sloneczko1 29.07.07, 20:58 no niy,kaj sie podzioł tyn wontek o zwrocie dzieł sztuki???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloneczko1 Re: Admini 29.07.07, 20:59 jo sam czytom i chca pisać a łon sie stracioł,kajście go dali???? Odpowiedz Link Zgłoś
ramon6 Re: Admini 29.07.07, 21:11 a mozno tukej je tyn som Admin co i na Gliwicach - tam tysz kejsik wontki kroudli Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Re: cenzuara kolego cenzura!!! 29.07.07, 23:43 Sprawdzałem na "moim forum" - skasowali bo ponoć nieregulaminowo pisałem, a ja przecież dałem przedruk z Onetu. Taki sam post funkcjonuje na forum Szczecin ale to nie ja go otworzyłem, poprostu uprzedzono mnie. Widzę, że komunistycznych nawyków nie możemy się wyzbyć. Jak nie można rozumem to najlepiej dać w ryja. No niestety w ryja dostałem. Kiedyś mieszkałem w Zabrzu Makoszowy i pracowałem 2 lata na KWK "Makoszowy" i zawsze się ze Ślązakami (i gorolami także dogadałem). A jak był duży spór to poszedłem z nimi na piwo i też w końcu było dobrze, zawsze był konsensus. W temacie tym w całym kraju miałem blisko 400 - 500 odpowiedzi i wszystko wykasowano Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: cenzuara kolego cenzura!!! 29.07.07, 23:49 plus601 napisał: > Sprawdzałem na "moim forum" - skasowali bo ponoć nieregulaminowo pisałem, > a ja przecież dałem przedruk z Onetu. Sam sobie odpowiadasz na pytanie - Netykieta wymaga: "Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub podać link z odpowiednim komentarzem" forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html Poza tym to nie jest temat regionalny. Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Re: cenzuara kolego cenzura!!! 29.07.07, 23:53 Jest to temat regionalny i dotyczy każdego regionu z osobna. Przedruk fragmentu był cytatem tak jak ty mnie zacytowałeś, awięc i Ty cytujesz więc łamiesz Netykietę! Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Re: cenzuara kolego cenzura!!! 29.07.07, 23:58 Inni też łamali netykietę? Przecież wykasowano od 400-500 postów ludzi, którzy pisali od serca to co myślą, także wypowiedzi Niemców (i za i przeciw). Nigdy cenzura nikomu nie służyła a kneblowanie buzi powoduje tylko, że problem wybuchnie ze zdwojoną siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plus601 To specjalnie dla Pana Bartoszcze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 02:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=66665435 Zobacz kolego to też jest przedruk i nie jest to post regionalny Jeszcze trochę to Niemcy będą w stanie i takie wypowiedzi usunąć, przez tak płytko myślących ludzi jak Ty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Plus601 30.07.07, 07:23 i niy czepiej sie niymcow bo oni jak do tyj chwili nic sam niy kasujom, a z drugi strony to Twoja Mama aż tako choro niy była jak mogła Cie zdrowego urodzić,a niy yno Ty matka straciołeś w młodości abo dzieciństwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plus601 Re: Plus601 IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 09:52 Jakby trafiła do Oświęcimia a nie oflagu to by pewno mnie nie urodziła. tak na marginesie to mam w rodzinie Niemców i o tym też pisałem ale słoneczko widocznie nieuważnie czyta. Przy okazji zajrzyj tutaj wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4349375.html Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Plus601 30.07.07, 19:29 sorry,ale w moji rodzinie niy było faszystow i dali takich niy ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plus601 Re: Plus601 IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 22:57 >sorry,ale w moji rodzinie niy było faszystow i dali takich niy ma Cieszę się z tego powodu. Ty jednak powinieneś zauważyć, że ja rozróżniam dobrego normalnego Niemca od faszysty, jak i dobrego normalnego Polaka od zbira. Temat mógł istnieć i dyskusja mogła istnieć, tylko jakiś smarkacz, który miał trochę "władzy" dzięki cenzorskim zapędom zaognił sytuację i doprowadził do tego, że wielu dyskutantów się wściekło. Nie chcę tutaj przytaczaś listów jakie otrzymałem na priv na mój adres plus601@gazeta.pl. bo wiele jest mocno niecenzuralnych i nie oto chodzi aby zaogniać jeszcze baredziej. Nie da sie też ukryć, że nieodpowiedzialne gazety też doprowadzają do nienawiści i podsycaja ją jeszcze. Mieszkałem kiedyś w Zabrzu-Makoszowy jakoś wtedy było łatwiej przy piwie porozmawiać ze Ślązakami na drazliwe tematy niż na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Plus601 30.07.07, 23:40 nic na to niy poradza co kto pisze na forum,i my som ślonzoki a niy ślązaki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Plus601 30.07.07, 23:42 pozatym,jak to Sett wycioł to go rozumia,bo to niy je o Katowicach,ale mog to przeniyś na Silesiana i tam szło dali na tyn tymat pisać,może to idzie prziwrocić,co Sett?i dać na Silesiana? Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 do Setta:) 30.07.07, 23:43 może to idzie prziwrocić,co Sett?i dać na Silesiana? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: To specjalnie dla Pana Bartoszcze!!! 30.07.07, 23:49 Gość portalu: plus601 napisał(a): > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=66665435 > Zobacz kolego to też jest przedruk i nie jest to post regionalny Przeczytaj jeszcze raz Netykietę i opanuj przyjęte na Forum zasady cytowania. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plus601 Re: To specjalnie dla Pana Bartoszcze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.07, 00:42 Kolego wycięto przy tym od 400 do 500 innych postów (zwykłych wypowiedzi) a przy okazji moje wypowiedzi na forum Szczecina w podobnym temacie zaałożonym przez kogoś innego. Na forum Szczecina to były tylko wypowiedzi dyskusyjne. Zadziała chamska cenzura taka jak kiedyś w PRL na zasadzie "jak nie możesz dać rady intelektualnie, to daj w ryra i się uspokoi". Admin najpierw odezwał się na forum zaznaczył temat czerwonym ptaszkiem, powiedział, że Pan Bartoszcze już ponad rok nie jest moderatorem. Powiedział także, że powinienem się w sprawie zwrócić się drogą mailową. Ja na forum odpowiedziałem, że to zrobiłem i nie mam żadnej odpowiedzi. W tej chwili minęło już 24 godziny i odpowiedzie jak nie było tak nie ma. Poprostu zadziałał zanim pomyslał a teraz nie widzi rozwiązania problemu. Cenzura to jest broń, która ma dwa końce. Cenzor się ucieszył ale rozwścieczył ludzi którzy dyskutowali. Po wykasowaniu tematu dostałem na priv kiladziesiat maili wyarażających swe oburzenie a w Olsztynie temat odrodził się poza moją osobą chociaż stracił impet. Tam dyskutowali Polacy Niemcy i Mazurzy. Następna sprawa na forum mojego miasta temat rozpocząłem dwoma zdaniami i dyskusja potoczyła się sama bez mojego udziału. Przypominam, że mieszkam w mieście które bardziej ucierpiało w I Wojnie Światowej niż w II, w mieście, które zostało spalone przez Niemców gdzie 3/4 społeczeństwa zostało wypędzone. jak znasz literaturę Polską to powinieneś już wiedzieć z jakiego miasta pochodzę. I co cenzor też to wszystko wykasował. JAKIM PRAWEM? To w moim mieście zostały popalone dzieła sztuki i w moim mieści spalono wszystkie książki ze wszystkich bibliotek a popiołem zasypano jedną z odnóg rzeki. To w moim mieście jest pomnik książki poświęcony barbażyńskiemu zniszczeniu dóbr kultury mojego miasta, mojego narodu. Mam na ten temat milczeć? i mam pozwalać aby jakiś niedouczony młokos kalał Polskę. Z obawy, że post ten będzie wykasowany jak ten z czerwonym ptaszkiem, wyślę go niektórym osobom na priv. Widzę, że toczy się jakaś nieuczciwa gra na tym forum. Przepraszam za ewentualne literówki ale nie czytam ponownie tego co napisałem bo jest późna noc a ja muszę rano iść do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: To specjalnie dla Pana Bartoszcze!!! 31.07.07, 01:11 po pierwsze nie wyslales maila do zadnego z moderatorow forum, tak wiec nie mogles uzyskac jakiejkolwiek odpowiedzi od opiekunow FK. jesli masz pytania, wyslij je na settembrini@nospam.gazeta.pl, bo to ja usunalem ten watek. ewentualnie, w innych przypadkach, wyslij zapytanie do drugiego opiekuna. jesli masz wiecej pytan, odsylam na forum o moderacji. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: :) 31.07.07, 07:02 W wyniku jałtańskiego podziału Europy, m. in. Śląsk (a więc także Opole) przypadł Polsce. Rozpoczęła się szybka odbudowa, której towarzyszyło niemal błyskawiczne zasiedlanie. Nie tylko przez repatriantów zza Buga, ale także przybyszów z innych rejonów Polski. Opole, pod koniec stycznia 1945 roku liczące zaledwie ponad 200 mieszkańców, w czerwcu tegoż roku miało już ponad 5 tysięcy obywateli, a rok później - ponad 27 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Re: :) 31.07.07, 13:06 Moje miasto jest porównywalne wielkością z Opolem i poczytaj to: www.info.kalisz.pl/kal1914/ Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Re: :) 31.07.07, 13:11 sloneczko1 napisała: > W wyniku jałtańskiego podziału Europy, m. in. Śląsk (a więc także Opole) > przypadł Polsce. Rozpoczęła się szybka odbudowa, której towarzyszyło niemal > błyskawiczne zasiedlanie. Nie tylko przez repatriantów zza Buga, ale także > przybyszów z innych rejonów Polski. Opole, pod koniec stycznia 1945 roku > liczące zaledwie ponad 200 mieszkańców, w czerwcu tegoż roku miało już ponad 5 > tysięcy obywateli, a rok później - ponad 27 tysięcy. > A co powiesz na to? www.info.kalisz.pl/kal1914/zniszcz.htm może tym razem cenzor nie wytnie! Problem zgłosiłem do cetrali gazety i jeszcze pare innych. Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Re: :) 31.07.07, 13:12 Jak wiesz skąd to zapoznaj się z tym! www.info.kalisz.pl/kal1914/zniszcz.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plus601 Re: To specjalnie dla Pana Bartoszcze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.07, 11:13 W prawym dolnym rogu nmasz pozycję "zgłoś problem" tam wysyłałem i podawałem swój adres. Problem opisywałem wieloktrotnie i cisza. Nie wmawiaj mi na forum publicznycm, że kamię, bo to Ty kłamiesz! Podawałem także swój adres. Jeżeli jako moderator udajesz, że go nie znasz (???) to piszę Ci go wprost. plus601@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: To specjalnie dla Pana Bartoszcze!!! 31.07.07, 11:36 ja nie mam problemu, wiec nie widze powodu, dla ktorego mialbym do ciebie pisac priva. "zglos problem" to metoda komunikowania sie z pracownikami portalu (nie moderatorami spolecznymi) w sprawach technicznych, nie moderacji. jesli masz obiekcje co do powodow usuniecia twojego watku, to zapraszam na forum o moderacji, ewentualnie mozesz wyslac maila pod moj adres lub forum@agora.pl . unikamy na forum roztrzasania takich spraw, jednak czyniac wyjatek od zasady tlumacze- otworzyles rownolegle takie same watki na co najmniej dwoch forach (spam), watek nie pasowal do tematyki forum katowice (dlaczego nie na forum kraj?), unikamy wklejania prasowek. z calym szacunkiem, nie ma sie co gardlowac, wystarczy nie narzucac sie ze swoimi watkami na forum, na ktorym ludzie oczekuja innej tematyki niz problem relacji polsko-niemieckich w kontekscie rewindykacji dobr kultury. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plus601 Re: To specjalnie dla Pana Bartoszcze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.07, 11:47 To był jeden z popularniejszych tematów do przerwania było po kilkadziesiąt wypowiedzi w dwóch przypadkach po ponad 90. Gdyby nie przewano istnienia tych dyskusji to wydaje mi się, że liczebność mogłaby dojść nawet do 150-200 postów w najliczniejszych przypadkach. Czy to mało? Popatrz na liczebności na Forum Katowic. Na dodatek były to w większości wypowiedzi treściwe wymagają sporo wysiłku intelektualnego i czasu aby je napisać. Zdarzały się też prymitywne jak wszędzie, ale to oddzielny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: cenzuara kolego cenzura!!! 30.07.07, 07:21 bartoszcze napisał:- Netykieta wymaga: > "Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub > podać link z odpowiednim komentarzem" ale niy bierecie tego pod uwaga,że po pewnym czasie to zniko,albo trzeba zapłacić za przeczytanie takiego artykułu,kisz tego my dowomy całe teksty Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Oj, za dużo Cię kasujemy. Poczytaj Netykiete. 29.07.07, 23:48 A to mi się pojawia jak wysyłam wypowiedź. Ja niem am sobie nic do zarzucenia. Skoro nie mogę dyskutować publicznie to zapraszam na priv. To co opisywałem sa moimi osobistymi przeżyciami i doświadczeniami. Ja straciłem matkę jak miałem 16 lat z wiadomych powodów a teraz byle cenzor będzie mi mówił, że mam milczeć, że mi nie wolno. A kto mi ją wykończył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dla Cenzora-Admina W Bogucicach cyganie okradają przechodniów IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 00:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=66457301 Adminie (cenzorze) zdejmujesz normalny temat dotyczący żywotnych interesów Polaków z kulturalną dyskusją, a powyższym temacie zezwalach na chamskie lżenie i ubliżanie ludziom. Według Ciebie jest to zgodne z Netykietą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plus601 Niemcy deczko mnie irytują cd IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 01:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=66672794&a=66675818 Tym razem wątek zakładał kto inny, z opinią, że był dobry. Dziękuję Leonowi. Odpowiedz Link Zgłoś