warcholski Re: łasek jednej brzozy 24.10.13, 17:15 i.iplsc.com/-/0002IUW410XON74V-C114.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski zespol laskatuska eksperci zero 24.10.13, 17:21 poczytajcie sobie przygłupy POkemońskie PO podstawówkach, później POszczekacie. "Przyjrzyjmy się zatem ekspertom – z zakresu nauk ścisłych – komisji rządowych i regularnie współpracujących z zespołem parlamentarnym przez pryzmat kryteriów uznawanych w nauce." Komisja Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego Zwana potocznie komisją Millera. W jej składzie pracowało 34 osoby. 27 paniom i panom magistrom musimy grzecznie podziękować. Nie żeby było z nimi coś nie tak, ale jeśli to ma być pojedynek naukowców to z komisji Millera do drugiej rundy przechodzi 7 osób: prof. dr hab. inż. Ryszard Krystek dr Agnieszka Kunert-Diallo dr inż. Maciej Lasek ppłk dr inż. Sławomir Michalak płk dr n. med. Olaf Truszczyński dr inż. Stanisław Żurkowski dr hab. Marek Żylicz Jeden z nich to doktor nauk medycznych, jest także dwójka prawników czyli z zakresu nauk ścisłych pozostają 4 osoby: dr inż. Maciej Lasek, prof. dr hab. inż. Ryszard Krystek, ppłk dr inż. Sławomir Michalak i dr inż. Stanisław Żurkowski. Zacznijmy od obecnego przewodniczącego zarówno KBWLLP i jednocześnie szefa tzw. Komisji Laska – państwowego organu do wyjaśniania. Nie piszę wyjaśniania czego, bo jak na razie nie było nawet próby wyjaśniania co mają wyjaśniać. O ile mi wiadomo w chwili pisania tego tekstu nie udało im się od wielu miesięcy nawet uruchomić strony internetowej, pomimo że korzystają oni ze wsparcia infrastruktury rządu oraz że pobierają za swoją pracę nie takie skromne pensje z pieniędzy podatnika. Póki co wydaje się, że największa ich aktywność to wyjaśnianie, że inni naukowcy nie powinni wyjaśniać. Poniżej wyniki wyszukiwań naukowych publikacji ze zbioru baz danych Scopus i ISI. Dr inż. Maciej Lasek. W ciągu ostatnich 16 lat 0 (słownie: zero) publikacji w jakimkolwiek czasopiśmie ISI. 6 publikacji z ostatnich 16 lat to wyłącznie materiały z konferencji, jako współautor. Cytowań: zero. H-index: zero. Jedyny artykuł dr. inż Laska jaki udało mi się znaleźć w indeksowanym czasopiśmie pochodzi sprzed 17 lat. To czasopismo to polski kwartalnik Journal of Theoretical and Applied Mechanics (JTAM) wydawany przez Polskie Towarzystwo Mechaniki Teoretycznej i Stosowanej. W obecnym rankingu czasopism ISI w kategorii Mechanics na 134 indeksowane w tej kategorii czasopisma JTAM zajmuje 115 pozycję. Prof. dr hab. inż. Ryszard Krystek. Zgodnie z bazą danych Nauka Polska profesor zwyczajny na Politechnice Gdańskiej; Wydział Inżynierii Lądowej i Środowiska; Katedra Inżynierii Drogowej. Zgodnie ze Scopus publikacji: zero. Cytowań: zero. H-index: zero. ppłk dr inż. Sławomir Michalak. Publikacji: zero. Cytowań: zero. H-index: zero. Dr inż. Stanisław Żurkowski. Publikacji: zero. Cytowań: zero. H-index: zero. Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski łasek jednej brzozy ktora disappear 24.10.13, 18:49 po mistyfikacji doklejonych "copy & paste" w "fotoszapie" czesci ( fotoszopy krajowych nazwe nie mylic ze smolenska szopa dowodzenia...) do "pancernej brzozy" ... prof. Nowaczyk wyjasnia jak fragmenty wisza na galezi i dziwi sie ze wiatr tego nie zdmuchnal - cala ta fotograficzna mistyfikacje pokazuje laskatuska publicznie po 2 (slownie dwoch, az dwoch latach (czyli tzw nowy material dowodowy laski tuska, niestety orgial, musicie uwiezyc na slowo laski tuska gdyz: brzoza ZNIKNELA teren ktory podobno zostal przekopany na metr i kazda "najmniejsza czastka, prosze panstwa zostala poddana procesowi badan genetycznych" Kopacz wlasa lopata podpisala...tym czasem ten teren zostal ogrodzony siatka, rosna na nim chwasty, mial byc podobno przeznaczony pod nieistniejaca budowe, a z innych doniesien zdecydowano wyciac wszystkie krzaki poniewaz czeste ladowania ruskich ciezkich ilow zachaczaly o drzewa - jeden taki zlamal te pancerna brzoze juz wczesniej 5 kwietnia ale to tajny material wojsk radzieckich i nic, i gawno wam poliaki do tego pozostaly "material" dowodowy zostal skrzetnie pociety, okna wybite, zardzewialy a gramotne ruskie capy gdniota w dowolny sposob kazda czesc do dzisiaj, w zaleznosci od "postepow" laski tuska, wiec: mam nadzieje ze Radoslaw Wspanialy kiedys po latach przyleci z Moskwy trzymajac reklamowke z biedronki oswiadczajac zebranym chmarnie chamstwo na Okeciu, przepychajcych sie lokaciami kopic jeden drugiego w noge z wystawionymi mikrofonami, poda zaiste oswiadczenie, spoconego ocierajcego pot z czola: " uf, zdobylem...tyle zostalo z aeroflota, i to dokladnie jest wszystko co nasz kamradzki Kraj Rad nam przekazal, niczego juz nie zatrzymali" wskazujac paluchem na plastikowa torbe..." dawali mi jeszcze jakies lom, ale mowilem im, ze to chyba nie od tupolewa?" Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski a gdzie te czesci ? 25.10.13, 20:28 nio, chiichii chiba ruskie na zlosc lace tuska nie zrobili retuszu na filmie nagrywajac ten film w osmym dniu PO katastrofie fymreport.polis2008.pl/wp-content/uploads/2013/10/Koronczik-i-jego-polowa-analiza-11.png >>Ja rozumiem, że ktoś może być durniem, że ktoś może być świnią, ale jednocześnie ? ... forum.gazeta.pl/forum/w,1157,147635955,,Laska_uruchomila_strone_Klamstw_i_falszerstw_c_d_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Ekspert PiS od brzozy kłamał. 26.10.13, 22:41 fakiba Następny oszust z zespołu oszustów pod wodzą mitomana Antka został zdemaskowany , teraz kolej na ruch macierzystej uczelni , czyli kop w d.... za psucie reputacji Ekspert PiS od brzozy kłamał. W analizie Cieszewskiego pojawia się nazwisko naukowca, który nic o badaniach nie wiedział !!! - Nie brałem udziału w analizie Chrisa Cieszewskiego - napisał Deepak Mishra z University of Georgia, wybitny specjalista od zdjęć satelitarnych. Cieszewski powoływał się na niego, twierdząc, że smoleńska brzoza została złamana jeszcze przed 10 kwietnia 2010 r. O sprawie pisze dziś "Gazeta Wyborcza". Cieszewski też pracuje na University of Georgia. Podczas poniedziałkowego wykładu na II Konferencji Smoleńskiej, na której wystąpili głównie naukowcy związani z PiS, przedstawił analizę kilku zdjęć satelitarnych. I przekonywał, że widać na nich, iż już co najmniej 5 kwietnia drzewo było złamane. W pracach nad analizą zdjęć miało uczestniczyć kilku wybitnych naukowców z USA: Arun Kumar, Deepak Mishra, Roger Lowe i Pete Bettinger. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14846279,_GW___Mamy_dowod_na_klamstwo_eksperta_PiS_od_brzozy_.html#BoxWiadTxt 3.janusz Najsmutniejsze,że takie Cieszewskie,Biniendy i im podobne kreatury zarażają świat polską podłością i głupotą. Jak później mieć pretensje,że funkcjonuje tyle polish jokes. henryk57 Trwa degrengolada polskich naukowców.Co się dzieje w kraju gdzie bezkarnie można wygadywać brednie podpierając się profesorskim tytułem.Przykłady pisania plagiatów są zmorą uczelni,samozwańczy "profesorowie" obejmują katedry uczelni,wzajemne podkopywanie autorytetów stało się normą.Pan Kleiber próbował zrobić "ustawkę" "eksperci " Macierewicza kontra komisja Laska.Wystarczy uważnie wczytać się co mówili profesorowie na Konferencji Smoleńskiej to ręce opadają z szelestem.To nie jest nauka to jest bagno. helmut.berlin Tom Jackson, Vice President, Public Affairs Division University of Georgia oświadczył w dn. 24.10.2013, że działalność Prof. Cieszewskiego przy "badaniach" katastrofy smoleńskiej nie ma nic wspólnego z University of Georgia. Jackson podkreślił, że jest to oficjalne stanowisko uniwersytetu. Poniżej dane kontaktowe Toma Jacksona: publicaffairs.uga.edu/index.php/site/director teacher Prof. Cieszewski już podczas transmisji w TVN24 zmienił ton, wycofał się z wielu wcześniej wygłoszonych poglądów i w ogóle był mniej kategoryczny. Swoją drogą naprawdę dziwię się, że tylu ludzi jest gotowych utracić dobre imię, reputację, zniweczyć karierę naukową, by bronić przegranej sprawy. W imię czego, dla kogo, za jaką cenę? Jak człowiek, który przez dwadzieścia, trzydzieści lat mozolnie buduje swój image i walczy o tytuły naukowe, może sobie pozwolić, aby w ciągu kilku godzin to wszystko bezpowrotnie utracić? Gdzie rzetelność naukowa, godność profesorska? Dotyczy to również profesorów, co do których domyślamy się, że są fanatycznie oddani sprawie i gotowi są do obrony tych bredni, ale którzy w tych trudnych okolicznościach mają na tyle rozumu, aby pozostawić nas z naszymi domysłami. Fragmenty z niezalezna.pl/, gdzie zwolennicy Macierewicza powołują się na DEEPAK MISHRA: II KONFERENCJA SMOLEŃSKA – PROGRAM PONIEDZIAŁEK, 21 października 10:20 – 10:40 Chris Cieszewski, Arun Kumar, DEEPAK MISHRA, Roger Lowe, Pete Bettinger, University of Georgia ‐ Spatio‐temporal analysis of high resolution satellite imagery 10:40 – 11:00 Chris Cieszewski, Arun Kumar, DEEPAK MISHRA, Roger Lowe, Pete Bettinger, Daniel Markewitz, University of Georgia ‐ Supplementary analysis of the Smoleńsk birch Prof. Chris Cieszewski opisał na wczorajszej konferencji prasowej metodologię swoich badań, udowadniając, że jego przełomowa analiza jest pod względem technicznym bez zarzutu. Ustalenia prof. Cieszewskiego i jego zespołu unieważniają więc ostatecznie główną hipotezę raportów MAK i Millera, mówiącą o złamaniu skrzydła tupolewa przez „pancerną brzozę”. Należy koniecznie podkreślić, że za amerykańskim naukowcem przemawia nie tylko profesjonalizm wykonanej analizy, lecz także kompetencje wpierających go uczonych. Jeden z nich, dr DEEPAK MISHRA, ekspert od geoprzestrzennej analizy terenów podmokłych, dostaje granty od NASA sięgające miliona dolarów. Inny, prof. Pete Bettinger, od 25 lat zajmuje się tzw. fotogrametrią powietrzną oraz interpretacją zdjęć lotniczych. Trzeba naprawdę być propagandystą, by mówić, że tacy ludzie pomylili brzozę ze śmieciami. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Ekspert z piwnicy w Toronto kłamał. 27.10.13, 18:56 a scislej z apartementowca (adres znamy tej piwnicy) Źródłem tej informacji nie jest złowrogi i „nienawistny” IPN, ale Archiwum Państwowe w Białymstoku: www.bialystok... Pierwszy krewny z kresów, trafiony i zatopiony jako stalinowski funkcjonariusz? Paweł odpowiesz? Drugiego przodka trzeba poszukać na wspomnianych ciotecznych gałęziach i jest taki, nazywa się Piotr Artymowicz. Proszę Szanownych Czytelników, aby spróbowali odgadnąć skąd pochodzi i czym się zajmował Piotr Artymowicz senior? Łatwa była zagadka. Piotr Artymowicz senior to ubek, który prześladował żołnierzy AK. Źródło? Bardzo proszę, ale niestety IPN: www.ipn.gov.p... Przy Piotrze Artymowiczu pojawił się zwyczajowy dodatek senior, to ważna informacja, do której dojdę, ale wcześniej Mikołaj Artymowicz, ojciec Pawła oraz Andrzeja Artymowicza. Człowiek o identycznym imieniu i nazwisku jest zarejestrowany na tak zwanej liście Wildsteina pod numerem IPN BU 01703/91. Jak wiadomo ta lista nie zawiera dokumentów poszerzonych i w związku z tym ponownie grzecznie pytam Pawła Artymowicza. Czy tata Mikołaj Artymowicz był esbeckim kapusiem, esbeckim funkcjonariuszem, czy może był prześladowany jako opozycyjny działacz przez tatę Stefana i wuja Piotra? Czym się tata zajmował? Trzech Artymowiczów i trzech esbeckich aktywistów. Być może przypadek, taki sam jak następny, niesamowity przypadek. Oto strona o familiarnej nazwie: Family aviators - Piotr senior, Piotr Junior, Paweł, Andrzej ( brat: ksywka "Arti" ): artymowiczavi... Dziwne byłoby bardzo, gdyby jeden zbieg okoliczności nałożył się na drugi, zwłaszcza, że mamy kolejne źródło, które informuje, że junior Piotr, syn seniora Piotra jest nagrodzony przez państwo polskie w dacie zgodnej z żywotem jednego i drugiego Piotra: docs.google.... Byłbym jednak nieodpowiedzialny, gdybym na podstawie dwóch zbiegów okoliczności nałożonych na siebie nie poszukał trzeciego zbiegu. Daleko szukać nie musiałem, wystarczyło połączyć wniosek wojewody krakowskiego, żeby dojść do klubu krakowskiego: krakow.naszem... Jest trzeci zbieg okoliczności. Wystarczy? Skoro dalej są wątpliwości nakładam czwarty. Oto senior Piotr Artymowicz i jego pasja: www.szybowce.... Cztery zbiegi okoliczności uważam za wystarczający powód, żeby po nitkach dojść do kłębka takiej oto buńczucznej deklaracji kabotyna: „wiec szukajcie dojscia, nie bede przeciez wysylal listow do prokuratury bo oni dostaja takich (jak od pumby) dziesiec miesiecznie i sprzataczka juz nie nadaza. Wróćmy jeszcze raz do linku: krakow.naszem... Z tego adresu można wyczytać, że Piotr Artymowicz (Kraków), wypadł w zawodach średnio i zajął 6-te miejsce. Fatalnie wypadł pilot Krzysztof Lenartowicz ( Kraków ), który zajął miejsce 19-te i nie trzeba mi wierzyć na słowo, bo już opisuję nie pamiętam, który zbieg okoliczności. 19-te miejsce Krzysztofa Lenartowicza należy przypisać do „wybitnego eksperta” komisji Millera. Pilot Krzysztof Lenartowicz z Krakowa, b. szef pionu PLL LOT, to członek Komisji Millera! pl.wikipedia.... Naturalnie byłoby strasznym zbiegiem okoliczności, gdyby ten znajomy rodziny Artymowiczów i to znajomy kilku gałęzi Artymowiczów, był tym „wybitnym pilotem LOT”, który jadł z Pawłem Artymowiczem obiad i opowiadał o „debeściakach”, potem dostarczył nielegalnych nagrań i tego wszystkiego o czym Artymowicz opowiadał, a czego zwykły, uczciwy i przestrzegający prawa człowiek zdobyć nie może. Teraz jest chyba jasne, że co najmniej… sześć(?), się pogubiłem, zbiegów okoliczności pozwala Artymowiczowi zlewać wnioski do prokuratury i łgać ile wlezie. Zdarzyć się może, że to wszystko razem wzięte jest funta kłaków warte, ja się wcale nie upieram, że pasujące do siebie klocki obciążają Pawła A., ale tak psychologicznie rzecz ujmując, kto mógłby kozakować w taki kabotyński sposób, jeśli nie wnuk, syn, bratanek/siostrzeniec esbeków, który ma wysoko postawionych urzędników państwowych na etacie przyjaciół rodziny? Mnie nie pytajcie. Zapytajcie razem ze mną Pawła Artymowicza. PS Część z tych informacji uzyskałem kanałami od ludzi, którzy mają obawy i ja się im nie dziwię. Wiem jak działa Artymowicz, który posyła swoich burków, aby zastraszali autora niekorzystnych wpisów na jego temat i rodzinę autora. Mnie koneksje i rodzinne tradycje Artymowicza powiewają, mnie Artymowicz co najwyżej może zajady zdetonować, bo jest jeszcze jeden zbieg okoliczności, który nazywa się Paweł Artymowicz. Prace trwają, a w rodzinie nic nie ginie. kontrowersje.net/tresc/nazwisko_artymowicz_pelne_zbiegow_okolicznosci_i_powiazan_z_ekspertami_komisji_millera_nie Odpowiedz Link Zgłoś