Dodaj do ulubionych

Osaczona Biedronka przegrywa w sądzie

IP: *.w90-62.abo.wanadoo.fr 07.09.08, 20:59
Nie bede kupowal w zadnej Biedronce.
Jest dosc innych sieci handlowych, ktore nie maja tak zaszarganej
opinii.
Obserwuj wątek
    • Gość: buraczany Takie są prawa wolnego rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.08, 21:13
      zresztą już tow. Leszek B. pisał o tym w swojej wspaniałej księdze
      p.t. "Liberalizm ponad wszystko" w rozdziale "Wykorzystywanie
      pracowników jako źródło poprawienia sytuacji materialnej państwa
      poslkiego i właściwy kierunek rozwoju kraju".
      • mike-great Jak managerów Bierdonki Butcher angola uczył... 07.09.08, 22:04
        Jak managerów Bierdonki Butcher angola uczył...
        Tzn. wziął kasę z góry za rok na naukę angielskiego w różnych filiach, zrobił parę spotkań/zajęć, a potem pitnął na wyspy ze swoim polskim asystentem z Poznania...
        Swoją drogą świetny numer...

Gość portalu: buraczany napisał(a):

> zresztą już tow. Leszek B. pisał o tym w swojej wspaniałej księdze
        > p.t. "Liberalizm ponad wszystko" w rozdziale "Wykorzystywanie
        > pracowników jako źródło poprawienia sytuacji materialnej państwa
        > poslkiego i właściwy kierunek rozwoju kraju".
        • Gość: Ja W końcu ich ktoś wydymał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 09:05
          swoją droga to menedżerowie w tej firmie są obrzydliwie bogaci. Jak się ma niewolników...
          • Gość: qaz co jest do ch*ja??? IP: *.wbs.ssh.gliwice.pl 08.09.08, 12:04
            przemoc fizyczna i psychiczna i takie smieszne kary??? co to k**urwa
            ma byc?? tzn jest to otwarte przyzwolenie na przestepstwo bo kara w
            porownaniu do czynow jest smieszna!!! tak wiec przykladowo - oby
            tych sedziow ktos napadl w ciemnej uliczce a inny sedzia zwolni
            przestepce ze wzgledu na "niska spoleczna szkodliwosc czynu"
            • Gość: Hans Racja !! Sąd pod Sąd !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 12:39
              • mageillusionist Żal :| 08.09.08, 15:33
                Jak to możliwe, że mają takie małe kary.. Powinno dostać co najmniej po kilka
                tysięcy, a nie 200zł :(
            • Gość: gosc Re: co jest do ch*ja??? IP: *.uk.logica.com 08.09.08, 14:29
              w pelni sie z toba zgadzam... to jest poprostu smieszne.
              ale chyba poszkodowani teraz moga wytoczyc proces cywilny
              kierownika, a jezeli zostali skazani prawomocnym wyrokiem (tz. sa
              uznani winnymi), proces maja wygrany... w teorii...

i przestancie z tlumaczeniem "taki jest kapitalizm" bo nie jest...
              to wypaczona wersja polska kapitalizmu... w kapitalizmie nie ma
              niewolnictwa, bo zostal stworzony 100 lat po jego obaleniu.

a co mnie ciekawi najbardziej to jaka jest waga (wielkosc wyroku) za
              upadlanie i zmuszanie ludzi do niewolniczej pracy (8 miesiecy do
              1roku w zawieszeniu i 500zl grzywny). niewiele mniej mandatu dostaje
              sie za przejscie na czerwonym swietle lub wypicie piwa w parku.
      • Gość: tia Re: Takie są prawa wolnego rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 05:44
        Zauważ, że wolny rynek polega również na tym, że możesz rozwiązać
        umowę o pracę i przenieść się do konkurencji. Zapytaj rodziców lub
        dziadków co to był nakaz pracy.
        • Gość: mi Re: Takie są prawa wolnego rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 15:40
          Mamusia już obiadek przyniosła?

Suchaj, dziecko, jeśli ktoś MOŻE zmienić pracę, to nie tyra w
          Biedronce jako niewolnik, tylko zmienia. Przykładowo, gdy po 2004 r.
          pojawiła się MOŻLIWOŚĆ zmiany, to dwa miliony młodych ludzi
          NATYCHMIAST uciekło przed niewolnictwem, aby szukać lepszego życia
          gdzie indziej.

Wówczas polscy bandyci zwani pracodawcami zaczęli masowo skowyczeć w
          TV, jacy to ludzie są w Polsce niedobrzy, bo nie chcą u nich robić
          za 500 PLN na rękę za 12 godzin pracy i 7 dni w tygodniu.

A przecież ci sami bandyci dwa lata wcześniej przekonywali, tak jak
          Ty, że przecież mamy wolny kraj i wolny rynek, i nikt nikogo do
          pracy u nich nie zmusza....

Tak, że popytaj starszych, jak to było, poczytaj trochę, a dopiero
          potem pisz na forach.
      • Gość: lola Re: Takie są prawa wolnego rynku w Polsce IP: 91.104.125.* 08.09.08, 12:56
        jw. bo w bardziej cywilizowanych to nie do pomyślenia....
    • Gość: mimo Osaczona Biedronka przegrywa w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 22:10
      to nie kupuj.......
    • norton2 Osaczona Biedronka przegrywa w sądzie 08.09.08, 06:53
      Dlaczego takie małe kary.Po pięć lat ciupy i 800 000.00 kary dla
      każdego.Na biednych nie trafiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: olo Osaczona Biedronka przegrywa w sądzie IP: *.um.krakow.pl 08.09.08, 09:06
      w każdej jest wyzysk, tylko różne przybiera formy
      • Gość: sezam a co z resztą marketów??? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 08.09.08, 09:18
        do tej pory nikt nic nie pisze o Tesco ani Carefour a tam dopiero dzieją się cuda :)
    • Gość: law&order Panie Obara i Golent na Was też przyjdzie pora... IP: *.ibd.gtsenergis.pl 08.09.08, 09:23
      ciekawe kiedy zobaczę Lech O. Edward G. :)
    • Gość: gość Comarch - informatyczna biedronka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 09:31
      Bardzo podobne praktyki występowały w firmie COMARCH S.A. i jej
      spółkach-córkach. Prezes już siedział, niestety nie za to.
    • Gość: Domyśłny Osaczona Biedronka przegrywa w sądzie IP: *.gprs.plus.pl 08.09.08, 11:06
      Ci skazania poganiacze niewolniczych < mułów> to zapewne dzieci pzpr-owcó,
      sbeków i innych prałatów komuszych. Tak we krwi mają ciemiężenia i gnębienie
      bliźniego według przykazania bożego.
      • Gość: Le Oj socjaliści... IP: *.mobile.playmobile.pl 08.09.08, 12:03
        Jak pracownikom nie dobrze to mogą się zwolnić.
        To z jednej strony, a z drugiej:
        Niech gonią te panienki do pracy, opie..ją przy klientach i niech
        robią wszystko inne, żeby tylko klient miał taniej i lepiej.

Słyszycie?!KLIENT!

A klienta Biedronki w jego pracy wyciska jak cytrynę, jego szef, po
        to żeby klienci jego organizacji mieli taniej i lepiej.

Na tym polega kapitalizm. Oferuje on 16 godzin wolności (24-8godzin
        pracy). Socjalizm oferuje 24 godziny niewoli.

Na świecie nie jest łatwo, ale w kraju o normalnym ustroju
        (kapitalistycznym) żyje się lżej.

• Gość: ja Re: Oj socjaliści... IP: *.pronet.lublin.pl 08.09.08, 12:14
          Niewiarygodne poglądy, skąd ty się urwałeś? Czyli według Ciebie wywalczane od XIX w. prawa pracownicze są bez sensu? W zasadzie kogo bronisz? Pracodawców łamiacych prawo i ogólnie ludzą przywoitość? Czy dla pieniędzy można według Ciebie zrobić wszystko i będzie to uzasadnione?
          • Gość: Mordechaj Re: Oj socjaliści... IP: *.mobile.playmobile.pl 08.09.08, 12:20
            Kogo Le broni? Przyszłości Twoich dzieci i zdrowego rozsądku.
            • Gość: gnago Re: Oj socjaliści...oj rozumu rozumu IP: *.cust.tele2.pl 08.09.08, 20:48
              Świnia tyje gdy zje, pracownik dobrze tyra gdy dobrze zarabia. Twój rodak już kiedyś odzwyczaił konia od jedzenia tylko zdechł
            • Gość: gnago Re: Oj socjaliści...oj rozumu rozumu IP: *.cust.tele2.pl 08.09.08, 20:48
              Świnia tyje gdy zje, pracownik dobrze tyra gdy dobrze zarabia. Twój rodak już kiedyś odzwyczaił konia od jedzenia tylko zdechł
        • Gość: ja Re: Oj socjaliści... IP: *.pronet.lublin.pl 08.09.08, 12:16
          A poza tym sprawa Biedronki to właśnie konsekwencja nie respektowania tych twoich 16 godzin wolności. Liberalizm? proszę bardzo ale w zgodzie z prawem.
        • Gość: xo Re: Oj socjaliści... IP: *.chello.pl 08.09.08, 12:16
          Nie wiedziałem, że pacjenci psychiatryków mają dostęp do
          Internetu....
        • jonathann Re: Oj socjaliści... 08.09.08, 14:48
          pierd***sz, jak połamany.
          Idź się lecz, człowieku.
      • ichmordy POkomuchy rządzą w RajTuskach 08.09.08, 12:04
        Trzeba było głosować na Prawo i Sprawiedliwość.
        Takie śmieszne kary są rajem dla bandytów z POkomuny.
        90% osadzonych w aresztach głosowało na partię POkomuchów.
        www.porazka.net/
        • Gość: lola Re: POkomuchy rządzą w RajTuskach IP: 91.104.125.* 08.09.08, 12:57
          Nie pieprz jak potrzaskany zwłaszcza na forum, takie idiotyzmy to sobie na
          libacji u znajomych wygaduj.
        • Gość: Dragunov Re: POkomuchy rządzą w RajTuskach IP: *.wroclaw.mm.pl 08.09.08, 19:46
          Zapomniałeś dodać że to na pewno żydokomuna. Dawaj dalej, ponoć wzrasta efekt
          cieplarniany - to ewidentnie wina PO i Tuska. Satelity Michnika robią dziurę
          ozonową. Napisz o tym. Napisz jeszcze że dinozaury wyginęły z winy SLD, a
          Kwaśniewski strzelał do Polaków w Katyniu. Aha, zapomniałem dodać że jestem
          UB-ekiem, co prawda dość młodym, ale kapowałem na ojca i matkę. I na braci też.
          A, i na swoje dzieci też kapowałem, chociaż ich nie mam. Kurdele, a w ogóle to
          byłem volksdeutschem, czekistą i sypiałem z Leninem. A jak to już wszystko
          opublikujesz, to idź się leczyć.
        • Gość: Dragunov Re: POkomuchy rządzą w RajTuskach IP: *.wroclaw.mm.pl 08.09.08, 19:51
          Aha, a przy okazji, przyjrzę się troszkie zabezpieczeniom twojego serwera.
          Oczywiście wytyczne mam z Tel-Awiwu. To będzie dopiero porażka muwuahahahahahahah :D
      • Gość: ja Re: Osaczona Biedronka przegrywa w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 21:35
        jak mnie jako kierownikowi niepodobały się zapędy dyrektorów do niewolnictwa to
        walnąłem robotą w KARFUSIU. Ci kierownicy powinni dostać nakaz pracy na niższych
        stanowiskach pod takimi samymi s..ynami jakimi sami są
    • Gość: darthmarhev To jak TW, którzy donosili ale nikomu nie szkodzil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 12:06
      Jak powszechnie wiadomo, żaden z TW nikomu nigdy nie zaszkodził swoimi donosami
      i w ogóle to było wszytko lipa. Funkcjonariusze SB też zresztą nikogo nie
      krzywdzili, tylko robili swoją robotę.
      Taki naród po prostu: mogłem to robiłem.
      Ludzka przyzwoitość - bezcenna
    • Gość: xo Polacy Polakom zgotowali ten los a...... IP: *.chello.pl 08.09.08, 12:13
      portugalski właściciek zaciera ręce, że wpadł im do kieszeni
      dodatkowy, zaoszczędzony grosz. I co za kary ???? Odszkodowania
      powinny iść w dziesiątki tysięcy złotych !!!! Pora się postawić.
      Szkoda, że instytucja zbiorowego, ogólnopolskiego bojkotu jest u nas
      praktycznie nieznana.....
      • Gość: Le Re: Polacy Polakom zgotowali ten los a...... IP: *.mobile.playmobile.pl 08.09.08, 12:33
        Do roboty się weź i bojkotuj lenistwo.
        • Gość: xo Re: Polacy Polakom zgotowali ten los a...... IP: *.chello.pl 08.09.08, 13:14
          O , właśnie o takich jak ty mi chodziło. Tragedia !!!
        • Gość: Le Przepraszam IP: *.chello.pl 08.09.08, 13:22
          Przepraszam wszystkim na tych forum !!! Cofam to co pisałem
          wcześniej !!!! Myliłem się...... Po tabletkach, czuję się od razu
          lepiej.
          • Gość: ROTFL Re: Przepraszam IP: *.chello.pl 08.09.08, 13:26
            Ej, xo widać twoje IP więc się nie wydurniaj tylko do roboty!
            • Gość: xo Oferta pracy dla LE i Rotfl IP: *.chello.pl 08.09.08, 13:39
              Zatrudniłbym kogoś takiego jak ty, żeby pokazać ci jak można
              pracować w normalnych warunkach. Albo lepiej nie, bo miałbyś zły
              wpływ na resztę moich zadowolonych, zarabiających godziwe pieniądze
              pracowników, którzy za ciężką pracę są doceniani. Jak będę
              potrzebował kogoś do kopania rowów to się odezwę.....A szukałeś
              pracy w Korei Północnej ? Tam podobno taka postawa jest mile
              widziana.....
    • neokomunista Kierownik prawą ręką dyrektora a potem kapitalisty 08.09.08, 12:15
      Sklepy takie jak Biedronka (dotyczy to również innych sieci handlowych) w
      pogoni za zyskiem najbardziej wykorzystują pracowników, intensyfikują wyzysk
      ponieważ wiedzą o nikłem świadomości klasowej ludzi pracy.
    • Gość: kpina W Biedronce znęcali się, bo "tak jakoś wyszło" IP: *.chello.pl 08.09.08, 12:31
      To nie tylko sklepy, nie tylko jedna sieć! coraz więcej instytucji, tak, jak
      firmy "krzak" traktuje pracownika lub współpracownika jak zło konieczne -
      cokolwiek by nie robił, ile by czasu nie poświęcił, robi mu się łaskę za płacę
      rzędu kilkuset zł netto. To kwestia popytu i podaży, bez względu na orientacje
      polityczną szefa! Mój ostatni był z PiS, taki trzydziestoparoletni, co to
      kompletnie nie zna tego, czym rzadzi, też uważa, że pozbycie się ambitnego
      projektu to taki przypadek, bo tak wyszło...i nie musi się nikomu tłumaczyć,
      uważa, że państwowy ośrodek to jego folwark - przełożeni wolą być ślepi, bo
      tak wygodniej. To już Orwell się śmieje...
      • Gość: Le Dalej jazda do roboty j... nieroby! IP: *.mobile.playmobile.pl 08.09.08, 12:46
        Nie bronie żadnej Biedronki, wręcz przeciwnie w dupie ją mam.
        Chodzi mi tylko o to, żeby była ostra konkurencja, bo ta obniża ceny.
        Ceny wszystkiego. Monopole te ceny podwyższają. A w Biedronce płacą
        nie kilkaset złotych tylko prawie 2 tysiące. To różnica dyskutańci.

Ma być tanio, szybko i dobrze, a że ktoś kogoś jebie w pracy? To co
        z tego? Problemem jest, nie że kogoś gonią do roboty tylko, że jest
        przeciwnie.

Marzę, żeby tak jak te panny w Biedronce, traktowano personej w
        państwowym szpitalu, w Tepsie, w banku, gdzie są czynne 2 okienka z
        6.
        To jest problem. Obsłużyli kogoś z Was dobrze i szybko w w/w
        wymienionych firmach i instytucjach?

Więc... nie narzekać na Biedronkę, tylko przeszczepić biedronkowych
        menagerów do banków, to otworzą wszystkie okienka, do Tepsy, to
        będzie taniej i może się dodzwonicie na Błekitną linię, do
        przychodni, to spowodują, że lekarze będą przychodzić na czas do
        pracy, do Zusu, a wtedy panienki zaczną pracować a nie pić herbate.

Jak śpiewa moj idol Kazik Staszewski:

"Dalej jazda do roboty, ..e nieroby"

To jest hasło. To trzeba popierać!
        • Gość: kpina Re: Dalej jazda do roboty j... nieroby! IP: *.chello.pl 08.09.08, 13:04
          Tu się mylisz, bo ten system nie zadziała w tych instytucjach, które opisujesz.
          Specjaliści od mobbingu są dobrzy wobec takiego personelu, jak w sklepach. Na
          poczcie czy w banku zmniejszono obsługę do maximum w ramach pseudooszczędności,
          bo w zarządach nie brakuje wice, asysytentów, itp, przyjmowanych nie z racji
          kompetencji, a po uważaniu lub z nadania politycznego. To jest kompletnie
          nieracjonalne, ale na państwowym lub w monopolistycznych molochach tak bedzie,
          bo dla polityków nie liczy się gospodarność, ich tez nikt nie rozlicza.
        • em_obywatel Rynek nieregulowany prowadzi do monopoli 08.09.08, 13:28
          Rynek nieregulowany prowadzi do monopoli bo monopol to najlepszy sposob na
          robienie pieniedzy. Dajmy na to, ja mam firme i ty masz firme. Po co mamy ze
          soba konkurowac, skoro mozemy sie polaczyc i zamiast konkurowac ze soba, co
          wiaze sie z cieciem kosztow, bedziemy miec monopol i bedziemy kosic kase?
          Ewentulanie, jesli ty sie na taki deal nie zgodzisz to ja zaczne prowadzic
          agresywne kampanie reklamowe, czarny PR, bede oferowal bonusy sprzedawcom zeby
          nie sprzedawali twojego twowaru az w koncu osiagne monopol. Jesli juz bede
          monopolista, to bede mial takie zasoby finansowe, ze bede w stanie wyrugowac z
          tynku kazda nowa firme, ewentualnie bede przejmowal potencjalna konkurencje.
          Wolny rynek nie oznacza automatycznie konkurencji. Konkurencja jeest korzystna
          dla konsumentow, ale jest niekorzystna dla producentow, wiec musi byc
          utrzymywana sztucznie poprzez regulacje.
        • Gość: dev Re: Dalej jazda do roboty j... nieroby! IP: *.net.autocom.pl 08.09.08, 19:30
          Niedobrze się robi jak się to czyta. Brak zapłaty za pracę (a to miało tu
          miejsce - nadgodziny bez wynagrodzenia) to zwykły wyzysk i złodziejstwo. Jeśli
          pasują ci takie stosunki społeczne to twoja sprawa, na szczęście mamy prawo
          pracy. Niemniej za to co się dzieje w Biedronce i każdej innej sieciówce, czy
          korporacji odpowiedzialność ponosi kierownictwo, ale nie sklepu, tylko wyższego
          szczebla. Palanty w centrali daje plany nie do wykonania i zaczyna się jazda.
          Jeśli myślisz, że tu chodzi o klienta to się bardzo mylisz. Chodzi tylko i
          wyłącznie o kasę. Pensje panów dyrektorów prawdopodobnie wielokrotnie
          przekraczają wynagrodzenia pracowników, którym stworzyli niewolniczy system. Za
          jego stworzenie powinni gnić w więzieniu, bo to nie jest żadna sztuka , żadna
          chwała czerpać zyski z niewolnictwa.
    • Gość: cichybwoy 3 lata w zawiasach?Wiecej bym dostal za posiadanie IP: *.092.c68.petrotel.pl 08.09.08, 12:35
      3 lata w zawiasach?Tyle samo bym dostal za posiadanie sladowych liosci konopi inyjskiej. Sprawiedliwosc ?!
    • styloplume W Biedronce znęcali się, bo tak jakoś wyszło 08.09.08, 12:54
      Pracownicy powinni sie zorganizowac i walczyc z wyzyskiem
      • em_obywatel To sie nazywa zwiazek zawodowy 08.09.08, 14:48
        To sie nazywa zwiazek zawodowy. Tylko, ze w Polsce zwiazki zawodowe to relikty
        komuny i w du...pie maja prawa pracownikow. W Polsce wszystko jest popieprzone.
        Pojecia wolnego rynku liberalizmu i socjalizmu sa odrwocone do gory nogami. Ich
        rozumienie jest zupelnie inne niz na zachodzie. Czasem mam wrazenie ze naukai
        prawne i ekonomiczne w Polsce sa zupelna odwrotnoscia tego co na zachodzie.
        Polskich ekonomistow uczyli chyba do spolki zlodzieje z pacjentami szpitali
        psychiatrycznych.
    • tektur Zysk 08.09.08, 12:54
      to esencja kapitalizmu, o powrót którego podobno zażarcie walczono z "komuną".
      Nie ma się o co oburzać.
    • Gość: Ela Osaczona Biedronka przegrywa w sądzie IP: *.pronet.lublin.pl 08.09.08, 12:58
      Nie tylko w Biedronce łamane są prawa pracowników, małe firmy zatrudniające po
      kilku pracowników nagminnie łamią ich prawa i specjalnie się z tym nie kryją.
      Szukam obecnie pracy w Lublinie, ostatnia rozmowa kwalifikacyjna w małej firmie
      fotograficznej, poszukującej pracownika biurowego wyglądała następująco:
      pani "derektor": no i wie pani, pracujemy we wszystkie soboty, ale tylko po 6
      godzin.
      ja: ale potem te soboty można sobie odebrać??
      pani "derektor": jak to odebrać? oczywiście że nie, w naszej firmie mamy takie
      zasady, że soboty są pracujące........jeżeli pani to nie odpowiada to.....
      ja: ależ nie, nie, tak tylko pytam ( w tym miejscu powinnam wyjść, ale jakoś
      mnie zamurowało)
      Pani "derektor": no i jeszcze jedna sprawa, mamy taką zasadę, że nie zostawiamy
      pracy na potem. Nie może tak być, że jedna osoba o 16 bierze torebkę i idzie
      sobie do domu a inni harują po nocach.....
      ja: oczywiście, jeżeli jest nagła potrzeba to jestem gotowa do pracy w nadgodzinach.
      pani "derektor": no wie pani, to właściwie nie są żadne nadgodziny, po prostu
      jeżeli pracownik nie zdąży wykonać pracy przez 8 godzin to przecież oczywiste,
      że musi tą pracę dokończyć, choćby miał siedzieć do rana....
      ja: eeeee........(znowu mnie zamurowało, i tak mi do dzisiaj zostało. Może ktoś
      mnie odmuruje?? albo zwariuję w tym Lublinie)

• Gość: rybka Re: Osaczona Biedronka przegrywa w sądzie IP: *.dsl.club-internet.fr 08.09.08, 17:50
        Dzwon do PIP. Odmurowanie gwarantowane ;-)
    • Gość: Gzehoo W Biedronce znęcali się, bo tak jakoś wyszło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 13:00
      Grzywny od 800 do 1500 zł to zachęta do dalszego łamania prawa.
      Powinni dostać po 10 tys. to by im się odechciało!
    • 3cik Nie zgadzaj się! 08.09.08, 13:05
      Nie zgadzaj się na poniżenia, na pracę ponad siły. Granice są otwarte, sam
      możesz wybrać gdzie chcesz pracować. I za ile!
      • Gość: mani Re: Nie zgadzaj się! IP: 89.107.158.* 08.09.08, 13:46
        To mi nie wystarczy. Jeśli ktoś złamał prawo wobec mnie, chcę żeby został
        ukarany. To proste.
        Załóżmy, że ktoś pobije cię, kiedy wieczorem idziesz ciemną uliczką. Oczywiście,
        że możesz tędy więcej nie chodzić (bardzo rozsądne), ale mimo to uważasz
        słusznie, że sprawca przestępca powinien zostać ukarany. nie powinno być tak, że
        przyzwoici obywatele muszą uciekać i chowac się przed przestępcami zagranicą.
      • Gość: syndykalista Re: Nie zgadzaj się! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 14:07
        a go...no ja tu jestem u siebie i nigdzie nie bede uciekal przed
        wyzyskiem!
    • Gość: olo Nie Pracujcie na etacie, bo to głupota ! IP: *.lanet.net.pl 08.09.08, 13:05
      Pracując na etacie stajesz się niewolnikiem, Twój szef mówi Ci co, jak, i
      kiedy masz robić. Mówi Ci ile zarabiasz, z kim pracujesz, kiedy idziesz na
      urlop, i jeszcze zwalnia Cię z pracy jak już mu nie jesteś potrzebny. To
      straszne ale to prawda. Wstajesz każdego dnia do pracy, by z uśmiechem
      przywitać swojego szefa słowami w stylu: Dzień Dobry Szefie, co mógłbym dziś
      dla Ciebie zrobić? (udajesz zadowolonego a za plecami narzekasz razem z
      kolegami z pracy)

Posłuchajcie sobie nagrań edukacyjnych Roberta Kiyosaki, może dzięki niemu
      zrozumiecie czym naprawdę jest pracowanie dla kogoś. darmowe fragmenty
      znajdziecie na polskiej stronie Roberta Kiyosaki -->
      www.BogatyOjciec.info/audio

życzę wytrwałości w dążeniu do osiągnięcia wolności finansowej
      • Gość: wuł Robert Kiyosaki to debil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 13:36
        Robert Kiyosaki moze jest bogaty, ale to wynika tylko z tego, że napisał książki które wszyscy kupują.

Ja mu nie wierzę - jego rady to mieszanka chłopskiego rozumu i autopromocji. Fajny gawędziarz, ale marny doradca.
    • red.ken bydło,dzicz... nie.. to slunski narod 08.09.08, 13:17
      no coz do przewqidzenia, tylko tam zyje taka zwierzyna.
    • olias W Biedronce znęcali się, bo tak jakoś wyszło 08.09.08, 13:17
      no, jestem wzruszony doi łez. za traktowanie człowieka jak gatunek
      podludzi, za znęcanie się, rozbijanie ludzim życia 800 zł kary. I
      wyroki w zawieszeniu. albo odstapienie od kary pod warunkiem że
      przez 3 lata nie bedą łamać praw. nasze państwo coraz bardziej
      przypomina kabaret ze snu schizofrenika.
      • Gość: aron Re: W Biedronce znęcali się, bo tak jakoś wyszło IP: *.lublin.enterpol.pl 08.09.08, 13:32
        dla klientów Biedronki wazniejsze są niskie ceny niż wyzysk
        pracowników.
      • Gość: Jonek Re: W Biedronce znęcali się, bo tak jakoś wyszło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 13:39
        Zauważ, że sędziowie wprost powiedzieli, że tym niby-ludziom nie wolno łamać
        prawa przez 3 lata. A co potem? Mogą? Mnie uczono od dzieciństwa w domu i w
        szkole, że prawa nigdy nie można łamać a teraz się zdziwiłem bo prawa nie wolno
        łamać tylko przez 3 lata. A ja głupi od 35 lat żyję w cnocie.
      • artctrl Re: W Biedronce znęcali się, bo tak jakoś wyszło 08.09.08, 20:00
        no wlasnie.... A wkladaja nam w mozg ze jestesmy lepsi niz Bialorus
        czy Rozja. A to jest nie prawda! A swoja drogą nie potrafie sobie
        tego wyobrazic. Bo gdyby moja zona powiedziala mi ze ktos sie nad
        nią zneca w pracy...to....to dla takiego kierownik proces w sądzie
        bylby niczym raj. No ale ja nie jestem slązakiem.....
    • Gość: baburiba Arbeit macht schwein IP: *.acn.waw.pl 08.09.08, 13:18
    • Gość: Jonek W Biedronce znęcali się, bo tak jakoś wyszło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 13:33
      Kary w wysokości 200-1000 zł. Już mam się śmiać czy poczekać na kolejny
      śmieszny wyrok?
    • Gość: Ela Osaczona Biedronka przegrywa w sądzie IP: *.pronet.lublin.pl 08.09.08, 13:39
      Nie tylko w Biedronce łamane są prawa pracowników, małe firmy zatrudniające po
      kilku pracowników nagminnie łamią ich prawa i specjalnie się z tym nie kryją.

Szukam obecnie pracy w Lublinie, ostatnia rozmowa kwalifikacyjna w małej firmie
      fotograficznej, poszukującej pracownika biurowego wyglądała następująco:

pani "derektor":
      - no i wie pani, pracujemy we wszystkie soboty, ale TYLKO po 6 godzin.

ja:
      - ale potem te soboty można sobie odebrać??

pani "derektor":
      - jak to odebrać? oczywiście że nie, w naszej firmie mamy takie zasady, że
      soboty są pracujące........jeżeli pani to nie odpowiada to.....

ja:
      - ależ nie, nie, tak tylko pytam ( w tym miejscu powinnam wyjść, ale jakoś mnie
      zamurowało)

pani "derektor":
      - no i jeszcze jedna sprawa, mamy taką zasadę, że nie zostawiamy pracy na potem.
      Nie może tak być, że jedna osoba o 16 bierze torebkę i idzie SOBIE do domu a
      inni harują po nocach.....

ja:
      - oczywiście, jeżeli jest nagła potrzeba to jestem gotowa do pracy w nadgodzinach.

pani "derektor":
      - no wie pani, to właściwie nie są żadne nadgodziny, po prostu jeżeli pracownik
      nie zdąży wykonać pracy przez 8 godzin to przecież oczywiste, że musi tą pracę
      dokończyć, choćby miał siedzieć do rana....

ja:
      - eeeee........(znowu mnie zamurowało, i tak mi do dzisiaj zostało. Może ktoś
      mnie odmuruje?? albo zwariuję w tym Lublinie)
      • Gość: Le Ela, załatw sobie robotę w ZUS, US, Służbie Zdrowi IP: *.mobile.playmobile.pl 08.09.08, 13:49
        Będziesz mieć dużo praw pracowniczych i będziesz miała tych chamów
        klientów, petentów i innych pacjentów w dupie.
        Coś się tak uwzięła na tą firmę, nie odpowiadała Ci nie przyjęłaś
        i ... spokój. O co chodzi.
        Jak wszycy będą płacić bezkrytycznie wszystkie państwowe haracze to
        ten kraj zbankrutuje i dobiero będzicie jęczeć.
        • Gość: syndykalista Re: Ela, załatw sobie robotę w ZUS, US, Służbie Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 14:14
          Skoro pracodawca oczekuje ode mnie uczciwości i pracowitości to
          dlaczego ja nie mogę tego od niego wymagać? Jeśli pracodawca może
          zakładać kluby i stowarzyszenia, wpływać na polityków dla własnych
          interesów to dlaczego mi odmawia tych praw. Klasa pracownicza
          powinna się jednoczyć i walczyć wyzyskiem!
        • Gość: Ela Re: Ela, załatw sobie robotę w ZUS, US, Służbie Z IP: *.pronet.lublin.pl 08.09.08, 14:43
          > Będziesz mieć dużo praw pracowniczych i będziesz miała tych chamów
          > klientów, petentów i innych pacjentów w dupie.
          > Coś się tak uwzięła na tą firmę, nie odpowiadała Ci nie przyjęłaś
          > i ... spokój. O co chodzi.
          > Jak wszycy będą płacić bezkrytycznie wszystkie państwowe haracze to
          > ten kraj zbankrutuje i dobiero będzicie jęczeć.

O co mi chodzi?? Co jest z tobą człowieku, jakie haracze państwowe, uważasz że
          zapłata za nadgodziny to państwowy haracz?? O to mi chodzi, że ja mogę sobie
          pozwolić na to żeby nie pracować w tej firmie, jakoś przeżyję. Ale tam już
          pracują ludzie którym się nie płaci za pracę ponad 8 h dziennie i nie mają 5 dni
          pracy, tylko zasuwają w KAŻDA sobotę. To ten pracodawca ich OKRADA z ich
          prywatnego czasu, łamie prawo, w tym kraju prawa pracownika nic nie znaczą??
          Dla ciebie najwidoczniej taka sytuacja jest normalna, i to jest właśnie
          najgorsze, że jest przyzwolenie społeczne ta takie praktyki.

"Ela załatw sobie" - sam sobie załatw baranie posadę kierownika w Biedronce, bo
          najwidoczniej masz do tego wrodzone predyspozycje. I będziesz sobie miał wtedy
          tych chamów pracowników w dupie.
    • Gość: Noname W Biedronce znęcali się, bo tak jakoś wyszło IP: *.uwm.edu.pl 08.09.08, 13:45
      Takich mamy beznadziejnych prawników w Polsce!
      Dla porównania podam przykład jak pewien człowiek za obrazę sądu
      został skazany na trzy lata więzienia bez zawieszenia w gazetach o
      tym nawet pisano. A tutaj lata męczenia ludzi i 1000 zł grzywny. To
      jest sprawiedliwość! Skorumpowani i beznadziejni prawnicy.
      Ten system mafijny korporacji prawniczych napewno zgarnął kasę od
      biedronki (na cele reprezentacyjne lub tp.) więc wyroki nie mogły
      być wysokie a wyłącznie symboliczne.
      Do czasu kiedy ten skorumpowany system prawny nie zostanie
      dostosowany do standardów zachodnich takie będą zapadały wyroki.
      • Gość: zartie Re: W Biedronce znęcali się, bo tak jakoś wyszło IP: *.radom.vectranet.pl 08.09.08, 16:55
        > Takich mamy beznadziejnych prawników w Polsce!
        Zapewne Ci prawnicy skończyli UWM.
        A następnym razem zajmij się robotą, zamiast wypisywać głupoty ze służbowego
        komputera.
      • Gość: AnkaW Re: W Biedronce znęcali się, bo tak jakoś wyszło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 21:27
        skoro nie ma konkurencji to po co im się starać? jakby wprowadzili to co na zachodzie, czyli skończyłeś prawo możesz pracować, ale to twój problem by zdobyć klientów, to od razu wzięłiby się do roboty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka