Dodaj do ulubionych

zarobki w kanadzie

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 09:52
Witam, kilka lat temu byłem "turystycznie" w Toronto. Wtedy pracowałem na
czarnucha i zarabiałem ok. 8-9cad/h. Teraz mam zamiar wyjechać legalnie tzn
stały pobyt. Czy kto może mi powiedzieć jak kształtują się zarobki w takich
zawodach jak: personel medyczny, fizjoterapia, zawody związane z księgowością
oraz podatkami?
Obserwuj wątek
    • Gość: urszula Re: zarobki w kanadzie IP: *.sympatico.ca 18.03.04, 14:48
      Jesli chodzi o prowincje Ontario to $30+/h personel medyczny (pielegniarka ma
      okolo $35/h)i jest niedobor ludzi szczegolnie na prowincji ,$15-$50/h
      ksiegowosc moze byc nawet wiecej jesli pracujesz dla dobrej firmy lub dla
      siebie do tego czesto dochodza liczne swiadczenia
      • Gość: sebal Re: zarobki w kanadzie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 15:02
        Dzięki serdeczne, muszę przyznać, że napawa to optymizmem!
        • Gość: vd Re: zarobki w kanadzie IP: 5.5R* / *.kodak.com 18.03.04, 18:52
          ..pod warunkiem ze znajdziesz prace...
          • donk Re: zarobki w kanadzie 18.03.04, 19:08
            Jak sie dowiesz ilu tutejszych zglasza sie na jedna oferte,
            to juz nie bedziesz taki napelniony optymizmem.

Gość portalu: vd napisał(a):

> ..pod warunkiem ze znajdziesz prace...
            • soup_nazi Re: zarobki w kanadzie 18.03.04, 19:10
              donk napisała:

> Jak sie dowiesz ilu tutejszych zglasza sie na jedna oferte,
              > to juz nie bedziesz taki napelniony optymizmem.

Hehe, trzeba wiele trudu wlozyc, zeby dobrej pracy dozyc
          • soup_nazi Re: zarobki w kanadzie 18.03.04, 19:08
            Gość portalu: vd napisał(a):

> ..pod warunkiem ze znajdziesz prace...

... taka, jaka bys chcial...od razu...ale probowac warto...jak nie predzej to
            pozniej...pod warunkiem, ze nie jestes rura i nie pekasz...hehehe.... i nie
            obiecujesz sobie za duzo "up front"....
      • Gość: Dr Who Re: zarobki w kanadzie IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.03.04, 02:03
        Gość portalu: urszula napisał(a):

> Jesli chodzi o prowincje Ontario to $30+/h personel medyczny (pielegniarka ma
        > okolo $35/h)i jest niedobor ludzi szczegolnie na prowincji ,$15-$50/h
        > ksiegowosc moze byc nawet wiecej jesli pracujesz dla dobrej firmy lub dla
        > siebie do tego czesto dochodza liczne swiadczenia

podziel przez 3 (trzy) co tu zostalo powiedziane a bedziesz mial bardziej
        realny obraz zarobkow
    • soup_nazi Re: zarobki w kanadzie 18.03.04, 19:19
      Ty sie mie nie pytaj ile mozna zarobic, Kuba. Ty sie pytaj ile czeba stracic
      zeby mozna bylo zarobic, hehehe
      • donk Re: zarobki w kanadzie 18.03.04, 19:28
        hehe, kolesiowi we snie, tysiacdolarowki, jak motylki na lace fruwaja! hehehe
        Powinien wlasna lopatw sobie wziasc z PL. Fajna taka, z extra dopoasowanym
        trzonkiem do dloni, zeby odciskow nie dostal, aerodynamiczna. hehehe,
        oczywiscie do szuflowania kasy.

soup_nazi napisał:

> Ty sie mie nie pytaj ile mozna zarobic, Kuba. Ty sie pytaj ile czeba stracic
        > zeby mozna bylo zarobic, hehehe
        >
        • soup_nazi Re: zarobki w kanadzie 18.03.04, 19:40
          donk napisała:

Ja tam nie chce byc zlosliwy, ale gosciu siedzac jeszcze w Polsce i nie wiadomo
          w jakim stadium zaawansowania jest jego wyjazd na stale (moze w zadnym, moze to
          tylko pomysl), a juz pyta ile mozna zarobic. Innymi slowy on zadaje tradycyjne
          polskie pytanie "Czy sie oplaca..." w tym wypadku przyjechac do Kanady.
          Nienajlepiej mi to dla niego patrzy, hehehe. Moze by mu trzeba powiedziec, ze
          gdyby w razie przyjechal i dostal jakies interview - nie nalezy rozmowy
          zaczynac od "Ile mozna u was zarobic?"
          • donk Re: zarobki w kanadzie 18.03.04, 20:16
            Czyli szanowne gremium doszlo, po wnikliwej dyskusji, ze klienta trzeba
            odparowac mientkim hoojem?
            Siedzi czlowiek tu na forum i ciagle to samo, dulary.
            Nastepny prosze!

soup_nazi napisał:

> donk napisała:
            >
            > Ja tam nie chce byc zlosliwy, ale gosciu siedzac jeszcze w Polsce i nie
            wiadomo
            >
            > w jakim stadium zaawansowania jest jego wyjazd na stale (moze w zadnym, moze
            to
            >
            > tylko pomysl), a juz pyta ile mozna zarobic. Innymi slowy on zadaje
            tradycyjne
            > polskie pytanie "Czy sie oplaca..." w tym wypadku przyjechac do Kanady.
            > Nienajlepiej mi to dla niego patrzy, hehehe. Moze by mu trzeba powiedziec, ze
            > gdyby w razie przyjechal i dostal jakies interview - nie nalezy rozmowy
            > zaczynac od "Ile mozna u was zarobic?"
            >
    • Gość: Andrew Re: zarobki w kanadzie IP: *.home.cgocable.net 18.03.04, 23:18
      Gość portalu: sebal napisał(a):

Czy kto może mi powiedzieć jak kształtują się zarobki w takich
      > zawodach jak: personel medyczny, fizjoterapia, zawody związane z księgowością
      > oraz podatkami?

-----------------------------------------------------------------

Czyli jestes typowo polska "zlota raczka" co to na wszystkim sie zna a nie jak
      te glupie kanadole tylko na jednym .
      • Gość: sebal Re: zarobki w kanadzie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.04, 08:57
        Wręcz przeciwnie, ale nie napisałem że jestem pielęgniarką z dyplomem z
        rachunkowości i finansów, albo doradcą podatkowym z fakultetem z rehabilitacji,
        więc nie wiem o co za bardzo chodzi. Zadałem proste pytanie i dostałem kilka
        konkretnych odpowiedzi. A reszta? Wiadomo po polsku: bo oprócz pytania ile,
        Polacy maja to do siebie, że lubią żeby przywalić, dokopać, zmieszać z błotem,
        no nie panowie?
        • soup_nazi Re: zarobki w kanadzie 19.03.04, 16:26
          Gość portalu: sebal napisał(a):

> Wręcz przeciwnie, ale nie napisałem że jestem pielęgniarką z dyplomem z
          > rachunkowości i finansów, albo doradcą podatkowym z fakultetem z
          rehabilitacji,
          > więc nie wiem o co za bardzo chodzi. Zadałem proste pytanie i dostałem kilka
          > konkretnych odpowiedzi. A reszta? Wiadomo po polsku: bo oprócz pytania ile,
          > Polacy maja to do siebie, że lubią żeby przywalić, dokopać, zmieszać z błotem,
          > no nie panowie?

Wcale nie. To dla twojego dobra, kubelek zimnej wody. Zlosliwosc ma swoje
          uzasadnienie w tym, ze b. wielu widzielismy tu zawodnikow (zwlaszcza z "nowej"
          Polski choc nie tylko). Nie martw sie o zarobki, zarabia sie dobrze, czasem
          nawet bardzo dobrze. Martw sie jak przyjechac do Kanady na stale, a pozniej jak
          taka dobra prace znalezc. Co do konkretnych odpowiedzi to dostales dokladnie
          jedna, od niejakiej "urszuli", i byla ona bardzo nie konkretna.
          • Gość: DoMadregoAndrzyja Re: te glupie kanadole IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.03.04, 18:35
            No tak, co oni by zrobili bez stalego naplywu zlotych raczek z niewyczerpanego
            rezerwuaru geniuszy znad Wisly, Odry i Nysy(Luzyckiej). Pewnie do dzis szympasy
            skakaly by w Gaju Algonquin.
        • nadau Już wiesz co najgorszego Cię tam czeka? 21.03.04, 18:51
          Spotkania z Polonusami....
          Jedno proste pytanie i od razu dostajesz kilka razy w pysk głupimi odpowiedziami.
          Typowe dla naszej kochanej Polonii.
          Oni to nazywają kubłem zimnej wody. Tylko jakoś nie lubią jak ta woda leci na
          ich głupi łeb.
          Jak już dojedziesz szczęścliwie i znajdziez pracę, czego Ci z całego serca
          życzę, to unikaj ich raczej jak ognia.
    • nadau Uważaj, bo w Kanadzie strasznie kradną !!! 21.03.04, 20:13
      info.onet.pl/1,15,11,5173393,15474247,946519,0,forum.html
      • Gość: mak Re: Uważaj, bo w Kanadzie strasznie kradną !!! IP: *.proxy.aol.com 22.03.04, 08:39
        sebal,piszesz ze wyjezdzasz do Kanady na stale,fajnie,nie piszesz czy mowisz po
        angielsku,o ile tak to masz jakies szanse o zatrudnienie za minimalna place
        powiedzmy $8/hr.Trzeba miec pokonczone miejscowe kursa rozne w tym medyczne
        plus miejscowy staz i sporo tzw.szczescia aby dostac godziwa prace i zaplate.I
        jak wszedzie duzo szczescia i prywatnych ukladow przesadza o zarabianiu
        pieniedzy lub wyjatkowa umiejetnosc robienia czegos co sie latwo
        sprzeda.Wg.mnie realna stawka zarobkowa dla nowoprzybylego to 9 -12
        $/hr.Generalnie temat nie do rozgryzienia w kilku zdaniach,znam kanadyjczykow
        pracujacych po parenascie lat za 12$/hr.
      • soup_nazi Szkoda, ze ciebie, debilku, nie ukradli, hehehe 22.03.04, 17:21

• Gość: pijar Re: zarobki w kanadzie IP: *.nsw.bigpond.net.au 22.03.04, 10:49
      byles juz w kanadzie, czego sie wiec obawiasz? jest tam rozpietosc w zarobkach,
      jak wszedzie. osobisty majatek cretiena wielokrotnie przewyzsza majatek busha.
      ciekawe jak ten cretien, ktory wedle tego co mowia kobiety, wyglada jeszcze
      mniej pociagajaco niz nasz michnik, do swojego majatku doszedl. bo dubya jak
      wiadomo mial obrotnego dziadka, ktory dawal w latach 40-tych robote emigrantom
      z obozu przejsciowego w oswiecimiu.
    • black_panther Re: zarobki w kanadzie 22.03.04, 16:30
      www.jobbank.gc.ca/ShowJob_en.asp?OrderNum=697053&Source=JobPosting
      • black_panther Re: zarobki w kanadzie 22.03.04, 16:48
        www.jobbank.gc.ca/ShowJob_enhttp://www.jobbank.gc.ca/ShowJob_en.asp?OrderNum=633664&Source=JobPosting.asp?
        Ordwww.jobbank.gc.ca/ShowJob_en.asp?
        OrderNum=675236&Source=JobPostingerNum=698456&Source=JobPosting

Zamiescilem Ci niektore oferty zebys mial jakis ogolny obraz tego o co pytasz
        generalnie zarobki zaleza w duzej mierze od posiadanego doswiadczenia i miejsca
        w ktorym pracujesz.Jesli chcesz sie bardziej zorientowac o to pytasz mozesz
        skorzystac z oficjalnych stron Human Resourses Development Canada i mysle ze
        znajdziesz odpowiedz na wiekszosc nekajacych Cie pytan bez koniecznosci
        czytania wypocin dyzurnych uczestnikow forum Polonia .Powodzenia .
    • black_panther Re: zarobki w kanadzie 22.03.04, 16:53
      Strony ktore Ci podalem nie wskakuja zobacz wiec www:JobBank.gc.ca
      • Gość: mak Re: zarobki w kanadzie IP: *.proxy.aol.com 24.03.04, 16:29
        do black panther,chyba mieszkasz w Kanadzie bardzo krotko skoro proponujesz
        klientowi szukanie pracy przez rzadowa agencje,smieszy mnie twoja naiwnosc.
        • soup_nazi Re: zarobki w kanadzie 24.03.04, 16:31
          Gość portalu: mak napisał(a):

> do black panther,chyba mieszkasz w Kanadzie bardzo krotko skoro proponujesz
          > klientowi szukanie pracy przez rzadowa agencje,smieszy mnie twoja naiwnosc.

Biedak nie wie, ze te agencje powstaly wylacznie po to zeby zapewnic prace
          krewnym i znajomym krolika, hehehe
          • Gość: VIP-1 Re: zarobki w kanadzie IP: *.mt.sfl.net 24.03.04, 16:37
            najlepiej jakby poszukal pracy
            przez agencje towarzyska, hehehe
        • black_panther Do Mak: 24.03.04, 17:57
          Gość portalu: mak napisał(a):

> do black panther,chyba mieszkasz w Kanadzie bardzo krotko skoro proponujesz
          > klientowi szukanie pracy przez rzadowa agencje,smieszy mnie twoja naiwnosc.

Wlasnie odezwal sie jeden z kundelkow forum Polonia
          • Gość: VIP-1 Re: Do Mak: IP: *.mt.sfl.net 24.03.04, 18:02
            wyzywanie go nie zmieni faktu
            ze taka rada o twej naiwnosci swiadczy
    • Gość: sebal Re: zarobki w kanadzie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 19:39
      podkurwiaczy zdążyłem juz poznac, dzięki wszystkim za żywe zainteresowanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka