Dodaj do ulubionych

Polacy w Kanadzie

IP: *.rdc1.on.home.com 24.02.01, 17:20
Odezwijcie sie Rodacy z kraju pachnacego zywica
Obserwuj wątek
    • Gość: Ottawa Re: Polacy w Kanadzie IP: *.rdc1.on.home.com 25.02.01, 19:11
      Po co sie odzywac, lepiej sluchac glosu z Polski. Nasz wies zasobna, nasza wies spokojna.....
    • Gość: Gosia Re: Polacy w Kanadzie IP: 172.17.4.171, 195.117.243.* 27.02.01, 12:50
      sa juz lepsze zapachy np. warka strong
      • Gość: Ciapek Re: Polacy w Kanadzie IP: *.sematech.pl 01.03.01, 19:43
        Vous parle francais?
        • efka Re: Polacy w Kanadzie 11.03.01, 00:25
          Gość portalu: Ciapek napisał(a):

&#62 Vous parle francais?

Eh bien...ou est lart de conjuguer francaise Monsieur Ciapek?
        • Gość: luc do Ciapek IP: 154.5.38.* 25.03.01, 03:37
          tak ciapek je parle francais, pourquoi cette question ??
          Es-tu de Montreal ??
          • Gość: Iwona Re: do Ciapek IP: *.kielce.ppp.tpnet.pl 12.04.01, 21:37
            salut, luc,
            est que tu peux me repondre, s'il existe des possibilites (reelles) de venir et
            travailler au Quebec si on est Polonais, on connait couramment le francais, un
            peu l'anglais et l'espagnol, et on a fini des etudes sociologiques +
            enseignement du francais? (et on veut reellement travailler et apprendre )
            yvona_polska@poczta.onet.pl
            • Gość: Luc Re: do Yvona IP: *.montreal84.dialup.canada.psi.net 14.04.01, 05:11
              czesc Iwonko
              mieszkam w Montrealu od ponad 25 lat. znam Quebec stosunkowo niezle. wydaje mi sie
              ze znam tez mozliwosci pracowe na tym terenie. z socjologia to niewiele tu zawalczysz.
              zawody ktore sa tu bardzo poszukiwane to informatycy i........pielegniarki, technicy radiologii
              obslugujacy scany; w poszukiwaniu pielegniarek i tych technikow to dyrekcje szpitali
              wyjezdzaja nawet do Francji i Belgii i robia tam rekrutacje. we wszystkich innych zawodach
              oczywiscie mozna tez znalezc prace, tyle tylko, ze okres jej poszukiwania jest bardzo dlugi. a
              poza tym nie dostaniesz prawa pobytu jesli nie masz poszukiwanego zawodu, nawet jesli
              operujesz jezykami. a bez prawa pobytu nie wolno pracowac. voila, circle vicieux !!
              pozdrowienia
              • Gość: Iwona Re: do Yvona IP: *.kielce.ppp.tpnet.pl 16.04.01, 20:52
                salut, Luc et merci,
                dzięki za informacje, chwilowo obrałam taktykę "szukania stąd", czyli zanim
                wyjadę to będę miała coś konkretnego. Jedną ofertę już wysłałam, czekam.
                No i jeśli jest mi to pisane, to kto wie? (bo w międzyczasie mogę znależć coś
                obiecującego gdzie indziej); generalnie Quebec mi się bardzo podoba, przerażają
                mnie jedynie ostre zimy, ale i u nas nie jest wtedy wesoło.
                pozdrawiam,
                Iwona
      • Gość: LESZEK Re: Polacy w Kanadzie IP: *.mtl.colba.net 02.03.01, 02:56
        Na szczescie w Kanadzie mamy tez sporo "Polonusow" na poziomie.
        Pozdrowienia z zamarznietego Quebecu (dzisiaj -20C w nocy).
        • Gość: Leszek Re: Polacy w Kanadzie-Pogoda IP: *.city.vancouver.bc.ca 08.03.01, 21:31
          Gość portalu: LESZEK napisał(a):

&#62 Na szczescie w Kanadzie mamy tez sporo "Polonusow" na
          poziomie.
          &#62 Pozdrowienia z zamarznietego Quebecu (dzisiaj -20C w
          nocy).

Pozdrowienia z wiosennej Kanady (wczoraj +18 C,
          dzisiaj...pochmurno).

Leszek z Vancouver

P.S.
          Ladne Ci rodzice imie dali.

• Gość: Lila Re: Polacy w Kanadzie IP: *.netcom.ca 02.03.01, 02:11
      Serdeczne pozdrowienia z zimowej Canady
      przesyla Lila Pawlowska Koscielniak z corka Ola i mezem Tomaszem
      • Gość: Malina Re: Polacy w Kanadzie IP: *.tnt1.chatham.on.da.uu.net 02.03.01, 21:35
        Pozdrowienia z juz prawie wiosennej Kanady !
        • Gość: Mietek Re: Polacy w Kanadzie IP: *.ilap.com 02.03.01, 23:24
          Wiosna nie wiosna, a co tam w kinach graja w Chatham?
          • Gość: Malina Re: Polacy w Kanadzie IP: *.tnt1.chatham.on.da.uu.net 03.03.01, 01:24
            To samo co wszedzie w Kanadzie i USA. A co wybierasz sie do kina ?
            • Gość: Mietek Re: Polacy w Kanadzie IP: *.ilap.com 06.03.01, 15:58
              Nie tylko jestem ciekawy czy macie kino w Chatham?
              Poza tym badz ostrozna, Malina! Unikaj wilkow i
              niedzwiedzi.
              • Gość: Malina Re: Polacy w Kanadzie IP: *.tnt1.chatham.on.da.uu.net 06.03.01, 22:43
                Gość portalu: Mietek napisał(a):

&#62 Nie tylko jestem ciekawy czy macie kino w Chatham?
                &#62 Poza tym badz ostrozna, Malina! Unikaj wilkow i
                &#62 niedzwiedzi.

Mieszkam na poludniu a nie na polnocy a to spora
                roznica. A ty powinienes uwazac na myszy. Jedne takie
                to Popiela zjadly.

• Gość: Mietek Re: Polacy w Kanadzie IP: *.ilap.com 06.03.01, 23:08
                  Czy na polnocy jest wiecej kin, a jesli tak to jakie
                  filmy tam glownie puszczja?
                  • Gość: Malina Re: Polacy w Kanadzie IP: *.tnt1.chatham.on.da.uu.net 06.03.01, 23:20
                    Gość portalu: Mietek napisał(a):

&#62 Czy na polnocy jest wiecej kin, a jesli tak to jakie
                    &#62 filmy tam glownie puszczja?

A co to sa kina i dlaczego sie oni glownie puszczaja?

• Gość: Mietek Re: Polacy w Kanadzie IP: 216.223.129.* 07.03.01, 18:29
                      W kinach puszczaja niedzwiedzie zeby mozna na nie polowac. Ot co.
                      • Gość: Michal Re: Polacy w Kanadzie IP: 216.95.136.* 08.03.01, 05:33
                        Wiesz co - ty jestes jakis popaprany...
                        Odwal sie od Maliny bo ci sie przykro zrobi...
    • kp Re: Polacy w Kanadzie 07.03.01, 07:42
      ktos z montrealu jest tam?
      • Gość: Rudy Re: Polacy w Kanadzie IP: 216.223.129.* 07.03.01, 18:31
        Sporo ludzi z Montrealu mieszka w Calgary.
        • Gość: anusia Re: Polacy w Kanadzie IP: *.bellglobal.com 10.03.01, 23:13
          hallo!!! a ja z okolic Toronto , serdecznie pozdrawiam
        • Gość: SYL Re: Polacy w Kanadzie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.03.01, 19:14
          Jak uzyskac green card w Kanadzie ?
          • Gość: Hyrzy Re: Polacy w Kanadzie IP: *.ilap.com 12.03.01, 21:20
            Sproboj tego adresu: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
            dzial=0511&forum=POLONIA&wid=4&aid=458
          • Gość: anusia Re: Polacy w Kanadzie IP: *.bellglobal.com 13.03.01, 21:26
            SYL pozdrawiam Bydgoszcz, jestem Bydgoszczanka
            a co do tego zeby sie tu znalezc to najlepiej wyjsc za kogos z obywatelstwem
            kanadyjskim,
          • Gość: Sylwek Re: Polacy w Kanadzie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.03.01, 19:08
            Droga Anusiu !

Dziekuje za rade .Od maja do sierpnia 2000 spedzilem w Toronto bedac w szkole
            jezykowej.Mieszkalem w Scarborough i mam nadzieje
            na powrot przed sezonem letnim i zrealizowania moich planow.
            Moja probe zamieszczona we forum motywowalem tym ze wyczerpalem wszystkie
            mozliwosci zwiazane z uzyskaniem dokumentu jako Permament Residence a nie mam
            zamiaru uciekac do jakichkolwiek prob ominiecia prawa.
            Glownym problemem jest to ze nie posiadam bliskiej rodziny w Kanadzie co by
            pozwolilo by mi osiedlic sie tam ,zreszta nie posiadam takze bliskiej rodziny
            w Polsce i dlatego po przyjezdzie moje podanie zostalo odroczone ze wzgledu
            na brak pewnosci powrotu od Polski po uplywie waznosci wizy studeckiej.

Przesylam Ci pozdrowienia -Sylwek

Ps. Jesli chcesz moge Ci podac moj adres e-mali ,poniewaz pomocne bylo by
            miec kontakt z osoba z Polski ponieaz wiekszosc moich przyjaciol z
            Toronto nie jest narodowosci polskiej.
            • Gość: anusia Re: Polacy w Kanadzie IP: 64.229.42.* 15.03.01, 21:06
              Sylwek, podam ci moj adres :anusia22@yahoo.com
              jesli masz jakies pytania to postaram sie odpowiedziec, jesli bede w stanie,
              pozdrawiam
              Ania
      • Gość: luc ja z montrealu IP: 154.5.38.* 25.03.01, 03:41
        no wlasnie, ja z Montrealu. a dlaczego szukasz kogos wlasnie z Montrealu ? czy tez tu
        mieszkasz ?
    • Gość: ? Re: Polacy w Kanadzie-Dating Club IP: 10.0.167.111, 207.35.188.* 15.03.01, 18:31
      Jest w Kanadzie fajna strona..mozna poznac fajnych
      ludzi...www.polishdatingclub.com ...chyba z Toronto
      • Gość: anusia Re: Polacy w Kanadzie-Dating Club IP: 64.229.42.* 15.03.01, 21:09
        a slyszalam o tej stronie, ale mnie raczej nie bedzie interesowac (no mozeeeee
        kiedys, ale nie teraz) bo mam meza hihi, pozdrawiam
        • Gość: Oscar Re: Polacy w Kanadzie-Dating Club IP: *.ym1.on.wave.home.com 19.03.01, 01:44
          Anusia...uszanowania dla meza...ale moze moglibysmy porozmawiac w eterze????
          • Gość: anusia Re: Polacy w Kanadzie-Dating Club IP: *.bellglobal.com 19.03.01, 01:56
            dziekuje za uszanowania, a porozmawiac moglibysmy tylko praoblem w tym ze ja
            mam strasznie malo czasu, ale moze kiedys, na razie pozdrawiam
            Ania
            • Gość: Oscar Re: Polacy w Kanadzie-Dating Club IP: 10.0.167.111, 207.35.188.* 20.03.01, 17:56
              OK
              • Gość: XYZ Re: Polacy w Kanadzie-Dating Club IP: 63.83.144.* 22.03.01, 22:55
                CZESTO JEZDZIMY Z RODZINA DO KANADY NIESTETY NIE MAM TAM ZNAJOMYCH MOZE KTOS BY
                ZAPROSIL MOJA RODZINE DO MONTREALU LUB TORONTO A MOZE BYC NAWET QUEBEC W
                REWANZU ZAPRASZAM DO PRZEPIEKNEJ PENSYLWANII
                Z POWAZANIEM XYZ
                NAJCHETNIEJ ROWIESNICY W MIARE Z DOROSLYMI DZIECMI
                MOJE DWIE CORKI MAJA 15 i 19
                • Gość: leszek Re: Polacy w Kanadzie-Dating Club IP: *.toronto.navipath.net 24.03.01, 14:46
                  Kto chce dostac po ryju,niech przyjedzie do high-park.
                  • Gość: luc do Leszek IP: 154.5.38.* 25.03.01, 03:47
                    a czemu to w High park-u daja po ryju ?? i po co wobec tego tam chodzic ? ale dobrze ze
                    uprzedzasz smile))
                    • Gość: p.Rostak Re: do Leszek IP: *.netcom.ca 25.03.01, 15:10
                      Gos´c´ portalu: luc napisa?(a): a czemu to w High park-u daja po ryju ?? i
                      po co wobec tego tam chodzic ? ale dobrze ze uprzedzasz smile))

W Hyde Park nie daja, zeby nie wiem co powiedziec. W High Park daja
                      zanim jeszce sie otworzy usta. Moze to z powdu tych czeresniakow, ktorzy
                      lubia High Park i okolice?

• Gość: leszek Re: do Leszek IP: *.toronto.navipath.net 26.03.01, 02:09
                        w High-Park walimy w dziub dla rozrywki,a najbardziej maliniakow z Anglii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka