Dodaj do ulubionych

Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!!

08.08.03, 14:36
Czy wiecie, ze Jurij Gagarin był Slązakiem. Jak o tym dzisiaj przeczytałem
to był to dla mnie szok. Dlaczego Polacy nie uczą o tym w szkołach! Przecież
to chyba najwiekszy Ślazak wszechczasów. Oskarżam Polakow o fałszowanie
historii Ślaska! Gdyby to jeszcze napisał jakis gorol to powiedziałbym, że
to prowokacja. Ale napisał to stuprocentowy Ślazak Slezan, którego chyba
wszyscy znacie i nie podejrzewacie o jakieś propolskie sympatie. Można więc
uznać, że to prawda bo slezan jako prawdziwy Ślązak nigdy nie kłamie. Mam
też propozycje by obok pomników Grundmanna i holtzego wznieść też pomnik
trzeciego wielkiego Ślązaka Gagarina.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=7346324&a=7357803
Obserwuj wątek
    • wilym Re: Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! 08.08.03, 14:45
      gorol_mietek napisał:

> Czy wiecie, ze Jurij Gagarin był Slązakiem. Jak o tym dzisiaj przeczytałem
      > to był to dla mnie szok. Dlaczego Polacy nie uczą o tym w szkołach! Przecież
      > to chyba najwiekszy Ślazak wszechczasów. Oskarżam Polakow o fałszowanie
      > historii Ślaska! Gdyby to jeszcze napisał jakis gorol to powiedziałbym, że
      > to prowokacja. Ale napisał to stuprocentowy Ślazak Slezan, którego chyba
      > wszyscy znacie i nie podejrzewacie o jakieś propolskie sympatie. Można więc
      > uznać, że to prawda bo slezan jako prawdziwy Ślązak nigdy nie kłamie. Mam
      > też propozycje by obok pomników Grundmanna i holtzego wznieść też pomnik
      > trzeciego wielkiego Ślązaka Gagarina.

Ja sie o tym juz uczylem w szkole, pewnie ty miales niedouczonego nauczyciela.
      Jurij Gagarin, tak naprawde Jerzy Gorzelik senior (Jorg Gorholtz) dostal sie
      pod Stalingradem do niewoli jako 18 letni zolenierz. Ruscy zrobili z niego
      pilota, chcieli go wyslac do NRD, ale jak zobaczyli jaki byl zdolny to go
      zostawili i wyslali w kosmos. Potem urodzil sie Jerzy Gorzelik junior, ktorego
      na spadochronie zrzucono nad katowicami w 1981 roku z pokladu radzieckiego
      bombowca. Cel Gorzelika: rozwalka Solidarnosci, bo dzialal w SW, a potem (to
      wg. pana zbowida) wspolne dzialalnie z poslem Krollem na rzecz umniejszania
      polsksoci Slaska.
      Co do pomnika - niezly pomysl.Pomnika Gorzelika w katowicach jeszcze nie bylo,
      choc to tez zalozyciel, i nie jakiegos tam miasta, ale calego narodu, no nie?
      • gorol_mietek Re: Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! 08.08.03, 15:04
        wilym napisał:

> gorol_mietek napisał:
        >
        > > Czy wiecie, ze Jurij Gagarin był Slązakiem. Jak o tym dzisiaj przeczytałem
        >
        > > to był to dla mnie szok. Dlaczego Polacy nie uczą o tym w szkołach! Przeci
        > eż
        > > to chyba najwiekszy Ślazak wszechczasów. Oskarżam Polakow o fałszowanie
        > > historii Ślaska! Gdyby to jeszcze napisał jakis gorol to powiedziałbym, że
        >
        > > to prowokacja. Ale napisał to stuprocentowy Ślazak Slezan, którego chyba
        > > wszyscy znacie i nie podejrzewacie o jakieś propolskie sympatie. Można wię
        > c
        > > uznać, że to prawda bo slezan jako prawdziwy Ślązak nigdy nie kłamie. Mam
        > > też propozycje by obok pomników Grundmanna i holtzego wznieść też pomnik
        > > trzeciego wielkiego Ślązaka Gagarina.
        >
        > Ja sie o tym juz uczylem w szkole, pewnie ty miales niedouczonego
        nauczyciela.
        > Jurij Gagarin, tak naprawde Jerzy Gorzelik senior (Jorg Gorholtz) dostal sie
        > pod Stalingradem do niewoli jako 18 letni zolenierz. Ruscy zrobili z niego
        > pilota, chcieli go wyslac do NRD, ale jak zobaczyli jaki byl zdolny to go
        > zostawili i wyslali w kosmos. Potem urodzil sie Jerzy Gorzelik junior,
        ktorego
        > na spadochronie zrzucono nad katowicami w 1981 roku z pokladu radzieckiego
        > bombowca. Cel Gorzelika: rozwalka Solidarnosci, bo dzialal w SW, a potem (to
        > wg. pana zbowida) wspolne dzialalnie z poslem Krollem na rzecz umniejszania
        > polsksoci Slaska.
        > Co do pomnika - niezly pomysl.Pomnika Gorzelika w katowicach jeszcze nie
        bylo,
        > choc to tez zalozyciel, i nie jakiegos tam miasta, ale calego narodu, no nie?
        Nie rozumiem dlaczego robisz sobie żarty z wielkiego Ślazaka Gagarina. Pomysl
        przez chwilę logicznie pierwszy człowiek w kosmosie był Ślązakiem. Jak Polacy
        sie o tym dowiedzą to im szczęka opadnie. Gorzelik oczywiście też jest wielkim
        Ślązakiem i tez zasługuje na jakis pomnik ale daleko mu do Gagarina. Proponuje
        więc postawić pomnik Gagarina na katowickim rynku a pomnik Gorzelika może na
        razie stanąć np. w WPKiW koło wesołego miasteczka.
        • wilym Re: Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! 08.08.03, 15:11
          gorol_mietek napisał:

> wilym napisał:
          >
          > > gorol_mietek napisał:
          > >
          > > > Czy wiecie, ze Jurij Gagarin był Slązakiem. Jak o tym dzisiaj przeczy
          > tałem
          > >
          > > > to był to dla mnie szok. Dlaczego Polacy nie uczą o tym w szkołach! P
          > rzeci
          > > eż
          > > > to chyba najwiekszy Ślazak wszechczasów. Oskarżam Polakow o fałszowan
          > ie
          > > > historii Ślaska! Gdyby to jeszcze napisał jakis gorol to powiedziałby
          > m, że
          > >
          > > > to prowokacja. Ale napisał to stuprocentowy Ślazak Slezan, którego ch
          > yba
          > > > wszyscy znacie i nie podejrzewacie o jakieś propolskie sympatie. Możn
          > a wię
          > > c
          > > > uznać, że to prawda bo slezan jako prawdziwy Ślązak nigdy nie kłamie.
          > Mam
          > > > też propozycje by obok pomników Grundmanna i holtzego wznieść też pom
          > nik
          > > > trzeciego wielkiego Ślązaka Gagarina.
          > >
          > > Ja sie o tym juz uczylem w szkole, pewnie ty miales niedouczonego
          > nauczyciela.
          > > Jurij Gagarin, tak naprawde Jerzy Gorzelik senior (Jorg Gorholtz) dostal s
          > ie
          > > pod Stalingradem do niewoli jako 18 letni zolenierz. Ruscy zrobili z niego
          >
          > > pilota, chcieli go wyslac do NRD, ale jak zobaczyli jaki byl zdolny to go
          > > zostawili i wyslali w kosmos. Potem urodzil sie Jerzy Gorzelik junior,
          > ktorego
          > > na spadochronie zrzucono nad katowicami w 1981 roku z pokladu radzieckiego
          >
          > > bombowca. Cel Gorzelika: rozwalka Solidarnosci, bo dzialal w SW, a potem (
          > to
          > > wg. pana zbowida) wspolne dzialalnie z poslem Krollem na rzecz umniejszani
          > a
          > > polsksoci Slaska.
          > > Co do pomnika - niezly pomysl.Pomnika Gorzelika w katowicach jeszcze nie
          > bylo,
          > > choc to tez zalozyciel, i nie jakiegos tam miasta, ale calego narodu, no n
          > ie?
          > Nie rozumiem dlaczego robisz sobie żarty z wielkiego Ślazaka Gagarina.
          Pomysl
          > przez chwilę logicznie pierwszy człowiek w kosmosie był Ślązakiem. Jak
          Polacy
          > sie o tym dowiedzą to im szczęka opadnie. Gorzelik oczywiście też jest
          wielkim
          > Ślązakiem i tez zasługuje na jakis pomnik ale daleko mu do Gagarina.
          Proponuje
          > więc postawić pomnik Gagarina na katowickim rynku a pomnik Gorzelika może na
          > razie stanąć np. w WPKiW koło wesołego miasteczka.

ALE JA SE KURDE NIE ROBIE ZADNYCH JAJ!!!!
        • slezan Re: Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! 08.08.03, 15:14
          gorol_mietek napisał:

> wilym napisał:
          >
          > > gorol_mietek napisał:
          > >
          > > > Czy wiecie, ze Jurij Gagarin był Slązakiem. Jak o tym dzisiaj przeczy
          > tałem
          > >
          > > > to był to dla mnie szok. Dlaczego Polacy nie uczą o tym w szkołach! P
          > rzeci
          > > eż
          > > > to chyba najwiekszy Ślazak wszechczasów. Oskarżam Polakow o fałszowan
          > ie
          > > > historii Ślaska! Gdyby to jeszcze napisał jakis gorol to powiedziałby
          > m, że
          > >
          > > > to prowokacja. Ale napisał to stuprocentowy Ślazak Slezan, którego ch
          > yba
          > > > wszyscy znacie i nie podejrzewacie o jakieś propolskie sympatie. Możn
          > a wię
          > > c
          > > > uznać, że to prawda bo slezan jako prawdziwy Ślązak nigdy nie kłamie.
          > Mam
          > > > też propozycje by obok pomników Grundmanna i holtzego wznieść też pom
          > nik
          > > > trzeciego wielkiego Ślązaka Gagarina.
          > >
          > > Ja sie o tym juz uczylem w szkole, pewnie ty miales niedouczonego
          > nauczyciela.
          > > Jurij Gagarin, tak naprawde Jerzy Gorzelik senior (Jorg Gorholtz) dostal s
          > ie
          > > pod Stalingradem do niewoli jako 18 letni zolenierz. Ruscy zrobili z niego
          >
          > > pilota, chcieli go wyslac do NRD, ale jak zobaczyli jaki byl zdolny to go
          > > zostawili i wyslali w kosmos. Potem urodzil sie Jerzy Gorzelik junior,
          > ktorego
          > > na spadochronie zrzucono nad katowicami w 1981 roku z pokladu radzieckiego
          >
          > > bombowca. Cel Gorzelika: rozwalka Solidarnosci, bo dzialal w SW, a potem (
          > to
          > > wg. pana zbowida) wspolne dzialalnie z poslem Krollem na rzecz umniejszani
          > a
          > > polsksoci Slaska.
          > > Co do pomnika - niezly pomysl.Pomnika Gorzelika w katowicach jeszcze nie
          > bylo,
          > > choc to tez zalozyciel, i nie jakiegos tam miasta, ale calego narodu, no n
          > ie?
          > Nie rozumiem dlaczego robisz sobie żarty z wielkiego Ślazaka Gagarina. Pomysl
          > przez chwilę logicznie pierwszy człowiek w kosmosie był Ślązakiem. Jak Polacy
          > sie o tym dowiedzą to im szczęka opadnie. Gorzelik oczywiście też jest
          wielkim
          > Ślązakiem i tez zasługuje na jakis pomnik ale daleko mu do Gagarina.
          Proponuje
          > więc postawić pomnik Gagarina na katowickim rynku a pomnik Gorzelika może na
          > razie stanąć np. w WPKiW koło wesołego miasteczka.

Jeżeli dobrze zrozumiałem Wilyma, to Gagarin to właśnie Gorzelik tylko że
          senior. Więc w ramach oszczędności można zrobić dwa w jednym - pomnik seniora i
          juniora. Mogłaby to być ta sama figura. Kiedy byłaby Gorzelikiem seniorem,
          przyklejanoby jej wąsy.
    • slezan Re: Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! 08.08.03, 14:47
      gorol_mietek napisał:

>
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=7346324&a=7357803

Za pomnik Gagarina można od biedy uznać Spodek. Co do mojej prawdomówności
      można mieć jednak wątpliwości, bo jeśli nie z pochodzenia (tajemnicza sprawa
      mojego biologicznego dziadka, o której napisał Hanysek) to na pewno z
      charakteru jestem gorolem.
      • gorol_mietek Re: Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! 08.08.03, 16:00
        Podejrzewam Wilym i Slezan, ze jesteście gorolami, którzy nadal chcą
        polonizować Śląsk i staracie sie osmieszyc wielkich Ślązaków jak Gagarin.
        • Gość: boleklolek Re: Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 17:12
          a Holtze to był też Niemiec?
    • Gość: . Gagarin stworzył narodowość śląską IP: *.echostar.pl 09.08.03, 13:22

podczas podróży w kosmos spotkał się ze ślązakami z inych planet otrzymując od
      nich misję
    • Gość: GOROL Re: Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! IP: *.c.001.pth.iprimus.net.au 09.08.03, 13:51
      NO Mietek!Masz u mnie duzego plusa!
      • gorol_mietek Re: Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! 09.08.03, 14:04
        Gość portalu: GOROL napisał(a):

> NO Mietek!Masz u mnie duzego plusa!
        GOROL a chciałbys zostac prawdziwym Ślazakiem. Bo jakbys chciał to moglibysmy
        sie razem zapisać do RAŚ i stworzyć tam sekcje goroli, którzy chca zostac
        Ślazakami. RAŚ mógłby tez nas wykorzystywać do akcji specjalnych przeciw
        gorolom. Prawdziwego Ślazaka od razu by poznali choćby po wyglądzie a gorole
        tacy jak my nie rzucali by sie w oczy. Zostalibysmy w ten sposób takimi
        śląskimi Konradami Wallenrodami i trafilibyśmy moze nawet do slaskiej
        literatury a za sto lat uczono by o nas ślaskie dzieci w sląskich szkołach.
        Myślę, ze nasza śląska ojczyzna o nas nie zapomni.
    • silesius88 Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! 01.12.03, 21:34
      gorol_mietek napisał:

>
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=7346324&a=7357803
      • Gość: harc mistrz Re: Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.241.* 02.12.03, 12:49
        Dość fantazjowania na FORUM!
        Przytaczam autentyczne hasło jakie funkcjonowało w tut. srodowisku, zanim
        jeszcze Szopienice zostały włączone do Katowic:
        SZOPIENICKA MARGARYNA ZROBI Z CIEBIE GAGARINA!!!

A w Wojewódzkim Parku Kultury i Wypoczynku w Chorzowie, Jorg (Gagarin) ma swoje
        drzewko! Hę!
    • arnold9 Re: Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! 07.04.04, 18:46
      Gagarin wielkim Ślązakiem był i basta. Żądamy pomnika Ślązaka Gagarina w
      centrum Katowic.
      Prysk!
      Wasz Arnold
      • hierowski Re: Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! 07.04.04, 18:50
        Najlepiej a taim miejscu żeby kłuło w oczy wszystkich którzy podważają jego
        śląskość !!! Trzeba obalić ten kolejny kłamliwy mit !!!
    • cdef1 Re: Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! 29.07.04, 12:42
      Ja pierdole
    • Gość: Pit Re: Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! IP: 150.254.85.* 29.07.04, 12:46
      Moj dobry Boze !!! Zeby tak falszowac historie. Toc to wieksze falszerstwo niz
      wynik glosowania na RAS!
    • occupant_europium Re: Gagarin był Ślazakiem!!!!!!!!!!!! 29.07.04, 14:43
      Bredzisz chłopie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka