Gość: Dzikki IP: *.pagi.pl 18.04.01, 16:59 Czy zna ktoś wyniki oglądalności TV Katowice ? Ciekaw jestem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ozetec Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 20.04.01, 13:07 heh gdyby przeszukujac czestotliwosci ten kanal sie nie pojawial od czasu do czasu to bym nawet nie wiedzial o istnieniu tej TV.. szkoda gadac ;) ja bym ten oddzial zamknal, moje zdanie, bez wywodow tak pisze bo tak mysle, oczywiscie inaczej bym myslal gdybym tam pracowal itd. ozetec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.01, 20:52 Ja tam pracowalem. I wlasnie dlatego zlikwidowalbym, bo do niczego innego sie ten osrodek nie nadaje. Kiedys znany i porzadny publicysta-menedzer pytany, czy chcialby zostac szefem OTVP w Katowicach, odparl, ze nie moglby. Dlaczego? - Musialbym najpierw wyrzucic prawie wszystkich z pracy! I zaczac od nowa. A to jest niewykonalne - tlumaczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzikki Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.pagi.pl 25.04.01, 13:40 No więc ja też tam pracowałem. 4 lata. Mówiąc delikatnie, mam mieszane wspomnienia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: 194.204.145.* 11.05.01, 13:51 Witam, Ja również przed laty miałem okazję pracować w Bytkowie na miesięcznej praktyce. Mogłem wtedy zobaczyć od środka, jak powstaje ten żenujący program. Było to jedno towarzystwo wzajemnej adoracji o wielce wysokim mniemaniu na swój temat. Jeśli chodzi o technikę, to poza nielicznymi wyjątkami ludzie bez wykształcenia, zatrudnieni dzięki koneksjom w KW PZPR, przyuczeni do obsługi konkretnych urządzeń, którzy dostawali ze strachu sraczki na samą tylko myśl o modernizacji i cyfryzacji sprzętu w ośrodku. Na służbowym sprzęcie szło robienie "fuch" - zgrywanie i montaż filmów z wesel, chrztów i komunii. Co do "redaktorów" i "gwiazd", to nie będę się wypowiadał, bo i tak wszyscy widzą na własne oczy - ktoś tu nawet napisał o wadach wymowy. Szkoda mi tylko "Telefoniady" prowadzonej ongiś przez Bolka Cadera - ten program był kwintesencją tego, co ten ośrodek sobą reprezentuje. Od czasu do czasu włączaliśmy w niedzielę telewizor dla masochistycznej przyjemności i ponabijania się z amatorszczyzny, gaf prowadzącego, poziomu pytań i publiczności, "wypadków przy pracy" gdy sytuacja wymykała się spod kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: 212.160.19.* 09.05.01, 23:15 Gość portalu: ozetec napisał(a): > heh gdyby przeszukujac czestotliwosci ten kanal sie nie pojawial od czasu do > czasu to bym nawet nie wiedzial o istnieniu tej TV.. Zlosliwi powiadaja na TV katowice CNN BYTKOW.... Co drugi dziennikarz ma wade wymowy > ozetec st Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: 192.168.0.* / 195.205.178.* 02.07.01, 14:39 Myślę, że prezenterki prowadzące serwisy w TVP Katowice są brzydkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzikki Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.pagi.pl 23.04.01, 11:30 To prawda. Kiedyś miałem do tego stosunek emocjonalny - teraz patrze niejako z góry, z innego miejsca, jakiś sentyment do stacji został, ale to co sie tam działo, przechodzi ludzkie pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozetec Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 07.05.01, 22:48 czasy sie zmienily juz dawno, a prawa rynku zaczynaja wreszcie pojawiac sie takze w publicznej TV, mam nadzieje ze w regionalnej tez zaczna. Bo jaki jest sens robienia czegos na sile?!? Robienia czegos co nie jest popularne?! Bo czy widz woli ogladac "pierdoly" na 3jce czy BigBrothera? a wg. mnie TVP Katowice moglaby dobrze funkcjonowac, przeciez i region jest ogromny, oraz nie ma zadnej konkurencji!!! ... z niektorymi rozglosniami jest podobnie... no coz;) ide Eurosport poogladac;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.paleniska.pl 09.05.01, 12:32 czemu taka kicha jak tvp3 jeszcze istnieje. to normalny syf. progrznm puls jest o niebo lepszy. ogladalnosc - moja wynosi 0,00001% jak jade pilotem do gory, to musze sie tam na ulamek sek. zatrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzikki Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.pagi.pl 10.05.01, 15:36 He he - dlatego ją zmieniłam w cholere Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.paleniska.pl 15.05.01, 11:06 Gość portalu: Dzikki napisał(a): > He he - dlatego ją zmieniłam w cholere a gdzie teraz jest u ciebie TVP 3? na ostatnim kanale, czy nie ma jej wcale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M24 Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.rawanet.trzepak.pl 10.05.01, 21:57 Przy finansowaniu z budżetu, nikt takimi "drobiazgami" jak oglądalność się nie przejmuje. Pewnie sobie tłumaczą, że spełniają "misję" więc "ambitny" program jest oglądany przez mniejszą widownię. Do wymiany jest przynajmniej 80% starego personelu i dlatego zmiana na dobrą, oglądalną telewizję regionalną jest niemożliwa. Zbyt "zasłużone" osoby musiałyby wylecieć. Myślę, że "stara kadra" nawet nie jest sobie w stanie wyobrazić jak mogłaby wyglądać dobra regionalna telewizja. Trzeba więc poczekać z kilkanaście lat aż przejdą na emeryturę, chyba, że ktoś im ufunduje "Telewizyjny Pakiet Socjalny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.01, 11:46 To okno jest zabite dechami. Tak beznajdziejnej TV jaką jest katowicki ośrodek TVP, chyba nie ma w Polsce. Prezenterki mają makijaż jak "panienki" z Mariackiej czy spod UŚ. Oprawa muzyczna może przyprawić o zawał. A wogóle to gejzery inelektu są w tych redakcjach. Zastanawia tylko, gdzie są absolwenci niezłego przecież Wydz. TV i filmu na UŚ? WAWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzikki Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.pagi.pl 13.05.01, 14:03 Jak to gdzie są absolwenci - pracują trochę na stażu, a potem idą do Warszawy - i to najczęsciej do komercyjnych stacji. Publiczna jest chora, a najśmieszniejsze jest to, że w innych ośrodkach regionalnych (chyba ich 11 czy 12 jest) jeszcze gorzej :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pianek Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00 Poziom prezentowany przez TV Katowice jest beznadziejnie niski. Kiedyś zostałem zaproszony do TV, była tam przeprowadzana rozmowa ze mną w tzw. prime time, chwilę po "aktualnościach". Od zaplecza wyglądało to gorzej niż beznadziejnie. Prowadzący miał mokasyny, które może i były modne, ale we Wschodnim Berlinie w 1972 roku, a prowadząca 3 razy się pomyliła. Gdy obejrzałem to później na video to się przeraziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzikki Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.pagi.pl 25.06.01, 00:00 Ha ha, to jest na pewno możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEN Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 20:09 Narzekacie na katowicką TVP, bo nie znacie krakowskiej. Tam ważniejszą wiadomością jest zgubiony na Plantach piesek jakiejś pańci niż ważne wydarzenie kulturalne czy gospodarcze ale poza CK Krakowem. Pozdr.ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.pagi.pl 28.06.01, 17:28 Zenek - nie ważne, czy wiadomość jest o piesku czy o ważnym wyd. kulturalnym. Ważne, żeby było ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEN Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 22:56 Gość portalu: Dziki napisał(a): > Zenek - nie ważne, czy wiadomość jest o piesku czy o ważnym wyd. kulturalnym. > Ważne, żeby było ciekawe Dziki - masz świętą rację tylko co mnie ochodzi jakiś zaginiony piesek czy zgubiona portmonetka. Tak wogóle to myślę że TV Regionalna w całej Polsce (może uogólniam bo znam tylko TV Katowice, Kraków, Warszawa i Białystok). TVR goni w piętkę i nie ma pomysłu. Brak profesjonalizmu, brak formuły. Chociaż ostatnio ogladam WOT (W-Wa) i muszę przyznać że da się ogladać. Ciekawe rozmowy, konkursy (np. "Sekrety Warszawy i Mazowsza"), dobrzy prowadzący, profesjonalizm. Gwoli prawdy to jest tutaj duża konkurencja i bogate zaplecze osobowe - za ścianą przecież ogólnopolska TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.pagi.pl 29.06.01, 16:46 Mało jest chyba do oglądania, bo każda regionalna ma malutko własnej produkcji. Reszta to holding Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoś Re: TVP Katowice - TWOJE OKNO NA ŚWIAT IP: *.atman.pl 11.07.01, 15:06 Tak dokładnie jest. Oddziały mają swojego programu dziennie około 4 godzin. Reszta to audycje rozyłane do wszystkich ośrodków z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś