IP: *.katowice.leased.ids.pl 11.04.02, 11:25
Na rozkładach jazdy na przystankach umieszczone są informacje że aktualne
rozkłady jazdy dostępne są na www.kzkgop.com.pl O tym samym informował w
wykupionych i kilkakrotnie powtarzanych wkładkach do gazet codziennych,
uśmiechnięty pan prezes Śmiałek.
A jaka jest rzeczywistość? Na podanej stronie internetowej jest rozkład jazdy
uaktualniony na dzień 17 grudnia ubiegłego roku. Od tego czasu (zadałem sobie
trochę pracy i z grubsza policzyłem wg komunikatów kzk) zawieszono kursowanie 3
linii autobusowych, uruchomiono 1 dodatkową linię. W kursowaniu ok. 90 linii
autobusowych i tramwajowych wprowadzono jakieś zmiany.
Jest to jakieś totalne nieporozumienie

Obserwuj wątek
    • kuba203 Re: KZKGOP 11.04.02, 17:40
      To jest właśnie całe KZK. Czyli, jak jutro przyjadę do GOPu, to mogę się
      szykować na niespodziankę, że rozkład, który dziś sprawdziłem na ww stronie,
      będzie nieaktualny. Świetnie!
    • Gość: student Re: KZKGOP IP: *.wnoz.us.edu.pl 12.04.02, 13:27
      KZK GOP momentami wydaje sie byc czyms w rodzaju kolosa na glinianych nogach. Wielka, potezna organizacja,
      a nie potrafi poradzic sobie z najprostszymi problemami, jak np. internet, ktory przystal dzialac jak za dotknieciem
      czarodziejskiej rozdzki.
      • kuba203 Re: KZKGOP 12.04.02, 19:19
        Qrde, właśnie wróciłem z GOPu i widziałem na własne oczy. Miałem (nie)
        przyjemność korzystać z tramwajów nr 12 i 13. Wczoraj sprawdziłem w internecie,
        jaka taryfa na nich obowiązuje (tzn ile jest stref) i tak: l. 12 - 2 strefy; l.
        13 - 1 strefa. Zakupiłem w automacie odpowiednie bilety i udałem się w "podróż"
        tramwajem. Jakież było moje zdziwienie, gdy na pętli w Siemianowicach
        przeczytałem na rozkładzie, że 12 ma 3 strefy, a 13 - 2. Czy to jest nowy
        pomysł KZK na zarabianie na karach za skasowanie złego biletu przez
        wprowadzonych w błąd turystów?
        • kuba203 Re: KZKGOP 24.04.02, 18:53
          kuba203 napisał(a):

> Qrde, właśnie wróciłem z GOPu i widziałem na własne oczy. Miałem (nie)
          > przyjemność korzystać z tramwajów nr 12 i 13. Wczoraj sprawdziłem w internecie,
          >
          > jaka taryfa na nich obowiązuje (tzn ile jest stref) i tak: l. 12 - 2 strefy; l.
          >
          > 13 - 1 strefa. Zakupiłem w automacie odpowiednie bilety i udałem się w "podróż"
          >
          > tramwajem. Jakież było moje zdziwienie, gdy na pętli w Siemianowicach
          > przeczytałem na rozkładzie, że 12 ma 3 strefy, a 13 - 2. Czy to jest nowy
          > pomysł KZK na zarabianie na karach za skasowanie złego biletu przez
          > wprowadzonych w błąd turystów?

Sorry, że wyciągam stary wątek, ale może kolega David82, wychwalający KZK pod
          niebiosy, ustosunkuje się do podanego przez mnie przykładu.
          • david82 Re: KZKGOP 01.05.02, 13:23
            kuba203 napisał(a):

> kuba203 napisał(a):
            >
            > > Qrde, właśnie wróciłem z GOPu i widziałem na własne oczy. Miałem (nie)
            > > przyjemność korzystać z tramwajów nr 12 i 13. Wczoraj sprawdziłem w intern
            > ecie,
            > >
            > > jaka taryfa na nich obowiązuje (tzn ile jest stref) i tak: l. 12 - 2 stref
            > y; l.
            > >
            > > 13 - 1 strefa. Zakupiłem w automacie odpowiednie bilety i udałem się w "po
            > dróż"
            > >
            > > tramwajem. Jakież było moje zdziwienie, gdy na pętli w Siemianowicach
            > > przeczytałem na rozkładzie, że 12 ma 3 strefy, a 13 - 2. Czy to jest nowy
            > > pomysł KZK na zarabianie na karach za skasowanie złego biletu przez
            > > wprowadzonych w błąd turystów?
            >
            > Sorry, że wyciągam stary wątek, ale może kolega David82, wychwalający KZK pod
            > niebiosy, ustosunkuje się do podanego przez mnie przykładu.

Więc to dla pana nauczka na przyszłość: czytać uważnie. ;) Logicznie myśląc,
            należało spojrzeć na mapę linii tramwajowych i sprawdzić przez jakie miasta
            przejeżdża dwunastka. Ja ze swojej strony zamierzam sprawdzić to na rozkładzie.

• kuba203 Re: KZKGOP 01.05.02, 16:09
              david82 napisał(a):

> Więc to dla pana nauczka na przyszłość: czytać uważnie. ;) Logicznie myśląc,
              > należało spojrzeć na mapę linii tramwajowych i sprawdzić przez jakie miasta
              > przejeżdża dwunastka. Ja ze swojej strony zamierzam sprawdzić to na rozkładzie.
              >

www.pkt.katowice.pl/rozklady/trasy/013.htm
              www.pkt.katowice.pl/rozklady/trasy/012.htm

Ja przeczytałem wyjątkowo uważnie, ale proszę zobaczyć "własnoręcznie".
        • greg_l Re: KZKGOP 01.05.02, 16:58
          Podpowiadam Ci, że linia 12 ma rzeczywiście ma 3 strefy, ponieważ trasa
          przebiega przez Katowice (Wełnowiec!), czyli z Siemianowic jedzie przez
          Katowice i do Chorzowa. A Linia 13 jedzie z Siemianowic do Katowic. Mimo to, że
          na tramwaj linii 13 kasuje tylko bilety 1-strefowe. Proszę przeczytać na ten
          temat na stronie WWW - punkt nr 2.

www.kzkgop.com.pl/cennik/strefy/

Jestem też zły na centralę KZK GOP, bo robił złe pomysły na organizację
          komunikacji i sposobów przeprowadzenia przetargów. Kiedyś ten KZK GOP ogłosił
          przetarg na komunikację tramwajową w GOP-ie. Naprawdę to jest bardzo głupi (a
          może kosztowny) pomysł, a to dlatego w GOP-ie tramwaje prowadzą tylko 1
          przedsiębiorstwo. A więc ten przetarg jest do kitu.

Czekam na lepsze czasy bez KZK GOP, czyli obecnych członków zarządu.
          • kuba203 Re: KZKGOP 01.05.02, 22:12
            greg_l napisał(a):

> Podpowiadam Ci, że linia 12 ma rzeczywiście ma 3 strefy, ponieważ trasa
            > przebiega przez Katowice (Wełnowiec!), czyli z Siemianowic jedzie przez
            > Katowice i do Chorzowa. A Linia 13 jedzie z Siemianowic do Katowic. Mimo to, że
            >
            > na tramwaj linii 13 kasuje tylko bilety 1-strefowe. Proszę przeczytać na ten
            > temat na stronie WWW - punkt nr 2.

No tak. Czyli z tego wynika, że ilość stref nie zawsze jest równoznaczna z ceną
            za przejazd. Ale dlaczego wobec tego na pętli w Siemianowicach na rozkładzie
            jazdy jest wyszczególniony przystanek strefowy >Siemianowice Mijanka<? I nie ma
            żadnej adnotacji, że nie trzeba płacić 2 strefy jadąc tamtędy? To wszystko nie
            wygląda na zrobione specjalnie po to, żeby ułatwić życie pasażerom... Chyba
            chodzi o to, żeby ludzie nieświadomie kasowali droższe bilety. :(
    • Gość: destiny Re: KZKGOP IP: *.big / 192.168.5.* 24.04.02, 23:18
      moja propozycja dla wszystkich normalnych ktorzy nie
      boja sie wskazywac zlodziei palcem i nie sa obojetni na
      oszustwa i zlodziejstwa ludzi ktorzy nami rzadza to
      prosze bardzo...
      zblizaja sie wybory lokalne; czyli wybory bezposrednie
      prezydentow. Dla informacji przeydenci Katowic,
      Chorzowa, Bytomia i kilku innych uczestnicza badz
      uczestniczyli w tym zlodziejskim cyrku pod tytulem KZK
      GOP ! byli czlonkami zarzadu wiec to oni ponosza
      wszelka wine.
      wystawmy im "swiadectwo" i odpowiedzmy sobie na pytanie
      czy dalej chcemy partaczy u wladzy ?

aha. z w/w tylko Marek Kopel - prezydent Chorzowa
      zasluguje na stanowisko ktore piastuje, reszta nie
      rozni sie niczym od pospolitych zlodzei.
      • Gość: helo Re: KZKGOP IP: *.silesia-region.pl 26.04.02, 08:19
        a co ty tak jego bronisz - rodzina ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka