Gość: edi IP: cache2:* 04.11.03, 20:26 jaka jest różnica pomiedzy ślązakiem spolonizowanym w 1920 i takim, który spolonizowany został dopiero w 1945? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silesius88 Re: Sztrasenbany 04.11.03, 20:33 A jako jyst ruschnica myindzy biolom a ruschowom sztrasenbanom ?? pyrsk silesius88 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Sztrasenbany IP: cache1:* 04.11.03, 20:35 silesius88 napisał: > A jako jyst ruschnica myindzy biolom a ruschowom sztrasenbanom ?? > > > pyrsk > silesius88 inteligencja to ty niestety nie grzeszysz... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius88 Re: Sztrasenbany 05.11.03, 14:01 Gość portalu: edi napisał(a): > inteligencja to ty niestety nie grzeszysz... Ale pschynayimnyiy wyim dokund jeschdschom ruschowe sztrasenbbany ! pyrsk silesius88 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Sztrasenbany IP: *.um.katowice.pl 05.11.03, 14:13 czymu niy grzeszy? bo godo po sloonsku? colki czas widza co nekerzy dyskryminujom Sloonzokow, mozecie s nos sie smioc, mozecie nom ublizac, niy muszecie nos lubic, ala zodyn nom Sloonskiygo ducha niy odbiere!!! Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Sztrasenbany IP: cache2:* 05.11.03, 19:55 Gość portalu: GOSC napisał(a): > czymu niy grzeszy? bo godo po sloonsku? colki czas widza co nekerzy > dyskryminujom Sloonzokow, mozecie s nos sie smioc, mozecie nom ublizac, niy > muszecie nos lubic, ala zodyn nom Sloonskiygo ducha niy odbiere!!! > Pyrsk! przeczytaj jeszcze raz. a pozniej przeczytaj inne jego wpisy. czy wy wszyscy macie kompleksy? ja nie dyskryminuje slazakow, ja mowie o dalko posunietej polonizacji gwary slaskiej. jezeli wy sami juz tego nie widzicie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Sztrasenbany IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.03, 21:49 Tys je typisz Niymiecki prowokator. Je zech zicher ize je on lepszym Slonzokym jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandwich Re: Sztrasenbany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 07:45 >>ja mowie o dalko posunietej polonizacji gwary slaskiej Polonizacja jednej z polskich gwar? klepnij się! wiesz gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Sztrasenbany 06.11.03, 19:27 Gość portalu: sandwich napisał(a): > >>ja mowie o dalko posunietej polonizacji gwary > slaskiej > > Polonizacja jednej z polskich gwar? > klepnij się! wiesz gdzie To nie jest zadna polska gwara, a nieuznawany przez szowinistycznego sasiada, niszczony od ponad 80 lat, a po uzyskaniu przez panstwo polskie 13 lat temu suwerennosci, powaznie juz okaleczony, wciskany na sile przez przekupionych "fachowcow" w ramy jezyka polskiego - jezyk slaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandwich Re: Sztrasenbany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 07:24 marsjański? Odpowiedz Link Zgłoś