builder 13.11.04, 20:22 info.onet.pl/1008385,11,item.html jez`eli tak to go`wno jest wart rzad IIIRP!, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: harc mistrz Re: To jest prawda?!, IP: 62.233.241.* 13.11.04, 20:44 Niestety, to smutna prawda. "Neo-liberalne" i "przedsiebiorcze" hieny, chciwe i drapieżne, są wszędzie. Osłabionego i zniedołężniałego potrafią powalić nawet LWA. ACH NEO - NOE !? Ach, Noe, Noe, po co wziąłeś do arki Neo-hieny, neo-liberalnej gospodarki. (HKP) ... CZUWAJ! Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: To jest prawda?!, 13.11.04, 21:10 Gość portalu: harc mistrz napisał(a): > Niestety, to smutna prawda. > "Neo-liberalne" i "przedsiebiorcze" hieny, chciwe i drapieżne, są wszędzie. > Osłabionego i zniedołężniałego potrafią powalić nawet LWA. > ACH NEO - NOE !? > Ach, Noe, Noe, po co wziąłeś do arki > Neo-hieny, neo-liberalnej gospodarki. > (HKP) > ... > CZUWAJ! > > z`alosny jest fakt, z`e kierownicy, Prezydent!..., IIIRP nie umie oddac` takim waz`nym ludziom holdu, p. Kwas`niewski chyba nie wie co jest istotne!, nie wyobraz`acie sobie jak bardzo jestem na was hooye zly!!!, Odpowiedz Link Zgłoś
izy_rajder Re: To jest prawda?!, 13.11.04, 21:22 Niestety to prawda. Tak przynajmniej podawały media. Cóż można powiedzieć? Wstyd, po prostu wstyd !!! Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: To jest prawda?!, 13.11.04, 21:32 izy_rajder napisał: > Niestety to prawda. Tak przynajmniej podawały media. Cóż można powiedzieć? > Wstyd, po prostu wstyd !!! no to mom juz` teros uobrazs w 101% o tym co sie dzieje w tym kraju!, Boz`e!!!!!!, te sqrvysyny!!!!, Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: To jest prawda?!, 13.11.04, 21:43 builder napisał: > info.onet.pl/1008385,11,item.html > jez`eli tak to go`wno jest wart rzad IIIRP!, dlo mnie tyn Wieli Czlowiek bol zawsze bohaterem!, i wielu inkszych tysz!, a ty kmiotki co zrobioly?!!!, zostawili ich na pastwe losu! = to niy som POLACY!!! = to qwa czerwone chwasty!!!, Odpowiedz Link Zgłoś
carrrarnba Re: To jest prawda?!, 13.11.04, 22:05 to ty jesteś Polak? a myślałem, ze polaków uważasz za kolonizatorów Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: To jest prawda?!, 13.11.04, 22:09 carrrarnba napisał: > to ty jesteś Polak? > a myślałem, ze polaków uważasz za kolonizatorów Śląska. > odpie..sie!!!, przeczytaj co napisalem i nie denerwo`j mnie!, Odpowiedz Link Zgłoś
carrrarnba Re: To jest prawda?!, 13.11.04, 22:32 builder napisał: > carrrarnba napisał: > > > to ty jesteś Polak? > > a myślałem, ze polaków uważasz za kolonizatorów Śląska. > > > Co ja takiego napisałem, że ciebie tak ponosi? Poza tym przestań się tak brzydko wyrażać. Inteligentnemu i kulturalnemu człowiekowi (a tym bardziej Polakowi) to przecież nie przystoi. > odpie..sie!!!, > przeczytaj co napisalem i nie denerwo`j mnie!, Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: To jest prawda?!, 14.11.04, 00:18 carrrarnba napisał: > builder napisał: > > > carrrarnba napisał: > > > > > to ty jesteś Polak? > > > a myślałem, ze polaków uważasz za kolonizatorów Śląska. > > > > > > Co ja takiego napisałem, że ciebie tak ponosi? > Poza tym przestań się tak brzydko wyrażać. Inteligentnemu i kulturalnemu > człowiekowi (a tym bardziej Polakowi) to przecież nie przystoi. > > > odpie..sie!!!, > > przeczytaj co napisalem i nie denerwo`j mnie!, prowokujesz mnie i dobrze o tym wiesz, jak do tej pory nic szczego`lnego nie napisales`!, a jes`li chodzi o to kim jestem to juz` chyba wiyrsz, Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: To jest prawda?!, 14.11.04, 00:50 builder napisał: > carrrarnba napisał: > > > builder napisał: > > > > > carrrarnba napisał: > > > > > > > to ty jesteś Polak? > > > > a myślałem, ze polaków uważasz za kolonizatorów Śląska. > > > > > > > > > Co ja takiego napisałem, że ciebie tak ponosi? > > Poza tym przestań się tak brzydko wyrażać. Inteligentnemu i kulturalnemu > > człowiekowi (a tym bardziej Polakowi) to przecież nie przystoi. > > > > > odpie..sie!!!, > > > przeczytaj co napisalem i nie denerwo`j mnie!, > > prowokujesz mnie i dobrze o tym wiesz, > jak do tej pory nic szczego`lnego nie napisales`!, > a jes`li chodzi o to kim jestem to juz` chyba wiyrsz, Sorry, nie moge się nie wtrącić. Proszę zwróć uwagę, ze to jest mój troll. Tak sobie czasem poklika. Pozdrawiam Carrramba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pniocek Re: To jest prawda?!, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:07 Konoolizatorooma boouy niykjere Mjymce przibooue na Goorny Szloonzek we XIII wjeku. Polouki soom o k u p a n t o o m a ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRO Re: To jest prawda?!, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 13:05 A co ma piernik...? Ty builder jestes chyba w stanie powiazac wypalony tlumik zdezelowanego auta z kiepskim stanem panstwa III RP. Stalo sie nieszczescie. I nalezy ubolewac, ze wielkiemu Czlowiekowi nikczemni ludzie, ktorzy mieli sie nim opiekowac, zrobili krzywde. Wymiar sprawiedliwosci ma robic swoje powinnosci. Co ma jednak do tej sprawy urzad prezydenta i panstwo? Rzeczypospolita nie jest bez wad ale w tej sprawie ani stan panstwa nic nie ma do rzeczy ani dobra czy zla wola prezydenta. Wez sobie builder tabletke na rozrzedzenie sokow zoladkowych. Jak woreczek zolciowy sie uspokoi poczujesz sie lepiej. Pozdrawiam BRO Odpowiedz Link Zgłoś
diablo1987 ale mądra 14.11.04, 13:19 jestem ciekaw skąd tyle wie! moze jakies ciekawe kontakty! Gość portalu: BRO napisał(a): > A co ma piernik...? > Ty builder jestes chyba w stanie powiazac wypalony tlumik zdezelowanego auta z > kiepskim stanem panstwa III RP. > > Stalo sie nieszczescie. I nalezy ubolewac, ze wielkiemu Czlowiekowi nikczemni > ludzie, ktorzy mieli sie nim opiekowac, zrobili krzywde. Wymiar sprawiedliwosci > > ma robic swoje powinnosci. > Co ma jednak do tej sprawy urzad prezydenta i panstwo? > Rzeczypospolita nie jest bez wad ale w tej sprawie ani stan panstwa nic nie ma > do rzeczy ani dobra czy zla wola prezydenta. > > Wez sobie builder tabletke na rozrzedzenie sokow zoladkowych. Jak woreczek > zolciowy sie uspokoi poczujesz sie lepiej. > > Pozdrawiam > BRO Odpowiedz Link Zgłoś
bolek5 Re: ale mądra 14.11.04, 14:06 Witam! diablo1987 napisała: > jestem ciekaw skąd tyle wie! > moze jakies ciekawe kontakty! Wszystko było w necie albo w mediach. Smutno mi z powodu tego, co się stało bo Generał był jednym z bohaterów mojej młodości ale - niestety - nie ma systemu, który byłby w stanie ochronić człowieka przed nim samym i następstwami jego błędów :( Tak czy inaczej - cześć Jego pamięci ['] Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: To jest prawda?!, 15.11.04, 21:54 Gość portalu: BRO napisał(a): > A co ma piernik...? > Ty builder jestes chyba w stanie powiazac wypalony tlumik zdezelowanego auta z > kiepskim stanem panstwa III RP. wszyscy wiemy, z`e jest kiepsko a jo widza wielki rozp...., kto`ry jest kamuflowany na sile!!!, i to mo byc` pan`stwo demokratyczne?, jaja se robisz?!, w kierym sie zapomina uo podstawowych zasadach czlowieczen`stwa!!!, hopie przejrzyj siy przys lustro! abo wles` do drewnianyj szopy i niych ci cegla na gowa nie sleci!, > > Stalo sie nieszczescie. oooo tak?, niyszczes`cie siy stalo?, a wielo to lot to pan`stwo pelnom gymbom demokratyczny istnieje?, cioungle somy niszczyn`scia!, I nalezy ubolewac, ze wielkiemu Czlowiekowi nikczemni > ludzie, ktorzy mieli sie nim opiekowac, zrobili krzywde. Wymiar sprawiedliwosci > > ma robic swoje powinnosci. > Co ma jednak do tej sprawy urzad prezydenta i panstwo? a to kolego bo prezydent to prezentator pan`stwa i jego zadaniem m.in. jest prezentacja mieszkanco`w danego kraju, szczego`lnie tych kto`rzy za niego walczyli i z`ycie pos`wiecali by inni byli wolni (nie tylko Polacy)!, jez`eli wielki prezydent tego nie potrafi zrozumiec` to jo tu i teraz powiem, z`e jego prezentacja narodu jest niedostateczna!, > Rzeczypospolita nie jest bez wad ale w tej sprawie ani stan panstwa nic nie ma > do rzeczy ani dobra czy zla wola prezydenta. wlas`nie, z`e ma kolego, bo jez`eli pani prezydentowa moz`e zorganizowac` swoje problemy, ktore pomagaja dziecia i matka i innym ludzia - to znaczy, z`e siy do!, Owsiak tysz to robi i tysz siy do!, a p. prezydent cou robi? = odpoczywa, > > Wez sobie builder tabletke na rozrzedzenie sokow zoladkowych. Jak woreczek > zolciowy sie uspokoi poczujesz sie lepiej. w tej sytuacjii siy ni do i chymia niy do rady, jedynie mondry posuniencia na pan`stwowyj szachownicy, > > Pozdrawiam > BRO jo tysz!, mr builder, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: To jest prawda?!, IP: 62.233.241.* 15.11.04, 22:49 Irytacja Buildera jest w pełni uzasadniona i zrozumiała. Przypadek św. pamięci Gen. Skalskiego - bohatera Bitwy o Anglię jest dość znanym, nagłośnionym i skandalicznym zdarzeniem, wystawiającym jak najgorsze świadectwo prominentnym osobom, mieniącym się reprezentantami Polski. Ta sprawa była już znana, zanim nastapił jej tragiczny i kompromitujący finał. Podobny, upokarzający los, spotyka w Polsce dziesiątki tysięcy rodaków, najczęsciej anonimowych lub nieznanych, w obronie których też nikt nie stanął i raczej nie stanie, bo "takie mamy czasy". Polską neoliberalną transformację (gospodarczą i mentalną), poprzedziły już jakby nieco zatarte i zapomniane-niby hasła: "Bogaćcie się, kto może!", "Co nie jest zabronione - jest dozwolone.", "Bierzcie sprawy w swoje ręce!", "Róbta, co chceta!", "Pierwszy milion trzeba ukraść!" itp. - KAŻDY JEST KOWALEM SWOJEGO LOSU! Na tak przygotowanej i zrekultywowanej społecznej glebie wyrosły całe zastępy bezwzględnych neoliberalnych drani, drapieżnych hien, skorumpowanych i oszukańczych polityków i rozmaitych łotrów i skur...wysynów! Pokłosie takiego zasiewu przez długie lata bedziemy zbierać i wstydzić się, że taką też mamy Polskę.(!) Nie chce mi się nawet dalej tego rozwijać. A przykładów znam wiele... ... CZUWAJ, PANIE BOŻE, NAD TĄ KRAINĄ I NAD MIESZKAJĄCYMI W NIEJ PROSTYMI LUDŹMI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kc.kpzr Re: To jest prawda?!, 16.11.04, 16:33 Żyjemy, jak widać w „bananowej republice”, gdzie każdy może robić, co mu się żywnie podoba. Przykład generała nie jest odosobniony, wystarczy pomyśleć, co się dzieje na Wschodzie - radzieccy, prości żołnierze, którzy wcale nie walczyli w imię socjalizmu a w imię idei i niejako z przymusu (NKWD-ziści za plecami), obecnie poobwieszane nic nie wartymi orderami mundury mole zżerają w rozsypującej się stęchłej szafie… a dziś staruszkowie ci żyją za $ 40 miesięcznie! Nie twierdze, Broń Panie Boże, że wszyscy nich byli porządni, ale większość chyba tak...? Polscy żołnierze II WŚ przeżywszy Dachau i bandyckie praktyki płk. Różańskiego z UB, teraz ciułają na wyjazd wnuczka, by sobie dzieciak Zakopane choć raz zobaczył (bezrobotny od kołyski do nagrobka), bo dziadziuś Podhala już oglądać raczej nie ma zamiaru, tam mu zresztą nogę SS-mani odstrzelili … Takaż to wizja, ahistoryzm i obłuda. A w telewizji sztuczne święta i pochody! I tu odezwa do Terminal'a-Sławków (???) [nie wiem jak odmieniać]: Nie przejmuj się, widać już tak wszędzie jest, choć pocieszne niezmiernie, iż sam człowiek nie jest w tym odosobniony... … POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś