magister_rafal 14.07.09, 17:18 na razie to strasznie wyglada ale wazne ze cos robia ;] tylko niech zaczna dbac o bytkow bardziej ;] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: west Srebrne kule na rondzie zadziwiają mieszkańców IP: *.chello.pl 14.07.09, 21:01 widac ze mamy kryzys... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Srebrne kule na rondzie zadziwiają mieszkańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 21:08 to przed stadionem powinno byc, heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Srebrne kule na rondzie zadziwiają mieszkańców IP: *.cus.pl 14.07.09, 23:16 a potem przylecą gó...arze i wysprejuja wszystko żeby było jak w chlewie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ISO Srebrne kule na rondzie zadziwiają mieszkańców IP: *.net.pl 15.07.09, 02:22 Rondo jest za wąskie i autobusy muszą wjeżdżać na bruk na środku. Trzęsawka gwarantowana. Architekt widocznie jeździ Mini i nie przewidział, że tam pojadą większe pojazdy, również z ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Srebrne kule na rondzie zadziwiają mieszkańców IP: 83.230.121.* 15.07.09, 07:22 Guzy niech Cie kule biją.... Te kule to pomysł idioty!!! Kto widział taka głupote w centrum starej zabudowy!!! Rondo zbyt wąskie, pokrzywione, źle wyprofilowane, autobusy i tiry nie dają rady!!! Moim zdaniem lepiej było zwykłe choinki posadzić i kwiaty a nie na taką głupote w czasach kryzysu kasę wydawać!!! Ciekawe komu te durniowate kule przywodzą na myśl dzielnice miasta i co one mają z nimi wspólnego. To dokładnie taki sam wspaniały pomysł jak kaskada z kamieniem przy innym rondzie!!! Co ciekawe już wiemy, że Guzy i spółka nie wykonają co najmnie 3 ze swoich idotycznych wizji - sory priorytetów!!! Paranoja goni paranoję, ludziom remonty sypiących się domów, szkół i podwórek są potrzebne a nie takie imbecylizmy. W mieście dziury w chodnikach i na ulicach a my płacimy za wizje człowieka, który nie wie, że jego wpływy spadną pięciokrotnie....żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vipe-er Re: Srebrne kule na rondzie zadziwiają mieszkańcó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.09, 09:07 W pełni popieram! To kolosalna głupota urzędasów, naprawdę nie ma w tym mieście większych potrzeb niz ustawianie kuriozalnych ozdóbek na rondzie "popieprzonym" jak żadne inne ? Ktoś tu wyżej sra niż dupę mai tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leafy Srebrne kule na rondzie zadziwiają mieszkańców IP: *.k2.pl 15.07.09, 10:14 A ja już myślałem, że to ma być mini układ słoneczny ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Srebrne kule na rondzie zadziwiają mieszkańców IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.09, 10:54 A tam marudzicie jak stare baby, mi się podoba. Zawsze to coś innego i nowego. Jak ktoś całe życie poza swoją ulicę nosa nie wystawia to potem wypisuje głupoty. Na całym świecie miasta ozdabia się różnymi "perełkami" - jednym sie podoba, innym nie, grunt że coś się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siemianowiczanin Srebrne kule na rondzie zadziwiają mieszkańców IP: 81.210.89.* 15.07.09, 10:55 Mieszkam w Siemcach ale od zawsze jak tam żyję to większego badziewia nie widziałem !!! Czy nasza szanowna władza z siemianowic nie ma na co pieniędzy wydawać ? budują tylko rądka dla małych samochodów. Tu kolejne, przecież tam osobówką ciężko przejechać, a co dopiero ciężarówką z naczepą. Ale nasz pan prezydent już niedługo sobie w siemcach złote tarasy zbuduje, proszę się tam przejść koło urzędu miasta jakie pałacyki i ryneczki sobie budują, będą se urzędaski przez okienka zerkać i wzdychać jak tu pięknie. Szkoda tylko że bezrobocie tu największe i wszelkie drogi przelotowe wiecznie zatkane bo tępe urzędowe głowy nabudowały skrzyżowań z instalacją swietlną która nijak ma siędo ruchu i udrożnienia przepływu samochodów. Siemianowice z tego słyną że zrobią jedno, a drugie sp.... ale jaka władza taka i robota. Ja proponuję prezydentowi i wicesługusom pomniki pobudować na każdym skrzyżowaniu a nie kule z kosmosu na srodku stawiać Odpowiedz Link Zgłoś
rockmail Srebrne kule na rondzie zadziwiają mieszkańców 15.07.09, 11:21 Co tu dużo mówić, władza wie najlepiej, jest najmądrzejsza. Kolejne skrzyżowanie (czytaj rondo) spie...ne (przepraszam za wersal, to najłagodniejsze określenie). Tak to jest jak się rządzi nie swoimi pieniędzmi. Może by tak mieszkańcy zainteresowali wreszcie jakim wykształceniem legitymuje się skarbnik miasta? "Finansowe"? Śmiem wątpić. Pozostali na wysokich stołkach mają kompetencje? Sądząc po coraz większych absurdach...każdy niech sobie sam odpowie. Najważniejsze są zdjęcia na portalu siemianowice.pl wraz z opisem, jak to wszystko się udaje, jak to wszystkie problemy są pokonywane. A może by tak szanowna władza udostępniła forum dyskusyjne pod każdym artykułem? Ale obawiam się, że to niemożliwe, ponieważ włodarze miasta są wciąż w epoce PRLu, gdzie cenzura i jedyną słuszną linię prezentowała partia. I druga bolesna prawda, włodarze może i czytają nasze (internautów i mieszkańców miasta) komentarze, ale wysokość wynagrodzenia wpływająca na ich konto powoduje, że mają nas i nasze poglądy głęboko w dupie. Po czterech latach administrowania (nie obrażajmy menedżerów i nie używajmy słowa zarządzanie lub zarządzania) konto jest nieźle "wypchane", układy wypracowane. Coś więcej trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popek zacznijcie budować obwodnice!!! IP: *.altec.pl 15.07.09, 11:22 a takimi pierdołami jak rynki,fontanny i mini-rondka zająć można się później jak ruch samochodowy się rozładuje.Zwróćcie uwagę ile ciężkich tirów przez całą dobę przejeżdża przez Siem-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość usunąć władze i rozliczyć IP: 83.230.121.* 15.07.09, 12:11 Ludzie trzeba jasno powiedzić - to co się dzieje to jakaś wielka pomyłka. Skarbnik mgr inż górnik, Prezydent nauczyciel wf, zastepca po administracji za czasów komuny, zresztą wieloletni działacz, nastepny zastępca automatyk i metrolog ....lata współdziałania utwierdziły ich w przekonaniu, że są nie do usunięcia...dajmi im Czerwień niech idą skąd przyszli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siem-ce Srebrne kule na rondzie zadziwiają mieszkańców IP: *.chello.pl 15.07.09, 12:18 Jestem ciekaw w jaki sposób srebrne kule symbolizują dzielnice Siemianowic??? Moi znajomi już pytają co to jest? Rondo przede wszystkim jest wąskie ale to już zaczyna być normą (Powstańców,świerczewskiego) nie rozumiem jak to przechodzi u architektów a może już zrozumiałem:-0 Jak pisał mój poprzednik drogi zakorkowane, remonty się cągna nie wspomnę o ulicy Dreyzy gdzi można od kilku miesięcy zostawić zawieszenie!! Ale na portalu prezydenta są zdjęcia jak wizytuje "swój" rynek, swoje przedsięwzięcia i jak szybko postępują prace. BRAWO?! Mam takie pytanko czy na tej "patelni" która powstaje przed UM z fontanną wielkości miski (wartej napewno tyle co kaskada:-)) ktoś bedzie mógł wysiedzieć?? zieleni tam nie widać za to kamienia jest tyle, że można by wybrukować pół ulicy Świerczewskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Srebrne kule=głupota prezydenta IP: 83.17.128.* 15.07.09, 15:52 faktem jest, że to skrzyzowanie było bardzo niebezpieczne ale roboty nabrały tempa jak Prezydent wprowadził się na Sobieskiego bo do roboty nie mógł dojechać. Nawet koło domu rondo sobie wybudował co prawda nie takie z kulami ale też piknne. Najwyższy czas na zmianę władyktóra zadba o mieszkańców a nie tylko o zabawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barka Srebrne kule na rondzie zadziwiają mieszkańców IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.09, 19:11 Jestem ciekawa ,w czyjej glowie narodzil sie ten denny pomysl ,i ile to kosztowalo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siemion Srebrne kule na rondzie zadziwiają mieszkańców IP: *.mmj.pl 16.07.09, 10:06 Pan prezydent postanowił przejść do historii naszego miasta. No i mu się udało... Tylko dlaczego za taką kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość kasa kasa IP: 83.230.121.* 16.07.09, 13:50 postanowił Pan Prezydent, że kasa popłynie do miasta z Platformy, która go wspiera .....:))))) Za chwile Rostowski zrobi dwa cięcia i już go nie wesprze, a on cóż na lekcjach wf nie trzeba liczyć się z kasą, zawsze można pobiegać.... Odpowiedz Link Zgłoś