Dodaj do ulubionych

Gdzie bilbioteka?

27.07.06, 08:24
A gdzie w naszej mlekiem i miodem płynącej krainie są jakies biblioteki
publiczne?
Ktoś bywa i wie?

Dzisiaj już czwartek - a czwartek to prawie piątek :)
Obserwuj wątek
    • b999 Re: Gdzie bilbioteka? 27.07.06, 18:41
      Na przykład biblioteka przy ul. Grażyńskiego 47... Spory zbiór pozycji tam
      jest...
      • jimmyjazz Re: Gdzie bilbioteka? 28.07.06, 15:02
        Dzięki za informacje. Podejde.

A swoją droga taka mała refleksja ;) topic o kanajpach - ponad 20 postów, a o
        bibliotece tylko jeden forumowicz coś wie :-)))
        • support.agent Re: Gdzie bilbioteka? 28.07.06, 15:04
          Ja mam najbliżej do tej najlepszej..wlasnej ;) Zueplnie powaznie to zwykle
          chadzam albo do jezykowej na placu sejmu albo publicznej na slowackiego.. Poza
          tym, bywam w miejsckiej w Gliwicach, kolo sadu ;)

Udanego,
          SA
          • b999 Re: Gdzie bilbioteka? 28.07.06, 18:13
            A'propos książek, to jeśli kogoś interesuje "czytanie na monitorze" to
            zapraszam tutaj.
            Może sobie cosik wybierze... ;)

P.S.
            Mam nadzieję, że linka teraz wyjdzie :D
            • mokry_pociej Re: Gdzie bilbioteka? 28.07.06, 23:18
              Drogi Dżimi! Topic o knajpach popełniłem osobiście, to fakt... ale sam tam też
              coś napisałeś (więc nie wal we mnie kamieniem, bo nie jesteś bez grzechu :)). Na
              Koszutce biblioteka jest jedna (na Grażyńskiego w Domu Kultury) i pytanie "w
              której bibliotece na Koszutce bywacie" jak sam widzisz nie ma sensu. Lepiej już
              byłoby zapytać "czy w ogóle bywacie w bibliotece na Koszutce" ale aż strach go
              zadać, bo liczba odpowiedzi przeczących mogłaby nas (jako Koszutkowiczów)
              zdeprymować... Knajp natomiast mamy sporo a o niektórych (np. "Pod Akacją")
              dowiedziałem się z tego zacnego forum i dzięki temu wreszcie wiem skąd ten
              rozkoszny gwar i smród uryny na tyłach sklepu "PSS Społem" na rogu Korfantego i
              Oblatów. Co do bibliotek - polecam tę przy Uniwersytecie Śląskim tuż za Rondem
              Ziętka. Po drodze pomnik Ziętka, Pizza-Kapelusz, dalej "Biedronka" i wreszcie
              biblioteka. Księgozbiór znacznie większy niż na Grażyńskiego, katalog dostępny w
              internecie (linku nie podaję, bo to by obraziło Twoją inteligencję. Sam
              znajdziesz...)
              Co do knajpy "Pod Akacją" - piwo po 3,50 zł (informacja pewna - z pierwszej ręki
              od samego Settembriniego!).
              • jimmyjazz Re: Gdzie bilbioteka? 29.07.06, 16:00
                hehe
                to że wiele osób bywa przynajmniej czasami w bibliotekach to dla mnie oczywiste.

Ale wiedziałem że tylko mała prowokacja spowoduje że ktos poza b999 zechce sie
                podzielić ze mną informacją :)

Dzięki wszystkim za info.
            • settembrini Re: Gdzie bilbioteka? 29.07.06, 14:11
              ile panow samochodzikow :))
              • b999 Re: Gdzie bilbioteka? 31.07.06, 19:55
                :)
                no troszkie tego jest...

• basiorra Re: Gdzie bilbioteka? 29.07.06, 10:37
      Jimmy,

Ty masz jeszcze blisko do jednej biblioteki, tej na ulicy Wajdy. Księgozbiór spory, acz nieodnawiany.
      Biblioteka mieści się w takim niskim budynku, który widzisz wyjeżdżając z ulicy Modrzewiowej.
      Pozdrowienia serdeczne,

Basior
    • un1 Re: Gdzie bilbioteka? 30.07.06, 16:26
      Tu ciekawa biblioteka.
      www.bg.us.edu.pl/bib_cyf/bib_cyf.htm
      Łowcom ciekawostek polecam szczególnie książkę adresową Katowic bodaj z 1935;
      przy każdym nazwisku, hm, profesja: szewc, dyrektor, inwalida, wdowa, rabin,
      wywiadowca;-).
      • jimmyjazz Niezłe 31.07.06, 08:43
        Fajne tytuły.

Trzeba troszke pościągac bo wyglądają ciekawie :)
    • darkuss Bibliotek Śląska 31.07.06, 20:55
      Mimo, iż nie mieszkam już na Koszutce (jeno moi zacni Rodzice) odwagę wezmę i doradzę... Moim skromnym zdaniem największy zbiór posiada Biblioteka Śląska, posiada Ona również katalog internetowy... Proszę - poszukajcie sobie Biblioteka Śląska. Wystarczy wcisnąć link KATALOG i przeczytać dokładnie instrukcję... eee tam - chodzi w sumie o to, że w pozycji nr karty (czy jakoś tak) wpisujemy cyfrę zero i logujemy sięjako tzw gość. Potem nic - tylko szukać książek...
      Uwaga !!! Unikatowe pozycje są jedynie dostępne w czytelniach.
      Serdecznie pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka