lusterka, droga wąska. Nie było gdzie zrobić miejsca żeby sobie wyprzedził. Wolę nie myśleć co byłoby, gdyby cokolwiek zmusiło mnie do awaryjnego hamowania (pijak na jezdni, zwierzę, nieoświetlony rower lub furmanka) - tamten był ze 2 metry za mną, ciemno, jego długie światła w lusterkach. Innym razem zostałem zbluzgany za zatrzymanie się przed znakiem STOP (bezwzględny obowiązek zatrzymania) - bo "nic nie jechało". Przepisowa jazda wywołuje agresję chamstwa, które dorwało się do samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolarz Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem IP: *.play-internet.pl 25.07.12, 08:06 Gość portalu: hildebrant napisał(a): > To pojedźcie, Panowie, przepisowo. Czyli 50 km/h na zabudowanym, 90 - poza. Kie > dyś tak pojechałem i przez dłuższy czas miałem na tylnym zderzaku TIRa, któremu > się bardzo śpieszyło. Trąbił, świecił w lusterka, droga wąska. Nie było gdzie > zrobić miejsca żeby sobie wyprzedził. Wolę nie myśleć co byłoby, gdyby cokolwie > k zmusiło mnie do awaryjnego hamowania (pijak na jezdni, zwierzę, nieoświetlony > rower lub furmanka) - tamten był ze 2 metry za mną, ciemno, jego długie światł > a w lusterkach. > Innym razem zostałem zbluzgany za zatrzymanie się przed znakiem STOP (bezwzględ > ny obowiązek zatrzymania) - bo "nic nie jechało". Przepisowa jazda wywołuje agr > esję chamstwa, które dorwało się do samochodów. Widzisz kolego... Jakiś geniusz wsadził do szoferki takiego TIRa pomocnika dla kierowcy. Nazywa się ten pomocnik Tacho. Jego zadanie jest proste i polega na zatrzymaniu na 11 godzin kierowcy, który ma do celu 15 kilometrów. Nic by się nie stało gdyby ten kierowca jechał kwadrans dłużej i dojechał do celu tego samego dnia. Tam umyłby się jak człowiek, wyspał w łóżku... Ale pomocnik Tacho jest nieprzejednany, musisz się zatrzymać i gnić w kabinie 11 godzin na parkingu... No więc naginamy jak tylko się da, aby tylko naciągnąć czas wygospodarowując ten bezcenny kwadrans. A że po drodze można kogoś zabić? Cóż, podziękuj urzędnikom idiotom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem IP: 195.117.118.* 25.07.12, 08:48 Mhm, nic by się nie stało. Gdyby jechał jeszcze 20 minut też, nie a w sumie pół godzinki też przecież nic by się nie stało. A później mamy takie kwiatki: olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,12058168,Prowadzac_tira_zasnal_za_kierownica_i_wjechal_do_rowu.html Bo przecież on "jeszcze kwadransik" da radę. Dramat. I Ty masz czelność kogoś od idiotów wyzywać? Dobre sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem IP: *.internet.szczecin.pl 25.07.12, 10:02 > Widzisz kolego... Jakiś geniusz wsadził do szoferki takiego TIRa pomocnika dla > kierowcy. Nazywa się ten pomocnik Tacho. Jego zadanie jest proste i polega na z > atrzymaniu na 11 godzin kierowcy, który ma do celu 15 kilometrów Dupa z ciebie a nie kierowca, skoro NIE POTRAFISZ OBLICZYĆ DOKŁADNIE CZASU JADĄC ZGODNIE Z PRZEPISAMI. I nie opowiadaj bajek, że nie można tego wyliczyć. Do tego dodajesz 15 minut na nieprzewidziane sytuacje i jedziesz zgodnie z przepisami, a nie 90 na obszarze zabudowanym. Niestety duża część kierowców Tirów jest zwykłymi bandytami, uważającymi, że oni są silniejsi i mają więcej praw na drodze. Najlepszym przykładem IDIOTYCZNEGO zachowania się kierowców jest wyprzedzanie Tirów na autostradzie. Obydwa mają ograniczniki predkości i tylko dzięki niedoskonałości urządzeń jeden jest szybszy o jeden kilometr na godzinę od drugiego. Ale ambicja nie pozwala jechać za odrobinę wolniejszym. Muszę wyprzedzić, A że trwa to czasami dwie - trzy minuty i zablokowana jest autostrada dla samochodów osobowych, to ci kierowcy mają osobówki sw dupie. Oni są najważniejsi. Najpierw nauczcie się kulturalnie jeździć, a dopiero poźniej zaczynajcie wymagać. I jeszcze jedno DLACZEGO W NIEMCZECH JEŹDZICIE ZGODNIE Z PRZEPISAMI? Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem 25.07.12, 10:22 A ile razy zdarza się, że zabraknie tego kwadransa? Raz na miesiąc, raz na pół roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.12, 10:12 No to chyba czas zastanowić się nad oddaniem prawa jazdy, skoro ważniejsze jest dla ciebie samopoczucie jakiegoś typka, a nie przepisy i bezpieczeństwo. Może jakieś lekcje odporności na stres by się przydały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyobraźnia Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem IP: *.ip.netia.com.pl 25.07.12, 08:04 Tu jest opisane jak naczepa podczas hamowania zostaje wyrzucona na drugi pas... I np. jedziesz sobie nim przepisowo, a od tyłu lub boku zostajesz przez nią "skoszony". Gratuluje, giniesz jadąc przepisowo. Czy o to chodzi? Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem IP: *.c193.msk.pl 25.07.12, 09:36 Oczywiście jadąc szybciej niż przepisowo ominąłbyś tą przyczepę niczym Hołek, a CB podałoby ci koordynaty wejścia w zakręt przez ciężarówką i naczepą. CB powinno być zakazane w tym kraju, bo nie służy bezpieczeństwu (koronny argument cwaniaczków z batem - że niby w korkach nie stoją). Odpowiedz Link Zgłoś
losie.k Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem 23.07.12, 20:52 Niech zgadnę, chodzi o 3 kilometr? Mam CB, nie jeżdżę tamtędy, ale wiem że tam stoją, regularnie. TIR mógł tamtędy jechać >70, bo nie wszyscy mają włączone CB lub gadają przez GSM, itp co trzeba tępić a się tego nie robi. Znaleźli sobie miejsce na sprzedawanie mandatów, jak to się opatrzy, to przeniosą się w nowe miejsce i znowu będą żniwa. Polska - tam gdzie się jest 70 na równej drodze będzie misiak, tam gdzie się możesz zabić przekraczając 50 o 1km/h, nigdy ich nie doświadczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenzor Ja bym zabronił suszyć z pobocza... IP: *.welnowiec.net 23.07.12, 21:13 Chcą łapać ? - proszę bardzo, nieoznakowanymi radiowozami w ruchu - wówczas rzeczywiście wyłapują tych "największych" przestępców, a reszta nigdy nie wiedząc skąd nadejdzie "pomoc" jeździ wolniej i uważniej... ale przecież nie o to chodzi żeby było bezpieczniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem 24.07.12, 07:23 Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 18 lipca 2008 r. w sprawie kontroli ruchu drogowego (Dz. U. Nr 132, poz. 841) oraz zarządzenie nr 609 z dnia 25 czerwca 2007 r. w sprawie sposobu pełnienia służby na drogach przez policjantów: podczas pełnienia służby w sposób statyczny radiowóz powinien być ustawiony w miejscu bezpiecznym i widocznym dla uczestników ruchu." Nic dodać - nic ująć. Wystarczy, żeby milicjanci (tak,tak, milicjanci) stosowali się do przepisów, a głupie tłumaczenia przełożonych świadczą tylko o niewiedzy i postawie (znanej ze światka przestępczego) "idziemy w zaparte". Może zgłaszać takie postępowanie milicjantów za każdym razem, gdy tam staną do ich szefa w Warszawie, który wydał rozporządzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem 24.07.12, 08:06 widać ich dobrze ale jak jeden z drugim zap...ją ile fabryka dał to potem na widok policji hamują aż się asfalt zwija. To nie policja stwarza zagrożenie a narwani "kierowcy". Najciekawsze, że jak taki jeden z drugim wyjadą za granicę to zaraz przestrzegają ograniczeń. No ale tam mandat jest większy niż wartość złomu, którym jeżdżą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Droopi Re: Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem IP: *.bb.sky.com 25.07.12, 09:01 Zgadza się, że mandat większy. Jednak przestrzeganie ograniczeń z czegoś innego wynika. Proponuję wybrać się w dłuższą podróż zgodnie z przepisami, zarówno w Polsce, jak i poza jej granicami i porównać średnią prędkość uzyskaną na takiej trasie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusiadusia Re: Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem IP: *.w90-21.abo.wanadoo.fr 25.07.12, 10:15 bo za GRANICA da sie jezdzic !!! sze pana i nie ma potrzeby lamania przepisow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hildebrant Re: Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem IP: *.play-internet.pl 24.07.12, 21:49 No i co to da? Czas rozwiązać milicję i stworzyć policję. Poprosić o pomoc Brytyjczyków, niech wyszkolą i będzie toto funkcjonować. Tam stójkowi chodzą nieuzbrojeni i nie udają żałosnych szeryfów jak nasi milicjanci-analfabeci. Z analfabetyzmem żadna przesada. Byłem kiedyś świadkiem wypadku. Zeznawałem. Kiedy zobaczyłem protokół opadła mi szczęka. Takiej ilości błędów nie widziałem od czasów podstawówki - w VII klasie mieliśmy kolegę na granicy upośledzenia, który miał kłopoty z czytaniem. Strzelał podobną ilość byków co ten milicjant. Nie wiem za ile kupił świadectwo maturalne, niemożliwe by z taką ortografią zdał starą maturę. Teraz mają lepiej - komputery poprawiają błędy za nich. Odpowiedz Link Zgłoś
benia225 Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem 24.07.12, 08:21 Tam jest ograniczenie do 70 km i jak idiota w Tirze jedzie 120 to musi hamowac i nie ma tu winy policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumu Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.07.12, 07:47 Oczywiste, że musi hamować, ale ty chyba nic nie zrozumiałeś z tekstu. Przez to, że go zza zakrętu straszą jego przewinienie o mało nie doprowadziło do tragedii. Czy ty jesteś policjantem? Kompletne niekumanie to sugeruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.12, 10:19 Ale to oznacza, że facet z tyłu też jechał te 120. I jest wielce oburzony, że musiał hamować i było groźnie na drodze. Obaj są winni. A jak dla mnie to oboje mogli zejść z tego świata. Bezpieczniej by było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z osobowki Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem IP: *.244.wb.wifirst.net 25.07.12, 07:48 twoja przygoda z motoryzacja skonczyla sie na resorakach fachowcu. Tiry maja mechaniczne ograniczenie predkosci do 90km/h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anasosek Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.12, 08:34 Bencwał Odpowiedz Link Zgłoś
pawelekok Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem 25.07.12, 08:36 Winą policji jest, że prowokuje do gwałtownego hamowania pędzącego TIRa NA ZAKRĘCIE, a nie na prostej drodze. Jeśli w ogóle jesteś kierowcą, to powinieneś rozumieć dlaczego jest to o wiele bardziej niebezpieczne. Nie jestem podły i nie będę Ci życzył, żebyś znalazł się obok takiego TIRa w podobnej sytuacji, chociaż, gdybyś przeżył, to może byś wtedy zrozumiał. Gdyby policja ustawiła się w bezpiecznej odległości przed lub za zakrętem, wtedy byłoby o wiele bezpieczniej na drodze, bo kierowcy hamowali by częściej i mniej gwałtownie, ale za to policja zgarniałaby kilkakrotnie mniej mandatów. I właśnie o te mandaty chodzi, a nie o żadne bezpieczeństwo kierowców. Przecież mandaty nie są przesadnie wysokie za takie wykroczenia właśnie po to, by kierowcy ryzykowali szybką jazdę i dawali się na mandaty łapać. Gdyby były bardzo wysokie jak to jest w niektórych krajach, o wiele mniej kierowców by ryzykowało i znowu nie byłoby kasy z mandatów. Policja łże. Wcale nie chodzi o żadne bezpieczeństwo tylko o kasę z mandatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.12, 10:02 Gdyby pan za TIRem jechał zgodnie z przepisami, to by gwałtownie hamować nie musiał. Ja mam jedną odpowiedź dla oburzonego pana od telefonu (i dla wszystkich podobnych): z bogiem i na drzewo. Byle szybciej, może nikogo nie zdąży zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelekok Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem 26.07.12, 08:48 Jeszcze jeden mądrala bez wyobraźni. A komentowane artykuły czyta się dokładnie i stara zrozumieć co tam napisano. Pan za TIRem jechał wolniej. TIR wpadł w poślizg wskutek gwałtownego hamowania. Gdyby ten pan jechał 120 to zostałaby z niego mokra plama. A gdyby lewym pasem jechał sobie inny kierowca - powoli, zgodnie z przepisami, to też byłby trup. Ja nie jestem idiotą jak niektórzy tutaj i nie nawoływuję do ich wyeliminowania (idiotów). Mają takie same prawo do życia, prawo do głosowania jak ja. I wolno im wypisywać głupoty na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bo.no Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem 24.07.12, 08:38 Policja stoi tam gdzie łatwo miożna zebrac kase , nigdy im nie chodziło o bezpieczenstwo na drodze, zatrzymano mnie w ciagu 20 lat jazdy samochodem może z 10 razy i zawsze było to miejsce gdzie nei było zagrożenia, i ruch mały a widoczność dobra, zawsze chodziło tylko o łatwy szmal, jak nie do kieszeni to do budżetu. Polska policja to najgorsi ignoranci bezpieczeństwa na świecie, a polskie znaki ustawiane na drogach to pomyłka - sąz epoki PRL. Ale jaki rząd i państwo taka i policja, nie wspomnę o osłach ze straży miejskich, to najgorszy i najbardziej tempy element społeczeństwa. Wstyd mi że mieszkam w takim chorym i durnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reality_show Re: Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 25.07.12, 09:08 Zupełnie jak za PRLu. Makiety z policjantami. Brakuje jeszcze makiet budynków sugerujących teren zabudowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kozalesz Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem 24.07.12, 11:32 Najgorsi są kierowcy, którzy nie patrzą na znaki. Gdy widzą policję, to hamują do 50km/h, bo nie wiedzą jakie jest ograniczenie - a najczęściej jest to 70 przed skrzyżowaniem. Ograniczenie do 40 na Giszowcu jest spowodowane szkodami górniczymi, co czuć jak się jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 07:44 Niech by w tym miejscu było 70, ale 40 to kpina z obywateli. Nawet na malucha to zbyt niski limit, z du.y wzięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeh Re: Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem IP: *.gadu-gadu.pl 25.07.12, 08:37 Ale jesteś kretyn, ograniczenia nie są po to by dostosować się do tego ile fabryka daje (i przyciąć) tylko po to byś kretynie nikogo nie zabił na tej drodze, a przynajmniej zminimalizował ryzyko. Cholera skąd się tacy ludzie biorą że tego nie kumają, to są elementarne podstawy poruszania się po drogach, czy wy wszyscy zatrzymaliście się w rozwoju?! Fizyka to w podstawówce była i takie rzeczy są naprawdę zajebiście proste, gimbusy nawet będą to kumać. 99% Polskich kierowców do kretyni cofnięci w rozwoju. Gdzieś ktoś pisał że śpieszy się przez Tacho. No bez jaj, wymówki szuka. Masz Tacho, masz pecha, to Twój zakichany problem, nie innych których próbujesz taranować, jeśli tego nie kumasz to już dawno prawko powinno zostać Tobie odebrane. Wymówka na zapiedzielanie zawsze się znajdzie, a bo się śpiesze, a bo żona rodzi, a bo do pracy, a bo tamto sramto. Jedź zgodnie z prawem i ograniczeniami, zachowuj dystans i nikt cię nie złapie a jak ktoś Ci wyleci na ulice to możliwe że nawet uda Ci się wyhamować, możliwe, ale bardziej prawdopodobne niż jak zapierdzielasz 2xlimit! DEBILE, nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
mmena Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem 24.07.12, 16:29 "Patrol ma być widoczny, ale element zaskoczenia dla kierowcy musi być." Dlaczego? Przecież jeśli kierowca będzie wiedział, że stoi policja to będzie jechał wolniej i tym samym bezpieczniej. Dlaczego zatem ten "element zaskoczenia" musi być? Czyżby dlatego, żeby był także element płacenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarFi Re: Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem IP: 212.160.172.* 25.07.12, 07:49 Dlatego, że masz jeździć zgodnie z przepisami zawsze, a nie tylko wtedy, gdy widzisz policję. Choć zgadzam się, że ograniczenia prędkości w Polsce są zbyt duże, w rezultacie czego kierowcy je ignorują i dochodzi do patologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeh Re: Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem IP: *.gadu-gadu.pl 25.07.12, 08:44 Nie oszukujmy się kierowcy zawsze będą łamać przepisy. Dlaczego? Bo cholera mogą, bo pareset złotych i kilka punkcików jest śmieszną karą. Dowalić 10k, 15pkt i sprawę do sądu by sąd kierował na roboty publiczne, jak komuś naprawdę zależy na czasie to będzie uważał. Ograniczenia prędkości nie są dla kierowców, ograniczenia prędkości są wszystkich których takie 1 wzwyż tony może przywalić. A najgorsze że kuwa sam je łamie, boję się że jakiś idiota mi w dupe wjedzie więc jade jak wszyscy dookoła. To jest popieprzone. Np. taka puławskaw warszawie po 15tej, jedź te 50km/h a więcej sytuacji niebezpiecznych stworzysz niż w ciągu roku na krajówkach. Bo paru idiotom się *jak zwykle śpieszy*. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.12, 10:25 Mnóstwo jest takich dróg w polskich miastach, gdzie zamiast 50km/h ludzie popylają średnio 80km/h. Ja się dziwię jedynie, że w takich miejscach radary nie stoją. Przecież to wór złota można by uzbierać. I pewnie jakąś drogę z tego wyremontować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeh Re: Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem IP: *.gadu-gadu.pl 25.07.12, 11:03 80? Puławska ma ok 14km z piaseczna do warszawy, w porannym i wieczornym ruchu prędkość średnia to 100km/h a zdarzają się "mądrzejsi". Policje to tam widziałem dopiero jeden raz od dwóch lat. Kompletnie tego nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna.natanek Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem 24.07.12, 22:02 Bardzo dobrze ,że stoją policjanci i łapią bezmózgowców jechałam nie dawno giierkówką i widziałam jak kierowcy jeżdżą bardzo szybko, nie przestrzegając przepisów drogowych jak dzieci ścigając się . Odpowiedz Link Zgłoś
rozpiernik Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem 25.07.12, 07:48 "Ale wiadomo, że obecność policji oddziałuje psychologicznie na kierowców. Kierowcy zwalniają, pokazuje to przykład makiet z tekturowymi policjantami, które kilka lat temu zostały ustawione na drogach - przekonuje" No pewnie. Problem był tylko jeden - taka makieta nie wyrabia limitu mandatów :-D Odpowiedz Link Zgłoś
cezbak Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem 25.07.12, 07:48 "Nie stoimy tam dlatego, żeby najłatwiej "sprzedać" mandat. To bzdura wyssana z palca, że mamy jakieś limity, które musimy wyrobić." - na pewno bzdura? A plany ministra Rostowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
and155 Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem 25.07.12, 07:48 Co to za kretyn ten pan Andrzej? Czyżby Kiepski? Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek janosikowe 25.07.12, 07:55 "że patrole stoją w miejscach, gdzie dochodzi do większej liczby wypadków" - to jest to co my kierowcy nie potwierdzamy podobny sposób myślenia dotyczący skrzyżowań z radarem łapiącym na czerwonym świetle prezentuje Straż Miejska w Grudziądzu cyt. w związku z przyspieszaniem na zielonym świetle /ludzie boją się dać złapać/ zamontują dodatkowe urządzenie wyłapującą prędkość pojazdów ot logika krasnala , a może tak zegar sekundowy zmiany świateł ? nie bo nie będzie mandatów ! zbójnicka ustawka na łupienie, to tyle ignorancji miejscy !! Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_szulc Re: janosikowe 25.07.12, 09:12 Może najpierw zacznij jeździć zgodnie z przepisami a dopiero później nazywaj siebie kierowcą, bo póki co to jest co najwyżej pseudo-kierowcą. Odpowiedz Link Zgłoś
aniabajk Re: Na DK 1 drogówka czai się za zakrętem 25.07.12, 08:02 zdzichu_pokielichu napisał(a): > Jakoś ciężko mi uwierzyć w tą historyjkę. Każdy kierowca "tira" posiada CB dzię > ki czemu juz z 5 km wie, gdzie "misiaczki suszą" i historyjka z nagłym hamowani > em wydaje się mało prawdopodobna. Historyjka pewnie fikcyjna, ale faktem jest że policja często wybiera bardzo niefortunne miejsca do suszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem 25.07.12, 08:05 "To bzdura wyssana z palca, że mamy jakieś limity, które musimy wyrobić. Najważniejsza jest poprawa bezpieczeństwa." -Panier Rzeczniku Policji, nier ośnie panu nos? Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Nie tylko na gierkówce ! 25.07.12, 08:08 Jak do głupoty kierowców (głównie tirów) dodamy bezmyślność policjantów to na drodze robi nam się naprawdę niebezpiecznie. Myślę, że sami policjanci z patrolu doskonale zdają sobie sprawę z tego co robią . Ale skoro komendanci nakładają na nich obowiązki "poborców myta" no to mamy co mamy. Zarówno bezpośrednie działania policjantów jak i orgia radarowa nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem. Tu chodzi o kasę, im większą tym lepiej !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mydish Na gierkówce drogówka czai się za zakrętem 25.07.12, 08:09 Czy pilotażowy program eutanazji powinien być najpierw przetestowany na policjantach? Odpowiedz Link Zgłoś
huston_mamy_problem jechałęm bez biletu,złapał mnie kanar-to jego wina 25.07.12, 08:13 że mnie złapał ! Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: jechałęm bez biletu,złapał mnie kanar-to jego 25.07.12, 08:53 jeżeli pragnący cię złapać kanar tratuje innych pasażerów pojazdu to coś nim nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscmichal Re: jechałęm bez biletu,złapał mnie kanar-to jego IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.13, 19:05 warto jest tez zerknac do serwisu dajbilet.pl widzialem tam kilka biletow kolekcjonerskich Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi pewnie że chodzi tylko o kasę... 25.07.12, 08:23 to taki dodatkowy podatek... a opisany przykład to kolejny dowód że bezpieczeństwo władza ma głęboko w d... inny przykład: nieoznakowany radiowóz łapie gościa i stają tuż za skrzyżowaniem (jest miejsce do zaparkowania) pewnie przekroczył z 20 - nie więcej! pewnie mu naopowiadali jakim to niebezpiecznym kierowca jest itp... po czym włączając się do ruchu zawracają tuz za skrzyżowaniem przejeżdżając przez podwójna ciągła... w lusterku widzę że jakiś debil wyprzeda na trzeciego wymuszając na mnie i jadącym z przeciwka kierowcy ucieczkę na pobocze... gdy mnie wyprzedził to widzę że to policja... pewnie tego typu przykłady można by mnożyć... tak więc jeśli łoicie nas na kasę to przynajmniej nie pieprzcie głupot o "bezpieczeństwie" itp. miejcie choć odrobinę godności! Odpowiedz Link Zgłoś
tj2787898 Policja zagrożeniem na Gierkówce? Znam tam gorsze: 25.07.12, 08:45 Jadąc od kilkaset metrów przed skrzyżowaniem przy Elektrowni Łagisza jest wzniesienie, na którym jest łuk w prawo, a po bokach stoją góra cztery domki. Od tych domków nie było wyjazdów na Gierkówkę. Teraz jakiś półgłów zdecydował, że zrobi w tym miejscu przejazdy, umożliwiające zjazd na tą drogę - prace są na ukończeniu. Kierowcy jadący 100 Gierkówką w stronę Warszawy z dozwoloną tam prędkością 100 km/h nagle zostaną postawieni w sytuacji, gdy wyjeżdżając na łuku zza wierzchołka wzniesienia zobaczą tuż przed maską wyjeżdżające z boku inne auto. Ciekawe, ile ludzi będzie musiało zginąć lub odnieść rany, żeby jakiś decydent wreszcie się ocknął i z powrotem zlikwidował te przejazdy ?... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio1313 Jakie to bystre 25.07.12, 08:51 >Ale wiadomo, że obecność policji oddziałuje psychologicznie na kierowców. Kierowcy zwalniają, ale mądrale, to dlaczego nie staną przed zakrętem- było by ich widać, kierowcy by zwalniali i jak chcą było by bezpieczniej. Ale nie- oni wolą za zakrętem- czemu, chyba odpowiedź jest oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś