Dodaj do ulubionych

W której knajpie na Koszutce bywacie ?

09.12.05, 23:20
Kiedyś to były trzy : "Ostrawa", "Alfa" i "Santos". Co tam się działo !!!
Została tylko "Ostrawa", ale to co tam się wyrabia obecnie... tylko wieczorki
zapoznawczo-zaczepne dla samotnych przy akompaniamencie karaoke, poza tym
kicha. Z "Alfy" zrobili "City Rock", z "Santosa" - "Wiejską Chatę". Jakoś mi
się tam nie podoba. Jedyne miejsce, gdzie można się było zaszyć i spokojnie
napić piwa to pub na Placu Budnioka (Rów Wełnowiecki) dawniej zwany "Aszą" czy
"Aschą", potem był tam pub pod patronatem Żywca a teraz... pustka, niestety,
wszystko padło. Jesli znacie jakieś spokojne miejsce na Koszutce gdzie leją
dobre piwo to wpisujcie.
Obserwuj wątek
    • madzialenka82 Re: W której knajpie na Koszutce bywacie ? 11.12.05, 12:25
      Spokojne miejsce? To zapewne Amader Cafe. Piwo troszke droższe niż w normalnym pubie. Jeszcze inne to Wiking, ale to spelunka chyba. A najlepsza jest 13-stka:) Latem parasole, miło i kulturalnie. Zimą we wnetrzu same okolicznie....ale za to bez awantur.
      Jest jeszcze Toast, ale słaby:/
      Lata wietnośći ostrawa ma już dawno za sobą:/ Okropnie tam jest!! Bleee, ALFA też była ochydna.
    • settembrini Re: W której knajpie na Koszutce bywacie ? 11.12.05, 19:19
      ze trzy razy bylem w tej knajpce na oblatow, kilka krokow od skrzyzowania z
      korfantego. w miare ok, ale w konkurencji z moimi ulubionymi miejscami
      przegrywa (jedyny plus to krotki powrot do domu).
      • support.agent Re: W której knajpie na Koszutce bywacie ? 23.02.06, 15:13
        Spodek w podcieniach doczekał się lokalu, tyle razy przejeżdzam a nie dane mi
        było jeszcze się tam pojawić..jakie są Wasze wrażenia?

Jakie to szczęście że mieszkamy w centrum ;)

Pozdrawiam,

SA
        • jimmyjazz Re: W której knajpie na Koszutce bywacie ? 23.02.06, 15:18
          support.agent napisał:

> Spodek w podcieniach doczekał się lokalu, tyle razy przejeżdzam a nie dane mi
          > było jeszcze się tam pojawić..jakie są Wasze wrażenia?

To już od jakiegoś czasu. Latem gdy zdaża się nam iśc do kina na nogach (o jak
          dobrze że mieszkamy w centrum :) to w drodze powrotnej czasami sie siądzie.
          Latem jest ogródek - wieczorem jak już nie ma ruchu to nawet ma sens. Jest ok.
          • settembrini Re: W której knajpie na Koszutce bywacie ? 23.02.06, 20:26
            przeciez ta knajpa ma juz chyba ze dwa lata? nic godego uwagi, choc w ogrodku
            pewnie jest ok, gdy ruch na korfantego mniejszy.
            • basiorra Re: W której knajpie na Koszutce bywacie ? 28.02.06, 12:23
              A bywacie w City Rock? Jak tam jest? Można coś zjeść?
              A Ostrawę remontują...
              • madzialenka82 Re: W której knajpie na Koszutce bywacie ? 05.03.06, 16:14
                Przecież City Rock to pizzera wiec pewnie da sie tam coś zjeśc:P
                • basiorra Re: W której knajpie na Koszutce bywacie ? 05.03.06, 20:02
                  Madzialenka, dziękuję za odzew. Nie wiedziałam, że to pizzeria :-)
                  • jan.godyn Re: W której knajpie na Koszutce bywacie ? 07.03.06, 16:12
                    Pizzeria to nie jest,tu przesadzono,ale faktem jest ze od 11-15 w powszednie
                    mozna dostac druga pizze gratis tam.
                    • madzialenka82 Re: W której knajpie na Koszutce bywacie ? 09.03.06, 16:58
                      A to dziwne, bo głownym daniem tam pizza pozsotaje. Po za tym to to samo co kiedyś było pod rondem tzn ten sam własciciel.
                      • support.agent Re: W której knajpie na Koszutce bywacie ? 10.03.06, 12:28
                        Dokladnie tak.. pod rondem byla Chicago Pizza, teraz nazwya sie to city rock.
                        REstauracja niby siec a tylko jeden lokal, wlasciciel Wloch.

Ogolnie to nie bywam w CR, dresy, BMW "7" z NRD i tak dalej.... pfff
                        Polecam "memories" na placu Wolnosci!

Pzdr,
                        SA
        • herrflic Re: W której knajpie na Koszutce bywacie ? 18.09.06, 21:10
          Amader ;]

Czasami również 'Pod Spodkiem' głównie w ramach spotkań grupy na rzecz ratowania
          katowickiego hokeja.

13stka kiedyś, ostatnio byłem po powrocie z Królewskiej Woli i niestety było nas
          4 i właściciel powiedział nam żebyśmy spie.... a kupilismy wtedy u niego
          naprawde dużo alho w tym 3 flaszki no i skończyło sie nie miło dla niego i już
          tam nie zaglądam...
    • bartoszcze Pistacjowa:) 18.04.06, 10:52
      Jak znajdziesz miejsce między emerytami:), to piffka się można napić.
      Chociaż znacznie przyjemniej było, jak Chorzowska biegła w wykopie..
      • support.agent Re: Pistacjowa:) 18.04.06, 17:41
        Witamy w naszych progach najbardziej kontrowersyjnego moda wszechczasów ;)

Hahahahah... ta pistacjowa to niezły żart, ale takie miejsca są potrzebne. Poza
        tym właściciel w duch społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstw funduje
        dzieciakom z klubu ksm centrum lody na dzień dziecka i to jest fajne...

Piwo w środku...no nie wiem, jest w okolicy przecież "grosik" :))) Jest?
        Raz byłem....cerata, jelenie na rykowisku, te klimaty..

Pozdrawiam,
        SA
        • bartoszcze inne piwne adresy 18.04.06, 20:51
          support.agent napisał:

> Witamy w naszych progach najbardziej kontrowersyjnego moda wszechczasów ;)

Tylko co najwyżej na szczeblu lokalnym:)
          >
          > Piwo w środku...no nie wiem, jest w okolicy przecież "grosik" :))) Jest?
          > Raz byłem....cerata, jelenie na rykowisku, te klimaty..
          >
          Piwko można chlapnąć, choć niekoniecznie z wielką przyjemnością, także w Dianie
          na Morcinka (ale nie w barze mlecznym na lewo:), tylko od wejścia w prawo), jak
          też w barze Akacja - to taki barak chyba przy Broniewskiego, poniżej
          skrzyżowania Oblatów z Korfantego.
          • support.agent Re: inne piwne adresy 02.05.06, 12:08
            heh...i jaki skromny!! ;)

Doskonale, ale co sądzicie o naszych restauracjach: wiejska chata i ta na
            Sokolskiej, po prawej stronie, przy sklepie z akcesoriami dla pudli? ;)

Otóż ostatnio przydarzyła mi się niemiła sytuacja w lokalu pod spodkiem. Jako
            że dzień był gorący a spraw do przedystkouwania mnóstwo usiedliśmy sobie z moim
            kolegą pod parasolem, kolega jako że w charakterze pasażera wybrał
            wysokoprzetworzony chmiel, ja cole.
            Chcąc skorzystać z ubikacji pani "zabarowa" (bo nie barmanka) uprzedziła kolege
            że ta jest płatna, co naturalnie jest niezgodne z prawem (gdy w lokalu jest
            alkohol WC musi byc za darmo).
            Pani bardzo sie wykłócała, nie o złotówke tu chodziło lecz o zasady.
            Straciliśmy czas, 1 pln, ale za to zostawiliśmy panią z cenną wiedzą o
            podstawach marketingu, prawach konsumenckich etc. Mam nadzieje że to było
            incydentalne zdarzenie i ajent lokalu będzie na tyle rozsądny by zmienić
            przepis o odpłatności.

Pzdr,
            SA
    • dziad_borowy Re: W której knajpie na Koszutce bywacie ? 24.07.06, 17:25
      A znacie moze knajpe w okolicy skrzyzowania Korfantego i Oblatow? Tzn. chyba
      nie jest to oficjalna knajpa tylko nieformalny "klub" dla stalych bywalcow ale
      rasowy bar i rownie rasowy zapach piwa posiadaja. A znajduje sie toto po lewej
      stronie sklepu "Społem" patrzac na front w parterowym budyneczku. Klimatyczne
      bardzo:-)
      Dzierżżż!!!
      • rosicx Re: W której knajpie na Koszutce bywacie ? 24.07.06, 17:52
        Mówisz o "Barze pod akacja", mieszczacej sie w dawnym budynku szaletu publicznego ?
        • dziad_borowy Prawdopodobnie tak 24.07.06, 17:58
          Z szaletem mi sie wlasnie skojarzylo;-) Czyli jest to oficjalny lokal? Bo nie
          ma tam na zewnatrz nic co by na to wskazywalo. Ciekawe:-)
          Dzierżżżż!!!
          • rosicx Re: Prawdopodobnie tak 24.07.06, 18:03
            Pisze, ze to Bar pod akacja, jakas firanka tam wisi i barek w srodku widac, ale
            ogolnie... nie bylem tam i jakos mnie do tego miejsca nie ciagnie ;|
            • basiorra Re: Prawdopodobnie tak 25.07.06, 00:18
              Hmm... idąc od strony Korfantego najpierw dobiega zapach piwa i potu, a potem przekształca się w tzw. pocz (piwo + mocz). Bywalcy baru zrobili sobie toaletę ze śmietnika...
              Aż mnie dziwi, że mieszkańcy ulicy Broniewskiego nie protestują jakoś przeciw temu miejscu. Z drugiej strony rozumiem, że miejsce to przyciąga najbardziej mętne typy, które dzięki temu nie przesiadują na klatkach schodowych.
              Ciekawe, po ile piwo leją?...
              • settembrini Re: Prawdopodobnie tak 25.07.06, 10:02
                kiedys bylo za 3,50 :)
                • support.agent Re: Prawdopodobnie tak 18.09.06, 20:13
                  Pub pod Spodkiem jest bardzo ok ;) Tzn. mi klimat bardzo pasuje..bardzo bardzo,
                  zarówno w środku jak i na zewnątrz. Nie jest rustykalnie ;), nie trąci zbytnio
                  PRL'em i nie można powiedzieć że jest ą/ę ;)

Jadł tam KTOŚ COŚ? Przypomina troche taką mala knajpe na paderewie niedaleko
                  Sowińskiego choć sam nie wiem dlaczego ;)

Pzdr,
                  SA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka