Dodaj do ulubionych

Kożdy Ślonzok co podo narodowość polsko to GOROL !

14.05.02, 20:54
Drogie Krajany-Ślonzoki!
Pamiyntejcie, coby podowac na spisie prowda - tak jako jest. Jak richtik
miarkujecie, coście som echt Ślonzoki - to godejcie "narodowość śląska". Jak
godocie w doma po ślonsku - podowejcie "język śląski".
Pamieyntejcie tyż, coby nie cyganić - kożdygo co cygani w Spisie Powszechnym
mogom podać do gerichtu za cyganienie Państwa Polskiego.
Jak wom przidzie do gowy pedzieć rachmistrzowi, coście som Poloki, to
miarkujcie, co to tak robicie, cobyście własno Matka przedowali za zdechłe
piyńć ceskich i co robicie genał jak Judosz, kery sprzedoł Kristusa. Same sie
równocie ze Gorolami, bo Polok to Gorol, a Ślonzok to Ślonzok. ŁOBEJRZYJCIE WE
ŻDŻADŁO I POMIARKUJCIE: WYGLONDOM JAK GOROL ABO JAK ŚLONZOK? I PODEJCIE PROWDA -
ANI TROCHA WIENCYJ, ANI MIENIYJ.
Niech kożdy podowo, co mu z serca idzie: ŚLONZOK niech godo rachmistrzowi co
jest "ŚLĄZAK", GOROL niech godo "POLAK", a GERMAN niech godo "NIEMIEC" - kożdy
swoje i tela.
Z Bogiym.
Obserwuj wątek
    • Gość: polak Re: Kożdy Ślonzok co podo narodowość polsko to GOROL ! IP: 217.97.234.* 14.05.02, 21:25
      silesius.regius napisał(a):

> Drogie Krajany-Ślonzoki!
      > Pamiyntejcie, coby podowac na spisie prowda - tak jako jest. Jak richtik
      > miarkujecie, coście som echt Ślonzoki - to godejcie "narodowość śląska". Jak
      > godocie w doma po ślonsku - podowejcie "język śląski".
      > Pamieyntejcie tyż, coby nie cyganić - kożdygo co cygani w Spisie Powszechnym
      > mogom podać do gerichtu za cyganienie Państwa Polskiego.
      > Jak wom przidzie do gowy pedzieć rachmistrzowi, coście som Poloki, to
      > miarkujcie, co to tak robicie, cobyście własno Matka przedowali za zdechłe
      > piyńć ceskich i co robicie genał jak Judosz, kery sprzedoł Kristusa. Same sie
      > równocie ze Gorolami, bo Polok to Gorol, a Ślonzok to Ślonzok. ŁOBEJRZYJCIE WE
      > ŻDŻADŁO I POMIARKUJCIE: WYGLONDOM JAK GOROL ABO JAK ŚLONZOK? I PODEJCIE PROWDA
      > -
      > ANI TROCHA WIENCYJ, ANI MIENIYJ.
      > Niech kożdy podowo, co mu z serca idzie: ŚLONZOK niech godo rachmistrzowi co
      > jest "ŚLĄZAK", GOROL niech godo "POLAK", a GERMAN niech godo "NIEMIEC" - kożdy
      > swoje i tela.
      >błazen i to wyjątkowo głupi!ale w jednym ma rację :odpierdolcie się w końcu od
      polskich podatków czyli pieniędzy na wyprawki dla nieudaczników!

nikt was nie lubi!mamy nadzieję ,że znikniecie po wejściu do unii.
    • Gość: polak Re: Kożdy Ślonzok co podo narodowość polsko to GOROL ! IP: 217.97.234.* 14.05.02, 21:32
      .
      > Z Bogiym.

to chyba o Boga chodzi obywatelowi tego państwa?
      popatrz co bóg zgotował w miejscu bazyliki narodzenia?
      bóg jest niewidomy i nietylko nie lubi miejsca czczonego przez jego wyznawców ale
      napewno nie lubi śląska!idź do zakonu może posłużysz komuś za ładną dupeczkę i
      pisząc nie powołuj się na boga!chyba 10 przykazań znasz?
      • silesius.regius Prorok cy cuś? 14.05.02, 21:42
        Archanioł zstąpił z nieba polskiego!
        Zowie się "polak"
      • hanys_hans Re: Kożdy Ślonzok co podo narodowość polsko to GOROL ! 14.05.02, 22:49
        Gość portalu: polak napisał(a):

> .
        > > Z Bogiym.
        >
        > to chyba o Boga chodzi obywatelowi tego państwa?
        > popatrz co bóg zgotował w miejscu bazyliki narodzenia?
        > bóg jest niewidomy i nietylko nie lubi miejsca czczonego przez jego wyznawców a
        > le
        > napewno nie lubi śląska!idź do zakonu może posłużysz komuś za ładną dupeczkę i
        > pisząc nie powołuj się na boga!chyba 10 przykazań znasz?

Te polok, a pszikozanie 7A znosz???
        To niy kradnij noom sam czasu!!!
      • Gość: hansklos Re: Kożdy Ślonzok co podo narodowość polsko to GOROL ! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 08.06.02, 06:21
        Gość portalu: polak napisał(a):

> .
        > > Z Bogiym.
        >
        > to chyba o Boga chodzi obywatelowi tego państwa?
        > popatrz co bóg zgotował w miejscu bazyliki narodzenia?
        > bóg jest niewidomy i nietylko nie lubi miejsca czczonego przez jego wyznawców a
        > le
        > napewno nie lubi śląska!idź do zakonu może posłużysz komuś za ładną dupeczkę i
        > pisząc nie powołuj się na boga!chyba 10 przykazań znasz?

Jestes smiyszny pulok bo chyba tak bych cie musiol nazwac,ajak niy wiysz co to
        pulok to se kup slownik slasko - polski
        I ktos stwiedzil ze POLOKi to jest narod bardzo wierzacy,ale jak ty zes jest
        Przedstawicielem tego narodu to pon Bog ciebie niy lubi bo ci rozum odebrol,
        a tego jeszcze niy poradzom implantowac ,a szkoda.
    • hugon Re: Każdy Ślązak to Polak 15.05.02, 14:19
      Ale od każdej reguły są wyjatki jak widać .Dobrze że na wymarciu i na
      marginesie życia Śląska, i Ślązaków.
      Ludzie nie dajmy sie tym blagierą podpuszczać \oni se porycą poryca i tyle ich
      szczęścia.
      Polska to Śląsk a Śląsk to najlepszy region Polski
      • kaixo Hugon to debil 15.05.02, 19:06
        Niestety Hugonie - tytul mojego postu tym rozni sie od twojego, ze moj jest
        prwdziwy. Pare godzin przypieszonego kursu logiki praktycznej i wiedzialbys ze
        kazdy sad kategoryczny obarczony jest jarzmem bledu i nigdy nie bedzie
        prawdziwy. Ja jestem Slazakiem i nie jestem Polakiem - takich jak ja jest
        bardzo wielu.
        Racz mi nie odpowiadac, bo sobie tego nie zycze.
      • silesius.regius Kożdy Ślonzok to ino Ślonzok - nic wiencyj 15.05.02, 20:18
        Ślonzoki! We spisie godejcie coście som Ślonzokami. Trza dać odpór Gorolom, co
        nos od 1922 roku chcom zgorolić! Pokożcie, żeście som warci Ślonska!
        My som u sia, w doma, na Ślonsku!!!!!!
        • slonzak Re: Kożdy Ślonzok to ino Ślonzok - nic wiencyj 15.05.02, 20:21
          Recht. Mam nadzieję, że więcej niż 60 tys. poda naszą narodowość. Szkoda, że
          nie porozumieniśmy się z MN.

Pyrsk
          • Gość: Wilym Re: Kożdy Ślonzok to ino Ślonzok - nic wiencyj IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 21:53
            Niestety rachmistrze czesto dzialaja na wlasna reke i wprowadzaja respondentow
            w blad mowiac, ze nie mozna deklarowac narodowosci slaskiej. Moim zdaniem jaka
            by nie byla koncowa liczba osob spisanych jako Slazacy to i tak bedzie duzo
            mniejsza od rzeczywistej.
    • hugon Re:Do tych Ślązaków co myslą po Polsku 16.05.02, 09:19
      Chopy nie dajcie sie bałamucić karierowiczą i volksdojczą mamią nas
      opowieściami o dostatku jaki zapanuje przy autonomi jak to dobrze było pod
      okupacja Niemiecką rozdrapuja niesprawiedliwości PRL ,
      A ja mam pytanie ile to przed wojna było Śląskich Uniwersytetów,Liceów,Kadry
      Naukowo Technicznej czy pod Prusakami jezykiem urzędowym była śląski ?
      Te pierońskie popaprańce bedące na służbie ziomkostw knują i igraja sobie losem
      Slaskich Rodzin aby sie na tym obłowić.
      Takie godki to w szynku po dziesiątym piwie bo inaczej dostalibyści od
      najspokojniejszego Slązaka po rzyci !!!
      • Gość: QCZ Re:Do tych Ślązaków co myslą po Polsku IP: *.proxy.aol.com 16.05.02, 09:46
        Chcialbym wiedziec (bez zartow ) co dalej? Po uzyskaniu autonomi mam wrazenie
        ze Wy sami nie wiecie jak potoczyc losy Slaska. A to co wypysojecie to tylko
        propaganda czyli obiecki pod kiecki a glupiemu radosc. Jezeli juz cos czy
        cokolwiek zastalo rozpoczete to dopowiedzcie do konca. A Takie sformulowanie
        jakie padlo na tym forum " ze pozniej z tymi glupotami " - chodzilo o stolice
        Slaska ,to ta wlasnie wypowiedz byla demaskujaca cala to niedorzecznosc jaka
        wyscie nakreslili.Kazecie ludziom glosic narodowosc Slask ,kiedy ludzie nie
        wiedza co dalej. Kto sie za tym kryje. Kto ma byc szefem lub lepiej
        przewodniczacy Narodu slaskiego. Kto? Gdzie stolica? Jaka strukture ma miec ta
        organizacja ? N I C tylko ludzie mowcie Slask! Ludzie struktura kumuny sie
        zakonczyla czyli zastraszanie , nakazy. Wlasnie Wy to proferujecie.Jaki gorol
        tym kieruje? W jakim celu ? Bo to tylko sie moze nasuwac na mysl.
        • Gość: Hanysek Andrzej Bies - silesian Hero IP: *.hannover.is 16.05.02, 10:23
          Szefem tego smiesznego tworu zwanego Atonomia bedzie Andrzej Bies, stolica
          Sosnowiec a hymnem "Poszla Karolinka..."
          • Gość: QCZ Re: Andrzej Bies - silesian Hero IP: *.proxy.aol.com 17.05.02, 09:39
            No i co p. Slezan i inni, nie mam od Was odpowiedzi. Czy przypadkiem nie
            urazilem Waszej godnosci? Albo cos innego urazilem? No prosze troche krytycznej
            uwagi i juz wielka obraza. A tak nawiasem piszac , czy ktos podpisuje sie pod
            wielka niewiadoma? Tzw.inblanko bo ja nie . Moze Ty?
            • slezan Re: Andrzej Bies - silesian Hero 17.05.02, 11:50
              Gość portalu: QCZ napisał(a):

> No i co p. Slezan i inni, nie mam od Was odpowiedzi. Czy przypadkiem nie
              > urazilem Waszej godnosci? Albo cos innego urazilem? No prosze troche krytycznej
              >
              > uwagi i juz wielka obraza. A tak nawiasem piszac , czy ktos podpisuje sie pod
              > wielka niewiadoma? Tzw.inblanko bo ja nie . Moze Ty?

Zapytasz rzeczowo i kulturalnie to doczekasz się odpowiedzi. I nie jest to
              kwestia urazy, ale przedmiotowości dyskusji, bądź jej braku. Nikt rozsądny nie
              będzie pisał dyrdymałów o "przywódcach narodu". Jeżeli marzy Ci się ein Reich,
              ein Volk, ein Fuehrer to zwróć się raczej do aktywnych na forum polskich
              nacjonalistów. A o zastraszaniu czy groźbach też nie mam wiele do powiedzenia -
              zapytaj więc ekspertów. Być może znajdziesz ich w UOP.
              • Gość: QCZ Re: Andrzej Bies - silesian Hero IP: *.proxy.aol.com 17.05.02, 12:43
                Pytalem sie rzeczowo i odpowiedzi nie bylo.Teraz po drugim poscie dostalem
                glupia odpowiedz.
                Teraz ja Ciebie sie pytam , kto tu komu robi laske? Ja Tobie czy Ty mnie?
                Nadal czekam na moja odpowiedz.(Na pierwsze moje zagadnienie.)
                • slezan Re: do QCZa 17.05.02, 12:53

> Pytalem sie rzeczowo i odpowiedzi nie bylo.Teraz po drugim poscie dostalem
                  > glupia odpowiedz.
                  > Teraz ja Ciebie sie pytam , kto tu komu robi laske? Ja Tobie czy Ty mnie?
                  > Nadal czekam na moja odpowiedz.(Na pierwsze moje zagadnienie.)

Twój post zawierał szereg insynuacji ("jaki gorol tym kieruje?") i nieprawdziwych
                  twierdzeń oraz kilka pytań, z których część była absurdalna (np. o
                  "przewodniczącego narodu śląskiego"). Pozwala to wyciągnąć wniosek, że tak
                  naprawdę nie chcesz uzyskać odpowiedzi. Jeżeli się mylę, to proponuję zajrzeć
                  najpierw na strony www.raslaska.org a następnie odnieść się do konkretów. Trudno
                  na forum odpowiadać na pytania w rodzaju "co dalej?".
        • hugon Re:Do tych Ślązaków co myslą po Polsku 17.05.02, 10:22

> Chcialbym wiedziec (bez zartow ) co dalej? Po uzyskaniu autonomi mam wrazenie
          > ze Wy sami nie wiecie jak potoczyc losy Slaska. A to co wypysojecie to tylko
          > propaganda czyli obiecki pod kiecki a glupiemu radosc. Jezeli juz cos czy
          > cokolwiek zastalo rozpoczete to dopowiedzcie do konca. A Takie sformulowanie
          > jakie padlo na tym forum " ze pozniej z tymi glupotami " - chodzilo o stolice
          > Slaska ,to ta wlasnie wypowiedz byla demaskujaca cala to niedorzecznosc jaka
          > wyscie nakreslili.Kazecie ludziom glosic narodowosc Slask ,kiedy ludzie nie
          > wiedza co dalej. Kto sie za tym kryje. Kto ma byc szefem lub lepiej
          > przewodniczacy Narodu slaskiego. Kto? Gdzie stolica? Jaka strukture ma miec ta
          > organizacja ? N I C tylko ludzie mowcie Slask! Ludzie struktura kumuny sie
          > zakonczyla czyli zastraszanie , nakazy. Wlasnie Wy to proferujecie.Jaki gorol
          > tym kieruje? W jakim celu ? Bo to tylko sie moze nasuwac na mysl.

Cześć :-)
          z twoja wypowiedzą nie sposób sie nie zgodzić masz rację
          Ja po raz kolejny dodam do tego swoją teorie moje spostrzeżenie jak ja to widzę:
          1.Karierowicze co po plecach slązaków chcą sie dopchać do władzy nie posiadając
          do tego kwalifikacji i realnego programu -w myśl zasady odiecanki cacanki.
          2.Samotnicy-Skrzywdzeni- zaznali od komuny prześladowań ,od niemca ukrytej
          pogardy, są wszędzie a jakby nigdzie .Przy piwie można pogadać pośmiać sie z
          goroli, ale jak trzeba działac to siła przebicia brak a i zdolności kończą się na
          pieniactwie.
          3.Autentyczni Ślazacy tacy Din Kichoci ale jak wiadomo to choćby szczera ale to
          zawsze utopia. Ale ukłon z mojej strony do tych Panów.
          4.Volksdojcze na usługach ziomkostw - najbardziej ochydna i obżydliwa grupka
          ale doskonale grająca na emocjach , umiejętnie zamaskowana, z duzym potencjałem
          finansowym ,techmicznym .Ale to moralne ZERA.Oni się na tym chcą najbardziej
          obłowić.
          5.Ślązacy myslący po
          Polsku ,Sląsku,Niemiecku,Czesku,wlosku,Francusku,Chińsku,Gorolsku,Amerykański itp
          itd.....................
          dla tych ludzi najważniejsze jest by była praca ,godziwa płaca,spokój i porządek
          na ulicy, a o swoje szczęscie,kulurę ,miłość,czystość w Rodzinie sami potrafią
          zadbać
          pozd hugon
          • slezan Re:Do tych Ślązaków co myslą po Polsku 17.05.02, 11:52
            Hugon, napisz mi, proszę, jak załapać się na tę czwartą Volkslistę. Nie muszę
            się nawet maskować. Zaplecze finansowe i techniczne w postaci willi i nowego
            mercedesa zrekompensuje mi nawet ewentualnego moralnego kaca;-)))
            • Gość: Karlik Do QCZ-w odpowiedzi na pytanie. IP: *.cpool2.quickclic.net 17.05.02, 18:36
              Serwos,czytalem twoje pytania i musle ze moge troche udzielic Ci odpowiedzi.Po
              pierwsze,trzeba ta autonomie wywalczyc,jak?,narazie tylko RAS ma program
              wypracowany tak ze moze byc zaakceptowany przez wszystkich niezaleznie od
              pochodzenia,gwarantujacy rownie praw,powinnismy sie jednoczyc wokol tego
              ruchu,podstawowa zasada obojetnie z kad zesmy pszyszli,czy
              Hanys,Niemiec,Gorol,Czech czy zabogowiec laczy nas jeden cel,wolnosc dla nas
              itej naszej ziemi,to jest cel nadrzedny ktory nigdy nie powinien byc
              zapomniany,to nas laczy i jednoczy we wspolnym dzialaniu.Zakladajac
              teoretycznie ze uzyskujemy wolnosc,wypadaloby wtedy przeprowadzic narodowe
              referendum ktore zadecyduje o wyborze najwyzszych wladz,wyborze stolicy
              regionu,i o ustroju administracyjnum,podziale Slaska tzw;mala konstytucja
              Slaska gwarantujaca obywatelom wolnosc praw i swobod,musialby to byc akt na
              miare XXIw,gwarantujacy wszystkim grupa spolecznym te same prawa.Takze wolnosc
              na zakladanie parti politycznych i ugrupowan ktore odzwirciedlalyby stanowisko
              obywateli,poprzez reprezentowanie tychze w Sejmiku.Przy czym jedne musimy sobie
              tytaj wyjasnic,ktokolwiek mysli ze Slask bedzie jak niepodlegle panstwo,tzn;z
              wlasnym wojskiem,ambasadami za granica itp,jest w bledzie,na to niemamy szans,a
              zreszta jest to utopia.Egzystowalibysmy w ramach pelnej niezaleznosci od
              Warszawy,politycznej i ekonomicznej.Jednym z pierszoplanowych posuniec byloby
              zlikwidowanie podzialu na G.Slask i Opolski,to jest jedna calosc jako jeden
              wspolny region,nierozelwalny,musielibysmy zdobyc akceptacje prawna Europy,tu
              bez pomocy Polski ani rusz.Wymiana chandlowa,rozwoj gospodarczy,kontakty
              ekonomiczne i nowe inwestycje,nie znosza politycznych nieporozumien i
              konfliktow.W celu przyciagania kapitalu na Slask moana by bylo stworzyc
              specjalne strefy ekonomiczne wolne od podatku,na preferencyjnych
              warunkach.Trzeba miec jasny i czytelny plan rozwoju gospodarczego zrozumialy
              dla kazdego,okreslajacy cel i kierunek co chcemy osiagnac,i jakimi srodkami
              dysponujemy.Z redukowac do nizbednego minimum administracje rzadowa,wytepic
              zbedna biurokracje,uproscic procedury administracyjne tak zeby obywatel nie
              musial zalatwiac jednej sprawy tydzien,wladza jest do obywatela a nie na
              odwrot.No i podstawowa rzecz musimy odbudowac szacunek dla dobrej
              pracy,poszanowanie blizniego,tolerancji dla innych.Czekalaby nas niesamowita
              praca,przez lata,ale my to mozemy zrobic,najwazniejsze mamy na miejscu,wiare w
              sukces,upor w realizacji,wyksztalcone kadry,niezle rozwiniety przemysl i
              rolnictwo,pyrsk.
              • grzeg_ Re: Do QCZ-w odpowiedzi na pytanie. 17.05.02, 19:17
                Gość portalu: Karlik napisał(a):

> (...) podstawowa zasada obojetnie z kad zesmy pszyszli,czy
                > Hanys,Niemiec,Gorol,Czech czy zabogowiec laczy nas jeden cel,wolnosc dla nas
                > itej naszej ziemi,to jest cel nadrzedny ktory nigdy nie powinien byc
                > zapomniany,to nas laczy i jednoczy we wspolnym dzialaniu

Sadzisz, że ludzie na Śląsku nie czują się wolni ? Jezeli nawet to ilu ich jest?
                • Gość: Karlik Re: Do QCZ-w odpowiedzi na pytanie. IP: *.cpool2.quickclic.net 17.05.02, 19:54
                  grzeg_ napisał(a):

> Gość portalu: Karlik napisał(a):
                  >
                  > > (...) podstawowa zasada obojetnie z kad zesmy pszyszli,czy
                  > > Hanys,Niemiec,Gorol,Czech czy zabogowiec laczy nas jeden cel,wolnosc dla n
                  > as
                  > > itej naszej ziemi,to jest cel nadrzedny ktory nigdy nie powinien byc
                  > > zapomniany,to nas laczy i jednoczy we wspolnym dzialaniu
                  >
                  > Sadzisz, że ludzie na Śląsku nie czują się wolni ? Jezeli nawet to ilu ich jest
                  > ?
                  Przez wolnosc,rozumiem prawo do samostanowienia o Slasku,i o mnie samym,jedno
                  jest powiazane z drugim,bo jezeli ja jestem Slazakiem to identyfikuje sie z ta
                  ziemia,i jako taki najlepiej wiem co tu trzeba zrobic na miejscu,a nie ten
                  urzedniczyna w Warszawie,bo wszyscy wiemy ze mozna robic duzo
                  lepiej,szybciej,efektywniej.Ilu ich jest?,spis to bedzie nasz taki test,ilu nas
                  jest co sie przyznaje ze jest Slazakiem.Musimy pamietac ze Slask to nasze dobro
                  wspolne,dla kazdego jest w nim miejsce!!,pyrsk
                  • grzeg_ Re: Do QCZ-w odpowiedzi na pytanie. 17.05.02, 20:12
                    Jeżeli tak to się zgadzam.
                    Myślę tylko, że ludzi, którzy nie mają zbyt głębokich korzeni na Śląsku, a też
                    i niektórych Ślązaków z dziada pradziada może termin autonomia troche
                    przerażać. Ja widzę sens w decentralizacji państwa, oddaniu jak największej
                    władzy w ręce regionów, ale w całej Polsce. Autonomia w wersji przedwojennej
                    jest w tej chwili nierealna i nieadekwatna do sytuacji Śląska.
                    A poza tym wyolbrzymiany na tym forum podział na Ślonzoków i Goroli jest już
                    też niektualny. Różnice się zacierają i będą zacierać coraz bardziej.

Pozdrowienia.
    • Gość: Piast Silesius jak widać jest Szwabem. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 21:07
      • Gość: QCZ Podziekowanie!. IP: *.proxy.aol.com 17.05.02, 21:37
        Dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi. Teraz mozna dalej dyskutowac, ale juz w
        innych zarysach.
        Z poszanowaniem QCZ
      • silesius.regius Jo jest ino Ślonzok i mom prawo to godać ! 21.05.02, 20:38
        Zachyncony twojom krótkom godkom, szukołech we sztambuchach i żodnego praupy ze
        Szwabi żech nie znod. Same Ślonzoki spode Opola a Krapiców.
        Miarkuja, co mosz kumpli we Urzyndzie Ochrony Państwa, kerym sie pokrojcowały
        kartotyki, jak je do komputra wklupywali.
        • hugon Re: Ja też jestem Ślązak ale po 1 POLAK 24.05.02, 12:00

> Zachyncony twojom krótkom godkom, szukołech we sztambuchach i żodnego praupy ze
          >
          > Szwabi żech nie znod. Same Ślonzoki spode Opola a Krapiców.
          > Miarkuja, co mosz kumpli we Urzyndzie Ochrony Państwa, kerym sie pokrojcowały
          > kartotyki, jak je do komputra wklupywali.

Ej ty silesjus waź lusterko i spojrzyj jak sie nie obalisz znczy zgupłeś do końca
          i oślepłeś
          • slezan Re: Też jestem Ślązak ale po 1-nej flaszce POLAK 24.05.02, 12:03
            • Gość: =( __{ Re: Też jestem Ślązak ale po 1-nej flaszce POLAK IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.02, 22:39
              Ty pijaku zafajdany !!!
          • silesius.regius Breli nosić nie musza a łoglondanie mom dobre 26.05.02, 15:53
        • Gość: Piast Re: Jo jest ino Ślonzok i mom prawo to godać ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 21:56

> Zachyncony twojom krótkom godkom, szukołech we sztambuchach i żodnego praupy ze
          >
          > Szwabi żech nie znod. Same Ślonzoki spode Opola a Krapiców.
          > Miarkuja, co mosz kumpli we Urzyndzie Ochrony Państwa, kerym sie pokrojcowały
          > kartotyki, jak je do komputra wklupywali.

>Kajżeś ty Ślonzoka w Opolu widzioł! Chopie przestoń fandzolić.
          • Gość: =;-[) Re: Jo jest ino Ślonzok i mom prawo to godać ! IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.02, 22:45
            Gość portalu: Piast napisał(a):

> >Kajżeś ty Ślonzoka w Opolu widzioł! Chopie przestoń fandzolić.

Ganz recht chopie, in Oppeln gibt's Schlesier.

• silesius.regius Fto ślepy - tyn widzi ino Goroli we Opolu 26.05.02, 15:47
            Jo jakoś durch widza i Goroli i Ślonzoków we Opolu. I co ciekawe - godom i mówię
            z jednymi i drugimi. Widuja i godom tyż ze opolskimi Germanami. Wszytkie mie
            rozumiejom i jo ich rozumia. Czyńść z wos jest chyba ślepo. Radza wom - idźta do
            łoczologa.
    • Gość: wnkALAXA Re: Kożdy Ślonzok co podo narodowość polsko to GOROL ! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 24.05.02, 15:35
      Gdzie podo?Może w podawlni.
    • Gość: Hanys G Re: Kożdy Ślonzok co podo narodowość polsko to GOROL ! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 08.06.02, 06:11
      Jo to bych Cie nojlepiyj usciskol,bo ty sie przynojmniyj niy wstydzisz godac i
      richtig umiysz niy tak jak jo coch niy miol okazji sie richtig nauczyc .
      Bo w doma mi godali ,godac to mosz na placu ,a drausen to mosz mowic bo do
      niczego w zyciu niy dojdziesz.I tak to ino nasze starzyki godali , az do
      smierci.Ale terozki nasza kolej coby my sie wiencyj niy wstydzili byc
      Slazokiem i naszyj mowy fatrow niy wstydzili,coby Slazok niy bol ino z gamoniym
      kojarzony, niych i oni widzom, ze te lata okupacji(czy przez jednych , czy
      przez drugich) do wymarcia nos niy doprowadzily. Tak trzymac pyrsk.
      • Gość: Wilym Re: Kożdy Ślonzok co podo narodowość polsko to GOROL ! IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 23:39
        Spis zakonczony. Ciekowe ino wiela nos bydzie?
        • Gość: tom Re: Kożdy Ślonzok co podo narodowość polsko to GOROL ! IP: *.ame.net.pl 09.06.02, 14:31
        • albrecht1 Re: Kożdy Ślonzok co podo narodowość polsko to GOROL ! 09.06.02, 14:43
          Na wyniki musimy poczekać do końca roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka