Gość: zegnam Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 20.04.11, 21:02 Omijajcie ta firme z daleka -SAME KLOPOTY a jesli nadal sie upieracie i chcecie z nimi podpisac umowe to; -spodziewajcie sie ze podlacza was za kilka miesiecy od podpisania umowy -zaginionych umow ktore wyslaliscie do krakowskiego burdelu (siedziby firmy) - wczesniejszego wygasniecia umowy o kilka miesiecy. Licza sobie nie od podlaczenia lecz od daty zawarcia umowy. Choc i to sie nie zgadza bo wysylalem do nich kilka umow i ginely. - Kar finansowych za zlamanie umowy mimo wczesniejszego pisma od streamu o WYGASNIECIU UMOWY - tego nie podaruje Porada: Radze wam nagrywac kazda rozmowe z BOK'iem. Na infolinii nikt nic nie wie, beda wam wciskac klamstwa. Kazdy wasz telefon odbiera inny konsultant , kazdy konsultant bedzie wam mowic co innego. Wiadomosc dla streamu; moglibyscie mi dac 100000000 MB i 345234 kanalow za 5 zl a i tak z waszej fusher-firmy juz nie skorzystam do konca zycia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dannie Re: Stream Communications - warto? IP: *.centertel.pl 29.04.11, 12:44 Nie dajcie się złapać w sieć!!! Fatalna firma -olewają klientów!!! Od początku tego roku nie mogliśmy odbierać programów kilkadziesiąt razy .Byly przerwy z powodu jakiś awarii od 1 godziny do 5-6 godzin dziennie.Ostatnia awaria wczoraj od godziny 10 do 13 a dzisiaj nie możemy oglądać transmisji ze ślubu w LOndynie ponieważ,jak mi powiedziano w Strem Kraków,zaplanowali sobie jakiś remont sieci.Ja się wypisuję i innym tez to radzę ,bo mają nas za nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biker Re: Stream Communications - warto? IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.11, 08:28 no to moze jeszcze jedna ciekawostka !!!!!!!!!!!!! Za opozniona wplate wylaczyli mi uslugi co moze byc dla mnie zrozumiale. Uiscilem wplate ale ..... zeby internet i TV zaczel;y dzialac MUSZA dostac potwierdzenie wplaty co zrobilem za pomioca maila z pracy , dzie mam internet a po dotarciu do domu zadzw aby sprawdzic czy mail dotarl. Wowczas pani telefonistka z BOK powiedziala ze owszem dotarla ale nie uruchomia mi ani internety ani TV bez pisemnej prosby o ponowne uruchomienie uslug, mimo ze w mailu o to prosilem gdzie zalaczylem potwierdzenie przelewu. Poprosilem o kogos wazniejszego i polaczona mnie ze SPECJALISTA DO SPRAW OBLUGI KLIENTA Karol Ścibisz ten ponoc kontaktowac sie ze swoim kierownikiem dzialu BOK Dawid Sendyk i nie zgodzili sie wlaczyc mi ani TV ani internetu. Panowie stwierdzili, ze moja prosba w mailu jest nie wazna.Musze to zronic za pomoca pisma z wlasnorecznym podpisem.Zrobilbym to gdybym mial intwernet od reki ale , ze go nie ma to coz. Panowie stwierdzili ze moja prosba w mailu jest nie wazna bo tak mowi regulamin a ja pytam jaki i gdzie bo w moim regulaminie tego nie ma i uslyszalem : TAK MOWI NASZ WEWNETRZNY REGULAMIN !!! SZOK ! Za chwile moze sie okazac , ze cos tam sobie jeszcze napisali w swoim wewnetrznym regulaminie i znow egzekwuja to od klienta !! Na to ani ja sie nie zgadzam ani nikt sie nie zgodzi ale oni twardo ze tak nakazuje regulamin i dodaja z przekasem ze ich wewnetrzny regulamin tak mowi, ktorego klient ani nie widzi ani nie podpisuje !!!!!!!!!!!!! Dziekuje za taka onsluge klienta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posiadaczka Re: Stream Communications - warto? IP: *.202.159.178.ip4.galileusz.pl 25.08.11, 14:19 Absolutnie nie polecam !! Ta firma to totalna porazka - maja balagan z fakturami, co chwile trzeba im faksowac dowody wplat i udowadniac, ze sie zaplacilo. Ponadto trudno sie cokolwiek od nich doczekac. W lutym zlozylismy reklamacje wraz z rozwiazaniem umowy i do dzic sa problemy. Wiecznie nie moga sie czegos doliczyc, lub doszukuja sie, ze brakuje im czegos - w naszym przypadku kabli do dekodera, chociaz wszystko zostalo zwrocone. Strasza ludzi komornikiem, jesli sie im tego nie zwroci. Nie ma nikogo kompetentnego, kto moglby zalatwic sprawe od poczatku do konca i tak jedna sprawe zalatwia 100 osob i nikt nic nie wie. W razie awarii w weekend lub swieta nie ma komu zglosic usterki i tak dwa lata temu cale swieta bylismy bez telewizji. Ciesze sie, ze zrezygnowalismy z uslug tej firmy. To naprawde firma PORAZKA !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Użytkownik Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 26.10.11, 22:54 Absolutnie nie warto. Od tygodnia mam wykupiony u nich Internet i z tych 7 dni działał może ze 3 normalnie. Ciągle zrywa połączenie, nie łączy się ponownie. Po czterech telefonicznych interwencjach w ciągu 6 dni wreszcie ktoś z ich obsługi technicznej raczył do mnie zadzwonić. To jest naprawdę jedna wielka kpina. Och, jak dobrze, że za niecały rok umowa z nimi wygasa. Z całą pewnością jej nie przedłużę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artjomka Re: Stream Communications - warto? IP: *.centertel.pl 25.08.11, 23:12 admin sam sobie robi loda i dyma butelke po mineralnejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKS Stream się zmienił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 10:33 I to na korzyść. Korzystam z ich usług od dwóch lat i muszę przyznać że obecnie jestem zadowolony. Na początku były problemy z przysyłaniem faktur. Po przejęciu Stream problemy znikły. U mnie w zasadzie nie ma awarii. Raz, dwa razy w roku są problemy z usługami. Internet o dziwo dokładnie taki jak w umowie. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: richard Re: Stream się zmienił IP: *.cdma.centertel.pl 27.08.11, 18:43 Jasne, Stream się zmienił, ale do tego stopnia, że piszesz swój post jako użytkownik innego operatora niż Stream:) Więc jeśli się zmienił, to tylko na gorsze, choć nie wiem czy może być jeszcze gorzej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byno egon znowu miał przeszczep ryja.. IP: *.centertel.pl 27.08.11, 15:18 jak ja teraz wygląda.. aż żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piast Anonim Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 27.11.11, 15:37 Wg mnie tak, ale zależy czego oczekuje klient. Korzystam z usług Stream Communications na terenie Chrzanowa (Internet). Jestem zadowolony - jak narazie brak przerw w dostawach, a internet działa bezproblemowo. Transfer raz mniejszy a raz większy zależnie od obciążenia sieci, więc trudno narzekać (bilans wychodzi na zero). Do tego niskie pingi w granicach 40ms. Instalacja OK. Największa zaleta to prosta umowa (rzadkość w dzisiejszych czasach) bez haczyków. Największa zaleta to możliwość zamówienia usługi na czas nieokreślony. Koszty instalacji lub ponownej aktywacji są bardzo dobre w porówaniu do konkurencji. Faktury przychodzą tradycyjnie pocztą (formularz przelewu). Odradzam za to Netię. Nie tyle jeżeli chodzi o jakość usług a o niehumanitarne metody działania. Zaoferowano mi swego czasu łącze internetowe. Netia wszem i wobec się chwali w reklamach umową bez lojalki. Oczywiście osoby rozsądne w to nie uwierzyły.W regulaminie jasno jest napisane, że nad nami wisi 300 PLN opłaty, która maleje wraz z okresem użytkowania łącza (bodajże 2 lata). Tyle, że ujęto to prawnie pod inną nazwą. Konsultantka Netii z premedytacją deklarowała kilkukrotnie, że nie ma żadnej ukrytej opłaty aktywacyjnej w wysokości 300PLN proponując mi łącze z umową na czas nieokreślony. Przed ostatnią zapytałem wprost o nazwę proponowanej promocji - konsultantka Netii potwierdziła. Oszustwo to mało powiedziane. Wyłudzenie. Netia celuje szczególnie w osoby starsze posiadające łącze telefoniczne, także przestrzegam!!! Skończyło się tak, że wypowiedzieliśmy umowę na linię telefoniczną i firma z tego nie ma nic. W Katowicach korzystałem z 20Mb UPC. Strony ładują się błyskawicznie, ale to łącze nie nadaje się pod p2p (zmarnowany potencjał). TV cyfrowa (SD) nie polecam - kiepska jakość i widoczna kompresja. Przydźwięk na niektórych kanałach. Analog wyglądał lepiej. Jedyna zaleta to EPG, dzięki któremu łatwo można zobaczyć co jest i będzie grane. Najgorsza jednak to tragiczna forma umowy: w promocji dodają mnóstwo bonusowych kanałów lub pakiet antywirusowy. To jest haczyk - klient zapomni wypowiedzieć i naliczają opłaty. E-faktura (dla jednych zaleta a dla innych wada) i rozliczanie. Trzeba o wszystkim pamiętać, co jest na dłuższą metę denerwujące. Na dodatek dziwnie rozliczają faktury - niby promocja, a przyszło do zapłacenia sporego rachunku. Później odjęli sobie to od opłat miesięcznych. Finansowo się zgadzało, ale nie każdy lubi niespodzianki planując domowy budżet. Jeżeli szukacie rewelacyjnego łącza internetowego w woj. śląskim to bezdyskusyjnie polecam Telpol. UL i szczególnie DL rewelacja (idealne pod p2p). Poziom zadowolenia klienta wysoki. Mają niezłą ofertę i niższe ceny. Na temat TV cyfrowej się nie wypowiem, ale analog wygląda naprawdę dobrze na TV LCD LED. Inni powinni się od nich uczyć, szczególnie UPC, gdzie 20Mb to łącze wydmuszka. Swoją drogą przedstawiciele UPC tylko węszą, kto jest usługodawcą TV i internetu w Waszym domu. Chcą wykończyć mniejsza i ambitną konkurencję, która się jeszcze stara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piast Anonim Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 27.11.11, 16:01 Jeszcze dodam parę słów do swojej wypowiedzi powyżej: W przypadku zamówienia internetu w Netii przychodzi kurier z umową. Dopiero wtedy możemy się z nią naocznie zapoznać. Jako, że kurierzy są w ciągłym ruchu to nie ma czasu na dokładną analizę podpisywanej umowy. Kurier nie będzie czekał pół godziny na nas. Odnośnie TVK Stream: Cenowo wypada średnio (nie ma rewelacji). Tutaj spore pole do nadrobienia. To prawda, że BOK nie jest doskonały (mają czasem sprzeczne informacje na temat dostępności danych usług w regionie). Dzwoniłem do nich z zapytaniem o ofertę to mieli tami urwanie głowy (jakaś awaria) i sporo narzekających klientów z Częstochowy :-) Konsultantka obiecała oddzwonić i echo. Dopiero, gdy wysłałem formularz online skontaktowali się ze mną. Uprzejma przedstawicielka BOK wysłała mi umowę na maila zaraz po rozmowie tak jak uzgodniliśmy (nie robiła z gęby cholewy). Szczerze to nie byłem dla firmy strategicznym klientem. W handlu dużo większy nacisk kładzie się na umowy na czas określony. Pomimo tego potraktowano mnie dobrze z naturalną uprzejmością. Miałem sporo czasu, aby się zapoznać z warunkami. Zanim odwiedził mnie monter z przygotowaną już umową (po tygodniu). Przyznacie Państwo, że to jednak spora różnica. Tutaj nie załatwia się sprawy kurierem w 2 minuty jak to robi Netia. Pewnie TVK Stream technicznie sprawuje się różnie w różnych lokalizacjach, ale nie można im zarzucić nieuczciwości. Grają czysto i FAIR. Przynajmniej dla mnie jako konsumenta jest to ważny czynnik. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowa Re: Stream Communications - warto? IP: 94.251.249.* 20.12.11, 18:55 Jak podpisałem umowe na 10 MB to wtedy się przekonałem z jaką niewiarygodną firmą mam doczynienia, po kilkunastu telefonach i kilku e-mailach po prost zostałem spławiony ,a mój transfer nadal wacha się od 0,5 Mb do 6 Mb niezłe wachania ,ale to u nich normalka, żeby chociaż próbowali coś poprawić to ok, ale nic i ta sama śpiewka na szkoleniach wyuczli się jej chyba na pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nw Re: Stream Communications - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 02:46 Wielokrotne dzwonienie i mailowanie nic nie da. Sprawy to nie przyspieszy, bo zgłoszenie czeka w kolejce na realizację. Jeśli regulamin się nie zmienił, do 3 dni roboczych mają na usunięcie awarii i do 5 dni roboczych na usunięcie usterki (w tym przypadku to drugie). Zgodnie z prawem telekomunikacyjnym, jeśli firma nie wywiąże się z umowy (czyli np. jeśli nie dotrzyma terminu realizacji zgłoszenia), można rozwiązać umowę, również promocyjną, bez konsekwencji i w trybie natychmiastowym. Konsultanci muszą coś gadać, żeby klienta zbyć, w takiej sytuacji. To nie ich wina, że tak jest, a nie inaczej. Rozmowy są nagrywane, więc nikt nie powie: wie pan co, trzeba czekać nawet 2 tygodnie. Za takie coś wylecieliby z pracy. Dlatego dyplomatycznie proszą o cierpliwość. Nie jest to też winą działu technicznego. Winni są na górze, bo zatrudniają za mało osób, a poza tym klienci często dostają wadliwy sprzęt, a prawda jest taka, że im większa prędkość łącza, tym więcej usterek/awarii. Może ich urządzenia nie są przystosowane do 10 Mb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient stream Re: Stream Communications - warto? IP: 79.175.231.* 04.01.12, 22:11 Uwaga na Stream! Od czasu podpisania umowy miałem już 23 awarie internetu!!! Zawsze jest następujący schemat. 1. Internet przestaje działać 2. Zgłaszam brak dostępności usługi. 3. Infolinia przyjmuje zgłoszenie mówiąc, że mają 5 dni roboczych na usunięcie awarii. 4. Po 5 dniach roboczych internet wraca. 5. Internet po ok dwóch tygodniach znowu przestaje działać 6. Zaczynamy od punktu 1. Ta firma to jedna wielka parodia i kpina. Co mnie obchodzi, że zwrócą pieniądze za niedostępność usługi, jeżeli za same dzwonienie do nich na infolinię wydałem od początku umowy -----UWAGA!!! 134 zł!! Sosnowiec Zagórze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Stream Communications - warto? IP: *.cdma.centertel.pl 05.01.12, 08:47 Jedyne, co zostaje, to poczekać, aż nie zdążą usunąć usterki w 5 dni roboczych lub awarii w 3 dni robocze lub w inny sposób nie wywiążą się z umowy. Wtedy od razu trzeba pisać do nich reklamację podając w/w argument i wtedy nie trzeba czekać do końca umowy, tylko można umowę z SC rozwiązać natychmiastowo. A Sosnowiec to jeden z najbardziej awaryjnych rejonów obsługiwanych przez SC. Jeśli masz kable TP, to o wiele lepiej do nich przejść (nie mają tyle awarii, co Stream) lub do Netii. Albo jeszcze inaczej - Internet mobilny. Orange nie polecam. Podobno w Plusie i Play'u (działa na sieci Plusa) jest najlepszy zasięg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient stream Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 05.01.12, 19:56 A teraz najlepsze :). W czwartek czyli 29 grudnia zgłosiłem brak dostępu do internetu. Minęło 5 dni roboczych i usługa nadal nie była dostępna. Zadzwoniłem na Infolinię stream z informacją, że będę rozwiązywał umowę, bo oni nie dostarczają mi tego za co płacę, a awarii nie potrafią usunąć nawet w te 5 dni. Pani z infolinii powiedziała mi, że moje zgłoszenie zostało rzeczywiście przyjęte 29 grudnia, ale ze względu na ogólną awarię na Zagórzu zostało ono ANULOWANE (sic!) dnia 3 stycznia przez Stream. Na moje pytanie jakim prawem, konsultantka odpowiedziała, że są to wewnętrzne rozporządzenia firmy Stream i mi nic do nich. Jeszcze raz się pytam jak taka firma może istnieć na rynku? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Stream Communications - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 22:32 Jeżeli okazało się, że to ogólny problem czyli awaria, to tym większa kompromitacja konsultantki. Bo na usunięcie awarii mają "tylko" 3 dni robocze. A zgłoszenia nie można ot tak sobie anulować. Anulować można wtedy tylko, gdy będzie informacja o techników, że awaria usunięta lub gdy klient zadzwoni i poinformuje, że wszystko działa. Pisz reklamację, że na podstawie niedotrzymania warunków umowy należy Ci się rozwiązanie umowy natychmiastowe i bez konsekwencji dla Ciebie. Jak to nie pomoże, to Rzecznik Praw Konsumenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient stream Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 06.01.12, 01:33 Dziękuję za pomoc. Tak zrobię. Tylko w moim przypadku alternatywa to TP SA (której klientem byłem), oraz sat mont service o której nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Stream Communications - warto? IP: *.cdma.centertel.pl 06.01.12, 09:00 Nie ma sprawy. Znam tą firmę, więc wiem, co piszę. A co do TP, to miałem parę lat temu neostradę 1Mb. Narzekałem, ale jak zobaczyłem jak działa Stream (bynajmniej nie od strony klienta), to stwierdziłem, że 2 lub 3 awarie 8- godzinne w ciągu 2 lat to nic. Nieważne, że kilka czy kilkanaście razy w miesiącu trzeba było restartować modem lub nawet komputer, żeby połączyć się z Internetem. TP, a Stream to jak niebo, a ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Stren- prędkość internetu IP: *.net.stream.pl 17.02.12, 09:39 Porażka płacę za 6mb/s a mam max 2mb/s Czy placilem za 2 czy za 6 jednakowa prędkośc. Po zrzucie ekranu i e-mailu dostałem odpowiedź że test jest niewiarygodny bo miałem otwarte inne zakladki w przeglądarce...no smiech na sali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gliwice Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 07.01.12, 14:00 Nie warto ...Zacina się obraz ,z internetem 10 Mb jest tak że raz jest 10 raz 0,5 Mb odradzam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 11.01.12, 17:08 nigdy wiecej nie podpisze z ta firma umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient stream Re: Stream Communications - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.12, 14:36 Witam ponownie, Nie nacieszyłem się zbyt długo dostępem do internetu, który dostarcza mi Stream. Od poniedziałku kolejna awaria. Wczoraj przyszedł technik - niby naprawił. Internet działał przez hmm 8 godzin. I co się znowu dzieje? Oczywiście kolejna awaria. Ja do tej firmy nie mam już siły. To jest jakaś parodia. Jak takie coś może istnieć na rynku? Jeszcze tylko 2 miesiące i koniec umowy. Przestrzegam wszystkich przed jakimkolwiek kontaktem z tą firmą! Nie poleciłbym jej nawet najgorszemu wrogowi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient stream Re: Stream Communications - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.12, 08:52 Witam, Od 29 stycznia nie posiadam dostępu do internetu. W tym czasie przychodził 2 razy technik i próbował usunąć usterkę/awarię. Internet po naprawie działał od 10 minut do dwóch godzin. Infolinia Stream po raz kolejny przyjmuje zgłoszenie i wysyła techników po 5 dniach roboczych. Czy to jest przesłanką do zerwania umowy ze Stream? Oto schemat: Internet nie działa - zgłoszenie awarii/usterki - po 5 dniach roboczych przychodzi technik - usunięcie awarii/usterki- internet działa od 10 minut do 2 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrigo Re: Stream Communications - warto? IP: 192.166.203.* 09.02.12, 23:48 Z jednej strony 5 dni roboczych jest w regulaminie na usterkę. Więc jak by nie patrzeć, trzymają się regulaminu. Z drugiej strony (pomijając Twoją wściekłość na ciągłe przerwy w dostępie do usługi) jeśli co chwilę usługa nie działa, to można wnioskować, że nie działa poprawnie (bo tak jest w istocie) i na tej podstawie najlepiej byłoby złożyć reklamację z żądaniem natychmiastowego zerwania umowy z winy dostawcy (jako że zbyt często są przerwy w dostępie do Internetu). Jeśli to nie pomoże, to Rzecznik Praw Konsumenta. Jak nie pomoże Rzecznik, to poczekać do końca umowy (jeśli obecna jest promocyjną, bo jeśli nie, to tylko miesięczny okres wypowiedzenia), bo do sądu chyba nie ma co iść. Wiadomo jak u nas jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Stream Communications - warto? IP: *.broker.com.pl 26.02.12, 12:01 Witam. Ja już mam dość tego Streamu w Chrzanowie, jestem w tej sieci od początku najpierw był Broker który był ok szedł do przodu ale wszystko co dobre się skończyło jak wykupił go Stream Communications. Umowę mam na neta 10Mb/s upload 1Mb/s ale to tylko na papierze w rzeczywistości mam od 2.5Mb/s do 0.5Mb/s ostatnio jest gorzej w granicach 0.5Mb/s a co ciekawe upload trzyma się prawidłowo w granicach 1Mb/s :) Pingi dobre w granicach 25 ms. Na zgłoszoną reklamację dostałem bonifikatę pieniężną za 3 miesiące która idzie do mnie już ponad miesiąc i nie może dojść a faktury z normalnymi opłatami dochodzą (styczeń i luty). W reklamacji napisali że znają problem z zaniżoną szybkością łącza i go rozwiązują (nie wiadomo czy się śmiać czy płakać) rozwiązują go już pół roku lub dłużej i nie mogą rozwiązać. Infolinia nic ci nie pomoże bo wiedzą o co chodzi nałapali klientów w Chrzanowie a łącze mają za słabe i nie zmodernizują go bo to kosztuje. Czekam do końca umowy rozwiązuje ją i żegnam przejdę chyba do PikoNeta pikonet.pl/p1/CENNIK.pdf Poniżej zobaczcie jakie mam szybkości mojego łącza 10Mb/s w Chrzanowie z paru dni. www.speedtest.net/result/1796156195.png www.speedtest.net/result/1796160268.png www.speedtest.net/result/1797409333.png www.speedtest.net/result/1797411212.png Pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Focha Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 01.03.12, 19:03 Mieszkam w Bytomiu. Czasem ale rzadko zdarzają sie awarie no ale nie oczekujmy cudów....wszystko czasem się psuje. Jestem klientem firmy od 7 lat....i ani dnia dłużej!!! Nie chodzi mi o jakość świadczonych usług bo nie jestem ekspertem niemniej ich podejście do klienta jest karygodne. Zastanawiam się czy na Infolinii zatrudniają osoby opóźnione w rozwoju /bez urazy dla faktycznie chorych/. Nie można załatwić najprostszych spraw.... wciąż człowieka przełączają do kolejnych konsultantów którzy wciąż nie wiedzą o co człowiekowi chodzi. Rachunki docierają z koszmarnym opóźnieniem o ile docierają. Zgłaszanie tego problemu w moim przypadku trwa już lata. W żadnym regulaminie przy podpisywaniu umowy nie ma napisanej dosyć istotnej informacji że kolejna umowa o ile będzie promocyjna MUSI być o co najmniej 1zł wyższa niż poprzednia. Klient dowiaduje się o tym fakcie przy podpisywaniu nowej umowy a więc najczęściej nie ma już czasu na złożenie miesięcznego wypowiedzenia bez narażania się na dodatkowe koszty. Tak więc dochodzi do tego że nowy użytkownik za ten sam pakiet co stary użytkownik płaci od kilkunastu do kilkudziesięciu zł mniej!! Ponoć ta informacja jest w regulaminie firmy ale przeciętny klient nie ma wglądu w wewnętrzne regulaminy firm!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrigo Re: Stream Communications - warto? IP: 192.166.203.* 02.03.12, 05:15 Skoro w regulaminie nie ma, że nowa umowa musi być droższa od poprzedniej, to znaczy, że jest to niezgodne z prawej. Zresztą to tylko jeden z grzechów Streamu. Inny to fakt, że rozmowy są nagrywane (przełożeni odsłuchują rozmowy), ale nie ma takiej informacji na IVR-e. W innych sieciach jest normalnie. Nawet 3 miesiące przed końcem umowy można nową podpisać na lepszych warunkach. Oni nawet tydzień przed końcem umowy nie pozwalają wprowadzić nowej. Czekają jak klient będzie płacił po standardowej cenie, bo potem dokumenty będą szły i szły. Tak jak faktury:) Odpowiedz Link Zgłoś
agusia771231 Re: Stream Communications - warto? 05.09.12, 13:05 Gość portalu: Paderewiak napisał(a): > Witam, > > Czy ktoś z Górnego Śląska miał już do czynienia z tą cyfrową > kablówką? Trudno cokolwiek o niej znaleźć w sieci (opinie), a jestem > w ich zasięgu (Katowice). Oferta nienajgorsza (zarówno programy > Polsatu, jak i TVN, paczka MTV, pakiety premium m.in. z Canal+ i > HBO, kilka HD, nawet jakieś erotyki - jak ktoś lubi...). Pakiet > Cyfrowy Złoty + Internet 4/2 Mb = 69/79 zł. Pytanie tylko - jak z > jakością (odbiór programów, dekodery, PVR, stabilność Internetu). > Ktoś może coś powiedzieć? Podkreślam, że nie chodzi mi o zwykłą > telewizję analogową (kablową), na której wiele osób wieszało psy, > tylko o nową ofertę cyfrową. nie warto!!!!! Właśnie próbuję zerwać umowę w terminie jaki mam na umowie ale okazuje się że jest to niemożliwe booo termin na zerwanie umowy się zmienił w trakcie jej trwania i nie obchodzi ich to że nic o tym nie wiedziałam a w dodatku będę musiała zapłacić przez dwa miesiące abonament wyższy o 100% bo nie obejmuje mnie już promocja. Poza tym awarie i brak sygnału cyfrowego jest na porządku dziennym. Firma to jeden wielki syf brak informacji każdy konsultant mówi co innego. bałagan bałagan bałagan. Ja sie nie poddaje i kieruje sprawę do rzecznika praw konsumenta Odpowiedz Link Zgłoś