Dodaj do ulubionych

Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 21:55
dobra. ja ide. gdzie bilety można nabyć? ktoś coś wie?
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu IP: 217.8.188.* 27.09.04, 09:40
      bilety można kupić w Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu, A w Katowicach w Empiku, w
      Spodku lub w Bemolu na Dworcowej.
    • Gość: mała Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu IP: *.bater.net.pl / 217.98.47.* 27.09.04, 10:07
      wszystko jest na stronie www.ear.com.pl/pl/
      • Gość: laika Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 21:41
        dzieki bardzo:)
    • slezan Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu 27.09.04, 22:18
      Abstrahując od kwestii artystycznych. Dlczego dopuszczono do rozwieszenia na
      mieście plakatów z symbolem czerwonej gwiazdy? Czy gdyby na plakatach
      znajdowała się swastyka władze byłyby podobnie pobłażliwe?
      • arnold7 Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu 27.09.04, 22:24
        slezan napisał:

> Abstrahując od kwestii artystycznych. Dlczego dopuszczono do rozwieszenia na
        > mieście plakatów z symbolem czerwonej gwiazdy? Czy gdyby na plakatach
        > znajdowała się swastyka władze byłyby podobnie pobłażliwe?

Slezan, w Polsce i na Slasku czerwona gwiazda, pod ktorej flaga wymordowano
        dziesiatki milionow ludzi, jest zupelnie legalna.

Caly problem polega na tym, ze ci panslowianscy ignoranci uwazaja to za cos
        swojego. Chyba nie czytali podpisow pod Manifestem Komunistycznym.
        • slezan Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu 27.09.04, 22:25
          Zapytałem, bowiem Konstytucja RP zakazuje jednakowo propagowania ideologii
          nazistowskiej i komunistycznej.
          • arnold7 Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu 27.09.04, 22:36
            slezan napisał:

> Zapytałem, bowiem Konstytucja RP zakazuje jednakowo propagowania ideologii
            > nazistowskiej i komunistycznej.

Taki psie.pole mi to dzisioj wyklarowou:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=16149270&wv.x=1&a=16163718
    • Gość: asiaska Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 16:12
      może ktoś zna trasę koncertową tego chóru? Proszę o informacje
      • stelladiver Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu 30.09.04, 20:19
        hej. wpisz sobie na googlu, chór aleksandrowa w polsce trasa,czy cos w ten
        desen, to Ci na pewno jakas stronka wyskoczy. a tak swoja droga to calkiem spora
        ta trasa, spiewaja w kilkunastu miejscach w calej Polsce.

a tu temat widze sie rozkrecil apropos czerwonej gwiazdy. ludzie, jestescie
        naprawde dziwni.
        • piast1025 Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu 01.10.04, 07:23

bolszewicka gwiazda, bolszewickie pieśni, śpiewający bolszewicy...czym się tu
          podniecać - z tymi pieśniami na ustach kremlowskie żołdactwo "spacerowało" już
          po Europie - razem z bagnetami....
          • Gość: stelladiver_nzlg Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 19:23
            to sie nazywa, moj drogi, KLASYKA
            • piast1025 Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu 01.10.04, 19:26

dla mnie klasyka to Stravinski, Mussorgsky i Rimski-Korsakow, a nie żołdackie
              pioseneczki...
              • Gość: stelladiver_nzlg Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.04, 00:07
                a jak na moje oko to jestes uprzedzony.i Twoje szerokie horyzonty oraz jakze
                wysublimowane upodobania muzyczne nie przeslonia ciasnoty Twego umyslu, Sloneczko.
                pozdro.
                • piast1025 Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu 06.10.04, 14:06

oczywiście, że jestem uprzedzony - zarówno do bolszewickich przyśpiewek, jak i
                  nazistowskich "marszówek", czy to cie dziwi? Dla mnie niema różnicy między tymi
                  dwoma systemami - były zabójcze m.in. dla kultury własnych krajów, jak i całej
                  cywilizacji europejskiej...drażni mnie symbolika radziecka (czerwona gwiazda)
                  jak i nazistowska (choćby swastyka), tylko dlaczego emblematy bolszewickie
                  (obecne również na mundurach chórzystów Aleksandrowa)nie wywołują takiego
                  sprzeciwu jak znaki III Rzeszy - ciekawe nie? A poza tym, słuchanie rosyjskiej
                  muzyki KLASYCZNEJ (jak i niemieckiej, czy francuskiej) nie jest żadnym
                  wysublimowaniem (ona po prostu jest dobra i tak naprawd bardzo przystępna)-
                  tylko w dzisiejszych czasach, kiedy zalewa nas prymitywny badziew, słuchanie
                  jej jawi sie jako coś niesamowitego...
                  • Gość: Pit Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu IP: 150.254.85.* 06.10.04, 14:23
                    piast1025 napisał:

>
                    > oczywiście, że jestem uprzedzony - zarówno do bolszewickich przyśpiewek, jak
                    i
                    > nazistowskich "marszówek", czy to cie dziwi? Dla mnie niema różnicy między
                    tymi
                    >
                    > dwoma systemami - były zabójcze m.in. dla kultury własnych krajów, jak i
                    całej
                    > cywilizacji europejskiej...drażni mnie symbolika radziecka (czerwona gwiazda)
                    > jak i nazistowska (choćby swastyka), tylko dlaczego emblematy bolszewickie
                    > (obecne również na mundurach chórzystów Aleksandrowa)nie wywołują takiego
                    > sprzeciwu jak znaki III Rzeszy - ciekawe nie? A poza tym, słuchanie
                    rosyjskiej
                    > muzyki KLASYCZNEJ (jak i niemieckiej, czy francuskiej) nie jest żadnym
                    > wysublimowaniem (ona po prostu jest dobra i tak naprawd bardzo przystępna)-
                    > tylko w dzisiejszych czasach, kiedy zalewa nas prymitywny badziew, słuchanie
                    > jej jawi sie jako coś niesamowitego...

Wiesz Piast ja tam do Rosjan nie jestem uprzedzony, ale zolnierze radzieccy juz
                    mieli wystepy na Slasku w 1945-tym. Pewnikiem do dzis je niektorzy a
                    szczegolnie niektore pamietaja.
                    Mam wiec ambiwalentne odczucia wobec tego wystepu choc z innej strony niz Ty,
                    cpomimo ze nie jestem ze Slaska.
                    • piast1025 Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu 06.10.04, 14:59

nie napisałem, że jestem do kogoś uprzedzony, tylko do konkretnych systemów (a
                      te były w konkretnych krajach)...uprzedzenia (wszelkie)jeśli dotyczą np. kwestii
                      narodowościowych, sa dla mnie oznaką słabości, tępoty i kompleksów...mieszanie
                      z błotem własnych wrogów poniża także rangę tych, którzy te obelgi
                      formułują...a co do występów bolszewii na Śląsku (także wobec mojej rodziny)
                      coś o tym wiem...oj świerzbią niekiedy pięści (na szczęście krótko i bez
                      konsekwencji...)! Pozdro!
                      • Gość: Pit Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu IP: 150.254.85.* 06.10.04, 15:05
                        Zawsze twierdzilem, ze nienawisc zaweza pole widzenia. Traci sie rowniez zdrowy
                        rozsadek, co w przypadku odpowiedzialnosci za swoj kraj ma oplakane skutki.
                        Oczywiscie to nie oznacza aby nie pamietac o lekcjach historii. Kto o nich
                        zapomina to przerabia je ponownie. ( oczywiscie nie mowie tu o wspomnianym
                        wystepie, choc tak jak Ty mam mieszane odczucia. W Wielkopolsce tez sie rozne
                        rzeczy dzialy, choc nie na taka skale jak na Slasku ).
                        Pozdrawiam Ciebie Piascie serdecznie rowniez.

Pit
                        • piast1025 Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu 06.10.04, 15:08

jesteś z Wielkopolski? Rodowity, czy z naszych Kresów? Pozdrawiam!
                          • Gość: Pit Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu IP: 150.254.85.* 06.10.04, 15:10
                            Rodowity, choc Kresy chcialbym zobaczyc.

Pzdr!!
                            • piast1025 Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu 06.10.04, 15:15
                              Byłem we Lwowie, Kamieńcu Podolskim i Chocimiu, ale niestety nie widziałem
                              Wilna...Kresy (to co widziałem)robią wrażenie, jedyne wyspy cywilizacji, to
                              rzeczy, które zostały po Polakach - choć teraz to się zmienia...)...ale co
                              Zachód to Zachód, wiesz...Gniezno i te sprawy... ;-)
                              • Gość: Pit Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu IP: 150.254.85.* 06.10.04, 15:24
                                piast1025 napisał:

> Byłem we Lwowie, Kamieńcu Podolskim i Chocimiu, ale niestety nie widziałem
                                > Wilna...Kresy (to co widziałem)robią wrażenie, jedyne wyspy cywilizacji, to
                                > rzeczy, które zostały po Polakach - choć teraz to się zmienia...)...ale co
                                > Zachód to Zachód, wiesz...Gniezno i te sprawy... ;-)

Wiesz wstyd sie przyznac ale dawno tam nie bylem. Podobno jest odnowione i jest
                                teraz bardzo ladne. Latem bylem z kolega z Korei Pld w Korniku. Zamek jest
                                przepiekny i jezioro obok niego takze. Nie bardzo mam czas, ale to taka tez
                                wymowka leniucha.
                                Piascie Poznan teraz tez jest sliczny, mamy teraz festiwal oper Verdiego. W
                                czasie polskiej zlotej Jesieni cala Wielkopolska jest piekna. Mysle ze Slask
                                takze, bylem tam tylko przejazdem i raz na konferencji naukowej w Gliwicach.
                                Ale Tyskie jest bezkonkurencyjne, choc Wilym mi pisal ze na Slasku to ono jest
                                the best. Moi koledzy Gorole czy Pyrusy jak kto woli mowili to samo. Johann
                                wazy szczyny a nie Lecha, ktory teraz jest nie do picia.
                                A co do Polski zachodniej tzn Slask, Pomorze i Wielkopolska, to mam takie
                                zdanie jak Ty.
                                • piast1025 Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu 07.10.04, 11:19

byłem w Poznaniu dosyć dawno, choć mam tam kilku znajomych...Wrażenie zrobił na
                                  mnie ostatnio odnowiony Wrocław, coż...a nasz Górny Śląsk jest zdewastowany
                                  przez rabunkową politykę "komuchów", zdegenerowane są nie tylko krajobrazy,
                                  infrastruktura etc. ale także (niestety) ludzie...choć żyje nadzieją, iż będzie
                                  kiedyś dobrze - widać już mikroskopijne (co prawda, ale jednak)pewne symptomy,
                                  że idzie ku lepszemu...przesyłam piastowskie pozdrowienia :-D
                                  • Gość: Pit Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu IP: 150.254.85.* 07.10.04, 13:29
                                    piast1025 napisał:

>
                                    > byłem w Poznaniu dosyć dawno, choć mam tam kilku znajomych...Wrażenie zrobił
                                    na
                                    >
                                    > mnie ostatnio odnowiony Wrocław, coż...a nasz Górny Śląsk jest zdewastowany
                                    > przez rabunkową politykę "komuchów", zdegenerowane są nie tylko krajobrazy,
                                    > infrastruktura etc. ale także (niestety) ludzie...choć żyje nadzieją, iż
                                    będzie
                                    >
                                    > kiedyś dobrze - widać już mikroskopijne (co prawda, ale jednak)pewne
                                    symptomy,
                                    > że idzie ku lepszemu...przesyłam piastowskie pozdrowienia :-D

Piascie wszystko bedzie ok. zdewastowany byl nie tylko Slask, chociaz on
                                    najbardziej ze wzgledu na przemysl i rabunkowa gospodarke. W Poznaniu tez jest
                                    pelno kamienic, ktore sie zawalaja, ok 2 miesiecy temu byl taki przypadek.
                                    Tu tez jest pelno penerstwa, jednakze nie trace nadziei.
                                    Pozdrawiam z piastowskiego Poznania.

Pit
    • Gość: Kinol Re: Chór Aleksandrowa wystąpi w Zabrzu IP: *.anfa.pl 06.10.04, 11:21
      Dobrze ze przyjechał tylko chór Armii Czerwonej a nie ona sama.
    • grba Tłum Ślązaków odśpiewa Kalinkę i 06.10.04, 11:29
      chór ... Aleksandrowa z nim...
      Potem będzie "Święta wojna", "Poliuszko polie", "My czerwona kawaleria", "Pieśń
      Burłaków z nad Wołgi", a na zakończenie znane wszystkim orkiestrom strażackim w
      Polsce "Pożegnanie Słowianki"...
      Farewell of Slavinka, farewell!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka