Dodaj do ulubionych

"DRESIARZ" czy to Polski problem?

IP: 168.143.112.* 07.03.02, 07:11
Czytam to slowo na Forum wielokrotnie, czy to nowe
okreslenie SZATANA? Nie znam polskiej rzeczywistosci.
W US mlodziez tez ubiera sie inaczej niz starsi, ale
czy to komus przeszkadza, chyba nie? Moze ktos mi to
wyjasni.
Obserwuj wątek
    • Gość: Troy Dres. IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.02, 08:40
      Ja ostatnio tez musialem sie zapytac kogos na forum
      co to jest ten dresiarz,bo sie czesto o tym slyszy.
      To jakas nowa subkultura w Polsce,
      podobno ogolnie nie lubiana ze wzgledu na
      agresje,obciachowy wizerunek etc.
      • Gość: Baloo krotki kurs ... IP: *.ne.ch 07.03.02, 09:29
        Dresiarzy trudno nazwac subkultura ... niezaleznie od uzytego przedrostka,
        rdzen "kultura" czuje sie w tym wypadku dosyc nieswojo ... Mozna wrecz
        powiedziec , ze pasuje jak piesc do nosa (sorry za glupi kalambur, tak mi sie
        skojarzylo). "Dresiarz" to skrotowa nazwa na zwyczajnych mlodocianych ( nie
        zawsze) kryminalistow lub przyszlych kryminalistow (bo jeszcze nie zlapanych na
        goracym uczynku). Inne znaki rozpoznawcze : najczesciej skorzana korteczka i
        lysa glowka osadzona na byczym karku - wszyscy trenuja na silowniach i laduja
        sie roznymi swinstwami na szybki przyrost tkanki miesniowej ... poniewaz w
        naturze musi byc rownowaga, wzrostowi masy miesni towarzyszy zanik szarych
        komorek , co nie znaczy , ze osobnicy ci sa pozbawieni poczucia humoru :
        ukochana forma rozrywki jest "danie w morde"...(niewazne komu i niewazne za co -
        najlepiej "za darmo" lub "za chwile")
        Najczesciej wykonywany zawod : "bramkarz" w knajpie lub ochroniarz (to te
        legalne, bo poza tym jest cala masa innych, bardziej intratnych form
        zarobkowania.. Sposob postrzegania swiata i reakcji spolecznych odpowiada w
        przyblizeniu zachowaniom bardzo wczesnych hominidow i malp czlekoksztaltnych.
        Ulubiony srodek lokomocji : BMW (niestety , dostepne tylko dla tych wyzej
        ustawionych, czyli tzw "zolnierzy", a i to nie wszystkich)

cech charakterystycznych jest wiecej, ale i te wystarcza, aby sobie ich
        wyobrazic ...

Baloo

• Gość: Troy Re: krotki kurs ... IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.02, 09:46
          Baloo,jade 21.03 do PL wiec bede mial
          oczy otwarte i poobserwuje to "zjawisko".
          O ile nie dostane w twarz kijem basebollowym
          to podziele sie wrazeniami.
          • Gość: Baloo Do Troya IP: *.ne.ch 07.03.02, 09:48
            No to niech Moc bedzie z toba ... ale dresiarstwo nie problemem wylacznie
            polskim, wiec chybamasz cos zblizonego "u siebie" , nie ?

Baloo
            • Gość: Troy Baloo,masz na mysli... IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.02, 09:54
              Gość portalu: Baloo napisał(a):

> No to niech Moc bedzie z toba ... ale dresiarstwo nie problemem wylacznie
              > polskim, wiec chybamasz cos zblizonego "u siebie" , nie ?
              >
              > Baloo

mlodych,lysych,niezadowolonych ludzi
              z nowych Landow scigajacych "kolorowych"
              oraz rzucajacych kamieniami w turecki
              "Döner Imbiss"???
              • Gość: DundeeGi Re: Baloo,masz na mysli... IP: *.prem.tmns.net.au 07.03.02, 10:05
                Gość portalu: Troy napisał(a):

> Gość portalu: Baloo napisał(a):
                >
                > > No to niech Moc bedzie z toba ... ale dresiarstwo nie problemem wylacznie
                > > polskim, wiec chybamasz cos zblizonego "u siebie" , nie ?
                > >
                > > Baloo

Koledzy, ale pamietajcie ze zeby otrzymac prawdziwy obraz Dresiarza, nalezy wybic
                sobie jedynke i najlepiej w tym miejscu palic papierosa, nastepnie waznym
                elementem sa tzw zmije na szyji, koniecznie zlote i grube! Ponadto ja osobiscie
                czesto widzilam zamiast adidaskow, sandalki coby widac marke skarpetek.
                Powodzenia!

Pozdrawiam
                Dundee Girl
                >
                > mlodych,lysych,niezadowolonych ludzi
                > z nowych Landow scigajacych "kolorowych"
                > oraz rzucajacych kamieniami w turecki
                > "Döner Imbiss"???

• Gość: sharky Re: Baloo,masz na mysli... IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.03.02, 10:12
                  Kurcze to dresiarze jeszcze nie wygineli w Polsce?
                  • Gość: narval dresiarze po FR// IP: *.abo.wanadoo.fr 07.03.02, 10:57
                    Kochani, to subkultura, nie tylko panuje w "katolandii"; w FR. ma sie to mniej
                    wiecej taksadmieszkam, obok collège'u, wiek 11 nawet do 17 lat, ci, ktorzy
                    material lepiej utrwalali) OBOWIAZKOWO- casquette(moze Baloo przelozy na
                    ogolnodostepny jezyk; kaszkiet?)z krokodylkiem (Lacoste), polo(bialy lub
                    czarny)inne kolory mniej zaobserwowane (Lacoste), zloty naszyjnik i sygnet na
                    palcu, bluza dresowa (koniecznie duzy napis na plecach NIKE, REEBOOK, ADIDAS,
                    SERGIO TACHINNI, ta ostatnia marka dominuje na rynku. Spodnie dresowe, nie
                    moga byc tej samej marki co bluza, no i buty sportowe!!! Dominuje Nike z
                    deesigner'em awangardowym! W chlodniejsze dni, tylko....teddy ( bluzy-
                    biodrowki na styl amerykanski z zapinaniem na zatrzaski i ....aby tradycji
                    stalo sie zadosc napis na plecach! No i oczywiscie pet miedzy zebami! Starsi,
                    ktorzy na machlojach dorobili sie samochodu (wyglad ten sam) lubuja sie w
                    marce Volkswagen (Golf 4) ze wszelakimi dodatkami ozdobnymi i warunek nr1
                    przyciemniane szyby!
    • Gość: tomek Re: IP: 62.148.83.* 07.03.02, 13:25
      ostatnio jechawszy sobie spokojnie w mieście zobaczyłem za sobą samochód coś
      jakby zbyt szybko rosnący w lusterku i mrugający na mnie światłami. ponieważ
      akuret wyprzedzałem inny samochodzik, tamten musiał przy(c)hamować co zrobił
      pewnie centymetry za mną. po zjechaniu na lewo tamten zrównał się ze mną i tu
      popisałem się głupotą - postukałem się w głowę zanim zobaczyłem sąsiada a
      konkretnie 4 rosłych, barczystych sterydów. ich reakcja? wyciągnęli jak jeden
      mąż noże( nie były to bynajmniej scyzoryki Swiss Army) i zaczęli nimi machać
      robiąc przy tym dziwne(czytaj tępe i agresywne) miny. ponieważ postury jestem
      nikczemnej a obok siedziała żona w ciąży ,z serduszkiem w gardle pojechałem
      dalej nie odwracając się więcej w ich kierunku. gdybym odpowiedział jakkolwiek
      na ich zaczepkę , kto wie jak by to się skończyło. typowe zachowanie dresiarza.
      rozjeżdżają się po drogach nie pacząc na innych, a gdy ktoś zwróci im uwagę po
      prostu obijają mordkę(oby tylko). a policja jak to policja- śpi.
      • Gość: boss Re: dresiarze- cinkciarze !! IP: *.tnt11.ewr3.da.uu.net 07.03.02, 16:38
        Dzisiejsi dresiarze to pokolenie dawnych cinkciarzy z lat 60-70 -80 czyli tych
        co stali pod sklepami i kantorami PEWEXOW i handlowali dolarami [nigdzie
        oczywiscie cale zycie nie pracujac] zawsze dobrze wypasieni ,ubrani w dzinsy
        najnowszej marki dostepnej w PEWEXIE, sumiaste wasy,swiat ciemnych interesow i
        machlojek.Dzis nastepne pokolenie "Dresiarze" - handel i szwindle z
        samochodami sciaganymi z Niemiec [ oczywiscie ZNOWU nigdzie sie nie pracuje]
        przemyt papierosow,alkocholi itp,itd. Jezdza tylko sciagnietymi ze zlomu lub
        powypadtkowymi BMW, pewni siebie,zarozumiali,chamscy,w towarzytwie panienek
        lekkich obyczajow,obwieszeni zlotem,niekiedy kolczykiem w uchu. To zgrubsza
        definicja na polskiego "dresiarza"
    • Gość: Kaboom Mlodierz w Stanach! IP: *.netcom.ca 07.03.02, 16:49
      Tam mlodierz jest bardzo inteligentna i ... bardziej pragmaticzna. Jak maja
      jakie waty jeden do drugiego, to kaboom, kaboom i po sprawie!
      • Gość: student mlodziez w stanach INTELIGENTNA ??? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.03.02, 16:58
        pierwsze slyszesmile wlasnie !!! polecam bardzo inteligentny program, wymyslony
        wlasnie przez hAmerykanska mlodziez:"JackAss" w slynnej hAmerykanski MTV !!! ---
        - to naprawde inteligentny program !!!!!!!

student
        • Gość: Mily A ja polecam polskie programy !!!! IP: 170.28.16.* 07.03.02, 19:33
          Gość portalu: student napisał(a):

> pierwsze slyszesmile wlasnie !!! polecam bardzo inteligentny program, wymyslony
          > wlasnie przez hAmerykanska mlodziez:"JackAss" w slynnej hAmerykanski MTV !!! --
          > -
          > - to naprawde inteligentny program !!!!!!!
          >
          Wielki Brat
          Kolo Fortuny
          Kto chce zostac milionerem , czy jak tam to sobie tlumaczycie.

Lepszy glupi program ale wlasny. Wy nawet glupiego sami nie potraficie wymyslic,
          tylko zywcen rzniecie od tych podobno glupszych.
          Gdzie to was ustawia w hierarchi ?!?!?!?

• Gość: student Ty to mnie lubisz Mily :) IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.03.02, 19:39
            wiesz nawet jestes Mily... skoro ktos za mna caly czas chodzi to znaczy ze
            czuje jakas tam sympatie do mniesmile dziekuje smile
            Kolejny raz uogolniasz.... czuje sie tak jakbym byl wlascicielem wszystkich
            platnych sraczy, programow, telwizji , wszystkiego... skoro ma Ci w ten sposob
            ulzec to ok.. tak masz racje: Wielki Brat jest glupi i jak kazdy program
            sciagniety z zachodu...

eee tam nie bede wymianial ktore programy sa polskiej produkcji bo i tak pewnie
            polskiej tv za duzo tam nie macie... no ale i tak by sie to spotkalo z
            krytyka...

jednak chyba przyznasz ze "JackAss" to juz dno totalne... obejrzalem jeden
            odcinek, ciekaw bylem o czym to.. bez komentarzy....

Mily a powiedz mi za co Ty tak nas z Polski nie lubisz.. bo to ze tu jest --
            ujowo to juz wiem, tylko ze mi sie obrywa za wszytko a ja biedny niczemu winien!

P.S. wize dostalem wiec zasile szeregi w usa.

pozdrawiam
            • Gość: Mily Napisz, co studiujesz... IP: 170.28.16.* 07.03.02, 19:53
              aki becwalek dostal sie na studia, to swiadzczy o upadku polskiego szkolnictwa
              wyzszego... Zero sensu i logiki. Zobacz sam:
              Piszesz:
              >Kolejny raz uogolniasz.... czuje sie tak jakbym byl wlascicielem wszystkich
              platnych sraczy, programow, telwizji , wszystkiego...

A kawalek dalej:
              >Mily a powiedz mi za co Ty tak nas z Polski nie lubisz.. bo to ze tu jest --
              ujowo to juz

Ja uogolniam wg. ciebie, ale juz pare zdan pozniej sam to robisz. Gdzie ja
              napisalem, ze nie lubie Polakow?
              Nie lubie ciebie, bo usilujesz glupio prowokowac. Ale ty to na szczescie nie
              wszyscy Polacy.
              • Gość: student hmmm ja prowokuje ! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.03.02, 20:03
                i tu sie mylisz... skoro powstal watek po czym poznac Polaka zagranica to
                dlaczego nie moze byc watku po czym poznac "zagancznego" Polaka w Polsce..
                tylko , zechyba uderzylem w Wasz czuly punkt... a cel nie taki mial byc...

To ze jestem na tym chat'cie nie zonacza ze jestem tutaj po to by kogos
                denerwowac... Sam niebawem stad wybywam a przy okazji moglem wiele cennego
                dowiedziec sie o zyciu tam...u Was...

Jakos tylko Ty i ja nie mozemy sie dogadac, bo zawsze to Ty wyzywasz i bluzgasz
                na mnie.. no coz.. widocznie dobrze Ci z tym...

P.S. studia jaknajbardziej techniczne !

a jesli masz cos do mnie to prosze bezposrednio: bqwert@interia.pl

chetnie odpisze - to nie bylo ironiczne !

pozdrawiam

• Gość: ciekawy Re: "DRESIARZ" IP: 168.143.112.* 07.03.02, 19:21
      Dziekuje wszystkim za odpowiedz. Po przeczytaniu
      wszystkich postow mam wrazenie, ze "DRESIARZ" to
      odpowiednik "gang member" in US. Tych to u nas nie
      brakuje i sa bardzo widoczni i agresywni, opanowuja
      czesto szkoly , zaczynaja zwykle od wyludzania
      haraczy. Pozniej, na ulicach, gra sie toczy o wieksze
      pieniadze. Wszystkie wieksze miasta maja z nimi
      problem.
      • Gość: Dumb A w malych co, policja rencistow po miescie wozi? IP: *.netcom.ca 07.03.02, 20:27

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka