Gość: Cariño IP: 193.133.143.* 07.05.02, 10:02 Niniejszym oznajmiam otwarcie 10-ego jubileuszowego virtualnego spotkanie Los Polaccos & Associates! NIECH ZYJE! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karelia Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 07.05.02, 10:33 Bardzo mi przyjemne spotykac tak mile/niemile paszczury))) z kwiatowymi pozdrowieniami K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño kwiaty, maj i wspomnienia IP: 193.133.143.* 07.05.02, 10:41 Maj, Maj jest na ziemi, swiat swiat sie zieleni... Bardzo lubilam robic bibulowe kwiaty na pochod)) w mlodosci. A biala bibula owijalam kota i udawalam ze mumia ozyla. no to czekam na wasze majowe/bibulowe excesy. LOL Cariño karelia napisał(a): > Bardzo mi przyjemne spotykac tak mile/niemile paszczury))) > z kwiatowymi pozdrowieniami K. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: kwiaty, maj i wspomnienia 07.05.02, 10:50 eeee jakie tam exscesy. Nastepnym exscesem jest budowa altanki, pozniej malowanie/konserwowanie wyzej wymienionej, pozniej podziwianie-))) Apropos kwiatow- widzialam wczoraj takie dziwadla , ale bbb ladne. Nazywa sie toto protea i rosnie bodajze w Pd Afryce albo Australii. Kiedys kupilam i zasuszylam. Ogromny kwiat , z takimi dziwnymi kotkowatymi platkami, ktorych jest b duzo , rozowawy srodek.Zdrewniala lodyga. Trudno opisac, bo kwiat lekko niesamowity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: kwiaty, maj i wspomnienia IP: 193.133.143.* 07.05.02, 10:55 Rzeczywiscie brzmi niesamowicie. A nie gryzie? karelia napisał(a): > eeee jakie tam exscesy. Nastepnym exscesem jest budowa altanki, pozniej > malowanie/konserwowanie wyzej wymienionej, pozniej podziwianie-))) > > Apropos kwiatow- widzialam wczoraj takie dziwadla , ale bbb ladne. Nazywa sie > toto protea i rosnie bodajze w Pd Afryce albo Australii. Kiedys kupilam i > zasuszylam. Ogromny kwiat , z takimi dziwnymi kotkowatymi platkami, ktorych > jest b duzo , rozowawy srodek.Zdrewniala lodyga. Trudno opisac, bo kwiat lekko > niesamowity. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: kwiaty, maj i wspomnienia 07.05.02, 10:57 Carina, przecie mowie, ze platki takie kotkowate. Slyszalas , zeby kotki , gryzly? Moze niedzwiedzie, ale kotki???))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño KOTKI IP: 193.133.143.* 07.05.02, 11:06 Karelia, Gryza! i to jak mocno! i to bez uprzedzenia! Wiem bo mam taka mala zolze. karelia napisał(a): > Carina, przecie mowie, ze platki takie kotkowate. Slyszalas , zeby kotki , > gryzly? Moze niedzwiedzie, ale kotki???))) Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: kwiaty, maj i wspomnienia... ogrodnicze 07.05.02, 10:59 Karelio, protea rosnie i u nas, ale powinnas popatrzec na krewniaczke protei - waratah, kwiat-symbol Nowej Poludniowej Walii, zetnie Ciebie z wrazenia... Mozna je suszyc, sa jak olbrzymie, aksamitne slomianki. Przyslalabym Tobie w paczce, tyle, ze waratah kwitnie dopiero na wiosne - we wrzesniu ;-((( Luknij na: www.anbg.gov.au/emblems/nsw.emblem.html a jezeli chcesz posadzic w ogrodku ;=))), to tutaj sa wskazowki: farrer.csu.edu.au/ASGAP/waratah1.html Pozdrawiam ogrodniczo Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: kwiaty, maj i wspomnienia... ogrodnicze 07.05.02, 11:04 ale piekne, ta protea cos w podobienstwie. Ztym sadzeniem , to nie wiem czy cos wyjdzie. Moze niech najpierw szwedka przetestuje na dzialce. Ale niesamowite, nic nie szkodzi ja poczekam do jesieni ))))) jestem cierpliwa. Ale exoticusssssss .-)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Waratah IP: 193.133.143.* 07.05.02, 11:07 Pieeeekna! Taka suchotka skrzyzowana z piwonia. Ja tez chce! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: kwiaty, maj i wspomnienia... ogrodnicze 07.05.02, 20:33 patrze sobie i ogladam no niesamowity jestten warranale niestety krzaczek wielkiii, nie da rady, bo pogoda nie ta , jakiej potrzebuje, ale bym zrobila sensacje, ale niestetyyyy.No to chociaz popatrze sobie Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: kwiaty, maj i wspomnienia... ogrodnicze 08.05.02, 11:13 Karelio, waratah to bydle trudne w uprawie, ale wyobrazasz sobie jak sasiedzi by zdebieli? Wiesz, w Australii znaleziono gdzies w buszu jeden krzak BIALEJ waratah, jego polozenie jest okryte tajemnica, a jak kwitnie raz na kilka lat, to bukiecik kwiatow wystawiaja na aukcje, ostatni poszedl bodaj za 10 tysiecy (australijskich). Brzmi to prawie jak bajka o kwiecie paproci. Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 07.05.02, 11:01 ale ale , skoro jubileusz to wypadaloby z jakas pompa. Zaprosic DONA, naszego duchowego przywodce, innych , ktorych tu sie duzo przewinelo. Prezes niech sie nie leni i moze zagai cos, wreczy ordery+kwiatek. Tak bez niczego nie wypada, bylismy bardzo wytrwali wiec? Prezesie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! IP: 193.133.143.* 07.05.02, 11:21 Prezes jeszcze konsumuje kombinacje staroszwajcarska (bulka+szynka+kawa). Przeciez nie bedzie z pelna buzia gadal! Czekajmy. A propos wiktualow, to ja proponuje jubileuszowy tort, a najlepiej ciasto gory-doliny z domowymi konfiturami. Dla kogo jeszcze kawalek? AAAAAA poczekajmy - kto zdmuchnie swieczki? karelia napisał(a): > ale ale , skoro jubileusz to wypadaloby z jakas pompa. Zaprosic DONA, naszego > duchowego przywodce, innych , ktorych tu sie duzo przewinelo. Prezes niech sie > nie leni i moze zagai cos, wreczy ordery+kwiatek. Tak bez niczego nie wypada, > bylismy bardzo wytrwali wiec? Prezesie? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 07.05.02, 12:17 Dziendoberek ! troche pozno , ale strasznie ciezki ten kociolek z jubileuszowym fondue na tyyyyli osob , w dodatku goracy jak diabli i musialem uwazac, zeby ser sie nie wylal ;o) Poza tym , lepiej pozno niz wcale, jak rzekla babcia spozniajac sie na pociag .. caluski i dywanik Baloo PS : A niedzwiedzie gryza tylko jak sie je drazni... Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 07.05.02, 13:09 tak, rzeczywiscie , ale one sa o bardzo malym rozumku. I trzeba im mowic , co wypada a co nie!!!! a one mysla wtedy , ze sie ja drazni i gryza!!! a to zupelnie nie jest tak PREZESIE!!!! A gdzie medale i zegarki?????? Wszyscy uczciwi a medale i zegarki zniknely !!! Skandal!!!! Trzeba bedzie wezwac: bossonogiego, konca, tatula moze pomaga odnalezc)) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 07.05.02, 13:36 No no no karelita ... czyzby znowu te ciagoty do podejrzanego towarzystwa ? A zegarek przeciez wyslalem .... reklamacje prosze kierowac do swojego providera ;o) reszte zegarkow przeznaczylem na Centrum Mojego Zdrowia :o) No to jeszcze bukiet nielegalnie zerwanych szarotek , buteleczka absyntu, krzynka czekolady mlecznej oraz druga krzynka wina z Valais ... sztabki dopiero "sie zbieraja" i beda pozniej ;o) cmok i dywanik Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.02, 13:33 Witam i pozdrawiam (w biegu). Dozucam do klubowej imprezki troche currywurst (sdzielano w berlinje) oraz o o o o o o o o o o o o o o o Tacke z sushi. Pozdrowionka,T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! IP: 193.133.143.* 07.05.02, 13:45 no to menu opracowane: sushi currywurst fondue ciasto gory-doliny z domowa konfitura Popijac bedziemy wodka z czerwonych porzeczek (jak to po tubylsku, Karelia?) czy leci z nami lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 07.05.02, 14:03 Gość portalu: Cariño napisał(a): > czy leci z nami lekarz? Wlasnie umawiam sie z takim jednym : dietetyk-psychiatra ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Wszystkiego Najlepszego... IP: 62.218.90.* 07.05.02, 14:27 .. na kolejne 10 nowych.... a co tam 100 i wiecej nowych watkow.. a w tym i postow od bylego, ale zawsze pamietajacego, czlonka STUDENTA tudziez BASTARD'a.... pozdrawiam z OÖ. bastard Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño do Baloo IP: 193.133.143.* 07.05.02, 14:37 i co, bedzie analizowal twoje sniadania czy podwieczorki? to juz lepiej sprobuj hipnozy - zakryjtie glaza, zakryjtie glaza jak mawial Manitou (a moze to byl Kaszpirowski). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño pytanko IP: 193.133.143.* 07.05.02, 14:43 mam pytanko. czy istnieje polska ksiazka telefoniczna online? Niedawne poczynania pewnego Klubowicza sklonily mnie do zadumy na temat: co sie stalo z nasza klasa i chcialabym odnalezc kilku ludzi. Tak jakos mnie ciekawosc gryzie (ale leciutko, jak kotek). czekam na pomysly maczajac kawaleczki suszi i currywurst w fondue. Ciekawa kombinacja, mniam, mniam (ale bez przekonania) Cariño Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: pytanko 07.05.02, 14:52 Suszi i currywurst maczane w fondue ? No to juz wiesz, po co mial byc ten dietetyk-psychiatra :oD .. co do ksiazki telef. online - pierwsze slysze, obawiam sie, ze nie bardzo ... moze inni cos wiedza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: pytanko IP: 193.133.143.* 07.05.02, 15:09 suszi w fondue smakuje wysmienicie, za chwile sprobuje polac fondue na ciasto gory-doliny zamiast bitej smietany i odreportuje. re: ksiazka tel. - sie pytam bo w Ang. jest 192.com, ktore dodatkowo ma wyszukiwarke na electoral list (czyli wszystkich ktorym przysluguje prawo glosowania. Bajer po prostu. baloo1 napisał(a): > Suszi i currywurst maczane w fondue ? No to juz wiesz, po co mial byc ten > dietetyk-psychiatra :oD .. > co do ksiazki telef. online - pierwsze slysze, obawiam sie, ze nie bardzo ... > moze inni cos wiedza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: pytanko IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.02, 15:27 Gość portalu: Cariño napisał(a): > suszi w fondue smakuje wysmienicie, za chwile sprobuje polac fondue na ciasto > gory-doliny zamiast bitej smietany i odreportuje. re: ksiazka tel. - sie pytam > > bo w Ang. jest 192.com, ktore dodatkowo ma wyszukiwarke na electoral list (czyl > i > wszystkich ktorym przysluguje prawo glosowania. Bajer po prostu. > > > baloo1 napisał(a): > > > Suszi i currywurst maczane w fondue ? No to juz wiesz, po co mial byc ten > > dietetyk-psychiatra :oD .. > > co do ksiazki telef. online - pierwsze slysze, obawiam sie, ze nie bardzo > ... > > moze inni cos wiedza ? Ja ostatnio szukalem rowniez kogos,ale bez rezultatu P.S : Umocz sushi w fondue,przegryz currywurst,potem wez ciasto,polej je sosem waniliowym,potem wez jeszcze jedno sushi, naloz sporo tego zielonego paskudztwa jakie zawsze dolaczaja do porcjii,a na koniej chlupnij setke Kuranta > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: pytanko IP: 193.133.143.* 07.05.02, 15:43 Gość portalu: TROY napisał(a): > P.S : Umocz sushi w fondue,przegryz currywurst,potem > wez ciasto,polej je sosem waniliowym,potem wez jeszcze jedno sushi, > naloz sporo tego zielonego paskudztwa jakie zawsze dolaczaja do > porcjii,a na koniej chlupnij setke Kuranta > > > No wiesz co Troy, ja bym NIGDY wasabi do fondue nie dodala! Cos ci to fruwanie na dobre nie wyszlo! pojecia o gotowaniu nie masz, czy jak?))) Idz do REnki na korepetycje. LOL Cariño Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: pytanko IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.02, 16:00 Gość portalu: Cariño napisał(a): > Gość portalu: TROY napisał(a): > > > P.S : Umocz sushi w fondue,przegryz currywurst,potem > > wez ciasto,polej je sosem waniliowym,potem wez jeszcze jedno sushi, > > naloz sporo tego zielonego paskudztwa jakie zawsze dolaczaja do > > porcjii,a na koniej chlupnij setke Kuranta > > > > > > > No wiesz co Troy, ja bym NIGDY wasabi do fondue nie dodala! Cos ci to fruwanie > na > dobre nie wyszlo! pojecia o gotowaniu nie masz, czy jak?))) Idz do REnki na > korepetycje. LOL > > Cariño > Zapisze sie na crash kurs jesli ze mna tak zle A propos fruwania,zawsze mi na zdrowie i konto w banku raczej dobrze wychodzi,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: pytanko 07.05.02, 15:31 Przed polaniem ciasta fondue, nie zapomnij zmieszac topionego sera z czekolada i posypac wszystkiego zmielonymi szarotkami . Zaraz sie chyba na chwile wylacze, bo musze cucic swojego dietetyka - jakis taki bladawy sie zrobil, biedaczek ... Co do Ksiegi , to jeszcze nie probowalem, ale moze TP SA ma swoja strone www, na ktorej jest jakas informacja ???? albo wrecz link ??? szczerze mowiac - nie bardzo chce mi sie w to wierzyc, ale zaraz sprobuje ... No to - dywanikiem Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: pytanko 07.05.02, 15:46 Hi! Tak sobie gebe zapchalem tymi smakolykami, ze czasu nie mialem by sie odezwac! A co Wy na taki link www.abonent.pl ? ro-bert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: pytanko IP: 193.133.143.* 07.05.02, 15:52 Dzieki Robert, ale jakos nie dziala - nawet jak sprawdzalam moich rodzicow, to wypadlo ze nie ma abonamenta... ro-bert napisał(a): > Hi! Tak sobie gebe zapchalem tymi smakolykami, ze czasu nie mialem by sie > odezwac! > A co Wy na taki link www.abonent.pl ? > > ro-bert Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: pytanko 07.05.02, 16:20 Masz racje. Do d... ten link, sam go wczesniej nie sprawdzalem i dlatego nie wiedzialem, ze funkcjonalnosc tego spisu jest rowna zeru. Jesli jednak szukasz znajomych ze szkoly to sprobuj moze przez internetowa strone tej szkoly (wiekszosc szkol juz to ma) w rubryce absolwenci. W niketorych listach absolwentow sa tez podane kontakty (najczesciej e-mail ) W wypadku mojej szkoly sredniej oraz uczelni zadzialalo to w 100% Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: pytanko IP: 193.133.143.* 07.05.02, 15:47 ty Misiek przestan mielic te szarotki bo one pod ochrona!(chyba ze ci o szarLotki chodzi, to przepraszam - kombinacja b. interesujaca). baloo1 napisał(a): > Przed polaniem ciasta fondue, nie zapomnij zmieszac topionego sera z czekolada > > i posypac wszystkiego zmielonymi szarotkami . > Zaraz sie chyba na chwile wylacze, bo musze cucic swojego dietetyka - jakis > taki bladawy sie zrobil, biedaczek ... > > Co do Ksiegi , to jeszcze nie probowalem, ale moze TP SA ma swoja strone www, > na ktorej jest jakas informacja ???? albo wrecz link ??? szczerze mowiac - nie > bardzo chce mi sie w to wierzyc, ale zaraz sprobuje ... > > No to - dywanikiem > > Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Ksiazki telefoniczne 07.05.02, 17:08 Sa! Tu macie link www.tel.tpsa.pl/asp/szukaj_a.asp Musicie uzywac polskich ogonkow. Ja kopiuje gdzies na stronie gazety i wklejam ta literke z ogonkiem. Pozdrawiam Sz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: Ksiazki telefoniczne IP: 193.133.143.* 07.05.02, 17:43 DZIEKI! przesylam bukiet fuksji w podziekowaniu! _szwedka napisał(a): > Sa! Tu macie link > www.tel.tpsa.pl/asp/szukaj_a.asp > Musicie uzywac polskich ogonkow. Ja kopiuje gdzies na stronie gazety i wklejam > ta literke z ogonkiem. > Pozdrawiam > Sz Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Zebranie Klubu (10) - pozdrowienia 07.05.02, 17:14 Zycze milego swietowania jubileuszu .... do zobaczenia w poniedzialek - jade dreczyc Francuzow Z klubowym pozdrowieniem Szalom Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: Zebranie Klubu (10) - pozdrowienia IP: 193.133.143.* 07.05.02, 17:41 OREVUA! baloo1 napisał(a): > Zycze milego swietowania jubileuszu .... do zobaczenia w poniedzialek - jade > dreczyc Francuzow > > Z klubowym pozdrowieniem > > Szalom > > Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (10) - pozdrowienia 07.05.02, 19:06 czyscie poszaleli z tym zarciem? Nic tylko by jedli, myslalby kto ze z Etiopii uciekli, albo innej Somalii.A jedzenie ma byc pozywne i zjadliwe , a nie jakies experiences . Taki na przyklad kotlet schabowy+ziemniaczki+ogorek kiszony, albo zrazy +kasza gryczana+buraczki. To rozumiem,a nie jakies tam gorsko- japonske pseudo dania. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (10) - pozdrowienia 07.05.02, 20:02 chyba naparze herbaty ziolowej na to konto(dziurawiec+mieta+dziki bez+melissa) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 07.05.02, 20:37 spozniona przerazliwie, ale musialam jechac do wielkiego miastai wymienic rolki. No to tak: kasza gryczana niech zyje ogorki kwaszone niech zyja Klub nasz wspanialy niech sie spotyka i na koniec toast kefirkiem. no to siup Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 07.05.02, 20:52 no dobrze, zsiadle mleko z pietruszka/koperkiem+sol+pieprz+papryka.++ziemniaki ze sloninka ewentualnie jajo sadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 07.05.02, 22:31 karelia napisał(a): > no dobrze, zsiadle mleko z pietruszka/koperkiem+sol+pieprz+papryka.++ziemniaki > ze sloninka ewentualnie jajo sadzone. Smacznego-to mi wyglada na menu przed wyplata )mieszanie pietruszki i koperku? kreatywna kuchnia? Ale 100 lat z ok.jubileuszu.ja zaczynam budowac Arke.juz 2 dni leje bez przerwy.czegos takiego najstarsi mieszkancy okolicy nie pamietaja-w maju takie deszcze i dzis mialem +12 C.to wgrudniu bylo cieplej.komputer dziala powoli i ospale-deszc pewnie winien.Pozdrawiam serdecznie.ja was widze ,nie bardzo mam czas na klikanie ale jeszcze kilka dni i sie znajdzie czas jak zwykle.Podziwiam aktywnosc prezesa.Poddziwiam was wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 07.05.02, 22:37 Goralu czy ci nie zaaaaaaaaaal, goralu wracaj do haaaaaaaaal! Don, nie musisz do hal ale do Szwecji. My tu mamy Spanien hehehe. 12°C to my moze bedziemy miec za dwie godziny hehehe. A jutro piatek mimo ze to sroda i piekna pogode bedziemy mieli w najblizsze dni)) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Ave Don 07.05.02, 23:02 i my CIE podziwiamy )) slusznie szwedka prawi, wracaj do nas , gdzie Ci tak bedzie dobrze/zle jak u nas? Warunki znasz, paszport masz, sieostra tez tutaj, nioooo??? wracasz? Jak ten ptak na wiosne , jak bocian do gniazda , tak Don na polnoccczostaw tych rozrywkowych Spaniolakow, nie ma to jak powazny, cichy, rozrywkowy inaczej Szwed. A pogoda? No , coz w przyszlosci prognozuja Mallorca , wracaj , kupuj place, stawiaj torpy iiiii biznis w wielkim stylu zibiczka! My Ci pomozemy! Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Ave Don 07.05.02, 23:06 Jeeeeeezuuuuuu! Alez masz pamiec Karelia hehehe sjestra z glowy mi wyleciala. No jak tam Don z ta sjestra?????? Z ciekawosci mamy sie spalic? Czy taki koniec zyczysz nam??? sjestrom klubowym??? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Ave Don 07.05.02, 23:09 Don, jak nie chcesz na oficjalce to cyknij na priv. Kto ta sjestra? Ale chyba nie znam, jakas "polityczka" czy inna kulturlno-oswiatowa? Obiecujemy , ja i szedka, nikomu nie powiemy-slowo 2 skautek . Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Ave Don 07.05.02, 23:33 ikke sa nikke,jak mowia w skeone.Nic wiecej niepowiem-Dodam,ze brat tez tam mieszka-ale on biedota od 25 lat dentysta na "swoim" .biedak narzeka ciagle!nie moge jeszcze wracac na lono svenssonii,bo skatteverket by za duzo chcial.A oszukiwac nie lubie.mimo ,ze podstawowym prawem szweda jest prawo do samoopodatkowania sie-hi hi hi pamietam jak mi to wykladano. A jak wroce to co? Wezme pension i wyjade jak kazdy madry do Hiszpanii ) To se ne vrati ! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Ave Don 08.05.02, 08:23 aaaaa boisz sie ,ze bysmy nie doniosly do siostrzyczki, ze braciszek sie negatywnie wyraza o jej kraju? Ha! tu CIE mamy, ze strachu nie chcesz zeznawac;- ))) szwedka on ma jeszcze brata! ciekawe, gdzie oni mieszkaja, moz emoglby dac jakis trop, a my odnajdziemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Wczorajsze obzarstwo :-) IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.02, 10:57 Witam serdecznie. Jak tam po wczorajszym klubowym obzarstwie? Dzisiaj jeszcze odbija mi sie serem i surowa rybka... Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Wczorajsze obzarstwo :-) 08.05.02, 11:10 zamiast %%%%%% tylko ziolka, ewentualnie cos na przeczyszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: Wczorajsze obzarstwo :-) IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.02, 11:14 Juz biegne do kuchni robic herbatke rumiankowa ) Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Wczorajsze obzarstwo :-) i dzisiejsze tez... 08.05.02, 11:21 To klin klinem, Troy! Zrobilam ponad kope ruskich pierogow, polowa wsiakla w porze obiadowej, ale ciagle jeszcze jest ta druga polowa, ukrylam ja w zamrazalniku... Do tego kwasna smietanka, przyrumienione skwareczki tudziez surowka z kiszonej kapusty, cebuli, jablek i marchewki, z dodatkiem oliwy i pieprzu. Po zaliczeniu tego dania zaleca sie zrobienie szybkim stylem 30 dlugosci basenu. Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: Wczorajsze obzarstwo :-) i dzisiejsze tez... IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.02, 11:30 Luiza,zapach Twoich "ruskich" dociera az pod Berlin...to okropne,ide zaraz pogrzebac w zamrazalniku... moze znajde jakis "skarb" przywieziony ostatnio z PL. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Wczorajsze obzarstwo :-) i dzisiejsze tez... 08.05.02, 11:36 no nieeeeee i ta salatka z kiszonki-taka jak trzeba, ja bym jeszcze dodala szczypte cukru( bedzie taka slodko-kwasna) i pieprz ziolowy ( o ile mam, jesli nie to czarny) mmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: Wczorajsze obzarstwo :-) i dzisiejsze tez... IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.02, 11:43 ...taka salatka do filecika z dorsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DundeeGi Re: Wczorajsze obzarstwo :-) i dzisiejsze tez... IP: *.prem.tmns.net.au 08.05.02, 11:49 Fantastycznie! znowu mnie impreza ominela! No nic, przynajmniej zajadam sobie pizze. Papa Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Wczorajsze obzarstwo :-) i dzisiejsze tez... 08.05.02, 11:56 Gość portalu: DundeeGi napisał(a): > Fantastycznie! znowu mnie impreza ominela! > No nic, przynajmniej zajadam sobie pizze. A mowilam Dundee, ze mam zapas pierogow! A moze na pstragi wpadniesz? Albo wyciagne baze do pizzy i zrobie wegetarianska - tofu zmiksowane z przecierem pomidorowym i pesto, posmarowac podstawe pizzy, na to usmazone grzybki z cebulka, czarne oliwki, liscie bazylii, posypac mozzarella, upiec, wrzucic na gotowa kilka plastrow pomidora i kielki lucerny... Dmucham na polnocny zachod, zeby zapach dolecial! Coraz glodniejsza Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: Wczorajsze obzarstwo :-) i dzisiejsze tez... 08.05.02, 12:02 Luiza, podziwiam Cie z tym gotowaniem, ja na kolacje jadam albo zamowiona pizze albo zupy z puszki, jest dla mnie za pozno zeby po pracy cos ugotowac a jak mam byc szczera to ja nie lubie gotowac! Nic mi nie wychodzi i wogole. Pozmywac owszem. Na szczescie maz sam sobie gotuje, a wiesz jak oni tu jedza duzo i tlusto ... Wachajaca Luizy przysmaki Dundee_Girl Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Wczorajsze obzarstwo :-) i dzisiejsze tez... 08.05.02, 12:07 dundee_girl napisał(a): > Luiza, podziwiam Cie z tym gotowaniem, ja na kolacje jadam albo zamowiona pizze > > albo zupy z puszki, jest dla mnie za pozno zeby po pracy cos ugotowac a jak mam > > byc szczera to ja nie lubie gotowac! Nic mi nie wychodzi i wogole. Pozmywac > owszem. Na szczescie maz sam sobie gotuje, a wiesz jak oni tu jedza duzo i > tlusto ... > > Wachajaca Luizy przysmaki Dundee_Girl No tak, gotowanie sobie a proza zycia sobie. Pracuje w troche innych godzinach niz przecietna australijska (7:30-3:30) i dojazd zabiera mi tylko 14 minut, stad mam czas na gotowanie, poza tym nauczylam syna gotowac i czesto kuchcimy razem, co przyspiesza caly proces. Ale gotujacy maz! Przebilas mnie,zawsze mi sie taki marzyl ale jakos szczescia nie mialam... Ide pocieszyc sie resztka placka drozdzowego. Dmuchnac na polnocny zachod? Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: Wczorajsze obzarstwo :-) i dzisiejsze tez... 08.05.02, 12:14 Dmuchaj! a co tam zimno jak cholera, piecyk wlaczony ale okna otwarte! Ano trafil sie taki, jego specjalosc to kuchnia azjatycka i nawet jest w tym dobry. Co do godzin to masz szcescie, ja lacznie z dojazdami wychodze o 7'20 i wracam o 18'20. Ale mam nadzieje ze to tylko czasowo ... Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Wczorajsze obzarstwo :-) i dzisiejsze tez... 08.05.02, 11:51 Gość portalu: TROY napisał(a): > ...taka salatka do filecika z dorsza? Troy, to tez dobrze smakuje. Natchnales mnie - jako ze salatki mi sie tez duzo ostalo, jutro polece do sklepu rybnego, kupie pstragi teczowe, wypatrosze, obtocze w mace, do srodka wloze kolendry i grubo zmielonego pieprzu, w folie i do piekarnika albo na grill... do tego ziemniaki w mundurkach, musniete maselkiem i posypane sola no i wyzej wymieniona kiszonka. Chyba zaraz pojde spac, zeby szybko bylo jutro i zebym mogla upichcic te pstragi. Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: Wczorajsze obzarstwo :-) i dzisiejsze tez... IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.02, 11:56 Brzmi niezle,Luiza. a skoro rozmawiamy juz o jedzeniu to mam apetyt na swieze szparagi polane sosem Holandaise, do tego mlode ziemniaczki z maslem i koperkiem i gruby filet z lososia Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Wczorajsze obzarstwo :-) i dzisiejsze tez... 08.05.02, 13:17 czyscie powariowali z tym jedzeniem???? qurka wodna , nie mozna spokojnie pracowac. czuje sie ZMUSZONA do dzialalnosci kuchennej. Nie chcem ale muszem OK . Luiza gotuje; Dunder Flicka zmywa, a ja i Troy degustujemy z zapalem. Role rozdane, allez gramy)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: Wczorajsze obzarstwo :-) i dzisiejsze tez... IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.02, 13:26 karelia napisał(a): > czyscie powariowali z tym jedzeniem???? qurka wodna , nie mozna spokojnie > pracowac. czuje sie ZMUSZONA do dzialalnosci kuchennej. Nie chcem ale muszem > > OK . Luiza gotuje; Dunder Flicka zmywa, a ja i Troy degustujemy z zapalem. Role > > rozdane, allez gramy)) Taaak,to mi sie podoba. Nalewam juz nam aperitif i nie moge doczekac sie na lax ze szparagami,lub pierogow. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne a ja? 08.05.02, 16:10 no ot ja doniose deser - lody: maple and walnuts, kubelek 2 litrowy. lyzki kazdy w swoim zakresie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: a ja? IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.02, 16:37 roseanne napisał(a): > no ot ja doniose deser - lody: maple and walnuts, kubelek 2 litrowy. > lyzki kazdy w swoim zakresie ) lody orzechowe,pycha,ja dorzuce jeszcze polewe czekoladowa! A lyzki przyniose dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: a ja? IP: 193.133.143.* 08.05.02, 17:40 Gość portalu: TROY napisał(a): > ) lody orzechowe,pycha,ja dorzuce jeszcze polewe czekoladowa! > A lyzki przyniose dla wszystkich Troy, po co lyzki? Recami bedziemy zbierac - tak weselej. moznaby i lizac po kolei, ale to jakos zbereznie brzmi, wiec nie sugeruje ))) Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Kulinaria, cwiczenia i "Aphrodite" 09.05.02, 11:00 Od samego czytania wrzucilam ze dwa kilo. Krzeslo sie pode mna ugina. Z takimi opisami kulinarnymi nalezy podawac od razu kaloryczny rownowaznik aktywnosci fizycznej: jeden pierozek = 10 przysiadow albo jakos tak... Widze, ze wszyscy tu w Klubie lubimy sobie podjesc. Dla tych, co lubia wszystkie 3P polecam ksiazke Isabelli Allende "Aphrodite". Bede sprawdzac na nastepnym zebraniu, kto przeczytal! Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Allende IP: 193.133.143.* 09.05.02, 11:05 Luiza, to ty tez lubisz Allende? Czytalas Portrait in SEpia? Pieeekne. luiza-w-ogrodzie napisał(a): > Od samego czytania wrzucilam ze dwa kilo. Krzeslo sie pode mna ugina. Z takimi > opisami kulinarnymi nalezy podawac od razu kaloryczny rownowaznik aktywnosci > fizycznej: jeden pierozek = 10 przysiadow albo jakos tak... > > Widze, ze wszyscy tu w Klubie lubimy sobie podjesc. Dla tych, co lubia > wszystkie 3P polecam ksiazke Isabelli Allende "Aphrodite". Bede sprawdzac na > nastepnym zebraniu, kto przeczytal! > > Luiza-w-Ogrodzie > Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Allende 09.05.02, 11:13 Nie, tego jeszcze nie czytalam, na razie tylko "House of Spirits", "The Infinite Plan" i "Aphrodite", ale wierze na slowo, ze piekne... Na pewno przeczytam. Pozdrawiam hiszpanskojezycznie, Cariños Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 08.05.02, 19:30 lody sie skonczyly qrcze, moze by tak skonczyc ten bankiet, bo sie w drzwi nie zmieszcze. pozdrowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: columb Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! - COLUMB IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 21:46 A ja zyje )) Witam wszytskich- przepraszam za moja nieobecnosc- jeszcze troszke potrwa, ale na pewno sie odezwe! pozdrawiam! Buziaczki dla Pan i "piatki" dla Panow! Krzys (sorry ze sie nie zalogowalem, ale juz musze spadac) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! - COLUMB 08.05.02, 22:11 Colombo, co sie z toba dzieje? Mafia cie sciga i musisz zyc w ukryciu? Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne a ja znowu siedze i tlumacze 08.05.02, 21:57 literki mi sie myla, katrczki z notatkami gubia i mozg mi sie powoli odgniata i rozprostowywuje. jak juz skoncze, to zaprosze do czytania.he he he wrednota taka jedna - rozalinda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DundeeGi Re: Jest tu ktos? IP: *.syd.connect.com.au / 210.9.62.* 09.05.02, 00:20 jestem juz w pracy, cale szczescie Bossa dzis nie ma i co najwazniejsze? wyplata lalalalala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student jestem, ale juz mnie nie ma :) IP: 62.218.98.* 09.05.02, 00:51 hmmmmmm no to milej pracy, a ja wlasnie ide spac... 1 w nocy sie zbliza pozdrawiam z Alp. bastard Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: jestem, ale juz mnie nie ma :) 09.05.02, 00:59 Ty jestes jednak prawdziwy bastard, znowu jak ja moge pisac to w Klubie nie ma nikogo Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: jestem, ale juz mnie nie ma :) 09.05.02, 08:40 a ja juz jestem, wyspana , wypoczeta , musze sobie znalezc jakies activitity , co by tu zrobic, co zmienic, co przemaloeac, a moze jakis murek wybudowac??? Dzien pieknyyyy, chyba gdzies pojade , ale fdzie , oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Biblioteka 09.05.02, 11:29 Moje mile kulturnyje kobiety, u mnie dzisiaj biblioteka zamknieta , wiec lekcji nie odrobie , i nie poczytam. Widzialam "Dom duchow" , ale jakos tak mna nie wstrzasnal, moz eksiazka lepsza, mimo ze Antonio tam sie paletal. Och ,och Antonioooo Nie ma to jak "100lat samotnosci" ksiazka z lekka niesamowita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narval puk-puk!! Czy jeszcze moge? IP: *.abo.wanadoo.fr 09.05.02, 13:33 Przyjmiecie mnie jeszcze? Naprawde? Serio?? No to sie strasznie ciesze!! Chcialam przeprosic 'trupiarstwo z tamtej strony mojego 15' ekranu, ze ostatnio klawisza nie tknelam! Moja kiepska kondycja zdrowotna na to nie pozwolila! Trzymali mnie w szpitalu pod obserwacja, bo olbrzymia drzazga nie tylko za paznokcia wlazla ale i glegoko w palucha sie wbila! Podejrzewali stan zakazny, czy jakis tam?! Juz z/deczka lepiej sie czuje! Ale takich boli, nawet przy porodzie nie mialam! No a pod ten jubileuszowy watek, niechaj Wam sie jako/tako wiedzie w zywocie i zebysmy pomyslniejszych jubileuszy doczekali! Chcialam dorzucic zyczenia dla wszystkich polskich maturzystow, polamania dlugopisow! I nie rozpisujcie sie na wszystkie tematy (wielce uczone ludziska.....jeden wystarczy! Pamietacie kochane swa mature?? Jak dzisiaj stoi mi przed oczami ten bohater romantyczny, jak go udoskonalilam i niebywalego blasku mu dodalam! Do dzisiaj, go chwale, bo w przeciwnym razie spiewalabym w rytm 'Czerwonych Gitar'.....juz za rok matura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Matura IP: 193.133.143.* 09.05.02, 14:45 Narvalova, vitamy, witamy! jakis taki chorobliwy ten tydzien - mnie tez cos zgo i zgo - moze to i drzazga? re: Matura: w ogole nie pamietam! Tzn, ogoly tak (typu przedmioty), ale szczegolow (tematy) to za swiat! juz wiecej pamietam z egzaminu wstepnego do LO... taka mam pamiec selektywna b. sie ciesze ze nic w bliskiej przyszlosci nie musze zdawac, zaliczac a jak cos mnie interesuje to moge sobie poczytac bez siekiery nad glowa! Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Matura 09.05.02, 15:21 z mojej matury pamietam tylko, ze pisalam z biologii (klasa biol-chem) o homeostazie i cos tam platalam u ukladzie nerwowym wspolczylnym i przywspolczulnym. i o malo sie nie wykopyrtnelam na ustnym, na pytanie o ochrone srodowiska. eh, czasy. mlodym sie bylo, optymista sie bylo dzis znow tlumacze, papatki ps. a na takie przypadki z paluszkami to moczyc w rivanolu, albo zrobic oklad z masci ichtiolowej. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Matura 09.05.02, 17:27 a ja slyszlam ,z e dawnymi czasy robilo sie mydlanke z ezwyklego szarego mydla i w tym sie moczylo. Na wsiach , kiedy nie bylo lekarstw , i jeszzce obkladano babka ( no snie smiac mi sie , to nie o to chodzi, zlosliwcy ) Biedna Narvalovaaaaaaa , ale sie wycierpiala. Taka drzazga to nic milusiego. Zreszta kazdy bol jest u...y jak jest naszym bolem. Biedna , no mam nadzieje , ze juz lepiejjj. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Nalogi 09.05.02, 15:57 Nalog nalogem, wiec mimo iz gosc z daleka i czasu malo to zajrzec trzeba przynajmiej do klubu hehehe. Karelia jaka ja szczesliwa!!! Myslalam ze gosc bedzie sie upierac aby jechac do Sztokholmu ale ona tak samo jak ja ma alergie na duze miasta hehehe. Za to wybieramy sie nad morze popatrzec na domki letnie hehehe Mam ochote na jakas taka mala stuge Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Nalogi 09.05.02, 17:32 Kobito,a po co Ci stuga , jak juz, to juz, do gwiazd siegaj )) Od razu wille, plac , szklarnia , piwniczka ziemna, stugi goscinne..... Jak juz to juz, kiedy jak nie dzisiaj? Kto jak nie TY??? Oczywiscie zartuje. A moze lotto z domkiem? Chyba macie takie. U nas jedna maniaczka sobie kupila tydzien temu, a co sie namarzyla, nalatala....to jej. U nas takie lotto ze stuga to hohoho bbb trudno znalezc w atrakcyjnym miejscu i drogie. Na lato ludzie sie tam przeprowadzaja i mieszkaja w ogrodach. Ale trzeba lubic ten styl. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Nalogi 09.05.02, 18:17 no i jak ? posiane, posadzone, rozflancowane? Ziemia pod paznokciami jest? I paluszki zielone? Dla experymentu posialam kilka ogorcow, zobaczymy , co z tego wzejdzie. I dynie!wpuszcze na taras sasiada, niech sie cieszyTakie tam experymenty amatorki. I co kolezanka, tez grzebie ? Zamiast na spacerek po miescie, to ja do grzebania zapraszasz, oj kobietoooo ))) Pozdrowienia dla Holenderki. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Spacerek 09.05.02, 21:28 Zamiast spacerku po miescie to byl spacerek po lesie bo jak wiesz to lasow w Holandii nie ma za to miast pelno. Ona to jak wilk do lasu ciagnie. Na dokladke wykopuje mase roslin i do Holandii chce ciagnac bo w swoim ogrodku namiastke lasu robi. A ja sie smieje bo ja mam las 5 metrow za domem i to jaaaaki!!! Teraz wlasnie caly las jest bialy od zawilcow a niedlugo konwalje zakwitna. A ile slimakow winniczkow!!!! Cos dla Narvalowej! Szkoda ze jesc nie moge bo by uczte przednia moznaby bylo zrobic! Uzbieralam za to peczek fiolkow!!! Przyslac Ci fotke? hehehe Nie ma co jak na wsi hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Spacerek 09.05.02, 21:38 _szwedka napisał(a): > Zamiast spacerku po miescie to byl spacerek po lesie bo jak wiesz to lasow w > Holandii nie ma za to miast pelno. Ona to jak wilk do lasu ciagnie. Na > dokladke wykopuje mase roslin i do Holandii chce ciagnac bo w swoim ogrodku > namiastke lasu robi. A ja sie smieje bo ja mam las 5 metrow za domem i to > jaaaaki!!! Teraz wlasnie caly las jest bialy od zawilcow a niedlugo konwalje > zakwitna. A ile slimakow winniczkow!!!! Cos dla Narvalowej! Szkoda ze jesc nie > moge bo by uczte przednia moznaby bylo zrobic! > Uzbieralam za to peczek fiolkow!!! Przyslac Ci fotke? hehehe > Nie ma co jak na wsi hehehe zbierasz slimaki-pozostawiasz je na 2-3 dni w jakims pudelku lub gestej siatce by sie wyproznily.Przyzadzasz cos w rodzaju bulionu z kawaleczkami wedzonki.Potem w ten bulion wrzucasz slimaki i krotko gotujesz-dodac troche bialego wina lub wytrawnej sherry -dla szlachwrnego smaku i aromatu-smacznego.wyciagasz je z muszli malymi widelczykami.2-ga recepta-gotujesz slimaki i wyciagasz z muszli.siekasz to drobno z pietruszka i czosnkowym maslem wkladasz mase na powrot w muszle.sypiesz gruba sol na plaska forme -ukjadasz na tym muszle i do piekatnika.podajesz z winem wytrawnym,biala bulka lub chleb-smacznego(ukladasz,do piekarnika-literki skacza) Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Spacerek 09.05.02, 21:46 No i co Don? Masz ochote na szwedzkie slimaczki? A moze paczuszke zywnosciowa przeslac? Ale naprawde! Taka ilosc slimakow w jednym miejscu nie widzialam nigdy. W pol godziny cala torbe by sie nazbieralo. Don! Corcie Twoja widzialam dzisiaj hehehe. Bylam w Studentstaden dzisiaj a byla taka piekna pogoda ze wszystka mlodziez wyszla na trawe przy Humanistcentret. Napewno ona tyz hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Spacerek 09.05.02, 22:11 nie moglas widziec-ona juz nie mlodziez (25 lat) I jest na stazu gdzies w Europie.jakis smieszny system-praca i nauka na przemian. Slimaki i u nas obrodzily,wyjatkowo duzo deszczu jak na hiszpanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pajacyk2 Re: Spacerek 09.05.02, 22:15 Czesc swiniopasie. Uwazaj, zeby ci sie nicki nie pomylily panie Oborowy. Muuuu Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Spacerek 09.05.02, 22:22 aaaa to rozumiem , las , lesne zapachy i upajajaca won fiolkow. A pozniej konwalijki, taaaak lasow u na snie brakuje , no to buszyjcie sobie. A wolno jej wwiezc rosliny do Holandii? Bo do nas chyba nie wolno wwozic roslin? Nuie wiesz jak to jest? Don dal doskonaly przepis na slimaki!!! Wsumie to zdne mecyje, taka gumka do zucia, ale fama , fama sie liczyyy. A kiedy zabki obrodza w waszych okolicach? I moze Don jakis przepis na "kumkaly" da. Tak z ciekawosci sie pytam. Jak sie przyrzadza zumkajacy towar? Don???? Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Spacerek 09.05.02, 22:29 Przylaczam sie do prosby Karelii! Swietujac dzisiejszy Dzien Ojca bylisym z dzieciakami na tzw "lonie natury". Oczywiscie nie omieszkali zaprzepascic okazji by wywinac jakis numer i nazbierali cale mnostwo zab. To nie byloby takie tragiczne ale pozniej nic nikomu nie mowiac wpuscili te zaby do naszego bajorka w ogrodzie i teraz przypada chyba srednio ok. 15 zab na m2 ( a co to dopiero bedzie jak sie zaczna rozmnazac???) Tak wiec jak widzicie przepis na zaby niezbednie konieczny!!! ro-bert Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Spacerek 09.05.02, 22:30 pajacyk2 napisał(a): > Czesc swiniopasie. Uwazaj, zeby ci sie nicki nie pomylily panie Oborowy. Muuuu czlowieku ,a male zielonkawe ludziki cie nie przesladuja? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: przepis 09.05.02, 22:36 Don , nie trac energii dawaj przepis na kumkajacy towar!!! Strasznei jestesmy ciekawi!!! Jak sie toto przyrzadza??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Spacerek IP: *.fastres.net 09.05.02, 22:38 don2 napisał(a): > _szwedka napisał(a): > > > Zamiast spacerku po miescie to byl spacerek po lesie bo jak wiesz to lasow > w > > Holandii nie ma za to miast pelno. Ona to jak wilk do lasu ciagnie. Na > > dokladke wykopuje mase roslin i do Holandii chce ciagnac bo w swoim ogrodk > u > > namiastke lasu robi. A ja sie smieje bo ja mam las 5 metrow za domem i to > > jaaaaki!!! Teraz wlasnie caly las jest bialy od zawilcow a niedlugo konwal > je > > zakwitna. A ile slimakow winniczkow!!!! Cos dla Narvalowej! Szkoda ze jesc > nie > > moge bo by uczte przednia moznaby bylo zrobic! > > Uzbieralam za to peczek fiolkow!!! Przyslac Ci fotke? hehehe > > Nie ma co jak na wsi hehehe > > > > zbierasz slimaki-pozostawiasz je na 2-3 dni w jakims pudelku lub gestej siatce > by > sie wyproznily.Przyzadzasz cos w rodzaju bulionu z kawaleczkami wedzonki.Potem > w > ten bulion wrzucasz slimaki i krotko gotujesz-dodac troche bialego wina lub > wytrawnej sherry -dla szlachwrnego smaku i aromatu-smacznego.wyciagasz je z > muszli malymi widelczykami.2-ga recepta-gotujesz slimaki i wyciagasz z > muszli.siekasz to drobno z pietruszka i czosnkowym maslem wkladasz mase na powr > ot > w muszle.sypiesz gruba sol na plaska forme -ukjadasz na tym muszle i do > piekatnika.podajesz z winem wytrawnym,biala bulka lub chleb-smacznego(ukladasz, > do > piekarnika-literki skacza) >Przepraszam,ale jak don cos rypnie....... >Slimaki zostaw jeden dzien w pudelku z bulka tarta. >Garnek nie wysoki do tuszenia. >Maslo,wino biale,piepsz,sol,czosnek. ᡑ-minut. Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Spacerek 09.05.02, 23:05 Nic nie rypnie,przepis lokalny.jest setki przepisow ,kazdy jest dobry jak tylko mozna go wykonac. oczyiscie kazdy ma swoj najlepszy ,jak to sie mowi :po babci. zabie udka probowalem,sam tego nie robilem.najesc sie nie mozna,ale dla zabawy czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Spacerek IP: *.fastres.net 09.05.02, 23:09 don2 napisał(a): > > Nic nie rypnie,przepis lokalny.jest setki przepisow ,kazdy jest dobry jak > tylko mozna go wykonac. oczyiscie kazdy ma swoj najlepszy ,jak to sie mowi :po > babci. zabie udka probowalem,sam tego nie robilem.najesc sie nie mozna,ale dla > > zabawy czemu nie. >Don,trzy dni to tylko tesciowa,nie slimaki. >Zabie udka to tylko w ciescie! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Spacerek 09.05.02, 23:15 no ale co???? marynuje sie ? dusi , gotuje, piecze???? jak toto sie w ogole przyrzadza? Tak z ciekawosci sie pytam.Slimaki wiem ,mniej wiecej, a zabki jak???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Spacerek IP: *.fastres.net 09.05.02, 23:23 karelia napisał(a): > no ale co???? marynuje sie ? dusi , gotuje, piecze???? jak toto sie w ogole > przyrzadza? Tak z ciekawosci sie pytam.Slimaki wiem ,mniej wiecej, a zabki > jak???? >Uuufa,Karelia juz i tak podbilem jakas balange. >Maka kukurydziana,jajko,piepsz,sol,frytkownica.STOP. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Spacerek 09.05.02, 23:30 tatulu, "piepsz" , oj cos "piepszycie" mi tu glodne kawalki, ale dzieki. Czyli toto sie frytuje obtaczajac w ciescie alesnikowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Spacerek IP: *.fastres.net 09.05.02, 23:34 karelia napisał(a): > tatulu, "piepsz" , oj cos "piepszycie" mi tu glodne kawalki, ale dzieki. Czyli > toto sie frytuje obtaczajac w ciescie alesnikowym. >.............,..............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! >Wkuzasz mnie! >Alesnikowe to "Crep"Franse,a nie Chinskie zabie udka! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 09.05.02, 23:13 Robbi, obedre ze skoryyyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 09.05.02, 23:27 po dokladnym przeanalizowaniu godzin pojawiania sie postow komisja stwierdzila co nastepuje: Karelia umiescila post nr 100 FANFARY Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 09.05.02, 23:34 Dzieki Rozyczko, ale sadze ze to Robbi,nadal setny. Jak ja klikalam , to setka juz byla. A nawet jak ja ( ale to nie ja), to oddaje Robbiemu, on fajny facet, z checia oddam "setke". Jako czlonek zakladajacy te sesje ma prawo do profitow Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 09.05.02, 23:38 no skoro sie upierasz ;o) FANFARY, ponowne. uf, byle do soboty. bede swietowac, no niech tylko dziecinki sie zapomna 8) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.02, 02:08 Wlasnie przyszedlem z pracy i pzryznaje sie bez bicia,ze nie czytale w/w postow. "Wielkie zarcie" sie jak widze skonczylo...szkoda... Jade w niedziele do Fort Lauderdale,niestety zawodowo ( znowu czekaja mnie na sniadanie(pfui!)te wedzone bacon oraz jajecznica z proszku,melony z Puerto Rico oraz te ohydne malutkie kielbaski,i nudna gazeta w "News Cafe" w South Beach Pozdrowienia,do wtorku,TROY. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: znudzony Troy 10.05.02, 10:06 Troy, nie udawaj, ze ci tak zle i niedobrzeZ checia bym tak podrozowala, to tu , to tam. Inni to nawet placa , zeby sie przemiieszzcac z miejsca na miejsce. Ty masz za friko i jeszcze narzekasz na male kielbaski. Moze zmienisz prace na spokojniejsza? )))))) Duzo slonca!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Slonce 10.05.02, 10:33 Ej, lepiej by bylo gdyby padalo troche i zmylo te straszne pylki. Marzenie scietej glowy ;-((( Tak mi to sily odbiera ze nic mi sie niechce.A jeszcze ze 2 tygodnie pewnie to potrwa. Milego odpoczywania!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne 111 -coz za nieczysty numer 10.05.02, 15:31 nie lubie takich numerkow zlozonych z tych samych cyfr. wrrrrrr a tak poza tym, to mamy sloneczny piatek. kawa wysiorbana Kicia sie pojawia za 12 godzin, wiec musze zaczac szykowac dla niej kacik i skoczyc do sklepiku po sucha karme. a i jeszcze ciasto na niedziele - jak swietowac to swietowac mamuska Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: 111 -coz za nieczysty numer 10.05.02, 19:15 Ale Wy jestescie dobre kobiety, ciasto!!!! No moze i ja bym sie zmobilizowala i jak szarlotke upiekla , jablka z cynamonem? EEE moze jutro. EEEE liniaaa!!! Szwedka, ale sobie dzisiaj polatalam po miescie , kilka godzin spaceru, ogladania wystaw, zagladania do sklepow. Nio, z pusta torba nie przyszlam A co z naszym kawalerem? ( sukienka jest, buty sa, torebka jest, dodatki sa , bielizna /nie znasz dnia ani godziny )))/ jest ) No iiiiii? List dostalam, ale co sie odwlecze to nie uciecze )))) : Jeszcze wiecej sexi, po ciescie Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Kawaler do Karelii 10.05.02, 20:21 No i widzisz. Drap czmychnal, ten drugi tez sie zestrachal hehehe przyjdzie sie nam na szwedzkie lowy udac W nastepny lykend jestem slomiana wdowa wiec ... Dzisiaj mialam powtorke z historii zarowno szwedzkiej jak i polskiej. Bylysmy w Gamla Uppsala odwiedzic groby wikingow a potem Katarzyne Jagiellonke w Katedrze i na Krakow sie popatrzec. Mysle jutro odwiedzic Skokloster choc slyszalam ze rarytasy sa w tej chwili na Zamku w Warszawie. Podobno Karolek i Sylvia byli na otwarciu wystawy na Zamku poswieconej naszej wspolnej historii. Oczywiscie pokazalam jej nasze slynne laki (l z kreseczka i a z ogonkiem) uppsalskie calkowicie pokryte szachownica (kungsängslilja). Jutro tam wracamy fotografowac zjawisko hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Kawaler do Karelii 10.05.02, 21:47 czys sie szaleju objadla na tych lakach ( hahaha dobrze , ze wyjasnilas, bo dlugo bym sie domyslala , o co chodzi haha), na wszelakie propozcje powiedzenia "tak" ja mowie "nie",-)))))Ja juz tak mam )))Sluchaj, a dlaczego oni sia tak nas boja?????Czy my takie straszne? (((((( Ty bardziej hehehe oblatana w tej materii , powiedz, co jest? Dlaczego uciekaja????????? Te laki to moze byc ciekawe, a pozdrow grevinne na zamku. Pokaz jej Ogrod Botaniczny, siedzibe Linneusza. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne len' totalny 10.05.02, 20:08 mnie napadl, wyssal zapal i natchnienie. poszukuje nowego zapasu Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: len' totalny 10.05.02, 21:48 eeeee przeczekamy, nie boj zaby.A teraz kuchnia i walkowac ciasto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne protestuje 10.05.02, 22:36 walkowac nie bede, ciasto francuskie kupuje gotowe ,mrozone. teraz tylko zrobic nadzienie ze smazonych jabluszek, zrolowac, zapiec, posypac pudrem i strudel gotowy niamku niamku Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: protestuje dlaczego??? 10.05.02, 22:57 Genialne!!!!! to ja tez tak zrobie. Ciasto na lenia!!!! Czyli kupujesz francuskie, troszke rozwalkujesz i dac nadzienie? Ja dam jablka z rodzynkami i moz ejakies orzechy?? cukier , cynamon , ? I ile trzeba piec taki walek???? A nie opadnie????? Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: protestuje dlaczego??? 10.05.02, 23:44 co ma opasc?, to przeciez wypieka sie na warstewki, nie urasta jak drozdzowe. srednio 4-5 jablek, szklanka cukru, wanilia ,rodzynki, ckorka pomaranczowa lub cytrynowa. Pieczesz ok 30 min - na ciemno zloto, nadzienie jablkowe jest juz wczesniej przeciez wysmazone. ja mam takie "Phylo Pastry" co go nie trzeba walkowac, tylko posmarowac odrobina masla i posypac bulka tarta. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: protestuje dlaczego??? 10.05.02, 23:55 Tak zrobie , genialne. A u nas mozna do tego dodac sos waniliowy. a jak na elegancko to sos doprawiony czyms % Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: protestuje dlaczego??? 11.05.02, 00:01 nie wiem, nie kupuje takich specjalow wiec sie nie rozgladam, ale likierki w domciu posiadam rozne i czasami polewam salatki owocowe lub lody Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne sie mi pomylilo 11.05.02, 00:02 czy mozna DODAC, nie DOSTAC w moim wydaniu jablek bylo by to za slodkie, ale mozna sprobowac Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: CARNEVALEN 11.05.02, 10:04 a u nas dzisiaj karnawal studencki. Korowod przejdzie przez ulice, studenciaki sie powyglupiaja , publika pokiwa glowami, komentarze tez beda: Za mioch czasow, Ta dzisiejsza mlodziez ..... www.quarnevalen.nu Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne a ja 11.05.02, 16:11 mam w domku malutka Kicie, trala la la. i ona mruczy i jest taka zabawna Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: a ja 11.05.02, 18:23 do czasu Rozyczko , do czsu. Jak zacznie ostrzyc pazurki o tapicerke , to juz nie bedzie kicia taka milusie hue hue hue))) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: a ja 11.05.02, 18:29 spoko, wszelkie tapicerki matrialowe, a na to sposob juz znam - sok cytrynowy Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Rivera 11.05.02, 21:41 Narvalova , wlasnie ogladam film na Discovery o Rivierze, qurde, ale zycie , jak w Madrycie, Francja elegancja.....i te rezydencje na Cape Ferrat , Jesuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: fuksje, fuksje , fuksje 11.05.02, 22:28 isc na stronke www.fuksje.prv.pl/ i zobaczyc!!!!1 ale fajneeeeeeee, szwedka !!!!i inne entuzjastki Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: fuksje, fuksje , fuksje 12.05.02, 14:44 Leniuszki???? lezycia na lezakach pijac saft i nic nie robicie??? Ja juz oczyscilam kafle chodnikowe, przycielam trawke, a teraz ide na przeszpiegi , kto , co , ile , za ile zrobil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narval Re: Rivera IP: *.abo.wanadoo.fr 12.05.02, 22:01 karelia napisał(a): > Narvalova , wlasnie ogladam film na Discovery o Rivierze, qurde, ale zycie , > jak w Madrycie, Francja elegancja.....i te rezydencje na Cape Ferrat , Jesuuuuu Karelka, Tylko na czyja to kieszen?! Juz kiedys pisalam, ta fr. Riviera, patrzac 'trzezwym okiem', to w rekach mafii....ostatnio rosyjskiej!! Popatrz na Saint-Tropez i nie tylko! Tam kupic dom to trzeba miec nie tylko konta w szwajcarskich bankach, ale i.....chody w agencjach nieruchomosci! Nawet i wakacje staja sie luxusem! Spewnosca wiesz, ze to kraina zamoznych emerytow i rencistow! Jako ciekawotke dodam, ze to wlasnie tam 'faszo' le Pen zdobyl najwieksza liczbe glosow w ostatnich prezydenckich! Ale tak miedzy nami, to w/g. mnie, Lazurowe Wybrzeze to najpiekniejszy zakatek Fr. a ten St.Jean Cap Ferrat wiadomo, ze z pieknymi i drogimi villami, bo wszelkie nowe konstrukcje sa po prostu zabronione! I w ten sposob 'stary kamien' nabiera na wartosci! sprytnie wykombinowane! tysz mi sie marzy miec maciupkie mieszkanko z widokiem na lazurowe morze eeeeeh! tam! a tu czlowiek przez okno wyjrzy i kawalek ogrodu, gdzie przydaloby sie juz te pomidory sadzic, bo i najwyzsza pora! a moze jak u Roberta, zrobie sobie sadzawke i sila 'cigale'(cykady) z pld. sciagne, zeby mi tststststs robily! Zdrowko dla szanowych klubowiczow! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Rivera 12.05.02, 22:17 no , zdrowe spojrzenie. I tak masz fajnie. Stolica pod bokiem, a ci z Lazurowego musza dlugo jechac. Taaaaa wiem , wiem, to po prostu chore, ceny, snobizm, no ale jak ktos ma , i to ma duuuzo , barddddzo duzzzooo, to tam moze pomieszkac. tam jest niesamowitu ruch mieszkaniowy, z tego co mowili w filmie. Kilka lat i sprzedaja , kilka lat i sprzedaja... a moze staruszkowie umieraja i dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne swietowanie ,ufff 12.05.02, 22:27 wlasnie zjadlam uroczysty obiadek, mezus pichcil. Byl stek, ziemniaczki piure z czosnkiem papryka i cukine opiekane na grilu do tego cabernet savignion. pekam w szfach. a tu jeszcze deserek sie szykuje Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: swietowanie ,ufff 12.05.02, 22:56 a ja mialam nalesniki z dzemem borowkowym i tez dobrze. Ale ten grill chyba trzeba bedzie wyjac z komorki i cos upichcic . Narobilas mi ochoty Rozyczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narval Zebranie Klubu 10 IP: *.abo.wanadoo.fr 12.05.02, 23:43 Rosanka, piszesz o 'cabernet savignion' Tak z fr. mi to brzmi; Moze i pilam, ale nie pamietam, bo i smaku 'enologicznego' nie posiadam! napisze Wam tylko, ze ostatnio bardzo posmakowalam w winku czerwonym.... ma sie rozumiec, o nazwie 'Medoc'! Jesli bedziecie mialy okazje, posmakujcie! A napisze teraz, ale z calkiej innej beczki, bo akurat siedze przy klawiaturze i przypomnialo mi sie tocosiktam otoz mam kolezanke, mieszka we Fr. a pojechala sobie z rodzika na wy/wczasy do Filadelfii! Po powrocie odwiedzila mnie i opwiadala o tej Ameryce! Pelno tego, ale wspomne Wam o tym, co mnie najbardziej zaskoczylo polechali samochodem do NYC; chcieli go zaparkowac na parkingu, obok Empire State Bulding; cena 100 dol. bez limitu czasu na dobe! Bosze! Czyzby to bylo mozliwe???? Jedzenie/mowi, ze teraz naprawde docenila fr. kuchnie! ciuchy/ drogie z wyjatkiem jeans'ow Levisa, 2,5 razy tansze niz we fr.! predkosc na drogach/ dozwolona 110km/h, kiedy jechali nad Niagare jej chlop, tzw. 'szosowy Gonzales', choroby dostawal Jesli ktokolwiek z NYC, przeczyta, chcialabym aby potwierdzil, albo zaprzeczyl tej wiadomosci o parkingu! To ja juz wole wiecej za benzyne placic, ale zachowac nasze ceny za parkingi) 100dol ?!! nawet pod wieza 'ajfla' nie ma takich cen! A to w centrum Paryza! A jak sie czlowiek postara to i bezplatne znajdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Zebranie Klubu 10 IP: *.dialog.net.pl / *.bielsko.dialog.net.pl 12.05.02, 23:48 narvalowa nie pekaj... co to dla nich 100 $... 1-2 dni pracy - 1 dzien postoju ..... poozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wowa Re: Zebranie Klubu 10 IP: *.sprint.ca 13.05.02, 03:39 Gość portalu: student napisał(a): > narvalowa nie pekaj... co to dla nich 100 $... 1-2 dni pracy - 1 dzien > postoju ..... > > poozdrawiam nie pierdol student znajdz sobie zajecie a nawet prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Zebranie Klubu 10 IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.05.02, 07:26 WAL SIE NA RYLO DEBILU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu 10 13.05.02, 09:00 Narvalku, calkiem to mozliwe. Ale co do ciuchow, to trzeba wiedziec , co kupowac, gdzie i kiedy. Tak pod koniec sezonu rozpoczynaja sie wyprzedaze i mozna naprawde cos fajnego kupic. Ja kupilam kilka rzeczy naprawde fajnych, a nie jestem Krezusem. Troszke inne niz u nas , bardziej "porzadne" Nawet udalo mi sie kupic calkiem fajna spodniczke od Teda Lapidusa! za 10 dol. Wiesz, nie moglam przejsc obojetnie i stracic okazji. Spodniczka jak spodniczka, brazowy sztruks, express, ale ta metka wewnatrz ))))))))))))))))))))))) Generalnie -bylo drogo dla mnie.a jak korona jeszcze bardziej upadla ostatnio, to jest drogo dla mnie. A co do tej oplaty, to wcale sie nie dziwie: Manhattan jest w ogole drogi, a parking w camym centrum? No dlazcego by nie, w koncu turystyczni nedzarze tam chyba nie przyjezdzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Dziendoberek 13.05.02, 09:11 Noooo... ufffff... juz po najdluzszym £ykendzie. Tylko nie bardzo moge sobie przypomniec, co ja wlasciwie mam w tej robocie robic ???? Moze bezpieczniej bedzie zaczac od kawki ;oD ? (buleczka juz byla :oD ) Sciele sie tradycyjnie dywanikiem i pozdrawiam Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Dziendoberek 13.05.02, 09:23 noooo nareszcie PREZES sie pojawil, bo juz zaczyna sie troszke w szwach rozlazic. Dyscyplina organizacyjna cos tego tam. Baby jak baby a to o kwiatkach a to o plackach. Ale chlopy- wpadna "walna" piescia w stol o juz ich nie ma. Niech Prezes ma baczenia na co poniektorych, troche nerwowi sa Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Dziendoberek 13.05.02, 09:33 karelia napisał(a): > noooo nareszcie PREZES sie pojawil, bo juz zaczyna sie troszke w szwach > rozlazic. Dyscyplina organizacyjna cos tego tam. Baby jak baby a to o > kwiatkach a to o plackach. Ale chlopy- wpadna "walna" piescia w stol o juz > ich nie ma. Niech Prezes ma baczenia na co poniektorych, troche nerwowi sa Taaak, wlasnie pisze wniosek do Przewodniczacego, zeby wydzielic w Klubie sekcje : ogrodkowa, gastronomiczna, domestykacyjna (d.s. zwierzat domowych), odziezowa (podsekcje : Haute Couture, prêt-à-porter, obnizki sezonowe), motoryzacyjna, meteorologiczna, wakacyjna, surrealistyczno-absurdalna, alkoholowo-wyskokowa oraz sciekowo-rynsztokowa (mala twarda laweczka w kacie sali, przy drzwiach do ubikacji)... Porzadek musi byc ! Prezes PS : Rozwazane jest takze wprowadzenie krzyzowek i rebusow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: Dziendoberek IP: 193.133.143.* 13.05.02, 09:57 sie melduje! ah jaki lykend!! W sobote: robienie sobie dobrze (zakupy, zakupy). Zdobycz najbardziej fetowana: nastepna torebka z Russell & Bromley. Jak sie zamyka to ma b. dzwieczne Klik, klik. A w niedziele odkrylam przez przypadek b. urokliwa knajpke - na zewnatrz wyglada nic, a w srodku oberza z 18- ego wieku lacznie z dziwacznymi klatkami na ptaki (ale bez ptakow). Jedzonko domowe angielskie, ale dobre (albo mnie sie juz gust spaczyl), talerzyki obowiazkowo chintz. no i creme brulee na deser (mniam, mnian). re: parking do Narvalovej: kiedys musialam przyjechac do pracy samochodem (West End) i za niecale 9 godzin zaplacilam £45, czyli ok. $75. oczywiscie, wydatek na koszt firmy, jakbym miala sama placic, przyturlalabym sie na hulajnodze. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Dziendoberek 13.05.02, 14:49 dzieci za drzwiami kot spi pod fotelem ide na sniadanko Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 KLEZ 13.05.02, 15:01 drodzy klubowicze. W wyniku podlapania KLEZA prosze Czlonkow , ktorzy sobie ze mna korespondowali, aby sie odwirusowali ... podobno ta bestia przechodzi na wszystkie adresy , ktore sie ma w skrzynce (przed chwila wyczytalem - nie wiem, czy to prawda) Przepraszam, ale ja niewinny (prosze nie strzelac do misia) Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: KLEZ 13.05.02, 20:38 ze tez Prezesowi nie wstyd byc nosicielem wstydliwych wirusow!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: KLEZ 14.05.02, 00:41 aha, to pardon, Prezesie, jestes niewinny. Chociaz , jak mowia, zawsze jakis paragraf sie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 wirusy i inne paskudztwa 14.05.02, 02:10 Najgorsze to uzywanie wspolnego recznika ... Kara jest,a przyjemnosci zadnej nie bylo ;o) ufff.... wlasnie skonczylem leczyc swoja maszynke - chyba juz doszla do siebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne ------------150---------------- 14.05.02, 03:22 niech i ja mam dla siebie jakis numerek po krakowsku - czcic nalezy kazdy jubileusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student ------------151---------------- IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.05.02, 03:38 no to i dla mnie niech cos bedzie bastard Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 14.05.02, 18:13 a co was takie lenistwo ogarnelo???nawet paluszki "mecione"? Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne palusie mencione 14.05.02, 18:40 oj ciezkie zycie deszczowca. W blocku trza sie taplac, w butkow wode wylewac wlosieta z deszczowki wykrecac. Pada, kropi, leje, siapi, siecze woda, pierze zabami itd itp wszystko mi w ogrodku pognije a tak poza tym, to czemu niekt sie tu nie zglasza (prawie)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narval _____________Festival CANNES 2002_________ IP: *.abo.wanadoo.fr 14.05.02, 21:37 1)Hi! (dzisiaj jak w kazdy wtorek mialam 2godz. ang!)....no, ale jak sie tego jezyka uczyc jak tam pisanie sobie, czytanie sobie, a rozmowy....JA ofkors, ani me ani be!! W 'pierwszej czytance' do tego jazyka wpisane bylo slowo 'inof'(to fonetycznie, bo na pisanie to nawet nie wiem od jakich literek zaczynac, zeby to wystukac! - ale jedno slowko z dzisiejszej lekcyjki bystro zapamietalam)------> skarbonka!.....takie sliczne zlozone word!) 2)Teraz moi milusinscy, suknie wieczorowe wyciagac, panowie garnitury, bizuterie jaka w sejfach pochowana, doczyscic, lokowac, lakowac, pukle i sterczase wlosiska; TV wlaczac i miezynarodowa smietanke Jetsetowcow i innych lowelasow co to do Cannes zjechali ogladac! Niniejszym festival w przeddzien zainaugurowalam! 3)dzisiaj dostalam list pod tytulem 'bonsplans 19' - jeszcze go nie otwieralam, bo ponoc jakas wirusowa banda grasuje! ale czy to ta??? C'est la question que je vous pose??? 4)do Prezesa! w korespondencji priv) tylko bez zbereznych mysli prosze! zrobilam byka w byku!!!! tak! taurus'owi "O" zmienilam! aze chlopa swego pytalam, czy bardzo nagrzeszylam a ten na to/ kto to by spamietal te wszystkie// au, eau, aux, eaux, ho, ....kiedy wsjo tak samo czytane! Ale niniejszym przepraszam i na przyszlosc poprawim sie!) 5)a ten byk, taurus to wszystko w nawiazaniu do urodzin KARELKI! KIEDY ONE?? bo to juz w znaku blizniat jestesmy prawie jedna noga, a jeszcze nie zaspiewalismy happy birthday to you! Czekamy na sygnal z pln! Jesli dotrwaliscie do tego momentu, to pozdrawiam Was serdecznie i do nastepnego Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: _____________Festival CANNES 2002_________ 15.05.02, 00:18 1: Festival w Cann - aaaa tak pospacerowac po nadmorskiej promenadzie , usiasc na lawczce naprzeciwko htelu Carlton, ze by popatrzec sobie na najbardziej "grube ryby" a znudowe poprzymierzac sobie czy raczki pasuja do odbic raczek slawnych ludzi. Uprzedzam, Stallone ma lape jak kolo mlynskie. Polanski raczej taka delikatna... 2: Urodziny Karelki juz byly tak cichutko przemknely jak 17 mgnien wiosnyyy , mglawienija ,mglawienija, mglawienija... Bez huku i fanfar, bo jakos nie lubie, to takie moje , prywatne. A jak sie skonczy 18 rokow, no coz to juz sie nigdy nie mowi prawdy , ile)))) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zebranie Klubu (10) - Jubileusz!! 15.05.02, 00:46 Prezesie, cos Pana nie widze, czyzbys Pan poszedl spac? Tak wczesnie???? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Dziendoberek 15.05.02, 09:02 witam w klubie ! prezes byl nieobecny , albowiem poniewaz mial roboty huk ... wczoraj wieczorem parcujac na komputrze na wszelki wypadek nie podlaczylem sie do telefonu, coby nie kusil ;o) ..I ta moja nieobecnosc bedzie sie stopniowo poglebiac, az zanikne calkowicie na czas nieokreslony acz prawdopodobnie dlugi ....lecz widmo misia bedzie nadal krazylo nad Klubem i jego okolicami ;o) Na razie jednak melduje sie jako obecny usprawiedliwiony ... Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Dziendoberek 15.05.02, 11:03 a to mnie zmartwiles Balonik((((((((((((((((((((takich 2 jak Ty 1 to nie ma wcale , Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narval -------------------dla Karelki-------------------- IP: *.abo.wanadoo.fr 15.05.02, 09:19 Karelka, i ty 'duszek forum', tak cichaczem urodziny zaliczylac; szampana tudziez inne %% wyduldalas, torta skonsumowalas, a nam 'niczevo nie skazala'?! No to w takim razie, skoroz drzwi zamkniete to ja oknem wleze do Ciebie, do dzbanuszka bukiecik fuksji wstawie, i zycze Ci/ kopy szczescia, zdrowka, pociechy z tego, ktory bliski Twych 'pomyslunkow' i 'Sto lat' for YOU!! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: -------------------dla Karelki-------------------- 15.05.02, 11:04 oj, Narvalova, ze tez CI si chce tak wyglupiac i wydzierac , a moze jeszcze pic co nieco? Przecie jestes kontuzjowana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: -------------------dla Karelki-------------------- 15.05.02, 11:05 oczywiscie dziekuje!!!!!! mysle o WAS wszystkich , jestescie fajni ludzie !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś