Dodaj do ulubionych

Dlaczego Polacy z usa...

21.05.04, 17:15
Dlaczego Polacy z USA są tacy zakompleksieni i wydaje im się, że się na
wszystkim znają?

Wszystko w Polsce krytykują.

Na wszystko mają receptę.

Zajmijcie się, koledzy, swoimi sprawami, ok? Polskę zostawcie Polakom i
ludziom tu mieszkającym.

pzdr
Obserwuj wątek
    • ertes Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 17:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=12816164
    • Gość: Breslauer Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.sympatico.ca 21.05.04, 17:20
      Hej, zmien twoje "Polacy z USA" na moje "Polacy z Polski" i wyjdzie ci to samo.
      Poza tym odpowiedz mi na moje pytanie: Dlaczego Polacy z Polski chca
      amrykanskie wizy, a Polacy z USA nie chca polskich paszportow?
      • jimbo80 Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 17:30
        Gość portalu: Breslauer napisał(a):

> Hej, zmien twoje "Polacy z USA" na moje "Polacy z Polski" i wyjdzie ci to
        samo.
        >
        > Poza tym odpowiedz mi na moje pytanie: Dlaczego Polacy z Polski chca
        > amrykanskie wizy, a Polacy z USA nie chca polskich paszportow?

ale kolego, ja nie chce w żadnym wypadku amerykanskiej wizy. Jeszcze tego by mi
        brakowalo. Na cholere mi to?
        • lulu13 Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 17:43
          jimbo 80 !!! widocznie juz dostales wiele odmow i z wielkim hukiem cie
          wypierdolili z pod drzwi Konsulatu na Pieknej !!,heheehehehehehheeh !!!,gdyby
          ci kazali tanczyc na dwoch lapkach w zamian za wize do USa,zrobil bys to z
          pewnoscia lepiej jak piesek cyrkowy,byle by tylko dostac US- Visa, -
          ehehehheehehhe
          • soup_nazi Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 17:48
            To sie nazywa AVDS (Acquired Visa Deficiency Syndrome). Jednym z symptomow jest
            wlasnie energiczne zapieranie sie potrzeby posiadania tejze wizy. Im bardziej
            pacjent sie zapiera, tym bardziej staje sie jasne, ze jest po odmowie (-wach).
            • Gość: piesek Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.proxy.aol.com 26.05.04, 20:26
              Odpowiadasz na :
              soup_nazi napisał:

> To sie nazywa AVDS (Acquired Visa Deficiency Syndrome). Jednym z symptomow
              jest
              >
              > wlasnie energiczne zapieranie sie potrzeby posiadania tejze wizy. Im bardziej
              > pacjent sie zapiera, tym bardziej staje sie jasne, ze jest po odmowie (-wach).

Ja tez nie chce a mam. I wiecej tu nie przyjade bo EUROPA jest SUPER.
              W USA miasta sa po prostu OBLESNE.
          • jimbo80 Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 18:00
            lulu13 napisał:

> jimbo 80 !!! widocznie juz dostales wiele odmow i z wielkim hukiem cie
            > wypierdolili z pod drzwi Konsulatu na
            Pieknej !!,heheehehehehehheeh !!!,gdyby
            > ci kazali tanczyc na dwoch lapkach w zamian za wize do USa,zrobil bys to z
            > pewnoscia lepiej jak piesek cyrkowy,byle by tylko dostac US- Visa, -
            > ehehehheehehhe

Jeżeli już miałbym gdzieś wyjeżdzac z Polski to na pewno nie tam. W ambasadzie
            nigdy nie bylem, o zadne wizy sie nie ubiegalem. Zreszta wyjezdzam na rok do
            Francji we wrzesniu wiec po co mi usa?

Z kolei jest takze jeszcze inny syndrom. Niektorzy po odbyciu swoich tancow na
            dwocu lapkach sa tak upojeni swoim "sukcesem" ze nie moga uwierzyc ze inni go
            wcale nie pragna. Znajduja w tym powod do zwiekszenia swojej niewiekiej
            samooceny.
            • soup_nazi Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 18:10
              jimbo80 napisał:

> Jeżeli już miałbym gdzieś wyjeżdzac z Polski to na pewno nie tam.

Jasneeee! Bialorus to jest zycie, hehehe

W ambasadzie
              > nigdy nie bylem, o zadne wizy sie nie ubiegalem.

Bardzo roztropnie. Najprawdopodobniej umoczylbys tylko stowke, hehehe. Madry z
              ciebie chlopaczek.

Zreszta wyjezdzam na rok do
              > Francji we wrzesniu wiec po co mi usa?

Hehehe, do Francji, hehehe, Francja. Na winobranie?

> Z kolei jest takze jeszcze inny syndrom. Niektorzy po odbyciu swoich tancow
              na
              > dwocu lapkach sa tak upojeni swoim "sukcesem" ze nie moga uwierzyc ze inni go
              > wcale nie pragna. Znajduja w tym powod do zwiekszenia swojej niewiekiej
              > samooceny.

Nic podobnego. Ja np. na wjazd nie potrzebuje wizy, ba, nie potrzebuje nawet
              paszportu. I co ty na to? Lulek jest w gorszej sytuacji, bo jak chce wjechac do
              Stanow, to musi pokazac paszport, chociaz tam mieszka.
              • soup_nazi Zwroce jeszcze twa uwage na subtelny detal... 21.05.04, 18:17
                O tym, kto ma jaki syndrom, najlepiej mowi nam fakt, ze to nie ja przyszedlem
                na jakies krajowe forum udowadniac ci, ze nie mozesz zyc bez amerykanskiej
                wizy, tylko ty przyszedles na forum Polonia (gdzie przewaznie urzeduje Polonia
                amerykansko-kanadyjska) udowadniac nam, ze takowa wiza jest ci calkowicie
                zbedna, i niemila, a nawet wstretna, hehehe.
                No i co ty na to, misiu z "miodem" w uszach?
                • jimbo80 Re: Zwroce jeszcze twa uwage na subtelny detal... 21.05.04, 18:29
                  soup_nazi napisał:

> O tym, kto ma jaki syndrom, najlepiej mowi nam fakt, ze to nie ja przyszedlem
                  > na jakies krajowe forum udowadniac ci, ze nie mozesz zyc bez amerykanskiej
                  > wizy, tylko ty przyszedles na forum Polonia (gdzie przewaznie urzeduje
                  Polonia
                  > amerykansko-kanadyjska) udowadniac nam, ze takowa wiza jest ci calkowicie
                  > zbedna, i niemila, a nawet wstretna, hehehe.
                  > No i co ty na to, misiu z "miodem" w uszach?

interesuje mnie ta kwestia. Bylem wielu krajach gdzie mieszkaja Polacy,
                  Szwecji, Wloszech, Francji, Niemczech, Hiszpanii, Holandii... Rozmawialem z
                  mieszkajacymi tam ludzmi.

Ale takiego festiwalu narzekan jaki mozna spotkac na tym forum, (jak raczyles
                  zauwazyc odwiedzanego glownie przez ludzi z USA i Kanady) jeszcze nie spotkalem.

nara
                  >
                • Gość: piesek Re: Zwroce jeszcze twa uwage na subtelny detal... IP: *.proxy.aol.com 26.05.04, 20:53

> O tym, kto ma jaki syndrom, najlepiej mowi nam fakt, ze to nie ja przyszedlem
                  > na jakies krajowe forum udowadniac ci, ze nie mozesz zyc bez amerykanskiej
                  > wizy, tylko ty przyszedles na forum Polonia (gdzie przewaznie urzeduje
                  Polonia
                  > amerykansko-kanadyjska) udowadniac nam, ze takowa wiza jest ci calkowicie
                  > zbedna, i niemila, a nawet wstretna, hehehe.
                  > No i co ty na to, misiu z "miodem" w uszach?
                  >
                  Dziekuje Bogu, ze taki PALANT wyjechal z mojej ojczyzny i moge do niej teraz
                  spokojnie wrocic.

kiedy ostatni raz byles w OJCZYZNIE???
                  • soup_nazi Re: Zwroce jeszcze twa uwage na subtelny detal... 26.05.04, 21:17
                    Gość portalu: piesek napisał(a):

> Dziekuje Bogu, ze taki PALANT wyjechal z mojej ojczyzny i moge do niej teraz
                    > spokojnie wrocic.
                    > kiedy ostatni raz byles w OJCZYZNIE???

Dobra, teraz pierdolnij "Kto ty jestes? Polak maly", pozniej paciorek, mala
                    koniotrzepka i spac.
                    • Gość: piesek Re: Zwroce jeszcze twa uwage na subtelny detal... IP: *.proxy.aol.com 26.05.04, 22:00
                      Dobra, teraz pierdolnij "Kto ty jestes? Polak maly", pozniej paciorek, mala
                      > koniotrzepka i spac.

Na zartach sie nie znasz polaczku, czy co???
                      pozdrawiam
                      z USA

PS Zdradz mi co Cie tak frustruje na tej emigracji, nieszczesliwy czlowieku,
                      jesli mozesz oczywiscie??
              • jimbo80 Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 18:19
                soup_nazi napisał:

> jimbo80 napisał:
                >
                >
                > > Jeżeli już miałbym gdzieś wyjeżdzac z Polski to na pewno nie tam.
                >
                > Jasneeee! Bialorus to jest zycie, hehehe

Ale ty jestes prymitywny. Na swiecie istnieje tylko Polska Bialorus i American
                paradise? Lecz sie chlopie.

>
                > W ambasadzie
                > > nigdy nie bylem, o zadne wizy sie nie ubiegalem.
                >
                > Bardzo roztropnie. Najprawdopodobniej umoczylbys tylko stowke, hehehe. Madry
                z
                > ciebie chlopaczek.

Wlasnie idealny przyklad leczenie kompleksow. "Ja juz bylem (odtanczylem
                cyrkowego pieska, wylizalem d..e konsulowi) i teraz jestem lepszy.

>
                > Zreszta wyjezdzam na rok do
                > > Francji we wrzesniu wiec po co mi usa?
                >
                > Hehehe, do Francji, hehehe, Francja. Na winobranie?

No, wlasnie na winobranie. Na okragly rok.
                A ty co robisz w stanach? Budowa? Sprzatanko?

>
                > > Z kolei jest takze jeszcze inny syndrom. Niektorzy po odbyciu swoich tanco
                > w
                > na
                > > dwocu lapkach sa tak upojeni swoim "sukcesem" ze nie moga uwierzyc ze inni
                > go
                > > wcale nie pragna. Znajduja w tym powod do zwiekszenia swojej niewiekiej
                > > samooceny.
                >
                > Nic podobnego. Ja np. na wjazd nie potrzebuje wizy, ba, nie potrzebuje nawet
                > paszportu. I co ty na to? Lulek jest w gorszej sytuacji, bo jak chce wjechac
                do
                >
                > Stanow, to musi pokazac paszport, chociaz tam mieszka.

Ja zeby wjechac do siebie tez nie potrzebuje paszposrtu. Malo tego, nie tylko
                do siebie, ale do 24 innych krajow tez.

>
                • prawdziwystarywiarus Aż do 24 krajów,powiadasz? Jezu, to wali na kolana 24.05.04, 14:04
                  jimbo80 napisał:
                  >
                  > Ja zeby wjechac do siebie tez nie potrzebuje paszposrtu. Malo tego, nie tylko
                  > do siebie, ale do 24 innych krajow tez.
                  >

Aż do 24 krajów, powiadasz? Jezu, to mnie zwala na kolana smile

Otóż, w moim paszporcie australijskim wiza jest mi potrzebna wyjątkowo wprost
                  sporadycznie, do takich mocarstw jak Korea Północna, Libia, Sudan, Gwinea
                  Równikowa, Białoruś, Turkmenia etc. Nie liczylem dokładnie, ale na ok. 190
                  krajow członkowskich ONZ, obywatel Australii potrzebuje wiz do chyba około
                  trzydziestu.

Aha, byłbym zapomniał – do 1 maja potrzebowałem także wizy do Polski, ale od 1
                  maja Unia zmusiła was do odstąpienia od tego wymogu na podstawie swojego
                  zarządzenia 539/2001.

Nie odwiedzę cię wszakże, ponieważ twój wysoko cywilizowany kraj rezerwuje
                  sobie prawo do podziału obywateli australijskich na tych, ktorych według
                  wlasnych kryteriow mianuje obywatelami polskimi oraz pozostałych, i grozi, że
                  tych pierwszych nie wypuści do domu za oceanami bez polskiego paszportu.

Natomiast Australii, w odroznieniu od Pomrocznej, nisko wisi, na jakim
                  paszporcie z niej wyjeżdżam, a kontrola wyjazdowa jest karygodnie wprost
                  pobiezna. Ten model odpowiada mi lepiej niz Twoj.

Twoja kontrola wyjazdowa na wewnętrznych granicach Unii stanowi muzealne
                  curiosum bolszewizmu; przed wejściem do Schengen zostaniecie zmuszeni do jej
                  rozmontowania. Co wtedy zrobicie, chyba przyjdzie sie wam zaplakać?
                  • Gość: hmm Re: Aż do 24 krajów,powiadasz? Jezu, to wali na k IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.05.04, 20:02
                    dziwie sie tobie ze jeszcz nie wstydzisz sie przyznawac ze znasz jezyk polski
                    po tym co czytam co tu wypisujesz to jestes wiekrzym australijczykiem niz sami
                    australijczycy co niestety ale natura niektorych polakow jezeli mozna ich tak
                    nazwac bo ty niejestes ani polak ani aborygen tylko huj wie co zastanow sie nad
                    soba chlopie ?
                    • flipflap Re: Aż do 24 krajów,powiadasz? Jezu, to wali na k 26.05.04, 20:46
                      > bo ty niejestes ani polak ani aborygen tylko huj wie co zastanow sie nad
                      > soba chlopie ?

Ale ta gożała wali po szarych komórkach. Odstaw te świństwo. Z kożyścią dla
                      innych to wyjdzie.
                      Nie wiem jak się SW poczuwa ale jest duża różnica pomiędzy obywatelstwem a
                      pochodzeniem. Takich subtelności twój zapity łeb nie przyjmuje. Ty na ten
                      przykład jesteś polakiem, mieszkasz w Polsce, ale tak naprawde to jesteś
                      burakiem z którego wasz rząd doji ile się da. W między czasie napompują tobie
                      w ten durny łeb tyle gowna, że myślisz o sobie jak o wybrańcu.
          • Gość: hmm Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.05.04, 16:40
            jaki ty jestes pustak to nawet niewiesz chyba miales tu zajebista biede i twoja
            rodzina tez skoro pojechales tam zyda buty pucowac obwiesiu
          • Gość: piesek Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.proxy.aol.com 26.05.04, 20:23

> jimbo 80 !!! widocznie juz dostales wiele odmow i z wielkim hukiem cie
            > wypierdolili z pod drzwi Konsulatu na Pieknej !!,heheehehehehehheeh !!!,gdyby
            > ci kazali tanczyc na dwoch lapkach w zamian za wize do USa,zrobil bys to z
            > pewnoscia lepiej jak piesek cyrkowy,byle by tylko dostac US- Visa, -
            > ehehehheehehhe

A Ty gdybys mogl wrocic do Polski to co bys zrobil zakompleksiony Polaczku na
            obczyznie.

• prawdziwystarywiarus Re: Dlaczego Polacy z usa... 24.05.04, 13:52
          jimbo80 napisał:

>
          > ale kolego, ja nie chce w żadnym wypadku amerykanskiej wizy. Jeszcze tego by
          mi
          >
          > brakowalo. Na cholere mi to?

Brawo, to swietnie. Moze jestes prekursorem odnowy.

W takim razie teraz wyperswaduj tej kolejce, ktora stoi na Pieknej, ze dziala
          wbrew sobie, bo im wiecej beznadziejnych podan, tym wiecej odmow, a im wiecej
          odmow, tym mniejsze szanse na normalne podrozowanie Polakow do USA w odwiedziny
          lub dla innej przyjemnosci.
      • Gość: haaa Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.05.04, 16:38
        sram na wasza zydowska wize niemam co robic czlowieku takich slamsow i syfu
        jaki jest w ameryce to w polsce nie zobaczysz nigdzie
        • flipflap Re: Dlaczego Polacy z usa... 26.05.04, 16:43
          Gość portalu: haaa napisał(a):

> sram na wasza zydowska wize niemam co robic czlowieku takich slamsow i syfu
          > jaki jest w ameryce to w polsce nie zobaczysz nigdzie

Sraj bracie i czytaj
          newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Watek=66755&WatekStr=1&Artykul=8832

Domy pozbijane z desek i kartonów, lepianki klejone z gliny. Bez kanalizacji i
          bieżącej wody. W Brazylii nazywa się je barriadas i favelas. W Indiach -
          jhuggies i bustes, w RPA - town ships, w USA - slamsy. W Polsce są to działki.
          O ich mieszkańcach mówi się czasem lekko ironicznie - "altanki".
          Według danych GUS ponad 11 proc. Polaków żyje poniżej progu socjalnego. Mówiąc
          po ludzku, co trzeci Polak żyje w biedzie. Nie stać go na zakup lub wynajęcie
          mieszkania, nie wystarcza pieniędzy na jedzenie i ubranie. Słabsi przegrywają -
          zasilają armię kloszardów żyjących z żebractwa i datków opieki społecznej.
          Silniejsi walczą. Tworzą namiastkę prawdziwego domu w altanach ogródków
          działkowych. Jest ich z każdym rokiem coraz więcej - jak wynika z opracowania,
          które pod koniec grudnia przygotował Polski Związek Działkowców (PZD).
          Szczeciński ogród Port Centralny przy ul. Kanał Parnicki w śnieżnej powłoce
          wygląda nawet malowniczo. Pobielone drzewa, cisza, przykucnięte drewniane
          budki, z których największe mają powierzchnię 30 mkw. Choć z centrum miasta
          jedzie się tu tylko siedem minut, okolica jest odludna. Bez sklepów, biur,
          osiedli. Za ogrodzeniem opustoszała lokomotywownia i dziki, porośnięty olszyną
          brzeg Odry.
          Na 600 altanek aż 70 jest tu stale zamieszkanych. W ogrodzie nie ma
          kanalizacji. "Altanki" wylewają nieczystości wprost do rowu melioracyjnego.
          Latem rów potwornie cuchnie. Zwykli działkowicze, uprawiający ogródki dla
          przyjemności, odpoczywają tuż obok przepływających fekaliów.

Tak jak ci powiedzialem sraj dalej.
          • Gość: hmmm Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.05.04, 16:49
            co mi tu dajesz artykuly jakis zydowskich gazeety nawet chyba niewiesz kto tam
            zadzi same jude
            • flipflap Re: Dlaczego Polacy z usa... 26.05.04, 16:59
              Gość portalu: hmmm napisał(a):

> co mi tu dajesz artykuly jakis zydowskich gazeety nawet chyba niewiesz kto
              tam
              > zadzi same jude

Jakie to typowo polskie. Wszyscy są winni tylko nie Polacy. Wszędzie i wszyscy
              konspirują jakby tu biednego Polaka jeszcze bardziej wykożystać.

Dam tobie radę koleś. Walnij się w ten glupi łeb z całej siły.

• Gość: hmmm Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.05.04, 19:45
                nikt niczemu niejest winny poprostu niemoge juz czytac jak to wszyscy pisza
                ameryka jaki to raj a wcale tak niejest wszedzie sa biedni i bogaci i tak sie
                sklada ze akurat mam duzo znajomych w usa i niestety dolary na drzewach nie
                rosna a sporo ludzi tak to opisuje badzmy wlasnie realistyczni zeby miec trza
                ciezko pracowac a nie pisac kocoboly pozatym piszecie o tych wizach ze polacy
                sa sami winni a jestem pewien ze sam sie wk.. jak ci kogos z rodziny nie
                puszcza bo mysle ze tez miales takie przygody zreszta nie chodzi mi oto ze
                niedadza wizy tylko traktowanie ludzi jak swinie pod ambasada
        • Gość: piesek Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.proxy.aol.com 26.05.04, 21:00
          > sram na wasza zydowska wize niemam co robic czlowieku takich slamsow i syfu

I masz racje. Mnie tez sie w Polsce podoba.
          W USA wiekszosc mieszka w altankach oblepionych jakas blacha. W lato goraco w
          zimie zimno. Ogrzewanie okropne a chlodzenie warczy. Snie i marze o POLSCE.
          • flipflap Re: Dlaczego Polacy z usa... 26.05.04, 21:08
            Gość portalu: piesek napisał(a):

> > sram na wasza zydowska wize niemam co robic czlowieku takich slamsow i syf
            > u
            > > jaki jest w ameryce to w polsce nie zobaczysz nigdzie
            >
            > I masz racje. Mnie tez sie w Polsce podoba.
            > W USA wiekszosc mieszka w altankach oblepionych jakas blacha. W lato goraco w
            > zimie zimno. Ogrzewanie okropne a chlodzenie warczy. Snie i marze o POLSCE.

A ty te wiadomości to z filmu wziąłeś? Byłeś chociaż raz w USA? Czy tylko tak
            pierdolisz co ci się przewinie przez ten *eb.

• Gość: piesek Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.proxy.aol.com 26.05.04, 22:09
              flipflap napisał:

> Gość portalu: piesek napisał(a):
              >
              > > > sram na wasza zydowska wize niemam co robic czlowieku takich slamsow
              > i syf
              > > u
              > > > jaki jest w ameryce to w polsce nie zobaczysz nigdzie
              > >
              > > I masz racje. Mnie tez sie w Polsce podoba.
              > > W USA wiekszosc mieszka w altankach oblepionych jakas blacha. W lato gorac
              > o w
              > > zimie zimno. Ogrzewanie okropne a chlodzenie warczy. Snie i marze o POLSCE
              > .
              >
              >
              > A ty te wiadomości to z filmu wziąłeś? Byłeś chociaż raz w USA? Czy tylko tak
              > pierdolisz co ci się przewinie przez ten *eb.
              >
              Pisze "swieta" prawde bo tu mieszkam, zobacz skad klikam. Domy tu to
              paskudztwo, a akustyczne to jak cholera.
              No co moze domy nie ze sklejek, blacha oblepione albo domki jak wozy Drzymaly.
              Mieszkasz w USA i nie widziales. To Ty chyba niewidomy jestes. Ale szczesciarz.
        • soup_nazi Re: Dlaczego Polacy z usa... 26.05.04, 21:20
          Gość portalu: haaa napisał(a):

Nawet w Jeleniej Gorze (sik!)?
          • Gość: piesek Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.proxy.aol.com 26.05.04, 22:19
            soup_nazi napisał:

> Gość portalu: haaa napisał(a):
            >
            > > jaki jest w ameryce to w polsce nie zobaczysz nigdzie
            >
            > Nawet w Jeleniej Gorze (sik!)?
            >
            Czyzby rodak z Wroclawia sie nudzil????
            • Gość: hmm Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.05.04, 22:27
              no nie nudze sie tylko nie kumam dlaczego polacy tak sie nienawidza i jeden
              drugiemu dosrywa jak ktos chce wyjechac to niech jedzie jednemu tu sie powiodlo
              to moze tam znajdzie swoje szczescie a tu huj tylko sobie nawzajem dosrywaja tu
              wszyscy
    • Gość: VIP-1 Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.cwshs.com 21.05.04, 18:12
      jimbo80 napisał:

> Dlaczego Polacy z USA są tacy zakompleksieni i wydaje im się, że się na
      > wszystkim znają?
      zakompleksieni czym? odnosze wrazenie ze to wlasnie
      ci po drugiej stronie oceanu jakies kompleksy maja

> Wszystko w Polsce krytykują.
      lzesz, nie wszystko

> Na wszystko mają receptę.
      recepte to widze, ze ty potrzebujesz

> Zajmijcie się, koledzy, swoimi sprawami, ok? Polskę zostawcie Polakom i
      > ludziom tu mieszkającym.
      >
      a to niby dlaczego? bo jakis jimbo-bimbo tak se zazyczyl?
      idz sie po jajach lepiej podrapac, a nie tu rad udzielac
      • lulu13 Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 18:19
        problem jest wtym ze ten caly - jimbo - bimbo to stary emeryt ktorego nie
        stac na bilet lotniczy do USa,natomiast na pociag i bilet kolejowy do Francji
        to jakos uciula z tej nedznej renty,a moze jeszcze jako byly maszynista
        parowozu na PKP ma znizke kolejowa na przejazdy, dlatego jedzie najdalej tylko
        na wies do Francji zbierac truskawki bo sezon sie zaczal !!!!,hy,hy,hy,hy,hy !!
        • jimbo80 Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 18:23
          lulu13 napisał:

> problem jest wtym ze ten caly - jimbo - bimbo to stary emeryt ktorego nie
          > stac na bilet lotniczy do USa,natomiast na pociag i bilet kolejowy do Francji
          > to jakos uciula z tej nedznej renty,a moze jeszcze jako byly maszynista
          > parowozu na PKP ma znizke kolejowa na przejazdy, dlatego jedzie najdalej
          tylko
          > na wies do Francji zbierac truskawki bo sezon sie
          zaczal !!!!,hy,hy,hy,hy,hy !

piekny przyklad rzeczowej dyskusji.
          Myslisz ze we Francji sie tylko truskawki i winogrona zbiera? Biedny chlopak.

Z kolei w stanach sie tylko cegly przeklada na budowach.

pozdro
          • lulu13 Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 18:43
            hy,hy,hy,hyh ! przeciez ty bimbo - jimbo nie znasz ani be ani me !! po
            francusku to jaka robote bys tam chcial robic ???,hy,hy,hy,hy !! a pozatym to
            do niczego sie nie nadajesz bo na niczym sie nie znasz i masz dwie lewe rence
            do roboty,wiec truskawki i sezon co sie zacznie to jedyna okazja zebys pare
            groszy dorobil do cienkiej renty kolejowej !! - hy,hy,hy, !!
            • Gość: grzes Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.mad.east.verizon.net 25.05.04, 02:53
              lulu, ale z ciebie jest burak.... a poza tym to rence sie pisze : ręce
          • Gość: VIP-1 Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.cwshs.com 21.05.04, 18:46
            jimbo80 napisał:

> piekny przyklad rzeczowej dyskusji.
            a o czym ty tu chcesz dyskutowac?

> Myslisz ze we Francji sie tylko truskawki i winogrona zbiera? Biedny chlopak.
            > Z kolei w stanach sie tylko cegly przeklada na budowach.
            >
            tacy jak ty to niestety ale tylko do tego sie nadaja
          • soup_nazi Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 18:50
            jimbo80 napisał:

> Z kolei w stanach sie tylko cegly przeklada na budowach.

No widzisz, jak ladnie odpowiedziales sobie na wlasne pytanie? Wlasnie dlatego -
            ze zakompleksieni Polacy z kraju bez przerwy tu wlaza i usiluja nam wmowic, ze
            jestesmy zerami i sprzatamy kible. Ciekawe skad sie to bierze - ja mysle, ze z
            zawisci.
            Aha, zrobmy jeszcze kolejne subtelne rozroznienie. Ci na budowach i w kiblach
            to krajanie na przedluzonych nielegalnie, kilkuletnich "wakacjach". Polonia to
            cos innego.

Co do rzeczowosci dyskusji to poczytaj swoje wlasne posty, poczawszy od
            pierwszego. A teraz zegnam ze zniecierpliwieniem i znudzeniem, bo jestes 1001
            Polakiem z kraju, ktory tu wpada, wali pare zakompleksionych i ignoranckich, a
            za to "wannabe" zlosliwych tekstow, majacych sie do rzeczywistosci jak piesc do
            nosa. Po czym zwykle wypada, przewaznie na paru kopach od wdziecznych za wizyte
            ziomkow zza oceanu. Poniewaz nie chce mi sie dalej pisac, pozwolisz, ze pozegna
            cie ktos inny, komu sie jeszcze nie znudzilo.
            • Gość: Breslauer Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.sympatico.ca 21.05.04, 19:07
              Ja ci pozegnam. Kiedys dlugo o tym myslalem i wierzaj mi, ze jesli doszloby do
              tego, to wole w Kanadzie, czy USA, myc kible, niz w Polsce "zrobic kariere."
              Zauwazylem, ze tutejszy facet od czyszczenia kibli, ma w sobie wiecej radosci
              zycia niz niejeden "intelektualysta" z kraju nad Wiselka.
              • jimbo80 Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 19:44
                Gość portalu: Breslauer napisał(a):

> Ja ci pozegnam. Kiedys dlugo o tym myslalem i wierzaj mi, ze jesli doszloby
                do
                > tego, to wole w Kanadzie, czy USA, myc kible, niz w Polsce "zrobic kariere."

I chwała ci za to.

> Zauwazylem, ze tutejszy facet od czyszczenia kibli, ma w sobie wiecej radosci
                > zycia niz niejeden "intelektualysta" z kraju nad Wiselka.

Szczególnie na zdjęciach pięknie prezentuje uzębieniesmile))

nara i pozdro
              • Gość: haaa Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.05.04, 16:46
                myj te kible i niezapomni jak zjesz papier popic woda z kibla na leprze
                samopoczucie ci to wplynie
            • jimbo80 Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 19:42
              soup_nazi napisał:

> jimbo80 napisał:
              >
              >
              > > Z kolei w stanach sie tylko cegly przeklada na budowach.
              >
              > No widzisz, jak ladnie odpowiedziales sobie na wlasne pytanie? Wlasnie
              dlatego
              > -
              > ze zakompleksieni Polacy z kraju bez przerwy tu wlaza i usiluja nam wmowic,
              ze
              >
              > jestesmy zerami i sprzatamy kible. Ciekawe skad sie to bierze - ja mysle, ze
              z
              > zawisci.

Dobrze wiesz ze nie to mialem na mysli, ale skoro ty uwazasz ze we Francji
              Polacy tylko winogrona zbieraja, to podobne uogolnienia mozna stworzyc o tych z
              w USA.

> Aha, zrobmy jeszcze kolejne subtelne rozroznienie. Ci na budowach i w kiblach
              > to krajanie na przedluzonych nielegalnie, kilkuletnich "wakacjach". Polonia
              to
              > cos innego.
              >
              > Co do rzeczowosci dyskusji to poczytaj swoje wlasne posty, poczawszy od
              > pierwszego.

Rzeczowosci dyskusji nie bylo od pierwszego postu. Po zadaniu pytania zostalem
              obrzucony wyzwiskami i roznego rodzaju insynuacjami, jako ze niby chce sie
              dostac do USa albo na Bialorus.

A teraz zegnam ze zniecierpliwieniem i znudzeniem,

Nie mialem zamiaru juz kontunuowac tej dyskusji, ale z nie mniejszym znuzeniem
              takze Ciebie zegnam. Niestety utwierdzilem sie tylko w moim przekonaniu.

bo jestes 1001
              > Polakiem z kraju, ktory tu wpada, wali pare zakompleksionych i ignoranckich,
              a

Jaasne

> za to "wannabe" zlosliwych tekstow,

pieknie powiedziane

majacych sie do rzeczywistosci jak piesc do
              >
              > nosa. Po czym zwykle wypada, przewaznie na paru kopach od wdziecznych za
              wizyte
              >
              > ziomkow zza oceanu.

Pewnie. Noblesse oblige. hehe Trzeba pokazac gorszym w swoim mniemaniu ich
              miejsce.

Poniewaz nie chce mi sie dalej pisac, pozwolisz, ze pozegna
              >
              > cie ktos inny, komu sie jeszcze nie znudzilo.

Wzajemnie.

pozdro
              • Gość: VIP-1 Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.cwshs.com 21.05.04, 19:48
                jimbo80 napisał:

> Rzeczowosci dyskusji nie bylo od pierwszego postu. Po zadaniu pytania
                zostalem
                > obrzucony wyzwiskami i roznego rodzaju insynuacjami, jako ze niby chce sie
                > dostac do USa albo na Bialorus.

a dziwisz sie? soup ci powiedzial zaebys czytanie zaczal
                od swojego PIERWSZEGO wpisu, to ci wyjasni reakcje
                • jimbo80 Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 19:51
                  Gość portalu: VIP-1 napisał(a):

> jimbo80 napisał:
                  >
                  > > Rzeczowosci dyskusji nie bylo od pierwszego postu. Po zadaniu pytania
                  > zostalem
                  > > obrzucony wyzwiskami i roznego rodzaju insynuacjami, jako ze niby chce sie
                  >
                  > > dostac do USa albo na Bialorus.
                  >
                  > a dziwisz sie? soup ci powiedzial zaebys czytanie zaczal
                  > od swojego PIERWSZEGO wpisu, to ci wyjasni reakcje

W peirwszym poście znajdują się pytania, na które oczekiwałem odpowiedzi.
                  Skoro uważasz, że nie jesteś zakompleksiony to wytłumacz dlaczego wielu jest. O
                  to mi chodziło.

A teraz spadam.
                  nara i pozdro
                  • Gość: VIP-1 Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.cwshs.com 21.05.04, 19:56
                    spadaj, spadaj, najlepiej jakbys z 10 pietra spadl
                    moze wtedy by ci sie cos poukladalo i wiecej bys zrozumial
                  • jimbo80 Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 19:57
                    jimbo80 napisał:

> Gość portalu: VIP-1 napisał(a):
                    >
                    > > jimbo80 napisał:
                    > >
                    > > > Rzeczowosci dyskusji nie bylo od pierwszego postu. Po zadaniu pytania
                    >
                    > > zostalem
                    > > > obrzucony wyzwiskami i roznego rodzaju insynuacjami, jako ze niby chc
                    > e sie
                    > >
                    > > > dostac do USa albo na Bialorus.
                    > >
                    > > a dziwisz sie? soup ci powiedzial zaebys czytanie zaczal
                    > > od swojego PIERWSZEGO wpisu, to ci wyjasni reakcje
                    >
                    >
                    > W peirwszym poście znajdują się pytania, na które oczekiwałem odpowiedzi.
                    > Skoro uważasz, że nie jesteś zakompleksiony to wytłumacz dlaczego wielu jest.
                    O
                    >
                    > to mi chodziło.
                    >
                    > A teraz spadam.
                    > nara i pozdro

Niech dobrym przykładem na fałszywe przekonanie o własnej wyższości i sposobu
                    leczenia kompleksów będzie wasza reakcja na Francję.
                    Mówi samo za siebie.

Malgre cet acceuil pas trop agreable, je vous passe un grand bonjour de la
                    Pologne et de la France.

pzdr
              • Gość: piesek Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.proxy.aol.com 26.05.04, 22:35
                Rzeczowosci dyskusji nie bylo od pierwszego postu. Po zadaniu pytania zostalem
                > obrzucony wyzwiskami i roznego rodzaju insynuacjami, jako ze niby chce sie
                > dostac do USa albo na Bialorus.
                >
                > A teraz zegnam ze zniecierpliwieniem i znudzeniem,
                >
                > Nie mialem zamiaru juz kontunuowac tej dyskusji, ale z nie mniejszym
                znuzeniem
                > takze Ciebie zegnam. Niestety utwierdzilem sie tylko w moim przekonaniu.
                >
                > bo jestes 1001
                > > Polakiem z kraju, ktory tu wpada, wali pare zakompleksionych i ignoranckic
                > h,
                > a
                >
                > Jaasne
                >
                > > za to "wannabe" zlosliwych tekstow,
                >
                > pieknie powiedziane
                >
                > majacych sie do rzeczywistosci jak piesc do
                > >
                > > nosa. Po czym zwykle wypada, przewaznie na paru kopach od wdziecznych za
                > wizyte
                > >
                > > ziomkow zza oceanu.
                >
                > Pewnie. Noblesse oblige. hehe Trzeba pokazac gorszym w swoim mniemaniu ich
                > miejsce.
                >
                > Poniewaz nie chce mi sie dalej pisac, pozwolisz, ze pozegna
                > >
                > > cie ktos inny, komu sie jeszcze nie znudzilo.
                >
                >
                > Wzajemnie.
                >
                > pozdro

Nie przejmuj sie. Jest tez wspaniala Polonia, ktora jest dumna z tego, ze sa
                Polakami i oczywiscie tez z Polski. Mieszkajac tu dopiero zobaczylam w jakim
                pieknym krajem jest Polska.
                Tu jest tak jak wszedzie. Jak masz forse to jest SUPER, to zloc wylewasz na
                rodakow z kraju, ktorym podoba sie w Polsce i dobrze wiedzie.
                Warto tu przyjechac na wakacje. Naprawde przyroda niesamowita.
                To sa frustraci bez pracy nielegalnie przebywajacy w USA. Takich tu mnostwo.
                pozdrawiam rodaka w ojczyznie

• Gość: grafiti Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.ipt.aol.com 21.05.04, 20:07
      jimbo80 napisał:

To wy najpierw pusccie nas z waszego przymusowego Polskiego obywatelstwa i
      wtedy nie bedziecie sie musieli obawiac jak my za granica bedziemy glosowac i
      wybierac wasz rzad w Polsce!
      • Gość: maciej Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.access.uk.tiscali.com 21.05.04, 20:23
        Jacy wy madrzy w tej Polsce jestescie najlepiej pokazaliscie przez ostatnie
        kilkanascie lat rzadzenia a gdyby nie pomoc polonii amerykanskiej to nawet do
        NATO byscie nie nalezeli i dalej zyli byscie w strachu przed sasiadami
    • waldek.usa Re: Dlaczego Polacy z usa... 21.05.04, 21:13
      jimbo80 napisał:

> Dlaczego Polacy z USA są tacy zakompleksieni i wydaje im się, że się na
      > wszystkim znają?

Zapewne dlatego, ze mieszkaja w kraju, w ktory jest minimalne bezrobocie, a nie
      20%, pracy szuka sie pare dni, a nie miesiecy czy nawet rok, za pensje mozna
      sobie spoko zyc, a nie wegetowac, jest pelen luz, obecnosc panstwa jest
      minimalna w przeciwienstwie do tego cudu nad Wisla, ...

>
      > Wszystko w Polsce krytykują.

Nie wszystko.

>
      > Na wszystko mają receptę.

Nie na wszystko, niestety nie mamy recepty na pozbycie sie komuchow i...

>
      >
      > pzdr

Idz "kolego", popatrz na Zamek Krolewski w Warszawie. Wiesz za czyje pieniadze?
      No, to nie podskakuj, bo se jaja urwiesz.
    • Gość: Remedy To ZYDZI pochodzenia z Polski tak medrkuja IP: *.proxy.aol.com 23.05.04, 02:12
      na kazdym kroku.

To jest ta tzw. JUDO-POLONIA czyli zydy co kiedys wyemigrowali z polski, znaja
      jezyk polski ale utozsamiaja sie z Izraelem.

Z tym bydelkiem judo-poloni robi stale cmok-cmok Kwas i inni zydo-komunsci co
      przyjezdzaja do ameryki i UDAJA polakow...
    • nadau Jeszcze większe paskudy żyją w Australii !!!!! 23.05.04, 02:16
      Nad goovnem nie należy się pochylać, tylko trzeba iść dalej.
    • starywjarus Re: Dlaczego Polacy z usa... 23.05.04, 02:32
      Czasami nawet kombinują z obcymi paszportami:
      To ich czeka:
      www.bareja.neostrada.pl/glowna.htm
      • Gość: tow. wowka Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.112-131-66.mc.videotron.ca 23.05.04, 02:41
        tak trzymac tow. po drugiej a wy na posterunku i nie spicie , tylko to wasze zagluszanie taki z pod siekiery
        bez polotu chyba lepiej jakbyscie zrobili laske tow. kapralowi toby wam moze dal 2 zl. na piwo
        ale nie przejmujcie sie nad ranem was zmienia i po mszy pojdziecie sobie pospac .
    • Gość: pozn Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.poz1.cyber-cafe.pl 24.05.04, 13:34
      Masz racje jimbo. Amerykance to w wiekszosci wiesnaki i rednecki.
      Maja malego i sie dowartosciwuja.
      • Gość: Wadera Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 24.05.04, 16:37
        sa zakompleksieni i wydaje im sie, ze na wszystkim si znaja?
        ,< Niby dlaczego mamy byc zakompleksieni, wzgledem kogo powinnismy czuc sie
        gorsi? Wiem, nieladnie odpowiadac pytaniem na pytanie, ale w moim pytaniu masz
        odpowiedz! Przyjechalismy tutaj z NICZYM ,niektorzy z dziecmi/ ja z 2-giem/, 4
        walizkami i 400 dol w kieszeni. Juz kiedys pisalam tutaj na forum o
        tym /"starzy bywalcy/ napewno pamietaja.Napewno wiekszosc z nas tak emigrowala,
        w obozie w Austrii w tym czasie bylo 25 tys Polakow legalnie rejestrowanych a
        ilu wyjezdzalo prosto z Wiednia na "wlasna reke"-pewnie drugie tyle!
        Po 20 + latch kazdy z nas jest super ustawiony,stac nas na to zeby wyjezdzac na
        wakacje , do polski, pomagac rodzinam itd,itp.Nie mysle, ze mamy powody czuc
        sie zakompleksieni czy gorsi od innych> Ja chodze z glowa w chmurach, moj
        drogi,ga -!taka jestem dumna z nas! Z tego co osiagnelismy w usa. Mowisz o
        zakompleksieniu? a niby dlaczego mamy byc zakompleksieni!! Do wszystkiego
        doszlismy wlasna praca, nie dostalismy spadkow po rodzicach, tak jak wiekszosc
        ludzi ktorzy tutaj sa juz z pokolenia na pokolenie.W 82 roku w Usa bylo 14%
        bezrobocia! Mysmy przyjechali z 2 -ka dzieci bez znajomosci
        angielskiego/znalismy niemiecki-pomoglo w nauce angielskiego/i poradzilismy
        sobie. Dzisiaj jestem "brzydko" bogatasmile))Nie musze pracowac, do domu mam
        pomoc, jezdze sportowym Jaguarem i gdzie tu powody byc zakompleksiona! A powiem
        Ci szczerze, ze sprzatalam domy i wcale sie nie wstydze o tym mowic, chociaz
        moglam robic duzo ciekawych rzeczy! Wiesz dlaczego to robilam, bo swoj czas
        inwestowalam w przyszlosc dzieci! Pracowalam 3,4 godz dziennie! reszte dnia
        poswiecalam dzieciom. To byla moja 1-sza i najwieksza inwestycja jaka zrobilam
        w usa!Dzisiaj moge spokojnie zyc, nie martwiac sie o ich przyszlosc!
        Modrzy ludzie wiedzieli dlaczego sprzatam i z ich zdaniem sie tylko liczylam!
        Negatywnych uwag ze strony tutejszej polonii slyszalam duzo! Powiem Ci, ze oni
        dalej robia to co robili,ich dzieci co ambitniejsze skonczyly studia,biorac
        pozyczki tzw. student loan, okolo 40 tys dol na +,- 6%< ktora beda spalacac
        pol zycia! jezeli umiesz myslec realnie to poptarz jak wystartuja w dorosle
        zycie !!!

Druga czesc Twojego stwierdzenia to:,> i wydaje sie im, ze na wszystkim sie
        znaja> Tak, znaja sie bo musza sie znac! Inaczej nie mozna egzystowac w tym
        kraju!Ci co sie nie znaja, sa cigle z tylu, bo "zycie ich zaskakuje w niemily
        sposob".Napewno nie znamy wszystkiego-jest to niemozliwe! , ale sprawy ktore
        nas dotycza besposrednio znamy doskonale!
        Reasumujac moj "wywod"smile) udowodnilam Ci o ile lepsi jestesmy nie tylko od Was
        w Polsce ale nawet od "tubylcow"/niekoniecznie Polakow. Potrafilismy sobie
        poradzic na emigracjii w prawie extremalnych warunkach. I tym wlasnie sie
        roznimy- zrozumielismy natychmiast co znaczy zyc w wolnym kraju , z czym to sie
        wiaze i jak to trzeba rozumiec!Nie mielismy aspektacjii, ze cos sie nam ciagle
        nalezy, ze ktos nam musi cos dac!Nauczylismy sie zyc na "wlasny rachunek",
        zrozumielismy, ze nasze zycie i przyszlosc naszych dzieci zalezy tylko od nas!
        Dlatego sprzatalam domy, dlatego jadlam nalesniki z dzemem na paczatku/ moj maz
        pracowal tylko na pol etatu bo wieczorami chodzil do szkoly/, dlatego moj syn
        od 11-tu lat zaczal zarabiac pieniazki/ 15 dol na tydzien roznoszac gazety
        wstawal o 5-tej rano zeby je pskladac a jak padal deszcz to musial je wlozyc do
        woreczka foliowego/ , ale co tam- Wy w Polsce nie chcecie tego wiedziec!Nie
        chcecie-rozumiesz!!!!
        Macie wygorownae ambicje, wolicie glodem przymierac a sprzatac nie bedziecie bo
        to niehlubna praca! Ambitna rosjanka czy ukrainka z wyksztalcenia lekarz myje
        okna i sprzata domy zamozniejszym Polakom! Wyksztalcony Ukrainiec, czy Rosjanin
        inzynier/ buduje dom zamozniejszemu Polakowi! W tym samym czasie dzieci z
        biednych polskich rodzin chodza glodne bo ambitna mama wstydzi sie pracy!!!, a
        ambitny tatus pije z rozpaczy, ze juz mu sie "nie nalezy", ze musi na wszystko
        pracowac!Dopiero wczoraj o tym rozmawiaalm z kobieta z Polski, ktora potrzebuje
        kogos do pomocy w domu. Mowi, ze kobieta do sprzatania dzisiaj w Polsce jest na
        wage zlota , odkod Ukraincom wprowadzono wizy do Polski! Tym wlasnie sie rozni
        Polonia od Was Rodacy zyjacy w Polsce! Mysmy zrozumieli, ze skoro sytuacja
        tego wymaga wszytkie dyplomy i fakultety a przede wszystkim ambicje chowamy do
        szuflady, zakasujemy rekawy i pracujemy i to ostro! Nauczcie sie pracowac!!!
        Czas zrozumiec, ze czasy z przed roku 1990 to nastepna strona ksiazki
        historii.
        Przestancie plakac i narzekac, NAS to nie "rusza". Wiecie kto byl wrazliwy na
        Wasz placz? Ciocie i wojki z 1-szej emigracjii powojennej! Ci ktorzy nie byli w
        Polsce przez 30-40 lat! TYm mogliscie opowiadac jak to w Polsce zle i nie ma
        pracy i beznadzieja i jeszcze wiele innych bzdur!Oni do dzisaj sla paczki z
        uzywana odzieza do Polski, bo uwazaja ze to duza pomoc! Kochani darujcie sobie
        narzekania do nas a tym bardziej darujcie sobie wytykanie nam jacy to my
        jestesmy "inni". My jestesmy tacy sami jak Wy! Niczym sie nie roznimy! Poprostu
        zrozumielismy wiele spraw-juz o tym mowilam! Wy ciagle tkwicie w mentalnym
        dolku!RODACY, czas sie obudzic!!!! Czas sie rozejrzec w kolo , ocenic
        otaczajaca rzeczywistosc realnie!, czas przeanalizowac swoje mozliwosci w
        nowej polskiej sytuacji ekonomicznej , wziac los we wlasne rece i isc DO PRZODU
        NIE OGLADAJAC SIE ZA SIEBIE!!!!!!!!!!. Jak my poradzilismy sobie na obczyznie,
        nie mowcie mi, ze we wlasnym kraju nie ma wyjscia! Nie wierze!!!Po za tem z
        kazdej sytuacji jest conajmnie 3 wyjscia, tylko trzeba je odnalesc!!!!!!!
        OK. dosc!!! Cholerka myslalam, ze ja naprwade taka "matematyczna" a tu widze,
        ze laboraty tez nie zle wychodza /gorzej pewnie z ich sensem-smile))))))))/

PS. Kazdy riposte przeczytam uwaznie!!!
        Pozdrawiam Wadera
        • starypierdola Polacy z usa... 24.05.04, 16:44
          ALes im wywalila, Wadera! Niech wiedza, cholery!!!

Ale czy to kto przeczyta / zrozumie??

SP

PS. A jakiego Jaguara masz? Szlysze ze sie czesto psuja. Prawda to?
        • waldek.usa Moze Twoj zrozumie, bo mojego nawspak chyba nie 24.05.04, 21:59

• flipflap Re: Dlaczego Polacy z usa... 25.05.04, 02:37
          Bardzo dobra odpowiedz
        • ertes Re: Dlaczego Polacy z usa... 25.05.04, 03:03
          >Pracowalam 3,4 godz dziennie! >

Leniwa jaka czy co? Ja przacuje po 15 godzin dziennie i mnie stac tylko na stara
          Lade. Nawet do Rolla nie ma za co pojechac sad
          • starypierdola Re: Dlaczego Polacy z usa... 25.05.04, 07:24
            >>Nawet do Rolla nie ma za co pojechac sad<<

Nic dziwnego; raz ze pod gorke, dwa ze benzyna droga .... No ale moze sie jakos
            dorolujesz jak bedzie wialo w dora strone!
            smile))
            SP
    • krruk Jimbo 24.05.04, 17:16
      fuck off!
      • starypierdola Who??? Why??? When??? 24.05.04, 17:23
        N/t
        SP
        • Gość: Wadera Re: Who??? Why??? When??? IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 25.05.04, 03:12
          Staryp, pytales o mojego jaguara. ja mam 2002 X type sport edytion! Zgadzam sie
          ze stwierdzeniem , ze stan techniczny jest nienajlepszy!
          Ja tez mam ciagle jakies problemy! Po roku wysiadla transmisja kompletnie!
          Wymienili na nowa. Teraz ciagle jakies drobne usterki wychodza! Nie jestem zbyt
          zadowolona z niego! Za te pieniadze spodziewalam sie lepszego technicznie
          samochodu! No ale trudno, narazie jest jeszcze na gwarancjii, jak sie skonczy i
          dalej sie bedzie psul zrobie trade i wezme poprostu inny , napewno nie bedzie
          to Jaguar!

Pozdrawiam Wadera
          • krruk aaa, Wadera ma X202 25.05.04, 03:45
            Problem z CVT (Continuously Variable Transmission) win' na matolkow z ZF
            Transmission z malego miasteczka Batavia w Ohio. Jest to firma niemiecka ktora
            te przekladnie dokladnie sp..la. Jezeli chodzi o reszte, to oczekuj rdzy, NVH
            (Noise, Vibration, Harshness), trzesienia na najmniejszych wybojach lepiej niz
            furmanka polska MY 1949, cieknacej szmaty nad glowa, sp..nej klimatyzacji,
            znikajacego plynu chlodniczego, cieknacego silnika, odpryskujacego lakieru i
            rys olower. Poza tym jest to fajna inwestycja do zaparkowania $65,000. Poki co
            radze sie rzecha pozbyc jak najszybciej i zmykac od Fordow jak najdalej.
            • starypierdola Re: aaa, Wadera ma X202 25.05.04, 07:28
              Z wygladu samochod sliczny, ale wszyscy znajomi ktorzy go maja narzekaja na
              jakosc. Podobnie zreszta jak na nowsze Mercedesy; tez podobno psuja sie
              czesciej nis przecietne Amerykanskie auto.
              SP
              • ertes niemieckie 25.05.04, 07:37
                info.onet.pl/925109,69,item.html
        • ertes Re: Who??? Why??? When??? 25.05.04, 03:25
          Stary a co ja mam zrobic z moja Lada? Lada Niva tak wogole.
          jezdzi, jezdzi i sie niechce zepsuc. Trzymac czy wymieniac?
          • starypierdola Re: Who??? Why??? When??? 25.05.04, 07:30
            > Stary a co ja mam zrobic z moja Lada? Lada Niva tak wogole.
            > jezdzi, jezdzi i sie niechce zepsuc. Trzymac czy wymieniac?<

Trzymaj, trzymaj. To juz antyk wiec cena moze isc tylko do gory. Chyba ze Ci
            sie rozpadnie bo podobno strasznie rdzewieja. A w CA pogoda spryjajaca korozji:
            cieplo, wilgotnie i slono.

SP
            • ertes Re: Who??? Why??? When??? 25.05.04, 07:40
              To pewnie dlatego tu jezdza same zardzewiale samochody.
              Pustynia wyraznie sprzyja korozji.

Niedlugo bede "niedaleko" Rolla bo w St. George.
              W Memorial Weekend.
              • starypierdola Re: Who??? Why??? When??? 25.05.04, 16:12
                > Niedlugo bede "niedaleko" Rolla bo w St. George. W Memorial Weekend.<<

Nie wiem akurat o jakim St. George piszesz. W okolicy duzo Swietych: St. Louis,
                St. Charles, St. James, St. Clair ... Jest nawer Bourbon ...
                No ale jesli bedziesz w okolicy to masz okazje podciagnac sie w geografii:
                gdzie koncza sie prerie, gdzie zaczynaja sie Ozark Mountains a gdzie Mississipi
                Plain.

Ja akurat docieram nowa lodke.... Troche daleko od Rolla.

SP
                • ertes Re: Who??? Why??? When??? 26.05.04, 01:06
                  St. George, UT
                  • starypierdola Man!! 26.05.04, 01:33
                    Nice place, and much closer to where I am to be during the Memorial weekend...
                    Cos mi sie pod...i pisze po angielsku. Ale to Utah!!

SP
    • jadefish Re: Dlaczego Polacy z usa... 25.05.04, 03:27
      Dlatego, ze po latach upokozen przez debili amerykanskich, ktorzy ich
      traktowali jak "stupid polak", przyswoili taki sposob odoszenia sie do ludzi i
      teraz wyzywaja sie polaczkach przez internet, nobo oni teraz wielcy amerykanie.
      • Gość: grzes Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.mad.east.verizon.net 25.05.04, 03:33
        ta. a co to znaczy: jadefish? Polaku....
        • jadefish Re: Dlaczego Polacy z usa... 25.05.04, 05:30
          zabolalo Grzesiu? sorry
          • prawdziwystarywiarus Jade fish 25.05.04, 05:35
            www.fujiyaantiques.com/items/7471/catphoto.jpg
            This carp-like fish sits upon rolling waves and embraces a large pearl. I have
            no idea of the iconography or age of this piece. The piece is well executed and
            has a wonderful finish. This would be a great touchstone for any scholar out
            there! The piece is 2 ¾" tall and 1 ¾"across the base. The condition is
            excellent with nice brown inclusions along the dorsal fin. It is enclosed in a
            gold silk box with blue liner.

Marzenia jak ptaki szybuja po niebie, co, buraku? Widac po ambitnej ksywie.
            Wystrugaj sobie cos gustownego z kory.
            • jazroc Re: Jade fish 25.05.04, 05:42
              Buraku? To chyba o sobie mowisz buraku?

idz sie utop wslad za swoim paszportem
              zrobisz wreszcie cos rozsadnego stary debilu
            • jadefish marzenia... 25.05.04, 10:04
              tez straszna rzecz, co PSW? jak sie ich niema, nieda sie zniesc widziec w
              innych, co ogorku? Moge per Ogorek? jestes taki kwasny wink

ps: nice googling
            • soup_nazi Re: Jade fish 25.05.04, 16:16
              prawdziwystarywiarus napisał:

> Wystrugaj sobie cos gustownego z kory.

A po co? Przeciez on sam jest strugany, tyle, ze niegustowny, hehehe
              • jadefish hey mr. seinfeld 26.05.04, 00:40
                suck the shit out of my ass, oki? smile
    • nadau JESZCZE GORSZE SĄ KANGURY Z OZ !!!!! n/t 26.05.04, 00:48
    • Gość: juma Re: Dlaczego Polacy z usa... IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.05.04, 16:34
      masz racje ameryka zadza zydzi i niech sie zajma swojimi sprawami a od polski
      niech sie odpierdola skoro se rady nie dawali i musieli wyjechac i zaloza forum
      w izraelu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka