mcov 30.03.12, 06:34 forum.gazeta.pl/forum/w,209,113524264,134683917,Re_Emigracja_NIE_wracam_do_kraju_.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fan.club Piękny tekst! 30.03.12, 07:15 I ani słowa o tym, że do pożytków z emigracji należy wydzielanie żółci na jakimś "polonijnym", a może nawet poyebanym, forum. Ucz się, krowa, od innych! Odpowiedz Link Zgłoś
mcov Znów na służbie? Kapral opie...? 30.03.12, 07:17 Znów na służbie? Kapral opie...? Odpowiedz Link Zgłoś
stolowkowy Re: No pewnie, bo tak wygląda świat w oczach krow 30.03.12, 14:45 hehehe, punktujesz go caly czas Odpowiedz Link Zgłoś
donk Re: Piękny tekst! 30.03.12, 14:17 heheheh Inni majom psychoalityka. On siem tu woli wytrzepac skorom ze mu powieka lata i takie rozne sprawy jak przeyebane zycie. A jak kcial kolegom siem wyzalic ze kapusz eim zmoczyl od lezenia na chodniku to go wysmiali ze chory. heheheheheheheheheheheheheheheheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
stolowkowy Re: Piękny tekst! 30.03.12, 14:50 glupi cep o poczwornej (zeby!) osobowosci na ktorego szkoda cwierc zdania napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 jestem znowu szczęśliwa :-) 30.03.12, 14:51 Powrot do Polski po 20-30 latach na emigracji al-szamanka 5 lat temu, po 25-cio letnim pobycie w normalnym kraju, zdecydowałam się na powrót, co okazało się największą pomyłka mojego życia. Co prawda, dwa razy do roku odwiedzałam rodzinę, jednakże kontakt z innymi ludźmi ograniczony był do minimum, dlatego nie potrafiłam wyrobić sobie zdania. Będąc niejako na stałe, wyrobiłam je sobie bardzo szybko. Myślałam, że gdy podejmę pracę, zaaklimatyzuje się szybciej. Niestety, każdy następny dzień okazał się być większym koszmarem niż poprzedni. Zniosłabym fatalny poziom służby zdrowia, przedziwne układy w urzędach, inne, obce w międzyczasie, smaki i zapachy...ale ludzie!!! Bez uśmiechu, złośliwi, zarozumiali, pokrzywdzeni przez cały świat, ale jednocześnie pełni nienawiści do każdego, kto ma chociażby złotówkę więcej, fanatyczni, zawistni. Nie mogłam tego pojąc i byłam po prostu przerażona. I nie było to tylko moje wrażenie. Mój Brat, mieszkający w Polsce, "pocieszał" mnie, że drugiego tak obrzydliwego narodu nie ma na świecie. Jestem przekonana, że można spotkać w Polsce porządnych, normalnych ludzi, ale nie chciałam tracić czasu na ich szukanie. Po dziewięciu miesiącach (wytrwałam 8 miesięcy za długo) wróciłam DO SIEBIE i jestem znowu szczęśliwa Odpowiedz Link Zgłoś
donk I struzufka tez juz przy pompie. heheheh 30.03.12, 14:59 heheheheheheheh Co przezyjemy dzisiaj? heheheheheheheheheheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
stolowkowy Re: I struzufka tez juz przy pompie. heheheh 30.03.12, 15:02 municypalne wyporzyczyli slozpom? Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: I struzufka tez juz przy pompie. heheheh 30.03.12, 16:15 donk napisała: > Co przezyjemy dzisiaj? heheheheheheheheheheheheheh muzina zapytaj co przezyjecie, hehe a moze tym razem nie przezyjesz jak cie za ostro wybolcuje, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
stolowkowy Re: jestem znowu szczęśliwa :-) 30.03.12, 15:01 i to napisala al-szamanka? Nic ci to nie powi? Odpowiedz Link Zgłoś
mcov A forumowe ćwoki muszą męczyć się, hehehehe 30.03.12, 16:50 A forumowe ćwoki muszą męczyć się, hehehehe Na sznur, na sznur dziady, hehehehehehhe Odpowiedz Link Zgłoś
stolowkowy Re: A forumowe ćwoki muszą męczyć się, hehehehe 31.03.12, 00:40 czytam ciebie i nie moge sie oprzec wrazeniu jestes zwyklym prymitywnym poyebem wyjechanym. Odpowiedz Link Zgłoś