Dodaj do ulubionych

TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT

IP: *.pagi.pl 18.04.01, 16:59
Czy zna ktoś wyniki oglądalności TV Katowice ? Ciekaw jestem
Obserwuj wątek
    • Gość: ozetec Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 20.04.01, 13:07
      heh gdyby przeszukujac czestotliwosci ten kanal sie nie pojawial od czasu do
      czasu to bym nawet nie wiedzial o istnieniu tej TV..

szkoda gadac ;)
      ja bym ten oddzial zamknal, moje zdanie, bez wywodow tak pisze bo tak mysle,
      oczywiscie inaczej bym myslal gdybym tam pracowal itd.

ozetec
      • Gość: Witek Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.01, 20:52
        Ja tam pracowalem. I wlasnie dlatego zlikwidowalbym, bo do niczego innego sie
        ten osrodek nie nadaje. Kiedys znany i porzadny publicysta-menedzer pytany, czy
        chcialby zostac szefem OTVP w Katowicach, odparl, ze nie moglby. Dlaczego? -
        Musialbym najpierw wyrzucic prawie wszystkich z pracy! I zaczac od nowa. A to
        jest niewykonalne - tlumaczyl.
        • Gość: Dzikki Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.pagi.pl 25.04.01, 13:40
          No więc ja też tam pracowałem. 4 lata. Mówiąc delikatnie, mam mieszane
          wspomnienia :)))
        • Gość: Nikt Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: 194.204.145.* 11.05.01, 13:51
          Witam,

Ja również przed laty miałem okazję pracować w Bytkowie na miesięcznej
          praktyce. Mogłem wtedy zobaczyć od środka, jak powstaje ten żenujący program.
          Było to jedno towarzystwo wzajemnej adoracji o wielce wysokim mniemaniu na swój
          temat. Jeśli chodzi o technikę, to poza nielicznymi wyjątkami ludzie bez
          wykształcenia, zatrudnieni dzięki koneksjom w KW PZPR, przyuczeni do obsługi
          konkretnych urządzeń, którzy dostawali ze strachu sraczki na samą tylko myśl o
          modernizacji i cyfryzacji sprzętu w ośrodku. Na służbowym sprzęcie szło
          robienie "fuch" - zgrywanie i montaż filmów z wesel, chrztów i komunii. Co
          do "redaktorów" i "gwiazd", to nie będę się wypowiadał, bo i tak wszyscy widzą
          na własne oczy - ktoś tu nawet napisał o wadach wymowy.

Szkoda mi tylko "Telefoniady" prowadzonej ongiś przez Bolka Cadera - ten
          program był kwintesencją tego, co ten ośrodek sobą reprezentuje. Od czasu do
          czasu włączaliśmy w niedzielę telewizor dla masochistycznej przyjemności i
          ponabijania się z amatorszczyzny, gaf prowadzącego, poziomu pytań i
          publiczności, "wypadków przy pracy" gdy sytuacja wymykała się spod kontroli.
      • Gość: ts Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: 212.160.19.* 09.05.01, 23:15
        Gość portalu: ozetec napisał(a):

&#62 heh gdyby przeszukujac czestotliwosci ten kanal sie nie pojawial od czasu do
        &#62 czasu to bym nawet nie wiedzial o istnieniu tej TV..
        Zlosliwi powiadaja na TV katowice CNN BYTKOW....
        Co drugi dziennikarz ma wade wymowy
        &#62 ozetec
        st

• Gość: Piotr Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: 192.168.0.* / 195.205.178.* 02.07.01, 14:39
        Myślę, że prezenterki prowadzące serwisy w TVP Katowice są brzydkie
    • Gość: Dzikki Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.pagi.pl 23.04.01, 11:30
      To prawda. Kiedyś miałem do tego stosunek emocjonalny - teraz patrze niejako z
      góry, z innego miejsca, jakiś sentyment do stacji został, ale to co sie tam
      działo, przechodzi ludzkie pojęcie.
      • Gość: ozetec Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 07.05.01, 22:48
        czasy sie zmienily juz dawno, a prawa rynku zaczynaja wreszcie pojawiac sie
        takze w publicznej TV, mam nadzieje ze w regionalnej tez zaczna.
        Bo jaki jest sens robienia czegos na sile?!? Robienia czegos co nie jest
        popularne?! Bo czy widz woli ogladac "pierdoly" na 3jce czy BigBrothera?
        a wg. mnie TVP Katowice moglaby dobrze funkcjonowac, przeciez i region jest
        ogromny, oraz nie ma zadnej konkurencji!!!
        ... z niektorymi rozglosniami jest podobnie... no coz;)

ide Eurosport poogladac;)

• Gość: bart Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.paleniska.pl 09.05.01, 12:32
      czemu taka kicha jak tvp3 jeszcze istnieje. to normalny syf. progrznm puls jest
      o niebo lepszy. ogladalnosc - moja wynosi 0,00001%
      jak jade pilotem do gory, to musze sie tam na ulamek sek. zatrzymac.
      • Gość: Dzikki Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.pagi.pl 10.05.01, 15:36
        He he - dlatego ją zmieniłam w cholere
        • Gość: bart Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.paleniska.pl 15.05.01, 11:06
          Gość portalu: Dzikki napisał(a):

&#62 He he - dlatego ją zmieniłam w cholere

a gdzie teraz jest u ciebie TVP 3? na ostatnim kanale, czy nie ma jej wcale

• Gość: M24 Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.rawanet.trzepak.pl 10.05.01, 21:57
      Przy finansowaniu z budżetu, nikt takimi "drobiazgami" jak oglądalność się nie
      przejmuje. Pewnie sobie tłumaczą, że spełniają "misję" więc "ambitny" program
      jest oglądany przez mniejszą widownię. Do wymiany jest przynajmniej 80% starego
      personelu i dlatego zmiana na dobrą, oglądalną telewizję regionalną jest
      niemożliwa. Zbyt "zasłużone" osoby musiałyby wylecieć. Myślę, że "stara kadra"
      nawet nie jest sobie w stanie wyobrazić jak mogłaby wyglądać dobra regionalna
      telewizja. Trzeba więc poczekać z kilkanaście lat aż przejdą na emeryturę,
      chyba, że ktoś im ufunduje "Telewizyjny Pakiet Socjalny".
    • Gość: wawa Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.01, 11:46
      To okno jest zabite dechami. Tak beznajdziejnej TV jaką jest katowicki ośrodek
      TVP, chyba nie ma w Polsce.
      Prezenterki mają makijaż jak "panienki" z Mariackiej czy spod UŚ.
      Oprawa muzyczna może przyprawić o zawał.
      A wogóle to gejzery inelektu są w tych redakcjach.
      Zastanawia tylko, gdzie są absolwenci niezłego przecież Wydz. TV i filmu na UŚ?
      WAWA
      • Gość: Dzikki Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.pagi.pl 13.05.01, 14:03
        Jak to gdzie są absolwenci - pracują trochę na stażu, a potem idą do Warszawy -
        i to najczęsciej do komercyjnych stacji. Publiczna jest chora, a
        najśmieszniejsze jest to, że w innych ośrodkach regionalnych (chyba ich 11 czy
        12 jest) jeszcze gorzej :))))
    • Gość: Pianek Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
      Poziom prezentowany przez TV Katowice jest beznadziejnie niski. Kiedyś zostałem
      zaproszony do TV, była tam przeprowadzana rozmowa ze mną w tzw. prime time,
      chwilę po "aktualnościach". Od zaplecza wyglądało to gorzej niż beznadziejnie.
      Prowadzący miał mokasyny, które może i były modne, ale we Wschodnim Berlinie w
      1972 roku, a prowadząca 3 razy się pomyliła. Gdy obejrzałem to później na video
      to się przeraziłem.
      • Gość: Dzikki Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.pagi.pl 25.06.01, 00:00
        Ha ha, to jest na pewno możliwe

• Gość: ZEN Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 20:09
          Narzekacie na katowicką TVP, bo nie znacie krakowskiej. Tam ważniejszą
          wiadomością jest zgubiony na Plantach piesek jakiejś pańci niż ważne wydarzenie
          kulturalne czy gospodarcze ale poza CK Krakowem.

Pozdr.ZEN
          • Gość: Dziki Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.pagi.pl 28.06.01, 17:28
            Zenek - nie ważne, czy wiadomość jest o piesku czy o ważnym wyd. kulturalnym.
            Ważne, żeby było ciekawe
            • Gość: ZEN Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 22:56
              Gość portalu: Dziki napisał(a):

&#62 Zenek - nie ważne, czy wiadomość jest o piesku czy o ważnym wyd. kulturalnym.
              &#62 Ważne, żeby było ciekawe
              Dziki - masz świętą rację tylko co mnie ochodzi jakiś zaginiony piesek czy
              zgubiona portmonetka.
              Tak wogóle to myślę że TV Regionalna w całej Polsce (może uogólniam bo znam tylko
              TV Katowice, Kraków, Warszawa i Białystok). TVR goni w piętkę i nie ma pomysłu.
              Brak profesjonalizmu, brak formuły. Chociaż ostatnio ogladam WOT (W-Wa) i muszę
              przyznać że da się ogladać. Ciekawe rozmowy, konkursy (np. "Sekrety Warszawy i
              Mazowsza"), dobrzy prowadzący, profesjonalizm. Gwoli prawdy to jest tutaj duża
              konkurencja i bogate zaplecze osobowe - za ścianą przecież ogólnopolska TV.
              • Gość: Dziki Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.pagi.pl 29.06.01, 16:46
                Mało jest chyba do oglądania, bo każda regionalna ma malutko własnej produkcji.
                Reszta to holding
                • Gość: łoś Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.atman.pl 11.07.01, 15:06
                  Tak dokładnie jest. Oddziały mają swojego programu dziennie około 4 godzin.
                  Reszta to audycje rozyłane do wszystkich ośrodków z Warszawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka