Dodaj do ulubionych

ZLODZIEJSKIE PRAKTYKI DENTYSTOW

07.05.02, 19:06
na calym swiecie. Zaden kraj nie jest wylaczony. Jest tak wszedzie.

1. Potrzebna plomba. Moze jeszcze mozna troche poczekac ale facet, majac w
oczach futro z norek dla zony) przekonuje ze nastapi smierc jak sie nie zrobi
wypelnienia. W trakcie wiercenia robi dziurke za duza, tak zeby zabrac wiecej
kosci niz trzeba. Kilka razy taki numer i klient przychodzi po kornke albo
lepiej, np mostek.

2. Zamiast zrobic prawidlowa dziure w zebie, w ksztalcie gruszki (aby plomba
sie 'trzymala'), robi sie dolek. Facet zuje krowki i nagle plomba wychodzi
razem z krowka.

3. Zawyzanie kosztorysow. To jest wrecz smieszne, ze dorosly i wyksztalcony
czlowiek jakim jest dentysta usiluje wciskac ciemnote ekspertowi dentyscie
pracujacemy dla kasy. Rozbieznosci kosztorysow moga siegac 500%.

4. Polskie dentystki w USA (dentysci chyba tez) nie umieja robic kanalow. Mam
wielu znajomych ktorzy stracili zeby, chcac zaoszczedzic pieniadze, bo poszli
do 'polskiego dentysty. Czy to jest az tak trudno napakowac antybiotyku w
rozgrzebany zab, po uprzednim oczyszczeniu?

Polscy dentysci chcacy nostryfikowac czy pracowac na bialo czy czarno: GNOJE!!!
Nauczcie sie jednego: ROBIENIA KANALOW! Psujecie opinie sobie na swiecie z
uwagi waszej niekompetencji i tragicznych wynikow.

Po latach obcowania z dentystami w wielu krajach, moge powiedziec, ze polscy
dentysci byli i na pewno dalej sa do dupy! Znajomi, obcy, polecani itp. Wszyscy
jestescie do kitu.

Pojscie do amerykanskiego dentysty (unikac starych, mlodych z niedowladem nog,
problemami ortopedycznymi i niewidzacych). to gwarantowany sukces ktory nie
kosztuje drogo.

5. Unikac dentystow ktorzy zakladaja oslone na cala twarz i wierca jakby byli
na przodku. To ma byc finezja.

6. Tacy co stekaja przy robocie moga byc tlusci, miec za duze rece, czy wade
wzroku. Te przyczyny powoduja stekanie.

7. Unikac praktyk w ktorych zona, mama, czy babcia pracuja w poczekalni.

8. Nacinanie ubezpieczen.

9. Morderstwo, ale to juz inny temat. Tak zdarzaja sie dentysci mordercy bardzo
czesto.

10 Brud czy ubostwo praktyki. Popatrzec na lampe bezcieniowa kiedy byla myta
dookola. Rogi pokoju itp.

Kto da wiecej?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bruno Re: ZLODZIEJSKIE PRAKTYKI DENTYSTOW IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 07.05.02, 19:14
      Z cala pewnoscia mozna powiedziec , ze polscy dentysci to zlodzieje i do tego niedouczone osobniki .
      Znam to z autopsji .
      • Gość: marcee Bruno IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 19:48
        SA cholernie drodzy , najgorsze ze bez roznicy dobrzy czy slabi, Wsjo rawno.

Jednakze sa tez tacy ktorzy uczyli sie fachu w szwajcarii , np niektozry
        implantolodzy. Osobiscie moge polecic znakomitych dentystow w krakowie i wawie.
        Ale zaplacicie tyle samo co u siebie )))
        • koles1 Re: Bruno 07.05.02, 23:16
          Gość portalu: marcee napisał(a):

> SA cholernie drodzy , najgorsze ze bez roznicy dobrzy czy slabi, Wsjo rawno.
          >
          > Jednakze sa tez tacy ktorzy uczyli sie fachu w szwajcarii , np niektozry
          > implantolodzy. Osobiscie moge polecic znakomitych dentystow w krakowie i wawie.

Tzn. wstawiałeś sobie implanty ? Jeśli tak, to czy mógłbyś coś napisać na ten
          temat ? Sam jestem zmuszony rozważyć taką opcję i interesują mnie opinie
          od "usługobiorców", nie tylko chasełka reklamowe

> Ale zaplacicie tyle samo co u siebie )))

Tzn ?
          • Gość: marcee koles1 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 00:18
            W polsce sa dostepne implanty roznych typow takze te najnowszej generacji gdzie
            na osadzenie korony zceka sie kilka tygodni a nie jak ja 6 mcy
            wszzcepilam implanta jednego , gdyz mam zbyt piekne zeby aby je niszczyc jakas
            koronka

nic sie nie czuje , to jest tak jakbys mial wlasnego zeba NICZYM sie nie rozni
            od parwdziwego SZOk totalny

koszt 1 impl w polsce kosztuje w granicach 4000-5500 zlotych, tzn tak bylo 3
            lata temu a teraz to nie wiem, ale oplaca sie wg mnie calkowicie, ja jestem
            zadowolona

robil mi to implantolog z wawy , moge go polecic z czystym sumieniem i
            osobiscie zaprowadzic do kliniki w wawie
            on operowal w szwajcarii , zreszta tam sie uczyl fachu, to polak

acha a te szumy implantologow ze tzreba miec nieskazitelnie czysto w ustach po
            kazdym jedzeniuu szorowac implanta specjalna szczoteczka to bzdury sa,
            wystarzca plyny zwykle z fluorem do plukania jak do zwyklej higieny

nie wiem Koles co chcesz konkretnie wiedziec, warunki operacji byly tez
            znakomite, po samym zabiegu boli szzceka i potem jakies tydzien , dwa nic nie
            mozan jesc tylko plynne potarwy np zupy ale warto

• lipshits marcee 08.05.02, 04:46
              nie wiedzialem, implanty sa juz tak popularne. Ja ostatnio zafundowalem sobie
              nowa metode zamiast tzw. koronki przed ktorymi sie bronie a do ktorych kazdy
              dentysta namawia. Metoda nazywa sie CEREC. Maszyna niwiele wieksza od normalnej
              maszyny do wiercenia, robiona przez Siemensa kosztuje ponad $100k. Polega to na
              tym, ze gdy zab kwalifikuje sie na koronke, to wywierca sie wszystko co zbedne
              i wklada czujnik kamery do tej dziury. Kamera wykonuje 3D scan i podaje do
              komputera. Komputer opracowuje model odwrotny do tej dziury (innymi slowy
              wylicza jak ma wygladac wkladka ktora pasowalaby idealnie do tej dziury), i na
              podstawie tego miniaturowa frezarka wycina dokladnie taka wkaldke z kawalka
              odpowienieho tworzywa. Nastepnie dentysta 'wkleja te wkladke zywica do zeba.
              Roznica miedzy cementem i taka wkladka jest taka ze lepiej trzyma jak cement,
              nie cieknie i nie wykrusza sie. Koszt jest ok $600 od zeba i trwa to ok. dwoch
              godzin. Pamietam raz bylem u takiego dentysty ktory mial wydekorowana sciane
              certyfikatami a okazalo sie ze nawet plomby nie potrafil doszlifowwac.
              Amerykanin i do tego prezes jakiegos lokalnego zwiazku dentystow. Wyglada na
              to, ze wiek jest bardzo okrutny dla dentystow. Mimo ze sie do tego nie
              przyznaja to po 50-ce to jest im ciezko pracowac.
              • Gość: marcee lipshits IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 10:59
                No to faktycznie u was jest drozej. 600 USD to kupa szmalu jest jednak. Jednak
                wiesz Lipshits czuje sie w niektorych waszych wypowiedziach wielki rozmach.
                Musi to byc zupelnie inny swiat u WAs. Ale to mile jest tak sie wymieniac
                spostrzezeniami.
                Metoda CEREC -ciekawe to. Jak bede na fotelu siedziec to sie wypytam jak u nas
                w tej kwestii. Ale musze dodac ze np jakis rok temu rozmawialam z moja lekarka
                w kraku gdyz histeryzowalam ze bede musiala usunac zab gdyz jakis torbiel
                wyszedl mi na zdjeciu rtg i ona zebym sie uspokoila gdyz w najgorszym razie
                zrobia mi mikrochirurgicznie zabieg w kosci i usuna kawelek kozrenia z ta
                narosla a zab zostanie dalej. Nie pytalam o koszt tego cuda gdyz skonczylo sie
                na lasezre i wszystko jest ok.

Wiesz u nas jest tak w Polsce teraz sie to czuje u dentystow, ze wiele klinik
                prywatnych stawia sobie za cel dogonienie swiata i wszystko co sie u was
                pojawia to sie pzrenosi do nas. Takie kliniki sa o.k. Kadra dobrana selektywnie
                a zarzadzajacy dba o wizerunek rynkowy firmy. A niektore inne prywatne kliniki
                to zwyczajna chałtura jest.

NAjwieksza chałtura jest np w Krakowie w takiej klinice ktora sie nazywa
                Eurodent na placu szcepanskim. Nie dosc ze miescil sie tam pigalak i jak
                wsiadalam do taksowki i mowie plac szczepanski to ciec za kierownica juz mial w
                glowie wiadomo co... A potem co kurwa jego mac wlaże an fotel to slysze : no
                coz trzeba wyrwac. !!!!

A wiesz ajk sie reklamuja: Eurodent-kraina usmiechu !!!! Antyreklama- zreszta
                awanturowalam sie z prezesem tego pzrybytku, gdybym byla prawdziwa elita
                zniszczylabym ich !!!! To za to ze wyrwali mi mojego pieknego zeba, nie umieja
                lezcyc kanalowo. ZERO i NUL. NAjgorsze ze swietnie egzystuja sobie jak widze,
                bo sa an rynku chyba z 8 lat. Ale to wynik tego ze spoleczenstwo polskie jest
                malo wyksztalcone i nie wie czego ma wymagac od dentysty. JA wiem ale i tak
                niestety pzrez tych jelopów musialam wywalic kupe kasy zeby mi to fachowcy
                odkrecali i ratowali moje zeby.
                • lipshits marcee 08.05.02, 14:58
                  ciekawe spostrzezenia bo przedstawiasz Polske pod innym katem niz ludzie na
                  forum pisza. Musze dodac, ze taki np. CEREC to tez trzeba z tym uwazac, bo
                  CEREC nie rowna sie CEREC. Roznice moga byc np w software. Jedna wersja od
                  drugiej podobno bardzo sie roznia na niekorzysc pacjenta. Druga sprawa, to ze
                  jest niewiele takich maszyn nawet w duzych osrodkach. A jedna taka maszyna jest
                  uzytkowana przez wielu dentystow. Maszyna powiedzmy jest dobra, z dobra wersja
                  programu, a dentystow jest pieciu i kazdy mowi ze jest najlepszy, jak artysci.
                  Jak wybrac? Trzeba miec po prostu nosa. A akurat mnie przydazyla sie historyjka
                  z ta wspanaila maszyna. Pan doktor mowi, ze poniewaz jestem ciekawy to mi
                  pokaze wszystko dokladnie. Zrobil scan, wlozyl szescian w maszynke i mala
                  tarcza zaczela wirowac, rznac warswe po warstwie jak przekroj przez gore.
                  Maszyna dojechala do konca i nic nie zostalo. Zerznela wszystko dokladnie,
                  czyli sama siebie. Pan doktor zazenowany mowi ze to nic, tylko czasowa
                  niedyspozycja. Drugi raz i to samo. Sprobowal 3-ci i czwarty- to samo. Okazalo
                  sie, ze jest tylko jedna osoba ktora moze to naprawic, ta osoba pojechala na
                  dlugi weekend a ja musialem przez ten dlugi weekend chodzic z czasowo
                  wypelniona dziura jak za dawnych czasow. Glupio mu bylo, ale co z tego.

Raz taki udekorowany zrobil mi plombe bo przekonal mnie ze umre. Zrobil i w
                  drzwi. Wiec delikatnie mowie: szczeka sie nie domyka - rowno. Niemozliwe! I tak
                  w kolko, on piluje a mnie sie nie domyka..,. w koncu jakos to zrobil, byl
                  wscieky, wzial $250, ja wyszedlem na trudnego pacjenta, wyszlo na to ze jego
                  dyplomy na scianie byly guzik warte, a ja zaczalem myslec o co tu chodzilo. I
                  wiesz, wymyslilem: facet wydawal corke za Araba i nie dowidzial. Do tego wiek a
                  moze i Coca Cola, i prosze ja wyszedlem na tego paskudnego.

A tak przy okazji: mam nadzieje ze nie jesz slodzikow.
                  • Gość: marcee słodzik??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 00:52
                    nie jem ale dlazcego nagle slodzik? Ja nie znosze zadnych substytutów.
                    Zadnych !!! Nie slodze gdyz lubie gozrkie plyny ale uwielbiam...lody))))) wcale
                    sobie nie odmawiam tego. jem jak mam ochote i nie pzrejmuje sie niczym
                    • lipshits Re: słodzik??? 09.05.02, 02:23
                      chocby dlatego: presidiotex.com/aspartame/Facts/facts.html

kazdy ma swoje slabostki, ja tez.
            • koles1 Re: koles1 08.05.02, 11:06
              Gość portalu: marcee napisał(a):

> W polsce sa dostepne implanty roznych typow takze te najnowszej generacji gdzie
              >
              > na osadzenie korony zceka sie kilka tygodni a nie jak ja 6 mcy
              > wszzcepilam implanta jednego , gdyz mam zbyt piekne zeby aby je niszczyc jakas
              > koronka
              >
              > nic sie nie czuje , to jest tak jakbys mial wlasnego zeba NICZYM sie nie rozni
              > od parwdziwego SZOk totalny

Fajnie smile o to mi chodzi smile Nie chciałbym piłować sąsiednich zębów ani łazić z
              jakąś "wkładką doustną"

> koszt 1 impl w polsce kosztuje w granicach 4000-5500 zlotych, tzn tak bylo 3
              > lata temu a teraz to nie wiem, ale oplaca sie wg mnie calkowicie, ja jestem
              > zadowolona
              >
              > robil mi to implantolog z wawy , moge go polecic z czystym sumieniem i
              > osobiscie zaprowadzic do kliniki w wawie
              > on operowal w szwajcarii , zreszta tam sie uczyl fachu, to polak
              >

> acha a te szumy implantologow ze tzreba miec nieskazitelnie czysto w ustach po
              > kazdym jedzeniuu szorowac implanta specjalna szczoteczka to bzdury sa,
              > wystarzca plyny zwykle z fluorem do plukania jak do zwyklej higieny

A mnie zwykły dentysta, który właśnie nie robi implantów odradzał ( no ale
              wiadomo - jak on nie robi to nie zarobi - a naciągał mnie na jakieś mostki czy
              coś takiego )

> nie wiem Koles co chcesz konkretnie wiedziec, warunki operacji byly tez
              > znakomite, po samym zabiegu boli szzceka i potem jakies tydzien , dwa nic nie
              > mozan jesc tylko plynne potarwy np zupy ale warto

Właśnie chciałem wiedzieć jak najwięcej od kogoś kto był "po tej stronie wiertła"
              ponieważ ci, co wykonują implanty namawiają, zachęcają itp a ci, co nie robią
              odradazją bo to, bo tamto, że to życie ze szczoteczką w kieszeni itp. Mówił też
              że implant zrasta się z kością, ale nie z dziąsłem i że ta przestrzeń między
              dziąsłem a implantem jest podatna na gromadzenie się "śmieci", bakteri itd. Więc
              mile widziane są wszystkie opinie od posiadających te trzecie ząbki smile
              Pozdrawiam !

• Gość: marcee Re: koles1 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 00:46
                No to fakt jest, z tymi dzisalami trzeba uwazac ale najlepsze sa zwykle plyny
                do plukania. Wiem ze bardzo na te dzisala wokol implanta niedobre jest palenie
                papierosow. Zreszta lekarz wszystko oszacuje, pzred zabiegiem pzrechodzi sie
                duzo roznych badan i konsultacje u endokrynologa. ryzyko jest zawsze jakies
                byle bylo jak najmniejsze w tym dylemat
          • Gość: kk plomby, kanaly i implanty IP: *.jci.com 08.05.02, 00:46
            moje doswiadczenia z dentystami w Polsce sa - OD PEWNEGO CZASU - swietne. Fakt,
            ze za gruba kase, ale udalo mi sie ponaprawiac szkody wyrzadzone niegdys przez
            dentystke szkolna i kilka prywatnych. Teraz znalazlam gabinet (w Gdansku), ktory
            naprawde moge polecic. Pracuja tam 3 osoby (w tym jeden implantolog), do kazdej
            usiadlabym na fotel w ciemno.

Za to w USA poki co nie mam szczescia. Szczyt NIE-szczescia to kilka wizyt z
            zebem bolacym jak cholera, i to u roznych dentystow, gdzie dostawalam od 'speca'
            zdziwiona mine srodki przeciwzapalne/przeciwbolowe, coraz silniejsze, i polecenie
            nitkowania. Bym sie na smierc zanitkowala, durnie jedne!!!! Zadzwonilam do
            gabinetu w Polsce i tam mi powiedzieli, jakie najprostsze badanie by wykonali na
            zywotnosc zeba (nacisk, stukanie, przykladanie zimna). W desperacji poszlam do
            jakiegos suer-znanego w Beverly Hills, zaczal od tychze podstawowych badan i
            zaraz zrobil kanal.

A wracajac do Polski, tam wlasnie robilam implanta, a te ciecie tutaj nawet nie
            odrozniaja, i na karcie zaznaczaja jako po prostu zdrowy zab.

Ale dla usprawiedliwienia dodam, ze polskim dentystom tez sie to zdarza (babka
            miala wstawiony implant z naturalnie wygladajacymi przebarwieniami, zeby sie nie
            odroznial od innych zebow, i dentystka chciala borowac smile)))) Autentyk smile)

• Gość: kk jescze musze dodac ze IP: *.jci.com 08.05.02, 00:49
      tak jak wyposazony jest ten gabinet w Gdansku to tu *nigdzie* nie widzialam, z
      tym w Beverly Hills wlacznie (a niby taki top-of-the-line i kupa zdjec aktorow
      na scianach, itp. i kanal za $1450)

Wiec nie bylabym taka predka z dyskredytowaniem specjalistow w Polsce.
      • ad12 Re: jescze musze dodac ze 08.05.02, 04:08
        Gość portalu: kk napisał(a):

> tak jak wyposazony jest ten gabinet w Gdansku to tu *nigdzie* nie widzialam, z
        > tym w Beverly Hills wlacznie (a niby taki top-of-the-line i kupa zdjec aktorow
        >
        > na scianach, itp. i kanal za $1450)
        >
        > Wiec nie bylabym taka predka z dyskredytowaniem specjalistow w Polsce.

Ja powiem tylko tyle bylam u dentystow w californii i bolalo oj bolalo mnie (
        kieszen i zeby ktore rzekomo naprawili) I bylam u dentystow w polsce ci pierwsi
        bardziej mili ale z fachem to jednych i drugich bym poslala do diabla !! A tak na
        marginesie wie ktos moze ile kosztuje w Polsce zrobienie aparatu na zeby i moze
        ktos polecic dobrego dentyste ktory sie tym zajmuje !!( kurcze starcilam slowo
        jak sie ten leksrz nazywa od aparatow na zeby ??)
        • oborowy Re: jescze musze dodac ze 08.05.02, 05:13
          ad12 napisał(a):

> Gość portalu: kk napisał(a):
          >
          > > tak jak wyposazony jest ten gabinet w Gdansku to tu *nigdzie* nie widziala
          > m, z
          > > tym w Beverly Hills wlacznie (a niby taki top-of-the-line i kupa zdjec ak
          > torow
          > >
          > > na scianach, itp. i kanal za $1450)
          > >
          > > Wiec nie bylabym taka predka z dyskredytowaniem specjalistow w Polsce.
          >
          > Ja powiem tylko tyle bylam u dentystow w californii i bolalo oj bolalo mnie (
          > kieszen i zeby ktore rzekomo naprawili) I bylam u dentystow w polsce ci pierwsi
          >
          > bardziej mili ale z fachem to jednych i drugich bym poslala do diabla !! A tak
          > na
          > marginesie wie ktos moze ile kosztuje w Polsce zrobienie aparatu na zeby i moze
          >
          > ktos polecic dobrego dentyste ktory sie tym zajmuje !!( kurcze starcilam slowo
          > jak sie ten leksrz nazywa od aparatow na zeby ??)

PROKTOLOG kochanie ! to ci ja mowie stary oborowy.A na krowkach to sie znam.
        • Gość: alka Re: jescze musze dodac ze IP: *.oc.oc.cox.net 08.05.02, 06:21
          Tak, masz niewatpliwie racje.
          Ci amerykanscy dentysci to po prostu ignoranty i konowaly.
          Wystarczy popatrzec jakie piekne i zdrowe zeby maja nad Wisla, a jakie liche i
          dziurawe w tej Kaliforni!
          Najlepiej gdyby do Polski przyjechali na nauke.
        • Gość: kk ad. jak sie nazywa - ortodonta IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 08.05.02, 06:23

• Gość: miranda Dentystka 100% ze złota IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.05.02, 09:11
            A ja mam super dentystkę której plomby trzymają się jak skała. Odtworzyła mi
            prawie pół zęba i jak on się trzyma tego nie wiem. Pozatym jest prawdziwą
            czarodziejką jeżeli chodzi o dzieci. Po wizytach u niej moja córka która miała
            borowane 5 zębów, wprawia w zdumienie całe przedszkole rycząc na cały głos: "Ja
            chcę do dentystki!!!"
            Mieszkam w Warszawie (żeby nie było żadnych nieporozumień).
          • polama KK -- PROSZE O INORMACJE 08.05.02, 14:30
            Jestem z Gdanska, jesli mozesz, to prosze daj mi kontakt do tego gabinetu.
            Dziekuje z gory.
            Pol
        • macacz Do Ad12 08.05.02, 14:06
          Bolala cie zabek dlatego ze jestes stary kanadyjski retard i dentysta borowal
          cie od tylu bez masla.
          A w Kalifornii byles ogladajac odcinki Baywatch.
          • lipshits Przestan juz Macacz, 08.05.02, 15:00
            bo musze pracowac. Twoje spostrzezenia sa nie na miejscu.
          • ad12 Re: Do Macacza 08.05.02, 21:48
            macacz napisał(a):

> Bolala cie zabek dlatego ze jestes stary kanadyjski retard i dentysta borowal
            > cie od tylu bez masla.
            > A w Kalifornii byles ogladajac odcinki Baywatch.

Ja jestem dziewczyna ty kretynie !1 Jak tam schizofrenia macacz leczysz a moze
            powinnam cie nazwac boczek a moze newyork2??
    • Gość: korek Re: ZLODZIEJSKIE PRAKTYKI DENTYSTOW IP: 63.93.107.* 08.05.02, 12:42
      Aby zaoszczedzic korzystalem ze szkol dentystycznych i bylem bardzo zadowolony.
      Kazdy etap pracy na zebie robiony jest przez studenta i oceniany/ nadzorowany
      przez profesora. Ceny sa o wiele lepsze - jakies 50%- niz u prywaciarzy a
      jakosc koncowa bardzo dobra. Studenci sie staraja, czasem grupowo patrza w
      buzke i robia maksymalnie dobra robote. Jedyna strona ujemna to to, ze zabiera
      im to troche czasu; na wizyte trzeba przeznaczyc ladnych kilka godzin i terminy
      sa czasem odlegle albo godziny moga nie pasowac. Doswiadczenia z prywatna
      praktyka mam generalnie dobre ale czulem nieuczciwosc (2przypadki) w formie
      naciagania mnie na cos i ogolnie traktowano mnie jak durnia co nic nie wie i
      nie zrozumie wyjasnienia i ma sie zgodzic na sugestie. Wrocilem do szkoly; sa
      dwie szkoly tu gdzie mieszkam (California) i kurde, polecam szkoly.
      • Gość: alka Re: amalgamat w USA jest OK IP: *.oc.oc.cox.net 09.05.02, 02:43
        Tydzien temu wszedl do mojej klasy (ESL) byly nasz kolega z zaproszeniem do
        darmowego leczenia zebow.
        Jest dentysta z Kolumbii i wlasnie weryfikuje przed komisja swoj dyplom. Mial
        pewne wymagania. Jeden zab z przodu. Jeden trzonowiec.
        Dodatkowy warunek:nigdy wczesniej nie dotykany przez innego dentyste.
        Oferowal plombowanie, X-Ray,i wybielanie. Wszystko za free.
        Werbowal nie tylko dla siebie, ale i dla swoich kolegow wiec niby dobry deal.
        Szczegolnie dla tych bez ubezpieczen. Ale czy napewno?

Jakkolwiek chwilowo nie jestem osobiscie zainteresowana, zdziwilo mnie, ze
        wypelnienie trzonowcow mialo byc amalgamatem (plomby srebrnego koloru).
        Z tego, co pamietam, to ta metoda nie jestjuz w Polsce praktykowana jako
        przestarzala,czy nawet szkodliwa dla zdrowia.
        No wiec jak to jest!?

Do korka: czy moglbys napisac, gdzie sa te szkoly?
        • lipshits UWAGA!!!!!!!! Amalgamat 09.05.02, 02:55
          To jest ciekawe co ty piszesz: w Polsce nie uzywa sie amalgamatu srebra?! Od
          kiedy?

Bo ten udekorowany sk...l kilka lat temu mnie przekonywal ze to wszystko dobrze.

Drugi taki ch. w stanie poludniowym mowil ze rentgen ktory mial byl ok. Pytalem
          o dawki, daty testow: ok. Ale dokumentow nie pokazal. Dwa lata pozniej okazalo
          sie ze WPROWADZILI prawa mierzace te maszyny rentgenowskie rodem z
          Transylvanii. Wiekszosc zostala wycofana.

O ile wiem to nadal pakuja amalgamat srebra w USA. Jak jest w Niemczech czy
          innych krajach?

• Gość: joe Re: ZLODZIEJSKIE PRAKTYKI DENTYSTOW IP: cache* / 10.26.72.* 09.05.02, 02:49
      kochani to juz nie sa dentysci ale busnesmenija mam na wszystko ubezpieczenia w
      canadzie ostatnio dentysta wymienial mi plabe z polski mialem ja 24 lata w
      korzeniu bylo zakazenie nie zauwazyl tego caly organizm zostal zakazony 2
      tygodnie nic nie jadlem bylem 1 noga na drugim swiecie ostatnio biore pencyline
      po malu wracam do zdrowia to nie sa dentysci ale zeznicy w polsce jak wstawili
      plombe trzymala 20 lat a tutaj moze 3 miesiace bo busnes sie musi krencic
      • lipshits Re: ZLODZIEJSKIE PRAKTYKI DENTYSTOW 09.05.02, 02:59
        tzn albo ci zle oczyscil i zakleil albo specjalnie nie oczyscil zeby bylo na
        futro z norek. A na koniec zrobil tak, zeby razem z koniem, tfu, z krowka...
    • rietta Zacznij myc zeby i uzywac nitki !!! 09.05.02, 22:28
      Plujesz na dentystow, ale za dziury w zebach mozesz winic tylko siebie sama.

Czytajac twoj post mozna tylko wspolczuc tym stomatologom ktorzy beda cie
      musieli leczyc, bo jestes typem PACJENTA-MARY NOCNEJ.

r.o
      • oborowy_dalej rietta 09.05.02, 22:32
        on nie pluje bo to za daleko. Moje krowy nie skarza sie na polskich
        stomatologow. Bardzo ich nawet lubia. Zuja im to i owo z widocznym zadowoleniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka