Dodaj do ulubionych

Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak

01.11.07, 20:57
były dzisiaj towarami pierwszej potrzeby na stacji BP w Warszawie, na której
kolejki spragnionych w/w atrakcji utrudniały zakupy paliwa. I nie była to
pierwsza tego typu uciążliwość jakiej doświadczyłem w ostatnim tygodniu w
placówce sieci BP. W nocy z soboty na niedzielę na stacji BP na Ursynowie w
trakcie przerwy podatkowej ( wstrzymano około północy na kilkanaście minut
sprzedaż bo trzeba było przejrzeć paragony by rozliczyć kasy fiskalne)
niewielu było kierowców za to dużo zatankowanych wyrostków. Sprawiali wrażenie
,że zbyt daleko w takim stanie nie pojadą. Okazało się,że nie musieli, bo po
zrealizowaniu zamówienia przystąpili do konsumpcji w okalających stację
krzakach. W dni takie jak dziś i w nocy lepiej omijać BP .
Obserwuj wątek
    • Gość: gfx Trzeba było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 21:00
      Trzeba było ciotke piwem ugościc! Moja zamiast ziemniaków woli piwsko ;) Ale
      pomijając tę ironię, to własnie za takie przepisy możemy podziękowac kaczorom.
      Kwa kwa.
      • Gość: feliks13 Re: Trzeba było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.07, 21:02
        jak to Polacy zawsze nieprzygotowani a ciotka przyjeżdża każdego roku
        • Gość: mzb Dzisiaj na stacjach były mega kolejki po... alk :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 21:19
          Byłem dzisiaj na jednej ze stacji, przy dystrybutorach pusto, szybko
          zatankowałem paliwo, wchodzę do środka, a tam tłum ludzi!! W kolejce
          przede mną stało 10 osób, i każdy kupował jakiś alkohol. Jeden
          koleżka gorzałe, jakieś panienki wino, większość browar :)
          • Gość: .. elektorat pisu jest zadowolony IP: *.eranet.pl 01.11.07, 22:31
            w sklepach sama gorzała i piwsko

brakuje tylko wódki w kranach, może na boże narodzenie
            • maruda.r Zakaz powodem śmierci głodowej tysięcy ciotek 01.11.07, 23:43

Zakaz powodem śmierci głodowej tysięcy ciotek. Czy ten oczadziały od słuchania
              ojca inwestora naród potrafi samodzielnie przyrządzić jedynie schabowego z
              kartoflami?

Przecież jest ryż, kuskus, kasza gryczana, jęczmienna, kluski i makarony.
              Niespodziewana ciotka niczym nie pogardzi.

• Gość: niestaly czytelnik Nieudacznicy - czytelnicy gazety wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 23:54
                Czesc nieudacznicy gazety wyborczej. Ja zrobilem zakupy dzien wczesniej i nie
                mialem zadnych problemow z niczym. I co najwazniejsze, nikt z glodu nie umarl.
                Licze tylko na to, ze czytelnicy GW mysla czasami i przed nastepnymi swietami
                zrobia zakupy dzien wczesniej.
                NiePozdrawiam... Moher/PiSiorek (czy jak wy tam mnie chcecie nazwac)
                • Gość: dobromir Re: Nieudacznicy - czytelnicy gazety wyborczej IP: *.adsl.alicedsl.de 02.11.07, 00:05
                  Nie jestem zwolennikiem, a wręcz przeciwnikiem PiSu i dobrze mi z tym :),
                  jednakże muszę pochwalić wprowadzenie zakazu handlu w święta. To bardzo zdrowa i
                  normalna rzecz na zachodzie Europy.
                  A ludzie mają głowy nie od parady tylko, aby myśleć i wcześniej się odpowiednio
                  zaopatrzyć.
                  Myśleć i jeszcze raz myśleć.
                  • Gość: shithead Re: Nieudacznicy - czytelnicy gazety wyborczej IP: *.cable.ubr03.haye.blueyonder.co.uk 02.11.07, 01:06
                    Jak wy uwielbiacie nakazy i zakazy dla siebie i innych tez. W
                    Stanach czy na Wyspach nikt nie ma problemu czy inni pracuja gdy
                    swieta. Nie chcesz nie pracuj ale daj innym jesli chca. Polacy to
                    jednak narod niewolnikow bez wlasnej woli.
                    • Gość: em Re: Nieudacznicy - czytelnicy gazety wyborczej IP: *.nims.go.jp 02.11.07, 06:28
                      A niby dlaczego mamy nasladowac Amerykanow lub Wyspiarzy?
                      We Francji duze sklepy sa zamkniete w kazda niedziele i tez nikt nie
                      ma z tym problemu. Poza ty wlasnie praca w kazdy dzien, lacznie ze
                      swietami to forma pewnego zniewolenia.
                      • Gość: zleb Re: Nieudacznicy - czytelnicy gazety wyborczej IP: *.zicom.pl 02.11.07, 08:03
                        a dlaczego mamy nasladowac Francuzow?

nie mozna mowic o zniewoleniu, jezeli ktos swiadomie i z wlasnej woli wybral
                        taka a nie inna prace. w Polsce (jeszcze) nie przystawiaja pistoletu do glowy i
                        nie zmuszaja do stania za kasa - jak ktos jest bardziej
                        przedsiebiorczy/wykwalifikowany, to znajdzie inna prace, proste
                        • Gość: Tomek Europa się stacza IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 02.11.07, 10:24
                          Kraje Zachodniej Europy prześcigają się w utrudnianiu sobie życia poprzez
                          stopniowe ograniczenia wolności, malutkimi kroczkami.

Każdy krok uzasadniany jest identycznie: zysk dla pewnej "grupy społecznej" (w
                          tym przypadku kasjerzy) oraz niskie koszty dla całej reszty społeczeństwa ("to
                          tylko kilka dni w roku", albo - "to tylko nieznaczny wzrost ceny bananów / butów
                          / komputerów", itd).

Summa summarum - tracą wszyscy: zysk dla danej grupki odniesiony kosztem innych
                          jest aż nadto równoważony kosztami poniesionymi innymi ograniczeniami wolności w
                          imię tysięcy innych grupek.

UE powolutku, bez rewolucji, w imię dobra ludu, zamienia się w ZSRR-bis.
                          • poszeklu Re: Europa się stacza, Piwa brakuje!!!!!!! 02.11.07, 14:23
                            Jeszcze troche, a po piwo we Wszystkich Swietych,
                            trzeba bedzie leciec samolotem do sasiadow. To
                            podstawowy produkt zywnosciowy i ratujacy zycie,
                            a brakuje!!!!
                            Europa sie stacza!!!!
                            Tylko zostala Bialorus i Ukraina!
                          • Gość: Konserwa Re: Europa się stacza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.07, 15:02
                            Ciekawe, czy gdyby kasjerką była twoja matka lub żona byłbyś taki
                            zachwycony siedząc w święta sam w domu. Pracowałam 11 lat w dużej
                            sieci handlowej i zapewniam cię , te kobiety nie miały zbyt
                            wielkiego wyboru.Teraz sytuacja na rynku pracy jest o wiele lepsza
                            niż np. 10 lat temu, gdzie każdy trzymał się kurczowo pracy i godził
                            na warunki dyktowane przez pracodawcę, którego nie obchodziła twoja
                            rodzina i przekonania religijne ( dla przypomnienia -świeta są
                            częścią wiary chrześcijańskiej i dlatego nazywają się święta).
                            Niektórzy chrześcijanie wybierają sobie z wiary tylko to co
                            jest "fajne" np. świeta , bo jest dzień wolny od pracy, no i
                            oczywiscie niech inni tyrają - ja mam wolne.
                            • Gość: tINKI wINKI Re: Europa się stacza IP: *.brutele.be 03.11.07, 11:14
                              Gdyby inni uczyli sie, a nie na dyskoteki zapierniczali robic lody byle bambrom,
                              to by mieli wolne. A tak. Niech siedza a kasie.
                      • Gość: kszyk Dlaczego mamy naśladować Francuzów ??? IP: *.telpol.net.pl 02.11.07, 17:24
                        Albo jest wolna gospodarka albo jej nie ma!!
                        Jeśli rządzący tak bardzo chcą pomóc "lumpenproletariatowi" ,to niech zadbają o
                        godziwe zarobki.Wolnym nikt dzieci nie nakarmi.
                        • Gość: abc Nie można było kupić biletów MPK IP: *.icpnet.pl 03.11.07, 20:04
                          Zakaz nie powinien dotyczyć sklepów rodzinnych, zatrudniających do 10 osób!!

A także punktów, gdzie są sprzedawane bilety komunikacji miejskiej!!
                    • Gość: gość Re: Do shithead - Niewolnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 17:49
                      Koń jaki jest, każdy widzi - naród NIEWOLNIKÓW. Jak wadza każe tak napewno jest
                      dobrze. Masz rację!!!!!!!!
                  • zgrywus.r Re: Nieudacznicy - czytelnicy gazety wyborczej 02.11.07, 01:42
                    Gość portalu: dobromir napisał(a):

> Nie jestem zwolennikiem, a wręcz przeciwnikiem PiSu i dobrze mi z tym :),
                    > jednakże muszę pochwalić wprowadzenie zakazu handlu w święta. To bardzo zdrowa
                    > i
                    > normalna rzecz na zachodzie Europy.

Oczywiście. To po prostu dobry kompromis między wolnym rynkiem, a potrzebami
                    społeczeństwa.

• krzych.korab Nie pomyślała, ryżu,makaronu nie miała.Zamiast 02.11.07, 05:30
                      ganiać po sklepach zrobiłaby domowy makaron nie tracąc tyle
                      czasu.Ale mąki też nie miała że nie wspomnę o umiejątnościach.Złej
                      balatnicy przeszkadza rąbek u spódnicy.Dla jej lenistwa niech inni
                      pracują.
                      • poszeklu Re: Nie pomyślała, ryżu,makaronu nie miała.Zamias 02.11.07, 14:27
                        No, bo to widzicie, ziemniaki mozna tylko gotowac swieze,
                        a te co wczoraj wykopane, to juz do niczego. Konia z rzedem
                        za ziemniaki!

krzych.korab napisał:

> ganiać po sklepach zrobiłaby domowy makaron nie tracąc tyle
                        > czasu.Ale mąki też nie miała że nie wspomnę o umiejątnościach.Złej
                        > balatnicy przeszkadza rąbek u spódnicy.Dla jej lenistwa niech inni
                        > pracują.
                    • Gość: gość Re: Nieudacznicy - niewolni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 18:04
                      A ja, całą rodziną na zakupy mogę pójść tylko w dnie, kiedy JA nie pracuję.
                      Wystarczy tak ustawić grafiki pracy, że w jednym tygodniu ma się wolne
                      piątek-sobota, w drugim sobota-niedziela a w trzecim niedziela-poniedziałek i do
                      tego dać przcownikom możliwość wyboru, tak by mogli to koordynować z życiem
                      rodzinnym. Od lekarzy wymagamy, by byli dostepni 24/7 (i płacimy grosze) a innym
                      wciskamy koniecznie wolne. Programy komputerowe sa tanie i potrafia
                      optymalizowac rozkład pracy nawet bardzo dużych firm. Instytucje typu usługowego
                      powinny działac w dni i godziny, które sa wygodne usługobiorcom a nie
                      pracownikom. Francja nie jest dobrym przykładem, bo Francuzi klną wymuszony
                      socjalizm. Juz odwracają sie od wymuszanego, skróconego tygodnia pracy - nie
                      sprawdziło się. Dajmy ludziom spokój i wolny wybór. ŻADEN rząd NIE WIE lepiej.
                      MY obywatele wiemy lepiej. A jak rzą chce cokolwiek robic na siłę to niech
                      najpierw przeprowadzi plebiscyt. NIC O NAS BEZ NAS. Urzędy powinny byc otwarte
                      np. od 11-19-ej. Aby każdy mógł PO PRADCY załatwić sprawy urzedowe. Urzędy są
                      dla NAS a nie my dla nich. Kraków niech Wam świeci przykładem. W wydziale
                      komunikacji po 15-ej nie ma kolejek, są otwarci do 18-ej, o mało nie zemdlałam z
                      wrażenia, jak tam weszłam o 15:30. BRAWO Kraków.
            • Gość: wesoły romek Re: elektorat pisu jest zadowolony IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.11.07, 00:11
              Uważam, że kwestie handlu w niedzielę czy inne dni świąteczne powinien
              regulować. RYNEK Będą chętni to i sklepy będą otwarte. Normalna reakcja rynku.
              Dla jasności dodam, że głosowałem na LiD, nie PO.
              I nie piszcie mi proszę o biednych ludziach z supermarketów - przy dzisiejszym
              rynku pracy nie trzeba pracować w w/w
          • Gość: POlak Re: Dzisiaj na stacjach były mega kolejki po... a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 08:07
            tzn. że nie chodziło o ziemniaki tylko o produkty ziemniakopochodne
        • Gość: JANEczek Re: Trzeba było IP: *.aster.pl 01.11.07, 21:59
          mieć w domu paczkę makaronu, ryżu i kaszy. U mnie zawsze jest taka rezerwa. Ale
          tak na prawdę to chodzi o to żeby w katolickim kraju kilkanaście razy w roku
          pracownicy handlu byli pozbawieni prawa do ZGODNEGO Z ZASADAMI WIARY spędzenia
          świątecznego dnia. Nie ma się co dziwić, Ksiądz Proboszcz z mojej parafii, już
          kilkanaście lat temu powiedział - żeby tylu wiernych było niedzielą w kościele
          co na bazarku przy Braci Wagów to bym był szczęśliwy !
          • Gość: a Re: Trzeba było IP: *.ipartners.pl 01.11.07, 22:39
            Najwyraźniej towar sprzedawany na Braci Wagów jest atrakcyjniejszy.
            Zabronisz konkurencji?
          • Gość: ... Re: Trzeba było IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.11.07, 05:22
            a od kiedy to jest katolicki kraj?
          • Gość: TM Re: Trzeba było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 16:03
            Polska jest Krajem Świeckim nie Katolickim (CZYT. Religijnym)
          • Gość: gość Re: Trzeba było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 18:30
            ""Ksiądz Proboszcz z mojej parafii, już
            kilkanaście lat temu powiedział - żeby tylu wiernych było niedzielą w kościele
            co na bazarku przy Braci Wagów to bym był szczęśliwy !""

Świete słowa księże proboszczu - więcej ludzi w kosciele to i więcej na tacę!!!!!!!!
        • Gość: Ambroży Re: Trzeba było IP: 62.29.134.* 02.11.07, 00:47
          Wygląda na to, jakby gazeta ten bajer z ciocią wymyśliła na
          poczekaniu. Jsak to można wpakować się do kogoś bez uprzedzenia na
          obiad z całą rodziną.
          • Gość: Marcyś Re: Trzeba było IP: *.spray.net.pl 02.11.07, 03:41
            Na jakim ty świecie żyjesz? Ludzie, którzy w tygodniu pracują, nie mają czasu na
            zakupy. Chyba, że kończą pracę o 16:00. Wielu jednak pracuje do 17:00, a nawet
            do 20:00. Kiedy mieli porobić zakupy?
            Mnie się dzisiaj kawa skończyła (niezapowiedziani goście(sic!) i na trzech
            stacjach nie było kawy, za to tłumy ludzi bynajmniej nie tankujących benzynę.
            • Gość: antypis Re: Trzeba było IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.07, 06:21
              a kiedy kolego załatwiasz sprawy w urzędach typu bank skarbówka zus
              itp itd
              pewnie w swięta mają czynne bo biedni polacy w tygodniu są
              zapracowani a w swięta z głodu zdychają
              • Gość: qwe Re: Trzeba było IP: *.crowley.pl 02.11.07, 09:17
                > a kiedy kolego załatwiasz sprawy w urzędach typu bank skarbówka
                > zus itp itd

ano wyobraź sobie, że sprawy typu bank, skarbówka i zus załatwiam w
                ramach URLOPU WYPOCZYNKOWEGO!!!

Czy żeby zrobić zakupy, też mam brać urlop???
                • sikorka68 Re: Trzeba było 02.11.07, 10:16
                  1. Zmień bank. Ja od lat tam nie byłam. Sprawy załatwiam
                  telefonicznie lub jeszcze lepiej, przez internet.
                  2. Jeżeli masz wezwanie do skarbówki/zus, pracodawca musi cię
                  zwolnić.
                  Eee, coś chyba raczej z organizacją jest źle.
                  • Gość: gość Re: Dom sikorka68 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 18:40
                    Sistrunia znów sie odezwała. Niech pracodawcy płacą za WSZYSTKO. A nie przyszło
                    ci do pustego ł.ba, ze pracodawca to nie dojna krowa, która musi za wszystko
                    płacić bo "ludowi pracujacemu" to "się należy"??? A ktom ten lud zatrudni, jak
                    pracodawca zbankrutuje? Obcy kapitał tez tu nie zainwestuje, jesli prawa będą
                    TYLKO dla zatrudnionych a nic dla zatrudniajacych. Widac, że jestes pasożytem
                    albo zatrudniona w budżetówce i nie masz ZIELONEGO pojęcia co to jest prowadzić
                    firme - zwłaszcza małą - i byc konkurencyjnym na rynku. Reprezentujesz postawe
                    roszczeniową - typowa dla ciemniaków PRL-owskich. Tylko "się należy" a nic
                    równowaznego tak jak np. uczciwa i rzetelna praca w miejscu pracy, gdzieby to
                    nie było, tak jak "na swoim". Z taka postawa daleko ŻADNA ekonomia nie zajedzi.
                    Otwórz biznes, zatrudnij ludzi, wnieś ich ZUS-y śmusy i wtedy sie wypowiadaj.
            • Gość: Ambroży Re: Trzeba było IP: 62.29.134.* 02.11.07, 12:24
              Co za pech, to trzeba było pomyśleć i kupić wcześniej. Kawa się nie
              zepsuje.
              Biedaki zapieprzają sześć dni w tygodniu od 6:00 do 20:00 i nie mają
              kiedy robić zakupów.
              • Gość: Bilbo Bagins Re: Trzeba było IP: *.brutele.be 03.11.07, 11:16
                Mogli sie uczyc.. Wtedy pracowaliby za 100 zl za godzie i mogliby pracowac po 3h
                dziennie. przez kilka dni w tygodniu. A tak.. zostala kasaa i niestety ale na
                pensje trzeba zarobic.
            • Gość: mmm Re: Trzeba było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.07, 12:26
              Gościu nie pie.. bo się słabo robi.
              Jak nie masz w tygodniu czasu, żeby zrobić zakupy, to znaczy, że
              jesteś jakimś niewolnikiem. Czas zmienić pracodawcę.
              Ja pracuję i to w sumie nie aż tak mało, a zakupy zrobiłem i z głodu
              nie umarłem. Chcieć to móc.
              Niedziela jest od tego, żeby się relaksować. Tak samo jak święta -
              jedni idą do kościoła, a inni się relaksują.
      • polonus3 Re: Trzeba było 01.11.07, 21:08
        Podobno u Was w tej Waszej Niepodleglej Najjasniejszej na stacjach
        benzynowych sprzedaja........ALKOHOL, czy to prawda????
        Jezeli to prawda to jestescie calkowicie po......m narodem!
        • Gość: dr nauk Re: Trzeba było IP: *.cust-adsl.tiscali.it 01.11.07, 21:38
          Polonusie, w calej Europie sprzedaja wiec nie marudz.
          • janowka89 Re: Trzeba było 01.11.07, 22:54
            Jak ja lubię takie stwierdzenia: "w całej Europie", "wszędzie na świecie". Może
            konkretniej?
            Wszyscy znajomi zza granicy, mają wielkie oczy (a potem atak śmiechu) po
            pierwszej wizycie na stacji benzynowej w Polsce/kraju o największej ilości
            śmiertelnych wypadków drogowych na kontynecie.
            • Gość: araya Re: Trzeba było IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.11.07, 23:06
              A choćby w Niemczech - chyba na każdej stacji ze sklepem jest alkohol, a na
              pewno lodówka z piwem.
            • Gość: michal Re: Trzeba było IP: *.nc.res.rr.com 02.11.07, 01:01
              Polnocna Karolina, USA
              Wino i broward bez problemu, wysokoprocentowe sa tylko w wyznaczonych sklepach (abc)
        • mamosia Re: Trzeba było 01.11.07, 21:58
          Kretyn do potęgi nieskończonej!
      • Gość: Maro Re: Trzeba było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 22:48
        Widzę że tylko krytykować potrafisz, a z myśleniem u Ciebie gorzej. I chociaż
        nigdy Kaczorów nie popierałem i nigdy pozytywnie o nich myśleć raczej nie będę,
        to akurat ten przepis uważam za ok. Chcesz mieć sklep otwarty kiedy wszyscy mają
        wolne? - sam stań za ladą. Postaw się na miejscu sprzedawcy, który dostaje
        grosze, a pracuje zawsze...
        A parę drobnych rzeczy na sytuacje awaryjne w domu trzeba mieć, skoro wiem że
        sklepy będą pozamykane. A tak jak ktoś napisał - ciotka przyjeżdża co roku...
        Zacznijcie myśleć - to nie boli...
        • Gość: Doc Re: Trzeba było IP: *.chello.pl 01.11.07, 23:01
          A co z motorniczymi i kierowcami autobusów? Dostają grosze, a pracować muszą.A
          żadnej przysięgi nie składali, prawda? Pracownicy wodociągów też nie. Ale pewnie
          tam pracują wyłącznie NIEkatolicy. Gó.. i ,tyle.
          Nie chcą pracować? Na bruk, będzie tak jak w Anglii, tylko, że w sklepach
          pracować będą sąsiedzi zza wschodniej granicy, albo z dalszych krajów.
        • Gość: aslom Re: Trzeba było IP: 78.16.123.* 01.11.07, 23:11
          Sratatata, wszyscy w tym ochroniarze, policja, szpitale, knajpy itd... Rzecz nie
          w tym aby zamykac sklepy tylko aby Ci, ktorzy chca swietowac mogli swietowac. A
          znajda sie tacy, ktorzy z ochota za lada stana, nie martw sie. I nic do tego
          politykom czy innym oszolomom. Jak ktos chce swietowac niech swietuje, jak ktos
          chce robic zakupy i tyle. Nie mam najmniejszej ochoty aby mi jakis zlamas
          organizowal czas w niedziele. A jak do tej pory udaje mi sie bez problemu
          swietowac i robic inne rzeczy. Ale widac wysilenie szarych komorek to problem
          dla kaczorowej koalicji byl zawsze - zamknac sklepy to bylo to genialne
          rozwiazanie prawda?
          • takeyoshi Re: Trzeba było 01.11.07, 23:15
            Heh, lepsze niż political fiction. :D Jeszcze trzeba było dorzucić kilku
            współczujących gapiów i wspomnieć o głodujących dzieciach. ;) O tym, że sklepy
            będą zamknięte było mówione od dawna ( prasa, tv, radio), więc taki artykuł, to
            farsa w czystym wydaniu, a owa "niespodziewana" wizyta ciotki, to już
            mistrzostwo świata. :]
      • zawsze_wolna_nilka włascicielom się nie chciało zarobić i tyle 02.11.07, 08:20
        jaki to problem zapędzić do roboty w święta pracownika? Widać właściciele nie
        tacy biedni, skoro sami za lada nie stanęli. Dobrze, widać kraj się bogaci;-)
      • Gość: TM Re: Trzeba było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 16:19
        A jakby tak połączyć hipermarkety ze stacjami benzynowymi (wiem ze
        są stacje przy marketach-ale płaci się w obrebie stacji albo automat
        albo kasjer przy wyjeździe) płacenie w kasie hipermarketu dowolnej i
        przy okazji ziemniaki mozna kupić, buty, zmnicze i inne rzeczy.
        To by była taka stacja benzynowa z duzym pomieszczeniem dla klientów
        np. 30 000 [m2].
        i ogół będzie zadowolony.

• talibanek_talibanek Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 01.11.07, 21:02
      no i mamy PISuarowe reformy...
      • Gość: Zenek Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.07, 23:32
        Ja na szczeście nie miałem tego problemu mam dwie firmy. Jedna na siebie a deuga
        na zone. Wiec pracownicy z mjej firmy podpisali umowy zlecenia na sprzedaz u
        zaony a tamte odwrotnie. I wszystko po staremu, wiec jak ktos chce to da rade
        zrobic w balona PiS i cale to cwaniactwo co nigdy nie pracowalo. Dziewczyna u
        mnie w sklepie zarabia 2500 na reke i wie kiedy i ja ma pracowac. Jak zostaje po
        godzinach to i 3 tys wyciagnie.
    • unhappy Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 01.11.07, 21:02
      Lepszy absurd. U mnie w bloku jest kioskoportiernia. I nic nie można było
      kupić mimo, że i tak 24/h ktoś tam musi być - i są to panie pracujące w kiosku.
    • Gość: ania Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.ghnet.pl 01.11.07, 21:03
      No i dobrze! Nie przesadzajmy z tym, że nagle rodzina nie zje obiadu. Było
      wiadomo, że sklepy będą zamknięte. Może sobie w końcu przypomnimy, co to
      znaczy święto. Nie jestem za zamykaniem sklepów w niedzielę, ale te
      kilkanaście dni w roku bez zakupów nas nie zbawi.
      • frustro ale lotto dziś pracuje 01.11.07, 21:11
        artyści kwestują na cmentarzach a lotto kręci biznes na Polsacie. Trochę
        niesmaczne.
      • Gość: wykidajlo2 Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.07, 21:54
        Trzeba też w niedzielę odłączyć czarną sotnię od prądu. Jak
        świętować to świętować.
      • Gość: J23 Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.acn.waw.pl 01.11.07, 22:23
        > Może sobie w końcu przypomnimy, co to znaczy święto.

Ja już będę pamiętał - święto jest wtedy kiedy rząd zabrania handlu i trzeba się
        udać na cmentarz, do kościoła albo chociażby na pielgrzymkę.
        • maruda.r Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 01.11.07, 23:21
          Gość portalu: J23 napisał(a):

> > Może sobie w końcu przypomnimy, co to znaczy święto.
          >
          > Ja już będę pamiętał - święto jest wtedy kiedy rząd zabrania handlu i trzeba si
          > ę
          > udać na cmentarz, do kościoła albo chociażby na pielgrzymkę.

A ja w żadnym z tych miejsc nie byłem, a świętowałem.

• Gość: gosik Chcą na siłę nas uszczęśliwić! Tylko po co to!!!! IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 02.11.07, 01:35
        Czemu więc pozwolili sprzedawać na stacji z paliwem, w kwiaciarni
        czy na straganach koło cmentarzy. Powinni też wysłać do domów
        policjantów, służbę medyczną, a może i kapłanów. Niech też mają
        prawo świętować. Dla mnie to cyrk!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: qdx Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.chello.pl 01.11.07, 21:09
      Wyborcza będzie zadowolona jak na stacjach będą ziemniaki i jajka. Co za matoły.
    • fafolot Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 01.11.07, 21:11
      Oj, jaka nieszczęśliwa bohaterka artykułu. Wszyscsy dookoła trąbili,
      że zklepy będą zamknięte. Trzeba było kupic dzień wcześniej 1,5 kg
      ziemniaków a nie 1 kg.
      Wreszce przypomniemy sobie sowo - świętowac. Wreszcie damy odpocząc
      pracownikom supermarketów. Przepis bardzo mi się podoba. Świętowac
      należy z rodziną a nie na zakupach.
      • Gość: wykidajlo2 Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.07, 21:56
        O mój Boże! Pisarzy jeszcze stać na klakierów. Jak długo jeszcze?
      • Gość: jacques Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 23:32
        nie wszyscy chca swietowac z rodzina to po pierwsze a po 2 nie dla
        wszystkich jest to swieto.
      • Gość: Ona Re: Do fafolot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 18:51
        ""Świętowac
        należy z rodziną a nie na zakupach.""" !!!
        CIESZĘ SIĘ, że mi mówisz CO NALEŻY !!!! Ale to mow SWOJEMU dziecku jak
        będziecie rozmawiali o tolerancji. Moi Rodzice zrobili to 50 lat temu - jestem
        Im wdzieczna, a ty spadaj z pouczeniami.
    • Gość: lolek i co z tego IP: *.2a.pl 01.11.07, 21:11
      wielkie rzeczy!
      natępnym razem należy zrobić zakupy dzień wcześniej i po krzyku.
      Myślę, że dzień spędzony z bliskimi w domu lub z książką w ręku a
      nie na ogłupiających zakupach w hiparmakecie da więcej pożytku -
      nauczy organizacji (zakupy na czas) i właściwego rozwoju (czas
      spędzony z bliskimi, relax, czytanie, hobby (oczywiście niestety nie
      dotyczy to pięknych długonogich pań dla których przejście się
      promenadą w hipermarkecie jest celem życia)
      • emeryt601 Re: i co z tego 01.11.07, 21:52
        Generalnie gdybyscie mieli rację to należałoby pozamykać
        elektrownie,koleje,transport miejski,wodociągi,szpitale,taksówki i
        absolutnie wszystko,włącznie z kościołami. I wówczas chwalcie pana
        pod niebiosa,albo innych porąbanych polityków.ALBO-ALBO,a nie
        zawracanie gitary,że to tak,a to nie. To ja wolny człowiek mam
        prawo decydować co bedę chciał robic. Bedę chciał pracować to
        popracuję,bedę chciał świętowac to poświętuję.Zafajdanym urzędnikom
        nic do tego,tak samo jak zidiociałym posłom i innym besserwisserom.
        Dzwoni dzisiaj znajoma z ultrakatolickiej Irlandii i przeprasza,ze
        przeszkadza w pracy. Bo u nich nie ma świeta. Więc jak to jest?
        Jest inna wiara katolicka,inne święta,czy tylko wymysł
        zniewieściałych facetów i porąbanych pochlebców. Kasta
        urzędnicza i twórcy porabanego prawa to największa kasta
        PRÓŻNIACZA.Że tez naszych obywateli stac na to by takich durni
        utrzymywać z tych swoich głodowych pensyjek.
        • Gość: wykidajlo2 Re: i co z tego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.07, 21:58
          No i na dodatek trzeba by pozamykać wszystkie wychodki i pisuary.
        • pos3gacz Re: i co z tego 01.11.07, 22:18
          emeryt601 napisał:

> Generalnie gdybyscie mieli rację to należałoby pozamykać
          > elektrownie,koleje,transport miejski,wodociągi,szpitale,taksówki
          i
          > absolutnie wszystko,włącznie z kościołami. I wówczas chwalcie
          pana
          > pod niebiosa,albo innych porąbanych polityków.ALBO-ALBO,a nie
          > zawracanie gitary,że to tak,a to nie. To ja wolny człowiek mam
          > prawo decydować co bedę chciał robic. Bedę chciał pracować to
          > popracuję,bedę chciał świętowac to poświętuję.Zafajdanym
          urzędnikom
          > nic do tego,tak samo jak zidiociałym posłom i innym
          besserwisserom.
          > Dzwoni dzisiaj znajoma z ultrakatolickiej Irlandii i przeprasza,ze
          > przeszkadza w pracy. Bo u nich nie ma świeta. Więc jak to jest?
          > Jest inna wiara katolicka,inne święta,czy tylko wymysł
          > zniewieściałych facetów i porąbanych pochlebców. Kasta
          > urzędnicza i twórcy porabanego prawa to największa kasta
          > PRÓŻNIACZA.Że tez naszych obywateli stac na to by takich durni
          > utrzymywać z tych swoich głodowych pensyjek.
          xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
          Strzał w 10.Teraz to wszyscy chcieliby nic nie robić tylko
          świętować.
          • maruda.r Re: i co z tego 01.11.07, 23:24
            pos3gacz napisał:

> Strzał w 10.Teraz to wszyscy chcieliby nic nie robić tylko
            > świętować.

Raczej pudło. Emeryt sprytnie pominął urzędy, banki i fabryki. Pracujmy wszyscy
            7/24.

• Gość: emeryt Re: i co z tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 23:54
              nic z tego,w moim banku dzisiaj robiłem przelewy.Tam ktos siedzi i
              administruje system. We wszystkich odlewniach jest praca
              ciągła,elektrownie to też fabryki,a po konkordacie wszystkie
              plebanie urosły do rangi urzedu-więc nie masz racji.Poza tym
              pracował Urząd Telekomunikacji z cała infrastruktura,urzedy
              pocztowe ,Lekarze Wojewódzcy i Krajowy,Urzedy Zarządzania
              Kryzysowego,Urzedy Spraw Wewnętrznych(Celne,Graniczne) i jeszcze
              parę dziesiątków by się znalazło. To tobie zabrakło sprytu.
        • Gość: ja Re: i co z tego IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.07, 23:22
          to zapytaj co jest na św Patryka i nie pisz bzdur
          • Gość: emeryt Re: i co z tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 00:05
            Dzień 17 marca jest świetem narodowym Irlandii. To nie jest swięto
            koscielne.Zresztą,dość dziwne byłoby to świeto czczone
            wypijaniem morza piwa i ludowymi zabawami. Jak każde świeto
            narodowe jest dniem wolnym od pracy. No więc gdzie tu bzdury?
            Bzdurą jest natomiast uważać za wielkie święto Dzień Wszystkich
            Świętych czczony 1 listopada.Przez 837 lat od narodzin Chrystusa
            nikt tej daty nie uważał za szczególnie ważna dla wiary
            katolickiej. Co więcej,ten dzień kiedys obchodzony był 1 maja. No
            więc gdzie tu świetość wyjatkowa? Poza tym to apostołowie dali
            WŁAŚCIWE ZRĘBY WIARY. Reszta to widzimisie kolejnych papiezy
            uprawiane do dnia dzisiejszego.
        • Gość: dori Re: i co z tego IP: *.acn.waw.pl 01.11.07, 23:38
          Emerycie601.Generalnie to jesteś głupi od zawsze czy od małego? Czy
          zakupy w niedzielę albo w święta decydują o czyimś życiu albo
          zdrowiu?
          Media sa potrzebne w życiu codziennym!!! a zakupy można zrobić (o
          ile mi wiadomo w godzinach 6-22). Ciekawe ilu nieszczęśników, w tym
          również i Ty pracuje w tych godzinach codziennie, przez okrągły rok.
          Jezeli zaś jesteś emerytem to przypomnij swoje świetllane czasy (no
          może ty kupowałeś w sklepie za firankami) w jakich godzinach były
          czynne sklepy, w jakie dni tygodnia, ile towaru było na półkach i o
          karteczkach.
          O znajomej :) z irlandii nie pisz, przecież ona wróci niebawem :)
          • Gość: emeryt Re: i co z tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 00:08
            na takie argumenty mam tylko jedna radę. POMAGA- prosze namietnie
            całować psa pod ogon.
            • Gość: dori Re: i co z tego IP: *.acn.waw.pl 02.11.07, 00:24
              Emerycie w związku z brakiem odpowiedzi, zachłustuj się dalej
              irlandią. I daj spokój Polsce - mojej ukochanej OJCZYZNIE i jej
              obywatelom!!!
              Jak znam życie to jesteś emeryciku zwykłym szczawiem, który szłyszał
              to i owo w szkle kontaktowym i powtarza.
              Ale chyba emerycik zapomniał, że teraz wszyscy POLACY WRÓCĄ -by żyło
              się lepiej :)
              • Gość: emeryt Re: i co z tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 00:33
                jak ją kochasz to naucz sie pisać po polsku.No i ucz się,bo wiedzy
                masz niewiele
        • Gość: Van Tielt Re: i co z tego IP: *.access.telenet.be 01.11.07, 23:39
          A w niekatolickiej Holandii,Belgii czy Francji wszystko pozamykane na
          trzy spusty i jakos nikt nie dramatyzowal!!Tak samo jest co niedziela
          a ludzie nie maja potrzeby spedzania czasu w wielkopowierzchniowych
          sklepach tylko uprawiaja sporty,spedzaja czas z rodzina (np; za
          miastem),chodza do kin itp;
          W Polsce wielki skandal,bo ktos ziemniakow we Wszystkich Swietych nie
          mogl kupic-prawdziwa tragedia.
          • Gość: Bilbo Baggins Re: i co z tego IP: *.brutele.be 02.11.07, 11:19
            Bzdury gadasz. Mam pod nosem GB, ktore jest czynne 7 dni w tygodniu.
            Od 9 do 20. Na dodatek jest masa malych sklepikow prowadzonych przez
            turkow, marokanczykow. Oczywiscie czynne sa tez bary, restauracje
            itp...
        • Gość: Ambroży Re: i co z tego IP: 62.29.134.* 02.11.07, 01:06
          Jako emeryt masz co dzień święto.
    • Gość: alek Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.chello.pl 01.11.07, 21:11
      Popieram zamknięcie sklepów - szanujmy się i święta. W prawie całej Europie
      zamykają wszystko i żyją, głodni nie chodzą a u relacje live spod zamkniętych
      sklepów - idiotyzm !!!
      • peter.jezioro To sa efekty rzadow PO 01.11.07, 21:15
        Dziekujemy wam za ta Polske. tak jak UW i SLD rozwalicie ja do konca.

Krecimy Lody. Napad na bank. Sprzedac tanio grunty w warszawie
        oligarchom.
        • hatake Re: To sa efekty rzadow PO 01.11.07, 21:21
          Przypomnę, że PO jeszcze nie rządzi :P
        • Gość: ... PO jeszcze nie rządzi PiSowska szmato IP: *.ny325.east.verizon.net 01.11.07, 22:00
          ciągle twoje Kaczki i to ich pomysł z tym zakazem handlu
          • swantevit Katoland - 01.11.07, 22:02
            jak zwykle zalany i smierdzacy.
            papierochami.
        • Gość: pražan To sa efekty rzadow PIS, a ty efektem przypadkoweg IP: *.strcechy.adsl-llu.static.bluetone.cz 01.11.07, 23:39
          kontaktu seksualnego.
      • Gość: gosc do alek IP: *.acn.waw.pl 01.11.07, 21:17
        w takim razie czemu jest czynna tv, radio, stacje benzynowe,
        komunikacja miejska? siedziec w domu i czcic swieta!

wiekszosc polakow byla przeciwna wprowadzeniu tego zakazu, ale rzad
        ma gdzie zadanie wiekszosci polakow.
        • Gość: gosc1 Re: do alek IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.07, 21:53
          a czemu dzisiaj były czynne kościoły? Jak wszystko zamykamy, to
          wszystko
          • Gość: wykidajlo2 Re: do alek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.07, 22:00
            No właśnie, trzeba wyłączyć prąd.
      • deniro2 Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 01.11.07, 21:18
        Sam sie zamknij kmiotku - jest wolny kraj (podobno) wiec jak mozna
        komukolwiek zabraniac handlowac? Tym bardziej,ze w tym kraju jest
        nedza - to nie jest Francja,Belgia,czy Niemcy - to Polska kraj nedzy.
        • Gość: MARRRRYYYY Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.07, 22:38
          Skoro to kraj nędzy to tym bardziej nie wiem o co chodzi. Nędzarzy na zakupy nie
          stać, więc to dla nich żadna różnica.
          • soyokaze Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 01.11.07, 23:39
            mylisz się, Polaków nie stać na to, żeby nie pracować.
            • sikorka68 Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 01.11.07, 23:44
              soyokaze napisał:

> mylisz się, Polaków nie stać na to, żeby nie pracować.

Wielkie halo o 12 dni w roku.
              • Gość: kibic Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.n4u.krakow.pl 01.11.07, 23:47
                Paranoiczny sejm,paranoiczny przepis.
                Teraz armia ludzi pracuje,by sprawdzać czy handel nie pracuje.
                Bo czarnym "taca" uciekała.
              • soyokaze Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 02.11.07, 00:02
                o te dwanaście owszem, trochę przesadzili, ale dochodzi jeszcze kwestia wolnych
                niedziel, a tu już tak łatwo nie jest.
                • sikorka68 Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 02.11.07, 00:18
                  Przyzwyczaiłeś się. Pewnie nie lubisz zmian i dlatego pomysł ci się
                  nie spodobał. Pracowałam kiedyś na stoisku umieszczonym w markecie i
                  miałam dość dobry kontakt z pracownicami tego marketu. Sorki, ale te
                  kobiety, to też ludzie i jakoś ten przepis mi leży. Ludzie się
                  przyzwyczaili do niedzielnych zakupów- zalatani zaganiani. Dzień
                  wolny- to do marketu i zakupki.
                  My też dłużej pracujemy, a jednak, jak mamy dzień wolny, to wolimy
                  jednak spędzać go inaczej, niż na kupowaniu mięsa, jajek itd.
                  • Gość: PL Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.acn.waw.pl 02.11.07, 01:02
                    > My też dłużej pracujemy, a jednak, jak mamy dzień wolny, to wolimy
                    > jednak spędzać go inaczej, niż na kupowaniu mięsa, jajek itd.

Czyli nalezy uszanowac to, ze wolisz spedzic ten dzien inaczej ale juz nie
                    nalezy szanowac, ze ktos chce w ten dzien popracowac? Moralnosc Kalego ...
                    • sikorka68 Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 02.11.07, 01:55
                      Gość portalu: PL napisał(a):
                      > Czyli nalezy uszanowac to, ze wolisz spedzic ten dzien inaczej ale
                      juz nie
                      > nalezy szanowac, ze ktos chce w ten dzien popracowac? Moralnosc
                      Kalego ...

O naiwności, ile kobieta za ladą dostaje za pracę w święta. W
                      markecie mają z regóły taką obsadę, że raczej o nadgodzinkach to
                      mogą pomarzyć- a pracować muszą. Grafik tak każe.
                      I gdzie tu wcisąłeś moralność. To raczej moje doświadczenie tak
                      wskazuje.
                      • Gość: Bilbo Bagins Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.brutele.be 03.11.07, 11:20
                        Co mnie obchodzi i le dostaje kobieta za lada. Mogla sie uczyc. Dostawalaby
                        10000 zl jako informatyk.
                  • soyokaze Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 16.11.07, 22:18
                    > Przyzwyczaiłeś się. Pewnie nie lubisz zmian i dlatego pomysł ci się
                    > nie spodobał.

Nie pamiętam, ile miesięcy temu byłem na zakupach w niedzielę w delikatesach,
                    nie mówiąc już o hipermarkecie. W moim mieście istnieje natomiast ogromna
                    giełda, która jest tylko dlatego, że działa w niedzielę. I tak się składa, że
                    tym handlarzom także zakazanoby handlu. Doczekalibyśmy się "czarnego rynku",
                    dosłownie.
              • Gość: emeryt Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 00:30
                dodaj do tego 56 niedziel i 56 sobót to juz razem bedzie 124 dni na
                całe 365 dni.I pomysl,że w te wszystkie dni pracuja
                koleje,policja,elektrownie,wodociągi,szpitale,transport,przemysł
                metalurgiczny,poczta,telekomunikacja,porty
                morskie,telewizja,radio,gazownie,internet,drukarnie,stacje
                benzynowe,pogotowia ciepłownicze,pogotowia gazowe,BOR,wojsko,stacje
                radarowe,stacje przekażnikowe,firmy pogrzebowe,pogotowie
                drogowe,warsztaty naprawcze,apteki,fermy hodowlane,ogrody
                zoologiczne,kina,weterynarze,taksówkarze,burdele,knajpu,kasyna,dyskot
                eki,kawiarnie,kwiaciarnie,sprzedawcy zniczy pod cmentarzami, i setki
                innych ludzi,a tylko tym idiotom zależało na pracownikach
                SUPERMARKETÓW
      • Gość: pracująca Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 22:31
        Moim zdaniem, kto będzie chciał świętować to będzie, a hipermakety
        powinny być w niedzielę czynne bo to dla niektórych jedyny dzień
        kiedy mogą zrobić zakupy na cały tydzień
        • Gość: MARRRRYYYY Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.07, 22:40
          Jasne, bo pracują przez 6 dni w tygodniu od 6:00 do 22:00
          Dla pracujących w sklepach to jedyny dzień kiedy mogą się spotkać z całą
          rodziną. To Cię już nie obchodzi?
          • Gość: Bilbo Bagins Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.brutele.be 03.11.07, 11:21
            > Jasne, bo pracują przez 6 dni w tygodniu od 6:00 do 22:00
            > Dla pracujących w sklepach to jedyny dzień kiedy mogą się spotkać z całą
            > rodziną. To Cię już nie obchodzi?

Nie za bardzo.... To praca tego kogos.. Jesli mu sie nie podoba, bo z rodzina
            nie moze sie spotkac niech siedzi w domu, albo znajdzie inna prace.
    • Gość: asd Będizn to Sosnowiec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 21:13
      Od kiedy Górki Małobądzkie i Syberka są w Sosnowcu?
      • ready4freddy Re: Będizn to Sosnowiec? 01.11.07, 21:38
        nie za wiele wymagasz od tych nieszczesnych tempow klepiacych na zlecenie na gazeta.pl? :) dobrze, ze Pogon prawidlowo zestawili z Sosnowcem, mogli przeciez napisac, ze to DG czy Bedzin :)
        swoja droga.. moze czegos nie dostrzegam z daleka, ale chyba nie oglosili tego zamkniecia sklepow wczoraj wieczorem? tutaj (we Wloszech) tez dzisiaj wszystko zamkniete, ale naprawde nie widze problemu, i tak kazdy robi zakupy w ciagu tygodnia czy sobote (w niedziele supermarkety sa tu otwrte raz-dwa na miesiac). stacje benzynowe tez raczej nie sprzedaja wszystkiego, wlasciwie tylko przy autostradach sa te duze, podobne do polskich - w miescie glownie male dystrybutory self-service. nie moge sie oprzec wrazeniu, ze robi sie z igly widly. no po prostu k..wa straszne, ze w srodku tygodnai zdarza sie swieto i NIC NIE MOZNA KUPIC! horror po prostu, zupelnie jakby sam Fred Kruger z Jasonem Vorheesem poprowadzili znienacka "szklo kontaktowe" (albo "rozmowy niedokonczone"), wypruwajac uprzednio flaki z prawowitych redachtorow :) smiechu, i tylko smiechu warte.
        • Gość: abc Re: Będizn to Sosnowiec? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.07, 22:27
          We Włoszech trzeba pamiętać, że mnóstwo ludzi stołuję się w restauracjach, może
          to zauważyłeś, że sklepy są pozamykane a restauracje, kawiarnie, pizzerie
          otwarte, między godz 13 a 16 pozamykane są urzędy, większość sklepów a jak
          chcesz napić się kawy bez problemu znajdziesz otwartą kawiarnię. Oni mają taki
          styl życia do którego ciężko się przyzwyczaić mi zajęło to kilka miesięcy.
          Tak nawiasem mówiąc w mieście w którym mieszkam w niedzielę łatwiej kupić
          telewizor czy meble (w Mercatone Uno) niż jakieś produkty spożywcze.
          Będąc w Polsce wcale nie dziwię się ludziom Polacy mają trochę inne podejście do
          życia i konsumpcji niż Włosi.
          • ready4freddy Re: Będizn to Sosnowiec? 01.11.07, 23:45
            owszem, co nieco bylo otwarte - jakis bar, pizzeria, ale to doprawdy sladowe. nie zauwazylem, zeby wszystko bylo otwarte, a wierz mi, mieszkam w naprawde duzym miescie. w niedziele naprawde trudno cokolwiek _kupic_ w sklepie, i to jest _normalne_. telewizora tez raczej w niedziele nie kupie, nawet najwieksze centra handlowe sa otwarte tylko w niektore niedziele. z tym stolowaniem sie w restauracjach to chyba troszke przesadzasz...
          • hetman_a Re: Będizn to Sosnowiec? 02.11.07, 08:37
            W Niemczech, też na święta i niedziele zamykane są wszystkie sklepy i jest to
            NORMALNE. Święto i niedziela są od tego aby ludzie zajęli się swoją rodziną a
            nie "zwiedzali" sklepy.
            A że są w Polsce przygłupy, które nie wiedzą co zrobić z wolnym czasem, to tym
            bardziej powinno się pozamykać wszystkie sklepy, żeby zmusić ich trochę do
            wysiłku zorganizowania sobie wolnego czasu.
            • Gość: Ona Re: Go hetman_a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 19:06
              "żeby zmusić ich trochę do
              wysiłku zorganizowania sobie wolnego czasu.""

A ten poszedł DALEJ!!!!! ON bedzie ZMUSZAĆ ludzi do jego stylu życia. BRAWO
              światowcy. A czy w niedzielę można będzie uprawiać nieżąd - w twoim państwie
              prawa(koscielnego)???? Spuść wodę!!!!
    • Gość: lkj Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.toya.net.pl 01.11.07, 21:16
      Mogła sie prukwa wcześniej zapowiedziec! A tak niech siedzi i patrzy
      jak domownicy jedzą. Ja nie rozumiem takiego czegos, mam plany
      porobione na caly dzien a tu mi dzwoni taka i "ach bo my wlasnie
      przyjechalismy i pomyslelismy ze wpadniemy", rzucaj wszystko i ja
      zabawiaj
      • Gość: abc Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.toya.net.pl 01.11.07, 21:26
        I bardzo dobrze, ze sa zamkniete. Zawsze bylo mi szkoda, ze babki w
        takie swieto musza stac za lada. Wszyscy moga jezdzic na groby, a
        sprzedawczyni na 6 ma otworzyc i do 18 pracowac? Kiedy ma pojechac o
        4 rano czy 20? Beda sprzedawac bo komus ziemniakow zabraknie?!! Bo
        ciocia kawke z mleczkiem lubi?!!!
        Super pomysl.

• Gość: swoboda_t Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 22:20
          Kina otwarte, teatry, knajpy, tanksztele, prąd jest, woda jest,
          autobusy jeżdżą... Są dziesiątki lub setki zawodów, które pracują w
          niedziele czy święta, ale zakaz obejmuje tylko handel (i to nie
          cały). Dlaczego??
          • wj_2000 Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 02.11.07, 00:14
            Gość portalu: swoboda_t napisał(a):
            > autobusy jeżdżą... Są dziesiątki lub setki zawodów, które
            > pracują w niedziele czy święta, ale zakaz obejmuje tylko handel
            > (i to nie cały). Dlaczego??

Czy nie rozumiesz, że prądu sobie na zapas nie nagromadzisz??
            A kartofli kilo to możesz dzień wcześniej pomyśleć i kupić!
            Co za durny naród!!
            Co za cepem trzeba być, by na Wszystkich Świętych odkładać kupno
            kartofli!
            W grudniu przeczytamy, że ktoś du.py podetrzeć sobie nie mógł w
            pierwszy dzień Bożego Narodzenia , bo sklep z paierem toaletowym mu
            Kaczory zamknęły!!
            A handlu w niedzielę żaden zakaz nie obejmuje. Jedynie 11 dni
            świątecznych w roku.
    • nie-naiwniak dwie uwagi - 01.11.07, 21:24
      uwaga pierwsza - bez sensu zakaz handlu sklepów spożywczych .
      uwaga druga --
      • Gość: MARRRRYYY trzecia uwaga IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.07, 22:42
        Ani dziś, ani nigdy nie ma żadnego Święta Zmarłych. Dziś jest Wszystkich Świętych.
        • Gość: marc Re: trzecia uwaga IP: *.such.nat.hnet.pl 01.11.07, 23:31
          A niech se i będzie Yom Kippur - tak szczerze, to zupełnie nie rozumiem, dlaczego święta katolickie są wolne od pracy? Są w tym kraju ludzie różnych wyznań, sa ateiści. Dorzućmy wszystkim po kilka dni urlopu w kodeksie i zlikwidujmy ten przeżytek. Niech każdy odpowczywa i świętuje wtedy, kiedy ma ochotę, a nie wtedy, kiedy mu państwo pozwala/nakazuje.
        • nie-naiwniak Re: trzecia uwaga 01.11.07, 23:55
          Gość portalu: MARRRRYYY napisał(a):

> Ani dziś, ani nigdy nie ma żadnego Święta Zmarłych. Dziś jest Wszystkich Święty
          > ch.

Przepraszam , masz rację . Rzadko piszę i bardziej myślałem o tym co napisać ,
          niż jak .
          A jest Wszystkich Świętych
    • Gość: co.ty.powiesz Biedne blondynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 21:25
      Autorki artykułu to biedne blondynki, mentalnie oczywiście: niby
      pracują w GW, a nie wiedziały, że dzisiaj sklepy będą zamknięte.
      Niby co roku jest to święto, prawdopodobnie też co roku ciocia
      przyjeżdża, a tu masz, co za zaskoczenie: jest ciocia, a nie ma
      ziemniaków! A co, makaronu też biedaczki nie miały w domu? Albo
      kaszy, ryżu? Podejrzewam, że posiadając takie IQ - w granicach 30 -
      autorki w niedzielę o 23 szukają otwartego sklepu, żeby kupić sól,
      albo papier toaletowy. A w pierwszy dzień Bożego Narodzenia
      koniecznie będą musiały kupować zeszyt w kratkę (albo w linię)...
      • Gość: Ksiądz Re: Biedne blondynki IP: *.acn.waw.pl 01.11.07, 22:26
        > Autorki artykułu to biedne blondynki, mentalnie oczywiście: niby
        > pracują w GW, a nie wiedziały, że dzisiaj sklepy będą zamknięte.

A gdzie tam jest napisane, ze one pracują w GW?

> Niby co roku jest to święto, prawdopodobnie też co roku ciocia
        > przyjeżdża, a tu masz, co za zaskoczenie: jest ciocia, a nie ma
        > ziemniaków!

Zakaz handlu jest od tego roku.

Innymi słowy - nie rób z siebie idioty taką ignorancją i niewiedzą.
      • pos3gacz Re: Biedne blondynki 01.11.07, 22:44
        Gość portalu: co.ty.powiesz napisał(a):

> Autorki artykułu to biedne blondynki, mentalnie oczywiście: niby
        > pracują w GW, a nie wiedziały, że dzisiaj sklepy będą zamknięte.
        > Niby co roku jest to święto, prawdopodobnie też co roku ciocia
        > przyjeżdża, a tu masz, co za zaskoczenie: jest ciocia, a nie ma
        > ziemniaków! A co, makaronu też biedaczki nie miały w domu? Albo
        > kaszy, ryżu? Podejrzewam, że posiadając takie IQ - w granicach 30 -

> autorki w niedzielę o 23 szukają otwartego sklepu, żeby kupić sól,
        > albo papier toaletowy. A w pierwszy dzień Bożego Narodzenia
        > koniecznie będą musiały kupować zeszyt w kratkę (albo w linię)...
        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        Mądry wie co mówi,głupi mówi co wie.
    • kufel78 kazdy ma prawo do godnego zycia...jestem za!!! 01.11.07, 21:25
      juz zapomnielismy jak to bylo kiedy kapitalizm dopiero sie rodzil, kiedy zywe
      byly wspomnienia walki o wolnosc a co za tym idzie o wiele innych rzeczy. Tylko
      ze niestety ta wolnosc ktora zdobylismy zbyt szybko przerodzila sie w chory
      kapitalizm prowadzacy do checi szybkiego zysku a co za tym idzie wyzysku. Wiele
      ludzi jest poniekad zmuszanych do pracy z powodu braku innej alternatywy. To
      prawo nie jest zle, te kilkanascie dni w roku to nie jest wielka rzecz. Ale moze
      w koncu w takie dni jak dzis czy 11.11 albo 3.05 zabierzemy nasze dzieci,
      rodziny do ciekawszych miejsc niz sklep, powiemy im cos ciekawszego niz 'co Ci
      dzis kupic?' a takze damy oddamy prawo ludziom ktorzy przez znaczna wiekszosc w
      roku musza ciezko pracowac bez wytchnienia.

to nic trudnego zastanowic sie chwile wczesniej i te kilka razy w roku zrobic
      zakupy wczesniej. nie moze tak byc ze kapitalizm to zasada 'place wiec wymagam i
      oczekuje w kazdej chwili dostepu do towaru'. kto tak mysli nie jest czlowiekiem,
      nie ma uczuc i nie ma sumienia...

ku zadumie...
      • Gość: wykidajlo2 Re: kazdy ma prawo do godnego zycia...jestem za!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.07, 22:06
        Mam prawo spędzać takie dni jak mi się podoba - nie wybiorę się na
        żadne wycieczki, dziś zalałem równo robaka (a w zwykle dni nie piję)
        i dopiero co się obudziłem, na przyszłość zamierzam w takie dni
        robić to samo. A sumienie - co to za towar i za ile wypierają
        wyrzuty na nim?
      • Gość: seq Re: kazdy ma prawo do godnego zycia...jestem za!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 00:24
        Wszystko super. Jest tylko 1 sprawa. Kto musi pracowac, to i tak bedzie musial
        pracowac. Wszyscy aktualnie zakazuja handlu. Moze najlepiej oglosmy calkowity
        zakaz pracy w swieta.
        Kto chcial, to w malych sklepach mogl pracowac. Patrzac na osoby, ktore
        pracowaly, to z reguly nie byli wlasciciele, tylko pracownicy. Z reguly
        najprawdopodobniej przyszli dobrowolnie. Pewnie dlatego ze popracowali sobie
        kilka godzin i zarobili wiecej niz w normalny dzien.
        Osobiscie raczej bym nie swietowal, jakbym jako nalogowiec nie mogl zapalic
        papierosa. Nie dziwie sie, ze ludzie byli wsciekli szukajac produktow
        spozywczych w tym oczywiscie jakze swiatecznym dniu. Jakos nikt nie pomysli o
        tym, ze poprzedni dzien jest pracujacy i mozna zapomniec o tym, ze nastepnego
        dnia mamy jakze wielkie swieto i trzeba zrobic zakupy.
        Ludzie. Zastanowcie sie o co wam chodzi. Kto nie chce pracowac danego dnia, to
        nikt go nie zmusi. Bez przesady, ze przez 1 dzien nie przyjscia do pracy juz
        grozi nam zwolnienie. Czasy bezrobocia sie skonczyly. Aktualnie firmy same
        szukaja adekwatnych osob do pracy
    • Gość: Andżinsan A jestem na TAK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.07, 21:25
      Kasiory natargałem ile wlezie ruch był w interesie :)
      Tak trzymać,świętujcie codziennie
    • Gość: gosc Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.07, 21:26
      no wlasnie z tym alkoholem to prawda!! ja parcuje na stacji paliw i dzisiaj mialem dniowke tzn. od 7 do 19 i powiem tyle ze wiekszy obrot byl na sklepie niz na paliwie.ludzie kupowali przedewszystkim alkohol:piwko,wodeczke,wihsky itp.
    • Gość: marcin Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.sds.uw.edu.pl 01.11.07, 21:26
      Dlaczego McDonald's są otwarte ?
      • Gość: adam Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 21:30
        Bo są to USŁUGI a nie handel.

• Gość: swoboda_t Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 22:23
          Bo pracownicy Mc'Donaldsa w przeciwieńśtwie do pracowników Biedronki
          nie zasługują na to, żeby mieć dzień wolny, ew. wypełniają ważną
          potrzebę społeczną. Tak rozumiem ustawę i jej apologetów.
    • Gość: enek Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 21:26
      Oto efekt katolickiego ciemnogrodu !
      Aby uprzyjemnić życie pracującym następna ustawa pod naciskiem
      episkopatu ,będzie : zakaz otwierania wszelkich placówek handlowych
      w niedzielę i każde katolickie święto !Brawo panie Rydzyk z panem
      Jankowskim - to się wam udało a teraz czekamy na odgłos pana Glempa
      ( tego od ujadających piesków)Nyca ,Pieronka i całej reszty Cały ten
      czas darmozjady ułatwiają nam życie.A byli posłowie zamiast dać
      pieniądze na szpitale dają na Swiątynie opatrzności.Do piekła !
    • Gość: zakupniak w PISdu z takimi dniami IP: *.gprs.plus.pl 01.11.07, 21:26
      wszystkich w tym rządzie po...ało.
      po co kazać zamykać ?
      sami niech sie w końcu zamkną !
    • Gość: irmler Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.07, 21:30
      generalnie na zachodzie w dni wolne od pracy otwarte są tylko apteki i stacje
      benzynowe. dlaczegóż to w Polsce nie może być w tej materii na przykład jak w
      Niemczech czy Holandii? tacy wszyscy europejscy byli przy referendum a teraz
      zmuszają innych do tyrania. wolność jednych nie może być kosztem drugich!
      dlaczego kasjerka w jakimś markecie musi kiblować do 20? bo jaśnie państwo
      'dzień wolny od pracy' spędza na zakupach! a gadanie, że to jest dramat, bo
      jakaś pani Gienia nie mogła ziemniaków kupić i skręcało ją bo sąsiad kupił
      upragnione piwo, a ona pyrów nie dostała, jest jedną wielką demagogią! ot co!
      • Gość: swoboda_t Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 22:26
        Generalnie to na zachód od Holandii też jest zachód. I sklepy
        otwarte nawet 24/7. Generlanie, to nie ma obowiazku pracy a
        markecie, więc nie ma mowy o ograniczaniu wolności. Generalnie, to
        życie w święta powinno zamierać, bo w czym są gorsi pracownicy knajp
        czy kin od handlowców??
        • ready4freddy Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 02.11.07, 00:19
          tzn. gdzie _konkretnie_ "na zachod od Holandii"?
          • Gość: Bilbo Baggins Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.brutele.be 02.11.07, 11:33
            W Belgii (poludniowy wachod), w Wielkiej Brytanii (zachod), we
            Francji...

Mam kontynuowac?
            • ready4freddy Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 02.11.07, 13:17
              nie rozumiem. wszedzie tam, gdzie wymieniles, sklepy otwarte sa 24 godziny na dobe, 7 dni w tygodniu?
              • Gość: Bilbo Baggins Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.brutele.be 02.11.07, 13:42
                W Wielkiej Brytanii tak... W Belgii Sa sklepy czynne 7/7 od 9-20
                (sieciowe) a na dodatek sa sklepy tureckie, marokanskie czynne
                praktyucznie na okraglo. W KAZDY DZIEN. Wczoraj tez byly czynne,
                chociaz reszta byla zamknieta.
      • Gość: Bilbo Baggins Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.brutele.be 02.11.07, 11:31
        Bo jest glupia i nie dostanie innej pracy?? Jak chodzila do szkoly
        to mogla sie uczyc i mialaby lepsza prace z dniami swiatecznymi
        wolnymi. Proste.
        • Gość: Ambroży Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: 62.29.134.* 02.11.07, 12:30
          Wiesz co głupie, jakbyś się uczył to nie musiałbyś robić zakupów w
          święto.
          • Gość: Bilbo Baggins Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.brutele.be 02.11.07, 13:45
            Robie bo tak mi sie podoba. Jesli jest wlasciciel sklepu, ktoremu
            oplaca sie otworzyc sklep w niedziele, swieto, jest pracownik, ktory
            przyjdzie do tego sklepu i jest klient, ktory chce w nim kupowac, to
            regulacja panstwa jest niepotrzebna...

Wolne dla sprzedawcow? A co z kierowcami autobusow, kelnerami w
            restauracjach, barmanami i pracownikami wielu instytucji, ktore nie
            zaprzestaja pracy? Na dodatek w swieto katolickie. Dlaczego nie ma
            wolnego w swieta muzelmanskie?
    • Gość: Szeneb Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.ptim.net.pl 01.11.07, 21:36
      Po co ziemniaki, lepiej kupić przetworzone, w płynie, z tym nigdy
      nie ma problemów.
    • Gość: Pa.gra Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.chelmnet.pl 01.11.07, 21:37
      Jeżeli personel ma mieć wolne to wszędzie.I w duzych sklepach i
      malutkich.Równiez ci co pracuja np. w kinie mają prawo iść na groby bliskich.A
      już nienormalne jest naginanie prawa,aby mogły być otwarte stacje benzynowe.
      Komunikacja zbiorowa działa w wolne od pracy dni.
      • Gość: swoboda_t/1000city Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 22:27
        "Komunikacja zbiorowa działa w wolne od pracy dni" - nienormalne
        jest naginanie prawa,aby mogły jeździć autobusy... Widzisz bezsens
        swojej argumentacji??
    • Gość: bluej Głupawy artykuł IP: *.lsanca54.covad.net 01.11.07, 21:38
      Głupawy artykuł. Od razu widac po której stronie jest GW. Gratuluje
      obiektywizmu!!! A moze by tak napisać o expedientkach i innych pracownikach
      sklepów którzy dzisiaj nie muszą pracować i mogą w spokoju pójść na groby
      swoich bliskich.
      Swiat sie zawali bo sklepy w swięta zamknięte... Poza tym ZIEMNIAKI TUCZĄ!!!
      • herrdocent Re: Głupawy artykułkiedyś była prohibicja bo JPII 01.11.07, 21:44
        nawiedził i tyle co wtedy alkogolu sklepy nie sprzedały tzw swojakom to nikt w
        zwykłe dni nie jest w stanie sprzedać. Kolejna ustawa pod kogoś domyślam się
        umoczonego w stacje nie krzyżowe a benzynowe. Dalsze zakazy a wrócą mety a na
        osiedlach za rok pojawią sie dostawcze wozy właścicieli ziemniaków i innych
        warzyw i owoców. Kto piekł w nocy te pączki sprzedawane na cmentarzach i
        wreszcie kto sprawdza handel, inspekcja pracy może pracować w święta ? Paranoja
        i Schizofrenia
        • Gość: kuba Re: Głupawy artykułkiedyś była prohibicja bo JPII IP: *.jmdi.pl 01.11.07, 21:53
          gdy B16 był w czestochowie to w bielsku (jakies 150 km dalej) nie dalo sie
          browara kupic bo niby to samo wojewodztwo... :-)
          • Gość: wykidajlo2 Re: Głupawy artykułkiedyś była prohibicja bo JPII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.07, 22:12
            No bo władzę ogarnia strach przed pielgrzymami w szalikach.
      • pos3gacz Re: Głupawy artykuł 01.11.07, 22:58
        Gość portalu: bluej napisał(a):

> Głupawy artykuł. Od razu widac po której stronie jest GW.
        Gratuluje
        > obiektywizmu!!! A moze by tak napisać o expedientkach i innych
        pracownikach
        > sklepów którzy dzisiaj nie muszą pracować i mogą w spokoju pójść
        na groby
        > swoich bliskich.
        > Swiat sie zawali bo sklepy w swięta zamknięte... Poza tym
        ZIEMNIAKI TUCZĄ!!!
        XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
        Głupi to Ty sam jesteś!!!Pieprzysz jak potłuczone ziemniaki.
        • Gość: bluej Re: Głupawy artykuł IP: *.lsanca54.covad.net 02.11.07, 00:26
          blah blah blah... I am still right though :-)
    • shamsa no i co z tego, przyzwyczają się ludzie 01.11.07, 21:39
      robić zakupy z wyprzedzeniem. matko bosko kartofli nie kupiła. trzeba bylo
      makaron podac, ze skwarkami :P
      • Gość: Bilbo Baggins Re: no i co z tego, przyzwyczają się ludzie IP: *.brutele.be 02.11.07, 13:47
        Kombinowac to trzeba bylo za okupacji. Teraz na szczescie nie. Skoro
        cjest sklep otwarty to moge sobie robic w nim zakupy i g... komu do
        tego czty to swieto , czy nie. Nikt mi nie bedzie mowil kiedy mam
        robic zakupy.
    • pos3gacz Paranoja sięgnęła dna. 01.11.07, 21:40
      Wystarczy tylko na ten dzień zwolnić wszystkich i chętnym
      zaproponować umowę-zlecenie.Ci co przyjmą ową umowę zatrudnić dalej.
      Ci co odmówią nie podając wiarygodnych powodów-=-podziękować.
      Wszakże pracownik zatrudniony na umowę-zlecenie pracować może.
      Jak przypuszczam tak będą postępować wszystkie dużo powierzchniowe
      placówki handlowe.Ustawa zostanie na papierze jak inne tego typy
      ustaw spaprane przez pisowskich niby prawników,chyba,że nowy Rząd
      pójdzie po rozum do głowy i coś z tym zrobi.
      """Jeżeli Ci praca w niedzielę[święta]szkodzi???Porzuć pracę-=-
      o co chodzi"""
      • Gość: Tomek Re: Paranoja sięgnęła dna. IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 02.11.07, 09:58
        Niestety, jest to niemożliwe. Polskie prawo zakazuje zwalniania ludzi, trzeba
        się mocno nakombinować żeby przestać kogoś zatrudniać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka