Dodaj do ulubionych

Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" Z...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 00:12
No Kazimierz K. to jest biedny czlowiek nie od dzis. O jego lotnosci niech
swiadczy fakt ze przegral (chyba z kretesem, o ile dobrze wiem) proces z
niejakim Kaczynskim z Warszawy. Nie pomylilem chyba nic. To sie chyba nikomu
jeszcze nie zdarzylo.

Nie dosc ze zwyczajnie judzi przeciw sobie ludzi z jednego miasta jakim
powinny byc Gorny Slask (te wszystkie Chorzowy, Katowice i inne wsie) razem z
Zaglebiem (Bedziny, Sosnowce) - ten czlowiek jeszcze ma zwyczajnie
rasistowskie wypowiedzi ("Przeciwnie, do dzisiaj zaluje, ze nie mialem
Murzynki."). A czy ten niezbyt dobrze prezentujacy sie starzec sadzi ze
Murzynka kiedykolwiek zechcialaby miec jego? Panie Senatorze, kilka udanych
filmow to jeszcze malo zeby wypowiadac sie na kazdy temat z taka bezczelna
wyzszoscia.
Obserwuj wątek
    • Gość: ziemia czarna Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 00:28
      kutzzzz
      ani z ciebie rezyser
      ani czlowiek
      co ty szwabski pomiocie
      mozesz wiedziec o CZERWONYM ZAGŁĘBIU
      wyksztalciles sie za POLSKI
      mierne filmy robiles za POLSKI
      teraz jestes wielkim senatorem slazakow
      moze chcesz swoich wlosci
      przecierz ten twoj rodzinny dom zjadly juz KOZY

TROCHE POKORY ŚLĄZAKU..................
      • Gość: WAJDA Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 00:36
        JAKIE MIERNE FILMY ROBIŁ ?
        TE"GRUDNIOWE"O SOLI ?
        CZY CUŚ JESZCZE ?
        LUBIE GO MEDIALNIE OGLĄDAĆ.
        SKORO NIE POKAZUJĄ PANIENEK.
        • Gość: andy Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 08:00
          Nie ten o soli!
          Chyba chodzi o ten Perła w "pruskiej" koronie. Tak, tak, to król pruski
          Fryderyk II Wielki pierszy użył tych słów.
          • Gość: bęc Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 14:43
            Kutz bez zmrużenia oka określił się w rozmowie TVN jako wielki polski patriota.
          • Gość: Pioter Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: 212.160.160.* 07.10.04, 16:33
            Akurat tak nazwała pierwsza Śląsk cesarzowa Austrii Maria Teresa, nie Fryderyk
            Wielki
      • Gość: knipser Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 07:42
        Skąd u Pana tak wredne słowa, jak Was tam za Brynicą uczono.
        Nie tylko Pan Kutrz zdobywał wykształcenie za dawnych czasów ale wszyscy, z
        tym, że niektórzy tylko do szkoły chodzili, nie pobierając nauki.
        I pomyśleć, że teraz w szkole jest tyle godzin religii.
    • synziemi Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 00:40
      Nie znam Kutza za dobrze ale kiedy udzielal tych odpowiedzi to chyba nie mowil
      serio. Chyba nikt nie jest az tak obojetny...
      • Gość: harc mistrz To jest k o m p r o m i t a c j a senatora Kutza IP: 62.233.241.* 05.10.04, 01:17
        Jeszcze tak kretyńskiej i głupiej wypowiedzi tego człowieka, który piastuje
        godność senatorską (i chyba jest wice marszałkiem Senatu RP) - nie słyszałem!!!
        To jest jakaś perwersja i obłęd...
        Chciałbym teraz widzieć miny tych wszystkich, co na niego głosowali w wyborach
        parlamentarnych!
        MONŻ STANU... - Dno!!!
        ...
        CZUWAJ, BOŻE I POZWÓL MU ZESTARZEĆ SIĘ Z GODNOŚCIĄ!!!
        • Gość: olo Re: To jest k o m p r o m i t a c j a senatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 06:29
          Panu Kutzowi w dzieciństwie siłą rozpędu, zamiast kamień za Brynicę, mózg w
          tamtym kierunku poleciał. A że był lekki to w tejże Brynicy się utopił. Panie
          Kutz, jest Pan żenujący.
          • Gość: andy Re: To jest k o m p r o m i t a c j a senatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 08:06
            Święte słowa!
            I popłynął Przemszą do Wisły, dalej Kraków minąwszy Wisłą do Warszawy, gdzie
            go na brzeg wyżuciło. Tam też osiadł na stałe na państwowym wikcie. Tam
            gryzmoli podczas obrad te swoje farmazony. Dlatego brak mu czasu na ślaską
            robotę dla dobra regionu. Kto by go zatrudnił w jakiejkolwiek gazecie, gdyby
            nie wymyślał tych jątrzących wątków. Pisorz z niego mierny!
            • Gość: !!! To jest iberhaupt po Prowdzie Synator! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 08:20
              Ale pewnikym Szloonzoukoom WJERNY!
              • Gość: olo Re: To jest iberhaupt po Prowdzie Synator! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 09:13
                Szkoda, że jest wierny dopiero teraz, że dopiero teraz walczy o Śląsk - JAK
                ODWAGA STANIAŁA.
            • slezan Re: To jest k o m p r o m i t a c j a senatora 05.10.04, 08:54
              Za to Ty czasu na "robotę dla regionu" masz dość, bo szkół nie kończyłeś to i
              nikt Ci głowy nie zawraca wywiadami, robieniem filmów czy pisaniem książek.
              Kutz wypowiada się coraz bardziej prowokacyjnie. Szkoda, że nie walczył o
              oddzielenie Zagłębia w czasie reformy administracyjnej. Dobrze jednak, że
              przynajmniej teraz nie pozwala na dokończenie dzieła nazistów i komunistów,
              którzy postanowili zatrzeć róznice między Śląskiem i Zagłębiem, wrzucając je do
              wspólnego wora. Do Zagłębiaków może mi być blisko, ale jako do sąsiadów, a nie
              współgospodarzy i "swoich".
              • Gość: och i ach Re: To jest k o m p r o m i t a c j a senatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 14:45
                Farmazony slezan. A ciebie ktoś pytał, pokńczyłeś szkoły, zeby tu wywiadów
                udzielać?
                • slezan Re: To jest k o m p r o m i t a c j a senatora 05.10.04, 15:36
                  O wywiad nie prosiłeś, ale jeżeli bardzo Ci zależy, mogę się zastanowić. A kto
                  robi sobie reklamę na forum, wklejając fragmenty własnych wypowiedzi z prasy,
                  niech liczy się z zainteresowaniem swoim CV.
                  • Gość: :) Re: To jest k o m p r o m i t a c j a senatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:45
                    To jest już arcyengmatyczne. To przesada.
        • bartoszcze Re: To jest k o m p r o m i t a c j a senatora 05.10.04, 09:04
          Daj Ci Boże, harc mistrzu, też się tak zestarzeć jak Kutz się starzeje!
          Świetna ta wypowiedź Kutza, naprawdę.
          • slezan Re: To jest k o m p r o m i t a c j a senatora 05.10.04, 09:06
            No nie przesadzaj, Bartoszcze. Wypowiedź, powiedziałbym delikatnie, taka sobie.
            Pozytywny aspekt zachowań Kutza to jednak przypominanie o odrębności Śląska i
            Zagłębia, konieczne, byśmy nie utonęli w jakiejś śląsko-dąbrowskiej papce.
            • bartoszcze Re: To jest k o m p r o m i t a c j a senatora 05.10.04, 09:16
              Ja już mam u Kutza automatycznie ustawioną poprawkę na C2H5OH :))
        • Gość: Deutscher Re: To jest k o m p r o m i t a c j a senatora IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.10.04, 23:57
          > CZUWAJ, BOŻE I POZWÓL MU ZESTARZEĆ SIĘ Z GODNOŚCIĄ!!!

mowisz o polskim Bogu? czy o Bogu jako Bogu?
    • Gość: andy Ale będzie jajko niespodzianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 07:50
      AAAAle będzie jajko niespodzianka, jak Ślazacy i zagłębiacy nie posłuchają
      K.Kutza i dalej będą umacniać w ramach aglomeracji swe związki? Przecież, to
      już dziś jest organizm gospodarczy większy, ludniejszy i bogatszy od Warszawy.
      Silny organizm , zdolny "przerabiać" unijne fundusze. Co w zakresie wsparcia i
      pomocy dla regionu zrobili "nieusuwalni" senatorowie i posłowie, prócz czczej
      gadki lub godki, jak kto woli? Czy tego boi się warszawka. Nie mylić z Warszawą
      i Warszawiakami! Wrogiem Śląska i Polski jest dziś uwłaszczona na budzecie
      państwa , armia politykierów, ktora kompromituje się płodzeniem bezprawia
      sejmowo-senatowego!
      • Gość: Pytek Z jajkym niespodziankoom moge byc' jyny baba! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 08:00
        A Waszo goudka niy je darymno?

Przeca dali niy ma Regijoona - Goorny Szloonzek!

Przeca dali niy ma AUTOONOOMIJE !!!

To po co strzympicie jynzor?
    • Gość: Piotr z Zagłębia Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: 213.76.152.* 05.10.04, 10:08
      Pan Kutz chyba nigdy nie był na Zagłębiu !!! ???
      Po co takie wypowiedzi, które mają nas poróżnić, przecież działa tym na szkodę
      a nie korzyść Polaków.
      W artykule mogę się dowiedzieć, że jako Zagłębiak od pięciu pokoleń jadam na
      brudnej stołówce zalewajke i w dodatku Kuzem mi się odbija ???? ciekawe badania.
      A tym czasem mój dziadek jak niepiśmienny górnik jeszcze przed wojną postawił
      sam dom, w okolicy gdzie dziś wszystkie domy są zadbane i mają czyste podwórka,
      nie ma fermentu, do Kutza nigdy nie jest wrogo nastawiony (w ogóle nikt o nim
      nie mówi jako wrogu, ba do dziś pewnie wielu się wydawało że to człowiek z
      naszego rejonu gdzie huty i kopalnie nie tylko na Śląsku ale i na Zagłębiu )
      Zagłębiacy zawsze podkreślali swoją odrębność (tak samo jak i Ślązacy). W wielu
      przewodnikach nie tylko Polskich po okolicy można przeczytać, iż zniewagą jest
      nazwać kogoś z Sosnowca, Będzina czy Dąbrowy – Ślązakiem ale tak samo czuje się
      Słowak gdy nazywa się go Czechem.
      Pan Kutz proponując Zagłębiakom separację powinien sam się spakować i udać się
      szpitala górniczego na Zagłębiu mają tam podobno dobrych specjalistów.

Pozdrowienia dla wszystkich Ślązaków przesyła Piotr z Zagłębia ;))
      • Gość: Fikus Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 10:31
        Ale Kutz przecież wcale nie powiedział, że jest przeciw Zagłębiakom! Po prostu
        wyostrzył różnice. I wręcz pochwalił powstawanie zagłębiowskiej tożsamości, bo
        zobaczył w tym procesie nową jakość. Czyli wychodzenie Zagłębia z nijakości.
        Budowanie jakiegoś konkretu.
        • Gość: Fikus Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 10:37
          I bardzo słusznie podkreślił, że jak się aspiruje do odrębności, inności, to
          niestety trzeba brać za to odpowiedzialność. Tak się składa, że to akurat
          aparatczycy przysylani z Zagłębia przez prawie 50 lat kolonizowali Śląsk.
          Eksperymentowali na obcym sobie regionie, niszczyli, krzywdzili. Do dzisiaj
          można taką tendencję zauważyć we władzach województwa, że „swoi" to ci z
          Sosnowca. A reszta niech zapierdala pod ziemią.
          • Gość: Ritmo Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.silesia-region.pl 05.10.04, 13:59
            Chyba nie do końca masz rację...to, że przez jakiś czas rządził Gierek to nie
            znaczy, że w Polsce wiele do powiedzenia mieli ludzie z Zagłębia...Ślązacy
            sami "zepsuli" sobie Śląsk tylko teraz się tego wstydzą i zganiają na wyzysk
            całej Polski....a co do władz....to głos Ślązaka i Zagłębiaka w wyborach jest
            wart tyle samo....głosujcie na ludzi ze Śląska to będziecie ich mieli we
            władzach samorządowych a nie pod ziemią (tak poza tym to Zagłębiakom też zdarza
            się pracować w kopalniach) :)
      • Gość: grzegorz Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: 213.186.78.* 16.10.04, 18:21
        Pozdrawiam Zaglebiakow i proponuje separacje oraz zapraszam w odwiedziny
        oczywiscie zadnych wiz itp.Nie drwie, jestem szczery i realistycznie podchodze
        do dobrego pomyslu.
    • Gość: Romek kuc buc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 10:28
      Tak się szerzy waśnie narodowościowe w praktyce
    • barthez_06 Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 10:54
      Wypowiedzi pana Kutza są coraz gorsze. Kompromituje się pan. Ale przyznam
      zdjęcie swietne - ta kwaśna mina - rewelacja.
      Ktoś o jakiejś kolonizacji coś wspominał. Tu człowieku z ciebie cały
      prymitywizm wyłazi. Pewnie jak wojewoda podstawówkę w Sosnowcu skończył - to
      gorszy. Co?!!! Pytam??? Jestem gorszy bo z Sosnowca?!!! sam się nie wybrał na
      to stanowisko. A mnie to mało obchodzi gdzie się urodził. Mógł nawet w Małkini.
      Ważne by był kompetentny. Ty koleś pewnie byś wolał - beznadziejny ale "swój"
      Nie jesteście gotowi do żadnej współpracy z kim kolwiek. Za dużo w was
      nienawiści.
      • Gość: Pytek Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 11:21
        A cy niy pomys'lelis'cie, co niykjere Szloonzouki to by i mjauy za co
        coponiykjeryh Zaguymbjoukoow niynawidziec'?

Niy robjoom tygo ino skirz wyhowanio dlo Mjyuosiyrdzio i Mjyuos'cie!
        • Gość: barthez Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 13:38
          Nienawiść to mocne słowo kolego. Nie nadużywaj go.
          Ale idąc twoim tokiem rozumowania, pewnie powinienem nienawidzieć Szwedów za to
          że mi kraj złupili i odwazyli się podnieść swą nieczysta rękę na Częstochowę.
          Jak myslisz powinienem ich nienawidzieć?
      • Gość: fikus Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 14:11
        Wcale nie jesteś gorszy, że z Sosnowca i ja nic podobnego nie powiedziałem! Mam
        w Sosnowcu kilku wspaniałych przyjaciół i szanuję Zagłębiaków. Ale fkaty sa
        faktami. Zawadzki, Gierek, Grudzień to tylko czubek góry lodowej. A wojewoda,
        koleś, tonie jest stanowisko pochodzące z wolnych wyborów, tylko z nominacji! I
        co teraz powiesz?
        • Gość: merda ogonem Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 14:50
          Mylisz polityków z normalnymi ludźmi.
          Ale co do desantu komunistycznego z e Sosnowca to masz racja.
    • Gość: Robert Zagłębiak czyli Lucyfer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 13:45
      Gdyby nie było Zagłębia, to by go niektórzy wymyślili
      Zawsze muszą miec wroga, na którego można zwalić wszystko i opluć
      oraz uzasadnić miłośc do Vaterlandu
      Zawsze są tacy biedni, prześladowani
    • settembrini Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 13:55
      szanuje Kutza, ale z ta wypowiedzia sie zgodzic nie moge. wiecej : momentami
      jest prostacka i nie licuje z jego powaga jako senatora. jesli sobie chce
      zartowac o murzynkach, to niech udziela wywiadow dla 'dowcipu za dyche' albo
      do 'playboya'.
      dodatkowa polaryzacja dwoch spolecznosci, ktore zamieszkuja wspolny pod
      wzgledem gospodarczym obszar, jest po prostu glupia. a te 'badania' maja raczej
      postac (wnioskujac po artykule w Gazecie Wirtualnej) niechlujnej rozprawki
      przygotowanej napredce na kolanie.
      w moich oczach kutz stracil.
    • Gość: Katowice Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 14:41
      Kutz jest głupszy niż go oceniałem.
      • slezan Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 14:44
        Ciekaw jestem ilu z tych, którzy na niego plują myśli tak samo jak on, albo w
        drugą stronę:-)
        • Gość: mądrek Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 14:53
          Myślę, ze niewielu. Za to mniemam , ze ty tak myślisz. Chciałbyś skłócić
          sąsiadów z sobą, to taka typowa cecha Polaków, prawda?
          • slezan Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 14:54
            Podjerzewam, że jesteś oderwany od rzeczywistości. A co ja myślę, to moja
            sprawa. I nie jestem Polakiem.
            • Gość: :) Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:06
              Przed chwilą interesowałeś się co inni myślą. Czy to nie ich sprawa ?
              Postronnego nie interesuje, czy myślisz, że nie jesteś Polakiem, mentalność
              masz polską, chciałbyś sprokurowac jakąś kłótnie.
              I ta bizantyjska skrytość.
              • slezan Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 15:10
                Skrytość typowo zachodnia - przeciwieństwo słowiańskiej egzaltacji. Nie myślę,
                że nie jestem Polakiem - po prostu nim nie jestem. A bardzo interesują mnie
                cudze sprawy - np. co inni myślą:-)
                A czego chciałbym, dla Ciebie jest nieodgadnione.
                • Gość: :) Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:15
                  Wydaje ci się , ze jesteś nieodgadniony. To pewnie paranoja.
                  Skrytość poglądów to cecha zachodnia? No to jak myślisz ,jak Kutz ?
                  Czy to tajne/poufne- część twoich arcytajnych planów?
                  Nie wiem czy dobrze zrozumiałem twoje ostatnie posty, strasznie egzaltowane. ;)
                  • slezan Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 15:19
                    Ta egzaltacja to projekcja Twoich własnych emocji. Wycisz się nieco. A
                    nieodgadnione dla Ciebie jest to, czego chcę, a nie ja sam. Poczytaj sofistów.
                    Na marginesie, czyżbyś ulegał manii prześladowczej?
                    • Gość: :) Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:21
                      Tyle mocnych słów i zero efektu. Straszny zlepek.
                      • slezan Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 15:23
                        Nie ogarniasz bogactwa ojczystego języka i nie doceniasz mocy słów, skoro te
                        niewinne, które padły, określasz jako mocne.
                        • Gość: :) Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:25
                          Ty niedoceniasz frywolnej ironii, przewrotności, zabawy sensem i nonsensem.
                          • slezan Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 15:30
                            Ależ doceniam, doceniam. Dziś od rana z pewnym rozbawieniem obserwuję jak
                            pewien starszy czowiek bawi się Waszym kosztem:-).
                            • Gość: :) Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:44
                              Bawi się swoim kosztem.
                              Min dzięki swojej arcytwórczej wypowiedzi został "czarnym ludem", jego
                              wypowiedź jest "delikatnie taka sobie", uznaliśmy, że lubi alkohol, że swój
                              mózg spławił Brynica i dalej do Warszawy, że jest odważny bardzo, że jest madry
                              i oczytany, "bo daje wywiady", że buduje zagłębiowska tożsamość, bez wiedzy
                              samych Zagłębiaków, że w GW drukują dowcipy za 10, że "ci co na niego plują, i
                              tak myślą jak on".
                              Jednym zdaniem, buduje z mozołem( bo jest pracowity) image skandalisty dla
                              młodzieży.
                              • slezan Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 19:57
                                Ze swoja pozycja może sobie na to pozwolić. Innym pozostaje bezsilna złość.
                                • Gość: :) Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:15
                                  Kazdy sobie może pozwolić na błazenadę, ale czy warto ?
                                  • slezan Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 20:18
                                    Nie w przypadku każdego wywołuje to taki rezonans. Andy błaznuje i czytelnik
                                    przekonuje się, że nie wszystko złoto co się świeci. Kutz błaznuje i ci, którzy
                                    się z nim nie zgadzają wpadają w złość, a ci, którzy się zgadzają, są
                                    szcześliwi, że taki znany człowiek podziela ich poglądy:-).
                                    • Gość: :))) Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:40
                                      Jesteś wprost niesamowity.
                                      • slezan Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 20:48
                                        Nie, to Kutz jest niesamowity na swój sposób. Facet wie, jak utrzymać
                                        zainteresowanie mediów i społeczeństwa swoją osobą.
                                        • Gość: :) Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:53
                                          Dokładnie, niesamowity błazen. Hastla dla młodzieży licealnej.
                                          • slezan Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 20:57
                                            Taki błazen, a wątek o nim rośnie w oczach. Niejeden pewnie zazdrości;-).
                                            • Gość: :) Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 21:00
                                              O tak, na pewno.
                      • Gość: monty Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:24
                        Ciekaw jestem ilu z tych, którzy na niego plują myśli tak samo jak on, albo w
                        drugą stronę:-)

Może zaczniemy jakąś zabawkę jeszcze raz. Fajny starter.
                        • slezan Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 15:30
                          No to ruszaj.
                • Gość: andy Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:21
                  tawariszcz slezan, dwa szlagi w jedym dziyń? Godom ci , dychnij se!
                  • slezan Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 15:28
                    Zajmij się złociutki dalej autoreklamą. Powklejaj fragmenty wywiadów z sobą,
                    ktore pewnie ktoś Ci napisał, skoro nie potrafisz powiedzieć tego innymi
                    słowami. Juz tu robisz za czołowego hampelmana, więc nie zaszkodzi to Twojej
                    reputacji:-)
                    • Gość: Andrzej Złoty Slezan - Kucnij se synek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:43
                      Godom ci, dychnij se. Na tym wontku kucomy ło Kutzu, niy ło kucyku, jyno ło
                      synatorze do do gazetow pisowuje. Niy myl z PiS-ym. Wywiady ze Złotym som na
                      innym wontku. Boja sie, że potym drugiym szlagu , cołkiym zgupiejesz, a bo ci
                      sie klawiatura zatni. Niy myl z klawiyrym. A najlepiyj lygnij se na godzina,
                      pozbiyrej myśli i zastanów sie czy ta pyskowa ci sie łopłaci!?
                      • bravo4 Re: Slezan - Kucnij se synek 05.10.04, 15:48
                        Gość portalu: Andrzej Złoty napisał(a):

> Godom ci, dychnij se. Na tym wontku kucomy ło Kutzu, niy ło kucyku, jyno ło
                        > synatorze do do gazetow pisowuje. Niy myl z PiS-ym. Wywiady ze Złotym som na
                        > innym wontku. Boja sie, że potym drugiym szlagu , cołkiym zgupiejesz, a bo ci
                        > sie klawiatura zatni. Niy myl z klawiyrym. A najlepiyj lygnij se na godzina,
                        > pozbiyrej myśli i zastanów sie czy ta pyskowa ci sie łopłaci!?

Brawo!:-) Nareszcie ktos ustwil tego boroczka slezana we wlasciwym miejscu:-)
                        Brawo!!!
                      • slezan Re: Slezan - Kucnij se synek 05.10.04, 19:56
                        Faktem jest, że Twoje wypowiedzi bardziej przypominają kaszel gruźlika niż
                        rozmowę. Wciąż pełen jestem obaw, że wkleisz za chwilę fragment
                        jakiegoś "swojego" wywiadu. Jedyny powód, dla którego tego jeszcze nie
                        zrobiłeś, to pewnie to, że o Kutzu nikt Ci jeszcze nic nie napisał. A pyskówki
                        mają to do siebie, że się nie opłacają. Czerpię z nich natomiast niską
                        satysfakcję, do czego przyznaję się ze wstydem. Pastwienie się nd Tobą to nie
                        powód do chwały. Mam przy tym pełną świadomość, że nie rozumiesz połowy słów
                        używanych na forum.
                        PS. Proszę, nie odpowiadaj mi już jako bravo. To śmieszy tak, jak łaskotanie po
                        piętach.
                        • Gość: bravo Re: Slezan - Kucnij se synek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 14:12
                          To się nazywa błysk pseudointeligencji rynsztokowej. Nie umiesz już inaczej
                          slezan?

slezan napisał:

> Faktem jest, że Twoje wypowiedzi bardziej przypominają kaszel gruźlika niż
                          > rozmowę. Wciąż pełen jestem obaw, że wkleisz za chwilę fragment
                          > jakiegoś "swojego" wywiadu. Jedyny powód, dla którego tego jeszcze nie
                          > zrobiłeś, to pewnie to, że o Kutzu nikt Ci jeszcze nic nie napisał. A
                          pyskówki
                          > mają to do siebie, że się nie opłacają. Czerpię z nich natomiast niską
                          > satysfakcję, do czego przyznaję się ze wstydem. Pastwienie się nd Tobą to nie
                          > powód do chwały. Mam przy tym pełną świadomość, że nie rozumiesz połowy słów
                          > używanych na forum.
                          > PS. Proszę, nie odpowiadaj mi już jako bravo. To śmieszy tak, jak łaskotanie
                          po
                          >
                          > piętach.
                    • walgierz 71 posłów RAŚ chce reaktywować Oberschlesien;-))) 18.10.04, 17:14
                      mała korekta oczywiście 71 niemieckich posłów chce reaktywować Prusy;-)))

"Niezawisimaja Gazieta": niemieccy posłowie chcą reaktywować Prusy
                      "Niezawisimaja Gazieta" zainteresowała się inicjatywą 71 posłów niemieckiego
                      parlamentu z ramienia opozycyjnej CDU/CSU, którzy wystąpili do rządu z
                      interpelacją w sprawie utworzenia "litewsko-rosyjsko-polskiego regionu" w
                      historycznych granicach Prus Wschodnich. Deputowani zaproponowali, by nadać
                      temu regionowi nazwę "Prusy". W rosyjskim MSZ powiedziano dziennikarzom "NG",
                      że problem został zauważony i należy się spodziewać ostrej oficjalnej
                      reakcji, polski MSZ wstrzymał się od komentarza, a przedstawiciel ambasady RP
                      w Moskwie powiedział, że nie ma na ten temat żadnych informacji, natomiast w
                      MSZ Litwy powiedziano gazecie, że inicjatywa deputowanych Bundestagu jest
                      obecnie studiowana.
                      2004.10.15, www.ng.ru
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12217&w=16792223&a=16792223
    • Gość: Sosnowiec Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:51
      Oj Kutz, biedny człowieczku z kompleksem Sosnowca. Wstyd żeby taki człowiek
      przepełniony zawiścią i chyba po prostu głupi pełnił funkcję Senatora... To nie
      przystoi. Lepiej wróć sobie do domku i tam w zaciszu pompuj sobie swoją żółć
      wobec Sosnowca.
    • Gość: korn Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.chello.pl 05.10.04, 20:41
      jejku
      Wypowiedzi o tym, ze Kutz to zaden rezyser, w ustach osoby, ktora nie ma
      zielonego pojecia o sztuce filmowej, sa po prostu zenujace. O prymitywizmie
      czlowieka (w tym wypadku jednego z moich przedmowcow) swiadczy miedzy innymi
      fakt, ze nie potrafi rozgraniczac pewnych prostych spraw. Ludzie sa przerozni,
      a czlowiek prymitywny tej roznorodnosci ogarnac nie jest w stanie.
      Kutz to rezyser, to polityk, to spolecznik, to juror, to wicemarszalek Senatu.
      I choc w tym jednym czlowieku skupiaja sie wszystkie te okreslenia, to jednak
      mozna go oceniac przez pryzmat kazdej z tych profesji osobno i diametralnie
      inaczej.
      Jako rezyser stworzyl dziela interesujace i znaczace, ale czlowiek prymitywny,
      oceniajacy Kutza jako polityka, tego nie pojmie za cholere.
      Ja sam o Kutzu mam ambiwalentne zdanie. Smuci mnie wiele jego wypowiedzi, wiele
      jego decyzji wydaje mi sie niezrozumialych, nie cenie tez szczegolnie jego
      inteligencji. A moja mala antypatia do niego jako polityka w zaden kurewski
      sposob nie uprawnia mnie do tego by czepiac sie go jako rezysera.

• Gość: lef ryfin Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:48
        On jest tak abwiwalentny jakiś. Gubi się w zeznaniach. Ma 2 lica.
        Zdecydowanie wolę, zeby robił jakieś filmy.
        • slezan Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 20:49
          Sądzę, że po prostu jest emocjonalny.
    • Gość: aldo Ja Ślązak też nie lubię nadętego p. Kutza IP: *.238.95.140.adsl.inetia.pl 05.10.04, 21:03
      za jego przyjaźń z komunstami - Gierkiem i Ziętkiem
      • slezan Re: Ja Ślązak też nie lubię nadętego p. Kutza 05.10.04, 21:04
        Nawet jest w komitecie budowy pomnika J. Ziętka.
        • Gość: harc mistrz SÓL ZIEMI CZARNEJ MOCNO PRZYSOLIŁA (i przesoliła) IP: 62.233.241.* 05.10.04, 23:46
          Szkoda, że przy tej rozmowie nie zastosowano alkomatu - to by może częsciowo
          wytłumaczyło ten, bardziej prymitywny niż intelektualny, bełkot p. senatora.
          "Senatorska to głowa" - jak mawiał miłośnik trunków wszelakich imć Onufry
          Zagłoba...
          Cytat:
          ON NIE Z SOLI,
          ANI Z ROLI...
          JENO Z SAMYCH
          A L K O H O L I.
          (HKP)
          ...
          CZUWAJ, JEGO ELEKTORACIE, I DOPATRUJ SIĘ GŁĘBI TAM, GDZIE JENO D N O WIDAC!!!
          (Reżyser z niego dobry, ale polityk i senator - jak z koziej dupy trąba!!!)
          • bartoszcze Re: SÓL ZIEMI CZARNEJ MOCNO PRZYSOLIŁA (i przesol 06.10.04, 23:06
            Dobre, bo prawdziwe :)
    • silesius Panie Kutz, ciska pan perly przed wieprze.... 05.10.04, 23:40

• Gość: j23 Re: Panie Kutz, ciska pan perly przed wieprze.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:36
        dlatego nie wolno dopuścić raslaska do jakiejkolwiek władzy, bo później
        powiedzą, że winien jest naród polski!
    • amoremio Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 05.10.04, 23:45
      > zwyczajnie judzi przeciw

A ty lebek myslisz,
      ze "judzisz" jest polit.correct ??!
    • terminal_slawkow Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 06.10.04, 09:48
      G. WYBORCZA podjudza obie strony (socjotechnika) IP: 62.233.241.*

Przeczytaj komentowany artykuł »
      Gość: harc mistrz 06.10.2004 01:35 + odpowiedz cytując +
      odpowiedz

...a Kutz pieprzy głupoty, bo mu za to płacą.

Dziwię się, że tak marny i prymitywny wywiad ze starym, zdziwaczałym pierdołą,
      wywołuje taki duzy i niezdrowy oddźwięk na Śląsku i w Zagłębiu.
      Czyżby nie było Was stać na wyższy poziom zainteresowań?
      Nie zaskakują mnie egzaltowane wyrazy uwielbienia i obrony tego starego durnia -
      co tylko zrzędzić i szokować potrafi oraz prowokować kontrowersyjnymi i
      obrazoburczymi wypowiedziam - ze strony jego popleczników. (Na bezrybiu i rak
      ryba!)
      Olać go i tyle!!!
      (HKP)
      ...
      CZUWAJCIE, ZACHOWUJĄC TRZEŹWOŚĆ UMYSŁU - JEST PRZECIEŻ WIELU INNYCH, GODNYCH
      ZAINTERESOWANIA PUBLICYSTÓW PRASOWYCH.
      (Kurdupel zawsze będzie kurduplem, choćBY wśród karłów wydaWAŁ się wielkim!)
      Pyrsk!

• Gość: Pytek Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 10:02
        Po co tako krytyka swoji uosoby, kurduplu harcydupku?
        • Gość: pik Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.10.04, 10:15
          Ale sie gorolstwo pieni, gozyj jak Rawa bez zima.
    • Gość: Zelva Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 12:28
      kutz to kawal karierowicza i dwulicowego chama. chodzilem do szkoly w katosach
      a jestem z sosnowca - jak kutz startowal na senatora to opowiadal ludziom o
      swej tolerancji, otwartosci, itd, itp... a jak byl u nas w szkole na spotkaniu
      przedwyborczym to wyszla jego separatystyczna natura - powiedzial, ze zaglebie
      i polska jest biedna bez slaska i gdyby nie slask to przestala by juz dawno
      istniec a najlepiej jakby slask od polski odlaczono. i co wy na to? ciekawe czy
      p. kutz jeszcze pamieta to spotkanie w technikum na mikolowskiej?
      • Gość: Pytek Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 12:41
        A co z tego co pejdziou wtynczos Kutz, niy je Prowdoom?
    • Gość: dadan Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: 217.10.25.* 06.10.04, 13:42
      to ten buc jest senatorem??
      Nie dziwie się że zagłębiacy go nie lubią. Jest nadętym palantem a w dodatku
      erotomanem gawędziażem.
      • arnold7 Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 06.10.04, 18:30
        Nie przepadam za Kutzem, ale w tym wypadku glosno wyartykulowal to, o czym
        wielu ludzi na Slasku mysli. Nie potrafie zrozumiec ludzi z Zaglebia - co to
        tragedia powrot w administracyjne granice Malopolski?

• Gość: sąsiad Kutza Kutz ... IP: *.dz.com.pl / *.dz.com.pl 07.10.04, 11:02
      ...jako mieszkaniec Szopienic musiał dostac po głowie i to nieźle od sąsiadów
      czyli zagłębiaków - i dlatego Jest takim szowinistą pałającym nienawiścią do
      Zagłębia!!!!
      a jeśli nie jego a on by bił ?!
    • Gość: Sosnowiec Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.media / *.media-saturn.com 07.10.04, 15:55
      I właśnie dlatego cieszę się że mój Ojciec za chlebem przyjechał do Sosnowca a
      nie do Chorzowa, Zabrza, Rudy lub innego Familok City. Tylko Zagłębie :)))
      PS mieszkałem 5 lat w Piekarach i były to najczarniejsze lata mojego Zycia.
    • Gość: Sosnowiec Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.media / *.media-saturn.com 07.10.04, 18:07
      zapraszamy wszystkich zza rzeki na mecz w niedzielę, zobaczycie jacy jesteśmy
      goscinni :)
      • laband Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" 07.10.04, 19:53
        ale portmanyje ostowcie w doma!
      • Gość: Pytek Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 08:27
        Cy Jou tam co stracioou?
    • Gość: Level Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.fwfin.fwc.com 08.10.04, 12:08
      Boze co za debil. brak słów.
    • Gość: tubi Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:55
      Po lekturze wywiadu jakoś nie dziwię się, że pana Kutza nikt w Zagłębiu nie
      lubi.. To poczucie wyższości, wyzierające z każdego słowa.. Fuj.
      • Gość: buks po leberkah Re: Rozmowa z Kazimierzem Kutzem, "czarnym ludem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:40
        Dejcie pozoor! Plujecie sie po brodzie.
    • Gość: Deutscher Dwa cytaty: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.10.04, 00:00
      Dwa cytaty:

1)
      „Panie Senatorze, kilka udanych filmow to jeszcze malo zeby wypowiadac sie na
      kazdy temat z taka bezczelna wyższością”

2)
      “TROCHE POKORY ŚLĄZAKU..................“

Wyzszosc innych, czy tez wlasna nizszosc?! Oto jest pytanie
      ;)

ps:
      moze nalezy zajac sie Einsteinem?
      • Gość: cas agresyje Re: Dwa cytaty: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 22:55
        I na Niego u Poloukoow przidzie cas! :-)
        • laband Re: Dwa cytaty: 10.10.04, 23:07
          dyc oni juz downo na prymiera odniego filmu we Warszawie ekran kina oplili i
          tomatami opciepali ( niy spomna sam o wygwizdaniu i przeklynstwach)- Gorole ani
          tego sciyrpiec niy poradzom co im Kutz do .... wciskou
          • Gość: koszmar Re: Dwa cytaty: IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 01:38
            Czepiacie się Kutza. Bo takie musi powstać wrażenie po lekturze tego wątku.
            Myślę, że jest jednym z nielicznych, który zachował, w kolejnych etapach
            dziejów tego kraju, pewną niezależność myślenia o sprawach ważnych. Ważnych dla
            Polski. Ważnych dla Śląska. Choć może nie dla Zagłębia. Ot, taka słabość
            Ślązaka prawdziwego.
            Kutz jest artystą, człowiekiem Sztuki. I przez przyzmat jego dzieł trzeba na
            niego patrzeć. Obejrzyjcie wszystko co zrealizował, a szczególnie filmy o
            Śląsku, a zobaczycie człowieka, który tym regionem żyje, jak mało kto.
            Tylko, że dziś ten Kutzowy Sląsk zanika. Przypomnę tu jego tezę o "śląskich
            indianerach". Byc może ten jego "Śląsk" przesunął się kilkadziesiąt kilometrów
            na zachód. Tam może jeszcze coś z niego ocalało.
            • laband jedyn cytat 11.10.04, 08:08
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=14698437&a=16287181
            • Gość: Rehtoor Dwa cytata. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 08:32
              Uooni sie zajyni ino Ost Oouberszlyjzjyn, a przepoomnieli, co eht Goorny
              Szloonzek mo stolica we Uopooulu. Na kjery terozki Polouki godajoo -
              "uopolszczyzna".

Poradza to spokopic', skirz "powstaniowy tradycyje" we Jejih Familiji.

Ale przeca cas nojwyrzszy zajoon'c' sie Goornym Szloonzkym, na dzisioj i jutro!

I niy koon'czyc' uosprowki uo Goornym Szloonzku na Szopjynicah.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka