Dodaj do ulubionych

Kutz chce Sosnowca w Silesii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 13:16
Katowice mu się niezbyt podobają, Sosnowiec, Gliwice i wciąż nijakie Katowice. Widzisz arnold jak wasi przywódcy są mądrzy ,bez Zagłębie Wirchnyj Slonsk jest niczym.

www.tvs.pl/index.php?id_materialu=787
Obserwuj wątek
    • Gość: harc mistrz & HKP Re: Kutz chce Sosnowca w Silesii IP: 77.223.194.* 20.07.08, 17:16
      Albo tak zatytułowany wątek jest prowokacją, albo rodzajem... hipokryzji ze
      strony Kutza.(???)
      • cirano Re: Kutz chce Sosnowca w Silesii 21.07.08, 09:41
        Dyplomacja staruszka Kazika.
        Traci zymby, a te co jeszcze mo jusz mu sie ruszajom
        • Gość: szkoda mi go arnolda siódmego zatkało, bidny chop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 16:11
          Kutz się wypiął na waszą walkę, Sielsia od Jaworzna po Gliwice a na honorowym miejscu Sosnowiec.
          • Gość: harc mistrz ;-)))) Re: arnolda siódmego zatkało, bidny chop IP: 77.223.194.* 22.07.08, 10:37
            Uderz w Arnolda 7-go - Settembrini się odzywa... ;-))))))))
            Kutz pacholęciem bedąc ciepoł małymi rączętami bez ta rzyka Brynica,
            napierd...ając sie kamiyniami z sosnowieckimi gorolami.
            Teraz widzi, że Sosnowiec i Katowice to prawie jedno miasto, które może stworzyć
            tą WIELKĄ ŚLĄSKO-ZAGŁĘBIOWSKĄ METROPOLIĘ.

Taki Kutz, jednak na starość zmądrzał, natomiast Arnold Sieben w tej kwestyji
            slounzko-zoguymbiowskiyj jest całkowicie...
            " n i e r e f o r m o w a l n y " . ;-)))))
            Dlatego pieron zamilkł na FORUM.
            Na TYM forum...(!!!)
            (HKP -
            honorowo Kutz postąpił)
            ...
            CZU...WAJ!!!
            • arnold7 Re: arnolda siódmego zatkało, bidny chop 22.07.08, 11:09
              Nie pij tyle. Ja tez jestem za tym, zeby zabryniczni mieli wklad finansowy w
              rozwoj Katowic i calej dominujacej gornoslaskiej czesci tej hybrydy.
              • chrisraf Re: arnold7 22.07.08, 15:57
                Arni,
                a moze powolac Poreczycielstwo Sloonskie i domagac za wszystkie
                zawieruchy, morderstwa, kradzieze, gwalty, wywlaszczenia,
                zwolnienia, obozy odszkodowan od Zaglebia?

Glückauf!
                • arnold7 Re: arnold7 22.07.08, 16:16
                  Z podstepnym ludem trzeba podstepnie, Chris. Na razie najwazniejsza jest autonomia.
              • Gość: szkoda mi go Re: arnolda siódmego zatkało, bidny chop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 15:16
                arnold7 napisał:

> Nie pij tyle. Ja tez jestem za tym, zeby zabryniczni mieli wklad finansowy w
                > rozwoj Katowic i calej dominujacej gornoslaskiej czesci tej hybrydy.

Próbujesz zgrywać cwaniaka? hehehe to jest kres twoich planów i marzeń o Górnym Śląsku górnoslaskim...

Częstochowa, Sosnowiec, Biała Krakowska - tam nigdy nie było Ślązaków
                KAtowice, Gliwice, Rybkik - tam jest ich góra 20 %
                Teraz sobie policz i pomyśl co będzie z tym województwem za 30 lat i co będzie z Górnym Śląskiem i aglomeracją. Hanysy będą jak Czejeni albo Aborygeni, Polacy będa rządzić więc nie pieprz bajek o dominującej górnośląskiej częsci bo to stary podział, nawt Kutz już to widzi.
                • arnold7 Re: arnolda siódmego zatkało, bidny chop 23.07.08, 20:20
                  Gość portalu: szkoda mi go napisał(a):

> arnold7 napisał:
                  >
                  > > Nie pij tyle. Ja tez jestem za tym, zeby zabryniczni mieli wklad finansow
                  > y w
                  > > rozwoj Katowic i calej dominujacej gornoslaskiej czesci tej hybrydy.
                  >
                  > Próbujesz zgrywać cwaniaka? hehehe to jest kres twoich planów i marzeń o Górnym
                  > Śląsku górnoslaskim...
                  >
                  > Częstochowa, Sosnowiec, Biała Krakowska - tam nigdy nie było Ślązaków
                  > KAtowice, Gliwice, Rybkik - tam jest ich góra 20 %
                  > Teraz sobie policz i pomyśl co będzie z tym województwem za 30 lat i co będzie
                  > z Górnym Śląskiem i aglomeracją. Hanysy będą jak Czejeni albo Aborygeni, Polacy
                  > będa rządzić więc nie pieprz bajek o dominującej górnośląskiej częsci bo to st
                  > ary podział, nawt Kutz już to widzi.

A ty nie widzisz tego, co Czestochowa i bardziej lotni zabryniczni juz od 10 lat
                  widza.
                  • rico-chorzow Re: arnolda siódmego zatkało, bidny chop 23.07.08, 20:36
                    Nawet przez 80 lat Wy Polacy nie potafiliście wytrzebić tych śląskich
                    Czejenów,więc i w następnych 30-tu latach nie oczekujcie tego,zawsze byliście
                    nieudolni,i to w każdym kierunku.
                    • arnold7 Re: arnolda siódmego zatkało, bidny chop 23.07.08, 20:38
                      Mlode pokolenie rosnie:

raslaska.aremedia.net/index.php
                      a takich obrazkow w malopolskiej czesci wojewodztwa sie nie uswiadczy...
              • Gość: Inge Re: arnolda siódmego zatkało, bidny chop IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.08, 15:44
                Według zachowanych, niepełnych danych dla powiatów rejencji
                katowickiej (jednostka administracyjna utworzona przez Niemców) do
                poszczególnych grup volkslisty wpisano ok. 90% mieszkańców, w tym do
                I grupy 7%, do II grupy 15%, do III grupy 64% i do IV grupy 4%.

• rico-chorzow Re: arnolda siódmego zatkało, bidny chop 23.07.08, 20:02
                  Gość portalu: Inge napisał(a):

> Według zachowanych, niepełnych danych dla powiatów rejencji
                  > katowickiej (jednostka administracyjna utworzona przez Niemców) do
                  > poszczególnych grup volkslisty wpisano ok. 90% mieszkańców, w tym do
                  > I grupy 7%, do II grupy 15%, do III grupy 64% i do IV grupy 4%.

Moja rodzina była w I i II-geiej grupie,też prawdopodobnie musiała podpisać
                  polską VL,tak zwaną lojalkę,i co?,dalej jestem Slązakiem I NICZYM INNYM!,ja,jo
                  je Hanys.
            • chrisraf Re: Harz-Meister 22.07.08, 15:51
              Ino we tym jy srogi problym. Wsziskiy polityczne Gummi-Puppy, egal
              kerego politycznego koloru do tyj pory ino pokozali, zy zarzoondzac
              niy poradzom. Kaj polyziesz bajzel na kolkach. Jak te dyletanty
              doprowadzom do "metropolii" to mogom tyn chasiok z bajzlem
              przemianowac niy na "Silesia", ino "Metro-Polja".

Wylezymy na tym jak Zawadzki na mydle.

Glückauf!
              • Gość: przemądrzała Re: Harz-Meister IP: *.chello.pl 22.07.08, 16:07
                Zabłocki na mydle a nie Zawadzki .Jak się nie zna to nie należy sie
                posługiwać przysłowiami .
                • chrisraf Re: przemądrzała 22.07.08, 16:20
                  Co to za unterszid? Chyba jyden i drugi to Gorol?

Skuli miy mogom to bydz tysz "jak Kaczinskie", "jak Uszoj" abo
                  inne...
                  Glückauf!
                  • Gość: przemądrzała Re: Uszoj? IP: *.chello.pl 22.07.08, 16:23
                    Uszoj jest GOROL ,a kto to taki .
                    • chrisraf Re: Uszoj? 22.07.08, 16:59
                      Niy znom, aly moga jyszcze poznac. Life is wery podstympne. ;)

Glückauf!
                      • Gość: przemądrzała Re: Uszoj? IP: *.chello.pl 22.07.08, 20:25
                        piszesz Uszoj i nie znasz ,to dziwne ,kto to taki .
                        • chrisraf Re: Uszoj? 22.07.08, 20:51
                          Cosik miy siy uobiuo uo "uszoj". ;)

Glückauf!
          • chrisraf Re: arnolda siódmego zatkało, bidny chop 22.07.08, 15:46
            > Kutz się wypiął na waszą walkę, Sielsia od Jaworzna po Gliwice a
            na honorowym miejscu Sosnowiec.

...na chasioku?

Glückauf!
      • chrisraf harc mistrz & HKP 22.07.08, 15:44
        Mysla, ze niy wie co godo.

Glückauf!
    • settembrini Re: Kutz chce Sosnowca w Silesii 21.07.08, 16:24
      material w serwisie tvs jest w tej chwili niedostepny, ale domyslajac sie tego,
      co zostalo w tym programie powiedziane to:
      kutz jest zwolennikiem wspolistnienia sosnowca w ramach obszaru
      metropolitalnego. nic w tym dziwnego, bo wraz z innymi miastami GOP acto miasta
      zaglebiowskie tworza wspolny organizm miejski. kazdy trzezwo myslacy czlowiek to
      wie. nie jest tu kutz w zaden sposob oryginalny, wiec marna "sensacje" znalazles.
      • Gość: P Re: Kutz chce Sosnowca w Silesii IP: *.privacyfoundation.de 22.07.08, 12:23
        settembrini napisał:

> kutz jest zwolennikiem wspolistnienia sosnowca w ramach obszaru
        > metropolitalnego. nic w tym dziwnego, bo wraz z innymi miastami GOP acto miasta
        > zaglebiowskie tworza wspolny organizm miejski. kazdy trzezwo myslacy czlowiek t
        > o
        > wie. nie jest tu kutz w zaden sposob oryginalny, wiec marna "sensacje" znalazle
        > s.

1. ogladam to teraz i wyraznie kutz mowi ze dla niego zaglebie i slask to jedno a podzialy to przeszlosc, to nowosc u kutza

2. "wspolny obszar metropolitalny" pla pla pla chodzi o Silesie czyli aglomeracje a moze kiedys nawet i jedno miasto bo takie chodza pomysly. JEDNO MIASTO set

3. wspolny organizm miejski zaglebiowsko - slaski o ktorym piszesz to wymysl z dawnej epoki, Czech wojewoda pamietam mowil o zrosnietym ze slaskiem OLKUSZEM, no i cos mu nie wyszlo to zrosniecie bo olkusz poszedł w p....du, GOP to zreszta przestarzale pojecie bo w sklad GOPu wchodzi tez chrzanow i bukowno, GOP jak COP

4. jest wola polityczna aby olewac przeszlosc i budowac nowe, nowe wielkie city, kutz za tym jest a wiec o co ci chodzi? zmienil zdanie i trzeba to docenic, dla mnie to sensacyjka, pierwszy raz wyraznie powiedzial ze za tym jest.
        • chrisraf Re: P 22.07.08, 15:53
          Jo mom ajndruk co Kutz jusz som niy wiy za czim uon je.

"Jestem za, a nawet i przeciw"

Glückauf!
    • chrisraf Re: Kutz niy roz jusz takiy piyrdouy godou 22.07.08, 15:43
      co gdyby to pedziou stojoonc na trowniku, nigdy po tym by zodyn
      kwiotek niy wyrus.

Glückauf!
    • Gość: dfh Re: Kutz chce Sosnowca w Silesii IP: 193.93.91.* 22.07.08, 21:38
      s6.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=113314
    • rzewuski1 tak racje ma pan Kutz 23.07.08, 13:46
      nie ma juz widocznych roznic miedzy slaskiem a zagłebiem
      sa tutaj co zyje jeszcze w czasach niemieckich
      ale to sa ludzie starej daty,dinozaury co zostają w tyle wyscigu
      cywilizacyjnego
      zal mi ich
    • rico-chorzow Re: Kutz chce Sosnowca w Silesii 23.07.08, 19:57
      A jest Kutz jedynem Slązakiem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka