16.04.07, 06:13
No i nie ma ani edzia ani stasi. Slonsk soe smuci.

> za pomocą zagranicznych pożyczek stał się głównym reformatorem kraju
Za handlu ludzmi (pomoca sprzedawania Slazaków do Niemiec)
i innych swinstw.

To te zaglymbiowskie osobniki
u nos na Slonsku (Cieszyn,Ustron) nawet starosc spyndzali ?
A niy u siebie ???
Obserwuj wątek
    • Gość: rabarbar Re: "Stasia" IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.07, 06:53
      > Ceremonia pogrzebowa będzie świecka.

Acha.

Corka-alkoholiczka przyjdzie ?

• Gość: joanna Re: "Stasia" IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.07, 13:44
        Widać że niewiele wiesz. Ta "córka - alkoholiczka" nie jest córką. To, że
        nazywa się Gierek-Łapińska jeszcze o niczym nie świadczy. Prof Gierek-Łapińska
        jest byłą synową Stanisławy Gierek. Gierek to nazwisko po jej pierwszym mężu, a
        Łapińska po mężu obecnym. I tyle.

Nie łączcie więc jej alkoholowych upodobań z Gierkami. Bez przesady. Jak już
        ktoś coś pisze, to lepiej żeby wiedział o czym.

• Gość: Lalunia i Ryj Re: "Stasia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 10:08
      Głupi i naiwny był ten ludowy robotnik w sojuszu z chłopem....ale obecni
      wyrobnicy i najemnicy - jeszcze gorzej, bo bo są w sojuszu ze śmietnikami
      Europy, demokracji egzystują jako przypadkowa hołota, zgraja dziadów...
      zarządzana przez szambelanów ! I po co Gierkowi to było??? Mógł zostać w
      Belgii, jak obecni chlebowi emigranci w Irlandii. Mieli tylko dwóch synów.
    • witzjack "Stasia" ? Troche kultury, Panowie 16.04.07, 10:25
      Kulturalny dziennikarz w cywilizowanej gazecie moglby przynajmniej uszanowac
      pewne zasady przyzwoitosci.

Dla wyjasnienia: nigdy nie bylem wielbicielem Gierkow, wrecz przeciwnie. Ale
      zmarla nazywala sie Stanislawa i jak sadze nie byla kolezanka "dziennikarza".
      • Gość: gr Re: "Stasia" ? Troche kultury, Panowie IP: *.pke.pl 16.04.07, 10:34
        Zgadzam się w 100%. Zupełnie nie rozumiem skąd aż taka poufałość w stosunku do
        osoby wiele lat starszej a w dodatku zmarłej.
        • Gość: hihi Re: "Stasia" ? Troche kultury, Panowie IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.07, 11:07
          poloki i kultura?woda i ogien
    • Gość: Rabarbarzyńca Re: "Stasia nie miała córki! IP: 195.187.134.* 16.04.07, 11:19
      A synowa miała przykry feler, po ojcu prałacie: rozpusta i ...gorzała, dlatego
      nawet ten były grajek - < siatkarz> z Baidlkonu ją ...kopnął w żyć! To taka
      hołota , dziady ,szmbonurki i niegramotne nieuki jak ty, rabarbar.
      • Gość: tadeusz Załóżmy: Nie było Ziętka,nie było Gierka - dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 22:07
        Wyobrażcie sobie dzisiejszą mapę gdyby nie było tych dwóch:
        Nie ma Ustronia, Wisły i Jaszowca ,WPKiW, Spodka,
        Superjednostki,Koszutki,Ronda,Pomnika Powstańców,Osiedla
        Tysiąclecia,Paderewy,Pomnika Czynu Górniczego /nie chodzi mi o tego chabązia
        przed Wujkiem/Gwiazd,Gierkówki,Huty Katowice,Mieszkań w Sosnowcu,Dąbrowie
        Górniczej,Będzinie , Czeladzi i diabli wiedzą gdzie jeszcze.
        Nie byłoby Portu Północnego,połaczenia kolejowego Sląsk-Porty, koksowni Przyjażń
        Fabryk Fiata,Massey-Fergusona,Polcoloru,Elektrowni Bełchatów,Centrum Zdrowia
        Dziecka,kompleksu Śl.A.M w Ligocie,Szpitali w Tychach,Ochojcu i Sosnowcu,
        oraz cholera wie po co zamkniętego dla ruchu Rynku w Katowicach.
        • Gość: van deer ☺ Re: Załóżmy: Nie było Ziętka,nie było Gierka - da IP: *.icm.edu.pl 18.04.07, 22:11
          Popatrz i to swojema rencoma i tymi palcymi zdolali to wszystko zrobic, jupi:)
          • Gość: tadeusz za głupi jesteś żeby ci tłumaczyć van deerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 17:38
            ot i tyle
            • Gość: van deer ☺ Re: za głupi jesteś żeby ci tłumaczyć van deerze IP: *.icm.edu.pl 19.04.07, 18:12
              Pewnie, ze za glupi, bo darmo nic moja rodzina nie dostala, bo ziemie, z
              ktorych pochodze byly po radzieckiej stronie, zas wojewodztwo, w ktorym przyszlo
              mi mieszkac jest miejscem pracy i zycia - nie darowizny mierzonej w metrach i
              odprawach, ktorych nie dane bylo mi polizac. Ze wszystko za prace a nie za
              chodzenie do pracy mam:) Syty glodnego nie zrozumie, lecz ja glodu nie czuje,
              zwlaszcza w generowaniu personalnych wycieczek wobec kogos, kogo nie znam;)

Tu sie z toba Tadek zgodze, jestem glupi, bo znam specyfike kultu jednostek,
              ktore bronisz, bo wtedy "wszystkim zylo sie dostatnio", ja wiem, ze tak nie
              bylo. Prezny rozwoj klasy robotn. wysoko kwalifikowanej i nomenklatury to nie
              dobrobyt calego spoleczenstwa, choc zdaje sobie tu sprawe, ze teraz jest on
              jeszcze wezszy i mniej egalitarny niz za czasow awansu spolecznego przy NH i HK.

--
              PS. Sett, nie tnij tego! Albo wytnij tylko mnie;)

Van
        • Gość: Menschenfresser Re: Załóżmy: Nie było Ziętka,nie było Gierka - da IP: *.dip.t-dialin.net 18.04.07, 23:57
          Bez hitlera (byc moze) autostrad.
          A bez Lenina/Stalina napewno metra.

:)

gierkowi edziowi dziekowac ??????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka