Dodaj do ulubionych

Polskie dziadostwo

IP: 205.189.191.* 26.02.02, 23:51
Plujecie na tym forum na USA , Kanade RFN itp. , a wiecie jakie jeszcze dziadostwo jest w Polsce . Miliony ludzi
mieszka w Polsce w slamsach sa to familoki , pruskie mury stare walace sie kamienice Lodzi , Wroclawia
Krakowa , Warszawy .Czy wiecie ile ludzi nie posiada lazienki w mieszkaniu ; czy wiecie ile ludzi musi wychodzic
srac na podworko .Czy wiecie ile milionow jest mieszkan w ktorych sa piece weglowo drzewne.Ilu z Was
mieszkalo w Polsce w dziadostwie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: mic Re: Polskie dziadostwo IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.02, 23:58
      Racja!!!!!
    • paw_dady z postu wynika, ze ty mieszkales tak 26.02.02, 23:58
      srajac w podworku
    • Gość: danko Re: Polskie dziadostwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.02, 01:08
      Bruno dziadostwo to ty prezentujesz na tym forum. Dobrze że wyjechłeś z kraju
      który ciebie tak dziadowsko wychował
      Pozdrowienia z Wrocławia
      • ya_bolek Te wroclawskie kamienice jakos sie trzymaja 27.02.02, 04:00
        O ile pamietam, te wroclawskie kamienice jakos sie trzymaja.
        Prawda, niektore sie sypia, ale wiekszosc
        sie niezle trzyma. Niemiec umial budowac.

Tez yestem z Wroclawia.

Gość portalu: danko napisał(a):

> Bruno dziadostwo to ty prezentujesz na tym forum. Dobrze że wyjechłeś z kraju
        > który ciebie tak dziadowsko wychował
        > Pozdrowienia z Wrocławia

• Gość: Toto Wroclaw ,eh? IP: *.proxy.aol.com 27.02.02, 04:36
          A z jakich okolic jak mozna wiedziec? Ja jestem "trojkatny"
          • ya_bolek Re: Wroclaw ,eh? 27.02.02, 07:27
            Aaa... to ya bardzo przepraszam. Moze ya yuz sobie pojde.. ):

Ja z Psiego Pola. A pozniej dane mi bylo pomieszkac w starej
            kamienicy na Sklodowskiej Curie co to przed wojna jakis
            bogaty Niemiec zamieszkiwal i cale pietro dla siebie mial.
            Jak tam bylem ostatni raz, to jeszcze stala...

Gość portalu: Toto napisał(a):

> A z jakich okolic jak mozna wiedziec? Ja jestem "trojkatny"

• Gość: Toto Re: Wroclaw ,eh?-Sklodowska-Curie street IP: *.proxy.aol.com 28.02.02, 14:48
              Piekna ulica,cos ma w sobie ,klimat starego Wroclawia jeszcze sprzed wojen.
              • Gość: selma Re: Wroclaw ,eh?-Sklodowska-Curie street-do Toto IP: *.ppp.get2net.dk 28.02.02, 15:32
                to moja ulubiona ulica ,tamtedy chodzilam do szkoly codziennie i za kazdym
                razem czulam to o czym piszesz,pamietasz fotografa na sklodowskiej albo
                cukiernie?
                • ya_bolek Re: Wroclaw ,eh?-Sklodowska-Curie street-do Toto 04.03.02, 04:38
                  Chodzi Ci o Cukierenie "Pod Trumienka"? Chyba nadal jest.
                  Fotografa nie pamietam.

Gość portalu: selma napisał(a):

> to moja ulubiona ulica ,tamtedy chodzilam do szkoly codziennie i za kazdym
                  > razem czulam to o czym piszesz,pamietasz fotografa na sklodowskiej albo
                  > cukiernie?

• drapieznik Tez sobie pomyslalem, no w Lodzi, moze... 28.02.02, 15:32
          bo to Galicja, ale we WROCLAWIU? Straszyl tam przez lata budynek przy kosciele
          sw. Elzbiety ale to bylo dawno. Gdzie sa slumsy we Wrclawiu? Chcialbym porownac
          z tymi tutaj.
          • Gość: selma Re: Tez sobie pomyslalem, no w Lodzi, moze... IP: *.ppp.get2net.dk 28.02.02, 15:34
            slumsy kiedys byly w tzw.trojkacie bermudzkim ale po powodzi w 1997 zaczeto
            wyburzac rudery i budowac ladne plomby ale slumsy musza byc ,nie wiem moze za
            miastem?
    • Gość: Szybki Re: Do Bruno IP: *.proxy.aol.com 27.02.02, 05:24
      Dziadostwa nie brakuje na calym swiecie. Nie uwazam ze Polska jest tym jedynym
      krajem co posiada ten patent na dziadostwo. Pozd. z Kaliforni
      • Gość: selma dziadem to jestes ty IP: *.ppp.get2net.dk 27.02.02, 08:06
        ja tez jestem z Wroclawia ,z Krzyk nie ma tam dziadostwa ,ale podobno w
        trojkacie tez sie zmienilo na lepsze-ruiny wyburzaja,buduja a dawni menele albo
        siedza albo sie zapili na smierc -jaks ich nie widac.w Kopenhadze pelno jest
        mieszkan bez ubikacji i lazienki,sa to stare kamienice podobne do tych z
        Traugutta .
        • Gość: ds Re: dziadem to jestes ty IP: 194.203.201.* 27.02.02, 10:29
          I jeszcze ja jestem z W.!!!!

Troche nie do konca na temat ale, ze duzo tutaj jest Wroclawiakow to chcialbym
          powiedziec, ze Wroclaw robi sie caly ciagle coraz czystszy i ladniejszy. Mam mozliwosc
          oceny bo co przyjezdzam do W. w regularnych odstepach i zawsze widze bardzo duze
          postepy. No a Rynek oczywiscie najfajniejszy jest na calym swiecie wink (ot tak odrobina
          lokalnego patriotyzmu, a co, nie wolno mi?)
          • Gość: Apollo Re: Realia IP: 63.94.134.* 27.02.02, 14:55
            Polecam Ci strone.www.info.koszalin.com rozrywka i zobaczysz jak ludzie
            potrafia zyc.Jakie maja przesliczne knajpki kawiarenki jak wyglada
            miasto.Mysle ze to chociaz troche wyprostuje Twoje poglady na temat
            Polski.Wejdz na Nord nieruchomosci oferty wybrane a zobaczysz jak powinien
            wygladac dom mieszkanie i co oferuja do sprzedazy w Koszalinie Mielnie.Napisz
            pozniej i wypowiedz sie czy jak jakas wrozka dala by Ci trzy jakies
            nieruchomosci ile czasu bys siedzial w swoim obecnym kraju raju???
            z pracy za granica to moze bedziesz w stanie kupic m-2 i nic wiecej mysle o
            gotowce
            • Gość: selma Re: Realia IP: *.ppp.get2net.dk 27.02.02, 16:10
              oni to wszystko lepiej wiedza od Ciebie ,ale przeciez nie wypada przyznac sie
              do porazki.wiec gadaja na Polske zeby sobie ulzyc i usprawiedliwic przed samym
              soba ze to byl sluszny wybor itd
            • jot-23 Re: Realia 27.02.02, 16:18
              Gość portalu: Apollo napisał(a):

> Polecam Ci strone.www.info.koszalin.com rozrywka i zobaczysz jak ludzie
              > potrafia zyc.Jakie maja przesliczne knajpki kawiarenki jak wyglada
              > miasto.Mysle ze to chociaz troche wyprostuje Twoje poglady na temat
              > Polski.Wejdz na Nord nieruchomosci oferty wybrane a zobaczysz jak powinien
              > wygladac dom mieszkanie i co oferuja do sprzedazy w Koszalinie Mielnie.Napisz
              > pozniej i wypowiedz sie czy jak jakas wrozka dala by Ci trzy jakies
              > nieruchomosci ile czasu bys siedzial w swoim obecnym kraju raju???
              > z pracy za granica to moze bedziesz w stanie kupic m-2 i nic wiecej mysle o
              > gotowce

poszedlem do nordu... przejzalem wiekszasc "wybranych" jedna rzecz naprawde ladna
              to

www.nord-nieruchomosci.pl/Wybrane/040.html

reszta, to raczej koszmarki typu :

www.nord-nieruchomosci.pl/Wybrane/039.html

$250k ?!?!?! dzialka 55x55 metrow??? c'mon....
            • Gość: iks Re: Realia IP: *.antelope.dialup.pol.co.uk 27.02.02, 16:35
              Z pracy za granica mozna miec wiecej niz M-2 mozesz byc pewien (tez mysle o
              gotowce). Jesli masz glowe na karku i pracujesz w Londynie mozesz na
              mieszkanie w Polsce zarobic przez pare miesiecy. Pisze oczywiscie o uczciwej
              pracy.
              A tak poza tym to dziadostwa nie brakuje ani w Polsce, ani gdzie indziej. Ja
              tez jestem patriotka, ale nie oburzam i nie obrazam sie na Bruno. On ma racje
              i to jest smutne. I byloby super gdyby zamiast narzekac i krytykowac nasz kraj
              ktos pomyslalby co zrobic, zeby zmienilo sie na lepsze. To teoretycznie nalezy
              do naszych politykow, ale nie jestem pewna czy mozna na nich liczyc.
          • Gość: Toto Wroclaw IP: *.proxy.aol.com 28.02.02, 14:50
            Wroclaw jest cudny,jedno z najpiekniejszych miast w Polsce. mimo wysilkow
            czerwonych ciagle wychodzi z niego stary mieszczanski duch.
            • Gość: selma Re: Wroclaw IP: *.ppp.get2net.dk 28.02.02, 15:36
              TO PRAWDA WROCLAW JEST CUDOWNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Martyna Re: Polskie dziadostwo IP: *.proxy.aol.com 27.02.02, 19:31

Zgadzam sie w zupelnosci ja co prawda jestem z Trojmiasta ale pochodze z
      biednej rodziny.
      Moja mama jest na emeryturze , ktora wynosi 800 zl. Miala prace zarabiala co
      prawda 600 zl na miesiac ale redukcja etatow itp firma nie miala pieniedzy aby
      placic i tak ja dlugo trzymali bo pracowala na czarno nie musieli placic ZUSU
      to im sie oplacalo.
      Czynsz i oplaty za mieszkanie 380, telefon 70 , leki 200 , przejazdy 50 ,
      telewizor 8 zl.
      Czyli 90 zl na jedzenie, ubranie , srodki do czyszczenia i wszystko inne.
      Gdyby nie moja pomoc dawno by chyba umarla bo na leki jej by nie bylo stac.
      Pracy szuka bezskutecznie a zreszta ona ma 60 lat nie ma co sie oszukiwac nikt
      jej nie zatrudni , poprzednia prace to i tak ja jej zalatwilam po znajomosci.

Wiec prosze nie narzekajcie na U.S.A i inne kraje bo chyba dawno zapomnieliscie
      jak sie zylo w Polsce. Moze mieliscie bogate rodziny , ktore wam pomagaly a
      zreszta jak wam tak dobrze bylo to dlaczego wyjechaliscie?
      • kuciapka1 Re: Polskie dziadostwo 27.02.02, 23:33
        Martyna. Mam taka same sytuacje. Pomimo wszystkich niedoborow, Zachod (w moim
        przypadku USA) i Polska jest nieporownywalny.
        Nie jest to wina ludzi ale kilkudziesiecioletniego systemu kierowanego przez
        waska grupe barabarzyncow.
        Duze miasta Polskie nie sa dobrym przykladem. Warto sie przejechac na wies,
        gdzie ludzie sa niedozywieni i schorowani i zyje w biedzie przypominajacej
        nowele Konopnickiej. Tylko kompletny duren i naiwny alfabeta nie bedzie w
        stanie tych rzeczy zauwazyc.
        • Gość: Don Re: Polskie dziadostwo IP: *.uc.nombres.ttd.es 27.02.02, 23:52

Najbardziej chodliwy temat na forum ! pod roznymi tytulami walkowany od
          powstania forum.jak jest kazdy widzi.I co tu szaty rozdzierac i sobie nawzajem
          ublizac. Murzyn z afryki wie jak mial w domu i nie prowadzi takich wojen-bez
          sensu i celu.Czas idzie z czasem wszystko sie zmienia.jak tam mieszkacie to
          miejcie cierpliwosc lub dzialajcie w kierunku zmian.Jak tam nie mieszkacie to
          czujcie sie szczesliwi i kwita. Jak sie ocenia "dziadostwo"jaka miare uzywac?
        • Gość: Mike Re: Polskie dziadostwo IP: *.rz.bauboden.com 28.02.02, 10:33
          kuciapka1 napisał(a):

> Duze miasta Polskie nie sa dobrym przykladem. Warto sie przejechac na wies,
          > gdzie ludzie sa niedozywieni i schorowani i zyje w biedzie przypominajacej
          > nowele Konopnickiej.

Dlaczego ludzie na wsi sa niedozywieni? Czy to nie ze wsi pochodzi zboze,
          ziemniaki, mleko, jajka, drob, wieprzowina, warzywa i owoce?
          To tak jakby powiedziec ze na Gornym Slasku nie ma wegla a na Antarktydzie sniegu.

> Tylko kompletny duren i naiwny alfabeta nie bedzie w
          > stanie tych rzeczy zauwazyc.

No faktycznie jest pewna katrgoria na wsi ktora zyje nedzne - ale jak sie wstaje
          o 12.00, a ostatni raz bylo na polu w 1989, to rzeczywiscie moze byc ciezko.
        • drapieznik Kuciapko1 28.02.02, 15:33
          ale czy tak nie bylo na wsi od zawsze?
    • Gość: EU Re: Polskie dziadostwo IP: 168.143.112.* 28.02.02, 04:54
      Gość portalu: Bruno napisał(a):

> Plujecie na tym forum na USA , Kanade RFN itp. , a
      wiecie jakie jeszcze dziados
      > two jest w Polsce . Miliony ludzi
      > mieszka w Polsce w slamsach sa to familoki , pruskie
      mury stare walace sie kami
      > enice Lodzi , Wroclawia
      > Krakowa , Warszawy .

Gdzie w Warszawie sie wala? Bylem latem 2001 i nie
      zauwazylem. Widzielem natomiast pieknie odnowione ulice,
      nowe sklepy i kawiarnie na wolnym powietrzu co pare
      ulic. I wyobraz sobie ze w tych kawiarniach siedza
      glownie Polacy a nie turysci.

• komentator Co z czym porownywac? 28.02.02, 10:22

Fajnie ze ludzie w ogole robia juz porownania Polski do USAsmile.

Jest to oczywiscie bez sensu ale ma jakas wymowe bo oto biedny
        kraj co ledwie wyszedl z komunizmu a juz ludzie porownuja z
        najbogatszym krajem swiata i znajduja nawet czasem cosik na plus!

A gdyby tak, zaczac porownywac z najbiedniejszym stanem USA,
        Mississipi? Ciekawe co by z tego wyszlo?

Byl ktos w tych boondocksach w gornym Miss???

• drapieznik Bylem w Jacksonville. Wiesz co mowisz. 28.02.02, 15:34
          • Gość: Wolny Re: Bylem w Jacksonville. Wiesz co mowisz. IP: *.53.139.241.nwrk.grid.net 28.02.02, 16:55
            >>Bylem w Jacksonville. Wiesz co mowisz. <<

Ciekawe jest to, ze z tej bidnej hameryki nie chca emigrowac do Polski,
            dorabiac brakujace dulaaary?
            Szczegolnie co zrobic z 70 000 nielegalnych....z wiadomej narodowosci?
            Co zrobic z oblezeniem ambasady USA ???
            • komentator Re: Bylem w Jacksonville. Wiesz co mowisz. 28.02.02, 17:48
              Gość portalu: Wolny napisał(a):

> >>Bylem w Jacksonville. Wiesz co mowisz. <<
              > Ciekawe jest to, ze z tej bidnej hameryki nie chca emigrowac do Polski,
              > dorabiac brakujace dulaaary?

Ba, oni nawet nie wiedza ze poza hameryka jest jeszcze jakis inny swiat...

> Szczegolnie co zrobic z 70 000 nielegalnych....z wiadomej narodowosci?
              > Co zrobic z oblezeniem ambasady USA ???

Przesadzasz jak zwykle, paredziesiat tysiecy ludzi na kilkadziesiat
              milionow? Polska ma oczywiscie mase biedoty i emigracja bedzie tematem
              aktualnym, a wlasciwie w wiekszosci nie bedzie to emigracja a przenoszenie
              sie na terenie Unii. Ale masie ludzi ludzi zyje sie dobrze i bardzo
              dobrze.

Porownywanie Beverly Hills z Kozia Wolka ma taki sam sens jak porownywanie
              Wilanowa do Boondocks, Mississipi.

A na gadanie typu "U nas w LA slonecko grzeje a wy tam se marznijcie
              w tej Polsce" to chyba mozna tylko odpowiedziec "zobaczymy w TV jak
              sie smazycie po 10 w skali Richtera".
            • komentator Re: Bylem w Jacksonville. Wiesz co mowisz. 28.02.02, 17:49
              Gość portalu: Wolny napisał(a):

> >>Bylem w Jacksonville. Wiesz co mowisz. <<
              > Ciekawe jest to, ze z tej bidnej hameryki nie chca emigrowac do Polski,
              > dorabiac brakujace dulaaary?

Ba, oni nawet nie wiedza ze poza hameryka jest jeszcze jakis inny swiat...

> Szczegolnie co zrobic z 70 000 nielegalnych....z wiadomej narodowosci?
              > Co zrobic z oblezeniem ambasady USA ???

Przesadzasz jak zwykle, paredziesiat tysiecy ludzi na kilkadziesiat
              milionow? Polska ma oczywiscie mase biedoty i emigracja bedzie tematem
              aktualnym, a wlasciwie w wiekszosci nie bedzie to emigracja a przenoszenie
              sie na terenie Unii. Ale masie ludzi ludzi zyje sie dobrze i bardzo
              dobrze.

Porownywanie Beverly Hills z Kozia Wolka ma taki sam sens jak porownywanie
              Wilanowa do Boondocks, Mississipi.

A na gadanie typu "U nas w LA slonecko grzeje a wy tam se marznijcie
              w tej Polsce" to chyba mozna tylko odpowiedziec "zobaczymy w TV jak
              sie smazycie po 10 w skali Richtera".

• Gość: boom Re: Polskie dziadostwo IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.02, 10:32
      przez to obsrywanie czuja sie lepiej, ze innym tez jest chujowo. Takie
      dziadowskie wytlumaczenie. Pamietasz jak bylo za komuny nie pokazywano w TV
      zachodu bogatego, wywlekano tylko przestepstwa, syf i slamsy.
      • Gość: Wolna Re: Polskie dziadostwo IP: *.53.139.241.nwrk.grid.net 28.02.02, 16:47
        Komentatory czesto sie powtarzacie: "prawo moze byc zmienione ale nie musi"
        Komuna sie mgla zmienic ale teznie musi?
        ...a kto obecnie w Polsce rzadzi, jaka to formacja polityczna?
        Jakie jest w Polsce Prawo?

Zmiencie stare 40-letnie brudne gomulkowskie gacie - na poczatek.
        Polska jest na drugim miejscu po Rosji, a moglaby na pierwszym w ilosci skarg
        do Trybunalu Europejskiego (roznica 300 spraw lamania praw czlowieka w Czeczeni)
        Najwiecej spraw przeciwko Polsce to opieszalosc polskiego sadownicta.
        Zmiencie sady na demokratyczne. Czas najwyzszy po 12latach d...kracji.
        Jesli wogole wejdzie do UE to juz widze jakie bedzie oblezenie Trybunalu.
        Pytanie tylko czy Polske bedzie na to stac placic odszkodowania za wygrane
        sprawy. Jeszcze nie weszla, a juz blisko 3000 rocznie wniesionych skarg
        przeciwko Polsce.

• Gość: Gatsby Re: Dziadostwo mozna znalesc wszedzie IP: 207.61.17.* 28.02.02, 17:22
          Tak wiec temat jest bezplodny ale, jak widac, dla niektorych denerwujacy.

Polska sie rozwija, jest ambitna; rozwoj ten nie jest i nie bedzie latwy czy
          tez szybki czy tez bez cierpienia(zobacz watki o depresji czy okropnym
          bezrobociu). Uwazam, ze powinnismy sie cieszyc z jakiejkolwiek poprawy warunkow
          zyciowych naszych rodakow w Polsce a wszystkie tzw. dowody "dziadostwa"
          przyjmowac ze smutkiem ale w oczekiwaniu, ze z czasem i wysilkiem sytuacja sie
          poprawi.

Gaude Mater Polonia!

• Gość: Bruno Rodzaje dziadostwa IP: 199.71.64.* 28.02.02, 17:43
            Rodzaj pirwszy : pruski mur .Sa to budynki o konstrukcji drewnianej okladane od zewnatrz cegla ktora jest tylko
            atrapa .Do konstrukcji belrk poprzybijane sa deski , na deskach umocowana jest trzcina budowlana ina nia
            polozony jest leki wapienny tynk.Mieszkania takie posiadaja pojedyncze okna , sciany zewnetrzne sa grubosci
            25 centymetrow i do ogrzewania sluzy piec weglowo drzewny .W mieszkaniu jest woda i gaz.Ubikacja miesci sie
            na korytarzu i jest przeznaczona na 5 , 6 mieszkan .Mieszkania te sa bardzo zimne .Byly budowane na 40 lat
            , a niektore stoja juz ponad 100 lat.Budynkow takich jest duzo na Pomorzu i w poznanskim.
        • komentator Re: Polskie dziadostwo 28.02.02, 18:07
          Gość portalu: Wolna napisał(a):

> Komentatory czesto sie powtarzacie: "prawo moze byc zmienione ale nie musi"

Oj Wolne zarty, to pachnie szkola mlodych politrukow. Kto tak mowil?

> Komuna sie mgla zmienic ale teznie musi?
          > ...a kto obecnie w Polsce rzadzi, jaka to formacja polityczna?

Ale bredzonko uprawiamy. Jeszcze kilka miesiecy temu rzadzila inna
          formacja. Za jakis czas bedzie jeszcze inna. I co z tego?

> Jakie jest w Polsce Prawo?

Prawo w Polsce jest biurokratyczne. Prawo w kontynentalnej Europie jest
          biurokratyczne. Zmienic to nie jest latwo.

> Zmiencie stare 40-letnie brudne gomulkowskie gacie - na poczatek.

A dlaczego nie powiedziec wprost: smierdzace stalinowskie onuce hehe?

> Polska jest na drugim miejscu po Rosji, a moglaby na pierwszym w ilosci skarg
          > do Trybunalu Europejskiego (roznica 300 spraw lamania praw czlowieka w Czeczeni
          > ) Najwiecej spraw przeciwko Polsce to opieszalosc polskiego sadownicta.

Wlasnie tak jest. Ale dzieki temu ze Polska jest Wolna i nalezy do struktur
          europejskich ludzie maja sie gdzie odwolac. Europa dziala a jak dziala to
          sie bedzie poprawialo.

> Zmiencie sady na demokratyczne. Czas najwyzszy po 12latach d...kracji.

Haha, sady w Polsce sa niezawisle a nie demokratyczne, tych pojec nie nalezy
          mylic.

> Jesli w ogole wejdzie do UE to juz widze jakie bedzie oblezenie Trybunalu.

A dlaczegoz to Polska nie mialaby wejsc do UE???

> Pytanie tylko czy Polske bedzie na to stac placic odszkodowania za wygrane
          > sprawy. Jeszcze nie weszla, a juz blisko 3000 rocznie wniesionych skarg
          > przeciwko Polsce.

Wiec podobnie jak wiele innych spraw rowniez i ta rozwiaze sie za sprawa Unii.

Wszystko pomyslnie sie rozwija, tylko niektorzy sa za Wolni, nie moga nadazyc
          i zWolna podazaja na smietnik historii. Reczywistosc was przerosla i dlatego
          maniakalnie zaprzeczacie ze dawna smutna kraina nad Wisla jest teraz Wolna i
          wesola, nalezy do zachodniej wspolnoty obronnej a juz zbliza sie dzien ze w
          Warszawie i w Paryzu bedzie sie placilo tymi samymi pieniedzmi. A wy dalej
          bedziecie weszyli za jakimis brudnymi gaciami i bedziecie sie dusic w smrodzie
          dawnych historii.

• Gość: Nemo Re: Polskie dziadostwo: sady w Polsce IP: 216.94.245.* 28.02.02, 18:25
            komentator napisał(a):
            >
            > Haha, sady w Polsce sa niezawisle a nie demokratyczne, tych pojec nie nalezy
            > mylic.
            >

Komentator,
            sady a raczej sedziwie w Polsce to smiechu warte! Wiekszosc pokomunistyczna i poza wszelka kontrola.
            Doplyw nowej krwi prawie rzaden bo trzeba byc zposrod swoich by zostac sedzia.
            Na tych podstawach jest demokracja budowana?
            • Gość: Martyna Re: Polskie dziadostwo: sady w Polsce IP: *.proxy.aol.com 28.02.02, 18:36
              > >
              >
              >
              > Komentator,
              > sady a raczej sedziwie w Polsce to smiechu warte! Wiekszosc pokomunistyczna i p
              > oza wszelka kontrola.
              > Doplyw nowej krwi prawie rzaden bo trzeba byc zposrod swoich by zostac sedzia.
              > Na tych podstawach jest demokracja budowana?

Zgadzam sie w zupelnosci a znam dobrze srodowisko prawnicze bo studiowalam prawo
              i pracowalam w kancelarii prawniczej. Mam duzo znajomych , ktorzy usilowali byc
              prokuratorami lub sedziami. Tak to jest najlepszy student na roku juz trzeci raz
              sie na aplikacje nie dostal a marny trojkowicz z rodziny adwokackiej juz nie
              dlugo ja bedzie konczyl .
              • Gość: Bruno Sranie przez drag IP: 199.71.64.* 02.03.02, 18:15
                Czy wiecie , ze w Polsce sa jeszcze chalupy drwniane ktore maja klepisko z gliny zamiast podlogi ? Znajduja
                sie w wojewodztwach swietokrzyskim i pdlaskim oraz podkarpackim .Posiadaja w srodku prymitywny piec ktory
                sluzy i do ogrzewania jak i gotowania . Za domem znajduje sie wykopany dol nade nim sa dwa dragi , na jednym
                sie siedzi , a za dugi sie trzyma i w ten sposob zalatwia sie swoja fizjologiczna potrzebe.Wode czerpie sie ze
                studni ktora jest polozona niedaleko dolu z gownem .Jest w !00% pewne ze uryna przenika do studni i swym
                bogatym bukietem wzbogaca wode do picia i gotowania.
                • drapieznik Bruno: sranie do dziury 02.03.02, 18:30
                  a wiesz co to tzw pruska toaleta? Na pewno sie domyslasz. Wiele tam takich.

Wies to wies. Wszedzie sa wsie bogate i ubogie. Na calym swiecie.

Mnie nie tak dawno zaoferowano domek ze studnia (woda poskorna nb) a obok bylo
                  starodawne szambo. Na moje naiwne pytanie: panie to za blisko, ekspert
                  powiedzial, o przeciez jest zainstalowane urzadzenie do chlorowania...
                  Dystans zalezy od rodzaju gleby. Jak np piaszczysta to 50m wystarczy.

A tak fizjologicznie, to ten drag jest zdrowszy dla czlowieka i gdyby wszyscy
                  mieli te dragi to mniej byloby przypadkow hemoroid i raka roznego rodzaju.
                  Sa tam tez pewnie slomiane strzechy.

• Gość: michela Re: Bruno: sranie do dziury IP: 212.171.31.* 02.03.02, 18:44
                    Tak naprawde to nie narzekajmy na to co mamy , ja jezdze duzo po swiecie
                    przebywam na misjach prowadzonych przez kosciol i osoby cywilne ,uwiezcie mi sa
                    miejsca na ziemi gdzie nie ma nawet wody z kaluzy do picia .
                    • jot-23 Re: Bruno: sranie do dziury 02.03.02, 18:53
                      Gość portalu: michela napisał(a):

> Tak naprawde to nie narzekajmy na to co mamy , ja jezdze duzo po swiecie
                      > przebywam na misjach prowadzonych przez kosciol i osoby cywilne ,uwiezcie mi sa
                      >
                      > miejsca na ziemi gdzie nie ma nawet wody z kaluzy do picia .

ale po wszystkich moich wojazach , jak swiat slugi i szeroki, nie ma kobiet
                      piekniejszych niz polki!
                      • Gość: Bruno Familoki i stare kamienice IP: 199.71.64.* 03.03.02, 20:16
                        Familoki sa to budynki budowane bardzo dawno przez fabruki i kopalnie .Znajduja sie na Gornym Slaski i Dolnym
                        oraz na Pomorzu. Sa zbudowane z cegly . Mur zewnetrzny ma grubosc poltorej cegly , okna pojedyncze ,
                        stropy i schody drewniane .Posiadaja jeden , albo dwa pokoje z kuchnia .Jest w nich woda i gaz ; ogrzewane sa
                        piecami weglowo drzewnymi .Sa bez lazienek .Ubikacja jedna na pietro miesci sie na korytarzu.
                        Stare kamienice znajduja sie w calej Polsce .Sa w nich piece weglowe ,gaz .Niektore posiadaja nawet lazienki
                        i ubikacje .Wiele z nich lazienek nie posiada , a ubikacja znajduje sie na korytarzu .W wielu kamienicach
                        lokatorzy zalozyli ogrzewanie elektryczne , lub gazowe i lazienki .Te ostatnie standard maja juz zachodnio-
                        europejski.Podobne mozna budynki znalezc w Paryzu , Kopenhadze czy Monachium itp.
                    • japisze Re: Bruno: sranie do dziury 03.03.02, 20:44
                      z watykanu piszesz???
                      • japisze Re: Bruno: sranie do dziury 03.03.02, 20:45
                        japisze napisał(a):

> z watykanu piszesz???

to do michaeli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka