Dodaj do ulubionych

Czy ktos wysylal meble do Europy? Z USA, Kanady

11.10.04, 06:23
gdzie, jak i za ile? Oto moje pytanie
Obserwuj wątek
    • konto.gazeta.pl Czy sa tu tacy co sie wyprowadzali do Europy? 12.10.04, 18:38
      • Gość: VIP-1 brunon sie wyprowadza IP: *.cwshs.com 12.10.04, 18:57
        od momentu jak tu przyjechal
        tylko ze on i tak membli nie ma
        chyba ze te z "wystawki" bedzie bral ze soba
      • konto.gazeta.pl Tylko glupcy i ja zostali za oceanem czy co? 12.10.04, 22:48
        Ci co wyjechali nie przychodza na forum Polonia. Maja rodziny w kraju od
        dyskusji a o starych flustrackich czasach chca zapomniec.
    • edwart Jak widzisz nikt sie nie wyprowadzal a ci co 12.10.04, 19:08
      Ci co sie wyprowadzali nie brali mebli bo mieli kajdanki na rekach a niektorzy
      nawet na nogach.
    • odszczekne_sie Re: Czy ktos wysylal meble do Europy? Z USA, Kana 12.10.04, 22:56
      Doma Shipping. Wszystko wysla w jakis posob sobie zyczysz. Zastanow sie czy
      warto. Transport ok $1000.
      • Gość: Daft Vader Re: Czy ktos wysylal meble do Europy? Z USA, Kana IP: *.tnt26.sfo8.da.uu.net 13.10.04, 01:47
        Odszczekne_sie: Czy mozesz podac z jakiego stanu w US do jakiego kraju w
        Europie wynosi to ok.kafla? I jaka mniej wiecej objetosc kontenera?

Dzieki z gory!
      • konto.gazeta.pl Re: Czy ktos wysylal meble do Europy? Z USA, Kana 13.10.04, 02:38
        odszczekne_sie napisał:

> Doma Shipping. Wszystko wysla w jakis posob sobie zyczysz. Zastanow sie czy
        > warto. Transport ok $1000.

Gdyby jeden tysiac to moze byc warto. Masz moze web site do nich? Czy jest w
        Kaliforni? Czy na East?
        • Gość: Daft Vader Konto, HERE IS THE LINK IP: *.tnt26.sfo8.da.uu.net 13.10.04, 04:46
          Konto,

www.domaexport.com/English/services/
          jezeli przenosisz caly dom and/or 1-2 bdrm appt, $1000 to prawdopodobnie zbyt
          zanizona cena.Ja teraz wlasnie sprawdzam te mozliwosci, bo sie przenosze z
          Kaliforni do Francji - 2 sypialnie, living room, dining room, kuchnia, itd. Do
          tej pory najnizsza cena jaka uslyszalam to $3 tysiace. Nie znam Twojej
          sytuacji, ale wez pod uwage roznice w cenach mebli miedzy Stanami a Europa. Nie
          wiem jak jest w Polsce, ale we Francji ceny na meble rownej jakosci sa 3-4 razy
          wyzsze niz w Stanach. A wiec jezeli masz dobre meble ktore lubisz, to
          prawdopodobnie Ci sie oplaca zaplacic troche wiecej i wyslac je tam gdzie sie
          przenosisz.

Jeszcze innym problemem sa podatki. Upewnij sie, jakie Ci narzuca "in a port of
          entry". Jezeli meble sa nowe, podatek jest drozszy. Dobrze miec dokumentacje z
          miejsca gdzie sie je kupilo, jezeli maja kilka lat na liczniku.

A propos, skad dokad sie przenosisz?

Jezeli sie dowiem cos nowego, dam tu znac.

Powodzenia,

Daft

• konto.gazeta.pl Re: Konto, HERE IS THE LINK 13.10.04, 06:00
            mysle ze taniej powinno cos byc. Wiem ze w druga strone caly kontener z Gdyni do
            San Frnacisko to gdzies 2500 $. Jezeli bedziesz ciagnal rzeczy przez cale USA do
            New Jersey przewoz ladem bedzie wiecej kosztowal niz z East coast do Europy
            statkiem.

Zdaje sie ze musi to byc trasa Kalifornia-Europa i tylko po wodzie.
            Zaczelem dopiero sie rozgladac w tej sprawie wiec ciekawy jestem doswiadczen
            innych ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka