Dodaj do ulubionych

Prezydent Gliwic: Polują na mnie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 00:32
fotomena czy jak cie tam zwą - daj głos
to przeciez frankiewicz ten od tirów - zbrodniarz i szubrawiec który chce
wymordowac wszystkich gliwiczan a z ich dzieci zrobić sobie nową tapicerke
Obserwuj wątek
    • Gość: fotomena Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 02:36
      W takim razie to juz drugie wszczete sledzwtwo. Pierwsze wszczela rybnicka
      prokuratura ws tirow. Zgodnie z zyczeniem przedmowcy podaje adres, pod ktorym
      mozna przeczytac zawiadomienie o wszczciu sledztwa i inne dokumenty. Podobnie
      jak w prok. czestochowska,tak i tu sledztwo jest w sprawie, a nie przeciwko komus.
      fotomena.blog.interia.pl/
    • Gość: prawnik Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: 81.210.102.* 21.09.06, 07:57
      Żądanie projektow uchwał to kpina. Nawet jeżeli rada przyjęłaby uchwały
      niezgodne z prawem, to i tak nie może odpowiadać za popełnienie przestępstwa. Z
      kolei z uwagi na to, że jest to cialo kolegialne wyłączona jest mozliwość
      pociągniecia do opowiedzialności karnej poszczególnych radnych. wreszcie nalezy
      pamietac, iż zgodność z prawem uchwał bada wojewoda (przecież z pis) w ramach
      nadzoru nad samorządem, a uchwaly finansowe Regionalna izba obrachunkowa. Jesli
      nawet projekt uchwały byłby niezgodny z prawem to organy ścigania nic w tej
      sprawie nie mogą zrobic, np. nakazać radzie odstapeinia od glosowania nad
      takim projektem, gdyz stanowiło by to naruszenie konstytucyjnie zagwarantowanej
      samodzielnosci i suwerenności jednostek samorządu terytorialnego. Nie jestm
      fanem prezydenta Frankiewicza, nawet przeciwnie, ale w tym przypadku uczciwie
      przyznaję, ze dzialania pisu to nic innego jak próba przywrocenia komunizmu.
      Demokracja powoli umiera.
      • Gość: Max Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.06, 09:43
        Re: "prawnik" ---jesteś prawnikiem ze szkoły tzw. "jaskierniowców?"
        • Gość: Pablo Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.gl.digi.pl 21.09.06, 13:29
          Typowo PISowika metoda "merytorycznej" polemiki.

Gratulacje panie Max, mistrz Kurski bylby z pana dumny
        • Gość: kk Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.wbs.ssh.gliwice.pl 05.10.06, 10:51
          kk
      • Gość: czytelniczka Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:09
        Sciganie przestepcow to komunizm?! Trzeba bylo ogladac wczoraj "Aktua;nosci" w
        TVP3. to bus wiedzial, ze w Gliwicach jest rzeczywiscie komunizm, ale stworzony
        przez prezydenta.
        • Gość: ania Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.devs.futuro.pl 21.09.06, 10:47
          Też oglądałam, zupełnie przypadkowo. A kto rządzi telewizją publiczną? Coś mi
          sie o uszy obiło, że dyrektor ośrodka w Katowicach to nikt inny jak człowiek
          który kandydował z PiS-u w jakiś wyborach parlamentarnych czy innych.
          Zobowiązany zatem jest. Prowadzący redaktor podsumował dobrze. Powiedziałn coś
          w stylu: to był "nasz" przegląd wydarzeń dnia. Dokładnie PiS-owski przegląd
          wydarzeń. Ten komentarz na koniec im się akurat udał. O poziomie telewizji
          katowice nie ma co dyskutować, bo poziomu nie ma.
          • Gość: czytelniczka Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:06
            Masz racje, telewizja katowice opanowana jest w calosci przez Frankiewicza.
    • Gość: chorzowianka Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.devs.futuro.pl 21.09.06, 09:54
      A czemu tu sie wszyscy dziwimy? Gliwice za prezydentury Frankiewicza stały sie
      praktycznie drugą stolicą aglomeracji. Jakiś prezydent z partii jedynie
      słusznej miałby niezły start. Jezeli PiS będzuie rzadził Gliwicani, to oznacza
      to katastrofę dla tego miasta. Gratutulacje dla prezydenta Frankiewicza. Panie
      Prezydencie niech się Pan trzyma. Skoro na Pana polują znaczy to jedynie tyle,
      że jest Pan zbyt madry, zbyt sprawny w zarządzaniu, zbyt odpowiedzialny i zbyt
      znany nie tylko na Ślasku dla działaczy PIS-u. I tu jest cały ich problem.
      • Gość: iwa Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:56
        kobieto co ty wiesz o frankiewiczu i jego mackach? po liście widać, że nic. to
        jedna wielka banda... nareszcie ktoś się za nich bierze!
        • Gość: chorzowianka Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.devs.futuro.pl 21.09.06, 10:06
          Człowieku czy Ty w ogóle orientujesz się w sytuacji politycznej? Gdyby tylko
          Frankiewicz zgodził się być prezydentem PiS-owskim, to dla Kaczyńskich byłby
          wzorem prezydenta dużego miasta. Sięgnij trochę do historii. Co działo się
          wtedy gdy Frankiewicz był pełnomocnikiem PO na Śląsku?
          Na drugi raz jask coś napiszesz, to może najpierw pomyśl.
      • Gość: renia Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:11
        Frankiewicz zrujnowal Gliwice doszczetnie. Jesli wygra wybory, bedzie to
        absolutny koniec tego miasta. Stanie sie ono dzungla przemyslowa. Mozna to
        bedzie jedynie porownac do zrzucenia na nie bomby atomowej.
        • Gość: chorzowianka Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.devs.futuro.pl 21.09.06, 10:35
          Widać, że wiedzę o Gliwicach i innych śląskich miastach masz zbyt pobieżną.
          Proponuję na przykład wycieczkę do Bytomia. Twoja opinia to opinia kogoś
          uwikłanego w jakąś partię polityczną i tyle. Mnie na szczęście Pan Bóg dał na
          tyle rozumu, że do żadnej!!! partii nie należę. Na rzeczywistość patrzę zatem
          trzeźwo. A tak się składa, że Gliwice znam bardzo dobrze.
          • Gość: iwa Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:36
            no jak widać z tym rozumem to nie do końca jest tak jak sama uważasz, trochę
            więcej obiektywizmu :-)
            • Gość: chorzowianka Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.devs.futuro.pl 21.09.06, 10:53
              Skoro jesteś taka mądra (mądry?) to może się po prostu przedstaw. Ludzie
              inteligentni nie wstydzą się swoich pogladów. Wtedy możemy podyskutować
              obiektywnie!!!
              • Gość: iwa Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 11:52
                wybac, ale nie widzę w tobie partnera do dyskusji
                • Gość: chorzowianka Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.devs.futuro.pl 21.09.06, 13:22
                  No i własnie takiej odpowiedzi się spodziewałam. Nie masz argumentów, więc nie
                  stać Cię na dyskusję.
                  • Gość: czytelniczka Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:10
                    Bo nei ma z kim dyskutowac. Rownie dobrze mozna dyskutowac z mulem. Gliwice
                    zostaly prawie doszzcetnie zniszczone. Zostana calkowicie zniszczony, gdy
                    Frankiewicz wygra wybory, w co nie wierze
        • Gość: paulo Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.chello.pl 21.09.06, 20:54
          nie jesteś najmądrzejszy
    • Gość: Teodor WERBOWSKI Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: 157.158.18.* 21.09.06, 10:02
      Zapoznałem się z treścią raportów NIK, gdyż są publicznie dostępne w wersji
      elektronicznej i moim zdaniem są dla Pana bardzo niekorzystne. Nie rozumię skąd
      u Pana taki optymizm. Ja, będąc na Pana miejscu zacząłbym się bać. A swoją
      drogą proszę nie wprowadzać nas w błąd. Nikt na Pana nie poluje. Zdziwienie
      musi jednak budzić fakt, że mimo ujawnienia i jednoznacznego stwierdzenia
      nieprawidłowości NIK przez ponad 2 lata nie wyciągnęła pełnych wniosków z
      wyników kontroli i ograniczyła się tylko do zaleceń, które nie usuwają
      powstałej szkody uszczuplenia dochodów miasta Gliwice. Wszystkim
      zainteresowanym, którzy samodzielnie nie potrafią dotrzeć do wyników kontroli
      NIK, podaję swój adres e-mail: Teodor.Werbowski@polsl.pl
      • Gość: mk Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:07
        to teraz taka moda - jak kogoś tropią za przekręty to broni się, że to nagonka
        polityczna.
        • Gość: zorientowany Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.devs.futuro.pl 21.09.06, 13:19
          a nie dziwi cię to że za frankiewicza tropia dopiero teraz? PiS rządzi już rok.
          czemu nic się nie działo wcześniej.Jest to w moim przekonaniu nagonka
          polityczna. A Gliwice to łakomy kąsek dla Pisu. poczekam tylko az odezwie się
          samoobrona
          • Gość: mk Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:45
            Nie bardzo - być moze ma facet znajomych, krewnych w prokuraturze i stąd ta
            zwłoka. Często tak jest, że tych ze świecznika nikt nie rusza skuli powiązań
            towarzysko - ch. wie jakich z prokuratorami, sędziami itp.
          • Gość: czytelniczka Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:11
            Za Frankiewicza bierze sie prokuratura, a nie PiS. Mogl nie sprzedawa gruntow za
            bezcen.
    • Gość: anonim Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.ipt.aol.com 21.09.06, 19:27
      wszyscy wiedzą doskonale że urząd miasta którego niejako "szefem" jest hrabia
      frankieiwcz to układ ciotek wójków znajomych kolegówm koleżanek , tam do pracy
      się nikt nie dostaje z konkursu tylko na skutek polecenia przez znajomą
      znajomego itp itd.
    • Gość: Tadeusz Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:04
      A tak chcialoby sie zobaczyc jakies konkretne argumenty "za" i "przeciw", a
      tymczasem... "a to Polska wlasnie"...
      Może by ocenic poziom bezrobocia na tle innych miast Slaska? Liczbe stworzonych
      miejsc pracy? Dochod miasta? Sciagnietych inwestorow? Miejskie inwestycje?
      A jak "przeciw" - to tez jakies konkretne zarzuty? A nie dochodzenie wszczete
      na podstawie doniesienia konkurenta w wyborach?
      Ludzie! Kiedy nauczymy sie oceniac władze na podstawie faktów? FAKTÓW?!
      • Gość: czytelniczka Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:15
        > Może by ocenic poziom bezrobocia na tle innych miast Slaska? Liczbe stworzonych
        > miejsc pracy? Dochod miasta? Sciagnietych inwestorow? Miejskie inwestycje?
        I to jest wlasnie to "przeciw"

> A jak "przeciw" - to tez jakies konkretne zarzuty? A nie dochodzenie wszczete
        > na podstawie doniesienia konkurenta w wyborach?
        Sledztwo wszczeto na podstawie raportu NIK, a nie konkurenta w wyborach

> Ludzie! Kiedy nauczymy sie oceniac władze na podstawie faktów? FAKTÓW?!
        Juz umiemy
        • Gość: wilczur Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.wasko.pl 22.09.06, 11:47
          Chyba mnie coś trafi. Teraz twoim zdaniem jest gorze? proszę:
          Co obiecał:

1. Zapełnienie obszaru specjalnej strefy ekonomicznej i utworzenie parku
          naukowo-technicznego.
          2. Odnowa bazy oświatowej, tworzenie nowych obiektów sportowych.
          3. Renowacja Starówki i placu Krakowskiego.
          4. Doprowadzenie do jak najszybciej budowy tras A-1 oraz A-4.
          5. Poprawa bezpieczeństwa.
          6. Poprawa opieki zdrowotnej, utworzenie centrum rehabilitacji ambulatoryjnej.
          7. Poprawa administrowania i zarządzania budynkami.
          8. Polepszenie stanu dróg.
          9. Zbudowanie 30 kilometrów ścieżek rowerowych.

Co zrobił:
          1. Gliwicka SSE została praktycznie wypełniona, ostatnio udało się pozyskać
          kolejne 87 hektarów pod inwestycje. W mieście powstał Technopark Gliwice.
          2. Przeprowadzono remonty kilkudziesięciu szkół, powstały dwa baseny,
          przebudowano i zmodernizowano kilka boisk.
          3. Renowacja Starówki jest w toku; daleko do jej zakończenia – plac Krakowski
          stał się wizytówką miasta.
          4. Autostrada A-4 już działa, pod A-1 wykupywane są działki.
          5. W mieście spadła przestępczość, rośnie jej wykrywalność.
          6. Centrum rehabilitacji ambulatoryjnej już działa; mieszkańcy miasta narzekają
          jednak na poziom usług medycznych.
          7. Ogromne nakłady na budynki administrowane przez miasto dały efekty – dzisiaj
          wyróżniają się estetyką i wyglądem.
          8. Wyremontowano ponad 200 kilometrów dróg miejskich. Po zimie jednak stan
          wielu z nich pozostawiał wiele do życzenia.
          9. Ścieżki rowerowe są regularnie oddawane do użytku – niektóre z nich są
          skomunikowane z innymi miastami oraz powiatami.

A czym może się pochwalić Pan Chłopek ???? wszczęciem postępowania przeciw
          dobrym gospodarczym samorządom ???
    • Gość: olo Re: Prezydent Gliwic: Polują na mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:55
      no i cie Franek, upoluja. A dziennikarskie sługusy - na bruk!
    • Gość: wilczur Gra wyborcza IP: *.wasko.pl 22.09.06, 11:38
      Jako mieszkaniec Gliwic w dodatku w bliskim sąsiedztwie budowanego Carrefoura
      nie widzę żadnych przeciwwskazań i to co się mówi o Panu Prezydencie jest po
      prostu grą wyborczą. Szkoda że PiSowcy nie zabiorą się za kreowanie SWOJEGO
      wizerunku a nie oczerrnianiem innych.
      Zresztą prokuratura powie kto miał rację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka