Dodaj do ulubionych

Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom

28.10.04, 21:15
Kochane - Sw. Mikolaja przypada na sobote natomisat w niedziele wczesnym
popoludniem moglybysmy zrobic fajna imprezke dla naszych dzieci.

Ja mam w glowie zarys tego co moznaby - wynajac za kilka groszy sale, jednego
polsko i angielsko mowiacego ojca przebrac, dac mu wor wczesniej
przygotowanych drobnych prezentow i zabawa gotowa smile
Oprocz tego moznaby jakies 30 min disco, male przekaski etc i zabawilibysmy
sie wszyscy fajnie.
Prosze sie dopisywac z pomyslami i chetnie przekaze odpowiedzialnosc w rece
osoby czasowej, bo ja pracuje na caly etat i nie dalabym rady wszystkiego
samej zorganizowac.

Oczywiscie bezdzietni znajomi jak i rowniez pozalondynskie rodziny mile
widziane.
Potraktujmy to jako nasze przedBozonarodzeniowe party smile

Kwestie finansowe nalezy ustalic z gory - ile za dziecko czy tez rodzine -
ale mamy jeszcz kilka tygodni wiec nie powinno byc z tym wiekszego problemu.
Prosze rowniez o zdrowa krytyke - bez niej mozemy cos ominac.
Moznaby poszukac jakiegos polskiego aktora coby dzieciom bajke opowiedzial.
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 28.10.04, 22:15
      rozmawiałam z mężem wyjawił nawet małe zainteresowaniewink z tym że ponieważ
      musielibyśmy wracać do domu w niedzielę, musielibyśmy wyjechać z Londynu ok 16-
      17. Więc im wcześniej tym lepiej...
      pomysł niezłi izabelskismile
    • izabelski lista chetnych 28.10.04, 23:29
      agata_21_51
      magdapol75
      jagienkaa
      izabelski
    • ingass Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 29.10.04, 09:04
      Moja niunia tez malenka, ale z checia sie wybiore poznac e-mamy!
      Pozdrawiam
      • agozdzik Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 29.10.04, 10:23
        Ja tez bym sie dopisala z synkiem,mysle ze to super pomysl z tym dniem.
        Ania ,Mati i 29 tyg brzusio
    • mamamon Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 29.10.04, 10:33
      Pomysl swietny.Ja i Adas na pewno sie piszemy!
      Monika
    • kingaolsz Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 29.10.04, 13:40
      Brzmi bardzo fajnie...i pewnie bym bardzo chetnie sie pisala, tyle tylko, ze
      wszystko zalezy od tego ile bedzie to kosztowac. Chociaz jesli sala bylaby
      niedroga, kazdy by cos przyniosl do jedzonka to mozeby nie bylo zle.
      Dam znac czy damy rade, jak cos wiecej bedzie wiadomo.
      Niestety na dzien dzisiejszy nie moge sie podjac organizacji rowniez sad(((

Kinga
    • izabelski odnosnie sali 29.10.04, 14:23
      moze mozna byloby poprosic w jakiejs parafii o wypozyczenie sali - mysle.,e
      wtedy byloby najtaniej
      • ingass Re: odnosnie sali 29.10.04, 16:02
        A moze kazda z nas zadeklarowalaby sie, ze zrobi cos do jedzenia. Ja moge
        zrobic ciasto albo jakies swiateczne ciasteczka...
        Wtedy odeszlyby koszty za ciasteczka i przekaski - zostalyby tylko napoje wink
        • jagienkaa Re: odnosnie sali 29.10.04, 16:18
          nie chcę tu wyjść na leniucha i obiboka (którym jestemwink)ale niestety nie będe
          mogła przygotować nic z tych rzeczy, nie gniewajcie się...po prostu nie mam jak
          tego przewieźć samochodem (a poza tym jak przyjedziemy to już w sobotę i się
          zatrzymamy u znajomych) do Londynka. Przepraszam z góry.
          • kingaolsz Re: odnosnie sali 29.10.04, 16:26
            Ja chetnie cos przygotuje.

Kinga
            • lucasa Re: odnosnie sali 29.10.04, 17:57
              my sie tez piszemy!

Iza, jezeli to bedzie w niedziele rano, to moze byc troche ciezko z salami
              parafialnymi, bo moga byc uzywane po mszach...
              czy wiesz, czy na Bahlam oprocz tej wielgasnej sali w Domu Polskim jest jakas
              inna sala ktora moznaby bylo wynajac?
              Agnieszka
              • izabelski Re: odnosnie sali 29.10.04, 20:54
                masz racje, to moze byc problem - ja myslalam o godz ~14
                • jagienkaa Re: odnosnie sali 29.10.04, 21:18
                  a w sobotę by się nie dało?
                  • mrufkaa Re: odnosnie sali 29.10.04, 22:40
                    Ja tez chetnie sie piszesmile Na pewno cos upieke czy przygotuje, ale z
                    organizacja tez u mnie kiepskosad(( Brak mi czasu nawet na forumsmile nie mowie juz
                    o znajomych...
                    Ha, w mojej parafii obaj ksieza to Polacy. Nie wiem czy jest jakas sala, ale
                    przeciez musi byc. Moge zapytac w te niedziele, ale czy aby wszystkim po drodze
                    do Dagenham? Ania by sie pewnie ucieszylasmile
                    • mgna Re: odnosnie sali 29.10.04, 23:19
                      Ja niestety nie bede mogla do was dolaczyc, ale mam kilka pomyslow. Co do
                      napojow:
                      1. Mamy ktore niemoga cos upiec, moze beda mogly w zamian przyniesc ze soba
                      wode, soki itp Kazda ile moze - drogo nie wyniesie a autem/autobusem czy na
                      subway nie ma problemu przewiezc.
                      2. czasami sale mozna wynajac zadarmo, jesli lokal ten dostarczy napoje za
                      ktore beda oplacac (na tym zarobiom). Ja czesto tak przyjecia urzadzalam:
                      wynajecie sali, klubu lub restauracja bylo zadarmo, poniewaz za napoje kazdy
                      zaplacil.
                      3. Moze konsulat ma sale do wynajecia? Lub moze z checia pomoze wam cos takiego
                      zorganizowac dla calej Polonii?

Bawcie sie dobrze. A co z Andrzejkami?
                      • mgna Re: odnosnie sali 29.10.04, 23:21
                        Rowniez moze bedziecie mogly wynajac sale gdzie play groups sa lub u skautow?
                    • agozdzik Re: odnosnie sali 30.10.04, 11:49
                      Asiu,a gdzie twoja parafia?Na Dagenham?I sa tam polscy ksieza?My jezdzimy
                      czasem do Kosciola na Angel.
                      Odnosnie jedzenia to ja tez chetnie cos upichcesmile
                      • mrufkaa Re: odnosnie sali 30.10.04, 22:57
                        Aniu,
                        moja parafia to Sant Peter's na Goresbrook Road, tuz kolo Checker's Parade,
                        czyli 2 min. piechota z Homebase. Maja szkole podstawowa pod soba, ale ma
                        fatalny Offset Report... Przymierzam sie do sw. Teresy kolo Ciebiesmile
                        Ksieza dwaj z Polski, nie pamietam imion, jedne ma na nazwisko Goracysmile Drugi
                        juz sie wprosil na kawe ale na razie nie ustalilismy terminusmile Acha, to sa
                        chyba salezjanie ( od Matki Bozej z La Salette? To salezjanie beda, nie?) Ale
                        Msze sa po angielsku, tylko rodzimego akcentu mozna posluchacsmile
    • dorota1974kr Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 31.10.04, 22:17
      Witajcie, ja tez się dopisuję. Mogę coś przygotować do zjedzenia, ale z
      organizacją krucho bo na stałe mieszkam poza Londynem.

Z tego co się orientuję to na Balham mają też małą salę. Spróbuję do nich
      zadzwonić i wypytać o szczegóły.
      • izabelski Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 31.10.04, 23:04
        dzieki - daj zanc jak sie czegos dowiesz
        • aniaheasley Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 09:24
          Na Balham jest sala tzw. czerwona na pietrze, czesto wynajmowana na przyjecia
          urodzinowe dla dzieci. Wynajecie kosztuje ok. £50. Ale mozna porozmawiac z
          szefostwem parafii, tzw. rada parafialna, w sprawie znizki ze wzgledu na
          szlachetny cel religijno (SWIETY Mikolaj w koncu) patriotyczny.
          Przed swietami przez caly grudzien rozne organizacje kombatancko kresowe maja
          tam swoje spotkania, ale mozliwe, ze ta sala jest jeszcze wolna. Tel 020 8672
          1723.
    • mamamon Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 09:21
      A gdzie jest to Balham?
      • aniaheasley Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 09:30
        Klub polski w Balham:

www.multimap.com/map/browse.cgi?client=public&X=528250.000033188&Y=172750.881405092&width=700&height=400&gride=5
        28280.000033188&gridn=172829.881405092&srec=0&coordsys=gb&db=GB&addr1=&addr2=&ad
        dr3=&pc=&advanced=&local=&localinfosel=&kw=&inmap=&table=&ovtype=&zm=0&scale=500
        0&out.x=5&out.y=9

• lucasa Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 09:54
          Monika,
          do Bahlam mozna dojechac Northern Line (na poludnie), albo pociagiem z Victorii
          (4 przystanki, a pociagi sa doslownie co 10 min)
          w sumie powinien byc latwy dojazd...
          A
          • lucasa Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 10:14
            aha, zapominialam napisac, ze ja moge byc pierwsza chetana do przyniesienia
            owocow (coby nie byly same slodycze smile))

A
            • magdapol75 Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 12:58
              Tez sie zglaszam na chetna w sprawie przygotowania jadla.
              • magdapol75 Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 13:03
                Zapomnialam dodac;pisalam juz na tym tajemniczo zatytulowanym watku izabelski
                ze u mnie w parku jest sala do wynajecia.
                Jest fajna bo ma wyjscie na ogrodek,za godzine £15,i jezeli zdecydujemy sie
                jednoglosnie na nia to bede mogla ja udekorowac smile
                • izabelski Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 13:16
                  a czy moglabys nam podac dokladny postcode?
    • farpakon Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 13:38
      hej, ja tez podpisuje sie pod pomyslem. moge zrobic nieskomplikowanego do jedzenia.
      sala wspomniana przez magde tez mi odpowiada, bo mam, hihi, blisko.
    • mamamon Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 14:05
      A gdzie jest ta sala Magdy???
      • mrufkaa Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 14:55
        no gdzie ta sala magdY? Bo do mnie na pewno bedziecie miec b.... dalekosmile
        • farpakon Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 15:01
          na maida vale w parku. zeszta, niech wypowie sie sama magda, bo moze sie myle?
          • magdapol75 Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 17:29
            Tak jak Asia napisala,na Maida Vale (W9) w parku.
            Sala jest dosc duza z wyjsciem na ogrodek,za sciana jest kawiarnia wiec bedzie
            sie mozna napic kawki smile
            • izabelski Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 19:15
              czy moglabys sie dowiedziec czy ta sala jest wolna 5.12 od ~ godz 13-14 na
              powiedzmy 2-3 godziny?

co prawda ode mnie nie tak blisko ale jest w miare w srodku Londynu smile
              no i ta oferta udekorowania sali nie jest do odrzucenia smile
              • magdapol75 Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 20:03
                Dobra,jutro sie dowiem i dam znac co i jak.
              • jagienkaa Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 22:21
                kurczę, będę musiała coś wymyślic bo Dominik śpi od 13 do 15 (a jak śpi później
                to nie śpi do północy).
                Zobaczymy co się uda załatwić.
                Tutaj w Ripley The Salvation Army wynajmuje salę, może w Londynie tez można?
    • bura2 Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 20:23
      Hej! ja tez bardzo chetnie bym przyszla z Mackiem i moze zabrala dodatkowo
      jeszcze dwie extra mamuski z dzidziusiami jak mozna? przygotujemy jakies
      jedzonko ale dla doroslych bo z tym dla dzieci to jeszcze zadna z nas nie ma
      doswiadczenia.
      Maciek pewnie bedzie w szoku na widok sw Mikolajasmile
      pa Kaska
      • izabelski Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 01.11.04, 21:38
        fajnie - nie ma problemu

jak bedziemy miec wszystkie szczegoly to zaczniemy spisywac szczegoly i co kto
        sie podejmuje zrobic smile
        • sugar_mami Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 02.11.04, 14:54
          I ja chetnie sie przylacze smile Jesli oczywiscie nie bedzie za daleko, glownie ze
          wzgledu na malenstwo. Centralny Londyn brzmi niezle, choc ja tez tu znam takie
          fajne miejsce w Under 5's klubie(do dyspozycji 2 sale, kuchnia w pelni
          wyposazona, male podworko dla dzieci). W zeszlym roku kosztowala 50 funtow za
          dzien. No ale watpie czy chcialoby Wam sie przyjezdzac na Turpike Lane.

pozdrawiam
          Sugar
          • ingass Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 02.11.04, 15:57
            Jak dla mnie super! Mieszkam tu wink
          • izabelski Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 02.11.04, 17:00
            a moglabys nam podac ulice i kod - latwiej wtedy ocenic ktora sala bedzie
            pasowala wiekszosci osob
    • bura2 Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 02.11.04, 19:13
      turnpike Line jest na Piccadily line kod to chyba N4, mi by bardzo pasowalo
      bo kiedys tam mieszkalam i dobrze znam ta okolicesmile dojazd latwy, parkingow
      duzo darmowych.
      • ingass Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 02.11.04, 19:22
        Tu gdzie ja mieszkam - na jednej ulicy jest N8 i N22, ale nie wiem gdzie
        dokladnie znajduje sie miejsce o ktorym mowi Sugar.
        • sugar_mami Re: Turnpike Lane 02.11.04, 22:05
          Miejsce to znajduje sie na Burghley Road, chyba N8 ale nie jestem pewna. 3
          minutki od stacji metra, jest to boczna ulicy - Turnpike Lane.

Pozdrawiam
          Sugar
          p.s A tak przy okazji ingass czy Ty chodzisz do polskiej piatkowej grupy na
          Noel Park w budynku Salvation Army? Moze my sie juz znamy z widzenia tylko o
          tym nie wiemy..smile) A jak nie to moze dolaczysz? Cala masa polskich rodzicow!
          • mrufkaa Re: Turnpike Lane 02.11.04, 23:10
            He, he, Julka tez spi 13-15, wiec taka sala na dluzej chyba by nam wszystkim
            lepiej zrobila... Cos mi sie ubzduralo, ze sie umawialysmy przed poludniem...
          • ingass do Sugar 03.11.04, 11:24
            Wiem, ze w okolicy jest sporo play groups, ale niestety w zadnej jeszcze nie
            bylam. Nie wiem czy to wogole jest sens z takim malutkim dzieckiem? Co o tym
            myslisz? Chodzisz ze swoja Amelka?
            • sugar_mami Re: od Sugar 03.11.04, 14:47
              Pewnie, ze jest sens. Zapoznasz sie z innymi mamami i swojego maluszka z
              dziecmi w podobnym wieku. Chodze codziennie do grup, zwlaszcza dla prawie 22
              mies Danielka, a i mala przy okazji korzysta. Z synkiem zaczelam chodzic jak
              mial 2 miesiace i dzis uwielbia sie bawic z rowiesnikami z ktorymi dorastal i
              wciaz dorasta.

To prawda, ze w okolicy jest cala masa drop-in's i playgroups (bardzo dobre sa
              te prowadzone przez Sure Start), ale typowo polskich niewiele. Ja chodze do tej
              co wspomnialam, wiec jesli masz w piatki przed poludniem czas to polecam.

Polish Drop-in, piatki 9.30-12.00
              w budynku Salvation Army
              wejscie od the Sandlings Estate
              (jak miniesz Matalan to druga w prawo i potem jeszcze raz w prawo)

Pozdrawiam
              Sugar
              • ingass do Sugar ;) 03.11.04, 20:06
                Nie wiem czy w ten piatek dam rade (mam ciagle tesciow w domu), ale w
                przyszlosci z checia sie wybiore. Zreszta musimy sie koniecznie spotkac... wink
                Chcialabym wiecej informacji o playgroups a poza tym Victorka moglaby miec juz
                pierwsza kolezanke w jej wieku! Jak masz ochote pisz na gg 5077625
    • izabelski propozycja darmowej sali - prosze o komentarze 04.11.04, 14:15
      dostalam maila od kolegi:
      "czesc,

wlasnie przeczytalem pomysl Twojego swietego Mikolaja...

ja nie wiem dokladnie kiedy Devonijna Szkola Polska ma mikolaja (i gdzie), ale
      mysle, ze jesli tylko bedziecie chcieli (chcialy) to bede mogl Wam pomoc - sala
      pod Devonia, troche ludzi do pomocy z naszego "kolka rozancowego", i jesli
      tylko zorganizujecie stroj to i samego Mikolaja uda sie znalezc
      terminy: sobota - praktycznie cala, niedziela - po 15stej
      Devonia, to 2 Devonia Road, N1 2JJ

Gdybysmy oglosili w kosciele, ze wszystkie mamy mile widziane (i chyba nie
      mialybyscie nic przeciwko - bo to w koncu wiecej dzieci i lepsza zabawa) to
      byloby za darmo - dodatkowo w kawairence sa talerze i kuchenka (herbata), jesli
      Was to ineteresuje
      • jagienkaa Re: propozycja darmowej sali - prosze o komentarz 04.11.04, 14:48
        ech to szkodasad bo my raczej w niedzielę po 15 nie damy rady, musielibyśmy
        wracać już ok 16 do domu...
        no chyba że sobota po 15 to w porządku.
    • mamamon O.K. 04.11.04, 14:32
      • agozdzik Re: O.K. 04.11.04, 17:38
        Jak dla mnie super,kazda pora odpowiednia ,dostosuje sie.A na Devonia jezdze do
        Kosciola,wiec...tym bardziej mi odpowiadasmile)
        • ingass Re: O.K. 04.11.04, 19:46
          Ja tez sie dopisuje! Nawet sie zastanawialam czy tamtejsi ksieza by nam nie
          udostepnili sali. Ostatnio jak rozmawialam z ksiedzem, zapisal mnie do grupy
          jaka chca zalozyc dla mam z dziecmi! Oni sa bardzo pozytywnie nastawieni na
          takiego rodzaju imprezy i spotkania wink Ciesze sie, bo na Angel nie mam daleko wink
          • ewamiki Re: O.K. 04.11.04, 20:08
            Zapowiada sie super impreza.
            Nawet zal mi ze nas nie bedzie. A szkoda.
            Mam nadzieje ze opiszecie potem jak bylo.
            Tymczasem zycze milej zabawy.

Pozdrawiamy serdecznie Ewa i Mikolaj
          • agozdzik Do Ingass! 04.11.04, 20:10
            Wlasnie sie zastanawialam czy nie ma przy tym kosciele jakiejs grupy czy
            przedszkola,bo chetnie bym sie wybrala.Wiec chyba jeszcze nie ma,ale przy
            okazji tez sie dopiszesmile
            • ingass Re: Do Agozdzik 04.11.04, 20:52
              Grupa jeszcze nie powstala, bo jak narazie maja tylko 4 mamy i ich pociechy!
              Mysle, ze wszystko jest na dobrej drodze. Nie pamietam jak nazywa sie ksiadz
              ktory to organizuje, ale jest przesympatyczny i uczestniczyl przy
              organizowaniu takiej grupy w kosciele Andrzeja Boboli na Hammersmith. Wszystkie
              mamy mieszkajace w okolicy ... WPISUJCIE SIE!!!
    • jagienkaa do izabelski 04.11.04, 22:06
      wiem że marudzę ale może można byłoby to przełożyć na sobotę (4 grudnia), w
      godzinach popołudniowych? czy komuś by to przeszkadzało?
      • magdapol75 Re: do izabelski 04.11.04, 22:12
        Jak dla mnie to jezeli sobota to jakos w okolicach 12.00,13.00 najbardziej by
        mi odpowiadalo (niedziela bez ograniczen czasowych) no i piszemy sie z Nel na
        ta sale darmowa na Angel.
        • sugar_mami Re: do izabelski 04.11.04, 23:29
          Nam Angel tez odpowiada i sobota tez, ale kolo 12-13, bo wczesniej Danielek
          uczy sie nurkowac smile

Sugar
    • izabelski chetni na sobote - tu wpis 05.11.04, 00:30

• izabelski chetni na niedziele - tu wpis 05.11.04, 00:30

• posi1 Re: chetni na niedziele - tu wpis 05.11.04, 10:05
        Hej, sledzilam watek, ale czekalam az ustali sie lokalizacja. Chetnie
        dolaczymy, tylko napiszcie, czy moj 10-letni syn mialby towarzystwo, bo jesli
        beda same maluchy, to ciezka mi bedzie go namowic.
        Agn+Kacper 10 lat+helena 7 mcy.
    • izabelski obojetnie ktory dzien - tu wpis 05.11.04, 00:31
      • lucasa Re: obojetnie ktory dzien - tu wpis 05.11.04, 09:29
        nam pasuje i w sobote i w niedziele, i Angel is OK
        Agnieszka
        • mamamon Re: obojetnie ktory dzien - tu wpis 05.11.04, 09:32
          lucasa napisała:

> nam pasuje i w sobote i w niedziele, i Angel is OK
          > Agnieszka
          Monika
          • ingass Re: obojetnie ktory dzien - tu wpis 05.11.04, 10:12
            Mi tez pasuje i w sobote i w niedziele wink
            • eballieu Re: obojetnie ktory dzien - tu wpis 05.11.04, 10:36
              Pasuje i nam. Brzusio - ten nie ma co tu dyskutowac. Bo dzidzia jeszcze w
              brzuchu. Czekam tylko na konkretne ustalenia. Dostosujemy sie z mezem i do
              godziny i do dnia. Mobilni jestesmy i chetni. I mysle ze skoro Jagienka tyle
              razy prosi o te sobote, to zrobmy to w sobote, w niedziele bedzie czas na mile
              wspominanie. A ten jeden dzien w roku to mozna sie dostosowac i zapomniec o
              dodatkowych zajeciach. Ale my jestesmy tu nowi, wiec moze sie nie znamy na
              organizowaniu spotkan.
              • kingaolsz Re: obojetnie ktory dzien - tu wpis 05.11.04, 11:28
                Pasuje jakikolwiek dzien, a bardzo bym sie cieszyla jakby sie udalo w sobote z
                Jagienka to zgrac smile

Kinga
                • jagienkaa eballieu i kinga :D 05.11.04, 13:13
                  Kochane jesteście aż mi się łezka zakręciłasmile
                  bardzo, ale to bardzo chciałabym przyjechać, ale tak jak mówię z Londynu do
                  mnie jazda trwa ok 3 godzin, więc jakbyśmy wyjechali w niedzielę o 16-17 to
                  bylibyśmy póżno w domu. A w sobotę nigdzie się nie musimy spieszyć, bo
                  zostalibyśmy na noc u kumpla męża. I w sumie też mi jest obojętne o której!
    • mamamon Jagienka! 05.11.04, 14:34
      Jagienka! Wyszlam na swinie! Ja tez oczywiscie wolalabym, zebys byla!
      m.
    • izabelski prawdopodobny termin - 04/12/04 05.11.04, 15:19
      wyglada na to, ze impreza moglaby sie odbyc w sobote
      skontaktuje sie z parafia na Angel i dam wam znac,czy popoludniu ta sala bedzie
      wolna

i jeszcze Barborke mozna swietowac smile
      • jagienkaa Re: prawdopodobny termin - 04/12/04 05.11.04, 15:30
        to byłoby bardzo fajniesmile
        wtedy nie byłoby żadnych ograniczeń czasowych ani nic, a na drugi dzień jest
        wolne!
        wcale nie uważam że żadna z was (mamamon!) jest świnią, to raczej ja robię jak
        zwykle zamieszanie.
        • izabelski poszukiwany ochotnik do koordynacjii 05.11.04, 15:44
          Ja w sobote nie moge na pewno przyjechac wczesnie
          dzieci maja mnostwo zajec a oprocz tego w ich szkole jest Christmas Bazaar i
          nie moge im tego odmowic
          byc moze,ze przyjechalibysmy dopiero kolo 6 ale to bede wiedziala blizej terminu

W zwiazku z tym potrzeba mi osoby, ktora na miejscu bedzie pomagala wszystko
          koordynowac - mysle,ze z samej parafii ktos by sie znalazl, ale trzeba zrobic
          troche zakupow wczesniej - groszowe sprawy jak kubki papierowe, slomki,
          reczniki, czarne worki etc (liste zrobie i przesle osobom zainteresowanym)
        • dorota1974kr Re: prawdopodobny termin - 04/12/04 06.11.04, 00:10
          Mnie tez pasuje sobota!
          Moge sie zaoferowac, ze zrobie jakies zakupy i dowioze i tak bede tam
          samochodem, koordynacji na miejscu sie nie podejme, bo zupelnie nie znam
          terytorium!
          Przywioze ze soba kolezanke i jej 8 letnia corke, wiec moze zbierze sie wiecej
          dzieci w podobnym wieku?

A kto bedzie Mikolajem?
          • basiak6 Re: prawdopodobny termin - 04/12/04 07.11.04, 16:04
            Jesli sobota to moze i my sie zjawimy, bo w niedziele organizujemy tutaj Xmas
            party dzieciom. Jesli tak, na pewno cos ze soba przywioze w typie ciastasmile
    • kingaolsz Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 06.11.04, 13:18
      W takim razie, skoro juz okreslilysmy mniej-wiecej gdzie i kiedy to wartoby
      bylo podzielic sie kto co przyniesie, zrobi , upiecze itp zeby sie nie okazalo
      pozniej ze bedzie gora muffinek i gora szarlotki i nic poza tym wink)))
      Jakie macie propozycje? co chcecie przyniesc?

Kinga
      • ingass Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 06.11.04, 23:03
        Ja chetnie podejme sie wypieku jakiegos ciasta. Moze byc murzynek, piernik lub
        sernik - jak wolicie!
        • mrufkaa Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 07.11.04, 00:11
          Ale fajnie. Ja moge dotrzec pewnie kolo 16-tej, chyba, ze panna na zlosc pospi
          do 17-tej, ostatnio jej sie kilka razy zdarzylo ( choc nigdy w weekend, robi
          mille niespodzianki tylko opiekuncesmile)
          To moze ja zrobie jakas saladke ( to chyba bardziej pod rodzicow) i przyniose
          owocow - babnany, mandarynki?
          Nigdy nie bylam na Angel, jak tam dotrzec? Czy kosciol jest daleko od stacji
          metra?
          • ingass Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 07.11.04, 00:45
            Bardzo blisko stacji metra. Trudno mi teraz wytlumaczyc, ale na
            www.streetmap.co.uk wpisz devonia road (post code N1). Napewno nie bedziesz
            miala problemow z trafieniem wink
    • izabelski Ja na pewno nie moge przyjechac w sobote 07.11.04, 02:03
      jeszcze nie rozmawialam z kolega z Angel - dam mu znac jutro lub pojutrze
      musicie przejac organizacje imprezy, bo nie ma sensu, zebym wam narzucala moje
      pomysly, skoro mnie tam nie bedzie
      • magdapol75 Re: Ja na pewno nie moge przyjechac w sobote 07.11.04, 13:16
        Jak dla mnie bez sensu,Ty to wymyslilas i teraz ma Cie nie byc???
        Zrezygnujmy z tej darmowej sali i zalatwmy sale platna na niedziele,w godzinach
        pasujacych kazdemu (Jagienko,Ty mozesz w niedziele okolo 13.00?),jest nas sporo
        i nawet niech ta sala kosztuje £50 to na glowe wyjdzie po jakies kilka marnych
        funtow.
        Co Wy na to?
        • sugar_mami Re: Ja na pewno nie moge przyjechac w sobote 07.11.04, 17:00
          Pewnie, ze ZA. Z checia poznam sobie wszystkich smile Spotkajmy sie gdzie indziej,
          byle gdzies nie na zadupiu :0 please smile))

Pozdrawiam
          Sugar
          • mrufkaa Re: Ja na pewno nie moge przyjechac w sobote 07.11.04, 23:15
            PRZEPRASZAM, MADZIU, O JAKIM ZADUPIU MOWISZ???smile)))
            Sorry, za capslocka, sam sie wlaczyl.
            No pewnie, ze to pomysl Izy, ja tez jestem za tym, zeby i jej pasowalo... A na
            jak dlugo sie chcemy spotkac, bo u mnie wciaz problem z tym spaniem Julki...
            Nie ma sensu, zebym Jej robila Mikolaja, jesli bedzie plakac ze zmeczenia. Ale
            moze sie jeszcze zalapiemy, jesli tam troche posiedzicie.
            No i przepraszam za te salatke przez "d", pozno bylo, a ja ostatnio w dwoch
            obcych jezykach jedyniesad
        • farpakon Re: Ja na pewno nie moge przyjechac w sobote 07.11.04, 23:55
          ja tez sie pod tym podpisuje. glupio bedzie, jesli pomyslodawczyni pomyslu i jak na razie jedyna konkretna organizatorka nie bedzie mogla uczestniczyc.
          koszt wynajmu sali jak magda wspomniala nie bedzie az taki duzy.

posluchajacie, wiadomo ze, kazdemu sie nie dogodzi. ustalmy jakies w miare spory margines czasowy (no dobra,przy platnej sali bez szalenstw) np od 12 do 16. kazdy bedzie mogl sie jakos do tego dopasowac.
          moze oszacujmy, ile mniej-wiecej osob przyszloby i w ten sposob ocenmy,ile wyszloby za sale, gdybysmy sie zdecydowaly na sale platna. no i komu jakie godziny odpowiadalyby?
          lokalizacja tez nie kazdemu bedzie po drodze, ale ogolnie pojete (i pojemne)centrum londynu musi byc ok dla kazdego. ktos musi sie dopasowac, takie prawo demokracji.

dziewczyny, ustalmy jakies konkrety. ja na razie nie mam zadnych specyficznych ograniczen co do czasu i miejsca. dopasuje sie do wiekszosci.
          • mrufkaa Re: Ja na pewno nie moge przyjechac w sobote 08.11.04, 01:04
            No, mi ta 12-... pasuje, moge sprobowac Julke przetrzymac do 14-tej, potem
            bedzie juz tylko ryk. Sypia zawsze od 13-tej, 13.15... A niechze chociaz
            zobaczy tego Mikolajasmile
            • agata_21_51 Re: Ja na pewno nie moge przyjechac w sobote 08.11.04, 01:47
              czesc wszystkim dawno mnie tu nie bylo...ja tez chetna,synka mam malego to on
              sie nie pobawi ale ja chetnie oderwe sie od szarej codziennosci i poznam inne
              mamy i dzieci...noi i tatusiow.mi tez obojetne czy sobota czy
              niedziela...pozdrawiamy Agata i Loui
        • mamamon Re: Ja na pewno nie moge przyjechac w sobote 08.11.04, 09:28
          Pewnie ze tak. Izabelski musi byc. Niechze to wiec bedzie niedziela w okolicach
          poludnia.
          • izabelski Wole,ze by to byla jednak sobota 08.11.04, 09:51
            Dziewczyny,

Nie ma ludzi niezastapionych - to,ze to byl moj pomysl nie jest wazne - ja po
            prostu mam glowe pelna takich idei i lubie je wprowadzac w zycie.
            Wydaje mi sie,ze sobota jest znacznie lepsza dla wszystkich zainteresowanych
            stron, szczegolnie gdyby mozna miec sale na tak dlugo jak chcemy.
            Ja jeszcze bede miala mnostwo okazjii sie z wami spotkac wiec nie przejmuje
            sie - moja prrzyjemnosc w tym,ze sie spotkacie i poplotkujecie za wszystkie
            czasy.
            Wolalabym,zeby zaoszczedzone pieniadze zostaly np. przekazane na
            www.pomoc.pinezka.pl
            (mozna zorganizowac zbiorke pieniedzy na miejscu na sali smile )

Wysmaruje liste rzeczy do zrobienia/zalatwienia i podwiesze ja do tego watku a
            oprocz tego jak wspominalam ktos z samego kosciola moze bedzie nam mogl pomoc.
            Zostawmy wiec date na 04.12 i na prawde nie jest to wazne,ze mnie tam nie
            bedzie - wirtualnie bede sie z wami laczyc smile
            • jagienkaa Re: Wole,ze by to byla jednak sobota 08.11.04, 09:59
              Kochana izabelski
              Zgadzam się z Tobąsmile
              Jeśli zostaniemy przy sobocie, która faktycznie wydaje mi się lepsza dla
              wszystkich (w końcu większość 1-2 latków śpi po południu), załóżmy od 16, to
              wtedy uda Ci się przyjechać na trochę ok 18?! Chociażby na pół godzinki?
              Trzeba najpierw się dowiedzieć czy ta sala byłaby wolna. Jestem trochę
              przeciwna płaceniu za salę dlatego że gdyby mogło przyjechać tylko 5 osób (może
              się tak zdarzyć) to wypadnie drogo na głowę.
              Czekam na listę rzeczy do zrobienia/kupienia itp i może coś mi się uda załatwić.
              Mam nadzieję że spotkanie wypali!!!
            • lucasa Re: Wole,ze by to byla jednak sobota 08.11.04, 10:06
              hej, nie bylo mnie tylko przez weekend, wrocilam i nie moge sie polapac! Iza,
              organizujesz to a Ciebie nie bedzie? no, cos Ty!
              wyglada na to, ze demokracja nie zawsze jest dobra smile,

powiedz kiedy mozesz byc od ktorej do ktorej i bedziemy sie staraly dopasowac,

moja Karolina tez spi w ciagu dnia, a jakos sprobujemy ja dopasowac do imperezy
              a nie odwrotnie

jezeli jeszcze moge sie wypowiedziec odnosnie godzin mikolajkow,
              trudno bedzie nam wszystkim trafic z drzemkami dzieci, a jednak jezeli to
              bedzie rozciagniete na np 4 godziny, to moze sie okazac, ze przez te 4 godz
              bedziemy sie zjezdzac, i np. na poczatku, albo na koncu bedzie tylko kilka mam
              i beda czekac na reszte,
              a mial byc Mikolaj przebrany (please!) wiec wokol jego pojawienia sie bylaby
              glowny czas zabawy. czy myle sie?

jejku, ale sie namieszalo!
              A
              • izabelski Re: Wole,ze by to byla jednak sobota 08.11.04, 11:30
                wydaje mi sie,ze argument Jagienki jest bardzo istotny - a zaoszczedzone
                pieniadze mozna wydac lepiej, zreszta na pewno ksieza pomoga i ta grupa
                spotykajaca sie w kosciele rowniez, wierz mi,ze ja na prawde czerpie duza
                przyjemnosc z wymyslania i organizowania, a czasami nie mozna byc cialem ale
                dusza bede na pewno
                przyjmijcie to jako prezent mikolajkowy ode mnie smile
                ja mam dzieci starsze iod was i dlatego mam inne obowiazki (he, he - jak wasz
                beda w wieku moich, to ja bedze sie borykala z pierwszymi milosciami)

na prawde to przeciez nie chodzi o mnie tylko o idee spotkania sie dziewczyn,
                ktore znaja sie wirtualnie, a ze tak duzo jest zainteresowanych, to bardzo mi
                milo, ze moj pomysl sie spodobal i ze jest tyle chetnych do pomocy smile

moje dzieci w sobote maja wystepy ze szkoly baletu, w ktorej tancza i moze mi
                sie uda wczesniej wyrwac przed wieczornym wystepem - wysle mojego M a sama
                pojde na wystep popoludniowy i bedzie git smile

• lucasa Re: Wole,ze by to byla jednak sobota 08.11.04, 11:37
                  ok,
                  A
    • agnes_lond Re: Londyn Sw.Mikloaja zrobmy naszym dzieciom 09.11.04, 00:22
      Ja tez chetnei sie przylacze i poznam Was wszystkie. Wazne jest jednak dla mnie
      czy beda dzieci w wiku Eluni (5-6 lat) bo inaczej corka mi zastrajkuje, a dla
      nas na angel do kawal drogi . Antek poki co nie wypodiada sie za duzo( w wieku
      8 mies) wiec na pewno sie dostosuj. Tez chettnie upieke ciasto jesli przyjde.
      Musimu sie tez zastanowic nad organizacja prezentów, które Mikołaj wereczy.
      myśle,że dobrze by było zebrać pieniądze i kupić podobne rzeczy dla dziewczynek
      i dla chłopcow. Co Wy na to?
      pozdrawiam,

Agnieszka
    • jagienkaa czy wiadomo co z salą? 11.11.04, 23:08
      bo mnie się już chyba wszystko pokićkałosmile
      izabelski - czy pytałaś kolegi czy sala będzie wolna 4/12? a może coś innego
      już ustaliłyśmy?...
      • izabelski Re: czy wiadomo co z salą? 11.11.04, 23:42
        ciagle czekam na odpowiedz od kolegi wzgledem 04.12
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka