Gość: TOJA IP: *.comnet.3s.pl 23.07.09, 17:48 Mam kilka bardzo starych żelazek na duszę. Są bardzo zardzewiałe i chciałabym je odnowić. Czy ktoś wie, gdzie w Katowicach można to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: Zardzewiałe żelazka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 09:51 TOJA , kup pastę polerską i nakładkę do polerowania na wiertarkę .Nakładkę kupisz w castoramie ,pasta też powinna tam byc dostępna .A jeśli tej pasty w casto nie będzie ,dam Ci namiar na sklep w Chorzowie ,tam ją sobie kupisz . I w wolnych chwilach sama sobie możesz te żelazka odnowic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOJA Re: Zardzewiałe żelazka. IP: *.comnet.3s.pl 24.07.09, 11:22 Interesująca propozycja, dziękuję:) Lubię robótki ręczne, ale w tym wypadku nie czuję się na siłach - za gruba warstwa rdzy więc wolałabym to przekazać jakiemuś fachowcowi. Tym bardziej, że te żelazka mają zakamarki, do których polerka nie dotrze. Dziękuję jeszcze raz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Zardzewiałe żelazka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 11:46 TOJA to nie jest takie trudne ! Takie nakładki do polerowania są w różnych rozmiarach ,małe ,wąskie też .Ja mam taką małą wiertarkę do rzeźby i mnóstwo końcówek ale głównie służy mi ona do -właśnie- rzeźbienia . Do polerowania też ,ale rzadziej :) Ale fakt ,te pasty ,końcówki nie są tanie ,pewnie finansowo korzystniej Ci wyjdzie zlecenie czyszczenia :) ... Żeby nie było ,że reklamuję swoje usługi :) Mam pracy po uszy :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOJA Re: Zardzewiałe żelazka. IP: *.comnet.3s.pl 24.07.09, 14:54 Otóż to, gdybym się tym częściej zajmowała, to taka inwestycja byłaby uzasadniona. Moje hobby to jednak coś innego - klejenie figurek z masy solnej, szycie obrazów:) Serdecznie pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
z.u.z.a.p.l Re: Zardzewiałe żelazka. 09.12.09, 08:54 Ja polecam kwas cytrynowy i kroichmal .Zanurzyć =żelastwo na godzinne. Odpowiedz Link Zgłoś