Gość: xyz IP: 91.192.58.* 02.03.07, 21:34 W dzisiejszym Dzienniku Zachodnim. katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/705946.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Protest mieszkańcow Osiedla Paderewskiego IP: 91.192.58.* 02.03.07, 21:43 W Fakcie też dzisiaj ukazał się artykuł o naszych protestach ,ale link jeszcze nie jest dostępny .Warto przeczytać więc gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wars Re: Protest mieszkańcow Osiedla Paderewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 19:31 Jestem spółdzielcą z Warszawy - też mamy tu u siebie takie kwiatki! Wobec tego połączmy nasze wysiłki, nie działajmy dalej w pojedynkę, bo właśnie dlatego od wielu lat przegrywamy. Ostatnie nowelizacje ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych znowu były robione pod dyktando prezesów. Czytajcie więcej na ten temat na stronie www.PolskieSM.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Protest mieszkańcow Osiedla Paderewskiego IP: *.chello.pl 06.03.07, 21:46 Jest prawda, półprawda i g***o prawda i szczerze powiedziawszy to w tym artykule jest G prawda. Podam parę szczegółow - wszystko do sprawdzenia! Zdjęcia tych rozkopanych terenów i rozwalonych kwietników, wykopanych kaloszy, jak z PRL-u ;-) na pierwszej stronie to akurat teren wspólnoty mieszkaniowej na ul. Granicznej 61C (2 segmenty budynku) - nie wiedziałeś czy nie chciałeś o tym mówić xyz? Tak wychwalana przez ciebie i spółkę - WY którzy nie mają co robić tylko szukać dziury w całym. TROCHĘ OBIEKTYWIZMU! Niezły pic-fotomontaż zrobił ten brukowiec! Na osiedlu od zeszłego roku trwają prace dotyczące wymiany całej sieci kanalizacyjnej przez RPWIK, nie przez SM! i będą jeszcze trwały, więc nie ma się czemu dziwić że tu i ówdzie jest rozkopane (ale o tym to ani grama nie było w tym pseudo artykule). Do NAS też dojdą może w tym roku i wtedy co xyz i spółka? Pójdziecie całą paczką do RPWIK? czy wtedy też będzie winna prezes SM? Skąd w WAS tyle nienawiści do innych ludzi? z zazdrości, że WAM w życiu nie wyszło? a może wstaliście lewą lub prawą nogą? albo zupa mleczna była za słona? A może w końcu WAM mało i mało?! Po sąsiedzku mogę powiedzieć, że jako jedyni na osiedlu mamy wybudowany nowy śmietnik przy budynku, mamy jako jedyni zamykany parking z miejscami dla każdego zmotoryzowanego (każdy dostał klucz), nowo ocieplony dół budynku itd. Zauważajmy też pozytywy. Ale jak się ma kartofle w głowie xyz to i pewnie jeszcze nie jedno się wymyśli, a co! Przykład: WASZA dziecinada w stylu zrywania ogłoszeń ws. obowiązkowych 5- letnich przeglądów stanu technicznego budynków realizowanych niedawno dla SM zgodnie z ustawą Prawo budowlane interpretowane przez WAS jako niby "sprawdzanie przez panią prezes kto bogaty a kto biedny" - to już jest chore do kwadratu! Proponuję na dokładkę WAM film "Teoria Spisku" z Melem G. wtedy i kredyt pod zastaw okaże się prawdą. ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorol Do xyz i sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 09:21 Xyz, nawet jesli jest taki zapis, jak w waszym statucie, że spółdzielca z innej grupy nie może brać udzialu w zebraniu nieswojej grupy, to jest to niezgodne z Prawem spółdzielczym i nawet gdy durny sąd rejestrowy to zarejestrowal, to ten zapis nie obowązuje. Bo decyduje tu ustawa Prawo spoldzielcze a nie statut! Wszystkie zapisy statutowe niezgodne z jakakolwiek ustawą nie obowiązują! To wasza prezes powinna wiedziec, ale widac, że manipulacje ze statitem zrobila celowo, aby zamknąć wam gębę! A teraz do sąsiada - po cholerę jesteś rzecznikiem zarządu i go bronisz? Takie dostałeś zadanie? jesli tak, to za ile? Niech lepiej sama pani prezes ma odwagę, usiądzie do komputera, bo chyba to potrafi, napisze jakieś wyjasnienia i podpisze się pod tym imieniem i nazwiskiem. Tak się załatwia takie sprawy a nie korzysta z jakiś podejrzanych pomagierów, do ktorych zaliczam ciebie. Generalnie skandalicznie dzieje sie w Waszej spółdzielni, jeśli macie taki statut - to od razu mówi, co jest grane i jakie prawa mają członkowie spółdzielni - tylko płacić i cichutko siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Do xyz i sąsiada IP: *.chello.pl 07.03.07, 20:45 Gorolu! W twoich wypowiedziach same przypuszczenia ... jeśli tak ... jeśli macie ... Przyjdź na osiedle - zobacz! Wejdź na stronę SM - sprawdź statut! I później się wypowiadaj. Ale to już wymaga trochę wysiłku a ty z pewnością szukasz taniej sensacji ... w FAKcie tak jak ta cała garstka kartofli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorol Do Sąsiada , stronnika zarządu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 15:02 6. Każdy członek może uczestniczyć tylko w jednym Zebraniu i przysługuje mu tylko jeden głos bez względu na ilość posiadanych udziałów! To jest cytar z Waszego statutu i widać wyraźnie, jesli sie tyko triche mysli i rozumie, co sie czyta, że jest on sprzeczny z przytaczanynmi przze mnie wcześniej zapisami Prawa spółdzielczego! Popatrzyle sobie równiez w zapisy statutu dotyczace gospodarki spółdzielni i znowu macie tam zapisy niezgodne z Prawem spółdzielczym a mianowicie tworzenie funduszu wkładów lokatorskich i budowlanych. Ustawa o spółdzielniach mieszkaniowych nie przewiduje tworzenia takich funduszy! Pewnie macie więcej takich kwiatków w swoim statucie i regulaminach - już tylko te przykłady pozwalają stwierdzić, że łamiecie prawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorol Do xyz - oszukuja Cie albo nie znają prawa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 15:13 Dziś pytałam w spółdzielni, czy mogę przyjść na zebranie innej grupy to powiedziano ,że nie ,bo przepis by brzmiał : 1.uczestniczenia w walnym zgromadzeniu lub w zebraniach grup a nie grupy (jednej) Proszę czy ktoś może wyjaśnić tak abym miała 100 % pewności kto ma racje. Ten tekst świadczy tylko o tym, że w Twojej spółdzielni albo celowo wprowaqdzają Cię ( i innych też) w błąd albo nie znają prawa! Podejrzewam jednak to pierwsze! Bo chociaż zapis w statucie istotnie nie pozwala Ci brać udziału w zebraniu innej grupy członkowskiej niż Twoja lub w zebraniu przedstawicieli, to ponieważ jest on niezgodny z Prawem spółdzielczym, to nie obowiązuje. Sąd rejestrowy rejestrujać taki statut skompromitował się. Jest na ten temat pismo ministerstwa sprawiedliwości do sądów rejestrowych po interpelacji jednego z posłów w podobnych sprawach. Wkrótce to zamieszczę w Waszym wątku. Pytanie tylko, za co biorą pieniądze Wasi radcowie prawni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Do xyz - oszukuja Cie albo nie znają prawa! IP: *.omi.pl 08.03.07, 16:25 Kancelaria Radców prawnych których wynajmuje nasza prezes służy tylko jej.My spółdzielcy z jej usług nie możemy korzystać.Choć była taka propozycja aby kilka godzin w tygodniu była do dyspozycji spółdzielców . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Właśnie dlatego,że biorą pieniądze i to duze to IP: 195.16.91.* 08.03.07, 16:28 robią tak jak sobie życzą prezesi.Spółdzielczośc to Eldorado tylko nie dla spóldzielców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorol Ależ to oczywiste! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 17:22 Kancelaria prawna pisze to, czego sobie życzy osoba czy firma ją zatrudniająca, w danym wypadku zarząd spółdzielni! W sprawach tak prostych jak opisywane przez xyz tj. czy członek spóldzielni może być na obradach zebrania przedstawicieli czy też grupy członkowskiej, do której nie należy, nie warto pytac prawników, bo to jest napisane czarno na białym i raczej nie powinno budzić wątpliwości. Dopiero zapis sprokurowany przez prawników w tej sprawie pozwala na różna interpretację - bo zaraz rodzi sie pytanie, co dokładnie oznacza sformułowanie "uczestniczyć" - czy być tylko obecnym na sali czy też być obecnym i zabierać glos nie mówiąc o prawie do glosowania. Oczywiscie o głosowaniu w innej grupie czay na ZP nie badac przedstawicielem nie ma mowy. Głos wedlug mnie mozna probowac zabrac, ale wtedy, gdy tak postanowi przewodniczący lub zebrani. natomiast jesli chodzi tylko o obecnośc, to Prawo społdzielcze wyraźnie mówi, że praktycznie kazdy może znależć sie na wspomnianych zebraniach. Bo jak jest członkiem spółdzielni, to nie ma żadnej dyskusji A nwet nie-członek może się znaleźć na sali jeśli ktoś z uczestników zebrania uzna obcą osobę za swego eksperta. Tu wystarczy tylko znajomiość Prawa spółdzielczego a nie durnie napisany i zatwierdzony przez ZP statut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Czy to było u Was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:33 Czy to w Waszej spółdzielni miały miejsce słynne na całą Polske prześladowania Elzbiety Puczek, która skrytykowala w jakimś tam pisemku władze społdzielni? Czy sprawa ta ma jakiś final, bo przestałem ją śledzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Czy to było u Was? IP: *.omi.pl 11.03.07, 12:47 Tak to było w naszej SM. Prezes musiała zapłacić koszty sądowe .Oczywiście z naszych pieniędzy a nie swoich .Pani redaktor Puczek natomiast ma ją przeprosić .Ale finał dopiero będzie w Strasburgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy To jakaś paranoja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 19:20 xyz, to co piszesz, to jakaś kosmiczna paranoja! Bo koszty sądowe pokrywa strona przegrywająca. Jeśli ma płacić spółdzielnia, to chyba uznano, ze Puczek miała racje. To do cholery za co ma przepraszać spółdzielnię? A kto skierował sprawę do Strasburga - spółdzielnia, że ma zwracać koszty czy Puczek, że ma przepraszać spółdzielnię? Pachnie mi to na kilometr jakimś szachrajstwem. I pewnie znowu Polska czyli ja i inni obywatele, będziemy musieli komus bulić odszkodowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: To jakaś paranoja! IP: *.omi.pl 11.03.07, 20:30 Ten urywek pochodzi z pisma naszego stowarzyszenia Sami u siebie które powstało 05.02.2007 Sąd Najwyższy nie rozpatrzył kasacji złożonej przez pełnomocnika redaktor Eweliny Puczek od skandalicznego wyroku Sądu Apelacyjnego w Katowicach, który nakazał znanej dziennikarce zamieszczenie przeprosin w „Dzienniku Zachodnim” i na łamach tuby propagandowej władz Spółdzielni pod mylącym tytułem Biuletyn Informacyjny. Większość mieszkańców Osiedla Paderewskiego jest oburzona decyzją SN i solidaryzuje się z dziennikarką, uznając ją za jeszcze jedną ofiarę zdeprawowanego i do cna zdemoralizowanego polskiego wymiaru sprawiedliwości. Ewelina Puczek złożyła już w tej sprawie skargę do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu, w którego orzecznictwie Polska zajmuje czołowe miejsce na czarnej liście państw europejskich łamiących postanowienia Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności. To zresztą nie jedyna taka sprawa za która stoi katowicka prokuratura i katowicki sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: I następny przyklad z pisma naszego stowarzysz IP: *.omi.pl 11.03.07, 21:14 06.01.2006 Do ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobro wpłynął wniosek złożony przez przedstawiciela Transparency International Polska w sprawie mieszkańca naszego osiedla Alfreda Greli, którego podstępnie wyeksmitowano na początku lat osiemdziesiątych z lokalu spółdzielczego przy ulicy Granicznej. Pan Alfred próbował kilkakrotnie zainteresować swoim problemem Prokuraturę Rejonową przy ulicy Pocztowej, ale ta konsekwentnie umarzała postępowania w tej sprawie lub odmawiała ich wszczęcia. Może minister Ziobro skłoni katowickich prokuratorów do zajęcia się bulwersującą historią naszego sąsiada i doprowadzi do wyjaśnienia zagadkowych okoliczności, w jakich wyrzucono go z mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy No to niezła spółdzielnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 09:25 Wynika z tego, ze Wasza spółdzielnia jest chyba w czołówce spółdzielni w Polsce jeśli chodzi o łamanie prawa i podejrzane działania. Nie mieści się w głowie, że w 21-szym wieku, w kraju będącym członkiem Unii Europejskiej dochodzi do takich skandali. Świadczy to jedynie o tym, że działania spółdzielców w ramach tylko ich spółdzielni przy lokalnych powiązanich skazane są bardzo często na niepowodzenie, w każdym razie w krótkiej perspektywie czasowej. Po drugie, nie bardzo wierzę w jakąś solidarność na terenie spółdzielni o jakiej wspomina xyz, bo gdyby ona rzeczywiście była, nie dochodziłoby do takich skandali jak u Was. Niestety, spółdzielcy dalej żyją w PRL i myślą, że zarządy nadal wszystko mogą, co potwierdza w pewnym stopniu obecna sytauacja w Waszej spółdzielni. I dlatego uwazam, że musicie starać się wszelkimi sposobami o wyjście na zewnątrz spółdzielni z Waszymi problemami - pomimo obecnych trudności i złych do tej pory doświadczeń - do mediów, posłów, senatorów, organizacji pozarządowych, organizacji międzynarodowych. Bo tolerowanie obecnego bezprawia pogarsza tylko naszą sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: No to niezła spółdzielnia! IP: *.omi.pl 12.03.07, 10:07 Wyjście na zewnątrz wymaga trochę odwagi .Ostatnio dostałam od Zarządu list z ostrzeżeniem ,żebym ,nie szkalowała "dobrego" imienia SM .A ja opisuję tylko łamanie prawa przez prezes naszej SM.Nigdy nie śmiałabym szkalować naszego dobrego imienia ,przecież należę do tej spółdzielni .Ale taką perfidną zagrywkę stosuje nasza prezes .I P. redaktor Ewelina Puczek za to została pozwana przez Prezes SM do sądu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Szkalowanie spółdzielni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 12:41 xyz, napisz, czy zdaniem Twoim oraz Twojej spółdzieli napisanie, ze łamie ona prawo choćby w tym, że członkowie spółdzielni mie mogą uczestniczyć w zebraniu przedstawicieli lub grupy członkowskiej, do której sami nie należą, jest szkalowaniem czy nie? Czy spóldzielnia opracowała jakis rejstr wypowiedzi jej członków, ktore w opinii zarządu spóldzielni są szkalowaniem? A może macie odpowiedni zapis w swoim statucie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Ja nie szkaluje tylko stwierdzam prawde na co mam IP: 195.16.91.* 12.03.07, 13:56 dokumęty. Zarząd Spóldzielni Mieszkaniowej im.I.J.Paderewskiego,Prezydent Miasta Katowice,Prokuratura Rejonowa oraz Sąd obrabowali mnie. W moim rozumieniu są pospolitymi złodziejaqmi. Jeśli kogoś obraziłem to proszę skierować sprawe na droge sądową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Ja nie szkaluje tylko stwierdzam prawde na co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 14:15 Alfredzie, w porównaniu z Twoim przypadkiem rzeczywiście jakieś tam niewpuszczania członków spółdzielni na zebrania to betka! Nie bardzo rozumiem, jaka było rola w Twojej historii prezydenta miasta? Co on miał do Twoich problemów ze spółdzielnią. Bo udział prokuratury i sądu to jeszcze mogę zrozumieć. Jeśli piszesz tak otwarcie i publicznie, że okradziono Cię z mieszkania i wskzzujesz sprawców tego, to albo jesteś chory psychicznie i nic nikt nie może ci zrobić albo nie jest to prawdą i zakładając, że jesteś poczytalny, powinieneś liczyć się z odpowiedzialnością karną lub cywilną. Jeśli twierdzisz tak od pewnego czasu i do tej pory nie podjęto w stosunku do Ciebie kroków prawnych tak ze strony spółdzielni, sądu jak i prokuratury, to coś jest na rzeczy. Może zechcesz to nieco dokładniej opisać lub jeśli już to gdzieś opisywałeś, to podaj odpowiednie linki. Jeśli jest prawdą to co piszesz, to jeszcze jeden argument, że takie sprawy powinno się załatwiać i je nagłaśniać na różnych forach ogólnopolskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: Ja nie szkaluje tylko stwierdzam prawde na co IP: 195.16.91.* 12.03.07, 21:54 Napewno chory psychicznie niejestem natomiast jestem sprawny psychicznie i fizycznie pomimo 73 lat,opisując moją sprawe będe sie starał napisać jak najbardziej zwiężle i podać głównych winowajców co sterowali i ochraniają przestępców.A więc o8 05 2 002 roku ekipa przysłana przez Prezydenta Piotra Uszoka zpodrobionym wyrokiem i klauzula wykonalności włamała się do mego mieszkania zrabowała całe wyposażenie,zmieniła zamki i zostałem bezdomnym. Wpradzie poiformowano mnie że dla mnie jest mieszkanie socjalne ale postawiono warunek,że do tego mieszkania moge wejść jeśli podpisze protokół eksmisyjny. Ja protokółu eksmisyjnego niepodpisałem i nie podpisze pomimo bezdomności i zrabowania całego wyposażenia. Sprawe zgłosiłem do prokuratury,policji nikt się moją sprawą nie zajoł,policja zrobiła protokół i przekazała prokuraturze ale w prokuraturze "łeb" się ukręca. Odzielną sprawą jest zwrot wkłau i spłaconych kredytów przeż Panią Zadruż. Jeśli zarządałe to Pani Zadruż odpisała mi bzdury i w sumie zostałem obrabowany z mieszkania wartości około 120 000 ewentualnie wpłaconyego wkłady i kredytów okoła 100 000 wyposażenia około 25 ooo dwa lata leczenia w przychodni kardjologiczne na Powstańców,sraty moralne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . biedny Alfred IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:16 moze przypomnimy, co na jego temat ustalila w oficjalnym dokumencie Rada Miasta Katowice, zanim na amen sie Alfred zaklamie? "Uchwała nr XIX/339/04 Rady Miejskiej Katowic z dnia 19 stycznia 2004r. w sprawie rozpatrzenia skargi Pana Alfreda Greli na Prezydenta Miasta Katowice Na podstawie art. 18 ust. 2 pkt 15 ustawy z dnia 8 marca 1990r. o samorządzie gminnym (Dz.U. z 2001r.,nr 142, poz. 1591 z późn. zm) w związku z art. 229, pkt 3 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r. Kodeks postępowania administracyjnego ( Dz.U. z 2000r., nr 98, poz. 1071 z późn. zm.) Rada Miejska Katowic uchwala §1. Uznać za bezzasadną skargę Pana Alfreda Greli na Prezydenta Miasta Katowice w związku z przeprowadzoną eksmisją z lokalu mieszkalnego. §2. Faktyczne i prawne argumenty decydujące o zajętym stanowisku w sprawie zawiera uzasadnienie do niniejszej uchwały. §3. Zobowiązać Przewodniczącego Rady Miejskiej Katowic do zawiadomienia skarżącego o sposobie załatwienia skargi. §4. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia. Przewodniczący Rady Miejskiej Katowic Jerzy Forajter Uzasadnienie Pan Alfred Grela w dniu 4 listopada 2003r. skierował do Rady Miejskiej Katowice skargę na Prezydenta Miasta Katowice. Skarga zawiera zarzut, że Prezydent Miasta Katowice wraz z innymi osobami, w czasie nieobecności skarżącego, dokonał włamania do mieszkania pani Ilony Meadows przy ul.Granicznej 53c celem zagarnięcia mieszkania i jego wyposażenia. W toku przeprowadzonego postępowania wyjaśniającego ustalono co następuje: Pani Ilona Meadows z d.Wójcik otrzymała w lipcu 1981r. od Katowickiej Spółdzielni Mieszkaniowej przydział lokalu mieszkalnego w budynku przy ul. Granicznej 53c. W tym samym roku Pani I.Meadows-Wójcik wyjechała za granicę i już do Polski nie wróciła a jej członkostwo w Spółdzielni Mieszkaniowej ustało z dniem 31 marca 1983r. Mimo to Katowicka Spółdzielnia Mieszkaniowa wyraziła zgodę na czasowe (do 27 sierpnia 1984r.) zameldowanie w przedmiotowym mieszkaniu, pana Alfreda Greli – wuja pani I.Meadows. Pan Alfred Grela, na podstawie otrzymanego od pani I.Meadows notarialnego zrzeczenia się na jego rzecz prawa do mieszkania, wystąpił z wnioskiem do Spółdzielni o członkostwo i przydzielenie tego mieszkania. Spółdzielnia nie wyraziła na to zgody i wezwała pana A.Grelę do opróżnienia i opuszczenia zajmowanego lokalu. Ponieważ pan A.Grela nie zastosował się do poleceń KSM, w dniu 14 października 1985r. Sąd Rejonowy w Katowicach orzekł eksmisję Alfreda Greli z zajmowanego mieszkania przy ul.Granicznej 53c. Ponieważ orzeczono eksmisję pana A.Greli do mieszkania socjalnego, Spółdzielnia Mieszkaniowa w sierpniu 1987r. złożyła wyrok sądowy w Wydziale Lokalowym Urzędu Miasta Katowice celem realizacji. Podejmowane próby wyprowadzenia pana A.Greli do lokalu socjalnego były nieskuteczne. W kwietniu 2001r. Alfred Grela pisemnie zwrócił się do Sądu Rejonowego w Katowicach o uchylenie wyroku eksmisyjnego powiadamiając o tym Urząd Miasta oraz Spółdzielnię Mieszkaniową. Spółdzielnia Mieszkaniowa nie zgodziła się na dalsze wstrzymanie postępowania eksmisyjnego a Sąd Rejonowy pismem z 16 sierpnia 2001r. powiadomił Urząd Miasta w Katowicach, że wniosek pana A.Greli o wznowienie postępowania w sprawie zakończonej prawomocnym wyrokiem, został zwrócony bez rozpatrzenia. W dniu 18 stycznia 2002r. zostało panu A.Greli wydane kolejne skierowanie do zawarcia umowy najmu lokalu socjalnego położonego w Katowicach przy ul.Szabelnianej. Ze względu na to, że skarżący nie przeprowadził się dobrowolnie do wskazanego lokalu w dniu 5 marca 2002r. wystawione zostało upomnienie wierzyciela, a następnie postanowienie o zastosowaniu środka egzekucyjnego z wyznaczonym terminem eksmisji na dzień 8 maja 2002r. Na postanowienie to pan Alfred Grela złożył zażalenie do Samorządowego Kolegium Odwoławczego, które na posiedzeniu niejawnym postanowiło utrzymać w mocy zaskarżone postanowienie. Wobec powyższego zaplanowana na dzień 8 maja 2002r. eksmisja została wykonana a mienie znajdujące się w mieszkaniu zostało przewiezione do lokalu socjalnego położonego w Katowicach przy ul.Szabelnianej. Z protokołu z wykonania czynności egzekucyjnych wynika, że uczestni- czyli w niej : pracownik Urzędu Miasta Katowice, pracownik Spółdzielni Mieszkaniowej oraz funkcjonariusz I Komisariatu Policji w obecności pana Alfreda Greli. Pan A.Grela odmówił podpisania protokołu. Komisja Główna po zapoznaniu się z dokumentami wnosi do Rady Miejskiej Katowic o uznanie skargi Pana Alfreda Greli na Prezydenta Miasta Katowice za bezzasadną." bip.um.katowice.pl/_rada/uchwaly/4/19/4-19-339-04.rtf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kontra Gugol Re: biedny Alfred IP: *.chello.pl 21.03.07, 00:13 Radnemu który bez wstydu przytacza decyzje miasta w sprawie Pana Alfreda pytam: Czy w demokratycznym państwie, państwie prawa można odebrać mieszkanie tylko za to , że wyjechał za granicę jak Pani Iwona do Australii w 1981 roku? Ile osób ile Polaków straciło mieszkania tylko dlatego, że w stanie wojennym wyjechało z tego bez żadnej perspektywy zastraszonego kraju? Ile Polaków nigdy do Polski nie wróciło, w latach 90-tych, tylko dlatego, że Rady Miasta jak ta w Katowicach zlikwidowały emigrantom ich własność. Panie Radny ! ile zatem Polaków zostało pozbawionych Polski, bo nie miało po likwidacji ich mienia do czego wracać? Ten dokument, który Pan Radny z dumą ujawnił, jest haniebny a Radny doszczętnie zdemoralizowany i głupi. Czy coś już Pan zrozumiał?. Życzę dobrego samopoczucia i spokoju sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: biedny Alfred IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:55 radny?? ROTFL poza tym niejaka Meadows nigdy nie byla wlascicielem tego mieszkania, wiec o czym ta gadka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Szkalowanie spółdzielni IP: *.omi.pl 12.03.07, 21:51 Zacznę od początku .W ubiegłym roku chciałam przekształcić moje wałasnościowe spółdzielcze mieszkanie we własność odrębną .Wtedy usłyszałam od prezes SM,że muszę wpłacić 1200 zł do kasy spółdzielni bo tyle przypada na każdego członka spółdzielni kredytu wziętego w wysokości 6 milionow zł .Ponieważ nie miałam pieniędzy nie przekształciłam mieszkania .A w biuletynie z listopada 2006 czytam ,że znowu prezes rozgląda się za nowym kredytem. Wymienia oprócz remontu naszych bloków pawilony w których ma siedzibę .Koszt tego remontu to 4,5 miliona zł, wymieniony jest pawilon przy Sowińskiego 5 gdzie jest klub Rezonans i kwota 3,2 miliona zł i zabudowa przestrzeni międzybudynkowych pada tam kwota 12 milionow zł.A przy tym mówi się ,że nasz fundusz remontowy nie pokrywa nawet połowy tych planów remontowych choć mamy jeden z najwyższych funduszy remontowych.Wiem ,że ludzie są biedni ,przewaga emerytów .Prezes zaś jest przekonana o tym ,że jesteśmy bogaci ,co w rozmowie ze mną stwierdziła i wie ,że te kredyty spłacimy .A jak nie spłacimy to pytam się co bank zabierze za te nie spłacone kredyty ? Nasz majątek spółdzielczy ,nasze mieszkania .A ponieważ nie wszyscy czytają te biuletyny więc zorganizowałam akcję abyśmy zaprotestowali przeciw zadłużaniu naszej spółdzielni. Ten kredyt 6 milionowy wzięty w czerwcu 2006r mamy spłacać przez 10 lat.W umowie bankowej jest wyszczególnione ,że ma być przeznaczony na remonty bloku przy ulicy np Sowińskiego i jest zapisany nr tego bloku w księdze wieczystej. A najbardziej zaniepokoiło mnie to jak prezes pod pozorem listu do P. Premiera (Aby Spółdzielnia nie płaciła podatków!!! ? )zdobyła listy in blanco z naszymi podpisami. Podpisy zbierali dozorcy więc ludzie na czystych kartkach składali podpisy . A w styczniu po mieszkaniach chodziła kontrola, miała to być kontrola wynikająca z prawa budowlanego. Tylko ,że jak 7 marca zapytałam wiceprezes SM ,aby pokazała mi protokół pokontrolny to stwierdziła ,że jeszcze nie jest gotowy.Ale nie odpuszczę i muszę zobaczyć ten protokół . I za te wszystkie działania dostałam pismo wzywające mnie do zaprzestania naruszeń dóbr osobistych Spółdzielni Mieszkaniowej. O uczestnictwie w zebraniu innej Grupy Członkowskiej nie może być mowy ,bo tłustym drukiem w biuletynie jest zaznaczone ; Zarząd przypomina ,że Członek Spółdzielni może brać udział w Zebraniu tylko jednej Grupy Członkowskiej i osobiście .Prosimy zatem pamiętać o zabraniu ze sobą dowodu tożsamości . W zebraniu przedstawicieli mogą uczestniczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paderewszczyk Re: Szkalowanie spółdzielni IP: *.chello.pl 13.03.07, 09:15 Odpowiadam xyz: Po co spółdzielnia bierze kredyty? Sprawa jest prosta. Część naszych mieszkańców wyraziło wolę przejścia na pełna własność. Prezesom to nie w smak, bo wtedy właściciele musza wyrażać zgodę na każdy remont i mieć pełny wgląd w dokumentację, wyrażać zgodę np. na podwyżki płac itd. ABY UNIEMOŻLIWIĆ PRZEJŚCIE NA PEŁNĄ WŁASNOŚĆ, PRZY TEJ TRANSAKCJI PREZESI OBCIĄŻAJĄ NASZE MIESZKANIA ZACIĄGNIĘTYMI KREDYTAMI. kWOTY SĄ POWAŻNE I SPÓŁDZIELCY ODSTĘPUJA OD ZAMIARU PRZEJŚCIA NA PEŁNĄ WŁASNOŚĆ. oTO CAŁA PERFIDIA NASZEGO ZARZĄDU!!! pORZĄDKI W SPÓŁDZIELNI TRZEBA ZACZĄĆ OD WYMIANY RADY NAdzorczej i Przedstawicieli, którzy nie reprezentują interesów naszych członków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorientowany Re: Po co kredyty IP: *.chello.pl 13.03.07, 09:17 Odpowiadam xyz: Po co spółdzielnia bierze kredyty? Sprawa jest prosta. Część naszych mieszkańców wyraziło wolę przejścia na pełna własność. Prezesom to nie w smak, bo wtedy właściciele musza wyrażać zgodę na każdy remont i mieć pełny wgląd w dokumentację, wyrażać zgodę np. na podwyżki płac itd. ABY UNIEMOŻLIWIĆ PRZEJŚCIE NA PEŁNĄ WŁASNOŚĆ, PRZY TEJ TRANSAKCJI PREZESI OBCIĄŻAJĄ NASZE MIESZKANIA ZACIĄGNIĘTYMI KREDYTAMI. kWOTY SĄ POWAŻNE I SPÓŁDZIELCY ODSTĘPUJA OD ZAMIARU PRZEJŚCIA NA PEŁNĄ WŁASNOŚĆ. oTO CAŁA PERFIDIA NASZEGO ZARZĄDU!!! pORZĄDKI W SPÓŁDZIELNI TRZEBA ZACZĄĆ OD WYMIANY RADY NAdzorczej i Przedstawicieli, którzy nie reprezentują interesów naszych członków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Po co kredyty IP: *.omi.pl 13.03.07, 09:36 Dlatego musimy wszystko uczynić aby zablokować wzięcie tego kredytu ,bo 6 milionowy to już oczywiście musimy spłacic ,ale następnych nie wolno brać !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Po co kredyty IP: *.omi.pl 13.03.07, 09:38 Nie tylko od wymiany RN iprzedstawicieli ale od wymniany Zarządu również . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśliciel Jak się weżmie kredyt to jest intere duży interes IP: 195.16.91.* 14.03.07, 04:04 Bieże się kredyt zleca się wykonanie zadania swoim zawieraq się umowy na pięciokrotnie drożej jak inwestycja warta,jest interes i jest kasa a dokumęty super w porządku. Należy rozliczyć co wykonano za fundusz remontowy co za kredyt i się uśmiejecie o np.zleci sie wykonania koncepcji budowy parkingów,kasa pujdzie,parkingów niema,koncepcja do kosza ,rachunek do zapłacenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorientowany Re: Jak się weżmie kredyt to jest intere duży int IP: *.chello.pl 14.03.07, 21:26 pewzes Zadróż w majowym swoim Biuletynie Informacyjnym przyznała się , że na skutek odstąpienia od budowy parkingów w budżecie jest minus 860 tys złotych. Co na to pretorianie z rady nadzorczej? A mieszkańcy ? Czy potrafią spraWĘ SKIEROWAC DO PROKURATURY? jAK W BŁOTO IDA TAKIE PIENIĄDZE TO POTEM TRZEBA SIĘGAĆ PO KREDYTY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Protest mieszkańcow Osiedla Paderewskiego IP: 91.192.58.* 03.03.07, 22:48 Odnieśliśmy mały sukces ,nie zaprzepaśćmy go. Wszystkich którzy podpisywali się pod listami protestującymi przeciwko zaciąganiu kredytu pod zastaw naszych mieszkań prezes SM zaprosiła imiennie do klubu Rezonans na 7 marca na godzinę 18.30 .Bądźmy tam i głośno protestujmy ,że nie wolno zaciągać długów ,ani pod zastaw naszych mieszkań ani pod zastaw innego majątku spółdzielni.Wiemy przecież ,że płacimy najwyższą składkę na fundusz remontowy ( 2,50zł na m2),a nasze osiedle w porównaniu z innymi wypada gorzej.Trzeba tylko dobrze gospodarować tym co się ma .Przygotujmy sobie przykłady niegospodarności z którymi spotykaliśmy się i zasypmy tymi przykładami prezes SM. Wobec dziennikarzy mówiła ,że nie potrzebne są jej nasze podpisy na wzięcie kredytów.Ale na nasze protesty zareagowała ,bo są liczne.Musimy działać zawsze razem .Wtedy coś osiągniemy .Mój pojedyńczy protest znalazłby zapewne miejsce w sądzie tak jak znalazł go protest Pani redaktor Puczek a kosztami sądowymi obciążona została spółdzielnia czyli my . Jesteśmy osiedlem ludzi biednych wbrew twierdzeniu prezes SM ,więc kto będzie płacił te długi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BVK Oddelegować prezesów do miejca ich zamieszkania IP: 195.16.91.* 04.03.07, 08:50 Czy to nie wstyd aby spóldzielcy niepotrafili się sami rządzić tylko zatrudniają jakiś przybłędów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Do mieszkańców SM im I.J Paderewskiego IP: 91.192.58.* 04.03.07, 10:13 Zapewne jeszcze nie wszyscy Państwo złożyli listy z protestem aby nie brać następnego kredytu.Dlatego apelują do Państwa.Wystarczy ten 6 milionowy kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wars Napiszcie o co chodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 10:54 Opiszcie dokładnie, o co chodzi. Po przeczytanie artykułu pod podanym linkiem mam poważne wątpliwości co do celowości zaciągania takich kredytów. Banki ochoczo ich udzielaja na podstawie przewaznie falszowanych sprawozdań finansowych a potem caly kłopot spada na spółdzielców, bo prezesi gdzieś znikają z gotowką. Spółdzielca ze swoim mieszkaniem nigdzie nie ucieknie i to on dla banku jest potem najlepszym dłużnikiem. Zapoznajcie się między innymi z kłopotami spółdzielni Wielkopolanka z Poznania - tam też prezes zaciągał przez wiele lat kredyty, gdzieś zniknął z kasą a teraz członkowie Wielkoplanki mają kłopoty - wyłączanie prądu i ogrzewania, hipoteki na budynkach, niemożliwość sprzedania mieszkania itp. Napiszcie coś więcej o swojej spółdzielni, to postaramy się coś Wam podpowiedzieć, bo mamy już bardzo dużą wiedzę na ten temat. Podajcie ze swego bilansu, jakie spółdzielnia ma fundusze, jaki jest jej majątek, bo to jest podstawa do udzielania kredytu. Zarząd musi Wam te dokumenty udostępnić. Do prezes nie chodźcie w pojedynkę, żądajcie wyjaśnien na piśmie - potem macie dokumenty. Wyciagnijcie naukę z przejśc Waszej sąsiadki pani Puczko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Napiszcie o co chodzi! IP: 91.192.58.* 04.03.07, 11:32 W listopadowym biuletynie poprosiła nas prezes SM abyśmy wyrazili swoją wolę w sprawie podniesienia o 100 % czyli z 2 do 4 zł na m2 składki na fundusz remontowy.Pisze również w tym samym biuletynie ,że liczy na to ,że dalej będziemy z naszych budżetow wygospodarowywać pieniądze na remonty .Tylko ,że te remonty to również remont jej siedziby za 4,5 miliona zł ,pawilonu w którym znajduje się klub Rezonans za 3,2miliona zł i zabudowanie przwstrzeni międzybudynkowych następne 12 milionów zł i oczywiście remonty naszej substancji mieszkaniowej 63 miliony w okresie 7 lat.Mimo ,że nie wyraziliśmy zgody na podniesienie składki podniosła nam na 2,5 zł. Oprócz tego pisze ,że rozeznaje możliwość wzięcia kredytu .Okazuje się w tej rozmowie z dziennikarzami ,że to ma być kredyt w wysokości 5 milionów zł .A przecież w czerwcu 2006 zaciągnęła kredyt nie pytając o to spółdzielców w wysokości 6 milionów zł na okres 10 lat ,nie podając nawet na jakich warunkach . A ludzie naprawdę na naszym osiedlu są biedni ,przeważają emeryci .W rozmowie ze mną stwierdziła ,że spółdzielcy są bogaci i spłacą te kredyty .Podawała nawet jakieś przykłady remontów,które wykonuja jej służby remontowe ,co ma świadczyć o naszym bogactwie .Twierdzi przy tym ,że nasz fundusz remontowy nie wystarcza nawet na połowę jej planów remontowych. Oprócz tego w zarządzie zasiadają trzy osoby ,Rada Nadzorcza to 18 osób (ktorzy nigdy się nie sprzeciwiają ) ,a ich dochody obciążające nasze pieniądze są zakryte tajemnicą .Spółdzielnia liczy około 4000 członków Na naszym osiedlu zaczynamy się budzić i bardzo dobrze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Najgorsze to jest to ,że nas dzieli . IP: 91.192.58.* 04.03.07, 11:41 Podzieleni jesteśmy na grupę spółdzielców z Sikorskiego ,Granicznej i Sowińskiego .I na organizowanych zebraniach nie wolno być nawet słuchaczem ,jeżeli się nie mieszka na tej ulicy z której jest zwoływane zebranie .Czy takie dzielenie ma coś ułatwić Zarządowi , proszę niech mi ktoś podpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paderwiak Re: Napiszcie o co chodzi! IP: *.chello.pl 12.03.07, 21:56 Chciałem sprostować: Nasza mała spółdzielnia nie ma tyrzech ale aż czterech prezesów. Czwarty to radczyni prawna Katarzyna Wisniewska, trust łamania prawa spółdzielczego na naszym osiedlu. Temu doborowemu towarzystwo sprzyja rada nadzorcza w której nie ma ani jednej osoby wybranej bez przyzwolenia prezesów. Na wszelkie skargi przewodniczący ma jedną odpowiedź:"wszystko jest pod kontrolą", straszy także niezadowolonych "że wszystko może się przeciwko niem obrócić" Zatwierdzony statut łamie prawo spółdzielcze, pozbawił lokatorów czynnego prawa wuborczego na Walnym Zgromadzeniu. Jest tylko Zebranie Przedstawicieli składające się z samych pretorianów prezesów. Póki się nie zmieni przedstawicieli, którzy głosują niezgodnie z wolą ludzi, którzy ich wybrali , mieszkańcy nic nie zrobią. Co do redaktor Eweliny Puczek można powiedzieć mieszkańcom Osiedla Paderewskiego: Miałeś chamie złoty róg, został ci się jeno sznur. Tę odważną, niezależną dziennikarkę rzucono na pożąrcie prezesom. Broniła się dzielnie przez sześć lat za własne pieniądze, prezesi skarżyli ją za nasze spółdzielcze!!! Kto teraz wytknie im wrzucenie do błota prawie 900 tys na garaże na Sowińskiego. Zmarnowano nasze pieniądze !!! Za to powinno się póść za kratki!!! Lokatorzy nie są informowani o bajońskich pieniądzach, kóre idą na tzw " ekspertyzy, aby kupować sobie zleceniami urżedników na wszystkich szczeblach. Do największych klakierów Zadróż i, Grodowskiej i Wiśniewskiej należą: Budzyn, Pisarski, Gardulski/ mieszka w Gliwicach ale w dalszym ciągu asekuruje panie i załatwia z nimi brudne interesy/ Madej, Pająk, Banach. Wyjątkowo odrażającą postacią jestjąc dawna opozycjonistka, przeciągnięta na drugą stronę obietnicą wejścia do rady nadzorczej. Jest wiernym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paderwiak Re: Napiszcie o co chodzi! IP: *.chello.pl 12.03.07, 22:08 Chciałem sprostować: Nasza mała spółdzielnia nie ma trzech ale aż czterech prezesów. Czwarty to radczyni prawna Katarzyna Wisniewska, mózg łamania prawa spółdzielczego na naszym osiedlu. Temu doborowemu towarzystwo sprzyja rada nadzorcza w której nie ma ani jednej osoby wybranej bez przyzwolenia prezesów. Na wszelkie skargi przewodniczący ma jedną odpowiedź:"wszystko jest pod kontrolą", straszy także niezadowolonych "że wszystko może się przeciwko nim obrócić" Zatwierdzony statut łamie prawo spółdzielcze, pozbawił lokatorów czynnego prawa wuborczego na Walnym Zgromadzeniu. Jest tylko Zebranie Przedstawicieli składające się z samych pretorianów prezesów. Póki się nie zmieni przedstawicieli, którzy głosują niezgodnie z wolą ludzi, którzy ich wybrali , mieszkańcy nic nie zrobią. Co do redaktor Eweliny Puczek można powiedzieć mieszkańcom Osiedla Paderewskiego: "Miałeś chamie złoty róg, został ci się jeno sznur". Tę odważną, niezależną dziennikarkę rzucono na pożąrcie prezesom. Broniła się dzielnie przez sześć lat za własne pieniądze, prezesi skarżyli ją za nasze spółdzielcze!!! Kto teraz wytknie im wrzucenie do błota prawie 900 tys na garaże na Sowińskiego. Zmarnowano nasze pieniądze !!! Za to powinno się póść za kratki!!! Lokatorzy nie są informowani o bajońskich pieniądzach, kóre idą na tzw " ekspertyzy, aby kupować sobie zleceniami urżedników na wszystkich szczeblach. Do największych klakierów Zadróż i, Grodowskiej i Wiśniewskiej należą: Budzyn, Pisarski, Gardulski/ mieszka w Gliwicach ale w dalszym ciągu asekuruje panie i załatwia z nimi brudne interesy/ Madej, Pająk, Banach. Wyjątkowo odrażającą postacią jest Edyta Zając dawna opozycjonistka, przeciągnięta na drugą stronę obietnicą dostania się do rady nadzorczej. Klucz do permanentnego wymanewrowywania mieszkańców leży w zebraniach członkowskich. Nie chodzi tu nawet o to że członkowie grupy np. Sikorskiego nie mogą uczestniczyć na zebraniu grupy np Sowińskiego. Na zebrania przychodzą w pełnym komplecie pracownicy spóldzielni, coraz lepiej opłacani przez Zadróż. Oni przegłosują wszystko co zechcą prezesi. Jeżeli mieszkańcy nie zmądrzeją i ławą nie wezmą udzial w zebraniach, układając własny porządek obrad, wybierając spośród siebie prezydium, to będą mieli to co mają na wieki wieków amen. I wtedy żadne lementy i artykuły prasowe nie pomogą. Dopuki mieszkańcy nie zmądrzeją, nie przestaną być okradani i kiwani przez prezesów. Los osiedla w waszych, naszych rękach. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Napiszcie o co chodzi! IP: 91.192.58.* 04.03.07, 11:59 To link do naszych biuletynów ,w ktorych zamieszczone są te plany remontowe i komunikacja między zarządem i spółdzielcami . www.sm-paderewski.katowice.pl/gazetka.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wars Ta Wasz prezes po chamsku łamie prawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:47 Cytuje odpowiednie zapisy z obowiązującego wszystkich Prawa spółdzielczego: Art.18 § 1. Prawa i obowiązki wynikające z członkostwa w spółdzielni są dla wszystkich członków równe. § 2. Członek spółdzielni ma prawo: 1) uczestniczenia w walnym zgromadzeniu lub zebraniu grupy Tak więc podstawcie to Waszej prezes przed gały i niech się więcej nie wygłupia! Nie ma tu nic powiedziane, że członek może brać udział w zebraniu tylko swojej grupy czlonkowskiej! To samo dotyczy zebrania przedstawicieli bo art. 37 § 4 Prawa spółdzielczego stanowi: "Członek spółdzielni niebędący przedstawicielem może uczestniczyć w zebraniu przedstawicieli bez prawa głosu". I jak Wasz prezes będzie się rzucać, to wezwijcie policję, niech sporządzi odpowiedni protokół i skierujcie sprawę do sądu! Ponadto, zgodnie z innym artykułem Prawa spółdzielczego dotyczącym walnego zgromadzenia lub zebrania przedstawicieli przedstawiciel na takie zebranie może przyjść na nie ze swoim ekspertem a więc innym zaprzyjaźnionym czlonkiem spółdzielni lub kimś zupełnie obcym. Kończcie z tą samowolą Waszej prezes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Ta Wasz prezes po chamsku łamie prawo! IP: 91.192.58.* 06.03.07, 21:21 A jeżeli uchwalony jest statut spółdzielni tak aby nie można było być na zebraniu nie swojej grupy.To trzeba chyba zmienić statut ,a tego tak łatwo chyba nie można uczynić .Czy mam rację ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Ta Wasz prezes po chamsku łamie prawo! IP: *.omi.pl 07.03.07, 16:44 Dziś pytałam w spółdzielni ,czy mogę przyjśc na zebranie innej grupy to powiedziano ,że nie ,bo przepis by brzmiał : 1.uczestniczenia w walnym zgromadzeniu lub w zebraniach grup a nie grupy (jednej) Proszę czy ktoś może wyjaśnić tak abym miała 100 % pewności kto ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy "forumowicz" Re: Protest mieszkańcow Osiedla Paderewskiego IP: *.omi.pl 26.03.07, 21:08 Dzisiaj odktyłem na forum ten "zakręcony" temat. Doszedłem do wątku < xyz IP.*.omi.pl > z 03.03.07 godz 22:48 - cytuję: > Odnieśliśmy mały sukces ,nie zaprzepaśćmy go. Wszystkich którzy podpisywali > się pod listami protestującymi przeciwko zaciąganiu kredytu pod zastaw naszych mieszkań prezes SM zaprosiła imiennie do klubu Rezonans na 7 marca na godzinę 18.30 .Bądźmy tam i głośno protestujmy ,że nie wolno zaciągać długów ,ani pod zastaw naszych mieszkań ani pod zastaw innego majątku spółdzielni.Wiemy itd. ...." Niech ktoś wtajemniczony zrobi skrót dalszego ciągu bo "cipca" można dostać. Co w końcu ustalono na zebraniu w REZONANSIE 7-go marca o godz. 18:30. Jakoś nikt o tym nie napisał a po ustawieniu drzewka (od najstarszego) - po 7 marca jakoś dziwnie zmieniono temat dyskusji. Może nikt nie poszedł na to zebranie. Co jest grane, kim jest tajemnicza xyz. Chcę dołączyć do reszty i bronić naszych interedów - ale muszę wiedzieć co było na zebraniu i jakie są dalsze propozycje działania na szerszej płaszczyźnie. NOWY, SOLIDARNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vienna Re: Protest mieszkańcow Osiedla Paderewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:36 Każdy problem budowlany można rozwiązać w nowym serwisie BDB. ----------------------- BAZA DORADZTWA BUDOWLANEGO BDB www.bdb.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Prawo prawerm a na układy niema rady IP: 195.16.91.* 04.03.07, 14:39 Problem w tym,że spóldzielczość to złote eldorado dla istniejących układow "mafi" Prezes,Prezydent,Prokuratura,Policja.Ta banda okradła mnie bezprawnie,bezpodstawnie,bezzasadnie i beszczelnie.Aby iśc drogą prawa należy się liczyć z posiadaniem okło 200 000zł wtedy może się dojdzie do trybunału międzynarodowego i mozna liczyc,że układy nie działają a więc niewątpliwie łatwiejs\a i pewniejsza jest droga sycylijska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorol Alfredzie, tak źle to chyba nie jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 20:39 Alfredzie, jestem pewien, że i bez tych 200 000 złotych damy radę naszym prześladowcom tylko musimy działać razem, systematycznie i zdecydowanie! Wiem, że na razie są mocne układy, jak mówią marynarze to prezesi, sędziowie, prokuratorzy są "zszeklowani" ale tym łatwiej będzie ich razem posłac na zieloną trawkę. Trzeba tylko codziennie pisać o nich i ich matactwach nie bezosobowo ale z nazwiska(oczywiście trzeba podawać bezsporne fakty na ktore sa dowody), to wówczas zacznie się zastanawiać ich otoczenie z kim ma do czynienia i zacznie ich obchodzić jak rozdeptane, śmierdzące gó... Bo dalej tego bezprawia juz tolerować nie możemy - nasza spolegliwośc obraca się teraz przeciw nam, bo stali się w poczuciu bezkarności niewyobrażalnie bezczelni. I tak jest nie tylko u Was na Śląsku ale w większości spółdzielni mieszkaniowych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: Alfredzie, tak źle to chyba nie jest! IP: 195.16.91.* 06.03.07, 18:50 Jest gożej niż myślisz aby to zrozumieć to wtedy gdy ta cholota dobierze sie do twego dorobku.Ja to przechodze i zrozumiałem,że pozostaje mi szukać kałasznikowa i rozwiązać problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sot I słusznie chołota przejeła władze i panuje IP: 195.16.91.* 17.03.07, 00:30 Należy to tałatajstwo eliminować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytacz Faktów Re: I słusznie chołota przejeła władze i panuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 13:14 Też uważam,że to talatajstwo na czele z prezeską trzeba wygonić ze spółdzielni - niech sobie sama założy jakąś wspólnotę jesli tak bardzo kocha zarzadzanie nieruchomościami! Ale aby to uczynić, musicie działać razem. A najpierw dopadnijcie ja o protokoły z oastanich przegladów mieszkań, bo nie sa one jej własnością> I niech przestanie was straszyc procesami o naruszanie dóbr osobistych! Czasy PRL- u sie skończyły! To spoldzielcy sami decyduja, czy ma być nadal prezese czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Poszukuje firmy windykacyjnej IP: 195.16.91.* 21.03.07, 14:05 Połowe windykowanej kwoty przeznacze dla firmy tj.około 100 000zł Dłużnicy są wypłacalni Odpowiedz Link Zgłoś