Dodaj do ulubionych

kidy lekarze przestaną brać łapówki

IP: *.orange.pl 22.05.06, 06:15
ZA UMIESZCZENIE ŻONY W KLINICE MUSIAŁEM DAC 5.000,00. zA BADANIA NASTĘPNE.
cZY W TYM KRAJU WSZYSTKO JEST CHORE, CZY POLICJA I PROKURATURA NIE WIDZI JAK
ŻYJA LEKARZE W PORÓWNANIU DO IH OFICJALNYCH ZAROBKÓW?
Obserwuj wątek
    • jimmyjazz Jak się przestanie im dawac 22.05.06, 10:10

• aaki dałeś łapówkę? trzeba było zgłosić do prokuratury 22.05.06, 16:28
    • Gość: Zibi Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 21:27
      Jak ty jesteś nauczyciel, to ja jestem Ojciec Dyrektor.
      • Gość: roro68 Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:13
        Punkt pierwszy nigdy nie dawać!
        • felinecaline Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki 22.05.06, 22:56
          A cobys odpowiedzial na takie pytanie: kiedy nauczyciele nie beda "udzielac
          korepetycji" uczniom szkol, w ktorych sa zatrudnieni?
          • Gość: nauczyciel Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki IP: *.orange.pl 22.05.06, 23:35
            jest to tez nieetyczne i nie popieram kolegów i koleżanki,którzy udzielaja
            korepetycji nawet uczniom,których sami uczą w szkole.i powinniśmy to też
            wyplenić
            • jimmyjazz Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki 23.05.06, 14:02
              Gość portalu: nauczyciel napisał(a):

> jest to tez nieetyczne i nie popieram kolegów i koleżanki,którzy udzielaja
              > korepetycji nawet uczniom,których sami uczą w szkole.i powinniśmy to też
              > wyplenić

Nieetyczne jest też dawanie łapówek. Więc jak możesz to zacznij od siebie.
              • Gość: konrad Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 21:22
                Będąc starym doktorem do tego weterynarii powiem tak nie biore łapówek odkąd
                się sprywatyzowałem.
                • Gość: Zeta Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 19:42
                  Nareszcie ktoś z branży potwierdził to o czym ja laik wiem od dawna. Nie
                  widziałam strajkującego weterynarza, ginekologa, stomatologa. Nie widziałam tez
                  strajku faraceutów. Czy problem nie tkwi czasem w tych przerośniętych
                  gmaszyskach? No tak, ale gdyby ich nie było to gdzie byłaby przchowalnia dla
                  starych babć i dziadków, których miesiącami przetrzymują po znajomości
                  wszechwładni doktorzy . Trzeba by opłacić jakiś dom opieki a to kosztuje.
                  Czy w każdym mieście potrzebne sa aż takie obiekty szpitalne których nie ma za
                  utrzymać. Czy ktoś monitoruje koszty.
                  Policzcie w przychodni przyszpitalnej i na izbie przyjęć średni personel . We
                  łbie się kręci, a w prywatnym gabinecie? dwie Panie na zmianę. Informacja ,
                  zabiegi, miło i przyjemnie.
                  • Gość: Obserwator Re: kiedy lekarze przestaną brać łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 20:29
                    mniej pij, to Ci się nie będzie we łbie kręciło i nie będziesz widziała
                    potrójnie. Ostatnie miesiące spędziłam na odwiedzaniu znajomych i krewnych w
                    szpitalach. Ot , taki moment w życiu. Na całym oddziale po 2 pielęgniarki i
                    jedna salowa-sprzątaczka. W nocy dyżuruje jedna siostra. Trochę liczniejsza
                    obsada jest na intensywnej terapii (na 6 pacjentów 2 siostry). Lekarze też
                    przerzedzeni, zatrudnieni na ułamki etatu w kilku miejscach.
              • Gość: nauczyciel Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki IP: *.orange.pl 24.05.06, 03:32
                Lekarze perfidnie wyciągaja rece po Łapówki.Jakim cudem przy tak niskich
                zarobkaxh stać ich na wszystko.Domy,luksusowe samochody.Niech się wreszcie
                urzędy skarbowe przyjrzą ich dochodom i wydatkom. I nie porównuj korepetycji
                dawanych przez nauczyciela z braniem łapówki za operację,lub Łóżko w
                szpitalu.To co robicie jest ohydne
                • jimmyjazz Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki 24.05.06, 08:38
                  To sie nazywa relatywizm moralny.
                  Łapówka jest łapówka, bez względu na to kto daje i kto bierze.

Do łapówek potrzebne są 2 strony - dający i biorący. Jak dajesz 5tys lekarzowi
                  to chyba powinieneś się mocno nad sobą zastanowić.
                  Tobie tez ktoś może zarzucić, skąd biedny nauczyciel ma 5tys. na łapówki.
                  Dający łapówke jest tak samo winien jak biorący.
                  • Gość: Piotr Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 15:47
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=42300182
                  • eva_2 Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki 24.05.06, 19:43
                    Nauczycielu, a czy to nie tak, że dałeś łapówkę żeby przyjeli żonę poza kolejką?
                    Przecież wiadomo, że w szpitalach są kolejki oczekujących na przyjęcie.
                    Chciałeś, żeby było szybciej? Miej odwagę powiedzieć prawdę!
                • Gość: MIŚ Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki IP: *.eranet.pl 28.05.06, 07:19
                  a lekarze dorabiają dyżurami 3 etatami i nie proponują dzieciom prywatnych
                  lekcji bo sie opie..ja w szkole na państwowych posadkach z wakacjami.To
                  smutne ,że takie zapszaństwo uczy w szkole
            • Gość: stif Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 12:49
              Wtedy kidy pojdziesz sie leczyc i zaplacisz jak u mechanika z samochodem, a
              ubezpieczsz sie,dostanisz zwrot kosztow leczenia z ubezpiczenia a lekrz zaplaci
              podatek wtedy nie bedzie lapowek bo po co
          • Gość: jerry Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 08:02
            Porównanie jest nie na miejscu: nauczyciel, który udziela korepetycji i
            odprowadza od tego stosowne podatki działa jak lekarz, który po pracy dorabia w
            przychodni albo bieże dyżury (czesto prowadząc własna działalność gospodarczą na
            podstawie umowy ze szpitalem). Zgadzam się z tym, że nauczyciel, który udziela
            korepetycji lub prowadzi inna działalność zarobkową i nie odprowadza od tego
            podatków, to pospolity przestępca, któremu urząd skarbowy powinien sie dobrać do
            tyłka.
    • Gość: Obserwator Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 20:41
      Może taniej by wyszło leczenie w prywatnej klinice? Nie korzystałam, więc nie
      orientuję się w cenach.
      W takich chwilach człowiek zastanawia się po co opłaca składki zdrowotne.
    • Gość: MIŚ Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki IP: *.eranet.pl 28.05.06, 07:15
      Nauczyciel napisał z błędami ortograficznymi i ze skromnych zarobków odłożył
      10 tys TO CHYBA NAUCZYCIEL OD DORNA Z ABW ZNOWU SZCZUJĄ NA LEKARZY STARY DOBRY
      WYPRÓBOWANY KOMUNIZM11111111111111111111111111111111111111
      • Gość: nauczyciel Re: kidy lekarze przestaną brać łapówki IP: *.orange.pl 28.05.06, 12:25
        nie kazdy ma czas siedziec na dyzurach i klikać w klawiaturę i tym samym
        nauczyć się dobrze pisać na kompie. Bo jak wiadomo praktyka czyni mistrza. A
        skad mnie stać- musiałem wziąść pozyczkę na leczenie żony, a Wy hieny
        wyciągacie tylko ręce do pieniędzy. Zarabiajcie dużo, ale uczciwie, a nie
        okradając ludzi. Odprowadzasz od łapówek podatek ?
    • Gość: kika lekarze i łapówki IP: *.devs.futuro.pl 28.05.06, 15:59
      Wszystko zależy od tego jak długo w państwowych szpitalach ordynatorzy i inni
      ważniejsi na oddziałach będą mieli tzw. profesoeskie czy ordynatorskie łóżka,
      gdzie przyjmowany prywatnie pacjent , po godzinach w czasie prywatnej praktyki,
      jest kładziony w razie konieczności hospitalizacji, i kiedy to pacjent jest
      państwowy jeśli chodzi o sztuki, a prywatny , jesli chodzi o kasę dla profesora
      czy ordynatora. I nie oszukujmy się, tak długo jak ten proceder będzie trwał,
      tak długo będziemy czekali w kolejkach. Bo dlaczego niby pan profesor /
      ordynator itp. nie może sobie od szpitala oficjalnie wydzierżawić skrzydła i
      tam założyć prywatny oddział, a jego pacjenci mogliby wtedy korzystać
      oczywiście oficjalnie odpłatnie z badań robionych w pracowniach klinik i
      szpitali . Bo ja też kiedyś trafiłam do profesora, no bo jakby trzeba było się
      położyc , to wiesz, tak mnie przekonywano, od razu masz miejsce w szpitalu,
      ale mnie szlag trafił, jak po wizycie za 150 zł, dostałam skierowanie na
      badania w klinice, w WYBRANYM PRZEZE MNIE TERMINIE, za dronną odpłatnością,
      gdyby nie to ,że naprawdę się przestraszyłam, bo mnie bolało, to bym te badania
      odpusciła, ale poszłam i przekonałam się, że za badania w 2 pracowniach muszę
      zapłacić miłemu panu i równie miłej pani, co to się wyraźnie nudzili w pracy po
      50 zł do kieszonki, dodam , że badania trwały po 20 min. I tak mnie tylko
      ciekawość bierze ilu pacjentów pana profesora płaci podobne kwoty , które
      trafiają do kieszonek biednych medyków !!! Więc skończmy z fikcją !!!
      Ordynatorzy do prywatnej kliniki,a kogo stać to będzie płacił, kogo nie stać
      będzie czekał.
    • lekarz_xyz Jak im sie zacznie placic normalne wynagrodzenie 28.05.06, 22:00
      • jimmyjazz To nie jest żadne usprawiedliwienie 28.05.06, 22:29
        Mało to jest ludzi, którzy spędzili wiele czasu na nauce a teraz zarabiają
        niewiele?
        Lekarze biorą bo mogą. I wyższe zarobki tego nie zmienią.
      • Gość: Obserwator Re: Jak im sie zacznie placic normalne wynagrodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 21:11
        Nie sądzę. Są już zbyt zdemoralizowani i bez przymusu nie zrezygnują z tej
        formy zarobkowania. Bez opodatkowania. Dlaczego lekarz mający prywatny gabinet,
        praktykę szpitalną i opinię dobrego fachowca przyjmuje pacjętów w
        przychodni "państwowej"? W prywatnej poczekalni tłum pacjętów, nie ograniczają
        go żadne limity, więc nie grozi mu marna egzystencja.
        • Gość: Urzędnik Re: Jak im sie zacznie placic normalne wynagrodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 17:17
          ?
          Wojewoda zarabia 50 000 miesięcznie a dobry lekarz 1500. Czy to normalne ?
          ?
          • Gość: konrad Re: Jak im sie zacznie placic normalne wynagrodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 18:05
            €ważam ze należy rozdzilić prace w prywatnych gabinetach od pracy w strefie
            budżetowej.
            albo albo
            Poki co w prywatnych gabinetach spija się śmietanke.
            proste dochodowe zabiegi.
            Jak są jakieś problemy to szpital służy po to by tuszować niedociągnięcia z
            prywatnej praktyki.
            Gdyby decydował wolny rynek to i tu i tu wymusiłby jakość usługi i obniżył cene.
            30lat płace sładkę i niewiem czy odłożyłem już na chociażby wycięcie wyrostka
            bez dodatkowych umizgów.
            VIPem nie jestem to pewnie jakby co na ,,dowód wdzięczności ,, lepiej odkładać.
            • eva_2 Re: Jak im sie zacznie placic normalne wynagrodze 02.06.06, 11:58
              > 30lat płace sładkę i niewiem czy odłożyłem już na chociażby wycięcie wyrostka

Zapytaj w ZUS-ie i funduszu zdrowia ile odłożyłeś to się zdziwisz co Ci
              odpowiedzą... Widać, że nie masz zielonego pojęcia jak działa ten system. Tu się
              nic nie odkłada! Wszystko idzie na bieżące potrzeby! Na tych, co chorują w tej
              chwili są wydawane Twoje pieniądze. Jak nie wierzysz to sobie sprawdź.
          • jimmyjazz skąd takie dane? 01.06.06, 21:36
            Gość portalu: Urzędnik napisał(a):

> Wojewoda zarabia 50 000 miesięcznie a dobry lekarz 1500. Czy to normalne ?

Wojewoda 50 tys? Chyba w Bawarii. Skąd masz takie dane?

Zresztą nie znam dobrego lekarza który zarabia 1500. Chyba tygodniowo.
        • Gość: nauczyciel Re: Jak im sie zacznie placic normalne wynagrodze IP: *.orange.pl 02.06.06, 06:01
          ale na emeryturę zarabia w państwowej przychodni, czy szpitalu.
          • Gość: Lampucer Re: Jak im sie zacznie placic normalne wynagrodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 23:33
            Przyczyną naszej chorej polskiej gospodarki jest ustrój niby drapieżno
            kapitalistyczny, ale z przewagą ślepego socjalizmu, z którego bieduje
            biedniejsza części społeczeństwa.
    • Gość: Alfred To bardzo proste - jak im bedziemy płacic IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.06.06, 06:48
      A więc idąc do lekarza ,lekarz czy przychodnia wystawia rachunek pacjent płaci
      gotówką następnie idzie z r4achunkiem do swojego zakładu ubezpieczeń i tam mu
      zwracaja poniesi0one koszty
      • Gość: realista jak wymrze to pokolenie polskich lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 22:11
        W trakcie tej wizyty lekarz powie ci, że jak na tą przychodnię, to jesteś
        zdrowy, a jak chcesz się leczyć, to masz przyjść do jego gabinetu i rozpocząć
        leczenie. Może też powiedzięć, że podejmie się leczenia w tej przychodni, ale
        masz mu odpowiednio zapłacić. Obie sytuacje z życia wzięte.
        A opłatę z zakładu ubezpieczeń potraktuj jako okazję do poznania specjalisty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka