warcholski
30.11.11, 09:49
no szto wy niczewo nikagda, nenada, niet paniemaju?
Lotnisko Newark. Ostanie walizki pakuja tudziez pasazerowie gramola upska na siedzeniach, drzwi zamkaja...tym czasem Kaptan Wrona przechadza sie od dziba do ogona, oglada maszynu od spodu...OK nic nie cieknie, wszystkie srubki, nity na miejscu, szyba nie peknieta, silowniki wygladaj w porzadku i wtem kopie noga w opone, no tak sprawdza cisnienie...uwaga: lecimy, podwozie sie chowa za tem ktos?? slyszy zgrzyt , zapala sie lamka kontrolna, wycieka olej. Warszawa mowi to nic takiego mata leciec dalej, drobna sprawa, co tam olej nie wracac, trzymajta sie chlopaki na kursie mata przed soba tylko ocean.
Warszawa.... znizaja, na horyzoncie juz widac czubek wystaje to pomnik przyjaciol rzadzwckich, wkolo tylko drzewa. Na ziemi ma zadnego eksperta, zapewne ryby lowi w Pcimiu Wielkim nad rzecznym wylewem. kontakt z fachowcem producenta byl urwany, telefon nie dziala, linnia zerwana (ktos ukradl kabel chiba),, nikt nic nie wie co robic, nawet przez ponad pol godziny okrazania wokol Okecia przez dzielnego bohatera pilota. Ale co to?- super duper doswiadcziony Pilot nie umie przeczytac instrukcji, (elektryki w szkole nie uczyli) a personel na ziemi jest oczywista bezradny,...no nie, chiba nie?... to chiba byla ekipa z drewnianej walacej sie (smolenskiej) budki, wlasnie otwierali kolejna flaszke wodki i wydaja komende: panie Kaptan Wrona trzymaj sie!! Ryzyk fizyk, zaraz strazaki tu przyjada rozleja piane i jakos to bedzie. ...o uuurrra udalo sie, wot kakaja ybut maszina niet kuryla
.
wiadomosci.wp.pl/title,Czemu-Boeing-ladowal-bez-podwozia-Co-przeoczyli-piloci,wid,14035070,wiadomosc.html?ticaid=1d791
~Wiesiek [7 minut temu]
Piloci nie sprawdzili bezpieczników.To tragedia!A co robiła wieża?nikt nie udzielał fachowych porad?Przypominam,że wg.informacji prasowych to po wciśnięciu bezpiecznika podwozie się wysunęło.Życie 321 osób było zagrożone ponieważ nikt nie sprawdził bezpiecznika.Gratuluję.
~azymut [pół godziny temu]
Gdy napisałem onegdaj ze winna jest załoga a głównie kapitan to zasypano mnie minusami i obelgami że jestem PiSowskim sk..synem. Ta obelga mnie ździwiła bo co ma błąd pilota do formacji która osobiscie jest mi obojętna. Ostatnimi czasy to jest jak wytrych jak się chce kogoś obrazić. Kiedyś gdy brakło argumentów mówiono : panie a pan jestes Żyd. Cała ta histeria wywołana z Wroną i "sukcesem" w lądowaniu pokazuje jak źle dzieje sie w kraju. Świat sie nie zachwycił tylko pokazał jako news i tyle. Dlaczego? Bo samolot był sprawny i lądował na komputerze a nie ręcznym sterowaniu wiec co to za cud. Ostatnio tak brak nam Polakom sukcesów i wiary w siebie że gotowi byliśmy ozłocić Małysza czy zrobic bohaterem narodowym pilota wykonujacego swoja pracę. Dlatego społeczeństwo chwyta sie wszelkich sukcesików byleby poprawić swoje wyobrażenie o sobie. Sprytnie wykorzystuja to politycy obu stron podbijajac bębenek dumy narodowej by upiec swoją pieczeń.