Dodaj do ulubionych

Skrócili dzieciom wakacje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 07:06
czy to tylko w Ogrodzieńcu?W niedalekiej miejscowości od Ogrodzieńca 10 wrzesnia jest odpust,na który przyjeżdża biskup.Młodzież,która ma przyjąć sakrament bierzmowania przez całe wakacje musiała chodzić na nauki pod groźba niedopuszczenia przez proboszcza do bierzmowania.To jeszcze nie koniec przygotowań do wizyty biskupa.Podczas jego 2 dniowej wizyty uczniowie 1 klasy szkoły podstawowej będą składali uroczyste ślubowanie i będą pasowani na ucznia.Dlatego też te maluchy juz od minionego poniedziałku chodzą codziennie na próby do szkoły.Śmiać się czy płakać?Jak w PRL-u przed wizytą sekretarza!
Obserwuj wątek
    • Gość: XXX Re: Skrócili dzieciom wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 07:48
      Cikawe czy pomalowali trawe na zielono !!!
      Smierdzi PRL-em !!!A tak wzamian dać dzieciakom wolne na wykopki tzn.na okres
      kampanii wyborczej jesienią.
    • Gość: XXX Re: Skrócili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 07:51
      Cikawe czy pomalowali trawe na zielono !!!
      Smierdzi PRL-em !!!A tak wzamian dać dzieciakom wolne na wykopki tzn.na okres
      kampanii wyborczej jesienią.
    • tcl Komuna wraca i apele z dyżurnym kombatantem. 01.09.06, 07:52
      Skąd ja to znam, znowu chęć pokazania się jakiegoś oszołoma odbiera dzieciom dzieciństwo. Czy PIS czy PZPR ta sama celebra, zamiast pierwszego sekretarza, katabas. Zamiast przewodniej siły narodu, wartości chrześcijańskie. Na szczęście obecna młodzież po zdobyciu wykształcenia będzie mogła uciec stąd do normalnych krajów.
    • jazg1 Bierzmowanie nie jest obowiązkowe 01.09.06, 10:23
      Kto nie chce, nie musi sie bierzmowac. Podobnie z gimnazjum, po co rodzice
      zgadzaja sie na ten cyrk? Dyrekcja moze im skoczyc.
    • Gość: asia Skrócili dzieciom wakacje IP: *.cable.ubr05.live.blueyonder.co.uk 01.09.06, 13:43
      Przypominaja mi sie te znienawidzone przez PiS czasy kultu wladzy. hahahah.
      Wlasnie przeczytalam post MAQ - widze ze nie tylko ja mam dejavu odnosnie
      czasow PRLu!!!!!!
      To chyba czerwone swiatlo dla PiSiorow.
    • Gość: Mefisto Kolejny artykuł "od rzeczy" IP: *.crowley.pl 01.09.06, 14:06
      Autorka nie pokusiła się o informację co do imprezy o której pisze. O ile mi
      wiadomo to co roku przez którąś ze szkół w województwie organizowana jest
      wojewódzka inauguracja roku szkolnego. Nie jest to rzecz nowa, o ile sobie
      przypominam w ubiegłym roku była ona w powiecie Będzińskim, a poprzednio w
      Żywieckim. Myślę więc że mieszkańcy Ogrodzieńca raczej powinni być dumni że to
      oni inaugurują w tym roku, rok szkolny. Jeśli mamy w naszym województwie ok.
      2000 szkół powszechnych i gimnazjów (informacja ze strony Kuratorium), to
      następna taka uroczystość w tej szkole odbędzie sie za ok. 2000 lat. Nie
      przekreślajcie Państwo, pięknej tradycji uroczystego rozpoczynania roku
      szkolnego. Taka tradycja jest kultywowana przez co znamienitsze uczelnie od
      wielu stuleci. A i w okresie międzywojennym na różnych szczeblach miała
      miejsce. W tym przypadku jest to okazja dla gminy pokazania znamienitym gościom
      swej miejscowości i szkoły. Dzieci jeszcze jako dorosłe będą pamiętać że
      widziały z bliska osoby które znają z TV i prasy. Pozostaną zdjęcia i
      wspomnienia. Posty które czytam pod artykułem są chyba od sfrustrowanych ludzi
      którzy pogubili ideały, którzy zagubili się papce haseł serwowanych przez
      populistycznych polityków i po prostu głupich dziennikarzy. Z wypowiedzi
      zaproszonych wnoszę, że też do końca nie wiedzieli na jaką to fetę ich
      zaproszono.
      I na koniec, spodobała mi się wypowiedź posłanki M.Nowak. Sam też brałem udział
      w zajęciach chóru. Uczy się tam umiejętności arykulacji głosu tak by był on
      czysty i jasny, uczy się też że wielość głosów musi stanowić harmonię. Mam
      nadzieję że Pani Poseł tych nauk nie zapomniała, i że nie będzie uprawiać jako
      nasz reprezentant jedynie jednogłosowego chorału gregoriańskiego.
    • Gość: Zeta Skrócili dzieciom wakacje IP: 85.14.118.* 01.09.06, 14:07
      Widać, że przed wyborami burmistrz bardzo się stara. Zależy mu, aby władza
      wojewódzka właściwie go postrzegała. Szkoda, że nie zabiega tak o względy
      mieszkańców gminy... Mam działkę w miejscowości Śrubarnia, od kilku lat tam
      jeżdżę i wiem, że w tym rejonie żadnych inwestycji burmistrz nie podejmuje -
      choć miał plany. Mieszkańcy nie mogą się doczekać asfaltowej drogi. A w
      Ogrodzieńcu takie szopki odstawiają...
    • Gość: opt Re: Skrócili dzieciom wakacje IP: 87.204.32.* 01.09.06, 20:00
      To przecież IV RP i czarni nie przepuszczą żadnej okazji dla zamanifestowania
      swojej władzy.
    • Gość: Uczen 3-ciej kalsy Re: Skrócili dzieciom wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 21:30
      A te teksty ze nie pod przymusem to napewno Mirki????? ;>
    • Gość: ByłY UCZEŃ Skrócili dzieciom wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 22:32
      Boże, ale sie uśmiałem. Dobrze że skończyłem tą szkołę rok temu. Jak zwykle do
      każdej akademii pani dyrektor przygotowuje dzieci kilka tygodni przed. Szkoda
      tylko, że prezydent nie przyjedzie<lol2> wtedy byłby dopiero szum :) Zamiast
      sprzatać pla, powinni się zająć halą sportową, która nie dawno postawiona JUŻ
      SIĘ SYPIE( odlatuje tynk itp.) Moze następnym razem ktoś coś postanowi,a nie
      będzie siedział w gabinecie i wszystko olewał.
    • Gość: Uczeń Jak Zwykle pomysły pani Mirosławy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 22:43
      No pani MIRA wykazała się w tym roku. Ostatnio pięknie zakończylismy rok
      szkolny a teraz ładnie powitamy gości. Szkoda, że nigdy nie możemy mieć wolnego
      czasu, nawet wakacje. Jeżeli jeszcze ktos nas w tym roku szkolnym będzie miał
      odwiedzić, to się chyba powieszę;/ <załamany>
      • Gość: HaKaDe Pani Mirosława to jakaś upośledzona ? IP: *.acn.waw.pl 02.09.06, 07:01
        Mirosława Skwarek, dyrektorka gimnazjum. "Dzieci się cieszą. Mogą w ten sposób
        realizować swoje pasje i zainteresowania. Są dumne z tego, że będą występowały
        przed tak znamienitymi gośćmi"

Ona jest jakaś upośledzona ??
        • Gość: kitka Re: Pani Mirosława to jakaś upośledzona ? IP: *.orange.pl 02.09.06, 08:37
          upośledzonych to macie chyba rodziców,że się na wszystko godzą.
          • Gość: palex :) Re: Nie wiem w czym problem IP: *.c9.msk.pl 02.09.06, 09:55
            Moja Mama jest nauczycielem, a nauczycielom wakacje końcą się półtora tygodnia
            wcześniej wakacje. Te same wakacje również zaczynają się z opóźnieniem minimum
            tygodniowym - wiadomo - konferencje, papiery itd itd. Zatem nauczycielma
            skrócone wakacje o 2,5 tygodnia.

Dlaczego o tym się nie mówi?
            • Gość: ktoś Re: Nie wiem w czym problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:37
              Nie mówi się o tym, bo to jest praca nauczyciela. Każdy nauczyciel ma swoje
              obowiązki, jeżeli nie chce, to nie musi nim być. Nikt mu nie każe, a dzieci
              idą, bo muszą, bo rodzice ich wysyłają, żeby sobie od razu ocene złapać z
              zachowania za udział w akademii.
    • Gość: ami Re: Skrócili dzieciom wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 15:52
      gdzie jest ten odpust ,napisz to chętnie sie wybiorę
    • Gość: Tomasz Tak swoja droga ponad 2 miesieczne wakace letnie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 15:53
      to bzdura. MAmy spoleczenstwo tumanow i jeszcze zamiast wiecej popracowac w
      szkole, to tylko skraca sie czas nauki. Przybylo przedmiotow a ubylo godzin
      nauki. Ze szkol wypuszcza sie dyletantow. Na studia trafiaja ludzie niedouczeni
      z matematyki i fizyki ( o innych rzeczach nie wspomne), a byly p. premier chcial
      skrocic rok szkolny o 2 tygodnie. Trzeba sobie przeciez kupic potencjalnych i
      aktualnych wyborcow. Dluga przerwa tylko wybija z rytmu nauki, powoduje, ze
      uczniowie musza rozpoczynac we wrzesniu nauke prawie od zera. Te wakacje tak
      naprawde sa chyba dla nauczycieli. Reszta pracownikow ma miec 5-6 tygodni
      urlopu. Moze sa i konferencje i papierki, ale gdzie ktos znajdzie prace z taka
      liczba dni wolnych. Letnie wakacje powinny byc krotsze!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka