Dodaj do ulubionych

Szykuje się rewolucja w spółdzielniach

08.05.08, 19:43
To kiedy taka akcja w SM Piast w Katowicach?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lina Szykuje się rewolucja w spółdzielniach IP: *.sycomp.pl 08.05.08, 21:22
      A ja czekam na podobną decyzję w sprawie SM w Rudzie Śląskiej. Trzeba wygnać
      bandę złodziei.
      • Gość: członek Re: Szykuje się rewolucja w spółdzielniach IP: *.privacyfoundation.de 08.05.08, 22:47
        Złodziei powiadasz. Nie wiem kogo masz konkretnie na myśli, ale jeśli kogoś z
        pracowników to mam nadzieję, że masz dowody na poparcie twoich oskarżeń. Na
        razie sprawę przekazałem policji, pójdziesz pod sąd ptaszku - sprawy o
        pomówienie publiczne ścigane są z urzędu. Do zobaczenia na rozprawie
      • jozefosmenda Re: Szykuje się rewolucja w spółdzielniach 08.05.08, 23:47
        >>>Gość portalu: Lina napisał(a):
        > A ja czekam na podobną decyzję w sprawie SM w Rudzie Śląskiej. Trzeba >wygnać bandę złodziei.<<<

Ostre słowa nie powiem!
        A może powiesz o którą spółdzielnię z Rudy Ślaskiej chodzi? Sam jestem niezmiernie ciekawy co ukradli i czy masz dowody na to?
    • Gość: Europejczyk Dożywotnie prezesury IP: *.chello.pl 08.05.08, 22:50
      Prezesi największych krajowych,w tym katowickich spółdzielni są
      nieusuwalni.Taki Dorf z SM Piast (prezes od 1984r),czy K.Piasecka z
      KSM(podobny staż na stanowisku Prezesa) nawet po ostatnich zmianach
      w prawie o spółdzielniach mieszkaniowych nie mają powodów do
      obaw.Oni i ich klika mają zagwarantowane to o czym nie mogą nawet
      marzyć dyktatorzy w republikach bananowych - dożywotnią absolutną
      władzę,utrwalaną spółdzielczymi bałwochwalczymi gazetkami wydawanymi
      na koszt nieszczęsnych spółdzielców.
      • polsz nie lubię Dorfa 09.05.08, 10:49
        prezes, podobnie jak i jego pracownicy jest chamowaty i ludzi traktuje jak g..
        klejące się do buta. Ale spółdzielnią zarządza dobrze. Lepiej mieć takiego
        mądrego chama za prezesa niż miłego idiote

Testy IQ: www.iq-test.pl/?d=5087
        Nagrody za darmo: www.look4win.pl/rejestracja.php?polec=fredator
    • Gość: BeBe Szykuje się rewolucja w spółdzielniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 07:38
      acid.jazz , wtedy kiedy ją zrobisz. Na co czekasz ? Az ktos zrobi to
      za Ciebie ?
    • Gość: harc mistrz =----> Re: Szykuje się rewolucja w spółdzielniach IP: 77.223.194.* 09.05.08, 09:49
      acid.jazz napisał:

> To kiedy taka akcja w SM Piast w Katowicach?

Wtedy, kiedy na najbliższe zebrania członków sp-ni "Piast" mieszkańcy os.
      Tysiąclecia przyjdą w tak wielkiej liczbie, aby mieć zdecydowaną większość na
      sali... od spędzonych(!), na te członkowskie zebrania grupowe, dyspozycyjnych
      pracowników spółdzielni, wraz z rodzinami, i takimi, co mają "układy" z zarządem
      - czyli tzw. "sitwa sp-dzielcza", tworząca dotychczas quorum takich
      członkowskich "zebrań".

Tam mogą zażądać odwołania obecnych władz spółdzielni, czyli osób z Rady
      Nadzorczej, zgłosić zupełnie nowe i nie skompromitowane osoby do tej rady, a
      NOWA RADA NADZORCZA jest władna odwołać zarząd sp-ni oraz
      zajmującego od ćwierćwiecza stołek prezesa "Piasta" p. Dorfa.

I to wszystko...
      (HKP)
      ...
      CZUWAJCIE SPÓŁDZIELCY I WIEDZCIE, ŻE T E R A Z DOPIERO* MOŻECIE BYĆ NAPRAWDĘ
      WIELCY!!!

*) TERAZ - czyli od 31 lipca 2007 r. kiedy zaczęła obowiązywać NOWA USTAWA o
      spółdzielniach mieszkaniowych, przed której ustaleniami spółdzielcze "sitwy" w
      całym kraju bronią się... rękami i nogami. ;-)
      Ale ICH CZAS - już się nareszcie kończy...

• brynio5 Re: Szykuje się rewolucja w spółdzielniach 09.05.08, 10:42
        Jak czytam te bzdety to mnie pusty śmiech ogarnia! Najlepiej od razu grzmotnąć 1/2 litra bimbru i spoko.
        Ktoś tu pierdzi o ustawie,która jest totalnym bublem prawnym a wielki TK siedzi nad nią od pewnego czasu i nie ma odwagi zrobić z nią to co jej się prawnie należy.Czyli wypieprzyć ją do kosza!
        PiS ją wprowadził za pomocą innych przyspawanych do swoich foteli posłów tylko po to by wygrać wybory.Ale się nie udało.
        A napyskować na temat prezesów i spółdzielni to każdy matoł potrafi.Tyko jak trzeba rządzić i brać odpowiedzialność za decyzje to wtedy milczkiem do tyłu!
        Kretyni zatem do zarządzania -marsz! Będzie tylko gorzej!
    • Gość: ania Re: Szykuje się rewolucja w spółdzielniach IP: *.hsd1.ma.comcast.net 09.05.08, 16:16
      no wlasnie! kiedy odwola sie Dorna i cala ekipe z SM Piast? czy ju zapomnielismy
      co nawyrabial 2 miesiace temu? mysli ze znowu mu sie upiecze...
    • Gość: Karakoram Re: Szykuje się rewolucja w spółdzielniach IP: *.matrix.pl 09.05.08, 16:46
      Taka akcja już trwa! Czytaj ulotki, przyjdź na zebranie, pomóż zbierać podpisy! Najwyższy czas pogonić świnie od koryta!
    • Gość: joanna Szykuje się rewolucja w spółdzielniach IP: *.sukcesnet.pl 09.05.08, 18:39
      A ja chce powiedzieć tylko jedno- odwołać Prezesa poprzez odwołanie Rady Nadzorczej mozna było równie łatwo pod rządami poprzedniej ustawy, więc nie rozumiem co nowa ustawa tutaj rewolucjonizuje???. Problem polega tylko i wyłącznie na tym, że psioczyć i wyzywac od złodziei to wszyscy pierwsi a na zebraniach zawsze pustki..... Przecież Spółdzielnia to ci mityczni "ONI"........
    • Gość: jolka Szykuje się rewolucja w spółdzielniach IP: *.sukcesnet.pl 09.05.08, 18:42
      "- Ludzie nareszcie poczuli się właścicielami spółdzielni. Wygra demokracja - zapowiadają zwolennicy zmian." - a wczesniej to kto niby był właścicielem Społdzielni??? Prezes???? Nie ma jak rzetelna informacja...
    • Gość: jolka Szykuje się rewolucja w spółdzielniach IP: *.sukcesnet.pl 09.05.08, 18:46
      "To jedna z pierwszych takich inicjatyw w regionie." - gdyby to była prawda to oznaczaloby, że we wszystkich spółdzielniach w regionie Prezesi sprawują swoje funkcje dożywotnio, znam ci ja Spółdzielnie, gdzie członkowie (poprzez Rade Nazorczą) odwołują prezesa średnio raz na rok.... I to za każdym razem innego!!!!! NIE DO WIARY!!!
    • sybirak2 Szykuje się rewolucja w spółdzielniach 09.05.08, 18:51
      Przydalaby się taka akcja w Bytomskiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Och, gdybym tylko był młodszy i zdrowszy, pokazałbym im, kto jest pracodawcą a kto służącym, a jakby się komuś nie podobało to won.
    • Gość: Karina Szykuje się rewolucja w spółdzielniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 19:55
      Prezes naszej spółdzielni zarabia miesięcznie 40 tysięcy złotych.

Czy to jest normalne ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka