Dodaj do ulubionych

Będzie objazd feralnego mostu na A1

29.10.12, 16:23
Będzie? Na razie żadnych konkretów. A ten objazd powinien być już od kilku miesięcy.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Będzie objazd feralnego mostu na A1 IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 29.10.12, 16:47
      po co? dla dziennikarzy? mnie te 6 km. do kolejnego odcinka autostrady po czeskiej stronie nie męczy - moge poczekać na most.
      • Gość: turzanin Re: Będzie objazd feralnego mostu na A1 IP: *.welnowiec.net 29.10.12, 17:05
        jak to po co? aktualnie po drogach lokalnych powiatu wodzisławskiego poruszają się tysiące "tirów" dziennie (tranzyt północ-południe i wschód-zachód), więc otwarcie autostrady od Mszany do granicy z Czechami byłoby dla nas zbawieniem
        • Gość: gość Re: Będzie objazd feralnego mostu na A1 IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 29.10.12, 21:36
          sorry - o was nie pomyślałem! :) mam nadzieję , że mieszkańcy okolic wodzisławia mi wybaczą?
      • Gość: autostradomaniak 18 km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 17:07
        Gość portalu: gość napisał(a):
        po co? dla dziennikarzy? mnie te 6 km. do kolejnego odcinka autostrady po czeskiej stronie nie męczy - moge poczekać na most.

Nie 6, a 18 km. Droga po zjeździe z autostrady jest raczej kiepska. Od strony Czech do początku autostrady też jedzie się fatalnie.
        • Gość: dfkj Re: 18 km IP: *.1000lecie.pl 29.10.12, 20:04
          > Nie 6, a 18 km. Droga po zjeździe z autostrady jest raczej kiepska. Od strony Czech do początku autostrady też jedzie się fatalnie.

Nie za bardzo rozumiem o czym piszesz? Czyżby o tej samej klasycznej polskiej dziurawce tylko w drugą stronę?
          Bo od granicy w Chałupkach do wjazdu na autostradę na terenie Czech jest może z 500 m drogi (i to zupełnie przyzwoitej).

Przy okazji - pamiętacie oczywiście jak Propaganda (pseudo)Obywatelska zachłystywała się parę lat temu, że to gotowy polski odcinek będzie czekał na granicy na ukończenie czeskiego...
          A wyszło jak zawsze i jak (im "wychodzi") wszystko....
          • Gość: Europejczyk Re: 18 km IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.12, 23:26
            Gość portalu: dfkj napisał(a):
            Nie za bardzo rozumiem o czym piszesz?

18 km to brakujący odcinek polskiej autostrady A1, która pomimo że jest gotowa - nie może zostać oddana, właśnie z powodu nieukończonego mostu w Mszanie.
          • Gość: kmarcel Re: 18 km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.12, 09:31
            doskonale pamietam jak wij ślaski sie martwił ze Czechy nie zdązą
        • Gość: gość Re: 18 km IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 29.10.12, 21:39
          6 - 18 co za różnica? do pragi jest ponad 400....a co do jakości drogi..... nie zauważyłem dziur - od 1996 roku jeżdzę wyłącznie citroenami - polubiłem wszystkie drogi - polskie też!
    • Gość: gn Re: Będzie objazd feralnego mostu na A1 IP: *.internetia.net.pl 29.10.12, 18:10
      nie ma sie co spieszyć, panie Nowak. Czekaliśmy 6 lat, sPOkojnie POczekamy drugie tyle.
      • Gość: ff jak bedzie to bedzie:) IP: *.mikolow.multimetro.pl 30.10.12, 02:59
        to był niezły wał, ten most akurat na euro:)
    • Gość: kierowiec Re: Będzie objazd feralnego mostu na A1 IP: *.protonet.pl 29.10.12, 22:58
      taaaa,bedzie,d...pa bedzie,no chyba ze maja dowieżć jakiś kibiców na zawody pływackie(EURO 2013?) do wawy na Basenie Narodowym np. w piłke....wodną
    • sirk Będzie objazd feralnego mostu na A1 31.10.12, 23:42
      Może jakieś pieprzone mapki dołączyć do tych artykułów???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka