Dodaj do ulubionych

Szykuje się 24-godzinny strajk ostrzegawczy w ś...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 21:46
Niech dostaja te[wysokie] emerytury za swoja prace ale ZAKAZAC IM POZNIEJSZEJ
DODATKOWEJ PRACY bo nagle szybko zdrowieja i znajduja dodatkowe zajecia w
społkack lub co jest nagminne w firmach ochroniarskich jeszcze do tego
zanizaja stwki i nie martwia sie tym ze inni musz a za to zyc a nie jak oni bo
nudz asie w domu i robia na fajki piwo i benzyne
Obserwuj wątek
    • Gość: nie hajer Re: Szykuje się 24-godzinny strajk ostrzegawczy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 21:53
      popieram
      i jednocześnie permanentna inwigilacja i kontrola zjazdow panow zwiazkowcow
      a nie tak ze kolo jezdzi po stolicy tanczy wodke pije a emeryturka sie robi
      • tcl Prywatyzować! Prywatyzować! Prywatyzować! 09.01.07, 09:37
        Trzeba przeciąć ten węzeł. Na giełdę/inwestora i zasady rynkowe. Kopa w "de"
        związkowej braci. Do roboty. Była szansa. Ten rok będzie pewnie rokiem strat w
        górnictwie - w zeszłym już niewiele brakło.

zarabiaj!
    • Gość: Jacek Katowice to lesery IP: *.dwtele.pl 09.01.07, 08:07
      Znowu straszą to jest świństwo ludzie wy macie 3000 emerytury i jeszcze łaske
      robicie iż będziecie pracować,a ten czerkawski za co ma pensje dołową jak
      cwaniak dołu nie widział
    • Gość: LEON ZAWODOWIEC Szykuje się 24-godzinny strajk ostrzegawczy w ś.. IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.07, 08:18
      Z chwilą prywatyzacji kopalń pasożytnicza kasta związkowców musiałaby zacząć
      pracować na swoje niezwykle wysokie zarobki. Oni wiedzą o co walczą. Żerowanie
      na niezwykle ciężkiej pracy górników jest po prostu obrzydliwe. Towarzysze
      z aparatu związkowego nie rżyjcie głupa!!
    • miwal_404 Górnik 09.01.07, 11:59
      Witam wszystkich czytających i wystawiających opinię na temat artykułu. Jestem
      górnikiem pracującym na dole kopalni, zatrudniony jestem bezpośrednio przy
      wydobyciu. Moja opinia i opinia moich kolegów na temat panów związkowców jest
      bardzo zła. Ale nie mamy wyboru, gdybyśmy zrezygnowali z usług związkowców to
      dziś zarabialibyśmy tyle ile zarabia się w Tesco na kasie. Wiemy, że oni
      załatwiają swoje interesy, ale czy początki związków zawodowych nie wywodzą się
      od mafii? Skoro pracodawcy nie widzą potrzeby traktować pracownika i
      wynagradzać go godnie to pracownik, jeżeli tylko będzie mógł posłuży się taką
      bronią, jaką ma. ZWIĄZKAMI! Przykro mi, że wielu z was nie jest chroniona przez
      nikogo, każdy z nas kiedyś walczył nie z komuną! Lecz o godniejsze życie. A w
      takiej godności jest zawarta, wolność duchowa, intelektualna, poglądowa i
      finansowa. Pozdrawiam wszystkich górnik z 22 letnim stażem.
    • Gość: Górnik PL chcemy reformy a nie związków!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:37
      zwiazki dbaja o administrację i dyrekcje,bo razem piją !!!!!!
      A górnik na dole ma tyrać za 1500 na rekę(bez nadgodzin!!!!),no chyba że
      nadsztygar to za 4000pln!A wiedza ....szkoda gadać
      Ile ludzi pracuje a ile sie przyglada i kasuje za nic???!!!Nie mogę na to
      patrzeć!!!
      Panie Poncyliusz do ataku!!!
      • Gość: t Re: chcemy reformy a nie związków!!!!! IP: 212.160.172.* 09.01.07, 13:44
        Do przeciwników górników - tak właściwie dlaczego zginęło ich ostatnio ponad
        20. Czytałem, że w tym roku będzie nabór do pracy w kopalni (ponad 1000),
        panowie zazdrośnicy szanse przed wami olbrzymie na te wysokie emerytury.
        • jazg1 nie chcemy dopłacać do was 09.01.07, 16:03
          zarabiajcie ile chcecie, idźcie na emerytury po miesiącu pracy, ale zaróbcie na
          to oraz na pokrycie szkód górniczych, które powodujecie, ale wybijcie sobie z
          głowy zakaz importu węgla.
    • Gość: kasa Szykuje się 24-godzinny strajk ostrzegawczy w ś.. IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.07, 13:52
      NIK chcą dotrzeć do źródła, powinna z Urzędów Skarbowych wydostać dokumentację
      dotyczącą zarobków szefów spółek zewnętznych,żerujących na kopalniach. Również
      na Halembie.Wiem, jak trudno jest udowodnić patologie np. przy przetargach.
      Tu układ jest zwarty, bo powiązany kasą. Ale jest to nie niemożliwe.
      • Gość: aaa Re: Szykuje się 24-godzinny strajk ostrzegawczy w IP: *.heros.elektryka.pl 09.01.07, 15:07
        Strajk będzie pod hasłami dosyć kaczyzmu czas na wolność
    • jazg1 Proponuję 24-letni strajk kopalń 09.01.07, 16:00
      Dzięki temu Śląsk i Polska odżyją, a węgiel, tańszy i lepszy, jest skąd
      importować.
      • Gość: agnostyk Re: Proponuję 24-letni strajk kopalń aż do UPADKU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 18:14
        jazg1 napisał:

> Dzięki temu Śląsk i Polska odżyją, a węgiel, tańszy i lepszy, jest skąd
        > importować.
        --------
        I to przy granicach PL, tańszy dwa a nawet trzykrotnie!
        www.wnp.pl/nowyprzemysl/2954_0_118_3_0.html
    • Gość: wiesiek Szykuje się 24-godzinny strajk ostrzegawczy w ś.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 12:50
      i co dalej miema żadnych planuw co druiego firalu ????? bo ja dlej nic wiewiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka