Dodaj do ulubionych

Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 ?!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 11:06
pytanie z pozoru jest proste
ale tylko z pozoru

czy tylko wojewoda Łukaszczyk ?
Obserwuj wątek
    • Gość: harc mistrz & HKP Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 16:12
      Nie widzę TUTAJ nikogo takiego.
      • pit-zeolit Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 28.08.09, 10:03
        Gość portalu: harc mistrz & HKP napisał(a):

> Nie widzę TUTAJ nikogo takiego.

Witaj Harc-Mistrzu !!!

Pan Uszok górą, na przekór szczekaniu garstki malkontentów i
        rosyjskich agentów z ZLNŚ.

Czuwej !!!!

Pozdr. serrrrrdecznie.

Pit
        • Gość: :-) Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.cable.smsnet.pl 28.08.09, 13:33
          W sondzie o przyszłości dworca nałapałem jedną trzecią sympatyków Uszoka:), ale
          tak już jest, że jak w "Samych swoich" - wróg swój, nasz, na własnej krwi
          wyhodowany - jak nic go wybiorą, żeby móc jojczyć nad swoją dolą kolejne lata,
          bo każdy system potrzebuje swojego Trockiego, wroga ludu, gorola, na którego
          można scedować praprzyczynę zła wszelakiego, i tak ad infinitum:)
      • 88i88 Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 29.08.09, 08:28
        a ja widzę ! Lepszy od Uszoka byłby tylko
        TEN PAN.
        Tylko jak Go namówić na przeprowadzkę ?
    • Gość: Gulik Durczok jak wystartuje :D IP: 77.223.195.* 25.08.09, 20:44
      chyba ino Durczok jakby startowol
      TVN mu zrobi tako kampania ze ani Uszok niy poradzi
      • Gość: michal Re: Durczok jak wystartuje :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 20:22
        prezes michal z tys.juz to oglosil,a czy wystartuje ?
        • Gość: 1000 lecie Re: Durczok jak wystartuje :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 19:21
          Jakby Prezes Michal kandydowal to bylbym spokojny o wiele spraw w
          Katowicach
    • Gość: Egon Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.09, 20:30
      tyn co wszystko wie i lubi po ryju dowac.....moze?
      wiadomosci.onet.pl/2031630,11,item.html
    • Gość: :-) Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.cable.smsnet.pl 26.08.09, 21:32
      Zróbcie sondę, hehe.
      • Gość: Z poparciem Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.net.stream.pl 27.08.09, 21:59
        Bez problemu niewątpliwie osobiście ja.
        • Gość: ciotka Klotka Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 00:20
          Okaże się,że tylko Uszok,on i tylko on.
          I znów będzie można narzekać przez całą kadencję.
          Ale jaja !!
          • Gość: aron Gorzelik z pomoca Gazpromu IP: 188.33.36.* 28.08.09, 09:46
            Gorzeli moze wygrac, wesprze go Gazprom he he he
            • pit-zeolit Gorzelik z pomoca Gazpromu. A Roczniok ? 28.08.09, 10:05
              Gość portalu: aron napisał(a):

> Gorzeli moze wygrac, wesprze go Gazprom he he he

Roczniok dostanie geld od rosyjskich towarzyszy z FSB.
              • Gość: Egon Re: Gorzelik z pomoca Gazpromu. A Roczniok ? IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.09, 14:44
                U wos juz zakodowane w tyj polskij
                naturze:dostac,brac,wesprzec,dotowac a robic my muszymy na wos w UE
                • Gość: anty Egonowa Re: Gorzelik z pomoca Gazpromu. A Roczniok ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 16:37
                  No Egon wkurzyłeś mnie strrrrasznie,tak że walnę Ci z grubej rury.Mój dziadek w
                  czasie pierwszej wojny był w niemieckim wojsku.To powiem jakie miał o Ślązakach
                  zdanie.Owszem,pracowici,robotni ,czyści,ale do prac koncepcyjnych,zarządzania,to
                  się podobno nie nadajecie.Jak ktoś wami rządzi,to coś z tego wychodzi,ale jak
                  tak dać wam za dużo wolnej ręki,to klapa.Dlatego też/moim zdaniem/jeszcze do
                  niedawna w pogardzie u Was była nauka,a liczyła się tylko robota na
                  przodku,później pykanie fajeczki,działka i mieć święty spokój.Ino jojczyć
                  potraficie.
                  • Gość: Mikołaj Re: Gorzelik z pomoca Gazpromu. A Roczniok ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 10:08
                    No proszę, twój dziadek tak mówił w czasie I wś, a ja powiem dziś- daj Polakom
                    własne państwo, sami się wykończą. Więc nie pitol dzioucha.
                    • Gość: ciotka Klotka Re: Gorzelik z pomoca Gazpromu. A Roczniok ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 13:53
                      Jej dziadek to powtarzał bodajże za "Moim Ukochanym Kanclerzem" B.
    • Gość: Miki Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.net.stream.pl 31.08.09, 17:31
      Bolek i Lolek
      • Gość: Hann-a Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 15:47
        Ma szansę pan S - dyrektor jednej zmiejskiej firmy z ulicy Mariackiej
        • Gość: Katowice Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 16:21
          Szanse ma Prezes Piasta z 1000 lecia jak wystartuje .
          • Gość: harc mistrz =----> Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 10:16
            Gość portalu: Katowice napisał(a):

> Szanse ma Prezes Piasta z 1000 lecia jak wystartuje .

Dobre sobie! Tylko powiedz, K T Ó R Y ???
            Czy były "prezio D."?! (aż za dobrze znany);
            Czy ten nowy prezes MM - jeszcze nie otrzaskany...(???)
            ...i mający o wiele ważniejsze, bo T Y S I Ą C L E C I A sprawy na głowie. (!)
            • Gość: oberslezien Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 07:05
              tyn nowy łon mo recht
    • Gość: Markus Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 07:46
      mie sie zdaje ze bydzie startowol prezes TVSilesia
      on by byl dobry na tym stolku bo sie trocha zno na tym co w miescie brakuje i co trza zrobic
    • Gość: Alfred Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.net.stream.pl 03.09.09, 16:07
      Nikt nie pokona mafi obserwuje to ponad 10 lat.
      A wiec o wyborach decydują spóldzielnie mieszkaniowe w jednym bloku
      jest więcej wyborców niż na niektórych całych ulicach.
      Przed wyborami odbywa sie narada Prezesa spóldzielni z
      administratorami którzy maja obowiązek uczulić dozorcow aby
      wszelkie "zaśmiecanie" bloków i otoczenia natychmiast usówać.
      Następnie dzien przed wyborami dozorcy dostają "właściwe"plakaty do
      wywieszenie.
      Obserwuje tą dzialalnośc od czasu gdy mafia na podstawie fałszywego
      wyroku obrabowała mnie mieszkanie moje zasiedlila pociotkiem a ja
      gdy zglosiłem do prokuratury kilka razy teczki z dokumetami ginęły a
      gdy zglosiłem działalność przestepczą K.W. Policji cierpliwie mnie
      wysłuchano i papiery do archiwum przekazano.
      A więc w tej mafi i dla niej pracuje
      Policja,Prokuratura,Sądy,Prezesi Spóldzielni Mieszkaniowych.
      A gdy sprawe usiłowałem upublicznić to mafia ustawiła policjanta aby
      Ten mnie fałszywie oskarżył i mafia mogla mnie wsadzic do wiezienia
      i tym samym zamknąc mi gębe.
      Dla mafi pracują również tz.środki masowego przekazu.

Z poważaniem E-mail alfgre1.wp.pl
      • Gość: Kosynier Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.net.stream.pl 03.09.09, 17:40
        Warto jeszcz dodać,że w komisjach wyborczych zasiadają "działacze i
        pracownicy spóldzielni mieszkaniowych" oraz "aktywni" pracownicy
        urzedu miasta.
    • Gość: Aktor Proponuje Kazimierza Kutrza IP: *.net.stream.pl 05.09.09, 09:37
      Niewątpliwie z Katowic zrobi dzieło sztuki
      • Gość: harc mistrz & HKP Re: Proponuje Kazimierza Kutrza... (???) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.09, 18:59
        Kutz!?
        Niewątpliwie znane i popularne "konkurencyjne" nazwisko.
        Ale ewentualny "kandydat" nazbyt mało wartościowy merytorycznie, zwłaszcza na
        stanowisko... prezydenta Miasta Katowic.
        Nadal nie widzę TUTAJ nikogo takiego. :-(((((
        • Gość: Pewny Re: Proponuje Kazimierza Kutrza... (???) to może IP: *.net.stream.pl 05.09.09, 20:29
          Pan prof.A.Gierek ,niemam wątpliwości co do wiedzy,umiejętności
          kierowniczych,zdobycia 90% głosów.
      • Gość: wielki śmiech Re: Proponuje Kazimierza Kutrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 10:21
        Kutz i tak już nie kontaktuje, mieszka pod Warszawą a myśli że to Śląsk
    • Gość: 90% Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.net.stream.pl 08.09.09, 15:53
      Bercik z kaberetu Rak
    • Gość: Znawca Szanse to ma każdy tylko brak kasy i układów mafij IP: *.net.stream.pl 11.09.09, 08:26
      Wiedza,patryjotyzm,umiejętności podejmowania trafnych decyzji
      niemają znaczenia.Tu się liczy cwaniactwo,uklady,podział łupów.
    • Gość: ABCD Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.net.stream.pl 18.09.09, 12:10
      No kto podawać kandydatów.
    • Gość: Jurg Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 08:33
      Michał Smolorz
      to jest najlepszy z najlepszych kandydatów
      • Gość: wielki śmiech Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 10:19
        Smolorz jako prawdziwy ślazak od razu wszystkie niepowodzenia zwaliłby na goroli
      • Gość: jeden wystarczył Re: Byle nie Uszok-bis IP: *.c201.msk.pl 05.10.09, 21:28
        Tylko dlatego, że ma miejscowe nazwisko. Uszok też ma miejscowe
        nazwisko. I co? 10 lat degrengolady. Wybór prezydenta to wybór
        autorytetu, człowieka z dokonaniami, dobrego GOSPODARZA a nie
        politykiera ze swojsko brzmiącym nazwiskiem, szczerzącego zęby przed
        kamerami regionalnych TV. Dla mnie może to być "Kowalski" ale niech
        się wykaże swoimi osiągnięciami.
      • Gość: anna katowiczanka Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 16:26
        na Smolorza to i ja bym glosowała
    • bambambama Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 23.09.09, 14:57
      Prezesem PIS w Katowicach jest pani Maria Nowak.
      Przewodniczącym PO w Katowicach jest pan Adam Matusiewicz.
      Nie wiem kto jest z SLD...
      Prezesem PSL w Katowicach jest pan Ormaniec Marian.

Może ktoś z nich??
      • Gość: aa Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 08:43
        Oczywiście Nowoczka
      • Gość: 1/309621 Re:Trzeba szukać - jest czas IP: *.c201.msk.pl 06.10.09, 11:42
        Boże uchowaj nas od politycznych proroków. Zaden celebryta. Tylko i wyłącznie osoba apolityczna, niepodatna na naciski grup wływu, sekt politycznych, związków wyznaniowych, itp. Poprostu dobry gospodarz, który stworzy warunki, żeby mieszkańcom żyło się lepiej.
    • Gość: Wielki Shoe Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.toya.net.pl 04.10.09, 15:04
      tylko Robert Konieczny moze dac rade
      czlowiek z wizja miasta na troche dluzej niz jedna kadencja
    • Gość: Epicfail Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 08:19
      podobno ma startowac megabomba w Katowicach
      bedzie to kandydat PO
      na miescia mowia że to moze byc Tomasz Sz.
      • Gość: 1/309621 Re: Apolityczny IP: *.c201.msk.pl 06.10.09, 11:36
        Czy chciałbyś mieć prezydenta, który będzie żarł z rączki jakiejś kanapowej partii? Ja chcę prezydenta, który sprawdził się jako doskonały menager i "wizjoner", w żaden sposób nie związany z żadnymi grupami nacisków. Ma sprawować władzę w imieniu wszystkich
        • Gość: Hann-a Re: Apolityczny IP: *.centertel.pl 06.10.09, 11:47
          najlepszy byłby Krzysztof Śnioszek ze Śląskiej Rady Rodziców,Bona
          Fides.
          • Gość: 1 z wielu Re: Apolityczny IP: *.c201.msk.pl 06.10.09, 18:58
            Na radnego? Może? Tutaj chodzi o wybór prezydenta.
    • Gość: jasnowidz Wybierzcie Gorzelika haha, wojna domowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 11:58
      w Polsce gwarantowana ! ha ha
      • Gość: 1 z wielu Re: Wybierzcie Gorzelika haha, wojna domowa IP: *.c201.msk.pl 06.10.09, 19:03
        Czy w 2010 są wybory prezydenta czy przewodniczącego kółka różańcowego? Ten gość nie wiem czy umiałby pokierować firmą 10-cio osobową. Tu chodzi o 300-tu tysięczne miasto.
        • Gość: harc mistrz =----> Re: Wybierzcie Gorzelika haha, wojna domowa IP: 95.215.21.* 07.10.09, 03:52
          Pan Jerzy Gorzelik, szef Ruchu Autonomii Śląska, jest młodym, bardzo
          inteligentnym człowiekiem z Górnego Śląska, katowiczaninem, pracuje na
          Uniwersytecie Śląskim; jest także bardzo zaangażowanym lokalnym działaczem o
          wielkich politycznych zamierzeniach i ambicjach, wykraczających poza Katowice i
          nawet granice Polski. Ma dobre obycie medialne i wielokrotnie już startował w
          rozmaitych wyborach.

Takich wymienionych wyżej cech i atrybutów kandydackich mógłby mu z pewnością
          pozazdrościć niejeden z ubiegających się o stanowisko Prezydenta Miasta Katowic.

Oprócz niewątpliwych osobowych zalet, ma jednak kilka ogromnych wad na takie
          ważne, prestiżowe i odpowiedzialne miejsce. Np.:

- stoi na czele raczej separatystycznej organizacji, która nie cieszy się zbyt
          wielkim poparciem społecznym i notorycznie zalicza niskie wyniki wyborcze;

- ostentacyjnie deklaruje, że jako obywatel nie czuje się Polakiem i nie ma
          żadnych zobowiązań wobec "tego kraju", który niepotrzebnie oraz obraźliwie
          przyrównuje do... "małpy, co popsuła śląski zegarek";

- stoi na czele RAŚ, organizacji politycznej obcej polskiej racji stanu;

- usiłuje, w całkiem innej rzeczywistości, i w innych zupełnie realiach
          historyczno-politycznych, reaktywować tzw. "Autonomię Śląska", system
          organiczny, zaistniały przejściowo i z konieczności sytuacji politycznej
          słabego, dopiero odradzającego się Państwa Polskiego... co zaistniał w
          niestabilnej sytuacji po I WŚ... ponad 80 lat temu. (!)

Można podziwiać tak nieracjonalne i uparte polityczne zaangażowanie, uprawiane w
          ramach polskiej demokracji i wolności, ale ono właśnie... deklasuje takiego
          kandydata, jak p. Jerzy Gorzelik, na przyszłego Prezydenta Miasta Katowice.
          Niesie w sobie za dużo kontrowersji, polityki oraz potencjalnych
          niebezpieczeństw dla tutejszej społeczności.(!)

Niech spróbuje najpierw zdobyć, być może osiągalny, mandat radnego Rady
          Miejskiej Katowic. (!?)
          (HKP)
          ...
          CZUWAJ!!!
          • Gość: 1 z wielu Re: Wybierzcie Gorzelika haha, wojna domowa IP: *.c201.msk.pl 07.10.09, 10:13
            Czy uważasz, że w obecnej chwili (totalnym bajzlu) najlepszym kandydatem na prezydenta jest historyk albo polityk? Jestem przeciwnego zdania. Miastu potrzebny jest dobry gospodarz. Miastu potrzebne są przyzwoite drogi, przyzwoita infrastruktura techniczna i społeczna. Dobry prezydent to osoba, która potrafi wsłuchać się w oczekiwania lokalnego społeczeństwa i ukierunkować działania na realizację tych oczekiwań. Aby wszystkim żyło się dobrze albo lepiej:)) aby byli dumni z tego, że mieszkają w tym a nie innym mieście. Aby nie zapominał, że Katowice rozciągają się od Wełnowca do Podlesia i od Załęża do Janowa. To nie może być też ktoś, kto ma ograniczone pole widzenia spągiem i stropem, gdyż jedyną rzeczą jaką potrafi obecny włodarz to chodniki z puzli.
          • Gość: kodeks Re: Wybierzcie Gorzelika haha, wojna domowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 10:14
            Pół biedy z tym RAŚ, to sprawa wewnętrzna dla rodowitych Ślązaków, ale jak
            Gorzelik deklaruje że jego jednym z głównych celów jest likwidacja państwa
            polskiego i stworzenie na miejscu Polski kilu niezależnych regionów, to takich
            rzeczy niestety się nie odpuszcza
            • Gość: 1 z wielu Re: Dyskusja zdechła? IP: *.c201.msk.pl 09.10.09, 09:38
              I co? Niby taka wielka aglomeracja a nie ma kilku osób godnych
              sprawowania urzędu prezydenta? To może mianować sołtysa dożywotnim
              prezydentem a zaoszczędzone pieniądze na wyborach przekazać na
              betonowe puzle?
              • Gość: harc mistrz =----> Re: Dyskusja zdechła? IP: 95.215.21.* 09.10.09, 17:52
                Do ożywionej i autentycznej dyskusji na FORUM trzeba przynajmniej kilkunastu
                zaangażowanych w temat wątku internautów, którzy oprócz lakonicznego docinania,
                czy (niekiedy) celowego rozmydlania sprawy lub spychania jej na manowce - chcą
                albo potrafią COŚ rzeczowego i sensownego napisać.

Jest ten problem, niestety [;-))))], tak samo adekwatny, ten-tego*, jak zupełny
                brak w Katowicach... kontrkandydata do przyszłej PREZYDENTURY MIASTA(!).

*) korciło mnie, aby w tym miejscu postu, umieścić ekspresyjne i mocne słówko z
                "łaciny".
                (HKP)
                ...
                CZUWAJCIE, "OSTATNI MOHIKANIE FK"!!!
                (-) HARC MISTRZ =----> VEL "Niezłamana Strzała" - HOUGH!!!
                • Gość: 1 z wielu Re: Dyskusja zdechła? IP: *.c201.msk.pl 09.10.09, 18:09
                  No to rzuć jakimś nazwiskiem, kto się zasłuzył dla Katowic i jest w
                  stanie poddźwignąć z upadku ten urząd. Sądzę, że większość ma
                  dość "politykierów" i partyjnych oszołomów. Teraz jest czas dla
                  jakiegoś nieprzecietnego i sprawdzonego "menagera" (człowieka z
                  wizją dobrego wykorzystania pieniędzy podatników.
                  • Gość: Hann-a człowiek zasłużony dla Katowic? IP: *.centertel.pl 09.10.09, 18:50
                    Już macie jednego od 15lat,to teraz szukacie następnego zasłuzonego?
                • Gość: 1 z wielu Re: Dyskusja zdechła? IP: *.c201.msk.pl 09.10.09, 18:29
                  A może rzuci ktoś nazwiskiem jakiegoś dojrzałego urbanisty nie
                  uwikłanego w politykę? Prezydent z takim wykształceniem powinien
                  wiedzieć jak powinno wyglądać i funkcjonować 300-tu tysięczne miasto
                  wojewódzkie :))
                  • Gość: harc mistrz ;-(((( Póki co TYLKO Uszok, byleby w otoczeniu mądrych... IP: 95.215.21.* 11.10.09, 14:43
                    ...zastępców, doradców, radnych etc.

Przykro mi to pisać, ale znam trochę tzw. środowiska samorządowe w Katowicach i
                    nie mam najmniejszych złudzeń, że p. Piotr Uszok, pomimo domniemanych wad (bo
                    kto ich nie ma?)... jest najlepszym prezydentem miasta spośród wszystkich
                    dotychczasowych, począwszy od czasu przełomowej transformacji ustrojowej.

Nawoływanie na FORUM GW o kogoś lepszego od niego, ażeby ten KTOŚ dokonał
                    jakiegoś "cudu nad Rawą", jest głosem wołającego na puszczy, czy może raczej...
                    na pozbawionej życia P U S T Y N I .

Cieszcie się, że macie takiego Uszoka, który robi co może, stara się, cały swój
                    czas i życie poświęca Katowicom, i zawsze był i jest bardziej ceniony przez
                    obcych - niż przez tutejszych "swoich", którzy dokopują mu ile wlezie, lecząc
                    swoje nieudacznicze kompleksy.

Krytykować kogoś jest bardzo łatwo.
                    Więc wymieńcie chociaż osoby, które by mogły i miały jakiekolwiek szanse
                    zakonkurować z Uszokiem o prezydenturę Katowic!? Proszę...
                    I weźcie TE OSOBY na swój krytykancki warsztat.
                    Ciekawy jestem ile "takich ofiar" TUTAJ-TUKEJ znajdziecie???...
                    Kompletna posucha i bezrybie, ot co!
                    (HKP)
                    ...
                    CZUWAĆ I MNIE, OB. KATOWIC, NIE WKU...AĆ!!!
                    :-((((((((
                    • Gość: 1 z wielu Re: Póki co tylko NIE Uszok, IP: *.c201.msk.pl 11.10.09, 15:12
                      A ty co, jesteś jego asystentem czy poduszką, że znasz szczegóły z
                      jego życia osobistego? Jeśli ktoś twierdzi, że wśród 310 tysięcy
                      mieszkańców nie ma osoby zdolnej zastąpić tego "jednego jedynego" to
                      jest żałosny.
                      • Gość: harc mistrz =----> Re: Póki co tylko NIE Uszok. To może nihilizm??? IP: 95.215.21.* 11.10.09, 20:43
                        Dokopywałem prezydentowi Uszokowi nie raz, jeśli były takowe powody.
                        To nie moja wina, że p. Uszok jest gwiazdą na tle "tutejszej" reszty i
                        potencjalnych (???) konkurentów.

Dopóki nie pokaże się KTOŚ "tutejszy", na poziomie i wyraźnie lepszy - to nie ma
                        sobie co zawracać głowy jakimiś "rewolucyjnymi" wyborami.
                        W obecnym stanie rzeczy... NIKT z Uszokiem nie jest w stanie wygrać rywalizacji
                        o prezydenturę w Katowicach. (!)

Dlatego tak nie skoro wymienia się tu na FORUM poważne kandydatury.
                        (HKP)
                        ...
                        PRZYSZŁEGO PREZYDENTA MIASTA TRZEBA SOBIE WYCHOWAĆ I UKSZTAŁTOWAĆ!!! Mało kto
                        się nadaje na taką funkcję.
                        • Gość: 1 z wielu Re: ??? IP: *.c201.msk.pl 12.10.09, 11:26
                          Może trzeba sprecyzować jakie oczekiwania powinien spełniać
                          kandydat/ka do takiego stanowiska? Może najwyższa pora
                          zacząć "rzucać" konktretnymi nazwiskami?
                    • Gość: Hann-a Re: Póki co TYLKO Uszok, byleby w otoczeniu mądry IP: *.centertel.pl 12.10.09, 00:21
                      No to harcmistzu napisz teraz co chcesz załatwić u uszoka liżąc mu
                      na tym forum cztery litery?
                      Jesteś z tym żałosny.
                      Jeżeli tak dobrze znasz środowisko samorzadowe,to pewnie tez
                      wiesz,że jeden z zaufanych uszoka dorobił sie będąc dyrektorem
                      jednostki miejskiej lokat na ponad trzy miliony złotych. Uważasz,że
                      uczciwie? Składał przy tym kłamliwe oświadczenia majątkowe , no i
                      włos mu z głowy nie spadł. Afera hazardowa,to przy tym co sie dzieje
                      w Katowicach to pikuś. A kto temu patronuje? jak myślisz wazelinowy
                      harcmistrzu?
                      • Gość: metoda Re: Podwójne fakturowanie? IP: *.c201.msk.pl 12.10.09, 11:32
                        Ja wyczytałem w gazetce spółdzielnianej, że inwestycje
                        spółdzielniane zrealizowane z pieniędzy spółdzielców wykazano
                        również jako inwestycje zrealizowane przez miasto. Ciekawe, kto
                        wziął kasę za wykonanie "niczego" i ile takich "inwestycji" było?
                      • harc-mistrz Re: Póki co TYLKO Uszok, byleby w otoczeniu mądry 12.10.09, 11:33
                        Daleki jestem, Hann-a, od wazelinowania się komukolwiek.
                        Jeśliby się okazało, że p. Uszok robi przekręty, czy jest uwikłany w jakieś
                        afery - to natychmiast domagałbym się jego usunięcia i postawienia przed
                        prokuratorem.
                        Natomiast jako mieszkańcowi Katowic zależy mi na stabilizacji sytuacji w
                        mieście. Zaś styl uprawianej tutaj na FORUM GW nagonki na Uszoka wcale mi nie
                        odpowiada. Jest prymitywny, zapiekły i... żałosny.

Uważam, że błędem było "upolitycznienie" wyborów samorządowych i odejście od tej
                        ordynacji wyborczej, która dawała szanse GODNYM ZAUFANIA JEDNOSTKOM, a nie tylko
                        kilku ugrupowaniom o proweniencji partyjnej albo klikowej.
                        Dlatego teraz nie ma żadnego kontrkandydata, który mógłby wygrać z Uszokiem
                        wybory prezydenckie.
                        Kieruje się realizmem i logiką, a nie fobiami i kompleksami.
                        (HKP)
                        ...
                        CZUWAJ!!!
                        Nie liżę dupy Uszokowi. Ja, po prostu nie znoszę skundlenia, jakim niestety,
                        ce-ch...ą się tutejsi (Pożal się, Boże!) "opozycjoniści".

• Gość: wiemswoje Re: Póki co TYLKO NIEUszok, IP: *.c201.msk.pl 12.10.09, 17:30
                          A jakież to miał atuty Uszok startując do fotela prezydenta K.? Czy to, że był sztygarem w Murkach i wizja miasta z poziomu minus 700m? A może atutem było wsparcie AWS-u i realizacja jej programu? Osobiście zagłosuję na dowolną osobę, która nie będzie miała nazwiska na literę "U" i "kombatanckiej" przeszłości w korzeniu "S".
                          • Gość: Alfred Re: Póki co TYLKO NIEUszok, IP: *.net.stream.pl 12.10.09, 18:53
                            I słusznie zagłosuje tylko nie Uszok.Natomiast odpowiadając na
                            poprzedni post,afer niema narazie,dokąd klika czy mafia mocno czyma
                            ale w którymś momecie kółeczko przestępcze pęknie i posypie sie oj
                            zdrowo się posypie,wtedy prokuratorzy stana na właściwym miejcu,sądy
                            posypią wyroki.Jak to mówi staropolskie przysłowie-doputy dzban wode
                            nosi dopuki się ucho nie urwie.
                        • Gość: Hann-a Re: Póki co TYLKO Uszok, byleby w otoczeniu mądry IP: *.centertel.pl 12.10.09, 18:43
                          Ty sie kierujesz logiką? O nie Ty stosujesz czyste wazeliniarstwo.
                          No to spytaj uszoka,dlaczego dyrektor podległej mu jednostki
                          pomimo,że kilka lat z rzedu składa fałszywe oświadczenia
                          majątkowe,nadal jest dyrektorem?
                          • Gość: harc mistrz & HKP Re:Póki co TYLKO Uszok, byleby w otoczeniu mądrych IP: 95.215.21.* 13.10.09, 11:01
                            Wiesz co, Hann-a... zamiast zarzucać mi (bezpodstawnie) "wazeliniarstwo",
                            poczytaj Ty sobie na FORUM GW wszystkie (jeśli-ś dociekliwy'-wa i
                            wytrwały'-wała), moje - harc mistrza posty, a najlepiej te dosadne z
                            comiesięcznych POEMATÓW i... przestań mi truć, O'Hann-o o... wchodzeniu komuś...
                            do dupy. (!)
                            Rzekłem! Hohgh!
                            (HKP -
                            Harcerski Kabaret Patriotyczny z Katowic)
                            ...
                            CZUWAĆ, DO K... NĘDZY, A NIE SZUKAĆ Ź D Ź B Ł A TRAWY W O'KU... HARC MISTRZA!!!

ALBOWIEM (PS):
                            Gość portalu: Hann-a napisał(a):

> Ty sie kierujesz logiką? O nie Ty stosujesz czyste wazeliniarstwo.

:-)))))))))))))))))))))))... ***
                            [3-gwiazdkowy sarkastyczny śmiech harc mistrza]
                            • Gość: Hann-a Re:Póki co TYLKO Uszok, byleby w otoczeniu mądryc IP: *.centertel.pl 13.10.09, 12:06
                              wazeliniarz - to tak naprawdę delikatne okreslenie Twojej skromnej
                              osoby.
                              • Gość: 1 z wielu Re:Póki co TYLKO Uszok, byleby w otoczeniu mądryc IP: *.c201.msk.pl 13.10.09, 13:16
                                Daj spokój "harc mistrzowi". Jego zadanie polega na sprowadzanie
                                tematu głównego na poboczne tory a ty się dałaś na to złapać.
                                • Gość: harc mistrz :-|||| No to AD REM, wymieniajmy te osoby, co mogą wygrać IP: 95.215.21.* 14.10.09, 11:24
                                  Gość portalu: 1 z wielu napisał(a):

> Daj spokój "harc mistrzowi". Jego zadanie polega na sprowadzanie
                                  > tematu głównego na poboczne tory a ty się dałaś na to złapać.

PREZYDENTURA KATOWIC - to funkcja bardzo szczególna, wymagająca szczególnych
                                  kwalifikacji. Poza tym potrzebna jest POPULARNOŚĆ OSOBY KANDYDUJĄCEJ, żeby móc
                                  wygrać takie wybory.
                                  Rzucam kilka nazwisk:

KUTZ - (reżyser filmowy, polityk PO, felietonista GW),
                                  BOCHENEK - (ta od dyktand, senator, dziennikarka),
                                  SOŚNIERZ - (już startował, znany z Śl. Kasy Chorych),
                                  KILAR - (kompozytor muzyczny),
                                  GORZELIK - (już go podsumowałem),
                                  SMOLORZ - (sarkastyczny felietonista GW).

Na tych kilku nazwiskach zakończę, stwierdzeniem iż nie widzę NIKOGO, kto w
                                  wypadkowym wyniku wyborczym mógłby pokonać USZOKA.
                                  Proszę o inne kandydatury.
                                  (HKP)
                                  ...
                                  CZUWAJ!!!
                                  • Gość: 1 z wielu Re: No to AD REM, wymieniajmy te osoby, co mogą w IP: *.c201.msk.pl 14.10.09, 17:40
                                    Gdyby były takie kandydatury to swojego głosu nie oddałbym na żadną.
                                    Już w innym miejscu pisałem, że dla mnie ma to być "GOSPODARZ",
                                    czyli ktoś kto kierował dużym "organizmem" (miastem w pigułce).
                                    Takimi organizmami są duże przedsiębiorstwa lub spółdzielnie,
                                    ewentualnie prężna wspólnota mieszkańców. Jeśli ktoś się sprawdził
                                    na stanowisku prezesa/dyrektora (posiada doświadczenie, wiedzę
                                    prawniczo-ekonomiczno-organizacyjną) takiego "organizmu" ma szansę
                                    stać się dobrym prezydentem. Ze względu na obecne urbanistyczne
                                    potrzeby miasta dobrze byłoby aby to był ktoś ze środowiska
                                    urbanistycznego, mieszkaniowego. Gdybym był związany zawodowo z tymi
                                    środowiskami mógłbym "rzucić" nazwiskami godnymi polecenia.
                                    • Gość: tomek Re: No to AD REM, wymieniajmy te osoby, co mogą w IP: *.siec2000.pl 16.10.09, 21:03
                                      Mariusz Kamiński człowiek z pasją. Stracił ostatnio dobrze płatna
                                      fuchę. Może by się pisał jakby mu ktos zaproponował.
                                      • Gość: pejot Mamy własnych ludzi z pasją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.09, 11:25
                                        U nas na Kokocińcu ostatnio w związku ze sprawą zachoniej obwodnicy
                                        Katowic objawił się człowiek bardzo zaangażowany i kompetentny w
                                        sprawach urbanistycznych i prawnych. Nie podam nazwiska bo nie wiem
                                        czy chciałby na prezydenta kandydować.
                                        • Gość: tomek Re: Mamy własnych ludzi z pasją IP: *.siec2000.pl 17.10.09, 13:34
                                          Spoko! Pasja wg św Maryjusza raczej Katowicom nie grozi.
                                          A o tym co piszesz, czytałem w internecie. Chcecie planowaną
                                          zachodnią obwodnicę Katowic puścić przez Chorzów, żeby mieszkańcy
                                          Panewnik mieli do dyspozycji więcej lasu. Macie racje. Tylko ,że
                                          prezio Chorzowa jest czujny i tez ma swoje racje. Jak ten twój
                                          społecznik jest z Panewnik , choćby chciał kandydować to z Uszokiem
                                          nie ma szans. Południowe dzielnice stoja murem za Uszokiem, a to one
                                          kreują prezydentów Katowic. Poprzednicy Uszoka też stamtąd byli. To
                                          oni wszyscy, wraz z ludzmi z Sosnowca zaplanowali obwodnice jak
                                          najdalej od siebie i zacisnęli pętle autostrad w centrum Katowic.
                                          Wszystkie inne uciążliwości drogowe komunalne (wysypiska
                                          śmieci,osadów z oczyszczalni,elektrociepłownie itp)były sytuowane w
                                          północnych dzielnicach albo okolicach centrum. Doszło do tego ,że
                                          ludziom w Brynowie przeszkadza nawet możliwość lokalizacji zwykłego
                                          budynku biurowego bo przyjeżdzałby tam auta. Nie chcę agitować za
                                          jakąś wojną katowicko-katowicką ale twierdzę, że ewentualny
                                          kontrkandytat Uszoka :
                                          1. Musi być z centrum Katowic.
                                          2. Musi w kampanii zadeklarować szczególną troskę o ekologię i
                                          rewitalizację właśnie centrum i dzielnic na północ od A4.
                                          3. Musi sam być wiarygodny i przedstawić wiarygodny program w
                                          którym się ta troska wyrazi.
                                          To są warunki konieczne dla pokonania Uszoka w wyborach, choć
                                          prawdopodobnie one niewystarczą, bo są jeszcze sprawy propagandy,
                                          układów, mediów, a przede wszystkim czasu na wypromowanie kandydata,
                                          którego jeszcze niema.
                                          Ja żałuję ,że Katowice dotychczas nie połączyły się z Chorzowem w
                                          jedno miasto Katowice-Chorzów. Urbanistycznie byłoby bardzo
                                          korzystne dla obu miast. I wtedy głosowałbym na Kopla.
                                          • Gość: *,,,* Re: Mam obsesję łączenia IP: *.c201.msk.pl 17.10.09, 15:23
                                            Obsesja łączenia. To nie RFN i NRD.
                                            • Gość: tomek Re: Mam obsesję łączenia IP: *.siec2000.pl 17.10.09, 16:31
                                              Gość portalu: *,,,* napisał(a):

> Obsesja łączenia. To nie RFN i NRD.<

Ano nie. Dlatego nie proponuję przyłaczenia Chorzowa do Katowic
                                              tylko połaczenie pod wspólna nazwą Katowice-Chorzów. I nie mam
                                              żadnej obsesji łączenia bo wspólne miasto Silesia jest dla mnie bez
                                              sensu. Katowice wg mnie cierpią na przerost peryferii z zabudową
                                              wiejsko-gargamelową. Właśnie dlatego sołtysi rządzą miastem jak ogon
                                              merda psem. Chorzów odwrotnie, ma prawie samą zwartą zabudowę bez
                                              jakiegos oddechu. Takie wspólne miasto mogłoby przyłaczyc jeszcze
                                              jakieś mniejsze gminy czy dzielnice ( Świetochłowice, Michałkowice
                                              itp)ale bez zmiany nazwy. Miałoby ok 600 tys mieszkańców ( jak
                                              Poznań czy Wrocław) i po prostu grałoby w swojej lidze a nie
                                              udawałoby ,że rywalizuje z Warszawą, bo to budzi śmiech.
                                              • Gość: *,,,* Re: Mam obsesję łączenia IP: *.c201.msk.pl 17.10.09, 22:48
                                                A najlepiej przyłączyć te wsie do Bytomia i będziemy mieć jako
                                                stolicę województwa miasto z 755 letnią tradycją. Poza tym dojdzie
                                                dodatkowych 180 tys.osób.
                                                • Gość: harc mistrz =----> Re: Mam obsesję łączenia IP: 95.215.21.* 17.10.09, 23:06
                                                  Szkoda, że wcześniej nie przyłączono Chorzowa do Katowic.

Mielibyśmy i WPKiW, i ELKĘ, i STADION ŚLĄSKI - w kupie /
                                                  jednego albo 2 prezydentów, EURO'2012 i PZPN w... nosie!
                                                  (HKP)
                                                  ...
                                                  OCH! SILESIOOOOOOO.... OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
                                                • Gość: tomek Re: Mam obsesję łączenia IP: *.siec2000.pl 18.10.09, 12:03
                                                  Gość portalu: *,,,* napisał(a):

> A najlepiej przyłączyć te wsie do Bytomia i będziemy mieć jako
                                                  > stolicę województwa miasto z 755 letnią tradycją. Poza tym dojdzie
                                                  > dodatkowych 180 tys.osób.<

Wielu chce na Ślasku burzyć XIX wieczne domy (a Bytom też starszych
                                                  pamiątek za wiele nie ma). Również na tym ślaskim forum licznie się
                                                  objawiaja wrogowie naszej tradycji. Tymbardziej nie można
                                                  sprowadzać tradycji do takiej karykatury jak przyłączenie Katowic z
                                                  Chorzowem do Bytomia.Tradycje autonomii śląskiej wiążą się raczej z
                                                  Katowicami niz z Bytomiem. Urzad Wojewódzki, Sejm Śląski,inne głowne
                                                  urzędy i instytucje,uczelnie, główny węzeł kolejowy itd zostaną
                                                  przecież w Katowicach, a wymagają w miarę centralnego usytuowania.
                                                  Połaczenie Katowic z Chorzowem i ewentualne przyłączenie
                                                  Świętochłowic i Siemianowic albo ich części (Bytków, Michałkowice)
                                                  dają miasto z centrum w środku jak Pan Bóg przykazał.Tereny w
                                                  rejonie Załęża,DTS,Huty Baildon, SCC, wzdłuż Chorzowskiej i na pn od
                                                  WPKiW musiały by wtedy być zabudowywane w sposób zwarty, wzdłuż
                                                  istniejących i nowotworzonych ulic, z dworcem kolejowo autobusowym i
                                                  węzłem tramwajowym w rejonie Załęża, tak aby urbanistyczne połącznie
                                                  obu miast było było rzeczywiste. To jest realne już obecnie.Mozna
                                                  żałować ,że nie robiono tego wcześniej, ale nie ma zadnych przeszkód
                                                  aby zacząc to teraz.
                                                  Natomiast przyłacznie do takiego miasta również Bytomia na pn-
                                                  zachodzie, dla symetrii wymagałoby moim zdaniem przyłączenia też
                                                  Mysłowic na pd wschodzie. Dałoby to wprawdzie ok milionowe miasto
                                                  ale mam nastepujace wątpliwości:
                                                  1.Bytom i Mysłowice podobnie jak Gliwice, to rzeczywiście miasta ze
                                                  średniowieczną tradycją, a ich częściowo zachowane układy
                                                  urbanistyczne w centrach pochodzą z przed kilkuset lat. Taka
                                                  tradycja kazałaby zachowac zarówno te układy jak i historyczne nazwy
                                                  tych miast oraz ich funkcje miejskie i powiatowe.
                                                  2. Nie ma raczej obecnie w aglomeracji demograficznego i
                                                  jakiegokolwiek potencjału, żeby odległość między Bytomiem a
                                                  Mysłowicami wypełnić, czy choćby połączyć, prawdziwie wielkomiejską
                                                  tkanką. Połączenia komunikacyjne (autobusy, tramwaje,kolej a nawet
                                                  metro)można w ramach aglomeracji dobrze zorganizować zachowując
                                                  odrębność miast.
                                                  3. Czy naprawdę milionowe miasto jako stolica województwa jest nam
                                                  potrzebne? Wyżej d.. nie podskoczymy. 650 tys do dość, żeby grać w
                                                  tej samej lidze co Poznań, Wrocław, Trójmiasto czy nawet Kraków.
                                                  Te miasta są niekwestionowanymi stolicami województw dużo większych
                                                  obszarowo, których liczba ludności też bedzie się zbliżać do woj.
                                                  Śląskiego. Ponadto nasze województwo musi mieć zdecentralizowany
                                                  charakter. Nawet jesli udałoby się przyłączyć część Opolskiego to z
                                                  Opolem jako drugą stolicą.
                                                  • Gość: aspiracje Re: Mam obsesję łączenia IP: *.c201.msk.pl 18.10.09, 14:03
                                                    No właśnie. Na południu Mikołów - miasto od 1547r, na zachodzie Gliwice- miasto od ok. 1254, na płn zachodzie Bytom - miasto od 1254, na płn wschodzie Czeladź i Będzin - miasta od 1262 i ok. 1340, na wschodzie Mysłowice - miasto od 1360r a w środku wioska Katowice z aspiracjami metropolitarnymi od 1865 roku. I te wszystkie miasta z wielowiekowymi tradycjami mają być prowincjonalnymi dzielnicami "metropolii" rządzonej przez sołtysa z Podlesia? A czemuż to? A bo leżą w "centrum". A gdyby tak w centrum oczyścić rzeczkę i nad jej brzegami zrobić planty?
                                                  • Gość: tomek Re: Mam obsesję łączenia IP: *.siec2000.pl 18.10.09, 15:14
                                                    No coś się tak rozindyczył? Przecież napisałem o celowości
                                                    połączenia z miastem o podobnym stażu i o tym ,że nie ma sensu
                                                    przyłącznie jako dzielnic : Bytomia, Mysłowic i Gliwic. O Czeladzi,
                                                    Będzinie,Dąbrowie czy Pyrzowicach nikt tu nie wspomina. I chyba nie
                                                    ma powódu,że by bluzgać na nasze miasto i nazywać go wsią na jego
                                                    własnym forum
                                                  • Gość: aspiracje Re: Mam obsesję łączenia IP: *.c201.msk.pl 18.10.09, 20:41
                                                    Są na świecie i w Polsce miasta liczące raptem kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców. I za żadne skarby nie przeprowadziliby się do takiej "metropolii" jak Katowice, liczniejszej o kolejne kilkadziesiąt tysięcy osób po wessaniu następnego miasta. Zanim najdą cię znowu myśli łączenia miejscowości spytaj zainteresowanych, czy się na to godzą. Wtedy możesz im opowiadać bajeczki o symetrii, o geometrii ale nie zapomnij dodać, że wiąże się to z utratą tożsamości miejscowej. Jeśli tego nie rozumiesz to poczytaj sobie co to jest Heimat.
                                                  • Gość: tomek Re: Mam obsesję łączenia IP: *.siec2000.pl 18.10.09, 21:35
                                                    Moich myśli na pewno nikt nie będzie cenzurował. Nie mam też takiej
                                                    władzy ,żeby moje myśli komuś zaszkodziły. Łączenie pod połączoną
                                                    nazwą to nie wsysanie. Jeśli marzy mi się połączenie z jakimś
                                                    miastem to wyłącznie pod warunkiem zgody większości jego mieszkańców.
                                                    Możesz walczyć o heimaty mieszkańców Bielska i Białej, których
                                                    połączono nikogo nie pytając o zgodę. Albo Czechowic i Dziedzic.
                                                    Miasta wojewódzkie od Warszawy do Olsztyna i Rzeszowa przyłączają
                                                    mniejsze gminy na mocy urzędniczych decyzji. Tak,że masz kogo bronić.
                                                  • Gość: aspiracje Re: Mam obsesję łączenia - uzup. IP: *.c201.msk.pl 18.10.09, 14:24
                                                    Co wspólnego z Katowicami ma np huta znajdująca się w Dąbrowie Górniczej? Co wspólnego z Katowicami ma np lotnisko w Pyrzowicach. Czy to są już dzielnice Katowic?
    • Gość: Betoniarnia Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.09, 14:00
      do wymiany w UM jest tyle ze konieczna jest zmiana prezydenta

wydzialy:
      budownictwa,
      geodezji,
      rozwoju,
      inwestycji,
      budynkow i drog,
      planowania przestrzennego
      MZUiM,

powinny zostac wyczyszczone do posadzki
      inaczej stan bezruchu i cieplego smrodku bedzie trwal
      • Gość: hajer przodowy Re: Kto ma szanse pokonać Uszoka w wyborach 2010 IP: *.c201.msk.pl 19.10.09, 15:05
        Rodzina na swoim :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka