Dodaj do ulubionych

Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wtork...

25.03.13, 17:55
Dzisiaj wysłałam świąteczną kartkę w kopercie do rodziny w Niemczech, cena priorytetu 5,20 zł. W południe listonosz dostarczył od tejże rodziny z Niemiec świąteczną kartkę, też w kopercie, cena priorytetu z Niemiec 0,75 euro ! Różnica w znaczkach za priorytety ok. 2 zł...miało być lepiej!
Obserwuj wątek
    • Gość: igor Re: Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wto IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 19:00
      przestań opowiadać bzdury !
    • goffer_pl A po co tyle szkół w regionie? 25.03.13, 19:01
      Moja dzielnica w czasach świetności liczyła blisko 40 000 mieszkańców (PRL i wczesne lata 90). Obecnie jest to blisko 30 000 a szkół w dzielnicy tyle samo. Ogółem ludność Katowic również się skurczyła, należy sądzić iż sąsiednich miast również. Ale liczba szkół pozostaje bez zmian.
      • rydzyk_fizyk Re: A po co tyle szkół w regionie? 25.03.13, 19:08
        Bo przecież wprowadzenie klas liczących mniej niż 30 uczniów to byłaby zbrodnia? :P
        • Gość: titta Re: A po co tyle szkół w regionie? IP: *.customer.telia.com 25.03.13, 19:26
          A nauczyciele maja pracowac za pol darmo, czy jednak podniesc podatki? (Wszak mniejsza liczba osob ma sie zlozyc na utzrymanie tychze szkol)
          • sokolasty Re: A po co tyle szkół w regionie? 25.03.13, 21:10
            To jest brutalne, co napiszę, ale czy nauczyciele są dla uczniów, czy uczniowie dla nauczycieli?
        • mt7 Uderzą w ludzi, którzy nic ich nie obchodzą 25.03.13, 19:33
          Dopiero by nas wyszykowali, jakby zaczęli przywileje i średnie podnosić.
          Emeryci by z głodu pomarli, bo emerytury szlag by trafił, a państwo upadło.
          Przecież wiele wielkich zakładów upadło dzięki związkom, które nie liczą się z realiami.
    • eisai Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wtork... 25.03.13, 19:11
      Jerzy Urban i peerelowska machina propagandowa mogłaby pozazdrościć GazecieW umiejętności manipulacji - artykuł jest o strajku i związkowcach, ale na głównej stronie wielkie zdjęcie Dudy i Kaczyńskiego. Ma to sugerować, że związkowcy działają z inspiracji PiS.
      Na stronie artykułu już inne zdjęcie, tylko przewodniczącego "S".
      Nie wstyd wam, pseudodziennikarze? Ohyda, jak za czasów ubecji.
      • Gość: Klara Re: Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wto IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.13, 19:23
        Glupa rzniesz czy jestes az tak naiwny - jesli nie widzisz zwiazku miedzy tymi dwoma odrazajacymi typami a jutrzejsza akcja - to zycze ci wiecej zdrowia mentalnego...
        • Gość: czytelnik Re:" Zdrowia mentalnego"to tobie potrzeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 19:32
          j.w.
        • Gość: kandydat na posła Re: Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wto IP: *.play-internet.pl 25.03.13, 19:38
          Panie prezesie melduję, że zadanie zostanie wykonane.
        • m-kow Re: Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wto 25.03.13, 21:15
          > Glupa rzniesz czy jestes az tak naiwny - jesli nie widzisz zwiazku miedzy tymi
          > dwoma odrazajacymi typami a jutrzejsza akcja - to zycze ci wiecej zdrowia menta
          > lnego...

W takim razie można by spokojnie dofotomontażować tam Hitlera, przecież w słusznej sprawie...
          bi.gazeta.pl/im/a5/74/c0/z12612773Q,Donald-Tusk-i-Piotr-Duda-w-Sejmie--30-marca-2012.jpg
        • mara571 Obrażającym typy dla resztek klasy robotniczej 25.03.13, 21:23
          to prezesi rożnych spółek, członkowie rad nadzorczych, oligarchowie tacy jak dr JK., który dostał od rzadu akcje Telekomunikacji Polskiej po cenach preferencyjnych i natychmiast sprzedał po podwójnej cenie Francuzom, ktorzy nie mogąc wydoic z Polaków zaplanowanych sum wprowadzili opłatę za markę Orange.
          I rodzinnie pseudoprzedsiebiorcy zatrudniający polowe załogi na czarno. Komornicyj, ktorzy zajmują konta ludziom, ktorzy nie maja długów, ale to samo nazwisko co jakiś dłużnik.
          Mogę jeszcze długo wyliczać, ale to nie sensu, ty Klaruniu tez kiedyś tracisz na listę ludzi do zwolnienia, będziesz musiała nieodpłatnie pracować po godzinach.
          Społeczne doły już całkowicie spauperyzowano, teraz zlodziejskie elity odbiorą sie do lemingow, takich jak ty.
          • Gość: sqro Re: Obrażającym typy dla resztek klasy robotnicze IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 11:44
            Mam nadzieje że uwałaszczeniu się pissiaków na Telegrafie, że pamietasz i tez wliczasz do wzmiankowanych przewałow (ciekawe że śledztwo nie wyszło poza Glapińskeigo, który wziął całą wine na siebie).

I przykro mi ale te strajki traktuje jako awanture polityczna, na której imć Duda chce sie wywieźć na tzw pożal się boże prawicy
    • czarek75 Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wtork... 25.03.13, 19:12
      zasiłek pogrzebowy zmniejszyli vat na ubranka drożyzna straszna zarobki do doopy umowy śmieciowe mało kto ma minimalną bo pracują na umowy o dzieło albo zlecenie mam kolegów co pracują w ochronie za 3.50 na godzine robią pod siebie i po 400 godz WON Z PO
      • Gość: janisko Re: Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wto IP: *.man.tk-internet.pl 25.03.13, 19:20
        VAT na ubranka... a po cholerę kupujecie nowe ubranka dla dzieci z których wyrosną po miesiącach? Umowy śmieciowej CHCĘ. Jako student dorabiający 2 dni w tygodniu i nabierający w ten sposób doświadczenia nie mam najmniejszej ochoty na umowę o pracę - wtedy albo tej pracy mieć nie będę albo będzie ona na czarno.

Naucz się pisać, zapoznaj się z czymś, co się zowie "interpunkcja" i potem zabieraj głos.

PS. W ochronie 3.50/h i 400 h pracy.... to już lepiej pobierać zasiłki i tak pewnie by zrobili.
        • polsz Re: Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wto 25.03.13, 19:28
          i pewnie stuedncie pracujesz za 3,5 za godzinę dla doświadczenia....Chociaż nie kłam bucu
          • Gość: bart Re: Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wto IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 19:37
            On pisał o poscie wyzej, czytanie ze zrozumieniem..
            • Gość: gość Re: Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wto IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 25.03.13, 19:57
              nie wymagaj za wiele... a ludzie zarabiający 3,5 na godzinę i nie potrafiący znaleść pracy za więcej nigdy nie będzie zadowolony i zawsze będzie czekał aż mu premier da pracę , mieszkanie , etc!
      • Gość: vapor W ochronie pracują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.13, 19:20
        Widocznie są tak ciemni, ze do niczego sie nie nadaja! Ja sie uczylem pilnie i teraz pracuje w firmie informatycznej z pensja 9000zl brutto. Trzeb asie było k.... uczyć, a nie pier......teraz ze źle!
        • Gość: wrukwiłeś mnie Re: W ochronie pracują? IP: *.2-0.pl 25.03.13, 19:44
          Bucu zasmarkany, dobrze wiesz, że nie każdy ma smykałkę do informatyki... I nie chwal się tak, bo akurat nasze informatczyny, wbrew propagandzie sukcesu mówiącej, jacy to oni wspaniali i najlepsi, goowno znaczą na świecie. Takim Słowakom z ESET do pięt nie dorastacie burki. Zarabiasz te 9 patoli za pierdzenie w stołek to się ciesz i klaskaj uszami, ale nie wk* ludzi, bo 38 mln informatyków nie będzie, a ktoś musi wykonywać też i inne prace, i dobrze by było, żeby dostawał za to GODZIWE pieniądze. Bez pozdrowień psie. Gdybyś był pod ręką już byś miał odciśniętą moją pięść na swojej gębie za takie p*. Bez pozdrowień paniczu.
          • gromek1 Re: W ochronie pracują? 25.03.13, 19:50

Zaskarkany wkurzony.
            Może i nie potrzeba 38mln informatyków, ale gwarantuję Ci, że owi biedni ochroniarze to zdrowe byki na mundurowych lub pomostowych emeryturach. Te 3.50, w które, żeby zresztą nie wierzę, to tylko oficjalny zarobek, żeby nie przekroczyć pułapu.
            Teraz kolejne liczby tego jełopa co pisał post o biednych ochroniarzach 400h na miesiąc.
            Oficjalnie tak się nie da bo pracodawcę wzięłaby za dupę Inspekcja Pracy, za stawkę poniżej minimalnej też.
            • chronoxs Re: W ochronie pracują? 25.03.13, 20:41
              W ochronie to pracują na umowę o pracę z 1600 brutto niepełnosprawni z umiarkowaną niepełnosprawnością, bo wadza dopłaca do takich osób co miesiąc ok 1100 zł. Ale tę kasę to bierze naczalstwo tych firm i potem rodzą się fortuny np. IMPEL.
              • 2_ala Re: W ochronie pracują? 15.08.14, 21:35
                Najważniejsze ze kasa co miesiać jest i o na z góry określonych warunkach. Ja z orzeczeniem w innych miejscach pracy nie dostałem więc cieszę się, że są firmy, które nie dyskryminują
          • Gość: skandynaw Re: W ochronie pracują? IP: 92.43.15.* 25.03.13, 19:56
            A kto ci bucu bronil sie uczyc. Trzeba bylo chodzic do szkoly, a nie pod szkole aby rzucac w nia kamieniami. Pokaz mi na swiecie kraj gdzie ludzie bez szkol i checi do pracy GODNIE zarabiaja. Ja pracuje w Skandynawii, ale tu tez nie placa za samo przychodzenie do pracy. Nie widzialem tez nieuka, ktory dostawalby dyrektorska pensje.
            Wiem ze bitki jestes sklonny, bo co innego potrafisz, no moze pewnie dobrze pic alkohol.
            • Gość: eh Re: W ochronie pracują? IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 20:49
              Tobie na pewno nie. Oj, Polacy wyjadą na zachód z czarnej dupy i zaraz wszechwiedzący.
          • Gość: dziadek63 Re: W ochronie pracują? IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 20:11
            Pierwszym i podstawowym warunkiem który musisz spełnić by było ci lepiej to zrozumieć że nie ma czegoś takiego jak GODZIWE wynagrodzenie. Twoja praca jest warta tyle ile ktoś zgodzi się za nią zapłacić. Jak to przyswoisz będzie lepiej, gwarantuje ci to.
          • Gość: te wku...ony A to to godziwa płaca? IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 21:07
            Płaci się tyle ile się należy. Nie pasuje to wypier...j. Znajdź sobie inną robotę tam cię na pewno docenią.
          • Gość: nemo666 Re: W ochronie pracują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 22:33
            zasmarkanym bucem to jestes ty. Jesli ktoś narzeka na to , że za mało zarabia , a potem obraża kogoś innego (za argument podając "ESET"- o co chodzi niby chodzi?) nie zasługuje na godziwą płace. a jak chcesz się ponaparzać, to podaj jakiś kontakt, telefon, e mail czy coś, bo jak na razie to zachowujesz się jak taki mały, wredny, zrzędliwy piesek, który głośno krzyczy, ale mało może. No cóż, pieski szczekaja, karawana jedzie dalej.
        • Gość: vapor Re: W ochronie pracują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 21:22
          A tak w ogóle to jebać pisowców i kula w łeb :P
      • Gość: taranobaran Re: Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wto IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 25.03.13, 20:40
        a jak PO odejdzie to zaczna zarabiac po 400 na godzine i robic pod siebie ze szczescia.
        gdzie takich nierealnych tumanow sie znajduje jak ty.wyjdz do swiata zobacz co sie dzieje dalej niz twoja lokalna biedronka
    • vidi12 Czemu GW się kryguje ? Napiszcie o warchołach ! 25.03.13, 19:13
      Napiszcie, że w czasach gdy DOnald Tusk ze zmarszczonym czołem duma nad poprawą losów ojczyzny i dba o zieloną trawę na wyspie to robole , warchoły żadają podwyżek... A przecież wiadomo, że demokracja ateńska zbudowała swą potęgę dzięki pracy niewolniczej !
      • Gość: elsie Re: Czemu GW się kryguje ? Napiszcie o warchołach IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.13, 19:28
        no właśnie! Jacy oni delikatni! Obecnie rządząca swołocz wlazła na plecach roboli do koryt władzy i depce kopytami Polaków, których zamienili w niewolników.
        • Gość: sam Re: Czemu GW się kryguje ? Napiszcie o warchołach IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.13, 21:09
          Przecież to wy , warcholy z Solidarności, rzadzicie! Te cale wasze AWSy, POPiSy ZchNy i inne kur.wy w sejmie i senacie doprowadzily kraj do tego stanu, w ktorym jest teraz, a ktory tak wam sie nie podoba. Dalej, wylaźcie na uluce, rozcapierzone paluchy, pasy na jajach, brzuszyska spuchniete od piwa (bo nie z glodu) i tluste mordy drące się "chodźcie z nami"! Mam was w dupie - idzcie sami, obszczymurki!
      • gromek1 Re: Czemu GW się kryguje ? Napiszcie o warchołach 25.03.13, 19:40

to robole , warchoły żadają podwyżek..

właśnie nie żądają, nie dziwi cię to ciemy byku?
      • Gość: z Masz najwyraźniej blade pojęcie o tamtych czasach, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.13, 22:42
        bo pitolisz jak potrzaskany. Najbardziej wk... mnie takie mamloki jak ty, co używają pojęć o których nie mają żadnej wiedzy, czynią analogie do czasów, o których słyszeli coś tam od ojca czy dziadka. Duda i inne związkowo-spisiałe pajace piłują zawzięcie gałąź na której siedzą, a przy okazji oberwie się i reszcie. Duda i pozostałe patafiany mają głęboko w dvpie czy komuś będzie lepiej czy gorzej, chodzi im tylko o waaadzę i nic więcej. Duda opowiada takie dyrdymały że aż brzuch ze śmiechu boli, zwłaszcza jak mówi, że mu nie zależy na pieniądzach ani zaszczytach czy władzy. No żesz qrna znalazł się kolejny filantrop, a pensyjka przewodniczącego ZZ to pewnie ochłap marny taki, że nawet nie warto o nim wspominać, facet powietrzem żyje po prostu. Nikt przytomny na umyśle nie bierze serio takiego fanzolenia, ale jak widać wolackie pelikany łykają to jak bocian żabę.
    • tadjan Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wtork... 25.03.13, 19:14
      Duda, tyś się teraz tak sqrwił, czy zawsze taki byłeś?
    • lena65 Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wtork... 25.03.13, 19:17
      ,,Jutro strajk generalny na Śląsku.O co chodzi? "O uderzenie w rząd, i to najboleśniej, jak się da"
      ..Co do licha ma uwieczniony na zdjęciu Pan Jarosław Kaczyński do owego wydarzenia - aj waj gazetko, 25.03.2013 na GPW akcje agory wydawcy gw po 7,65 PLN, spadek - 6,1%, prosimy o bis.
      • gromek1 Re: Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wto 25.03.13, 19:41
        Leno
        Pan Polskęzbaw jest współautorem tej akcji
      • Gość: Kamil Re: Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wto IP: *.warszawa.mm.pl 25.03.13, 19:48
        Nie wiesz ciemnoto? Świrosław na zbrojne ramię w postaci meneli tzw zwiazków. I zidiociały kaczor mówi że jest prawica-chaaaaachaaaaa
    • rooten Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wtork... 25.03.13, 19:18
      40 Lat pracy - i do wnuków!
      • polskirozlamacz Ok, ale pod warunkiem, że faktycznie się ma wnuki 25.03.13, 19:26
        a nie dla wszystkich, jak leci...
    • incipit Manewry kaczych janczarów. 25.03.13, 19:19
      Manewry kaczych janczarów. A niedługo jarkacz zacznie dla nich szyć brunatne lub temu podobne koszule. Warcholstwo.
      • Gość: takisobie Re: Manewry kaczych janczarów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 19:36
        glupis, glupis i glupowaty, ze przeraza i odraza.
        • gromek1 Re: Manewry kaczych janczarów. 25.03.13, 19:43

zrob mi laske i uzywaj znakow diakrytycznych
    • rewop04 niezła manipulacja 25.03.13, 19:19
      za pisu jak był strajk pielęgniarek to były miasteczka, relacja live24h, głosy poparcia, celebryci, demokracja, gorące zupki itp itd.

teraz to warcholstwo i atak na rząd.

i aby nie było: do jakiejkolwiek partii mi daleko

i na koniec prośba: ktoś kto czyta GW może policzy ile dzisiaj było płatnych państwowych ogłoszeń w GW? ostatnio gdzieś w necie czytałem, że jednego dnia 17 takich ktoś naliczył i 4 "zwykłe".
    • otworz_umysl Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wtork... 25.03.13, 19:25
      Wszystko OK, ale rozmieniać się z Kaczyńskim i całym tym kółkiem różańcowym?
      • strefas Re: Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wto 25.03.13, 19:29
        Solidarność ZNÓW chce wychujać roboli !!
    • trabant72 Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wtork... 25.03.13, 19:33
      piata kolumna wkracza do akcji,widocznie pan prezes tzw "kaczynski" z lokajem duda orzymali nowe instrukcje z MOSAD jak najszybcie wykonczyc przybrana ojczyzne
    • xelene Re: Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wto 25.03.13, 19:33
      taa zli ludzie chca uderzyc wwspanialy rzad ktory w pocie czola pracuje nad tym zeby jaknajwiecej ludzi wyjechalo w kraju a ci co zostali popamietali to do konca zycia
    • marecky6666 To Śląsk jest polski? 25.03.13, 19:34
      ...od kiedy?
    • Gość: mate Re: "Związkowcy" na kaczych nogach PiS-u. IP: *.starachowice.vectranet.pl 25.03.13, 19:36
      Banda darmozjadów chce za wszelka cenę zaistnieć,podjudzana jeszcze przez kaczego
      pieniacza , polityczna sierotę. Im gorzej , tym lepiej to zasada tego "związku".
    • niekandydujacy_niepolityk Likwidacja NFZ - postulat aktualny!!! 25.03.13, 19:38
      Dlaczego GW manipuluje?

Chodzi o całkowitą likwidację NFZ i stworzenie systemu konkurujących ze sobą ubezpieczeń zdrowotnych, a także UPOWSZECHNIENIE płacenia składek zdrowotnych przez 100% korzystających z ubezpieczeń.

Chodzi o POWRÓT zasady, że pieniądz w systemie podąża za Pacjentem, a nie Pacjent za paluchem urzędasa.

Arłukowicz tym czasem zamiast centrali NFZ chce utworzyć NOWY URZĄD o jeszcze wyższej randze ( z wyższymi uposażeniami dla zatrudnionych w nim urzedasów)

Biurokratyzacja tej i innych dziedzin życia w Polsce przekroczyła już dawno granicę przyzwoitości.

Ten strajk jest nie tyle przeciw rządowi co PRZECIW PAŃSTWOWEJ ŻARŁOCZNEJ BIUROKRACJI ROZRASTAJĄCEJ SIĘ JAK NOWOTWÓR mimo obiecanek o "tanim państwie" i dyrdymał o jego "przyjazności" dla obywateli.....
    • bielunka Mam tylko 2 postulaty 25.03.13, 19:51
      1, dotrzeć na czas do pracy
      2. mieć ciepło w pracy

za dużo?
    • kaszebe12 Milczec , lemingi ! 25.03.13, 19:53
      Pan dziennikarz GW , Przemyslaw Jedlecki wie najlepiej , o co chodzi...
      • Gość: myślę więc jestem Re: Milczec , lemingi ! IP: *.net.stream.pl 25.03.13, 20:04
        Jak czytam większość komentarzy tych POżytecznych idiotów to jestem przerażony.
        Potrafiłbym jeszcze zrozumieć, jeżeli robią to za kasę, no cóż praca jak praca, Qrwa też musi gdzieś pracować. Ale jeżeli oni tak naprawdę myślą to Polski już niema, Ryży z Szechterem, WSI i Polszmat zrobili swoje, czas gasić światło!
        • Gość: sam Re: Milczec , lemingi ! IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.13, 21:13
          Nie na wyrost trochę ten twój nick?
    • com_ent Jarek uderza w rząd, ale zapłacą zwykli ludzie 25.03.13, 19:57
      skorzystają tylko Ślązacy
    • markusv Kolejny przydupas kurdupla.... 25.03.13, 20:04
      Duda to zwykly ku...as!! W dupie ma kraj i ludzi, ale nie siebie i swoich kolesi! I tyle w temacie.
    • jerzytop Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wtork... 25.03.13, 20:04
      Miało być lepiej ? Pytanie komu ? Gdy chamy przy korycie dzielą dla siebie i dla swoich premie po 50-100tys nie mówiąc o tych milionowych moja niepełnosprawna córka/ 27 lat / od 01.03 .2013 roku dostała podwyżkę / waloryazcja / od rządu Tuska renty socjalnej o całe 13 zł miesiecznie / słownie trzynaście zł / rocznie 156 zł
      Ale mamy dobrze .Kobiety rodzcie dzieci będzie komu harować na burżui i żyć za 600zł miesiecznie
      • Gość: sam Re: Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wto IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.13, 21:16
        Przeszkadzala ci "komuna"? Nie trzeba bylo rzucać kamieniami. Trzeba bylo MYŚLEĆ - podobnie jak teraz
    • rudi46 Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wtork... 25.03.13, 20:05
      Patrzac na tytulowe zdjecie mozemy sie przekonac ze takie geby Polski nie uratuja
    • 1-mark-adams Krótka pamięć związkowców. O co chodzi we wtork... 25.03.13, 20:05
      Jutro zlot darmozjadów. Będą prezentować czarną dziurę w kaczej dupie.
    • klarneta8 Zwiazkowcy uderzaja w spoleczenstwo-wyprowadzic 25.03.13, 20:08
      ich z zakladow, niech pracuja,a nie kombinuja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka