Dodaj do ulubionych

Sprawdzone laboratorium w Katowicach

19.03.06, 00:49
Czy znacie moze jakies sprawdzone laboratorium gdzie moglabym zrobic dziecku
badania kalu w kierunku grzybow i pasozytow Tyle sie nasluchalam o
zaniedbaniach w tym kierunku ze chcialabym miec pewnosc ze badanie zostanie
prawidlowo przeprowadzone i bedzie miarodajne

Obserwuj wątek
    • Gość: agata Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 20:54
      w Czeladzi jest bardzo dobre laboratorium w szpitalu. Moja mama tam pracuje i
      robi bardzo dobrze wszystkie badania nie tylko kału.
      • Gość: nana Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach IP: 62.233.185.* 20.03.06, 09:49
        w laboratorium u Frydy:) na Mikołowskiej...zresztą pójdziesz do przychodni to sie dowiesz.
        • Gość: Y Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 20.03.06, 15:31
          Potwierdzam Fryda na Mikołowskiej jest ok
          Badania są przeprowadzane prawidłowo.
          Nie trzeba długo czekać.
          Polecam
          Ps. wiem co mówię, bo dosyć często korzystam z ich usług.
          • natinka1 Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach 20.03.06, 21:15
            a ja bym u Frydy nie ryzykowała! z tego co wiem to próbki z krwią tam leżą dość
            długo a to należy robić szybko. Dlatego jeżeli chodzi o dziecko to tam bym z
            nim nie szła
          • Gość: MAMA 2-LATKA Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach IP: *.elsat.net.pl 20.03.06, 21:48
            U FRYDY JEST PRACA NA AKORD,A NIE NA JAKOŚĆ,STRACH ROBIĆ BADANIA
        • Gość: gggg Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach IP: *.elsat.net.pl 20.03.06, 21:44
          tylko nie do Frydy !!!!
          • anilewel Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach 20.03.06, 21:50
            Przychodnia dawnej huty Baildon na Żelaznej 1
            • madzialenka82 Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach 21.03.06, 10:05
              A widział ktoś z was ile te próbki tam leżą? Był w środku ktoś z was? A myślicie, ze większośc przychodni ze śląska gdzie wysyła swoje badania? Próbki długo nie moga leżec, badania są robione w tym samym dniu - ZARAZ po dostaniu materiału! Jednak tego jest tak duzo, ze trzeba czekać na wynik kiedy dziewczyny go zatwierdzą - a nie kiedy zrobią badanie!
              • Gość: kasia Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach IP: *.elsat.net.pl 25.03.06, 22:11
                cikawe,dlaczego tak bronisz FRYDE,czyżby to pracodawczyni?
    • Gość: bea Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 10:47
      Moje doświadczenia jeśli chodzi o laboratoria (obracam się w tych kręgach od
      kilku lat)to fakt, że te prywatne ładnie, wyglądające nie są zbyt żetelne
      (oczywiście nie możemy generalizować), najlepsze pomimo wszystko są te
      laboratoria przyszpitalne (jeszcze niesprywatyzowane oczywiście). POZDRAWIAM
      • natinka1 Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach 23.03.06, 20:34
        daję głowę za laboratorium w Czeladzi w szpitalu.
        moja mama tam pracuje od 29 lat nawet dzisiaj robiła mi badania.
        • asienka83 Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach 24.03.06, 10:33
          Ja równiez odradzam Frydę, aż strach!!! Wykonywaliśmy tam z mężem swego czasu badania i ...nie polecam. Teraz wszystkie badania robimy na ul Żelaznej w Labolatorium Śląskim (klinika 2000) z całego serca polecam-starannie, dokładnie.
          Pozdrawiam
          • extravirgin Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach 25.03.06, 16:02
            Przychodnie i szpitale z terenu woj. śląskiego zlecają wiele badań Laboratorium
            Frydy!!! Z kolei laboratorium Frydy wiele badań (tych rzadkich i drogich) zleca
            laboratorium w Krakowie
      • Gość: kasia Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach IP: *.elsat.net.pl 25.03.06, 22:12
        zgadzam sie
    • Gość: q Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 22:56
      Tylko nie u Frydy, i to nie tylko moja - pacjenta - opinia; ale także lekarza a
      on zna środowisko bardziej niż ja.
      • madzialenka82 Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach 25.03.06, 23:08
        To może wypowiedzeliście się dlaczego odradzacie?
        Skoro badanie wyszło złe w waszym mniemaniu to jest coś takiego jak reklamacja. Laboratorium też ma swoje procedury.
        Przykład głupoty lekarza i powód złeg owykonania badania?
        Test Prisca - można robić bodajże od 15 tyg ciązy. Lekarz przysłał pacjentke w 13 tyg. - powód nie wykonia.
        Test ciążowy Beta HCG - brak danych co do daty ostatniej miesiączki - wynik moze wyjsc zły.

Inne przykłady - osoby pobierające - zle pobierają materiał...
        Takie przykłady można podawać w nieskończoność.
        To też chętnie poczytam dlaczego odradzacie Fryde?
        • Gość: a Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 07:50
          dlatego że przedstawia wyniki inne NIŹ laboratoria przykliniczne oraz
          laboratoria prywatne ;)
          • madzialenka82 Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach 26.03.06, 12:29
            A nie przyszło ci do głowy iż mają inne maszyny do badań? Pracują na odczynnikach innych firm, mają inne normy? I jeśli np wynik z innego laboru jest dodatni (powiedzmy na borelie) a w tym ujemny, to tak jak mowie istnieje reklamacja.
            • natinka1 Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach 26.03.06, 18:12
              nie po to robię badania by mieć wątpliwości! i składać reklamację. W
              laboratorium w szpitalu nie miałam żadnych przykrych doświadczeń i nie
              składałam NIGDY reklamacji- moje zdrowie to nie jakiś towar zawsze chcę być
              pewna co do badań za pierwszm razem.
            • Gość: a Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 12:31
              A nie przyszło CI do głowy że zrobili badania źle ?
              Wynik jest wynikiem i nie interesuje mnie to na jakiej maszynie pracują - KAŻDA
              maszyna ma dać wynik bądź poprawny bądź negatywny. A tu proszę - róźne ;) I nie
              piszę o wartościach referencyjnych. Wyniki typu: ma Pan żółtaczkę, nie ma Pan
              żółtaczki !!!
    • Gość: mama Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 07:20
      ja tez chcę byc ukłuta 1.raz, chcę by moje dziecko równiez raz zostało ukłute,
      chcę by w kale u dziecka wyszły robale- jeżeli one tam są i już, miałam taka
      sytuację, kiedyś strasznie cierpiałam na tasiemca , dopiekl mi niemiłosiernie,
      wiedzizlam , że go mam, w labie wszystko wychodziło ok, kiedys nie wytrzymałam,
      nazbieralam czlonów i zanioslam do laboratorium, żeby mi przynajmniej określili
      czy uzbrojony czy nie- z tym sobie poradzili :) jakiś bezsens XXi wieku, kiedyś
      zwykla znachorka wiedziała co człowiekowi może dolegać, a zisiaj czemu służą te
      laboratoria...? chociaż mam jezcze jedną zjadliwa koncepcję- może personel nie
      umie korzystac w pelni z dobrodziejstw aparatury jaka posiada?
      • madzialenka82 Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach 27.03.06, 22:42
        Jak by to napisac....większość zadań robią w laborze maszyny...
        Dla mnie troche smieszny jest argument, że ida na ilośc nie na jakość. Przepraszam, ale czy labor sam pcha sie do przychodni? Personel zaczepia ludzi na ulicy i zmusza by do nich przychodzili?NIEEE Więc skoro dużo przychodzi pacjentów i duzo mamy zlecen na badania to co mamy zrobić? Powiedziec: przepraszamy, ale dziś już wiecej badań nie zrobimy.

Z tym tasiemcem to dziwna sprawa, samo badanie drogie. Ale tak samo byłam świadkiem, kiedy badanie nic nie wykazało, a za jakiś czas facet przynosi nam człony tasiemca!
    • zerya Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach 27.03.06, 23:20
      spróbuj w Szpitalu Wojewódzkim im. św. Barbary w Sosnowcu.Próbki tam nie
      leżą.Sama zanosiłam tam wymazówkę( z podłożem transportowym- to tak na wszelki
      wypadek gdyby dłużej tam leżała) a posiew wykonano w 10 minut po dostarczeniu
      próbki. Wynik z antybiogramem- OK. Pacjent wyzdrowiał :)Była to dość uciązliwa
      bakteria (Pseudomonas aeruginosa).Aaaa... i cena była oszałamiącą niska...(ok
      20 zł) a rok temu to samo badanie w innym laboratorium kosztowało 60zł.
      • madzialenka82 Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach 28.03.06, 09:47
        zerya - posiew wykonano w 10 minut???? Kiedy te bakterie zdążyły wzrosnąć???
        P.S Ten szpital też wysyła nie które próbki do badan do frydy:P:P
        • Gość: mamaady Re: Sprawdzone laboratorium w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 20:50
          a może ktos posiada wyrobioną opinię na temat laboratoriumw przychodni dla
          dzieci przy ul.Powstańców?
    • Gość: Evik odradzam Frydę IP: 195.116.198.* 28.03.06, 13:34
      Ktoś tu chciał konkretnych argumantów przeciw Frydzie, a więc odradzam,
      ponieważ w zeszłym roku robiłam tam m.in. poziom prolaktyny. Wynik u Frydy (Pl.
      Wolności w Katowicach): norma 3x przekroczona. Lekarz powiedział, że to zapewne
      gruczolak przysadki (przepłakałam kilka godzin). Wzięłam się w garść i w
      kolejnym miesiącu zrobiłam to samo badanie w czterech laboratoriach: na
      Żelanej, Powstańców Śląskich, na osiedlu Tysiąclecia i u Frydy. Pobranie próbek
      nastąpiło w ciągu dwóch kolejnych dni. Wyniki: u Frydy 3x przekroczona norma, w
      pozostałych laboratoriach: wyniki do siebie zbliżone, w górnych granicach norm.
      Miałam robiony rezonas przysadki i gruczolaka nie ma. W dodatku pani
      pobierająca krew na Pl. Wolności nie używa rękawiczek ani też nie myje rąk po
      każdym pacjencie (uważam że w dobie żółtaczki typu C to skandal). Na Żelaznej
      rękawiczkę zmienia się po każdym pacjencie. Najlepsze warunki higieniczne
      pobierania krwi (nie wiem jak z wiarygodnością wyników) w stacji SANEPID-u w
      Katowicach na ul. Raciborskiej, jednak nie wszystkie badania tam można
      wykonać.
      • gogolina77 Re: odradzam Frydę 28.03.06, 22:48
        Również odradzam Frydę.Polecam Laboratoria Ślęskie na Żelazne, albo Abim na
        Koszarowej.Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka