tow.ortalion 06.12.09, 12:50 www.sfora.biz/Amerykanskie-banki-padaja-jak-muchy-a14614 Ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
japoxx propaganda sukcesu 06.12.09, 16:47 hehehehehehehehehe O CZYM W KRAJU SIE NIE MOWI "Po raz pierwszy w 7 letniej historii naszego badania inwestorzy przyznali się do strat, które ponieśli w zeszłym roku. Przeciętna stopa zwrotu to -1,2%. Większość badanych podała, iż straciła pieniądze w 2008 roku. Co ciekawe pytanie o stopę zwrotu jest tym pytaniem, w którym jest jeden z najwyższych odsetek odmów odpowiedzi. tygrys europy tyle ze na papierze buahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 propaganda 06.12.09, 17:02 Kilka dni temu w Plus Minus w TVP3 Info były omawiane realne zarobki netto rodaków,większość ma na cały miesiąc ledwo 1800 netto,to jak wyda każdy z nas 1500 zl na same prezenty? A na czynsz,prąd,gaz,telefon,auto,żarcie,proszek,itp. od 1.12 do 24.12. nic nie wydał? A na żarcie w święta to te 300 zł z 1800 zł netto mu zostaną? Powiecie,że sporo ludzi ma dobre auta,mieszkania,domy, skąd? Ano z kredytów,których już podobno 1,6 mln rodaków punktualnie spłacać nie może, a bezrobocie dopiero wzrośnie w 2010,gdy się w budowlance zlecenia z boomu skończą, a różne firmy "zrancjonalizują" zatrudnienie aby przetrwać.Nie mogę już czytać i słuchać tej PRL-Gierkowskiej propagandy sukcesu w naszych mediach,potęga z 1,7% wzrostu, jedyna w Europie zielona wyspa szczęścia,kraj bez kryzysu,obywatele nic nie odczuli,nastroje najlepsze od 60 lat,raj na ziemi - to tylko kilka z setek podobnych zdań z propagandy.Jakoś mi rzeczywistość tego nie potwierdza, a nie mieszkam w zapadłym PGR, tylko w Krakowie,jestem tłumaczem 2 języków, po UJ, znam ludzi po studiach, mieszkam wśród podobnych sobie, mam porównanie z RFN, gdzie jeżdzę do pracy od 1981 roku, czytam w Internecie sporo gazet krajowych i obcych, mam chyba więc minimum podstaw aby sądzić,że jakoś też znam realia życia w Polsce na 5.12.09.Moje wrażenia sa inne: większość ludzi zaczyna się bać o swoją pracę, nie szaleją w sklepach ani z kredytami, są ostrozni, już posiadane auto,ubranie,meble,TV ma na razie wystarczyć, dużo mówi się o podwyzkach po 1.1.10, u nas było zebranie spółdzielni,gdzie informowano nas o podwyżkach prądu (14%),CO,wody,smieci.Media donoszą o podwyżkach, znacznych,OC na auta,paliw,prądu,gazu,papierosów.Osoba rozumiejąca procesy gospodarcze wie,że podwyżka cen oleju napędowego i prądu ma wpływ na ceny żywności i usług.Mówi się o planowanych zmianach w podatkach i składkach na NFZ,ZUS, o wielkim cięciu planów w mieście,problemach z wypłatą zasiłków na dzieci,itp. To są realne problemy i o nich chciałbym poczytać, a nie o planowanych 1500 zł na podarki albo płacz sklepów,że nie kupujemy 42 calowej plazmy czy nowych Mercedesów.O czym ci ludzie mówią?Gdzie realne problemy 80% ludzi w tym kraju? gugcia0 05.12.09 wyborcza.biz/biznes/1,101716,7311182,Swiateczny_test__Ile_wydamy_na_prezenty_.html Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Ile tam tych banków jeszcze zostało? 06.12.09, 21:59 ratpole i ontartak wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
japoxx Re: Ile tam tych banków jeszcze zostało? 07.12.09, 00:58 hehehehehehehehehe phd lesiu tragedia teraz to chyba tylko z 8,000 wiki.answers.com/Q/Total_number_of_banks_in_US buahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Ile tam tych banków jeszcze zostało? 07.12.09, 03:38 japoxx napisała: > hehehehehehehehehe phd lesiu > > tragedia > teraz to chyba tylko z 8,000 Jeszcze musi Lesiu troche poczekac zanim otworzy Keller, Krawczyk & Rosenzweig Bank Odpowiedz Link Zgłoś
polany ratpole 07.12.09, 03:58 widze ze periodycznie znajdujesz jednak chwile czasu dla forum Bulbonia, odrywajac sie od pasjonujacego Oprah Show. Odpowiedz Link Zgłoś
japoxx Re: Ile tam tych banków jeszcze zostało? 07.12.09, 04:51 hehehehehehehehehehehehe a moze Rachman & Stoltzmann Bank buahahahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś