Dodaj do ulubionych

Konduktorzy boją się pasażerów, czy im się po p...

11.06.13, 21:16
Mam nadzieję, że KŚ upadną. Może wtedy Marszałek przypomni sobie, że odpowiada za organizację transportu w województwie. warto, żeby zaczął dojeżdżać z Zabrza do Katowic tą ciasną puszką ze stłoczonymi na każdym centymetrze pasażerami. Nie dość, że zlikwidowano i tak zawsze pełne pociągi, to te, które zostały są straszliwie zatłoczone, gdyż po prostu za krótkie. Klimatyzacja nie daje rady, okno zamknięte, ludzie wściekli, konduktorzy wystraszeni... Zapraszam, Panie Marszałku, do pociągu o 6.10 w Zabrzu, a po pracy na 15.40. na pociąg z Katowic do Zabrza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbyszek Re: Konduktorzy boją się pasażerów, czy im się po IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.13, 21:30
      A może najpierw upadnie Marszałek a dopiero potem KŚ?
      Dość tego bałaganu - dlaczego wszystko, co śląskie staje się symbolem dziadostwa?
    • hanskloss_polska pierdu, pierdu 11.06.13, 21:35
      Skład był nowoczesny, klimatyzowany, szczelny jak puszka, nie można drzwi otworzyć bo przyciski nie działały....
      W dalszej części autorka chodziła do lokomotywy ....
      I to są właśnie takie pierdy.
      Jak autorka opuściła wagon by dojść do lokomotywy, gdy przyciski nie działały ?? Od kiedy to konduktor siedzi w lokomotywie ??
      Nawet dziecko odróżni lokomotywę z wagonami od elektrycznego zespołu trakcyjnego, tzw jednostki elektrycznej.
      Chyba że się nie było tam na miejscu, a artykuł powstał z opowieści i plotek, dlatego pisze się takie pierdy. Bo z rzetelnym dziennikarstwem nie ma to nic wspólnego.
      • Gość: Baca Re: pierdu, pierdu IP: *.xdsl.centertel.pl 11.06.13, 21:46
        Hans, ale zgodzisz się, że w chwili obecnej Koleje Śląskie to wielka porażka. I ktoś powinien ponieść za to konsekwencje zarówno polityczne, karne jak i personalne.
        • Gość: snah Re: pierdu, pierdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.13, 22:11
          Apeluję do wszystkich osób, którym nie jest obce pojęcie godności osobistej. Bojkotujcie KOLESIE ŚLĄSKIE bo ich założyciele i obecni zarządcy Was lekceważą. Przesiądźcie się do samochodów, autobusów, tramwajów a następnych wyborów nie bojkotujcie lecz weźcie w nich udział i wyraźcie swój sprzeciw. Tylko polityczne bankructwo może uzdrowić tę sytuację. Oczywiście jeśli nie pojawią się kolejni KOLESIE, co niestety jest bardzo prawdopodobne. Ale może będę choć trochę bardziej kompetentni.
        • hanskloss_polska Re: pierdu, pierdu 12.06.13, 19:13
          Z tym, że obecna oferta KŚ to porażka zgadzam się w 100%, dlatego też na ten miesiąc nie wykupiłem u nich biletu miesięcznego. Powróciłem do starego systemu przemieszczania się - składka z kumplami na paliwko i bujamy się autem, zaleta - jedziemy kiedy chcemy, wada - jeden z nas nie wypije sobie piwka po robocie, kierowca to ma jednak przechlapane ;)
      • Gość: Andrzej Re: pierdu, pierdu IP: *.tktelekom.pl 11.06.13, 21:46
        Szkoda, że żadnego księdza nie było, zdążyłby eucharystię odprawić.
    • Gość: 3 x EN Re: Konduktorzy boją się pasażerów, czy im się po IP: *.opera-mini.net 12.06.13, 00:02
      Mam już pewność, że w Kolejach Śmiesznych fachowcy nie pracują. Musieliby w tym burdelu zwyczajnie zwariować. Albo zapomnieć że kiedykolwiek na prawdziwej kolei służyli - bo tak się tę pracę rozumiało.
    • Gość: securitate Re: Konduktorzy boją się pasażerów, czy im się po IP: *.play-internet.pl 12.06.13, 06:56
      "Ilu, tak jak ja, nie zlękło się złamać przepisu i przebiegło po torach?"
      Czyli autorka złamała prawo i jeszcze publicznie się tym chwali. Podpisała się imieniem i nazwiskiem, więc odpowiednie służby ochrony kolei albo policja nie będą miały problemem z ukaraniem jej za to wykroczenie. A jak się nie podoba to niech sobie jeździ taxi!
    • polsz Konduktorzy boją się pasażerów, czy im się po p... 12.06.13, 07:11
      wwidzę, że Goślińska po koleżance przejęła zwyczaj pisania zmyślonych historyjek o pierdołach
      • Gość: gośćz1 Re: Konduktorzy boją się pasażerów, czy im się po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.13, 12:37
        Może i ta historia jest zmyślona, ale dzisiaj ogłoszono, że pociąg 7.15 z Pszczyny do Bielska jest opóźniony. Przyjechał po godzinie - czyli o planowanym czasie następnego pociągu.
        Czy za nim zaraz jechał ten planowy, czy 7.15 został odwołany, ale tego nie podano? Nie wiem.
        Wiem, że spóźniłam się do pracy, a w pociągu jechało wielu zdenerwowanych pasażerów (nie tylko do pracy, ale i na egzaminy)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka