Dodaj do ulubionych

Sądny dzień. Prezydenci mogą stracić diety z KZ...

04.11.12, 21:29
"dieta" to pojęcie związane z odżywianiem.
To należny zwrot kosztów żywienia, jak np. w delegacjach. W tym przypadku ci goście powinni dostać rekompensatę za to że chudną tracąc kalorie na obradach Rady Nadzorczej KZK GOP. Ile to trwa - nie wiem.
Wiem natomiast że o zarobku 2600 zł/mc marzy wielu ludzi -jedynych żywicieli rodzin w tym popapranym kraju.
Obserwuj wątek
    • st-ach Nigdy wcześniej nikt nie zarzucał nam, że działam 04.11.12, 22:21
      "Nigdy wcześniej nikt nie zarzucał nam, że działamy bezprawnie."

to cytat z wypowiedzi jednego z naczalstwa, który na swoja obronę ma jedynie to, że dotąd pobierał (słuszne lub nie) pieniądze i nikomu to nie przeszkadzało.
      moim zdaniem pierwszy powinien polecieć ze stanowiska szef KZK GOP, iż zamiast skrupulatnie liczyć pieniądze wydawane, też bazował na tym że nikt tego nie widzi.

Czymś zupełnie niezrozumiałym z punktu widzenia Instytucji Państwa jest to, iż żaden (powołany do tego organ) fiskus CBA czy CBŚ też tego nie był uprzejmy się dopatrzeć, ale kiedy zwykły i prosty jak jego życiorys obywatel, winien jest przysłowiową złotówkę, to jest ścigany i zostaje wypuszczony w skarpetach.

"KOMUNO WRÓĆ"!!!!!
      • Gość: mozecie_mi_skoczyc raz na fuchem do dudy gracza malarza IP: *.dynamic.mnet-online.de 05.11.12, 07:54
        poszedl ziemtek,,malarz pokojowy
        wzial ze soba fuche do malarskiej glowy
        kto wie co to fucha,to nawet moze
        byc fuchom dla malarza,choc to nie pomoze
        wiadukty som wysokie,,a fuchy dobrze platne
        presidenty np:bardzo adeqatne,do skoczkow
        co na fuchem ida sobie cichaczem
        ,,a wilki,,jak to wilki,,czekaja pod lasem
        one tak juz maja
        fuchy nigdy nie odwalaja
        duchowni zaraz zajecie maja !!!!!

ps.no jak ta fraszka na sie do fuchy,prezydemtow i zaplaty osomdzcie sami
        oczywiscie uzylem skrotow i kompozycji wal,emsowych,,ale prawa fizyki som silne,,ze ho,,ho i jeszcze dwa ho i ho
        no to jak bendzie ?
      • Gość: lolo Re: Nigdy wcześniej nikt nie zarzucał nam, że dz IP: *.xdsl.centertel.pl 05.11.12, 13:07
        Jak zostawią to zapłacimy za bilety drożej, jak zbiorą to się zemszczą i za bilety zapłacimy drożej.
        Dobrze że mamy demokrację i możliwość wyboru.
    • pppx Sądny dzień. Prezydenci mogą stracić diety z KZ... 04.11.12, 22:45
      Nie powinni dostawać złamanego gorsza taka prawda co za cyrk .
      • Gość: jac Re: Sądny dzień. Prezydenci mogą stracić diety z IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 00:17
        Oni dostają dietę w takiej wysokości jak ja mam emeryturę po 25latach pracy w kopalni na przodku!!!! Uważam że to skandal! Jeśli ma to być "dieta" to 200 zl powinno być i to tak nad to!!!!
      • Gość: P77 Re: Sądny dzień. Prezydenci mogą stracić diety z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 11:04
        Czy Prezydenci miast Gliwic, Knurowa, Zabrza, Bytomia, Katowic , Sosnowca nie mają czegoś takiego jak godność i poczucie obowiązku obywatelskiego???? A może po prostu to są karierowicze bez kręgosłupa i zasad ? WSTYD . Ciekawi Mnie czy na tvp3 Katowice,TVS bedzie z tego jakas akcja czy przykryją to info o krowie z 2 głowami
        Mam nadzieje ze lokalne media nie dają ciała i poweszą jakie jeszcze "kluczowe" stanowiska zajmują takie obiboki w innych miastach . Top nie jest tajne tylko trzeba chcice sie tym zajac !!!
    • felucjan Dieta - rekompensata za bycie gdzieś. 04.11.12, 23:40
      Albo się pracuje dla KZK GOP i dostaje pensję, albo nie robi się nic i tyle samo dostaje. Tak powinno być.

Jednak prezydenci naszych miast znaleźli sposób na dorobienie do swoich pensji i pobierają pieniądze które są rekompensatą za bycie, tak jakby od samego bycia kilku prezydentów w Zarządzie KZK GOP jego posunięcia były bardziej przemyślane. Ja akurat mam zgoła odmienne przekonanie i jestem zdania, że lepiej by było jakby nie brali diet i zrezygnowali z bywania w zarządach.
      • Gość: S Re: Dieta - rekompensata za bycie gdzieś. IP: *.opera-mini.net 05.11.12, 07:00
        polskie sądy to kpina z prawa i niech nie kłamią że nikt wcześniej im diet nie wypominał bo pasażerowie robią to ciągle od lat gdy tylko ten fakt ujawniono.
    • aniaanula911 KOPEL W KZK 05.11.12, 08:03
      a ja sie pytam czego Kopel jest specjalistą? ze jest wiceszefem Kzk Gop-zdaje śie ten pan działał na szkode KZK likwidując tramwaj 12-Należy to całe towrzystwo KZK zwolnić!!!
      • Gość: Animozjusz Re: KOPEL W KZK IP: *.static.3s.pl 05.11.12, 10:43
        KZK GOP nie ujawniło, czy z tytułu likwidacji tylu linii tramwajów poniesli szkodę czy zyskali. Podobno mniej wydają na autobusy, ale też mniej osób jeździ autobusami, bo jezdzą dwa razy rzadziej niż tramwaje, są mniej pojemne, trują i niszczą drogi. Polityka KZK GOP polegajaca na zastepowaniu tramwajów autobusami nie ma prawa działać. Te błedy popełniały miasta na zachodzie 50 lat temu i tak samo to nie działało - dzisiaj wydają miliardy na nowe systemy tramwajowe żeby odzyskac pasażerów komunikacji, bo po prostu tramwaje są bardziej efektywne jak się potrafi zarządzać. Aby się brac do zarządzania komunikacją, trzeba mieć gruntowne przygotowanie z ekonomiki transportu i obszerną wiedzę o miejscowym systemie transportowym. To dziedzina zarezerwowana dla wybitnych planistów, których trzeba ze świecą szukać. Zatrudnianie panów Ubrańczyka i Kopla było bardzo kontrowersyjną decyzją, bo oboje przyslużyli się tramwajom jak najgorzej przez nieprzemyślane decyzje (pierwszy spowodował likwidacje pętli pod dworcem w Zabrzu, drugi załatwił linię 12). Zatrdunijcie jeszcze sobie pana Frankiewicza z Gliwic i z tramwajów nie będzie co zbierać, a ludzie się poduszą ze smrodu, bo na razie aut tylko przybywa i juz dla mieszkańców nie ma miejsca.
        • ad_libitum Re: KOPEL W KZK 07.11.12, 22:37
          Podpisuję się oburącz pod powyższym komentarzem, dodając od siebie jedynie "nic dodać nic ująć", i oby jak najszybciej dobrać się do tych złodziei.

nie bójmy się tego słowa, to są złodzieje.
    • just_know Sądny dzień. Prezydenci mogą stracić diety z KZ... 05.11.12, 09:39
      Dopiero co, w zeszłym tygodniu KZK wzdychał, że trzeba będzie płacić ok. 8 tys czynszu za punkt informacyjny na nowo otwartym dworcu PKP. To akurat tyle się zaoszczędzi na tych dietach, płaconych za nie wiadomo co. Dlaczego ja, pasażer KZK muszę dawać kieszonkowe i tak nieźle uposażonym prezydentom????
    • st-ach Sądny dzień. Prezydenci mogą stracić diety z KZ... 07.11.12, 23:11
      "memento mori", niezastąpiony dotychczas panie prezydencie skazanych na Ciebie- nieudaczniku.
      • Gość: za to kzkgop kupuj Re: Sądny dzień. Prezydenci mogą stracić diety z IP: *.free.aero2.net.pl 08.11.12, 20:20
        za to kzkgop kupuje kolejne luksusowe 140 konne samochody
        bip.kzkgop.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=2015
        • Gość: diasporowiec Re: Sądny dzień. Prezydenci mogą stracić diety z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 20:15
          przydałby się jakiś Chuck do zrobienia porządku w tej stajni augiasza bo na samooczyszczenie chyba nie ma co liczyć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka