Gość: sąsiadka IP: *.telpol.net.pl 25.09.07, 08:14 czy są tu przyszli sasiedzi szeregowców przy ulicy panewnickiej.Jak postępy budowy w waszym szeregu,jakie są wasze opinie na temat dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maria Re: szeregowce panewnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 08:21 Chodzi ci o te budowane obok szkoły czy dalej - pod słupem wysokiego napiecia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: szeregowce panewnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 22:12 Feniks jak to feniks - poszukajcie opinii na forum gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: szeregowce panewnicka IP: *.telpol.net.pl 26.09.07, 16:35 Mar podaj mi linki bo ja nie mogłam nic znaleść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca Re: szeregowce panewnicka IP: 217.11.139.* 25.09.07, 14:07 chodzi ci o te z feniksa?jeśli tak to ja jestem sąsiadką z szeregu C. Deweloper trochę mnie już wkurza - miał położyć dach do końca czerwca a tu ani widu ani słychu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: szeregowce panewnicka IP: *.telpol.net.pl 25.09.07, 19:51 chodzi o te z feniksa nie przy szkole tylko przy słypie wysokiego napiecia ja jestem z szeregu D i do połowy września mieliśmy mieć piętro i też echo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca Re: szeregowce panewnicka IP: 217.11.139.* 26.09.07, 08:57 no to witam sąsiadkę:)))Dzisiaj dowiedziałam się że dach będzie dopiero za dwa tygodnie chociaż pan z budowy uparcie twierdził że wyrobią się z terminem (tzn. całość do końca listopada), ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: szeregowce panewnicka IP: *.telpol.net.pl 26.09.07, 14:21 dobrze zrozumiałam że szereg C ma być oddany dopiero na koniec listopada... bo nam też obiecują że nasz szer.D ma być na koniec listopada gotowy ..oj czarno to widzę a dostaliście pismo o dopłacie za 2 kwartał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca Re: szeregowce panewnicka IP: 217.11.139.* 26.09.07, 15:18 ten listopad to prostu mamy w umowie. Pismo dostaliśmy, ale jeszcze nie wiem ile zapłacę - w końcu dlaczego mam płacić koszty waloryzacji od ceny która miała już być zapłacona, a nie została zapłacona z ich winy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: szeregowce panewnicka IP: *.telpol.net.pl 26.09.07, 16:34 my w umowie oddanie mamy na koniec grudnia ale zapewniają nas że będzie to listopad a co do pisma to skąd oni wyliczyli te liczby parodia ,wiesz może jak ci z szeregu A wszystko wpożądku po oddaniu czy spotkały ich jaklieś niespodzianki?cały szereg A jest jużoddany ,wiesz coś nz ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca Re: szeregowce panewnicka IP: 217.11.139.* 27.09.07, 09:55 akurat waloryzację mamy zastrzeżoną w umowie. Z tymi liczbami to jest tak - w pierwszym piśmie z pierwszą waloryzacją obliczyli kwotę większą dwa razy niż to wynikało z umowy, więc obliczyliśmy ją na własną rękę i przesłaliśmy im pismo, w którym wytykamy im błędy:)) i wpłaciliśmy kwotę mniejszą. Nic nie odpisali, wystawili fakturę na kwotę mniejszą, więc po prostu chyba sami wiedzieli że oszukują, a kto się nie zorientuje to jego strata. Teraz tą waloryzację obliczyli prawidłowo, ale kwoty która miała już być wpłacona w czerwcu (a nie jest, bo nie zrobili dachu) potraktowali jako niezapłaconą i też ją zwaloryzowali, chociaż to przecież nie moja wina, że się opóźniają. Więc teraz chyba też nie zapłacimy całej kwoty. Co do odbiorów to nie wiem czy ludzie mieli jakieś uwagi, ale wiem ze na razie i tak nie mają prądu, gazu, wody bo to podobno można podłączyć dopiero gdy więcej ludzi odbierze domy, tak, że i tak nie mogą tam zamieszkać. Nie mają też założonych pieców, więc nie mogą nawet sprawdzić działania instalacji - więc ten odbiór był jakiś dziwny skoro nic właściwie nie sprawdzili. Będziemy na budowie w sobotę więc przyciśniemy może kierownika budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szereg A Re: szeregowce panewnicka IP: *.forcenet.com.pl 11.11.07, 12:07 My mieszkamy juz w domku w szeregu A,powiem tak,woda jest - zimna:),ogrzewanie - kominkiem,ale ciepło jest.Prad - z przedłużacza:),ponoć ma byc gaz i prad w połowiem miesiaca i zadziwiająco wszyscy na budowie i w Feniksie podaja ten sam termin,wiec moze cos z tego bedzie;).Mielismy to szczescie ze odebralismy domek TYLKO 7 dni po terminie.Mielismy BARDZO duzo nie doróbek i bubli,wszystkie poprawiała nasza ekipa remontowa i było to jedyne rozwiazanie zeby w miare z tego wyjsc.W innym wypadku czekalibysmy w nieskonczonosc az ktos cos by zrobił.Jedno trzeba przyznac,budynek jest bardzo dobrze ocieplony,trzyma SUPER temperature.Zwróćcie uwage na to ze pekaja płyty gipsowe,ale NIC z tym nie zrobicie to poprostu podwykonawcy Fenikas daja d...y.Mamy nadzieje,że w tym miesiacu podpiszemy akty i podłacza nas do wszystch mediów.Generalnie mieszka sie tu SUPER,ale swoje z FENIKSEM trzeba przejsc:),juz kilku znajomych uprzedziłem zeby w momencie poszukiwania nowego lokum nie udawali sie do FENIKA.Nie kompetetni,maja swoich w d...e.etc. Odpowiedz Link Zgłoś
karmela77 Re: szeregowce panewnicka 12.11.07, 11:44 to może dobry sąsiad z szeregu A pomoże i powie na co zwrócić uwagę przy odbiorze albo w trakcie poszczególnych etapów budowy?My czekamy na domek w szeregu C i pewnie jeszcze poczekamy, chociaż odbiór miał być w listopadzie. Widziałam też,że domki w szeregu A nie mają jeszcze np. rynien (niektóre), podjazdów, tarasów, chyba nie ma też zamintowanych pieców - czyli jak wyglądał odbiór, przecież domek nie był skończony, instalacje n ie mogły zostać sprawdzone, itp. Czy Feniks po prostu wyznaczył termin odbioru nie zważając na to że nie wszytsko jest jeszcze zrobione czy właściciele sami chcieli jak najszybciej odebrać domek a potem czekać na dokończenie?I jeszcze jednopytanie - czy odbieraliście domek z jakimś fachowcem czy sami znaleźliście niedoróbki?W razie czego proszę o maila na gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szereg A Re: szeregowce panewnicka IP: *.forcenet.com.pl 14.11.07, 20:01 faktycznie odbieralismy nie wykończony dom.upieralismy się co do terminu,zeby moc wpuscic do budynku wlasną ekipę remontową.podpisywalismy protokół odbioru, w którym wypunktowane były wszystkie rzeczy, które należało dokończyć.niedoróbki znależliśmy w większości sami, na niektóre zwrócili nam uwage zaufani ludzie z budowy:)zalezało nam na czasie - odbiór nastąpił w terminie,dostalismy klucze i moglismy wpuścic fachowców, z którymi tez bylismy umówieni na konkretne terminy, nie chcielismy ludzi blokować.wszystkie usterki/niedoróbki zostały zgodnie ze spisanym protokołem usunięte.instalacje zostały sprawdzone przed odbiorem. niestety problem mamy w środku z pękającycmi płytami gipsowymi, tego chyba nie da sie uniknąć, budynek osiada i pękają łączenia pomiędzy płytami, którymi jest wyłożony sufit na piętrze...chyba za jakiś czas będziemy musieli zdecydować się na tapety.warto juz teraz się sprawą zainteresować, moze dobrze byłoby zainwestować w specjalną siatkę/tapetę,która zapobiegnie pęknięciom?żałujemy, że wcześniej o tym nie pomyśleliśmy.w zasadzie innych problemów nie zauważamy, ściany trochę krzywe, no ale cóż... warto dokładnie przemysleć podłączenia wod-kan w łazienkach, radzę dobrze wszystko zaplanować i zmierzyć. generalnie mozemy doradzić jedno - jak najczęściej przyjeżdzać na budowę, pytać,pytać, dopominać się i bezwzglednie egzekwować, to naprawdę jedyna metoda,którą mozemy polecić. życzymy powodzenia! trzymamy kciuki za nowych sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś