arnold88 17.01.03, 22:13 "... i jeszcze więcej bym się radował, gdybym dożył tej chwili, gdy Śląsk, prastara dzielnica, powróci na łano ojczyzny; wtedy błogich doznałbym uczuć, a miałbym milszy i w grobie spoczynek" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: S'nik Jan Długosz napisał IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 22:24 Uo tym tyrz sie s'ni Gertyhowi ze LPR. Ale to soom ino synne marzynia! Mo to po starziku. Uoonego tyrz take sny nahodzioouy. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Jan Długosz napisał 18.01.03, 10:51 Takze napisal: "Zaden NAROD sasiadujacy z Krolestwem Polski nie jest bardziej zawistny i wrogi Polakom od Slazakow" Odpowiedz Link Zgłoś
bolek5 Re: Jan Długosz napisał 18.01.03, 20:08 Witam! ballest napisał: > Takze napisal: > "Zaden NAROD sasiadujacy z Krolestwem Polski nie jest > bardziej zawistny i wrogi Polakom od Slazakow" Ballest, dasz Ty wreszcie spokój z tymi narodami w XV w., czy zaczynamy lekcję od nowa? Na początek zalecam uważną lekturę str. 161 w polskim wydaniu Mikrokosmosu, zwł. pierwszy akapit. A specjalnie dla Ciebie sprawdzę, czy w angielskim oryginale Davies użył w Twoim ulubionym fragmencie słowa "nation" czy "people". Ale to we wtorek. Nie mam tego pod ręką. Pozdrawiam Bolek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Jan Długosz napisał IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 20:10 bolek5 napisał: > Witam! > > ballest napisał: > > > Takze napisal: > > "Zaden NAROD sasiadujacy z Krolestwem Polski nie jest > > bardziej zawistny i wrogi Polakom od Slazakow" > > Ballest, dasz Ty wreszcie spokój z tymi narodami w XV w., czy zaczynamy lekcję > od nowa? Na początek zalecam uważną lekturę str. 161 w polskim wydaniu > Mikrokosmosu, zwł. pierwszy akapit. A specjalnie dla Ciebie sprawdzę, czy w > angielskim oryginale Davies użył w Twoim ulubionym fragmencie słowa "nation" > czy "people". Ale to we wtorek. Nie mam tego pod ręką. > > Pozdrawiam > > Bolek Ballest jest"madry" chlop ostatnio odkryl ,ze tak naprawde zydzi nie istnieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Do Bolka IP: trupek:* / 192.168.1.* 18.01.03, 20:22 Szkoda Twojego wysiłku ,ballest to jest przypadek nieuleczalny .Szkoda się nim zajmowac. Na forum potrafi tak pisać: Nie ma narodu zydowskiego jest tylko wyznanie !!! Wyznania zydowskiego bylo wiele rdzennych Niemcow, bo wyznanie mozesz zawsze zmienic !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Do Bolka IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 20:29 Normlanie co jeden to lepszy ballest uwaza ze w sredniowieczu bylo cos takiego ,jak narod twierdzi takze ,ze Zydzi nei istnieja.Willi sie chwali ,ze jest narodowym socjalista.Wehrwolf jest dumny z ojca ,ktory bral udzial w niszczeniu Warszawy w 1944 .XX znowu swiecie jest przekonany ,ze Kaszubi to Niemcy ,Luzyczan z kolei nazywa gastarbeiterami i uwaza ,ze Polska napadla na Niemcy w 1939.Wasz Marjanek forumowy mundrol przekonuje ,ze bitwa pod legnica to wymysl polskiej stalinowskiej propagandy.Normalnie debile jakich malo. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Dułet przybłedny 18.01.03, 22:54 Gość portalu: Niklot napisał(a): > Normlanie co jeden to lepszy ballest uwaza ze w sredniowieczu bylo cos > takiego ,jak narod twierdzi takze ,ze Zydzi nei istnieja.Willi sie chwali ,ze > jest narodowym socjalista.Wehrwolf jest dumny z ojca ,ktory bral udzial w > niszczeniu Warszawy w 1944 .XX znowu swiecie jest przekonany ,ze Kaszubi to > Niemcy ,Luzyczan z kolei nazywa gastarbeiterami i uwaza ,ze Polska napadla na > Niemcy w 1939.Wasz Marjanek forumowy mundrol przekonuje ,ze bitwa pod legnica > to wymysl polskiej stalinowskiej propagandy.Normalnie debile jakich malo. Widzisz, taka roznorodnosc wsrod Slazakow i nawet wyznanie czyjes mojzeszowe wyznanie nikomu nie porzeszkadza, tylko takie ksenofoby jak ty, katowiczanka czy mesco maja z ym problem i chcieliby filtrowac: Slazakow, Zydow, Niemcow - glownie zreszta po to, zeby nie musiec oddawac, co wasi ojczulkowie nakradli. Silesius Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Dułet przybłedny IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 23:12 silesius napisał: > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > > Normlanie co jeden to lepszy ballest uwaza ze w sredniowieczu bylo cos > > takiego ,jak narod twierdzi takze ,ze Zydzi nei istnieja.Willi sie chwali > ,ze > > jest narodowym socjalista.Wehrwolf jest dumny z ojca ,ktory bral udzial w > > niszczeniu Warszawy w 1944 .XX znowu swiecie jest przekonany ,ze Kaszubi t > o > > Niemcy ,Luzyczan z kolei nazywa gastarbeiterami i uwaza ,ze Polska napadla > na > > Niemcy w 1939.Wasz Marjanek forumowy mundrol przekonuje ,ze bitwa pod legn > ica > > to wymysl polskiej stalinowskiej propagandy.Normalnie debile jakich malo. > > Widzisz, taka roznorodnosc wsrod Slazakow i nawet wyznanie czyjes mojzeszowe > wyznanie nikomu nie porzeszkadza, tylko takie ksenofoby jak ty, katowiczanka > czy mesco maja z ym problem i chcieliby filtrowac: Slazakow, Zydow, Niemcow - > glownie zreszta po to, zeby nie musiec oddawac, co wasi ojczulkowie nakradli. > > > Silesius Widzisz Silesius tak sie sklada ,ze akurat do ickow nic nie mam malo tego nawet ich lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Dułet przybłedny IP: trupek:* / 192.168.1.* 18.01.03, 23:52 silesius napisał: > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > > Normlanie co jeden to lepszy ballest uwaza ze w sredniowieczu bylo cos > > takiego ,jak narod twierdzi takze ,ze Zydzi nei istnieja.Willi sie chwali > ,ze > > jest narodowym socjalista.Wehrwolf jest dumny z ojca ,ktory bral udzial w > > niszczeniu Warszawy w 1944 .XX znowu swiecie jest przekonany ,ze Kaszubi t > o > > Niemcy ,Luzyczan z kolei nazywa gastarbeiterami i uwaza ,ze Polska napadla > na > > Niemcy w 1939.Wasz Marjanek forumowy mundrol przekonuje ,ze bitwa pod legn > ica > > to wymysl polskiej stalinowskiej propagandy.Normalnie debile jakich malo. > > Widzisz, taka roznorodnosc wsrod Slazakow i nawet wyznanie czyjes mojzeszowe > wyznanie nikomu nie porzeszkadza, tylko takie ksenofoby jak ty, katowiczanka > czy mesco maja z ym problem i chcieliby filtrowac: Slazakow, Zydow, Niemcow - > glownie zreszta po to, zeby nie musiec oddawac, co wasi ojczulkowie nakradli. > > > Silesius ____________________________________ Pisze się DUET a nie DUŁET ,a słowo "przybłedny " nie istnieje w języku polskim .Trzeba koniecznie kupić sobie słownik jezyka polskiego i posługiwać się nim na katowickim forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Dułet przybłedny IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 23:57 Gość portalu: katowiczanka napisał(a): > silesius napisał: > > > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > > > > Normlanie co jeden to lepszy ballest uwaza ze w sredniowieczu bylo c > os > > > takiego ,jak narod twierdzi takze ,ze Zydzi nei istnieja.Willi sie ch > wali > > ,ze > > > jest narodowym socjalista.Wehrwolf jest dumny z ojca ,ktory bral udzi > al w > > > niszczeniu Warszawy w 1944 .XX znowu swiecie jest przekonany ,ze Kasz > ubi t > > o > > > Niemcy ,Luzyczan z kolei nazywa gastarbeiterami i uwaza ,ze Polska na > padla > > na > > > Niemcy w 1939.Wasz Marjanek forumowy mundrol przekonuje ,ze bitwa pod > legn > > ica > > > to wymysl polskiej stalinowskiej propagandy.Normalnie debile jakich m > alo. > > > > Widzisz, taka roznorodnosc wsrod Slazakow i nawet wyznanie czyjes mojzeszo > we > > wyznanie nikomu nie porzeszkadza, tylko takie ksenofoby jak ty, katowiczan > ka > > czy mesco maja z ym problem i chcieliby filtrowac: Slazakow, Zydow, Niemco > w - > > > glownie zreszta po to, zeby nie musiec oddawac, co wasi ojczulkowie > nakradli. > > > > > > Silesius > ____________________________________ > Pisze się DUET a nie DUŁET ,a słowo "przybłedny " nie istnieje w języku > polskim .Trzeba koniecznie kupić sobie słownik jezyka polskiego i posługiwać > się nim na katowickim forum. Moze on chcial napisac duet obledny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Dułet przybłedny IP: trupek:* / 192.168.1.* 19.01.03, 00:05 Wszystko jedno co chciał napisać ,ale wyszedł bełkot . On bez pomocy słownika języka polskiego nie może pisać na tym forum . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Dułet przybłedny IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 00:06 Gość portalu: katowiczanka napisał(a): > Wszystko jedno co chciał napisać ,ale wyszedł bełkot . On bez pomocy słownika > języka polskiego nie może pisać na tym forum . Podejrzewam ,ze podobnie jest gdy pisze w jezyku niemieckim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Jan Długosz napisał IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 20:34 Zapomnialem o Kaziu najwiekszym matole wsrod tych tepakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Jan Długosz napisał IP: trupek:* / 192.168.1.* 18.01.03, 21:00 Gość portalu: Niklot napisał(a): > Zapomnialem o Kaziu najwiekszym matole wsrod tych tepakow. I jeszcze jest Arnold7 ,który wśród swoich Ślązaków ma aż 10 ,tak 10 noblistow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Jan Długosz napisał IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 21:11 Arnold to numer jeden na mojej liscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Do Niklota IP: trupek:* / 192.168.1.* 18.01.03, 23:09 Gość portalu: Niklot napisał(a): > Arnold to numer jeden na mojej liscie. Zapomniałeś jeszcze o silesiusie ,ale sam się tu przedstawił tym swoim folksdojczowskim bełkotem. Więc jest już zakwalifikowany do debili . A mógł się wywinąć gdyby tylko cicho siedział . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Do Niklota IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 18.01.03, 23:14 Gość portalu: katowiczanka napisał(a): > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > > Arnold to numer jeden na mojej liscie. > > Zapomniałeś jeszcze o silesiusie ,ale sam się tu przedstawił tym swoim > folksdojczowskim bełkotem. Więc jest już zakwalifikowany do debili . A mógł > się wywinąć gdyby tylko cicho siedział . -Silesius nie jest taki zly - ino nerwy mu puszczaja(chyba jest starym kawalerem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re:Do mrW IP: trupek:* / 192.168.1.* 18.01.03, 23:27 Gość portalu: mrW napisał(a): > Gość portalu: katowiczanka napisał(a): > > > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > > > > Arnold to numer jeden na mojej liscie. > > > > Zapomniałeś jeszcze o silesiusie ,ale sam się tu przedstawił tym swoim > > folksdojczowskim bełkotem. Więc jest już zakwalifikowany do debili . A móg > ł > > się wywinąć gdyby tylko cicho siedział . > > -Silesius nie jest taki zly - ino nerwy mu puszczaja(chyba jest starym > kawalerem) ______________________________ Co do silesiusa to mylisz się drogi kolego .To wyjątkowy ordynarny cham ,a przy tym debil .A starokawalerstwo jeszcze niczego nie usprawiedliwa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re:Do katowiczanki IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 18.01.03, 23:30 -usprawiedliwia! i to bardzo!, bo tacy sami nie wiedza czego sie czepic (sa samotni!) a przy tym sa czasem chamscy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Do Niklota IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 23:14 Gość portalu: katowiczanka napisał(a): > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > > Arnold to numer jeden na mojej liscie. > > Zapomniałeś jeszcze o silesiusie ,ale sam się tu przedstawił tym swoim > folksdojczowskim bełkotem. Więc jest już zakwalifikowany do debili . A mógł > się wywinąć gdyby tylko cicho siedział . Teraz ten osiol Silesius probuje zrobic z nas antysemitow wystaeczylo napisac,ze 6 na 10 slaskich noblistow to Zydzi i juz robia z Polakow antysemitow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Do Niklota IP: trupek:* / 192.168.1.* 18.01.03, 23:22 Gość portalu: Niklot napisał(a): > Gość portalu: katowiczanka napisał(a): > > > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > > > > Arnold to numer jeden na mojej liscie. > > > > Zapomniałeś jeszcze o silesiusie ,ale sam się tu przedstawił tym swoim > > folksdojczowskim bełkotem. Więc jest już zakwalifikowany do debili . A móg > ł > > się wywinąć gdyby tylko cicho siedział . > Teraz ten osiol Silesius probuje zrobic z nas antysemitow wystaeczylo > napisac,ze 6 na 10 slaskich noblistow to Zydzi i juz robia z Polakow > antysemitow Nie wie na czym antysemityzm polega -prymityw . Ale za to jest pospolitym złodziejem przywłaszczając sobie w celu wywyższenia Ślązaków noblistow żydowskich ,a innych Żydów ich ojczulkowie puszczali przez komin w Oświęcimiu .Podwójna moralność . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Do Niklota IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 23:26 Katowiczanko jestes kobieta i czesto przychodzisz na to forum mamy z Willim spor ,ktory z nas jest przystojniejszy Ty mozesz nam pomoc rozstrzygnac ten spor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Do Niklota IP: trupek:* / 192.168.1.* 18.01.03, 23:34 Gość portalu: Niklot napisał(a): > Katowiczanko jestes kobieta i czesto przychodzisz na to forum mamy z Willim > spor ,ktory z nas jest przystojniejszy Ty mozesz nam pomoc rozstrzygnac ten > spor Ponieważ bigamia w Polsce jest ścigana prawem .I muszę wybrać tylko jednego to oczywiście wybrałabym Ciebie .A Willi niech się nie gniewa bo serce nie sługa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Do Niklota IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 23:36 Chyba nikt na tym forum nie jest w stanie ocenic obiektywnie ,ktory z nas lepiej wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Do Niklota IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 18.01.03, 23:39 -wyglad nie ma znaczenia! - wazne jest czy masz "olej" w glowie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Do Niklota IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 23:40 I tak wiem ,ze jestem przystojniejszy od tego lysola Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: Do Niklota 18.01.03, 23:48 Gość portalu: Niklot napisał(a): > I tak wiem ,ze jestem przystojniejszy od tego lysola No pszeciesz jestes P.Katowiczanka Ci powiedzala = ze tak Jeszcze nie umisz uwiezyc ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Do Niklota IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 23:50 willi2 napisał: > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > > I tak wiem ,ze jestem przystojniejszy od tego lysola > > > No pszeciesz jestes P.Katowiczanka Ci powiedzala = ze tak > Jeszcze nie umisz uwiezyc ?????? Przeciez mnie nie widziala to zadne zwyciestwo Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: Do Niklota 18.01.03, 23:52 Gość portalu: Niklot napisał(a): > willi2 napisał: > > > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > > > > I tak wiem ,ze jestem przystojniejszy od tego lysola > > > > > > No pszeciesz jestes P.Katowiczanka Ci powiedzala = ze tak > > Jeszcze nie umisz uwiezyc ?????? > Przeciez mnie nie widziala to zadne zwyciestwo no tesz fakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Do Niklota IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 18.01.03, 23:37 -nareszcie zmadrzala! Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: Do Niklota 19.01.03, 02:03 Gość portalu: mrW napisał(a): > -nareszcie zmadrzala! Wlasnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: Do Niklota 18.01.03, 23:47 Gość portalu: katowiczanka napisał(a): Niegniewam sie ;) Ja sie nigdy niegniewam = :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Do Niklota IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 23:49 Willi pewnie przezywasz teraz zalamanie nerwowe Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: Do Niklota 18.01.03, 23:51 Wiesz,chyba sie z tej poraszki upije , lub napisze "ode do nieszczesliwie = zakochanych" :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Do Niklota IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 23:53 willi2 napisał: > > Wiesz,chyba sie z tej poraszki upije , lub napisze "ode do nieszczesliwie = > zakochanych" > :( Willi nie pij bakaj grass to zdrowsze Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: Do Niklota 18.01.03, 23:57 Gość portalu: Niklot napisał(a): My,ta prawdziwa Slonzka Mlodziez = pije tylko piwo. a trawka nie jest pszeznaczona dla bialych chlopcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Do Niklota IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 23:59 willi2 napisał: > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > My,ta prawdziwa Slonzka Mlodziez = pije tylko piwo. > a trawka nie jest pszeznaczona dla bialych chlopcow etam najlepiej sobie zabakac i wybic kilka berow wtedy jest jazda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Do Niklota IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 00:01 willi2 napisał: > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > My,ta prawdziwa Slonzka Mlodziez = pije tylko piwo. > a trawka nie jest pszeznaczona dla bialych chlopcow Posluchaj sobie kaliber44 to przedstawiciele slaskiej katowickiej mlodziezy Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: Do Niklota 19.01.03, 00:05 To som dzieci od goroli = My tak ne robimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Do Niklota IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 00:08 willi2 napisał: > > To som dzieci od goroli = My tak ne robimy Skond wisz ,ze loni som gorole? Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: Do Niklota 19.01.03, 00:11 Zresztom pewnie sie znajdzie jakis krojcok,co tatus abo mamusia pochodzi z kielc.I jusz krew zatruta. Tszeba sie zdecydowac albo tak lbo tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Do Niklota IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 00:14 willi2 napisał: > Zresztom pewnie sie znajdzie jakis krojcok,co tatus abo mamusia pochodzi z > kielc.I jusz krew zatruta. > Tszeba sie zdecydowac albo tak lbo tak. > no to w takim razie kazdy slazak ma zatruta krew ,bo u kazdego w rodzinie znajdzie sie jakis gorol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Do Niklota IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 00:21 willi2 napisał: > > Wyobraz sobie ze ja jestem czysty Willi naprawde w to wierzysz ,ze jestes czysty.Czysci to nawet nei sa Cyganie mimo,ze sie izoluja ,jak moga od reszty spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: Do Niklota 19.01.03, 00:28 Mam sprawdzone korzenie od 1800 r.(HA!) Tylko od Mamy Ojciec nie pochodzil z G.Slonska. Byl wyznania ewangelickiego i pochodzil ze ok.Wisly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: Do Niklota IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 00:31 willi2 napisał: > Mam sprawdzone korzenie od 1800 r.(HA!) > Tylko od Mamy Ojciec nie pochodzil z G.Slonska. > Byl wyznania ewangelickiego i pochodzil ze ok.Wisly. Ja mma przodkow 5 narodowosci.Ide spac. Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: Do Niklota 19.01.03, 00:37 OK pozdrow katowiczanke,kazie spod piontki i brygide ;) Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: Do Niklota 19.01.03, 03:00 Gość portalu: katowiczanka napisał(a): > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > > Katowiczanko jestes kobieta i czesto przychodzisz na to forum mamy z Willi > m > > spor ,ktory z nas jest przystojniejszy Ty mozesz nam pomoc rozstrzygnac t > en > > spor > > Ponieważ bigamia w Polsce jest ścigana prawem .I muszę wybrać tylko jednego to > oczywiście wybrałabym Ciebie .A Willi niech się nie gniewa bo serce nie sługa . W nagrode dla obiektywnej Katowiczanki ,ktura rostrzygnela ten spur , bardzo szybko = 8 min. Zdjencie Niklota = na pamiontke republika.pl/filmfp/nowe/mt07.jpg Odpowiedz Link Zgłoś