Dodaj do ulubionych

Kulczyk - who know's ?????

27.02.02, 13:15
INteresuje mnie wszystko na temat Pana Kulczyka skąd się wziął w jaki sposób
wkręcił się w kręgi rządowe i wszystko na jego temat.
Nie prowadze żadnego dochodzenia ale interesuje mnie jak on to robi,że jest
praktycznie numerem jeden polskich prywatyzacji
Obserwuj wątek
    • Gość: Apollo Re: Kulczyk - jeden z nielicznych uczciwych!!! IP: 63.94.134.* 27.02.02, 13:59
      Wlasciwy czlowiek na wlasciwym stanowisku,tak bym okreslil Kulczyka.Jeden z
      nielicznych ktory nie musi krasc a swoje dochody osiaga uczciwa praca.Pierwszy
      na liscie najbogatszych ALE wedlug wielkosci placonych podatkow.I za to mu
      chwala!!!
      Pozdrawiam Apollo
      Ps.Jezeli jestes ciekawy jego osiagniec biznesowych to chetnie napisze pare
      slow w temacie
    • Gość: johnny Re: Kulczyk - who know's ????? IP: *.client.attbi.com 27.02.02, 16:59
      Nie sluchaj tego Apollo.
      On wszystko widzi przez rozowe okulary i jest z innej planety.
      W Polsce nie ma uczciwych businessmenow.
      Gdyby Kulczyk i inni nie mieli ukladow z rzadzacymi to nikt o nich by nawet nie
      slyszal bo nigdy nie mieli by szans dojsc do takich pieniedzy.
      Jego tatus juz za komuny robil wielkie interesy z Polska wiec kontakty pozostaly
      • Gość: Apollo Re: Kulczyk - who know's ????? IP: *.enter.net 27.02.02, 22:36
        Oczywiscie ty masz licencje na gloszenie prawdy.Skad ty chlopcze mozesz
        wiedziec cos o Kulczyku.Nie te sfery jezeli ty wogole jakies sfery towarzyskie
        reprezentujesz,no moze bezrobotnych bez prawa do zasilku.!!!Szkoda mi czasu na
        ciebie i takich przyglupow jak ty wypowiadajacych sie bez podstawowej
        wiadomosci w temacie!!!
        Tak dupku widze wszystko w optymistycznych wymiarach i dzieki temu osiagnelem
        pare sukcesow w zyciu prywatnym i publicznym.
        Fuj co za typy.Napisz moze cos kiedys w temacie bo dotychczas wykazujesz sie
        wielkoscia swojej szczeniecej glupoty!!!
        • Gość: Don Re: Kulczyk - who know's ????? IP: *.uc.nombres.ttd.es 27.02.02, 23:06

W tym przypadku zgadzam sie z Apollo (moj nie zyjacy dobermann tak sie
          wabil).Aby cos wiedziec to trzeba nalezec do sfery.Czytajac posty Apollo juz na
          pierwszy rzut oka ma sie te wrazenie !To czlowiek z "tej"sfery.I kto moze
          cokolwiek wiedziec o ludziach sukcesu -tylko Apollo bo on sam jest czlowiekiem
          sukcesu.Przy okazji dodam,ze zainteresowanie innymi ludzmi czasami moze byc
          niezbyt zdrowe.Taki czlowiek moze zostac poinformowany przez kolege ze sfery-i
          klopot gotowy! Ludzie prawdziwego biznesu unikaja rozglosu !Stara zasada glosi-
          a wyznaje ja tez Apollo :o pieniadzach sie nie mowi-je sie ma.
          • Gość: zybi Re: Kulczyk - sponsor regat zeglarskich IP: 130.68.2.* 27.02.02, 23:54
            Dr.Jan Kulczyk byl sponsorem polskiego jachtu w THE RACE.
            Polska zaloga na katamaranie "Warta- POLPHARMA" oplynela swiat dookola.
            Chyba z niego pozadny gosc. Podpis pod zdjeciem w ksiazce "Ptaki oceanow"
            >>> Zawsze optymista i twardo trzyma ster w rekach . Dr. Jan Kulczyk >>>>>
    • Gość: Biala Re: Kulczyk - who know's ????? IP: *.sympatico.ca 28.02.02, 01:49
      Moj byly szef
      • jot-23 Re: Kulczyk - who know's ????? 28.02.02, 01:51
        Gość portalu: Biala napisał(a):

> Moj byly szef

zapraszal na rozmowy do gabinetu, przy drzwiach zamknietych?
        • Gość: Biala Re: Kulczyk - who know's ????? IP: *.sympatico.ca 28.02.02, 04:31
          jot-23 napisał(a):

> Gość portalu: Biala napisał(a):
          >
          > > Moj byly szef
          >
          > zapraszal na rozmowy do gabinetu, przy drzwiach zamknietych?

Nie, pilnowal raczej zeby jego pieniadze nie byly trwonione.
          • jot-23 Re: Kulczyk - who know's ????? 28.02.02, 15:39
            Gość portalu: Biala napisał(a):

>
            > Nie, pilnowal raczej zeby jego pieniadze nie byly trwonione.

ufff...dobrze ze to nie moj BOSS!
    • Gość: WC Re: Kulczyk - who know's ????? IP: *.sympatico.ca 28.02.02, 15:05
      heavy napisał(a):

> INteresuje mnie wszystko na temat Pana Kulczyka skąd się wziął w jaki sposób
      > wkręcił się w kręgi rządowe i wszystko na jego temat.
      > Nie prowadze żadnego dochodzenia ale interesuje mnie jak on to robi,że jest
      > praktycznie numerem jeden polskich prywatyzacji

1. Jan Kulczyk z rodziną
      Lat 51. Absolwent prawa Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, doktor
      prawa międzynarodowego. W 1991 r. przekształcił kontrolowane przez siebie firmy w
      holding. Po przejęciu kolejnych firm Kulczyk Holding SA (ponad 90 proc. akcji
      posiada Grażyna Kulczyk) stał się jedną z największych w Polsce prywatnych grup
      kapitałowych i największym polskim inwestorem prywatnym. W latach 1991-2000 grupa
      Kulczyk Holding zainwestowała ponad 6 mld zł. W ubiegłym roku łączny przychód
      firm, w których Kulczyk Holding ma udziały, przekroczył 19 mld zł. Majątek Jana
      Kulczyka szacowany jest na 6 mld zł. W lipcu 2000 r. konsorcjum France Telecom-
      Kulczyk Holding kupiło od skarbu państwa 35 proc. akcji Telekomunikacji Polskiej
      SA (w tym Kulczyk Holding przez swoją spółkę zależną Teleinvest - 10 proc. za
      18,6 mld zł). W ubiegłym roku Kulczyk Holding, po dokupieniu kolejnego pakietu
      akcji, zwiększył również swój stan posiadania w Towarzystwie Ubezpieczeń i
      Reasekuracji Warta SA z niecałych 72 proc. do 82,5 proc. akcji. Ponadto
      podwyższono kapitał akcyjny Warty poprzez nową emisję akcji, niemal w całości
      przejętych przez belgijską grupę bankowo-ubezpieczeniową KBC, dzięki czemu
      pozyskano inwestora branżowego. Większościowym inwestorem (57,5 proc. akcji)
      pozostaje jednak Kulczyk Holding, który w październiku 2000 r. kupił od Citibanku
      50 proc. akcji Powszechnego Towarzystwa Emerytalnego Dom SA; pozostałe 50 proc.
      należy do Warty. Kulczyk Holding wspólnie z niemieckim koncernem EON Energie i
      Polskimi Sieciami Elektroenergetycznymi SA powołał w ubiegłym roku spółkę
      Polenergia SA (wszyscy partnerzy mają po jednej trzeciej akcji), która energię
      elektryczną z Polski i Rosji eksportuje na rynki Europy Zachodniej. W 2000 r.
      Kulczyk Holding zwiększył do 33 proc. kapitału akcyjnego swoje zaangażowanie w
      European Digital Communications. Do Kulczyk Holding należy Euro Agro Centrum SA,
      współwłaściciel Kompanii Piwowarskiej SA (Lech Browary Wielkopolski i Browary
      Tyskie - 64 proc. akcji ma South African Breweries). Kulczyk Holding jest
      właścicielem 49 proc. akcji w spółce Skoda Auto Polska SA. Ma także ponad 29
      proc. akcji w spółce Autostrada Wielkopolska SA. Właścicielem Kulczyk Tradex
      (importer volkswagenów, audi i porsche) jest zarejestrowany w Holandii Kulczyk
      PON Investment (51 proc. udziałów ma w nim zarejestrowana w Wiedniu fundacja
      Kulczyk Private Stiftung, pozostałe inwestorzy holenderscy). Jan Kulczyk jest
      przewodniczącym rad nadzorczych Kulczyk Holding, Telekomunikacji Polskiej, TUiR
      Warta, Euro Agro Centrum, spółki Autostrada Wielkopolska, Kompanii Piwowarskiej,
      Skody Auto Polska, a także członkiem rad nadzorczych w BRE Banku i Polenergii.
      (PA)
      • Gość: Don Re: Kulczyk - who know's ????? IP: *.uc.nombres.ttd.es 28.02.02, 15:35

To ja nazywam biznes i Biznesman ! Reszta towarzystwa opowiadajaca o swoich
        super biznesach to g.......
        • jot-23 Re: Kulczyk - who know's ????? 28.02.02, 15:41
          Gość portalu: Don napisał(a):

>
          > To ja nazywam biznes i Biznesman ! Reszta towarzystwa opowiadajaca o swoich
          > super biznesach to g.......

a ja kupilem i sprzedalem akcje ! z zyskiem! ale zgubilem plecak w pociagu....:<
          wiec sie wyrownuje
          • Gość: WC Re: Kulczyk - who know's ????? IP: *.sympatico.ca 28.02.02, 15:45
            jot-23 napisał(a):

> Gość portalu: Don napisał(a):
            >
            > >
            > > To ja nazywam biznes i Biznesman ! Reszta towarzystwa opowiadajaca o swoi
            > ch
            > > super biznesach to g.......
            >
            > a ja kupilem i sprzedalem akcje ! z zyskiem! ale zgubilem plecak w pociagu....:
            > <
            > wiec sie wyrownuje

Starzejesz sie J-23, a myslalem ze nie ma lepszych od Hansa
            • jot-23 Re: Kulczyk - who know's ????? 28.02.02, 15:52
              Gość portalu: WC napisał(a):

> jot-23 napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Don napisał(a):
              > >
              > > >
              > > > To ja nazywam biznes i Biznesman ! Reszta towarzystwa opowiadajaca o
              > swoi
              > > ch
              > > > super biznesach to g.......
              > >
              > > a ja kupilem i sprzedalem akcje ! z zyskiem! ale zgubilem plecak w pociagu
              > ....:
              > > <
              > > wiec sie wyrownuje
              >
              > Starzejesz sie J-23, a myslalem ze nie ma lepszych od Hansa

to wszystko przez wanne.
              • Gość: WC Re: Kulczyk - who know's ????? IP: *.sympatico.ca 28.02.02, 16:04
                jot-23 napisał(a):

> Gość portalu: WC napisał(a):
                >
                > > jot-23 napisał(a):
                > >
                > > > Gość portalu: Don napisał(a):
                > > >
                > > > >
                > > > > To ja nazywam biznes i Biznesman ! Reszta towarzystwa opowiadaj
                > aca o
                > > swoi
                > > > ch
                > > > > super biznesach to g.......
                > > >
                > > > a ja kupilem i sprzedalem akcje ! z zyskiem! ale zgubilem plecak w po
                > ciagu
                > > ....:
                > > > <
                > > > wiec sie wyrownuje
                > >
                > > Starzejesz sie J-23, a myslalem ze nie ma lepszych od Hansa
                >
                > to wszystko przez wanne.

To przerzuc sie na prysznic smile
      • jot-23 Re: Kulczyk - who know's ????? 01.03.02, 02:15
        "Majątek Jana Kulczyka szacowany jest na 6 mld zł."

to by go sadowilo na okolo 300-nej pozycji w liscie 500 najbogatszych
        forbes'a...tymczasem nie dosc ze go tam nie ma to wogole nie ma zadnego polaka.

kto skiepscil? czy jestesmy w tyle za chile (2 lisings)?
      • heavy Re: Kulczyk - who know's ????? 01.03.02, 09:51
        wow jestem pełen podziwu, kórcze to jest tak że czasami nie wystarczą doskonałe
        zdolności interpersonalne ale trzeba takze znależć sie na właściwym miejscu we
        właściwym czasie
        • heavy Re: Kulczyk - who know's ????? 01.03.02, 10:04
          No tak ale w sumie musi być z niego spoko gość skoro był w stanie wyrobić sobie
          takie koneksje jakie posiada , i także znakomity negocjator
    • Gość: Dupek Kulczyk knows it all ! IP: *.netcom.ca 02.03.02, 15:07
      Gdzie sa najdrozsze w Europie uslugi telefoniczne i dlaczego? Jaki to ma
      zwiazek z Kulczikiem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka