Gość: ale dowcip! IP: *.domainunused.net 20.01.09, 22:11 Reasumując nieudacznicy z Gieksy nadają się tylko do żebrania o publiczną kasę... smutne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: student AWF Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: Ile... IP: *.gprs.plus.pl 20.01.09, 22:13 Brawo Panie Rektorze!!! Święte słowa. Jedna biegaczka jest więcej warta niż cały ten zastęp piłkarzyków, których wspiera banda wydzierająch się po nocach i bazgrzących po katowickich murach zapijaczonych łysoli. Agresja tych wyrostków musi budzić sprzeciw reszty mieszkańców Katowic i nic dziwnego, że ludzie biznesu nie chcą mieć z tym chłamem nic wspólnego. Mam nadzieję, że władze miasta nie ugną się pod presją niektórych dziennikarzy i nieudolnych działaczy. Zresztą nic dziwnego że są nieudolni, skoro sami kiedyś zaliczali się do bandytów w kominiarkach z bejsbolami i sprajami w rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do studenta Re: Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: I IP: 79.191.90.* 20.01.09, 22:17 Dziwnym trafem gdy pojawiaja sie komentarze Twojego typu panie student w Twoim Ip zawsze wyskakuje: IP: *.gprs.plus.pl Moze to pan Bojarunek lub inny przydupas ukrywa sie pod ksywami wymyslonymi do kazdego artykulu? Smieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student AWF Re: Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: I IP: *.gprs.plus.pl 20.01.09, 22:51 Drogi panie odnieś się merytorycznie do tego co napisałem, bo jak na razie to zero konkretów - jak to w życiu przegranego kibola-działacza. A net z Plusa jest dość popularny panie szanowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heh Re: Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: I IP: 79.191.90.* 20.01.09, 23:35 Merytorycznie?! Ladna hipokryzja... Generalizujesz srodowisko kibicow wrzucajac ich do jednego worka. To tak samo mozna powiedziec o studentach, ze sa zbiorem alkoholikow i imprezowiczow i nie znaja zadnego innego pojecia oprocz "ksero"... Kibice to duzy odsetek mieszkancow tego miasta i jesli nie masz pojecia o czyms to prosze Cie nie odzywaj sie, bo pewnie nie slyszales o akcjach charytatywnych kibicow GKS, czy prosbe kibiocow o legalne miejsca na grafitti czy zbiorka krwi itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student AWF Re: Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: I IP: *.gprs.plus.pl 20.01.09, 23:59 Dziwne że zapomniałeś wymienić takie "akcje charytatywne" jak te na stadionach Banika, Rozwoju i GKS-u (czyli w przypadku dwóch ostatnich na własnych śmieciach, będących na utrzymaniu miasta, które teraz ma ratować nieudaczników - paradoks nie?). O innych atrakcjach w stylu demolowanie dworców, pociągów, tramwajów i autobusów, bazgranie po murach nie wspominam, bo są one na porządku dziennym i nawet prasa już o nich nie wspomina. A NA USUWANIE TYCH WSZYSTKICH DEWASTACJI IDĄ RÓWNIEŻ PUBLICZNE PIENIĄDZE!!! Kiedyś musi nastąpić kres tego chuligaństwa. A pisząc "duzy odsetek mieszkancow tego miasta" nie masz chyba na myśli tych 2-3 tysięcy osób, które w miarę regularnie chodzą na mecze (a przecież na Bukowej goszczą nie tylko mieszkańcy Katowic). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heh Re: Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: I IP: 79.191.90.* 21.01.09, 00:10 Akurat w miescie wiecej jest nielegalnych napisow tzw. grup crew nizeli kibicow, stanowi to maly % zniszczen. Nie tylko kibice demoluja miasto... Mlodziez w naszym miescie ma malo alternatyw, Rapid zajety przez caly dzien, bo komercyjnie wynajmuje je RedBox dla swojej ligi, kulturalnych rozrywek tez jak na lekarstwo chyba, ze popularny spacer po Silesii spelnia niektorych oczekiwania. Tak szczerze mowiac prawda lezy po srodku, ale o tych wystepkach ktorych pisales bierze udzial kilkunastu badz kilkudziesieciu kibicow, a takie generalizowanie do niczego nie prowadzi. A kibicow GKS jest wiecej niz 2-3 tys., to ze mamy slabsza powoduje taki sadek, przypominam o kilku meczach gdzie kibicow bylo ok 10.000 a to juz jest najwieksza zorganizowana spolecznosc tego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student AWF Re: Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: I IP: *.gprs.plus.pl 21.01.09, 00:24 Mały % zniszczeń, ale zawsze to zniszczenia czyż nie? Zresztą nie o napisy na murach tu chodzi bo to najmniejszy problem. Niestety, ale kibice (w tym kibole) sami proszą się o generalizowanie. Taki jest tzw. "odbiór społeczny" i nic dziwnego skoro przez długie lata problem chuligaństwa na stadionach i poza nimi przybiera na sile, czego niestety najdobitniejszym przykładem jest miasto Katowice. I na to niestety nie może być przyzwolenia biznesu i władz. Dopóki nie zrozumieją tego sami kibice, nie będzie wielkiej piłki w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heh Re: Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: I IP: 79.191.90.* 21.01.09, 00:38 Akurat problem tzw. kiboli powinno rozwiazywac miasto zapewniajac alternatywy. Fakt, ze niektore charaktery sa nie do wyleczenia, lecz jesli w mlodosci nie mialo sie nic innego do robienia jak siedzenie pod klatka i picie piwka to potem wychodzi na meczach chratker osiedlowego "kozaka"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student AWF Re: Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: I IP: *.gprs.plus.pl 21.01.09, 01:29 Problem kiboli powinien rozwiązywać KLUB a nie miasto drogi kolego. Ale skoro klubem zarządzają byli kibole przy aplauzie obecnych, to skutki były do przewidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: I IP: *.pke.pl 21.01.09, 06:49 student??? napisał: Problem kiboli powinien rozwiązywać KLUB a nie miasto drogi kolego. Ale skoro klubem zarządzają byli kibole przy aplauzie obecnych, to skutki były do przewidzenia. Klub ma wychowywać?! buahahahahaa a gdzie rodzice? szkoła? MIASTO? Tak miasto, bo tak jak pisze kolega, nie daje nic oprócz! Generalnie w Katowicach nie dzieje sie NIC, jedna wielka nuda, zero atrakcji. Jak widze co sie dzieje w innych miastach Polski, to aż krew człeka zalewa. I co ma młodzież u nas robić? A pisanie po murach ... może i racja, ale była prośba o udostępnie miejsc. A dlaczego nie odnosisz sie do akcji charytatywnych prowadzonych przez kibiców, oddawania krwi, zbierania pieniążków na chore dzieci?! Dlaczego? Bo o tym media nie piszą? I nie pisz więcej, ze klub ma wychowywąć ludzi, kibiców bo to śmiechu warte. I tak jak pisze kolega po szalu, nie wrzucaj nas wszystkich do jednego worka, bo o studentach można napisać to samo! Co zresztą już sam napisał:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanin Re: Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: I IP: *.3s.pl 21.01.09, 10:03 Człowieku i Ty się podpicujesz student , boże teraz to palnołeś hahahaahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do student Re: Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 10:12 Jeżeli myślisz, że upadek drużyny piłkarskiej wpłynie na ilość napisów na murach czy wygląd przystanków to jeszcze wiele studiowania przed tobą. Należy rozróżnić dwie sprawy. Po pierwsze promocję miasta Katowice poprzez drużynę piłkarską. W pewnym sensie pieniądze zainwestowane dobrze przez miasto w drużynę zwrócą się w tej promocji. Po drugie zwalczanie huligaństwa związanego z kibicowaniem. W Angli np się udało. Tutaj rola wielka leży w klubie ale i również w mieście jak i przede wszystkim w prawodastwie. Jestem za finansowaniem klubu. Bez urazy ale nawej najwyższe osiągnięcia biegaczy, skoczków, pływaków itp nawet na światowym poziomie nie rodzą tulu emocji co gra w piłkarskiej lidze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic GKS Re: Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:39 Chyba cos ci koleś ciulato idzie ta nauka bo sie pieronym przylizujesz tymu rektorowi od siedmiu boleści. No i z daleka czuc od ciebie gorolym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loheeen Re: Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 08:33 A kogo obchodzi jakaś biegaczka?! W Katowicach potrzebny jest sport na wysokim poziomie, potrzeba nam ekstraklasy, żeby przyjeżdżały do nas ekipy wyjazdowe z całej Polski. Ja sam studiuje na AWFie i nie obchodzi mnie jakaś biegająca dziewczynka, tylko prawdziwy sport- PIŁKA NOŻNA! I kogo obchodzi zdanie jakiegoś lektora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Katowice to jeden wielki burdel,... IP: *.pools.arcor-ip.net 20.01.09, 23:58 wstyd, ze sie tam urodzilem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: Ile.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 07:57 A propo, to jednym z pomagajacych GKS-owi miał byc zysk z turnieju REDBOX-u. A w tej chwili to grupa cwaniaczków bogaci sie kosztem Miasta.Preferencyjne ceny jakie REDBOX płaci za wynajem Rapidu są smieszne, a dewastacja obiektu ogromna. REDBOX sie rozwija i zabiera godziny na treningi młodym adeptom piłki w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: Ile... IP: *.chello.pl 21.01.09, 08:46 wszyscy powini odejsc i powinien byc nowy zarząd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pnr Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: Ile.. IP: 82.160.243.* 21.01.09, 08:52 A moze Panie Rektorze poopowiadalby Pan jak za klubowe pieniadze z Edwardem Lorensem sprowadzaliscie panienki na obozie. Jak wykreciliscie bezpieczniki, zeby nie bylo widac kto do Was przychodzi :) Mysle, ze kulisy rozstania sie z GKS bylyby jeszcze ciekawsze niz powyzszy wywiad. A ze w GieKSie rzadza nieudacznicy to akurat racja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa pnr 100% racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 10:22 w 100% zgadzam sie pnr. Panie "rektorze" moze opowie Pan co sie wtedy dzialo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z. Waśkiewicz Re: pnr 100% racji IP: 212.106.176.* 21.01.09, 11:02 Co do pierwszej części tekstu to się nieźle ubawiłem. Ktoś kto zna realia tamtego GKS wie co można było zrobić za pieniądze klubu..;-). Co do mojego odejścia to chętnie opowiem, ale przy kawie oko w oko. Było to traumatyczne przeżycie, które spowodowało moje odejście od pracy w piłce nożnej. Dla nieobeznanych odszedłem po meczu w Łęcznej. Może dobrze dla mnie i dla niej... Moja wypowiedź nie jest skierowana przeciwko klubowi i kibicom. Poświęciłem dla tego klubu 8 lat swojego życia i wielu piłkarzy miałem przyjemność szkolić. Pewne sprawy jednak trudno mi zaakceptować, choć jestem otwarty na dyskusję. Pozdrawiam wszystkich piłkarzy i kibiców GKS. Zbigniew Waśkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez odbioru Re: znalazł się specjalista buhahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:30 A może Szanowny Pan Rektor wobec wypowiedzi dla Gazety wytłumaczy swoją obecność na loży VIP stadionu GKS (widziałem przynajmniej dwukrotnie) w okresie kiedy klub był na ustach wszystkich i przeszedł jak burza 4 ligę? Kupił Pan chociaż bilecik na lożę czy dostał za darmo? A catering też był? A piwko? Najpierw ogrzewa się Pan przy sukcesie klubu, a jak ten klub potrzebuje wsparcia to Pan się nie tylko odwraca od niego, ale wręcz go dobija? A skoro jest Pan takim super fachowcem od zarabiania pieniędzy to może wytłumaczy Pan miłośnikom sportu w Katowicach dlaczego wycofał Pan drużynę piłki ręcznej z rozgrywek? I to w momencie kiedy chyba nawet uzyskała awans o szczebel wyżej? I dlaczego głośno AZS AWF krzyczał o niewielkiej pomocy miasta i braku środków na prowadzenie tego zespołu? To gdzie są te zarobione przez Pana pieniądze? Skoro działacze klubu GKS nie potrafią , nie mogą (czy cokolwiek innego) pozyskać sponsora, a Pan jest takim specjalistą od pozyskiwania pieniędzy, to może zamiast bredni w gazecie pójdzie Pan do Prezesa Furtoka i mu podpowie „jak zdobyć pierwszy milion”? To oczywiście pytanie retoryczne, bo tak poważnie to Pana wypowiedz dla Gazety można skwitować tylko tak – „przygadał kocioł garnkowi”. PS A Justyna sobie pewnie poradzi znakomicie i to bez Pana hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgal_aegirsson Do: @student AWF 21.01.09, 11:22 Dobrze prawią Twoi krytycy. Znaj proporcje Mocium Panie. Nie generalizuj, bo za chwilę ktoś też przypnie Ci najgorsze etykiety dotyczące studentów. Jako kibic sportowy w ogóle (bywam na różnych meczach wielu dyscyplin, nie tylko przed TV) i student jednocześnie jestem zażenowany takim postrzeganiem sprawy. Jestem pełen szacunku dla poglądów innych, ale nie jeśli opierają się na stereotypach i elementarnych brakach. Piłka nożna i sport jako taki są Ci prawdopodobnie tak odległe, jak Fobos i Dejmos odległe są od Ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irishman Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: Ile... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:31 Stwierdzenia pana Waskiewicza odbieram jako głos konkurencji. W końcu gdyby NARESZCIE ta GieKSa na dobre upadłą, to byłoby zapewne więcej kasy dla innych. Ale zostawmy to, bo pan Rektor ma też oczywiście sporo racji pisząc o nieudolności naszych działaczy, o braku ich wiarygodności. Tylko, że z tego co zrozumiałem to właśnie to przejęcie klubu przez miasto pozwoli właśnie znaleźć na ich miejsce innych, wyznaczonych przez magistrat ludzi. Co stoi na przeszkodzie, aby nowy właściciel wywalił wszystkich pracowników klubu poza trenerami i zaczął wszystko od nowa? Przecież to nie chodzi o to, że miasto ma być naszym sponsorem. Tu chodzi o doraźną pomoc dla klubu, który MA OGROMNY POTENCJAŁ ale poprzez złe zarządzanie może przestać istnieć. Jeśli pan Uszok zdecyduje się na ten krok, to nie zrobi tego dla Zarządu GKS, ale dla wielu tysięcy kibiców i sympatyków GieKSy, (w tym jego wyborców) których jest prezydentem. Moim zdaniem to jest jego obowiązek, aby ratować ten klub, tak samo jak byłoby jego obowiązkiem ratowanie.... a chociażby Naprzodu Janów, gdyby znalazł się w takiej sytuacji. A to że Pan Waśkiewicz uznał, ze lepiej wycofać AZS AWF z ligi zamiast poprosić miasto o pomoc to jest już wyłącznie jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.Waskiewicz Re: Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: I IP: 212.106.176.* 21.01.09, 15:04 Co do pierwszego akapitu to kategorycznie się nie zgadzam. Byłaby to wielka tragedia i wierzę, że do tego nie dojdzie. GKS traktuję bardzo emocjonalnie i tym bardziej lekkość bytu niektórych mi nieodpowiada. Dziękuję za ostatni akapit. To bardzo sensowne podejście do sprawy i gdyby tak stawiano sprawę to pewnie nawet bym się nie wypowiedział dla gazety. W tych ciężkich czasach wszystkie kluby powinny się wspierać i rozmawiać. Potencjalne prawo do publicznych pieniędzy wszystkie kluby mają podobne (jeśli w ogóle mają). Ton wypowiedzi działaczy jest jednak chyba nieco inny. Zbigniew Waśkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pnr Re: Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: I IP: 82.160.243.* 21.01.09, 15:25 Dobra, moze i nie za pieniadze klubu bezposrednio. Co bylo to bylo, nie ma co do tego wracac. :) Co do pomocy miasta to jak dla mnie sprawa jest jasna. Miasto powinno przejac udzialy w klubie w momencie, gdy nie bedzie on zadluzony. Jak do tego doprowadzic - to juz brocha obecnego zarzadu, w koncu teoretycznie odpowiadaja prywatna kasa za dlugi ktorych narobili. W momencie gdy bedzie czysto miasto powinno przejac udzialy, obsadzic stolki swoimi kompetentnymi ludzmi i dotowanie co najwyzej zamknac na pensjach dla nich. A oni juz powinni zapewnic budzet na pilkarzy i pracownikow administracyjnych z zewnetrznych zrdel. Na pewno ludziom z miasta bedzie o wiele latwiej niz malolatom na stolkach. A i miasto bedzie mialo okazje zajac sie wychowaniem mlodziezy poprzez sport zgodnie ze swoja wizja. Moze jak poniewierajacy sie po dzielnicach mlodociani zrozumieja, ze klub funkcjonuje dzieki miastu, zaczna sie z nim utozsamiac. Tylko wszystko musi miec twarde podstawy. Bo jak na wspomnianych stolkach zasiada ludzie pokroju Pana Szpyrki i Pieczynskiego to bedzie jak bylo, tyle ze za nasza wspolna kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: Ile.. IP: *.chello.pl 21.01.09, 17:59 Za to Rektor jest taki boski ze podnosi czesne za studia kiedy chce i ile chce i wychodzi na swoje. I kto mu zarzuci ze kasy nie zarobi? Katowicki AWF to zlodzieje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic GKS Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: Ile.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:59 Nie wiem czy rektor Waśkiewicz i Lorens sprowadzali panienki ale wiem na pewno że przepieprzyli z Cmentarnicą a to juz jest niewątpliwie sztuka nie lada. I prosze się za chwilę nie tłumaczyc że to piłkarze mecz przegrali bo widać było na boisku że są totalnie zajechani fizycznie. A już komora kriogeniczna pana rektora to był istny majstersztyk. Dziś zabiera głos człowiek który pracował kiedyś dla naszego klubu i czyni to w sposób urągający dobremu imieniu Gieksy. Podajesz człowieku przykład Justyny Kowalczyk. OK, jej też należy się pomoc miasta ale to nie pan jest jej trenerem bo gdyby tak było to by biedna na tych nartach daleko zaleciała. Gazetę Wyborczą zaś proszę aby w przyszłości głos na temat sportu w Katowicach zabierały kompetentne osoby a nie jakiś gorol! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypiłkarzyk Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: Ile... IP: *.kat.3s.pl 21.01.09, 22:14 Panie Rektorze tak jest nie tylko w GKSie, cała polska piłka nożna to jeden wielki gnój. Pozostaje mieć nadzieję, że wszyscy działacze i PZPN skończą u Fryzjera a pseudo piłkarzyki zaczną zamiatać ulice zgodnie ze swoim wyuczonym zawodem i poziomem intelektualnym. Dzieci które zajmą ich miejsce w szkółkach piłkarskich za kilka lat może stworzą ligę i reprezentacje, których nie będziemy się musieli wstydzić. Te "ciepłe" słowa powinni szczególnie przemyśleć niektórzy nauczyciele piłki nożnej na AWFie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Rektor AWF-u krytykuje działaczy z Bukowej: Ile.. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.04.09, 06:13 Bardzo sluszne slowa rektora.Pytanie zasadnicze to jak to jest ze klub reprezentujacy takie duze miasto nie moze znalezc sponsora.Slusznie zauwaza rektor iz administracja GKS-y nie wykonuje pracy marketingowej.Absolutnie nie uwierze iz przy wytezonej pracy tejze komorki nie przekonaloby sie potencjalnych sponsorow.Przeciez reklama jest dzwignia handlu i wogole biznesu.Glownie ze sponsorow utrzymuja sie kluby,sportowcy.Sugerowanie przez rektora iz dalsza pomoc miasta powinna byc szczegolowo przeswietlana gdyz nie ma gwarancji iz pieniedze te nie przepadna rowniez do mnie przemawia.Ironicznie na scenie polityki swiatowej wlasnie ten temat jest najbardziej dzisiaj goracy.Prez USA,wyraznie jest zbulwersowany tym ze wielkie korporacje otrzymaly pomoc finansowa i dalej mozna powiedziec wyrzucily te pieniadze w bloto a raczej rozdzielilo miedzy swoimi wysoko postawionymi pracownikami.Zwraca sie wiec uwage na dokladna kontrole w jaki sposob pieniadze beda wykorzystane przez korporacje i w wypadku pomocy miasta dla GKS-u takowa kontrola musi miec miejsce Oj.cos mi sie wydaje iz rektor AWF-u bylby swietnym prezesem GKS-u Katowice. Odpowiedz Link Zgłoś