Dodaj do ulubionych

Czy w Kalifornii jest bieda i syf ?

11.10.04, 15:24
Czytam rozne forumy, bo do kalifornii sie wybieram i znalazlem takie cos ze
mnie az zamurowalo.Napisal to facet co mieszka w Kalifornii podobno
CZY TO PRAWDA???

• Re: Wakacje
ertes 01.10.2004 17:54 + odpowiedz

Podobaja mi sklepy w ktorych wybor jest duzo wiekszy niz u nas.
Zajrzalem do Auchan na Woli i tez mnie sie to podobalo. Ogolnie jest bardzo
pozytywnie oprocz pogody.
Jest tez duzo czysciej.

Teraz jednak podejrzewam ze to bujda, bo tu ten sam facet jednak pisze ze
jest z Kanady.

• Re: Wakacje - paszport
ertes 06.10.2004 22:52 + odpowiedz

Pies z kulawa noga nie zainteresowal sie ze wjezdzalem i wyjezdzalem z Polski
na
paszporcie kanadyjskim.
Zadnych pytan o paszport polski.
Na dowod mam stemple w paszporcie smile))

Czy w Kalifornii rzeczywiscie gorszy syf niz w naszym kochanym Polandzie?

Obserwuj wątek
    • Gość: Maniek Re: Czy w Kalifornii jest bieda i syf ? IP: *.yournetplus.com / 63.110.140.* 11.10.04, 15:30
      widzisz to zalezy od szczescia: jak masz 99 ludzi w Kaliforni i im idzie bardzo
      dobrze i masz tam jednego ktoremu idzie bardzo zle, powiedzmy ze ma na imie
      Travis, tzn ze dla ciebie to jest 100 procent nedzy a dla 99 facetow to jest
      100% szczescia. Zrozumiales?
      • travers Re: Czy w Kalifornii jest bieda i syf ? 11.10.04, 15:37
        Gość portalu: Maniek napisał(a):

> widzisz to zalezy od szczescia: jak masz 99 ludzi w Kaliforni i im idzie
        bardzo
        >
        > dobrze i masz tam jednego ktoremu idzie bardzo zle, powiedzmy ze ma na imie
        > Travis, tzn ze dla ciebie to jest 100 procent nedzy a dla 99 facetow to jest
        > 100% szczescia. Zrozumiales?

Nie zrozumialem bo piszesz jakbyc byl komletnie pijany.
        Jak moze mi byc zle w KALIFORNII skoro ja tam nie mieszkam i w zyciu tam nawet
        jeszcze nie bylem. A moze ty po polsku nie bardzo? Znam troche niemiecki jak
        wolisz.
    • lulu13 Re: Czy w Kalifornii jest bieda i syf ? 11.10.04, 15:31
      bieda isyf jest w 1. bialostockie !!,lubelskie !!,3. rzeszowskie !,4.
      koszalinskie itp !!,wpierw zwiedz te rejony Polski - a potem !!! przyjedz do
      Californi i sobie porownaj !!! - stray glupku !!!!!! , tylko przedtem wez
      troche lekcji z geografii na poziomie szkoly sredniej.
    • Gość: Max A GDZIE ON COS NAPISAL O KALIFORNI???? IP: *.mad.east.verizon.net 11.10.04, 16:39
      • travers No naprzyklad tutaj 11.10.04, 17:40
        Re: szkoła w USA ?? Autor: ertes Data: 13.05.2004 17:26 + dodaj do ulubionych
        wątków skasujcie + odpowiedz cytując + odpowiedz
        A moze to zalezy od county?Moj syn jest wlasnie w Middle School i bedzie w
        niej przez dwa lata.A jestem w OC.
        (OC TO ORANGE COUNTY JAK OSTATNIO SPRAWDZALEM. TO JEST W USA)
        Re: Pytani. Od 1 maja do Kanady bez wizy? Autor: ertes Data: 14.04.2004 21:43

A dlaczego sie tak kolega wscieka? Wyobraz sobie ze ja jako obywatel Kanady
        rowniez uwazam ze Polska powinnawprowadzic wizy. Zreszta taka mozliwosc
        istnieje wedle unijnego prawa.Zamiast tak bardzo przejmowac sie dziura
        budzetowa w Polsce zacznij zajmowac sietym co sie dzieje na twoim podworku.

HEHE SAM JUZ NIE WIEM
        • Gość: Don2 Oj, travers, travers, wicie rozumicie IP: 211.184.45.* 11.10.04, 17:49
          to co u was zauwazylem, to macie attention disorder i na to trzeba sobie
          zaaplikowac ciwczenia. Np zwiekszenie czcionki na monitorze podobno bardzo
          pomaga. Druga rzecz jaka powinienes praktyklowac to regularne wyproznienie bo
          wtedy masz szanse ze uda ci sie skupic nad odpowiedzia a stad juz krotka droga
          do wlasciwego postawienia pytania!

Albo moze warto poprosic towarzysza kaprala zeby was puscil do ksiedza kapelana
          na spowiedz?
          • travers Re: Oj, travers, travers, wicie rozumicie 11.10.04, 19:16
            Wiesz jak ktos tak mowil jak Ty, to moja ciocia mowila ze on jest "sznurek" a
            moja babcia ze "on nie ma wszystkich w domu".
            A jak sie nie mozesz wyproznic to sprobuj lewatywy.
            • odszczekne_sie A gdzie tatus i wujek? 11.10.04, 20:51
              Wyglada na to ze nie miales wszystkich w domu, hahahaha
        • Gość: Max Do Traversa. Chory jestes? Zabraklo ci lekarstwa IP: *.dyn.optonline.net 12.10.04, 00:18
          Gdzie w przez ciebie zacytowanych postach ktos pisze ze w Kaliforni jest "syf"?
          Gdzie ktos pisze cos o kaliforni???

• travers Re: Do Traversa. Chory jestes? Zabraklo ci lekars 12.10.04, 00:42
            Gość portalu: Max napisał(a):

> Gdzie w przez ciebie zacytowanych postach ktos pisze ze w Kaliforni
            jest "syf"?
            > Gdzie ktos pisze cos o kaliforni???
            >
            Facet powiedz mi : jesli jestes taki glupi ze nie rozumiesz czytanego tekstu
            albo taki prostak, ze nie umiesz wyciagac podstawowych wnioskow , to po chuja
            wtrancasz swe trzy grosze do dyskusji?
            • Gość: Max Debilu skonczony! IP: *.dyn.optonline.net 12.10.04, 01:04
              Taki przyklad dales o kims opisujacym syf w kaliforni. Pokaz mi niedorozwiniety
              czlowieku gdzie tu ktos napisal cos zlego o kaliforni:

No naprzyklad tutaj
              Autor: travers
              Data: 11.10.2004 17:40 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
              Re: szkoła w USA ?? Autor: ertes Data: 13.05.2004 17:26 + dodaj do ulubionych
              wątków skasujcie + odpowiedz cytując + odpowiedz
              A moze to zalezy od county?Moj syn jest wlasnie w Middle School i bedzie w
              niej przez dwa lata.A jestem w OC.
              (OC TO ORANGE COUNTY JAK OSTATNIO SPRAWDZALEM. TO JEST W USA)
              Re: Pytani. Od 1 maja do Kanady bez wizy? Autor: ertes Data: 14.04.2004 21:43

A dlaczego sie tak kolega wscieka? Wyobraz sobie ze ja jako obywatel Kanady
              rowniez uwazam ze Polska powinnawprowadzic wizy. Zreszta taka mozliwosc
              istnieje wedle unijnego prawa.Zamiast tak bardzo przejmowac sie dziura
              budzetowa w Polsce zacznij zajmowac sietym co sie dzieje na twoim podworku.

HEHE SAM JUZ NIE WIEM

• Gość: Max A tu kretynku IP: *.dyn.optonline.net 12.10.04, 01:07
                podales przyklad jaki to syf jest w Klaifoorni:

• Re: Wakacje
                ertes 01.10.2004 17:54 + odpowiedz

Podobaja mi sklepy w ktorych wybor jest duzo wiekszy niz u nas.
                Zajrzalem do Auchan na Woli i tez mnie sie to podobalo. Ogolnie jest bardzo
                pozytywnie oprocz pogody.
                Jest tez duzo czysciej.

A WIEC PYTANIE:

JESTES NIEDOROZWINIETY CZY TYKO DEBILA TAK UDAJESZ?

• travers No wiec ? Sam widzisz? A moze nie widzisz, bos za 12.10.04, 02:53
                  glupi?
                  Facet mieszka w Orange County w Kalifornii i jasno twierdzi ze w Polsce jest
                  duzo czysciej.
                  No to chyba w takim razie w Kalifornii jest duzo brudniej, czyli syf ?
                  A moze brud to nie syf? Bo w syfie zyjesz?
                  I przestan sie juz tak zloscic i wyzywac bo sie zesrasz w gacie i cie wyrzuca
                  z tego 30- osobowego pokoju w przytulku dla bezdomnych na Bronksie .
      • travers Reasumujac 11.10.04, 19:23
        Etres to obywatel Kanady ktory mieszka w Kaliforni i ma syna ktory chodzi do
        szkoly w Kaliforni,w OC.
        Ertes uwaza ze w Auchanie na woli wybor towarow jest wiekszy niz w sklepach w
        Kalifornii i ze w Polsce jest czysciej niz w Kalifornii.To wszystko jasno
        winika z wpisow tego Ertesa.
        Moze wiec nie warto wyjezdzac z Polski do kaliforni skoro tam taki balagan?
        Pytam tez dodatkowo dlaczego Kanadyjczyk mieszka w Kaliforni?
        W Kanadzie wobec tego mussi byc syf wiekszy niz w Kaliforni i conajmniej dwa
        razy wiekszy niz w Polsce.
        • odszczekne_sie sluchaj smieciu 11.10.04, 20:52
          spierdalaj stad bo ciagniesz smutne kawalki, lajzo.
          • travers Re: sluchaj smieciu 11.10.04, 22:47
            A dupa tez umiesz szczekac ?
    • Gość: Megan W Kaliforni jest bezrobocie 8.5% i jest wiecej IP: *.proxy.aol.com 12.10.04, 19:25
      przez to zlodzieji.

W Ameryce za Busha ZROBIL sie kompletny SYF !

Ameryka cala jest jak za ZELAZNA KURTYNA jak kiedys ZSRR za Stalina.

Przy przekraczaniu granicy amerykanskiej prawie kazá sie rozbierac do NAGA.

Kazdy kto przylatuje do ameryki jest traktowany bez szcunku jak by byl
      PRZESTEPCA.

W Telewizji amerykanskiej i centralnych gazetach KLAMIA jak z nut i sama
      OKRUTNA PROPGANDA i tylko wychwalaja zydow i GNOJA arabow i innych.

Jest TOTALNA NAGONKA PROPAGANDOWA na religie katolicka, ale za to w wielu
      sklepach sprzedajá przedmoty KULTU judaistycznego.

W wielu sklepach porobili nawet specjalne stioska z artkulami dla zydow,
      chociaz zydow w USA jest tylko 0.03%.

W ksiegarniach specjalne pulki z kalendazami zydowskimi.

W Halmarku z kartkami specajalne sektory z duzá iloscia kartek swiatecznych
      tylko dla zydow.

Najgorzsze klamstwa sa w The New York Times"". Ta "gazeta" t 100% propagndy !!!
      To taka sama Gazeta Wyborcza gdzie sa same BREDNIE.
      • Gość: Szybki Re: W Kaliforni jest bezrobocie 8.5% i jest wiec IP: *.proxy.aol.com 13.10.04, 01:49
        Ja mieszkam w Kalifornii od 11 lat,mieszkalem w kilku stanach z powodu mojego
        zawodu sie przeprowadzalem z rodzina wiec moge cos na ten temat napisac.
        Kalifornia jest pieknym stanem i swietnie sie tutaj zyje-ja podrozuje po calym
        swiecie,lecz w mojej opini zycie w Kalifornii jest najlepsze pomimo ze jest
        tutaj drogo.

Pogoda jest piekna do okola roku,mozna tutaj jezdzic na nartach rano a po
        poludniu grac w tenisa lub golfa.
        Sa piekne plaze,narodowe parki,swietne restauracje,teatry ,Disneyland i mnustwo
        innych atrakcji dla doroslych jak i rodzin.

Z pewnoscia sa rowniez dzielnice do ktorych nie mam zamiaru trafiac i biedakow
        na ulicach tez nie brakuje a szczegolnie w San Francisco z powodu ze miasto ma
        bardzo liberalne prawa i sciagaja tutaj ze wszystkich Stanow.

Jezeli chodzi o bezrobocie to jest wieksze anizeli w innych Stanach lecz jezeli
        chcesz pracowac to z pewnoscia znajdziesz prace.
        W mojej opini Kalifornia jest Kalifornia i zawsze bedzie Kalifornia .
        • soup_nazi Re: W Kaliforni jest bezrobocie 8.5% i jest wiec 13.10.04, 05:20
          Gość portalu: Szybki napisał(a):

> Ja mieszkam w Kalifornii od 11 lat,mieszkalem w kilku stanach z powodu mojego
          > zawodu sie przeprowadzalem z rodzina

Hehehe, pracujesz w cyrku czy jestes scam artist?

wiec moge cos na ten temat napisac.

Nie mozesz, bo hoooy cie tam wie skad ty piszesz. A zreszta niewazne. I tak mi
          wygladasz na Monki native, hehehe.

> Kalifornia jest pieknym stanem i swietnie sie tutaj zyje-ja podrozuje po calym
          > swiecie,lecz w mojej opini zycie w Kalifornii jest najlepsze pomimo ze jest
          > tutaj drogo.

Tak, zdecydowanie Monki, z pewna tolerancja na Lomze. Co do podrozy, to zapewne
          podrozujesz jedynie za chalupe soltysa gdzie stoi beczka-kalendarz, hehehe.

>
          > Pogoda jest piekna do okola roku

Na chuju bombel, kolego cwok, hehehe

,mozna tutaj jezdzic na nartach rano

Hehehe, na nartach. Drzwi od namiotu sobie zdejmujesz i popierdalasz krotkimi
          skokami z blotnym obsuwem, cieciu marynowany.

a po
          > poludniu grac w tenisa lub golfa.

Pewnie mozna, ale cos mi na to patrzy, ze ty grasz w cymbergaja na jajach, hehehe

> Sa piekne plaze,narodowe parki,swietne restauracje,teatry ,Disneyland

Hehehe, widzialem cie w lecie jak latalesz po myszowatym parku w kostiumiku z
          uszami, a bachory cie flekowaly za uchylanie sie od zdjec

i mnustwo

pisze sie "mnustfo", glupi qtasie
          >
          > innych atrakcji dla doroslych jak i rodzin.
          >
          > Z pewnoscia sa rowniez dzielnice do ktorych nie mam zamiaru trafiac

Po hooya masz trafiac? Jesli nie siedzisz w Monkach, to siedzisz w takiej
          wlasnie dzielnicy. Dzielnica nazywa sie Jackowo i "miesci sie" w Sikago, hehehe.

i biedakow
          > na ulicach tez nie brakuje a szczegolnie w San Francisco z powodu ze miasto ma
          > bardzo liberalne prawa i sciagaja tutaj ze wszystkich Stanow.
          >
          > Jezeli chodzi o bezrobocie to jest wieksze anizeli w innych Stanach lecz jezeli
          >
          > chcesz pracowac to z pewnoscia znajdziesz prace.

Dobra, jebnij sie w leb noga od krzesla i bedziemy cie mieli z glowy na pare
          godzin, glupku

> W mojej opini Kalifornia jest Kalifornia i zawsze bedzie Kalifornia .

W mojej natomiast "opini" debilem sie urodziles i debilem zdechniesz, hehehe
          • Gość: Szybki Do: Do soup_nazi. IP: *.proxy.aol.com 13.10.04, 06:27
            Jezeli chodzi o debila to jedno pytanko,jak kolega sie czuje?Jezeli potrafisz
            to napisz na czym polega gra w golfa.
            Jeszcze do tej pory nie spotkalem takiej osoby jak kolege lecz trudno sa rozni
            ludzie. Ja natomiast zycze koledze wszystkiego najlepszego jak szczescia tak i
            zdrowia. POzd. z Kalifornii.
      • Gość: Szybki Re: W Kaliforni jest bezrobocie 8.5% i jest wiec IP: *.proxy.aol.com 13.10.04, 06:14
        Ja mieszkam w Kalifornii od 11 lat,mieszkalem w kilku stanach z powodu mojego
        zawodu sie przeprowadzalem z rodzina wiec moge cos na ten temat napisac.
        Kalifornia jest pieknym stanem i swietnie sie tutaj zyje-ja podrozuje po calym
        swiecie,lecz w mojej opini zycie w Kalifornii jest najlepsze pomimo ze jest
        tutaj drogo.

Pogoda jest piekna do okola roku,mozna tutaj jezdzic na nartach rano a po
        poludniu grac w tenisa lub golfa.
        Sa piekne plaze,narodowe parki,swietne restauracje,teatry ,Disneyland i mnustwo
        innych atrakcji dla doroslych jak i rodzin.

Z pewnoscia sa rowniez dzielnice do ktorych nie mam zamiaru trafiac i biedakow
        na ulicach tez nie brakuje a szczegolnie w San Francisco z powodu ze miasto ma
        bardzo liberalne prawa i sciagaja tutaj ze wszystkich Stanow.

Jezeli chodzi o bezrobocie to jest wieksze anizeli w innych Stanach lecz jezeli
        chcesz pracowac to z pewnoscia znajdziesz prace.
        W mojej opini Kalifornia jest Kalifornia i zawsze bedzie Kalifornia .
    • Gość: Daft Vader Travers: Come and see for yourself IP: *.tnt26.sfo8.da.uu.net 13.10.04, 05:40
      Travers: Kalifornia jest czysta i brudna, tania i droga, bezpieczna i
      niebezpieczna, interesujaca i nudna. Troche tak jak kazdy inny kraj. Jezeli
      przyjezdzasz tu na wakacje, to polecam super bezpieczne San Francisco (ale tez
      nie wszedzie), the coast, Tahoe, itd.

Nie martw sie naszymi problemami. My podatnicy skarzymy sie, ale jako turysta
      bedziesz sie swietnie bawil.

Czego zycze,

D.V.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka