Dodaj do ulubionych

Superbowl: ilu to oglada

14.02.04, 03:16
Ktos tu kiedys zastanawial sie ilu ludzi oglada Superbowl. Ostatni Time
Magazine pisze ze ostatnia SB ogladalo 143.6 milionow Amerykanow & im
podobnych . Czyli ci co mowili o milionach mieli racje

Ale zwazywszy ze jeden Amerykanin to rownowaga 15 Chinczykow (zobaczcie inne
watki nt. wagi) to mozna powiedziec ze ogladalo ja kolo 2 miliardow ludzi.
Oczywiscie zakladajac ze Chinczycy to tez ludzie. Czyli ci co pisali o
miliardach tez mieli racje.

Wszystko w zyciu jest wzgledne i zalezy od punktu widzenia.

SP
Obserwuj wątek
    • ertes Re: Superbowl: ilu to oglada 14.02.04, 03:25
      Masz brazowa kartke za przysrywanie.
      • filipek.us Kartki to w nożnej a nie w superbowl, wieśniaku 14.02.04, 03:28
        Ale poza tem to całkiem dowcipnie, jak na bereta z gminy.
        ertes napisał:

> Masz brazowa kartke za przysrywanie.
        • ertes Re: Kartki to w nożnej a nie w superbowl, wieśnia 14.02.04, 03:35
          prosba: Nie przypominam sobie zebym cie zaczepial wiec i ty tego nie rob.
          • filipek.us OK, ale zdarzyło Ci się niefortunne sformułowanie 14.02.04, 03:51
            i dlatego zapamiętałem Twojego nicka. Ale w porząsiu - nie będę Cię zaczepiał.
            Sorry.

ertes napisał:
            > prosba: Nie przypominam sobie zebym cie zaczepial wiec i ty tego nie rob.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=10537525&a=10602245
            • starypierdola Re: OK, ale zdarzyło Ci się niefortunne sformułow 14.02.04, 03:53
              Geeee..... Co za Wersal!! Caluje w raczki.
              SP
              • ertes Re: OK, ale zdarzyło Ci się niefortunne sformułow 14.02.04, 03:58
                Jak kto mi na odcisk nie nadepnie to nie ma powodu zaraz gardlo podcinac.
                Z filipkiem nie ma quarelli wink
              • filipek.us Padam do nóżek ;) n/t 14.02.04, 04:00
                starypierdola napisał:

> Geeee..... Co za Wersal!! Caluje w raczki.
                > SP
            • ertes Re: OK, ale zdarzyło Ci się niefortunne sformułow 14.02.04, 03:55
              Well, to nie bylo do ciebie tylko do wiarusa.
              Nawiazanie do innej dyskusji jaka z nim prowadzilem.
      • starypierdola Re: Superbowl: ilu to oglada 14.02.04, 03:30
        Brazowa to "shit"?? Czy mexican beans??
        Przeciez Ty pisales ze dokladnie 143.6 miliona! Chyba ze juz nie pamietam?
        SP
        • ertes Re: Superbowl: ilu to oglada 14.02.04, 03:33
          Sorry StaryP za te "kartke".

Ja gdzies czytalem albo slyszalem ze w sumie na swiecie 1 miliard.
          Moze oni po prostu liczyli do ilu krajow dociera transmisja nie liczac
          faktycznej liczby ogladajacych?
          • starypierdola Re: Superbowl: ilu to oglada 14.02.04, 03:36
            Kazdy przesadza. Sam widzisz na tym Forum. Wszystko albo zupelnie do dupy albo
            takie swietne ze mozg staje. A zycie to szarzyzna ...
            SP
            • ertes Re: Superbowl: ilu to oglada 14.02.04, 03:39
              StaryP jak ci sie znudzi zima to zapraszam na piwo.
              U nas powyzej 70 wiec znajdziemy jakas palme dla ochlody smile
              • starypierdola Re: Superbowl: ilu to oglada 14.02.04, 03:49
                OK. Biore raincheck. Jak juz kupie ta lodke to podplyne...
                SP
    • Gość: Old Shatterhand Re: Superbowl: ilu to oglada IP: 64.63.244.* 14.02.04, 03:41
      hamerykanska mania wielkosci sie klania.
      Tu wszystko jest World Series(w palanta) albo World Championship(te
      niby rugby w kufajkach) czy tez wyimaginowane miliardy ogladajace
      te dupne imprezy ktorymi nikt na swiecie poza nimi nie interesuje.
      Funny thing: zabraknie ich na olimpiadzie w ukochanego palanta,
      poniewaz.. Meksyki im dokopaly i wyeliminowaly,spiewajac przy
      tym Osama, heh
      • ertes Re: Superbowl: ilu to oglada 14.02.04, 03:44
        Co prawda to prawda.
        Jednak ten Osama podczas hymnu to przesada. Zwlaszcza u tych co wala tu przez
        wszystkie mozliwe dziury w plocie.
        • Gość: Old Shatterhand Re: Superbowl: ilu to oglada IP: 64.63.244.* 14.02.04, 04:04
          tak sie sklada ze Mexyki ich wyeliminowaly do olimpiady 2-krotnie:
          w palanta i ostatnio w noge. Zaloze sie ze sprawilo im to niezla satysfakcje,heh. Cos jak nasze boje z Ruskimi kilkadziesiat lat temu.
          • ertes Re: Superbowl: ilu to oglada 14.02.04, 04:07
            Satysfakcje na pewno ale to byla Olimpiada wiec nie taka strata.
            A Meksyki nienawidza Jankesow po tym jak dostali w tylek w Korei.

O palancie nie wiem gdyz ten "sport' powoduje u mnie odruchy wymiotne.
            • starypierdola Re: Superbowl: ilu to oglada 14.02.04, 04:53
              >>O palancie nie wiem gdyz ten "sport' powoduje u mnie odruchy wymiotne.<<

Chyba za duzo pijesz na meczach. Przeciez akcja nie taka szybka zeby az
              czlowieka zatrzesla.
              SP
              • Gość: joanna palant to baseball? IP: 5.5D* / *.cg.shawcable.net 14.02.04, 04:56
                to moze z nudow go rusza. tak jak mnie. nie ma jak szybki hokey.
                • ertes Re: palant to baseball? 14.02.04, 06:20
                  Jak hokej to tylko Maple Leafs.
                  • Gość: joanna flames IP: 5.5D* / *.cg.shawcable.net 14.02.04, 06:55
                    a flames pierwszy raz od x lat, ja mysle ze chyba juz z 10, wejdzie do playoffs
                    mam nadzieje. i'm keeping my fingers crossed. aby do wiosny.
          • starypierdola Noga 14.02.04, 04:58
            Nic sie nie martw, OS. Was tez ktos wyeliminuje. A jak by to jescze byli
            Anglicy to Wam na dodatek wpierdola i pol miasta zrujnuja....

Teraz widzisz jak my sie mamy ciezko. Tu Meksyki, tu Kanadole, a z boku
            jeszcze inni! Dla tego mamy inne sporty: zeby nie wpuszczac holoty. A nuz jakis
            Arab bedzie chcial przyjechac grac w noge??? I nam wleje!!!???

SP
            • starypierdola Re: Noga 14.02.04, 04:59
              Yep. Gretzky gral przez chwile w LA; a Ertes z LA. Ale juz o nim (Gretzky'm)
              zapomnieli bo to bylo dawno.
              SP
              • starypierdola Powyzsze mialo byc dla Joanny. 14.02.04, 05:01
                How's weather in Calgary?
                smile))
                • Gość: joanna weather IP: 5.5D* / *.cg.shawcable.net 14.02.04, 05:12
                  u nas jak w angli. zamglilo. : )) ale to chyba tylko na naszej dzielnicy bo
                  przy rzece mieszkamy (douglasdale). a tak w ogole to ludzie na krotko w tym
                  tygodniu biegali (-3 do +12). a jak tam pogoda w ... no wlasnie staryp. gdzie
                  ty wlasciwie mieszkasz? przyznasz sie w koncu : )?
                  • Gość: joanna staryp. IP: 5.5D* / *.cg.shawcable.net 14.02.04, 05:27
                    conveniently disappeared. : )
                    • Gość: pijar conveniently disappeared IP: *.nsw.bigpond.net.au 14.02.04, 11:11
                      no wlasnie, zeby stworzyc pozory, ze jest czystej krwi angielskiej. a tymczasem
                      to ambitny chlop z kieleckiego, ktory przyczepil sie do forum polonia, bo tu
                      mozna pogadac ze swiatem.
                    • starypierdola Re: staryp. 14.02.04, 16:00
                      Sorry, J. Ale jak sie domyslasz ja jestem fan Oilers. A oni ostatnio nie
                      bardzo. Wiec jak napisalas o Flames to zrobilo mi sie tak smutno ze musialem
                      take a break!
                      SP
                      • Gość: joanna Re: staryp. IP: 5.5D* / *.cg.shawcable.net 14.02.04, 21:14
                        heey, enough is enough it's our turn now ; ) ps. twojego nicka w calosci nie
                        mozna wpisac w temat. what the...?
                        • starypierdola Re: staryp. 15.02.04, 00:04
                          Ukrywam sie przed CIA, KGB, i nawet RCMP... wiec nick poufny...
                          A tak na serio to nie wiem czemu. Pewno sie szefom z Gazety nie podobam.
                          SP
      • starypierdola World Series 14.02.04, 03:52
        Widac maja wizje... Ktos musi przeciez rzadzic!!
        Co do nazw, to pewno wymyslili to jacys niemieccy immigranci ktorzy w Europie
        nie mogli rozwinac skrzydel.
        SP
    • Gość: pijar a ja nie chce wiedziec co to takiego ten superbowl IP: *.nsw.bigpond.net.au 14.02.04, 10:57
      z tego co piszesz, to wnioskuje, ze to musza byc jakies amerykanskie pierdoly
      dla mas. na szczescie ja osobiscie wszedlem calkiem swiadomie w epoke post-
      medialna, czyli po prostu nie mam telewizora, co izoluje mnie skutecznie przed
      naporem rozrywki masowej czy tez innej 'kalcza' dla ubogich.
      • Gość: secret admirer Throw out your keyboard too, pijar. We'll thank yo IP: *.dyn.optonline.net 14.02.04, 13:30
        u for that in every post.
        • Gość: PIJAR Re: Throw out your keyboard too, pijar. We'll tha IP: *.nsw.bigpond.net.au 14.02.04, 13:41
          keyboard, w przeciwienstwie do TV, jest INTERACTIVE. Tak to nazywaja. Czy
          kapujesz o co sie rozchodzi?
          • Gość: secret admirer Re: Throw out your keyboard too, pijar. We'll tha IP: *.dyn.optonline.net 14.02.04, 14:01
            www.webtv.net/pc/default.aspx
            • Gość: PIJAR Re: Throw out your keyboard too, pijar. We'll tha IP: *.nsw.bigpond.net.au 14.02.04, 14:17
              no wlasnie. uzywam wiec wolnosci poki sie da
              • filipek.us Jakie właśnie? Gonisz w piętkę, mnichu pijarski. 14.02.04, 14:27
                Sam sobie zaprzeczasz i gonisz w piętkę. Wpierw twierdzisz, że TV nie jest
                interactive, a dwa posty dalej, że jest. Dupa z ciebie a nie inżynier.
                • Gość: pijar Re: Jakie właśnie? Gonisz w piętkę, mnichu pijars IP: *.nsw.bigpond.net.au 14.02.04, 15:20
                  uzywam wolnosci poki sie da... przy pomocy keyboardu
                  • Gość: Konarski Let us see your English enviromental engineer (jan IP: *.dyn.optonline.net 14.02.04, 15:45
                    itor)
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=10480449&a=10485497

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka